agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2016, 22:55   #2581
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster

Hemen firmanın mühendisi ile görüştüm bilgi aldım. Bu uygulama ile atılan bacteriler bitkinin bünyesinde özel bir protein oluşumu sağlıyormuş ve bu proteinler antifriz etkisi yapıyormuş.
Belki doğru olabilir, Peki bunu niye prospektüsünde açıklamamışlar keşke sorsaydınız.


Organik Gbreler BACTOCOLD | Bactogen Organik Tarm | Organik gbreler | Mineral gbreler | Arganomineral Gbreler | Biyolojik Mcadeler rnleri

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2016, 22:57   #2582
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
Bu sene fidanlarım 3 hafta daha erken gözleri patlatmışken yani Nisan sonu soğuğundan zararlanmaya daha açık iken hamd olsun hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ne patlayan gözlerde ne de henüz patlamayanlarda..
Pardon heyecandan görmemişim yazdığınızı.Sorumu cevaplamışsınız. Konya gibi 1640 metre rakımlı bir köyde nisan ayında elbette eksi dereceler olmuştur.Demekki ürün faydalı. Parası da 260 tl. çok değil. Kullanıbilir bir ürün o zaman.

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2016, 23:11   #2583
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
BU arada Konya nın en yüksek rakımlı (1500 metre) ilçelerinden biri Derbent. Nisan 2016 ayında hiç eksi dereceleri görmemiş.
Derbent için Nisan Ayı Hava Durumu 2016 - Konya Türkiye İçin AccuWeather Tahmini (TR)

YeniBON beğendi.
musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 03:00   #2584
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rıfat Tosun Mesajı Göster
Sayın ykaya194
Alıntı:
Bahçeyi 8x6 olarak tesis etmiştik ancak 3. yılda gelen öneriler doğrultusunda çit dikim şeklinde 8 metrelik aralara dikim yaptık
Keşke 8x6 kalsaydınız.

Alıntı:
sonradan dikilen fidanların gelişiminde bir sorun yok ayrıca chandler çeşit olarak devasa büyüyen bir tür deyil. doğru budama ile sonuç alınabileceğine inanıyorum.
Sonradan dikilen fidanlarda gelişimde bir sorun görünmemesi doğaldır,sorun ileridedir. chandler ceşidi devasa büyüyen bir ağaç değil ama 3-4 mt lerede sığacak bir ağaç değil. Doğru budamayla nasıl sonuç alacağınızı anlatırmısınız? yani ne yapacaksınız ağaç büyüdükce siz kesip küçük mü tutacaksınız?

Alıntı:
6. yaşı ile 7. yaş arasında ağaçlarda büyüme çok az giderekte daha durağan hale geliyorlar.
Evet meyveya yatışından bu durağanlık doğrudur ama öyle kalacaklar diye bir şey yok 10 yaşlara kadar gelişimin devam ettiğini görüyoruz.

Alıntı:
sayın Lilium meyveleri atabileceğinden bahsetmiş. Artık net olarak biliyoruzki chandler çeşidi 7-8 yaşına kadar silkme yapıyor. bu senede 6 lı 5li meyve uclarından 2 şer 3 er tanesini hemen hemen nohut tanesi kadarken attı. 2 li ve 3 lü meyve uçlarında bir silkme yaşanmadı.
Bir şeyleri yanlış anlamayalım, bazı sorulara cevap veriyoruz o cevapları kendi doğrunuzmuş gibi algılamayınız lütfen, genel bir ifadeyle şöyle ifade edeyim, Meyve atımı her yaşta görülür ( genç fidanlarda ve meyveya yatmamış fidanlarda iyi bakımlı dinç fidanlarda meyve dökümü ya da diğer ifadeyle meyve atımı daha çok görülür) bu sizin verime yatmış ağacınıza verdiğiniz gerek budama gerek besin dengeleriyle ilgilidir, Şayet siz bu dengeyi oturtamadıysanız ya ağacınız meyve tutumu yapar fakat gelişemez bir sonraki yıla zayıf kalır, ya da fazla budama yaparak ve ya besinini fazla vererek dince kaçar yine meyveyi atar, Arkadaşlar verim budaması diye bir ifade şekli vardır bu boşuna söylenmemiştir bu ifadeye çok dikkat ediniz. ne demek istediğini iyi algılayınız.

Sık dikimlerdeyse 8-9 yıl sorun yaşamayabilirsiniz daha ilerideki yıllarda dalların bir birine geçeceğinden rüzgar ve güneşin girmediğinden meyve gözü oluşamaz meyve gözlerinde kurumalar görülür,meyve tutumu olmaz, oluşan nemi bahçe atamaz mantari hastalıklar oluşur meyve alsanız da meyvadan hayır gelmez ha bire ilaca yüklenirsin ilaç şirketlerini zengin edersin.

