agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2013, 12:22   #31
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Galeri: 2
Altay ceviz 10/05/2013

3 yaşındaki ağaçların 10/05/2013 tarih


görüntüleriALTAY CEVİZ 3 YAŞINDA MEYVELİ 2013-05-10-16-18-49 - YouTube

altay ceviz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2013, 15:40   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
sayın altay ceviz

aşağıdaki bilgileri öğrenmemiz mümkünmü?



1: Cevizinizin cinsi : Altay 1
2: Bölgeniz ve rakım :
3: Cevizinizin yaşı :
4: Gözlerin uyanma zamanı:
5: Yapraklanma zamanı :
6: Dişi çiçek açma zamanı :
7: Erkek çiçek açma zamanı:
8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı:
9: Yaprak döküm zamanı :


1: Cevizinizin cinsi : Altay 2 videoda hocam dediğiniz kişi geç uyanana 2 diyor
2: Bölgeniz ve rakım :
3: Cevizinizin yaşı :
4: Gözlerin uyanma zamanı:
5: Yapraklanma zamanı :
6: Dişi çiçek açma zamanı :
7: Erkek çiçek açma zamanı:
8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı:
9: Yaprak döküm zamanı :


Düzenleyen ncp1963 : 12-05-2013 saat 16:50
ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2013, 18:50   #33
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Bence bu kadar acımasız eleştiriler yapmamak gerek. Burda üretici ürününü satarken iddialı konuştuğu gibi ürününe garanti de veriyor. Bununla kalmayıp gelin tesislerimi görün diyor. Olmaz diye birşey yok, fotoğraflar, videoları inceledim. Ürün gayet başarılı çalışıyor. Meyvelerini de eylül ayında videolarla fotoğraflarla desteklerse o zamanda sonucu görürürüz. Bu arada 2 fidan sipariş verdim, ürünler geldi aras kargo ürünleri harap bir şekilde bana teslim etti. Ankara - Elazığ arasında bu kadar kötü bir kargo taşımacılığı olamaz. ALTAY cevizden Orhan Bey'e durumu ilettiğimde hiç tereddütsüz ürünleri tekrar gönderdi, yarın elime ulaşacak. Ben kendisine buradan teşekkür ediyorum. Cevizleri de yarın hemen ekeceğim. Sonuçları buradan fotoğraflayarak paylaşacağım. İnşallah cevizler tutar. Uyum sağlar.

Tekrar belirtmekte fayda var, acımasız yorumlar görüyorum. Bu işin elbetteki ticari yönü var ama ben ürünüme güveniyorum diyen biri de var. Bende 2 fidan aldım ekeceğim, neticeyi gördükten sonra aklıma yatarsa 200 kök sipariş vereceğim. Sizlerde gidip yerinde görebilir **** ürünü benim gibi sipariş edip bölgenizde deneyebilirsiniz.

Herkese selamlar.

adalet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2013, 21:32   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Sayın adalet,

Tescil çalışmaları tamamlanmamış, hastalıktan ari olup olmadığı konusunda gerekli analizleri yapılmamış fidanları alıp dikmenizi tavsiye etmem.

Nedenine gelince bu sene ben Armut psillasından zarar görmüş 2 tane bahçe gördüm. Tek sebebi de üreticinin dışarıdan çarşıdan pazardan oradan buradan aldığı fidanları kuruyan fidanların yerine dikmesi.

Daha bu senenin başında bir tane üreticimiz aslında kullanılan anaç toprak yapısına uygun olmadığı için artık söz verdim diye elma fidanı getirtti. Söz konusu fidan üreticisi de çok iddialı konuşuyordu. Gittim bahçede gördüm 2 karış fidanlar.

Arkadaşların da bahsettiği gibi 10 yıllık olup da hiç verim alınamayan ceviz bahçeleri var.

Demek istediğim yazık değil mi çiftçinin, üreticinin alın terine emeğine. O kadar masraf, o kadar emek boşuna gidiyor.

Bırakın bu verim denemelerini Üniversitelerimiz, Araştırma Kuruluşlarımız, ceviz konusunda yıllarca çalışmış insanlar var. Onlar yapsın. Eğer başarılı olursa biz de ekeriz.

Zaten bu konudaki çalışmalar, yeterli denetimler yapılmadığı için yurt dışından ithal hastalık ve zararlılar da bitkisel üretim materyalleri ile yayılıyor. Gelene geç denildiği için ülkemiz küresel tohum şirketleri tarafından adeta bir deneme parseline döndürülmüş durumda.

Bunun bir sonraki aşamasında ise bu topraklarda binlerce yıldır yetişen tohumları çalarak, yağmalayarak çeşitli özelliklerini değiştiren küresel tohum şirketleri bu tohumların çeşitli özelliklerini değiştirerek ya da ismini değiştirerek tohumlarımızı ele geçirmektedirler.

Tohum şirketlerinin son darbesi UPOV [Prof Tayfun Özkaya] - Yazdır - Gıda Hareketi

Örneğin çiftçi kendi tarlasında ektiği buğdayın tohumunu eğer hibrit tohum kullanmışsa seneye ekemez. Bakınız madde 17.

Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü

Gene binlerce yıldır ülkemizde yetişen eski buğdaylar şu anda Norveç'te bulunan Svalbard küresel tohum deposunda tutuluyor. Zamanında verimi düşük denilerek göz ardı edilen o buğday tohumlarının aslında buğday hastalıkları konusunda çok değerli çeşitler olduğu anlaşılmış. Siz bir çiftçi olarak bu tohumları ekmek isteseniz ekemezsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=Kzo0BQpllGA

http://www.timeturk.com/tr/makale/f-...i-biliyor.html

O yüzden çiftçilerimizin, üreticilerimizin bu konuda biraz daha uyanık olmasında fayda var.

Ayrıca bu konu fidan satışı ve reklam amaçlı olduğu için yönetici arkadaşlarımızın alışveriş bölümüne taşıması uygun olur diye düşünüyorum.

Çamtepe, ncp1963 ve aksazli beğendi.
Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-05-2013, 07:05   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
cevap almadım??

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sayın altay ceviz

aşağıdaki bilgileri öğrenmemiz mümkünmü?



