![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Syn formullaone, Aynen bütçeler kısıtlı,Resimdeki yöntem de işe yarar diye düşünüyorum.Benim gibi 1 MT'lik tek destek değil de;30'ar CM'lik destekler fidenin dört bir tarafına çakılmalı.Bu arada dayakları şöyle edindim.Bir adet balta ile (ormana zarar vermeden) birlikte ormana daldım.3-4 saatlik bir çalışma ile 150-160 adet dayamaya sahip oldum. Sıfır maliyet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
İyi valla herşeyi bedavaya getirmişsin ![]() ![]() Sevgili arkadaşım Ben sana kendi fikrimi söylemek isterim.Açıkcası ben o ot biçme makinasını hiç düşünmedim,düşünmemde çünkü ayrıkları budadıktan sonra el ile çapa yapıyorsun sanırım,o cihazı sırtında taşıdıktan sonra hala el ile çapa yapabiliyorsan ben sana süpermen derim ![]() Birazda dediğin gibi bütçe meselesi,Ben önümüzdeki yıl traktör arkasına takılan rotovatör alacağım o hiç yormuyor.Bende senin gibi bahçeye tek başıma bakıyorum,yalnızım arada bi köye gelen yövmiyecileri tutuyorum onlarada millet yemek vermez ben onuda veriyorum 10 lira da fazla veriyorum yinede ağız yüz yapıyorlar.Gerçekten zor işmiş köy çocuğuyum diyorsun avantaj ben hayatımda tarlaya girmedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aynen bu iş yövmiyeci ile falan olacak bir iş değil. Birebir ilgilenmek , her metrekaresine alın terini akıtmak lazım. O zaman yaptığın işin büyüklüğünü ve güzelliğini daha iyi anlıyor insan. Ot biçme makinasına gelince amacım sadece ceviz bahçesi değil, hayır için köy mezarlığında da kullanırım diye aldım. Sizin de kullandığınız çapa makinası en kesin çözüm. Bana gelince ben iki defa kazayağı ile sürüp;diplerini çapalayacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Böylece ipler ve ya bezler aşağı doğru sıyrılamaz ve gözleri de koparamaz.Üstelik fidanın boyu kısalacağı için bağlamak daha kolay olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2007
|
hey maşallah cevizler çok güzel bir de bu fidanlar kaç yıllık ? ne zaman yemiş vermeye başlayacaklar inşallah verimli olur Allah utandırmasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2013
|
bravo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
bu senenin meyvesini aldım.Hasadı büyük bir zevkle yaptım.15 adet meyveyi toplamak ve taşımak biraz zor oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
güzellerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bereketli olsun Kamil Bey bende toplam 30 adet ceviz hasat ettim hemde 2009 mart dikimi olmasına rağmen Önümüzdeki maçlara bakacağız artık... Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
tarlaya gitmişken kahvaltıyıda bahçede yaptım.Güzel bir ateş yaktım,demledim çayımı,biber közleyip,kokulu dometes biberlerimi büyük bir zevkle mideye indirdim.İnanın izmirdeki en lüks mekanlarda bu tadı alamıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.İnşallah ilerde çok güzel olacak.Bizim de amacımız ilk yıllar cevizleri büyütmek.Ondan dolayı mayıs ayında ceviz çiçeklerini koparmıştık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
bende küçükbostancıdan alıyorum fidanları 2yıl içinde 5000 ağaç aldım ve çok memnunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
sn kamil bey bende nasip olursa yarın hasadamı yapacağım inşallah seneye daha çok ürün alırsınız inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2013
|
Kamil bey bahçeniz çok guzel hayırlı ugurlu olsun... Ben de ceviz bahçesi tesis etmek istiyorum.. Toprak analizinizlerimiz çok benziyor. Benim toprağımın da PH değeri 7.8 civarında bu durum problem olur mu?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Ben fidanların dikiminde hem de sonra bol bol yanmış gübre ve humik asitle toprağı zenginleştirmeye çalıştım.Kireç oranı yüksek olduğu için kükürt attım.Şu an için gelişimleri çok güzel.Kurban tatilinde de fidanların iz düşümleri etrafını daire şeklinde açıp;birer teneke yanmış keçi gübresi,birer su bardağı 18-46 gübre,iki su bardağı humik asit atıp kapatacağım.Kışın kök gelişimi için bunu yapmam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
kamil bey benim 430 ağacım var konu komşuya aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
sn kamil bey dün ağaçları hasat ettim sizlerle paylaşmak istedim ilk 3 foto 2011 mayıs dikimi ağaçlar son 2 foto ise 2012 şubat dikimi ağaçlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Syn Karaçepiş;öncelikle sizi tebrik ediyorum, Sadece kendiniz için değil eş dost ve çevrenize de ceviz konusunda önderlik ettiğiniz için.Meyveleriniz çok güzel gözüküyor.400'ün üzerinde ceviziniz var.Bu da ilerisi için çok güzel bir yatırım.İnşallah emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacaksınız.Tekrar tebrik ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
sn kamil bey bende size teşekkürederim inşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alırız bizim asıl teşşekür etmemizgereken ağaçlar net bizlerin bilgi almamızı ve paylaşmamızı sağlıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
Özel den telefonunuzu iletirmisiniz selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu balıkesire bahçeme gittim.Hava bayağı bir soğuktu.Ama bahçeye gidince işe başlayınca terledim diyebilirim.Ben burda bir ay takılsam ne kilo kalır ne bir şey ![]() Neyse bahçede İlk olarak kurban bayramında;ağaç izdüşüm etrafında yuvarlak şeklinde açtığım 15 cm derinlik,30 cm genişlikteki çukurlara 1,5 su bardağı 18-46 gübre artı 3 kürek yanmış keçi gübresi atıp;üzerini toprakla kapattım.Ardından da ağaçlara tulumba ile bordo bulamacı uygulaması yaptım.Yapılan iş içime sindi.Önümüzdeki yaz yaptığımız işlerin mükafatını inşallah alacağız diye umuyorum.Bu arada çektiğim fotoğrafları akşam buraya koyarım.Herkeze güzel sağlıklı,bereketli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
insan işini severek isteyerek yapıyorsa şöyle bir durup baktığında ne yorgunluk kalıyor birşey. hele birde ileride karşılığını aldığınızda deneyin keyfinize. ben şu anda bahçe etrafına 45 kg lık direkleri taşıyorum harç karıyorum dikiyorum. ancak şöyle bir soluklanmak için oturduğumda diktiğim direkler ile bile gurur duyuyorum yavaş yavaş bahçem oluşmaya başlıyor. bahçemin tamamen bittiğini hatta fidanlarımın büyüyüp ağaç olduğunu hayal edip ya bismillah diyip yeniden işe koyuluyorum aldığım hazzı keyfi anlatamam yaşayanlar biliyor. ürününüz bol bereketli yiyenlere sağlık afiyet versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü bahçemdeki görüntüler
Telefonla çekildi pek net değil.Artık idare edin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
genel görünüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Depo için yer hazırlığı
fotoğrafta ağaç kesilen yeri yani çeşmenin sağ arka kısmına 15 tonluk bir su deposu yapmayı düşünüyorum.Böylelikle su sorununu tamamıyla çözmüş olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
sayın kamil bey ellerinize sağlık.benim toprak seninkine benziyor.kireç oranı nedir zannedersem tahlil yaptırdınız.banada kükürt önerdiler.ayrıca humik asitte kullandınızmı hem kükürt hem humik asit kullanılabilirmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|