Ben ağacı öyle keserim böyle küçük tutarım, efendim şu dalı şöyle kesersen meyveya yatar bir daha büyümez gibi ifadeler doğru olmadığını çok kereler söyledim bir daha söylüyorum Ağaç kendi doğal formuna gelir gelmeye çalışır bizim yaptığımız budamalarla kontrollü gelişim ve enerjisini dala kabuğa değilde meyveye yöneltmektir harçatmaktır bu kontrollerle de ağacın taç yapısını birden büyütmek yerine yıllara yayarak en iyi verimi elde etmek ve bu doğrultuda da gelişimini sağlamak, gelişimi durdurmak diye bir şey asla söz konusu değil.

Alıntı:
Sonuçta sizin söylediğiniz gibi bir sıkıntı yaşanırsa bahçede seyreltmeye gidilir. Ben bu işi amatörce yapıyorum.
Sayın Rıfat Tosun, bu işi amatörce yapabilirsiniz, amatörce yaptığımız yerler de var profesyonelce yaptığımızda bu bizler için bir sıkıntı olmaz benim bahçemde küçük ve bir sürü yanlışlar var kime ne der geçeriz, fakat paylaşımları bilgilendirmelerimizi yaparken doğru olan üzerine yaparsak büyük kapama bahçe kuran ticari anlamda bahçe kuran arkadaşlara yardımcı oluruz yanıltmamış oluruz.

Birde şu seyreltmeye gidilir sözcüğü o kadar kolay söylemişsiniz ki, çok kolay basit gibi ifade etmişsiniz, başıma geldiği için yazıyorum o kadar zor ki aslında bunu yaşayınca anlayacaksınız şimdi ne söylesem ifade edemem.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 07:48   #2585
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 22
Herkese merhaba. Sn musculus un mesajına atfen; accuweather bir hava tahmin merkezidir malumunuz. Bu sebeple Nisan 2016 da hiç eksileri görmemiş demek doğru olmaz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü nun Derbent merkez 1460 rakımda istasyonu var ve mayis başında haftalık sıcaklık verisine baktığımda orada bile 2 defa -3 leri gördüğümu hatırlıyorum. Şu an o sayfayı bulamadım ama -3 leri net hatırlıyorum. Benim arazinin 1640 mt de yani yaklaşık 200 mt daha yüksekte. Bilimsel çalışmalar 100 mt de 1 derece ısı düşer diyordu bildiğim kadarıyla ve benim şahsi tecrubelerimde bunu destekliyor. Yani Derbent merkez ile benim arazi sıcaklığı gerçekten 2 derece daha farklı. Buda -5 derece eder demek oluyor ama kesin veri değil.

Size daha güzel bir haber vereyim. Arazimde sıcaklık ve nem ölçüp depolayan bir kaydedici var. Her 30 dakikaya bir veriler ölçülüp kaydediliyor. kaydediciden verileri hafta sonu alıp (yağışlar sebebiyle gidemeyebilirim belki) forumda sizinle paylaşabilir.

Saygılar

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 09:45   #2586
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Büyüklerimizin bir sözü vardır: "güneş girmeyen eve doktor girermiş" Sık dikim yaparak birim alandan daha fazla ürün almayı amaçlamak yerine, ağacın daha iyi güneş almasını ve bahçede yeteri kadar hava sirkilasyonu sağlayarak kaliteli ürün almak bence daha doğru olur.

Lilium beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 11:55   #2587
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-05-2014
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 56
Lilium dan alıntı.
"Sayın Rıfat Tosun, bu işi amatörce yapabilirsiniz, amatörce yaptığımız yerler de var profesyonelce yaptığımızda bu bizler için bir sıkıntı olmaz benim bahçemde küçük ve bir sürü yanlışlar var kime ne der geçeriz, fakat paylaşımları bilgilendirmelerimizi yaparken doğru olan üzerine yaparsak büyük kapama bahçe kuran ticari anlamda bahçe kuran arkadaşlara yardımcı oluruz yanıltmamış oluruz.

Birde şu seyreltmeye gidilir sözcüğü o kadar kolay söylemişsiniz ki, çok kolay basit gibi ifade etmişsiniz, başıma geldiği için yazıyorum o kadar zor ki aslında bunu yaşayınca anlayacaksınız şimdi ne söylesem ifade edemem.""
Öncelikle Kimseyi yanıltmak gibi bir düşüncem olmadığını belirteyim.
Doğru olan nedir???
Sizin Yazdıkarınızmı?
Ziraat Mühendislerinin söylediklerimi?
Zirai ilaç ve gübre satanların önerilerimi?
Fidancıların tavsiyelerimi?
Ben Bahçemde yaptığım nacizane uygulamadan bahsettim. Doğru veya yanlış.
Aldığım sonuçlarıda burda paylaştım.
8x6 dikimden 4X6 ya beni geçiren arkadaşım Melih Bey kendisi ABD de california da yaşayan yüksek ziraat mühendisi aynı zamanda orada bir üniversitede tarım teknolojileri öğretim görevlisi.
Şimdi kime inanacağız???
Birilerini yönlendirmeye çalışmak yerine, uygulamaları ve aldığımız sonuçları paylaşmanın daha verimli olduğuna inanıyorum.
Bahçedeki bir ağacı sökmenin nesi zor... hiç ama hiç anlamadım
dün bahçeye uğradım ve akşam üzeri bir ağaçtan 7 li salkım oluşturmuş ancak 2 yanesini atmış bir ceviz gözünün resmini buraya koyuyorum.alacakaranlıkta çok net çıkmamış ancak yinede anlaşılıyor