1: Cevizinizin cinsi : Altay 1
2: Bölgeniz ve rakım :
3: Cevizinizin yaşı :
4: Gözlerin uyanma zamanı:
5: Yapraklanma zamanı :
6: Dişi çiçek açma zamanı :
7: Erkek çiçek açma zamanı:
8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı:
9: Yaprak döküm zamanı :
fidanın ne zaman ne yaptığı bulunduğu coğrafya

kısaca yukardaki sorular yetiştiricilikte gerçekten çok çok önemli.

videoda daha geç uyanan bir cinsin söylemi geçiyor, bu durumda bu cins erken uyanıyor.

en son videoda bir uçta en çok altı meyva kalmış önceki çekimlerde ve resimlerde onaltı meyvaya kadar vardı %62 ye yakın dökülme omuş

fidanın aşısız olduğu iddiası doğru ise şu ana kadar elle tutulur tek artısı çöğürden dikilip üç yaşında meyva vermesi bunu hiç bir cinste göremezsiniz.

altay ceviz beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2013, 01:13   #36
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn. Altay Ceviz

Bugüne kadar gidip sitenizi incelememiştim. (Altay Ceviz size ait öyle değil mi?)
Sadece burada yazılanları okuyordum. Sitenizi inceledim ve çok ciddi olarak insanları yanıltmaya yönelik şekilde hazırlandığını düşünüyorum ve eğer ceviz çeşidiniz hakkındaki ön yargılarımızı kırmamızı istiyorsaniz öncelikle sitenizdeki yanıltıcı bilgileri düzeltmenizi rica ediyorum.

Kurulum Masrafları
Yıllık Ceviz Verimi sayfanızda "Fidan Başı Diğer Kurulum Gideri" hesabınızın kırılımını yayınlar mısınız?
50 Dönüm için hesapladığınız 40,000 TL'lik kurulum maliyetinin içinde şu kalemlerin bulunduğunu ifade ediyorsunuz:
- Ekim
- Sürüm
- Beton Direk/Tel Örgü
- Damla Sulama Tesisat Bedeli.

Eğer arazimiz 50 dönüm ise kare bir arazi olduğu varsayımı ile çevresi 894m olacaktır. Piyasada genel olarak bu işin metre-tül'ü 2009 senesinde 15-20 TL seviyesinde oluyordu. Demek ki Beton Direk-Tel Örgü işi için 13,410 TL - 17,880 TL harcayacağız. (Domuz girmesin diye tel örgü altına beton dökülecek mi? Beton direk çukurlarını kim kazacak, betonunu kim karacak ? bunların hepsi fiyatta var mı belirtilmeli)

Sürüm için bir patlatma bir de normal çift yönlü sürüm için kaç lira harcarız? En iyi ihtimalle dönümüne 50 TL. 2,500 TL. Eskişehir'de sürdürme çok daha pahalı diye biliyorum. Kendi traktörümüz var, mazot parasına hallederiz diyorsanız o zaman traktör ve ekipman masraflarını da listeye ekleyiniz.

Diyelim ki bir kepçe geldi, 5 dakikada bir çukur üzerinden 2000 fidan çukurunu toplam 10,000 dakika yani 166 saatte açar. Saati 100 TL'den 16,666 TL eder. Hadi abartıp 2 dakika deseniz 6,666 TL eder. Bu arazinin hiç mi tesviye vs. çalışması olmayacak. Hadi neyse.. Traktörün arkasına burgu takar çukuru açarız demezsiniz umarım. Derseniz de traktör, ve ekipman masraflarını gelir/gider tablosuna ekleyiniz. Traktörün amortismanını düşünüz.

Çukurlar açıldıktan sonra iki işçi 10 dakikada bir fidan dikse, 2000 fidan için 20,000 dakika harcanır. Bu da 333 saat, 42 yevmiye eder. 40 TL/gün'den yevmiye hesaplasanız, 1,666 TL eder. Eskişehir'de yevmiye daha pahalı diye biliyorum ya hadi neyse. Hangi işçiyi 8 saat duraksız çalıştırabilirsiniz sorusunu da ayrıca cevaplarız.

Damla sulama için en şişirme malzeme ile dönümüne 250 TL harcasanız 12,500 TL harcayacaksınız. 300 TL harcarsanız da 15,000 TL eder.

Bu fidanlar arazi düşünce gücü ile bir noktadan diğerine uçmayacaklar herhalde, dolayısı ile bir de romörklu traktör kiralanır. Ayrıca fidan çukurlarına can suyu için bir tanker kiralamaya da gerek yok mu?. Dikerken gübre atacak mısınız? Gübre maliyetleri, gübrelerin bahçe içinde taşınma ve atılma işçilik maliyetleri?

Son yazdıklarıma sıfır masraf yazarsanız çok güzel bir şekilde minimum 36,742 TL-57,000 TL arasına kurulum masrafınız olur saydığınız kalemlerde.

Bir de yazmadıklarınıza bakalım.

Elektrik ve su arazide var deseniz zaten o arazinin dönümü en az 8000 TL'den başlar. 50 dönümün satın alma bedeli en az 400,000 TL olur. Elektrik yok derseniz herhalde en azından 5 bin TL civarında bir masrafınız olur. En fazlasını yazmaya dilim varmaz.

Su yok deseniz, boru çaktım 5 metreden suyu çıkardım derseniz daha önce yazdığınız taban suyu 5 metre olmaz kısıtına takılacaksınız. Keson kuyu yaptım deseniz yine aynı dert. İyisi mi sondaj yapacağımız bir arazi bulacağız. 10 bin - 15 bin'den ucuza sondaj yaptırmak pek mümkün değil. Bir de şimdi başımıza kuyulara sayaç çıktı, neyse ki ertelendi. 3. seneden sonra suya ihtiyaç yok diyordunuz bu durumda ortaya çıkan su ihtiyacı ne seviyededir? Bu durumda damla sulama, kuyu vs. 3 senelik ölü yatırım oluyor sanki. Bu durumda 3 sene tankerle su taşıma maliyetini mi hesaplamak lazım?

Tüm bu cevizcilik işi hiç malzeme alınmadan olmuyor biliyorsunuz. Bir motorlu tırpan, bir çapa makinesi, bel kürek vs. vs. bunları da yazmadan mı geçeceğiz?

Arazide başınızı sokacak bir konteyner gibi bir şeye de ihtiyaç var mı? Aksi takdirde yağmur ya da güneş altında beklenilir.