Düzenleyen Rıfat Tosun : 24-05-2016 saat 16:44
Rıfat Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 23:40   #2588
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rıfat Tosun Mesajı Göster
Alıntı:
Birilerini yönlendirmeye çalışmak yerine, uygulamaları ve aldığımız sonuçları paylaşmanın daha verimli olduğuna inanıyorum.
Yönlendirme gibi algılandıysa asla böyle bir niyetim yok, niye yönlendireyim ki, ne faydam ne kârım olacak.

Alıntı:
Bahçedeki bir ağacı sökmenin nesi zor... hiç ama hiç anlamadım
Bende aynı böyle düşünüyordum ama başıma gelince hanımla bahçede oturup bir güzel ağladık. Söylemek çok kolay oluyor götürürsün kepçeyi sökersin biter, yıllarca emek verdiğin gözün gibi baktığın ağacı sökmek söylemdeki kadar kolay olmuyor malesef, ya bir de sökeceğin ağaç kalan ağaçtan daha iyi gelişmişse nasıl kıyıpta sökeceksin insanın içi sızlıyor.

Kolay gelsin başarılar dilerim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2016, 20:45   #2589
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 133
Arkadaşlar,

Amatör/acemi bir çiftçiyim bir çok yanlışım oldu bahçe kurarken ama tek yaptığım doğrunun agaçları 8X6 dikmek olduğunu düşünüyorum. Aslında 7X4 düşünüyordum sonra 6 yaşında 7X4 dikilmiş bahçeyi görünce vazgeçtim, dallar birbirine girdiğinden çok sert budamak zorunda kalıyorlardı, enfazla 2-3 yıl sonra güzelim agaçlar kesilecekti. Aynı çiftçinin yan tarafta sonradan yaptığı 3 yaşındaki bahçeyi gezdim, 8X6 dikmişti ve daha aşağısını tavsiye etmiyordu.Bu bahçeyi gezmeseydim benim kararımı internetteki hiç bir yazı değiştiremezdi.

Amerikada veya avustralyada ceviz yetişticiliğinin nasıl yapıldığını youtube dan izlemek mümkün, devasa bahçeler kuruyorlar ve herşeyi devasa tarım aletleri ile yapıyorlar. (budama dahil) Birim ağaca harcadıkları adam saat bu nedenle çok az, onlar 6-10 yaş arasında alacakları ek cevizi kar olarak görüyorlar muhtemelen.

Nacizane tavsiyem 8X8 en azından 8X6.

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2016, 21:12   #2590
Yeni Üye
 
yetistiren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2016
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
cevizle ilgili gercekler

Piyasa koşullarında toptan kabuklu ceviz fiyatını ortalama 15 TL. olarak alıp, 100 dönümlük bir sahada ceviz yetiştiriciliği yapıldığını varsayalım, 10 m2’ye 1 ceviz ağacı dikilecek olursa;



100 Dönüm x 10 m2 = 10.000 Adet Ceviz Ağacı

10.000 Ceviz Ağacı x 30 Kg. Ürün = 300.000 Kg.Ürün

300.000 Kg. Ürün x 15 TL/Kg. = 4.500.000 TL. Yıllık Ciro



Normal şartlar altında, söz konusu cironun 5’inci yılın sonunda elde edilebilecek olduğu ve bu süre zarfında yapılacak emek ve maliyet unsurunun ayrıca hesap edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.



Devamını oku: Ömürlük Bir Girişim; Özel Ağaçlandırma :: Hibe ve Teşvik Doktoru



sayin dostlar,

internette kendine " danisman" diyen kisiler yukaridaki gibi gerceklerle hic bagdasmayan "bilgiler" vererek, bu ise emek,para ve zaman veren insanlari
kandiriyorlar lutfen bu konuda dikkatli olalim.
Saygilar

yetistiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2016, 22:50   #2591
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ethio Mesajı Göster
Herkese merhaba. Sn musculus un mesajına atfen; accuweather bir hava tahmin merkezidir malumunuz. Bu sebeple Nisan 2016 da hiç eksileri görmemiş demek doğru olmaz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü nun Derbent merkez 1460 rakımda istasyonu var ve mayis başında haftalık sıcaklık verisine baktığımda orada bile 2 defa -3 leri gördüğümu hatırlıyorum. Şu an o sayfayı bulamadım ama -3 leri net hatırlıyorum. Benim arazinin 1640 mt de yani yaklaşık 200 mt daha yüksekte. Bilimsel çalışmalar 100 mt de 1 derece ısı düşer diyordu bildiğim kadarıyla ve benim şahsi tecrubelerimde bunu destekliyor. Yani Derbent merkez ile benim arazi sıcaklığı gerçekten 2 derece daha farklı. Buda -5 derece eder demek oluyor ama kesin veri değil.

Size daha güzel bir haber vereyim. Arazimde sıcaklık ve nem ölçüp depolayan bir kaydedici var. Her 30 dakikaya bir veriler ölçülüp kaydediliyor. kaydediciden verileri hafta sonu alıp (yağışlar sebebiyle gidemeyebilirim belki) forumda sizinle paylaşabilir.

Saygılar
Cevizlerinizin meyveli halleriyle fotoğraf yükleyebilirmisiniz.

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2016, 15:27   #2592
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2015
Şehir: erzurum
Mesajlar: 26
Arkadaşlar gecen yıl diktigimiz ve leonardit uygulamadigimiz bazı agaclarimiza leonarditi nasil uygulayabiliriz.

recycan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 17:31   #2593
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2016
Şehir: ORDU
Mesajlar: 2
Herkese merhaba foruma yeni katıldım,izninizle bir soru sormak istiyorum.

6@tn2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 17:44   #2594
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2016
Şehir: ORDU
Mesajlar: 2
tarım il müdürlüğünün vermiş olduğu 200 tüplü fernor cinsi fidanları 1300 rakımlı arazime ektim,fidanlar 50 cm uzunluğunda,iki sürgünden yapraklar çıkmış ve bazılarında meyve var.Sormak istediğim bu yaprakları şimdi kesmelimiyim?sulamaya ne zaman başlamalıyım.Bu işe yeni başladım ve çok bilgim yok tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa minnettar kalırım.teşekkürler

6@tn2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 01:04   #2595
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-05-2016
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efedag Mesajı Göster
Sn Permakültür
Nisan ayında yerli çeşitler uyandı. Cevizler üzerinde görüldü. hepsi yandı.fernor fernette mayısın ilk haftasında normal gözlerinden değil durgun gözlerinden patlamaya başladı(normal gözler kuruduğu için).125 ağacımın 70 uyandı.Uyanma sürgünlerin donmayan çok alt kısmından keyifsizce devam ediyor.
Bende 140 yakın 9 yaşında ferragnes tuono texsas nonpareil ve süpernova badem çeşitleride var.Ceviz gibi nazlı büyümüyorlar.Görüntü yeşillik olarak güzel.Bu sene çok güzel badem olacaktı.Fındık kadar olan bademler 2 saat içinde -2 ye düşen hava sıcaklığı nedeni ile tamamen yandı.
Size donlardan minumum etkilenmeniz için sert kabuklu tuono ve süpernova çeşitlerini öneririm.karasal iklimde en geç onlar açıyor.
Bu senede cevizlerden kesin kuruyanlar olacak.Kısır döngüye girmemek için kuruyan ceviz fidanlarının yerine badem dikeceğim.Hiç olmazsa fidanın komple kuruması gibi bir şey yaşamam.Selamlar
Sayın efedag.
140 adet 9 yaşında badem fidanınız varmış.
Badem yetiştiriciliği sayfasında 9 yaşında bahçesi olan yok.
Badem yetiştiriciliği bölümüne tecrübelerinizi yazarsanız çok makbule geçer.
Çünkü badem bölümü bu aralar çok boşlanmış ve tecrübeli arkadaşlar yazmayı bırakmış.
Sizin gibi badem bahçesi olan arkadaşların tecrübeleri çok önemli. Karasal bölgelere badem ekiyorlar .ilkbahar donlarından verim alamıyorlar
Badem sayfasında amatör arkadaşlar bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorlar.
Sağlıcakla kalın. .

YeniBON beğendi.
ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 16:22   #2596
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-01-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Buğday tarlaları arasında ceviz

Merhaba,

İç anadoluda buğday tarlaları arasındaki tarlada ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyoruz ancak yerel çiftçiler buğday için kullanılan ilaçlarının buharlaşma ve diğer nedenlerle ceviz çiçeğine zarar vereceği ve verimin düşeceğini söylüyorlar. Bu ne derece gerçekçidir? Buğday çevresinde ceviz yetiştirmek mümkün olamazmı?

Teşekkürler.

blackswans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 23:27   #2597
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yetistiren Mesajı Göster



100 Dönüm x 10 m2 = 10.000 Adet Ceviz Ağacı

10.000 Ceviz Ağacı x 30 Kg. Ürün = 300.000 Kg.Ürün

300.000 Kg. Ürün x 15 TL/Kg. = 4.500.000 TL. Yıllık Ciro



Normal şartlar altında, söz konusu cironun 5’inci yılın sonunda elde edilebilecek olduğu ve bu süre zarfında yapılacak emek ve maliyet unsurunun ayrıca hesap edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Vay beee bir dönüme 100 ağaç

Ben bayılıyorum böyle fizibilite raporlarına, hele böyle danışmanları gördüğüm yerde öpüyorum. Yahu akıl vereceklerine kendileri niye yapmaz onuda anlamıyorum, Aptalmısınız siz öğreteceğinize yapsanıza.