İşletme Masrafları
Yıllık masrafımız 8000 TL çıkmış. Bunun içinde neler var?
- Senelik sürüm, hadi bir kere olsun dönümü de 20 TL'den olsun (iddialı rakam). 1000 TL eder.
- Bordo bulamacı: hadi sadece kıştan çıkarken atalım, fuzuli masraf çıkmasın. 2000 ağaca en az 3 ton civarında bordo bulamacı çözeltisi gider. (turboyla atılırsa 5-6 ton gider). 3 ton için tahminim 1000 TL gibi ilaç ve işçilik maliyeti olur.
- Diğer ilaçlar: Antraknoz, bakteriyel yanıklık gibi bakteriyel ve mantari hastalıkların yanı sıra herhangi bir böcek sorunu için de herhangi bir ilaç kullanılmadığı varsayılmış mıdır?
- Sürekli işçi maliyeti: Bir kişiyi tutsak ayda 800 TL versek çok iyimser bir tahminle, sezon boyunca çalıştırsak (Mayıs-Eylül) 4000 TL eder, ki sigortalamadan çalıştırmış oluyoruz bu durumda, kanuni olarak asgari ücretli birisinin işveren maliyeti 1,140 TL, 5 ayda 5700 TL eder.
- Çapalama: Herhalde 40-50 cm'lik fidanların dibinde ot bitirmeyeceğiz değil mi? Çapa makinesi de almadıysak işçilere kalırız. Fidan başı 5 dakika çapa süresi olsa, 2000 fidan için 20,000 dakika çapa yevmiyesi, 40 TL/gün'den 833TL eder. Ama senede bir çapa yetmez, hadi 2 çapayla yetinsek 1666TL eder.
- Sulama maliyetleri: Her sene damla sulama sistemine dünyanın bakımını yapıyoruz. patlayan borular, tıkanan damlatıcılar, binbir nazlı su pompaları vs. vs. Sonuçta eğer kurulumunu yaparken 250TL/dönümden 12,500 TL harcadıysak %5 bakım maliyeti çok da aşırı bir maliyet olmaz sanırım 625 TL./sezon
- Gübreler: Altay Ceviz hesabından 100 gr/ağaç desek 1. Sene 250 TL; 2. Sene 325 TL; 3. sene 500 TL. Ahır gübresinden bahsedilmemiş. Her sene 15-15-15'i basıp toprağı öldüreceğiz hayırlısıyla.
- Sulama için Elektrik/ mazot: Belirtilmemiş.
- Hasat giderleri: Ağaç başına 150 kg yıllık üretimimiz var, ama hasat masrafımız sıfır. Cevizler ağaçlardan kendi kendilerine düşüyorlar, kabuklarından kendi çabaları ile sıyrılıp mucizevi şekilde kurutulup poşetlere giriyorlar.
- Sayın Altay Ceviz tutmayan fidanları sorgusuz sualsiz değiştiriyor, bu çok takdire şayan bir davranış. Ancak ne kadar firemiz oluyor? İlk sene %10 fire çok normal değil mi? Tamam fire oldu, fidanlar ücretsiz geldi. Bu fidanlar yine kendi kendine mi dikiliyor? Ayrıca fire yapan fidanların gelir tablosuna etkisini göstermek çok doğru olmaz mı?
- Ağaç 150 kg verim veriyor, tabloya göre bizim gübre katkımız 200gr ile sınırlı. 150 kg verim veriyorsa bizim en azından vereceğimiz azot miktarının orantılı şekilde artması lazım değil mi? Bu kadar azot nereden gelecek?
- Ağaçlar 8 yaşına geldiğinde atacağımız ilaç oranı da artmayacak mı? Hiç ilaca ihtiyaç yok mu?
- Yaptığımız diğer envanter yatırımının (tel örgü, elektrik, su) bir amortismanı yok mu?


Dikim aralıkları
Sitede Altay Ceviz Dikim Tablosu kısmında iki dikim aralığı önerilmiş:
- 4.949 m aralıkla (burada 7m diyemezsiniz, resimde açık seçik bir ağacın 4 komşusuna da uzaklığının 4.949 m olduğunu göstermişsiniz).
- 6 m aralıkla.

Yani kabaca 5-6 m aralıkla dikim önerilmiş.

Aynı şekilde Gelişim Tablosu kısmında da ağaç 6 metre yükseliğe ulaşır denilmiş. Bu durumda Sn. Altay Ceviz'e sorum, 150 kg verim vermesi için gereken taç izdüşümü genişliği nedir?

Eğer ağaçlar 5 m aralıkla ekilirse ağacın her bir dalının en fazla 2.5 m uzaması; 6 m aralıkla ekilirse 3m uzaması mümkün olacaktır. Normalde bir ağaç çok rahat 1-2 metre sürgün atar. Bu durumda her sene ya da iki senede bir budama yapılması gerekmeyecek mi? Daha önce kesinlikle budama yapılmaması bilgisi aktarılmıştı Bu ağaçların biribiri arasına girmesi nasıl engellenecek?

Verimin değerinin kabuklu ceviz üzerinden mi verildiği belli değildir. Ancak birim fiyatına bakarak kabuksuz olduğu izlenimi uyanmaktadır. (bu durumda yaklaşık 300-450 kg kabuklu verim anlamına gelir.)

Kabuklu olarak 150 kg kastedildiği varsayılırsa:
6m yüksekliğindeki ve 3m yarıçapındakı silindirimizin hacmi 169 m3 civarında olacaktır. Ağacın taçlanmasını 1m'den itibaren başlatmış olsak da bu hacim 141m3 civarında olacaktır. 150 kg verim almamız için m3 başına bu durumda 1,06 kg düşecektir. Yani bu 1 metreye 1 metrelik bir alanda düzenli olarak dağılmış 35 civarında meyve eder.

6 m yüksekliğindeki ve 2.5m yarıçapındaki silindirimizin de taç yüksekliği düşülmüş hacmi 98.125 m3, 150 kg verim alınması için m3 başına düşecek ürün 1.53kg olacaktır. Bu da 1 m3'lük alana dağılmış 51 civarında meyve eder.

Şimdi sorular şunlardır:
- Chandler ve Pedro'lar ile karşılaştırıldığında bu verim düzeyi gerçekçi midir?
- 2.5 metre yarıçapındaki bir ağaç bu kadar yoğun meyve ve onları besleyecek yaprakla dolduğunda aşağılara ışık nasıl inecek?
- Bu kadar havasız bir ortamda mantari ve bakteriyel hastalıklarla nasıl baş edilecek?
- Gelir/Gider Tablosunda her sene sabit 200 gr olan gübre ihtiyacı bu sayfada 500 gr'dan başlatılmış, daha sonra 1000 gr'a çıkmış. 150 kg meyveyi üretecek azot nereden geliyor?
Hadi meyve azot ihtiyacını karşıladık diyelim, bu kadar meyveyi kaç kg yaprak besleyecek? Yaprak/Meyve oranınız kaçtır? Bu kadar yaprağın azot ihtiyacı nedir? Kim karşılıyor?
Azotobacter mi kullanıyorsunuz? Dibine Fiğ/Yonca mı ekiyorsunuz? Yoksa Altay Ceviz çeşidinin köklerinde azot fikse eden bakterilerle simbiyotik yaşamı mı var? Evet, tescil süresince bu bilgileri açıklamıyorsunuz ama en azından bu süre içinde fidan satışı da yapmamanız daha etik olmaz mı?

En azından sitenize fidancı üretim izni belgenizi, nematot tahlil raporlarınızı koymanız bir ciddiyet göstergesi olmaz mıydı? Tescil başvuru dilekçeniz varsa internet sayfanıza koyabilir misiniz?


Düzenleyen Çamtepe : 13-05-2013 saat 08:29
Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2013, 01:30   #37
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Başka bir deyişle, Sn. Altay Ceviz; 8 senelik toplam 90,000 yatırım + 64,000 TL = 154,000 TL işletme maliyeti ile 7,646,000 TL kâr edilir diyorsunuz.