Beşinci yılda 30 kilo

Ya bunlar bu toplumu bu çiftçiyi aptal mı sanıyorlar, ama bunları dinleyende yok değil haa. hele bir de ellerinde diploma varsa iş tamam.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2016, 19:51   #2598
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaklaşık 70 dönüm araziye ceviz dikme konusunda gözümü karartmıştım ancak forumda ve farklı yerlerde bahçe bakım giderlerinin çokluğu gözümü korkuttu. Forumda genelde yüz dönüm bahçe için 15-20 bin civarında rakamlar gördüm ve az önce bir sitede 40-50 bin olarak hesaplanmış bu rakamlar neye göre belirleniyor anlamış değilim. Ben memurum haftasonları eşim dostumla beraber kendimiz ilgilenerek çekip çeviririz çok fazla masraf etmeyiz diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş anlaşılan Bana kendiniz ilgilenerek çok daha düşük maliyetlerle bahçe bakımını yapabilirsiniz gibi gerçek anlamda cesaret verebilir misiniz rica etsem yoksa fikrim hayalden öteye gidemeyecek...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2016, 22:15   #2599
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
1. 70 dönüm yere bine yakın ceviz ekersiniz.Sadece fidan parası 15-20 bin tl tutar.
2. Bol suyunuz yoksa hiç uğraşmayınız.Bol su maliyetide kuyu veya sondaj için 15-20 bin lirayı bulabilir.
3. Fidan,zirai ilaç ve gübre,alet ve ekipman satanlar şöyle derler.1000 ağaç 10 ar kilo bile verse 10 ton ürün yapar.25 tl den 250 bin tl eder. Bu da o sene ve bu para her sene artar der. Peki bu kadar para varda bu işi siz neden yapmıyosunuz diye sorsanız. (İçinden) Ben enayi değilim der.
4.Ben 7 yıldır ceviz işiyle uğraşmaktayım. İlk dört yıl cevizlerde meyve olmadı.5-6-7.seneler de cevizler güzel oldu ama kırağı ve doludan ürün olmadı. Zaten olsaydı cevizde 25 tl değil 10 tl anca olurdu.
5.Cumartesi-Pazar gitmekle değil her gün cevizin içinde olmalısınız. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 şer sefer sürmek ve bordo bulamacı uygulamak,mayıs ayından itibaren en az 3 kez mantar ve inteksitisit, haziran,temmuz,ağustos aylarında 3 er kez kaolin kili ve koyun keçi gübresi vermeniz gerekiyor. Diğer meyveleri hemen satarsınız, cevizi yeşil kabuğundan ayırmanız ve kurutmanız gerekir. Kabuklu bekletirim istediğim fiyata satarım diyebilirsiniz. Bekleyebilecek kadar zenginseniz sorun yok.
6.İşin özü şu. Çoğu ceviz ya da herhangi bir meyve farketmez, ( beni dinlemeyecekler olmalarına rağmen yine de yazayım) para kazanacağım diye türkiyede bu işe girmeyiniz.
7.7 sene sonunda 5 dönüm 60 ceviz ağacından aldığım para bin tl civarında. Masraflarımı yazmayayım Bu güzel para derseniz siz bilirsiniz.

Muda beğendi.
musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2016, 23:52   #2600
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
1. 70 dönüm yere bine yakın ceviz ekersiniz.Sadece fidan parası 15-20 bin tl tutar.
2. Bol suyunuz yoksa hiç uğraşmayınız.Bol su maliyetide kuyu veya sondaj için 15-20 bin lirayı bulabilir.
3. Fidan,zirai ilaç ve gübre,alet ve ekipman satanlar şöyle derler.1000 ağaç 10 ar kilo bile verse 10 ton ürün yapar.25 tl den 250 bin tl eder. Bu da o sene ve bu para her sene artar der. Peki bu kadar para varda bu işi siz neden yapmıyosunuz diye sorsanız. (İçinden) Ben enayi değilim der.
4.Ben 7 yıldır ceviz işiyle uğraşmaktayım. İlk dört yıl cevizlerde meyve olmadı.5-6-7.seneler de cevizler güzel oldu ama kırağı ve doludan ürün olmadı. Zaten olsaydı cevizde 25 tl değil 10 tl anca olurdu.
5.Cumartesi-Pazar gitmekle değil her gün cevizin içinde olmalısınız. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 şer sefer sürmek ve bordo bulamacı uygulamak,mayıs ayından itibaren en az 3 kez mantar ve inteksitisit, haziran,temmuz,ağustos aylarında 3 er kez kaolin kili ve koyun keçi gübresi vermeniz gerekiyor. Diğer meyveleri hemen satarsınız, cevizi yeşil kabuğundan ayırmanız ve kurutmanız gerekir. Kabuklu bekletirim istediğim fiyata satarım diyebilirsiniz. Bekleyebilecek kadar zenginseniz sorun yok.
6.İşin özü şu. Çoğu ceviz ya da herhangi bir meyve farketmez, ( beni dinlemeyecekler olmalarına rağmen yine de yazayım) para kazanacağım diye türkiyede bu işe girmeyiniz.
7.7 sene sonunda 5 dönüm 60 ceviz ağacından aldığım para bin tl civarında. Masraflarımı yazmayayım Bu güzel para derseniz siz bilirsiniz.