Gelin ortak şirket kuralım, size 50 dönüm arazi bulayım, kıraç olsun tam istediğiniz gibi. Arazi benden. Ben size bu 154,000 TL'yi senelere bölerek ve hatta yıllık ödenecek rakamı enflasyon oranında arttırarak yatırayım. Dolayısı ile sizin öngördüğünüz tüm yatırım ve işletme maliyetini siz benden alacaksınız. Ama öngörmediğiniz masraflara karışmayacağım. Siz sadece koordinasyon görevi üstleneceksiniz.

Ancak bu ortaklığın karşılığında siz de bana edilecek kârın sadece ve sadece 3'te birini vereceksiniz, yani sizin hesabınıza göre 2,500,000 TL'ye fitim. Ama aldığım bu yatırım riskine karşılık olarak, minimum da bu rakamın yarısını yani 1,250,000 TL'nizi 8 sene sonra alırım. Bunun için de sizden teminat mektubu isterim.

Yani yaptığınız gelir tahmininde 3 kat yanılmış bile olsanız size 1,250,000 TL kalacak, bana da 1,250,000 vermiş olacaksınız.

Nasıl, adil bir anlaşma öyle değil mi?

Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2013, 09:22   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Sayın çamtepe,
Altay ceviz ile ilgili bu güne kadar paylaşımları ilgiyle takip ediyorum,konu hakkında benim yazmak istediğim ancak fırsat bulupta yazamadıklarımı, yukardaki paylaşımınızda konuyu toparlayarak ilgili kişiye soru cevap şeklinde çok güzel cevaplamıssınız, bu vesile ile hem beni rahatlattınız hemde ilgi duyanları uyarmış oldunuz. Size çok teşekkür ederim.
saygı ve selamlar.

Çamtepe ve Aksu_Tarım beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-05-2013, 07:14   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
cevap alamadım ?

sayın altay ceviz

aşağıdaki bilgileri öğrenmemiz mümkünmü?



1: Cevizinizin cinsi : Altay 1
2: Bölgeniz ve rakım :
3: Cevizinizin yaşı :
4: Gözlerin uyanma zamanı:
5: Yapraklanma zamanı :
6: Dişi çiçek açma zamanı :
7: Erkek çiçek açma zamanı:
8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı:
9: Yaprak döküm zamanı :


1: Cevizinizin cinsi : Altay 2 videoda hocam dediğiniz kişi geç uyanana 2 diyor
2: Bölgeniz ve rakım :
3: Cevizinizin yaşı :
4: Gözlerin uyanma zamanı:
5: Yapraklanma zamanı :
6: Dişi çiçek açma zamanı :
7: Erkek çiçek açma zamanı:
8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı:
9: Yaprak döküm zamanı :

okudukça birde üçüncü bir çeşitten bahsedildiğini öğrendim.

cevizinizi bir kenara bırakalım onun artılarını eksilerini zaman gösterecek, bu ülkede neler olmuyorki? ankara tavşanı, sanen keçisi, rus koyunu, paulownia ağacı, enson bilmemne üretme çiftliği, aklıma gelmeyen bir sürü kolay kazanç teklifleri ve onların peşinden giden binler.

sayın çamtepe sonsuz haklı türkiye coğrafyasının tek bir noktasında ürettiğiniz ve henüz sadece üç yaşında olan fidanlar hakkında bu kadar şişirme bir tablo çizmeniz çok yanlış.

bu ülkenin kendi cinsleri farklı coğrafyalarımızda farklı tepkiler verirken sizin orta asyadan getirdiğinizi iddia ettiğiniz bir cinsin tüm coğrafyalarımıza uyum sağlama şansı ne kadardır ?

bakın bu formda en çok tartışılan konulardan biri hangi bölgede hangi cins daha yüksek uyum kabiliyetine sahiptir konusudur. uyum olacakki verim olsun.

chandler çok verimli bir cins ama bazı bölgelerde dikim yapan kişiler memnun değil bazı bölgediki kişilerde çok memnun.

bakın koskaca ülkenin bakanlığı karar almış, tubitak desteklemiş, onlarca bilim adamının katılımı ile bu ülkenin 14 ayrı bölgesine deneme fidanlıkları kurulmuş, beşinci yıla girmişler bu fidanlıklarda verimli olarak bilinen tüm cinslerden dikimler yapılmış.

neden 14 ayrı bölge?? neden 14 ayrı bahçe??

sayın çamtepenin teklifine bende varım, verin banka teminat mektubunu elli dönümlük masraflarıda ben karşılayayım yüz dönüm yapalım masrafları düşürürüz.

ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2013, 18:53   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Altay ceviz çeşidi ile ilgili son noktayı koyalım. Gördüğünüz gibi arkadaşlar böyle bir ceviz çeşidinin tescili için Tarım Bakanlığına başvuru bile yapılmamış

Sayın yetkili,

Bilgi Edinme Merkezi (BİMER)’ e göndermiş olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup;

Başvurunuzda talep ettiğiniz, Genel Müdürlüğümüz faaliyet kapsamında olan konularla ilgili bilgiler aşağıda verilmiş olup; başvuru dilekçeniz, diğer konularla ilgili tarafınıza bilgi verilmek üzere Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir.

Bakanlığımıza Altay ceviz çeşidinin tescili hakkında herhangi bir başvuruda bulunulmadığından adı geçen çeşitle ilgili sertifikalandırılma veya etiketleme yapılmamıştır.

Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı’nın (2013/1) B. Fide-Fidan ile İlgili Uygulama Başlığı altındaki 3. maddesinde “Fidanın üreticisi veya tohumluk bayi dışındaki kişilerce pazarlanmasına ve etiketsiz fidan satışına izin verilmeyecektir. Fidan üreticisi tarafından satışlarda fatura/irsaliye bilgileri ile fidan etiketindeki üretici bilgileri uyumlu olacaktır” hükmüne göre tescili yapılmayan ve sertifikalandırılmayan çeşitlere ait fidanlara etiket düzenlenemeyeceğinden söz konusu çeşidin fidanının pazarlanması yasaktır.

Etiketsiz fidan satışının tespit edilmesi halinde, 5553 sayılı Tohumculuk Kanununun 12. maddesinin birinci fıkrasındaki “Sertifikasyon işlemine tabi tutulmadan ve standart tohumluk şartlarına uygun olarak kontrol edilip tohumluk analiz raporu alınmadan (a bendi); Yönetmeliğe uygun şekilde ambalajlamadan veya etiketlemeden (c bendi) satanlar, dağıtanlar, satışa ve dağıtıma arz edenler veya şahsi ihtiyacından fazlasını ticarete konu olacak kadar elinde bulunduranlara onbin Türk Lirası idari para cezası verilir. Fiilin tekrarı halinde para cezası iki kat olarak uygulanır. Bu tohumluklara Bakanlık tarafından el konulur ve bu tohumlukların müsaderesine sulh ceza mahkemesince karar verilir. Müsadere edilen tohumlukların imha edilmesine karar verildiği takdirde, imha işlemi masrafları bu fiilleri işleyenlere ait olmak üzere, Bakanlık tarafından gerçekleştirilir” hükmü çerçevesinde işlem yapılmaktadır.