Öncelikle çok teşekkür ederim zahmet edip uzun uzun yazmışsınız. Ben köylü çocuğuyum toprakla uğraşmayı çok severim ama bu işe yönelme sebebim öncelikle para kazanmak ama kesinlikle ihtiraslı bir şekilde değil küçük bebeğim var inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin onun geleceği için düşünüyorum Allah izin verirse.

Bu şekilde olmasa bile sadece hobi olsun diye kimsenin o kadar anlattığınız gibi zahmetli bakım işlerine girişeceğini düşünmüyorum. Sizin amacınız ne mesela beklentiniz ne madem para kazanmak asıl amacınız değil bırakın doğal olarak yetişsin gübre ilaç falan uğraşmayın (bizim yaylamızda yaklaşık 25-30 yaşında 5 adet ceviz ağacımız var en ufak bir bakım görmüyor buna rağmen 4 aileye aylarca yetecek ceviz veriyor)
Üstelik siz zarar ediyorsunuz ben anlamıyorum zarar ettiğiniz bir işi hobi olarak veya para kazanmak dışında ne denirse artık yapmak bana pek mantıklı gelmiyor...

Bence toprakla, tarımla uğraşan kimse hiç değilse uzun vadede zarar etmez teknik konularda burdaki herkes benden daha bilgilidir ama bence mesela ceviz ne aralıklarla dikersen dik ne kadar masraf edersen et istersen 10 yaşındayken dönüm başına 70-80 kilo mahsul al uzun vadede mutlaka karlı çıkarsınız sizin anlattıklarınızı herkes dinleyecek olsa kilosu 10 tl 25 tl ye bulmak bir kenara dursun altın değerinde olur ceviz çünkü kimse uğraşmaz bu işte kar yok der...
Bence güzelim memleketimizin bir karış toprağı bile başı boş kalmamalı.
Mesela soğuk yerde yaşıyorsanız don riski yüksekse ona göre soğuğa dayanıklı ürünler ekebilirsiniz yani sizin için değil genel olarak söylüyorum. Ama toprakla uğraşan bence kesinlikle uzun vadede zarar etmez...
Ya tavsiye istedim zahmet edip cevap verdiniz bir dokunup bin ah işittiniz kusura bakmayın üslubum kırıcı olduysa ama kesinlikle kırmak değil amacım sadece biraz iyimser olmak gerektiğini düşünüyorum belki sizin belli bir dönem bulunduğunuz yerde iklim koşulları çok sert geçti veya bütün teknik bilginize özenli bakım yapmanıza rağmen bir yerde yanlışlık oldu veya bir aksilik bunlar olabilir bence siz de iyimser olmayı deneyin

Mesela benim gibi bilgi fakiri cahil biri denk gelip fikir danışırsa tarlasının olduğu bölgede en çok ne yetiştirildiğini sorun iklimini sorun gerekirse başka bir ürüne yönlendirin. Para için yapılabilir ki bence forumdakilerin büyük çoğunluğu öncelik para için burda fikir alışverişi yapıyor bu da çok normal ama Allah şaşırtmasın kimseyi parayı amaç yapmamak lazım.

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 07:38   #2601
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
70 dönüm yerden para kazanmak istiyorsanız büyükbaş veya küçükbaş hayvancılık yapınız. Çok daha akılcı olur. Ben hayvancılıktan anlamam diyebilirsiniz. Neticede ceviz işinden de anlamıyorsunuz. Her fidandan kendiniz için az çok yine ekebilirsiniz. Tarla işi çok emek istiyor. Bu emeğin karşılığını inanın Türkiyede çok az kişi alıyor. O da şöyle oluyor. 10 yılda bir o ürün bir şekilde çok para yapıyor ve o ürün sahibi para kazanıyor. Kimsenin morali bozma gibi bir niyetim olamaz. Tecrübelerimi yazıyorum size. Keşke söylenen rakamlar gibi para kazanabilsek. 3-4 senedir hayvancılık çok iyi para kazandırıyor bu ülkede. Bir kaç yıl sonra hayvancılık ne olur kimse bilemez. Neticede Nail Abinin dediği gibi çiftçi tarım politikalarının geleceğini bilemediği için kelebek gibi ordan oraya uçuşup duruyor.) Sevgiler...