Bilgilerinize….

Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:52   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 104
2 **** 3 gündür bu konuları takip ediyorum anladığım kadarıyla fidan satıcıları ellerindeki fidanı satabilmek için iyi yalan söyleme yoluna gidiyorlar gerek verimini yüksek gösteriyorlar ver her yerde tutar imajı veriyorlar bu konulara dikkat etmek lazım

bulgur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2013, 21:29   #42
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn Erdem'in eline sağlık, üşenmemiş bilgi edinme hakkını kullanmış.

Bu noktada tekrar etmekte fayda var, bu sitede hiç kimse yerli emeğin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin karşısında değildir diye tahmin ediyorum. En azından benim açımdan hiç bir yorumum, ciddi ve bilimsel kurallar çerçevesinde yapılmış olabilecek bir ceviz çeşidi yetiştirme çabalarını engelleme amacı ile yapılmamıştır.

Ancak, fidanı pazarlamak adına (adı ister Altay olsun, ister Chandler, ister başka bir şey) gerçek dışı fizibilite raporları yayınlayan, insanların umutlarını kötü yönde kullanan, insanların senelerce binbir zorlukla biriktirdiği üç kuruşlara göz diken kişilerin verdiği bilgileri sonuna kadar sorgulamak hakkımız.

Sn. Altay Ceviz'e yöneltilmiş olan sorular yukarıdadır. Her zaman gelip bu konulara cevap verebilir. Sitesinde yanlış anlaşılmalara yol açabilecek bilgileri kaldırabilir.

Bakınız Kaliforniya Universitesi 2005 Ceviz Fizibilite Raporunda ne yazılmış:
Alıntı:
"Risk.
Ceviz üretimi ve pazarlamasına ilişkin riskler yüksektir. Her ne kadar bu çalışma gerçek yaşam tecrübelerine dayanan bir model tanımlamak için her türlü iyi niyetli çabayı gösterse de, bu çalışma kârlılık ve ekonomik uygunluğu etkileyebilecek finansal, tarımsal ve pazar risklerinin tamamını içeremez."
Keşke her fidan üreticimiz bu arkadaşlar kadar açık sözlü olabilse..

ömür-uşak ve zafer37 beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2013, 23:22   #43
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın agaclar net forum üyeleri,
Altay Bosfor Madencilik Tarım Gıda Hayvancılık İth.İhr.San. ve Tic.Ltd.Şti söz konusu ceviz fidanlarını üretmek üzere yüzde yüz yerli sermayeli kurulmuş bir şirkettir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü Fidan Üretici Belgesi almıştır, yine aynı kurumdan Fidan Kayıt Sertifikası(Bitki Pasoportu) almıştır. Belgelerin aslını görmek isteyen herkese e-mail yoluyla gönderilcektir.
Ceviz fidanı üretimimiz ziraat mühendisleri kontrolünde yapılmaktadır.
Fidanlığımıza bugüne kadar bir çok değerli misafirimiz konuk olmuş, çalışmalarımızı yakından inceleme imkanına sahip olmuşlardır. Değerli ağaçlar net üyeleri ve fidanlığımızı görmek isteyen herkes Babadat köyü/Sivrihisar/Eskişehir adresindeki fidanlarımızı ve 3 - 4 yaşındaki ağaçlarımızı her zaman görebilirler.
Şirketimizin twitter hesabı: twitter.com/Altaycevizi facebook hesabı: facebook.com/altay.cevizi?ref=tn_tnmn dır. İnternet sitemiz altaycevizleri.com dır. İnternet üzerinde başka sitemiz yoktur.
Her türlü sorularınızı, 05326724627 ve 05443635680 nolu iletişim numaralarından cevaplayabiliriz.

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 00:51   #44
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
sorum olacak.

Şu anda sizde en yaşlı ağaç kaç yaşında?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
mesela sivas demirözünde 4 yaşında ağaçlar var

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
3 ve 4 yaşında ağaçlar mevcut
Ceviz fidanlarımızı ve yetişkin(3-4-5-6) Yaşındaki ağaçlarımızı görebilirsiniz.

Hangisi doğru?

Doğru olan kalsın yalan olanı siliniz lütfen.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
3 yaşındaki ağaçta yaklaşık olarak 20 kilo meyve mevcut
3 yaşındaki ağaçtan Yaklaşık 20 kilo diyorsunuz,
Daha 40 kilogramın cevabını veremedin, onu bekliyorum. 3 yaşındakini daha sonra soracağım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibas06 Mesajı Göster
üstad ceviz bahçesinin önünde bir kaç foto cekip yayınlarmısın bu iş anlatmayla olmuyor sivrihisar da var diyorsunuz bir kaç fotoyla ispatlanabilir bu
Yok ki, neyi çekecekler, var olan iki üç fidan çekilmiş, daha iyisi daha büyüğü olsaydı onlar çekilirdi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
görmeden incelemeden oturduğu yerden ahkam kesenlere asla müsade edemeyiz
Üstteki mesajlar kimin oturduğu yerden ahkam kestiğini göstermiyor mu? Kaç yaşında ağacınız var? Önce onu bir düzeltin. Sorduğum 40 kilogramın cevabını verin ki, güzel güzel konuşalım bilgilenelim.

Sorduklarımızın tescille bir ilgisi yok, verecek cevabın yok tescile sığınıyorsunuz.

Videonuzu izledikten sonra gördüğümü söyledim, kendi kendini tozlayan verimli bir çeşit olduğu kanısına vardım, Amma diğer söylemlerinizin cevaplarını vermiyorsunuz, Neden?

Sakın tescil demeyin.

nogaifatih ve ladikli beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 01:36   #45
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sayın agaclar net forum üyeleri,
Altay Bosfor Madencilik Tarım Gıda Hayvancılık İth.İhr.San. ve Tic.Ltd.Şti söz konusu ceviz fidanlarını üretmek üzere yüzde yüz yerli sermayeli kurulmuş bir şirkettir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü Fidan Üretici Belgesi almıştır, yine aynı kurumdan Fidan Kayıt Sertifikası(Bitki Pasoportu) almıştır. Belgelerin aslını görmek isteyen herkese e-mail yoluyla gönderilcektir.
Ceviz fidanı üretimimiz ziraat mühendisleri kontrolünde yapılmaktadır.
Fidanlığımıza bugüne kadar bir çok değerli misafirimiz konuk olmuş, çalışmalarımızı yakından inceleme imkanına sahip olmuşlardır. Değerli ağaçlar net üyeleri ve fidanlığımızı görmek isteyen herkes Babadat köyü/Sivrihisar/Eskişehir adresindeki fidanlarımızı ve 3 - 4 yaşındaki ağaçlarımızı her zaman görebilirler.
Şirketimizin twitter hesabı: twitter.com/Altaycevizi facebook hesabı: facebook.com/altay.cevizi?ref=tn_tnmn dır. İnternet sitemiz altaycevizleri.com dır. İnternet üzerinde başka sitemiz yoktur.
Her türlü sorularınızı, 05326724627 ve 05443635680 nolu iletişim numaralarından cevaplayabiliriz.

Saygılarımızla
Sn. Altaycevizi

Bu durumda internet ortamında sizi taklit eden bir firma daha var. Altay Ceviz

Ayrıca ağaçlar.net forumuna da yine Ankara'dan üye olmuş "altay ceviz" rumuzlu birisi var. Bugüne kadar biz hep bu kişi ile mesajlaştık.

Şimdi siz "gerçek altay ceviz benim" diyorsunuz. Gerçi dğer "altay ceviz" rumuzlu üyemiz de sürekli Sivrihisar Badabat köyündeki bahçeyi referans veriyordu, dolayısı ile aynı kişi olup olmadığınızı teyit edebilirseniz seviniriz. Ayrıca, eğer farklı kişilerseniz, adınızı kullanarak niye böyle bir bilgi kirliliği yaratıldığı konusunda da değerli görüşlerinizi bekliyoruz.

En azından sizin sitenizde benim çok eleştirdiğim o şişirme bilgiler yok. Ama görüldüğü kadarı ile aslında sitenizde hiç bilgi yok. Fidan üretim sertifika bilgilerinizi ve altay cevizi ile paylaşmaya değer gördüğünüz diğer bilgilerinizi web sitenize koyabilirseniz, Sivrihisar'a kadar gitme şansı olmayan forum üyelerini bilgilendirmiş olursunuz.

Teşekkürler.

ladikli beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 06:47   #46
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Çamtepe,

Söz konusu şahışlarla şirketimizin hiç bir baglantısı yoktur.Daha önceden kendileriyle bayilik görüşmeleri yaptık. Şifayen sözle satış yetkisi verdik. Adımızı kullanarak böyle bir bilgi kirliliğine sebep oldular. Haklarında gerekli yasal mercilere başvurular yapılmıştır.
En kısa zamanda web sitemize fidan üretim sertifikasını ve Bakanlıgın kayıt sertifikasını(Bitki Pasaportu) koyacagız.
Sayın Çamtepe e-mail adresinizi yazarsanız size hemen ilgili belgeleri ve fidan üretim sertifikamızı mail atabilirim.

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 15:00   #47
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Fidan Üretici Belgemiz

Saygılarımızla

önal beğendi.
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 15:01   #48
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Fidan Üretici Belgemiz

Saygılarımızla


https://twitter.com/Altaycevizi/stat...721856/photo/1

önal beğendi.
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 15:10   #49
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kayıt Sertifikası(Bitki Pasaportu)

Daha detaylı soru,görüş ve önerileriniz için bizi 05326724627 ve 05443635680 nolu telefonlardan arayabilirsiniz...

Saygılarımızla

https://twitter.com/Altaycevizi/stat...607360/photo/1

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 15:34   #50
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Babadat köyü/Sivrihisar/Eskişehir adresindeki ceviz fidanlığımızdan bazı resimler,

Gelip görmek isteyen forum üyelerinin bütün yemek, ağırlama, bahçeler ve fidanlık arası turlar, kısacası bütün masraflar tarafımızdan karşılanacaktır. Sizleri resimler,videolar **** burada yazılanlar değil gerçekler üzerinden yerinde, görerek ve dokunarak inceleme yapmaya davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan onur duyacağız....

Bizi 05326724627 ve 05443635680 nolu telefonlardan her zaman arayabilirsiniz....

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 18:22   #51
Ağaçsever
 
drokya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2008
Şehir: Drokya - İzmir
Mesajlar: 82
Sayın Altaycevizi,
daha önce yazan altay ceviz rumuzlu kişinin sizin iyi niyetinizi kötüye kullanarak ortamda bilgi kirliliğine neden olduğunu yazdınız.

O kişi de sizin yaptığınız gibi bir takım web siste adresleri ve özellikle sosyal paylaşım site adreslerini vermişti.

o kişinin wb sitesinde paylaştığı bilgiler ifade için affola ama ''GÜLYABANİ'' masallarını anımsatır cinstendi.

Şimdi o kişi epeydir ortada yok siz geldiniz.

Art niyetsiz soruyorum;
Şimdi size neden inanalım.

O kişi de yani altay ceviz sizin gibi fidanlık adresi vererek gelin görün demekteydi.

Web sitenizde bir miktar fotograftan başka herhangi bir bilgi mevcut değil.

Aklı selim bir sekilde şu soruyu sormak isterim.

Bir web siteniz var ve fakat sitenizde bilgiler vermek yerine sosyal paylaşım sitelerini yeğliyorsunuz.

Bu durum bana çok mantıklı gelmiyor.

Lütfen sosyal paylaşım sitelerinin etkilerini ve bilim çağında iletişim masallarına başvurmadan söylediklerimi bir kere daha gözden geçirin.

Bilişim ve iletişimi iyi bilirim.

Klavyede bastığınız her tuşun oluşumunda karınca kararınca katkım vardır. Bir ara detaylı anlatırım şimdilik konumuz bu değil.

Şimdi sadede gelirsek bakın ben 2008 yılında siteye üye olmuşum paylaşım anlamında 2013 senesinde faaliyet göstermişim.

Hem siz hem de altay ceviz rumuzlu kişi üye olduğunuz aynı günlerde reklamasyonla ilintili iletiler gönderdiniz.

Aynı tarihlerde feyk tabir edilen bir çok yeni üye bu Altay cevizi hakkında iletiler yayınladı.

Sizden ricam,
bu memleketin iyi niyetli, geçim derdiyle çıkış yolları arayan ve bu arada yüzyıllık ağaçların ülkem florasında boy atma çabasına;
bilinçli / bilinçsiz katkıda bulunacak girişimci ruhları incitmemeniz,
bir avuçluk birikimleriyle oluşturmayı düşündükleri yemyeşil bahçe hayallerini yıkacak tavır ve davranışlardan sakınmanız.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığınız resimlerde,
felanca şahsın gelip bahçenizde inceleme yapması,
ya da felanca kanalda konuşma esnasında cevizinizin adını sarf etmesi
bir şey ıspatlamaz.

Bir dönem önemli büyüklerimizde (içlerinde bakanlarda olmak üzere)
Erke dönengeci ile ilgili bazı lakırdılar etmişti.

Şimdi Erke dönengeci nerede bileniniz varmı?

Birilerinin ardına saklanmadan bilginizi ve araştırmanızı ortaya koyun,
bulduğunuz yeni bir şeyin (ticari sırlarınızı değil tabi ki)
yeni bir şey ve üstelik iyi bir şey olduğunu ıspat edin,
bizlerde yürekten sizleri alkışlayalım.