ermana ve minikivi beğendi.
musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 11:27   #2602
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-05-2016
Şehir: İstanbul-Kastamonu
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihvan Mesajı Göster
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaklaşık 70 dönüm araziye ceviz dikme konusunda gözümü karartmıştım ancak forumda ve farklı yerlerde bahçe bakım giderlerinin çokluğu gözümü korkuttu. Forumda genelde yüz dönüm bahçe için 15-20 bin civarında rakamlar gördüm ve az önce bir sitede 40-50 bin olarak hesaplanmış bu rakamlar neye göre belirleniyor anlamış değilim. Ben memurum haftasonları eşim dostumla beraber kendimiz ilgilenerek çekip çeviririz çok fazla masraf etmeyiz diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş anlaşılan Bana kendiniz ilgilenerek çok daha düşük maliyetlerle bahçe bakımını yapabilirsiniz gibi gerçek anlamda cesaret verebilir misiniz rica etsem yoksa fikrim hayalden öteye gidemeyecek...
70 dönüm araziye hobi bahçesi olmaz bunu önce bir netleştirelim.
Hafta sonları bakılacak bahçeler.
Sizin için en ideal 10 dönüm.ceviz, badem ve diğer meyve ağaçları yapıcaksınız , keyfinize bakıcaksınız.
Eğer başarılı olursanız devamını getirirsiniz.
Çünkü kapama bahçeler masraflı ve zaman ister.
Mesela 1500 ağacınız var.her fidana 1 dakika baksanız 1500 dakika . 1500÷60 =25 saat yapar .hafta sonları sonları sadece buna yeter.
Diğer işleri başkası yapar o zaman.
Mersinde bademde güzel olur.

ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 14:26   #2603
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Bugünkü ceviz fiyatların cazibesine kapılarak amatör yatırımcının büyük bahçe kurmasını hiç tavsiye etmem zira fiyatların ileride nereye kadar inebileceğini bugün İstanbul'daki şarküteride parekente fiyatı 9.90 tl ( toptan fiyatı çok daha aşağıdadır ) olduğunu gördüm. Dolayısıyla yerli üretim artıkça bu fiyatlarıda göremeyebiliriz.

Yeni ceviz bahçesi kuracakların bu ihtimalide gözardı etmemeli.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 17:43   #2604
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
70 dönüm yerden para kazanmak istiyorsanız büyükbaş veya küçükbaş hayvancılık yapınız. Çok daha akılcı olur. Ben hayvancılıktan anlamam diyebilirsiniz. Neticede ceviz işinden de anlamıyorsunuz.

Bu kısım pek hoş olmamış biraz alaycılık sezdim. İlk mesajımda memur olduğumu söylemiştim şimdi hayvancılık mı fazla emek ister çiftçilik mi bunun cevabı nettir dimi?

Her fidandan kendiniz için az çok yine ekebilirsiniz. Tarla işi çok emek istiyor. Bu emeğin karşılığını inanın Türkiyede çok az kişi alıyor. O da şöyle oluyor. 10 yılda bir o ürün bir şekilde çok para yapıyor ve o ürün sahibi para kazanıyor. Kimsenin morali bozma gibi bir niyetim olamaz. Tecrübelerimi yazıyorum size. Keşke söylenen rakamlar gibi para kazanabilsek. 3-4 senedir hayvancılık çok iyi para kazandırıyor bu ülkede. Bir kaç yıl sonra hayvancılık ne olur kimse bilemez. Neticede Nail Abinin dediği gibi çiftçi tarım politikalarının geleceğini bilemediği için kelebek gibi ordan oraya uçuşup duruyor.) Sevgiler...
Kendim yemişlik ürün aramıyorum ticari kar peşindeyim öncelikle bunu bir belirteyim ve bu işlerin emek istediği de kuşkusuz tabi ki emeksiz yemek olmaz. Ben mesleğim gereği mersinde birçok köye gidiyorum hemen hemen bütün köylülerin geçim kaynağı çiftçilik mersinin köylerinde her çeşit meyve sebze üreten var bunlar bu işten kazandıklarıyla ailelerini geçindiriyor bunlar geçimini sağlayamasa neden uğraşsınlar çiftçilikle şimdi bahsettiğim kesimin tam zamanlı olarak ilgilendiğini söyleyebilirsiniz ben o şekilde ilgilenemeyeceğim için çok fazla bakım gerektirmediğini düşündüğüm cevize yöneldim. Servet kazanmayı beklemiyorum aileme daha iyi imkan sağlamanın peşindeyim sadece.

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 17:53   #2605
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertuğrul 37 Mesajı Göster
70 dönüm araziye hobi bahçesi olmaz bunu önce bir netleştirelim.
Hafta sonları bakılacak bahçeler.
Sizin için en ideal 10 dönüm.ceviz, badem ve diğer meyve ağaçları yapıcaksınız , keyfinize bakıcaksınız.
Eğer başarılı olursanız devamını getirirsiniz.
Çünkü kapama bahçeler masraflı ve zaman ister.
Mesela 1500 ağacınız var.her fidana 1 dakika baksanız 1500 dakika . 1500÷60 =25 saat yapar .hafta sonları sonları sadece buna yeter.
Diğer işleri başkası yapar o zaman.
Mersinde bademde güzel olur.
Merhaba ertuğrul bey ben hobi olarak ilgilenmekten ziyade maddi getiri amaçlıyorum 10 dönüm alan üzerinden deneme yapmak en ez 6-7 sene sürer bu zaman kaybı olur bence. İki tane ziraat mühendisi arkadaşımdan fikir aldım özellikle biriyle bugün görüştüm ceviz konusunda Aksarayda özel eğitime katıldığından falan da bahsetti. Her iki arkadaşım da bu işe girişmenin mantıklı olduğunu söyledi bugün görüştüğüme masrafların çok olduğu söyleniyor yıllık 10-15 bin gibi maliyet çıkarıyorlar dedim çok şaşırdı ve bakımının çok zor olmadığını söyledi velhasıl bence mümkün hocam ama ceviz olur ama badem olur belirtilen yıllık giderlerden çok daha ekonomik bir şekilde bakılabilir bence saygılar...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 18:24   #2606
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Bugünkü ceviz fiyatların cazibesine kapılarak amatör yatırımcının büyük bahçe kurmasını hiç tavsiye etmem zira fiyatların ileride nereye kadar inebileceğini bugün İstanbul'daki şarküteride parekente fiyatı 9.90 tl ( toptan fiyatı çok daha aşağıdadır ) olduğunu gördüm. Dolayısıyla yerli üretim artıkça bu fiyatlarıda göremeyebiliriz.