Türkiyede 4-5 yaşından büyük ağaçlı bahçeniz yoksa
8 yaşında 150 kg masalını şimdilik anlatmayın lütfen,
4 sene sonra 8 yaşına gelecek ağaçlarınızdan
150 kilo (oda yeşil kabuklumu yeşil kabuğundan arındırılmış haliylemi belli değil)
verim elde ettiğiniz zaman merak etmeyin en azından ben, sizlere kuşkuyla yaklaştığımdan ötürü özür diler, başarınızı yürekten alkışlarım.
Ki bu site içinde ağaç sevgisiyle harmanlanmış bir çok dostta benim gibi davranacaktır.

Sevgi ve saygı ile.

drokya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 18:44   #52
Ağaçsever
 
drokya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2008
Şehir: Drokya - İzmir
Mesajlar: 82
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sayın Çamtepe,

Söz konusu şahışlarla şirketimizin hiç bir baglantısı yoktur.Daha önceden kendileriyle bayilik görüşmeleri yaptık. Şifayen sözle satış yetkisi verdik. Adımızı kullanarak böyle bir bilgi kirliliğine sebep oldular. Haklarında gerekli yasal mercilere başvurular yapılmıştır.
En kısa zamanda web sitemize fidan üretim sertifikasını ve Bakanlıgın kayıt sertifikasını(Bitki Pasaportu) koyacagız.
Sayın Çamtepe e-mail adresinizi yazarsanız size hemen ilgili belgeleri ve fidan üretim sertifikamızı mail atabilirim.

Saygılarımızla
Burada yazdığınız mantığı anlamakta zorlanıyorum,
sosyal paylaşım sitesine
belgelerinizi yüklemişsiniz,
ancak kendi ticari faaliyetinizi sürdüreceğiniz resmi sitenizde aynı belgeleri çok kısa sürede yükleyeceğinizi söyleyorsunuz.

Kamyonla mı yapacaksınız yüklemeyi;
nihayetinde tek bir tıkla bilgisayarınızın harddiskinde bulunan resim formatını
resmi sitenizin serverine aktaracaksınız.

Diğer yerde paylaşmamış olsanız hadi anlıyacağım.
-Henüz bu sistemde yeniler ve taşlar yerine otursun mantığıyla hareket ediyorlar diyeceğim.

Oysa diğer adreste herşey detayları ile var.

Bakın sayın Altay cevizi rumuzlu kardeşim.
Gelin babasının evinden alındımı, doğruca yuvanız olucak eve götürülür.

Önce mahalle kahvesine götürülüp gelin gösterilmez.

Madem kurallarıyla gelini (yani belgelerinizi) aldınız,
önce mahalle kahvelerinde dolaştıracağınıza direk evinize götürün,



Umarım sizi eleştirmekle ben yanılırım ve sizden özür dileyecek kişi ben olurum.

Bunu ülkemin araştırmadan, detaylandırmadan işe kalkışan iyi niyetli insanlarının kandırılmasına görmeye katlanamayacağım için canı gönülden istiyorum.

Tekrar sevgi ve saygıyla.

<Ve son bir söz ağaçlar net'te yönetici durumunda olan dostlara.

Ben bu form içinde bilgi ve beceri paylaşılmasından müthiş mutluluk duyuyorum.

Ama böylesi paylaşımın olduğu bir ortamda akçeli işlerden nefret ediyorum.

Bu konuda lütfen bir parça hassasiyet gösterin.

En azından yanlış yazılan kelimelere gösterdiğiniz hassasiyet seviyesinde.
Sizlere de saygı ve sevgi>

drokya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 23:38   #53
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Drokya,

Sizleri inandırmak için değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına ilgili bilgi ve belgeleri hem foruma, hem twitter ve facebook sayfalarımıza koyduk. İnternet sitemizi web master bir arkadaş yapıyor ve işler biraz yavaş ilerliyor. Yakında kendi internet sitemizde de yer alacaktır.
Söz konusu belgeler devlet kurumların resmi belgeleri dir.
Sosyal paylaşım sitelerini tercih etmemizin sebebi iletişimin iki yönlü olması yüzündendir.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman Bakanlığından çok sayıda üst düzey bürokrat fidanlığımızda incelemede bulunmuşlardır.Bunun yanında Ceviz deyince ilk akla gelen, bu işe hayatını adayan insanlarda fidanlıgımıza gelmişler ve incelemede bulunmuşlardır.
İlgilileri fidanlıgımıza davet ediyoruz, gelin,görün,dokunun kendiniz fotoğraf, video çekin, kayıt altına alın. İnsanları aldatan bir şeyler saklar bizim her şeyimiz ortada. Adresimiz, iletişim bilgilerimiz açık. Fidan almak isteyen ciddi yatırımcılar mutlaka geliyor, görüyor kendi akıl mantık süzgecinden geçirip fidan alıyor.

Değerli yorumlarınız, eleştirileriniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 00:33   #54
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sayın Çamtepe,

Söz konusu şahışlarla şirketimizin hiç bir baglantısı yoktur.Daha önceden kendileriyle bayilik görüşmeleri yaptık. Şifayen sözle satış yetkisi verdik. Adımızı kullanarak böyle bir bilgi kirliliğine sebep oldular. Haklarında gerekli yasal mercilere başvurular yapılmıştır.
Haydaaaa, yani şimdiye kadar yazıştığımız altay ceviz Gitti,

Altaycevizi geldi,

Yahu kim burada söz sahibi bir bilelim de ona göre konuşalım.

Zira altay ceviz beni ikna edemedi. Altaycevizi mi şimdiki muhatabımız.

Peki, Altaycevizi, altay ceviz ne sorduğum sorulara cevap verebilecek mi?

4 yaşında 40 kilogram 8 yaşında 100 kilograma ne diyor, doğruluyor mu?

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 10:32   #55
Yeni Üye
 
zafer37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 12
altay ceviz de Altaycevizi de fidanlık olarak aynı adresi gösteriyolar ama iletişim numaraları farklı gerçek olan hangisi ben altay ceviz le telefonda görüştüm fidanlığa davet etti ama şimdi kafam karıştı biz hangisine inanacağız

uşaklı kaya beğendi.
zafer37 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 12:07   #56
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Anladığım kadarı ile yeni "Altaycevizi" diğer "altay ceviz"in yanlış bilgilendirdiğini kabul ediyor. Aynı iddialarda bulunmadığını tahmin ediyorum.