Yeni ceviz bahçesi kuracakların bu ihtimalide gözardı etmemeli.
Merhaba üstadım. Ben 30 yaşımı bitirdim ömrüm boyunca ceviz kolay alınabilir olmadı velev ki oldu diyelim taban yaptı ceviz fiyatı yine zarar edilmez bence özellikle büyük bahçe kurulursa. Şimdi benim için buraya fikir danışmaya geldi bişey biliyormuş gibi konuşuyor denilebilir ama ben sadece doğmamış çocuğa don biçmemekle birlikte iyimser olmaya çalışıyorum bu arada bu fiyatlar üretim artması sonucu olmuyor ithal geliyor daha dün burda bir süpermarkette kampanya diye 20 liradan ceviz satıyorlardı sordum ithal dedi görevli. Neden o kadar verimli topraklarımız varken ithal ediyoruz. veya neden biz çok üretip ihraç etmiyoruz... Saygılar...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 18:25   #2607
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-05-2013
Şehir: konya
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihvan Mesajı Göster
Merhaba ertuğrul bey ben hobi olarak ilgilenmekten ziyade maddi getiri amaçlıyorum 10 dönüm alan üzerinden deneme yapmak en ez 6-7 sene sürer bu zaman kaybı olur bence. İki tane ziraat mühendisi arkadaşımdan fikir aldım özellikle biriyle bugün görüştüm ceviz konusunda Aksarayda özel eğitime katıldığından falan da bahsetti. Her iki arkadaşım da bu işe girişmenin mantıklı olduğunu söyledi bugün görüştüğüme masrafların çok olduğu söyleniyor yıllık 10-15 bin gibi maliyet çıkarıyorlar dedim çok şaşırdı ve bakımının çok zor olmadığını söyledi velhasıl bence mümkün hocam ama ceviz olur ama badem olur belirtilen yıllık giderlerden çok daha ekonomik bir şekilde bakılabilir bence saygılar...
hakkaten ceviz ve badem hastalık ve bakım olarak diğer meyve ağaçlarına göre bakımı en az iseyen ağaçlar...bir kiraz ağacını düşünüyorum bir sürü hastalığı ve budaması var.. 5-10 yıl içinde çoğu kurur...

mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 18:38   #2608
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
İhvan kardeşim artık sizi sahada görmek istiyoruz. Ekiniz fidanlarınızı ondan sonra görüşmeye devam ederiz. Kolaylıklar dilerim.

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 22:52   #2609
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa431 Mesajı Göster
hakkaten ceviz ve badem hastalık ve bakım olarak diğer meyve ağaçlarına göre bakımı en az iseyen ağaçlar...bir kiraz ağacını düşünüyorum bir sürü hastalığı ve budaması var.. 5-10 yıl içinde çoğu kurur...
Aynen hocam bu yüzden benim gibi memur olanlar veya tam gün zaman ayıramayanlar için ideal olduğunu düşünüyorum. Bakım giderleri korkutmuştu beni mesela bu konuda ilk sayfalarda 10-15 bin TL yıllık bakımdan bahsedenler vardı ama düşünüyorum da budama, sulama, gübreleme, ilaçlama gibi işler işçi tutmadan da yapılabilir bunu sormak istemiştim asıl forumda. Sulama deseniz zaten damlama döşenirse hiç zahmetli olmaz gübre ve ilaç fiyatları da çok uçuk değildir heralde çevremde hayvancılık işiyle uğraşan da var keçi gübresi bile bulabilirim diye düşünüyorum. Aslında beni cesaretlendirecek birkaç cümleye ihtiyacım vardı

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 22:55   #2610
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
İhvan kardeşim artık sizi sahada görmek istiyoruz. Ekiniz fidanlarınızı ondan sonra görüşmeye devam ederiz. Kolaylıklar dilerim.
Inşallah sayın musculus sürçi lisan ettiysem affola hakkınızı helal edin benim için dua edin lütfen. Sizin de işleriniz rast gider inşallah Allah hayırlı kazançlar versin. Saygılar...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024