Bence bekleyip yeni "Altaycevizi" forum üyesinin bu ceviz çeşidi ile ne gibi bilgiler vereceğini bir görelim, ondan sonra eleştirelim.

zafer37 beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 12:22   #57
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
altay ceviz hakkında

sayın altaycevizi hangi turdan hangi yemekten hangi ağırlamaktan bahsettiğinizi anlayamadım. millette zannedecek ki turistik geziye mi çıkıyoruz.

biz geldik ve bahçeniz ile fidanlıklarınızı gördük yaklaşık olarak bir saat orada bulunduk biz millet olarak çok misafirperveriz bunu hepimiz kabul ederiz. ama sizin orada okadar kalmamıza rağmen oturacak tek bir sandalyanız dahi yoktu .ikram edecek bir bardak çayınız yoktu belki göreneklerinde adetlerinde yoktur diyerek normal karşılamıştık ama yazınızdaki turdan ağırlamaktan misafirliğinizden bahsettiğinizi görünce ozaman bize niye çifte standart uyguladınız diye sizi eleştirme hakkımızın doğduğunu inanarak bu yazıyı yazmak zorunda kaldım . (acaba biz üst düzey bir bürokrat olmadığımız için mi böyle ağırlandık.)
kamuoyu ve bu sitedeki arkadaşları bilgilendirme adına asıl meselemiz olan altaycevizi hakkındaki gördüklerimi ve yorumlarımı sizlere aktaracağım.

görüşmemizde bu cevizlerin 3 ve 4 yaşında olduğu bunların akasya ağacına aşı yapılarak elde edildiği ve altı çeşit olduğu söylendi.sonuçta bahçeye gittik bahçedeki cevizleri gördük bahçedeki cevizlerin 3 çeşit ve 3 yaşında olduğunu söylediler.hani 4 yaşındaki cevizler yok.yaklaşık 200 adet ceviz olabilir(tahmini) bize gösterilen karışık bir şekilde dikilmiş altay 1,2,3 şeklinde olduğunu söylediler.bu gördüğüm agaçlardaki meyve tutumundan bahsedecek olursak 4 veya 5 tanesinde güzel meyve tutumu vardı. diğer ağaçlarda neden yok dendiğinde onların çiçeklerini hoca dökmüş olabilir dediler.

oysaki bizim gittiğimizde ağaçların çiçekleri yeni açmıştı. altlarına baktım acaba hakikaten koparılmış olabilirmi diye göremedim peki bunların erkek çiçekleri yokmu dedim hiç bir cevap alamadım.belkide erkek çiçeğin neolduğunu bilmiyorlardı. anladım ki cevizi bilmeyen birileri karşımda. oradan fidanlığa geçtik ,baktım gördümki 100 binlerce fidan. bir yıl önce ekilip çıplak kök olarak yerlerinden sökülüp torbalara alınmış fidanlar.fidanların durumu sade toprakla hazırlanıp poşetlere doldurulmuş.

arkadaşlar bu gördüklerimden sonra acizane bildiğim kadarıyla biraz yorum yapmak istiyorum bu yorumlar kendi yorumlarım olup sizlerin dikkatine sunulmuştur.

bizim milli çeşitlerimizden maraş 12 cevizinin (salkım ceviz) meyve dallarını yanyana getirip bir fotoğraf alsak altay ceviziyle aynı görüntüyü vermez mi.salkım cevizlerin meyve yapısı küçük olduğu için (7,8 gram)ticari olarak üretimi çok kısıtlıdır. altay cevizinin kaç gram geldiği konusunda hiç bir gözlem olmadığından ne kadar ticari olarak düşünülebilir. çünki bu kadar yüksek ceviz dikimi olduki mutlaka bunun sonucu ihracata dayalı olacaktır. ektiğimiz cevizin kalitesi(kabuk kalınlığı,yağ oranı,proteinoranı,iç rengi içerdiği faydalı asitler, vitamin oranları.....) çok önem kazanmaktadır. onun için ceviz dikimi yapılırken mutlaka bildiğimiz ticari çeşitlerden bahçe oluşturmak zorundayız.

sayın altaycevizi yetkilisi rusyadan çuvallar dolusu getirilip ekilen cevizlerin 3 veya 4 yıl önce ekilen çok verimi olduğunu iddia ettiğiniz cevizlerin aynısı olduğunu nasıl garanti edebiliyorsunuz. 3 veya 4 yıl önce ekilen (benim tahminim büyük olanlar 4 yıllıktı) bu ağaçlarda ortalama meyveyi 10 gram(gelmesi çok zor)geldiğini var sayarsak (25 kg için) 2500 adet meyve olması gerekir. siz bu sayıyı ağaçlarda gördünüz mü.

bir diğer sorum 4.yıldan sonra ağaçları sulamayın diyorsunuz neden dediğimde iç kararması yapacagını söylüyorsunuz (hocanızın dediği). peki bukadar meyveye yatmış bir ağaç sulamadan meyvelerini nasıl büyütecek,aynı zamanda nasıl sürgün yapsında gelecek yıla meyve gözü hazırlasın.sürgün hazırlaması çok önemli yoksa sürgün yapamazsa ağaç biryıl verir bir yıl vermez.hoca dahil olmak üzere hiç birinizin akademik kariyeri olmadığı için gerek yetiştiricilik gerek tescil anlamındaçok büyük sıkıntınız olur.tescil için tarım bakanlığı,ziraat fakülteleri,damızlık ağaçlarınızın en az 4 veya 5 yıl bu ağaçların tüm gözlemlerinin yapılması ve sonunda olumsuz bir sonuç çıktı.

peki sizden fidanları alanlar ne yapacak.siz kendinizi vatandaşın yerine koyun ne düşünürsünüz.beni yanlış anlamayın hiç bir akademik çalışma yapılmadan yetiştirilen ürün tesadüfler üzerine kurulmuştur .milyarlarca yatırım yaparak böyle birbahçen olmasını ister misin (ben milyarlarımı risk ediyorum dersen ona sözüm yok).hoca dediğiniz şahsın hiç bir akademik çalışması yok. çok iyi bir insan olabilir,çok iyi bir çiftçi olabilir,çok iyi bir bahçıvan olabilir ama onlar ayrı şeyler.

ayrıca bahçenize büyüklerimizden ziyaretler olduğunu yazmışsınız buziyaretlerin olmasındaki sebep nedir.bu ziyaretlerden bu cevizin onayladığı anlamı çıkmaz. diğer bir önerim dalları birleştirilerek değil de tek bir ağaç şeklinde bir fotoğraf koyarsanız görüntü açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 13:20   #58
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 5
böylebi ceviz kadandırdıysanız gerçekten çok harika
size nasıl ulaşabilirim almak için bu cevizden
yazarsanız sevinirim

mustafa kapısız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 14:27   #59
Yeni Üye
 
zafer37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa kapısız Mesajı Göster
böylebi ceviz kadandırdıysanız gerçekten çok harika
size nasıl ulaşabilirim almak için bu cevizden
yazarsanız sevinirim
1. Sayfada İletişim Bilgilerini Vermişler Burda

zafer37 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 15:50   #60
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Maraş 12 ceviz fidanını nerden bulabiliriz?

yeltasi beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024