agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 4 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen agozce
  • 2 Gönderen Çamtepe
  • 2 Gönderen Blacksoul1903
  • 1 Gönderen Çamtepe
  • 4 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen agozce
  • 1 Gönderen agozce
  • 4 Gönderen teoshaker
  • 1 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen olcayatay

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2012, 11:05   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: edirne
Mesajlar: 9
ceviz fidanlığı kurmak istiyorum

merhaba arkadaşlar,

Memleketim olan Edirne de 25 dönümlük eğimi olmayan ova şeklinde düz arazilerim var. yakınından da nehir geçmektedir. Çok verimli bir toprak olduğundan buğday ayçiçeği pamuk mısır ve karpuz üretimi yapmaktayız. fakat ben her sene buğday ve ayçiçeği ekmekten bıktığım için bu tarlalarımı ceviz fidanlığına dönüştürmek istiyorum.

Ceviz ağacı ne gibi iklim koşullarında yetiştirilebilir diye kendimce yaptığım küçük bir araştırma sonucu karasal iklime dayanabildiği ve fazla eğimli olmayan düz arazilerde yetişebildiğini öğrendim. Malum bizim oraların kışları sert geçmekte ve her meyve (şeftali) gibi ılıman meyveler yetişmemektedir.

devletin ceviz fidanlığı kurana destek verdiğini de duyduğumdan, ayrıca odunu da yemişi de iyi para ettiğinden dolayı böyle bir işe kalkışmaya niyetlendim.

şimdi sizden şunu öğrenmek istiyorum tecrübeli arkadaşlar biraz bana tüyo verebilirmi ? öncesinden nasıl bir keşif yapmam gerek ?

Teşekkürler.

olcayatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 12:31   #2
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Merhaba, bana özelden mail adresinizi yollarsanız, bu konuda iyi bir fizibilite raporunu size yollayabilirim.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 22:08   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 130
Sayın olcayatay öncelikle kalkıştığınız bu girişimde başarılar dilerim. Umarım herşey istediğiniz yönde gelişir.
Sayın agoze bu fizibilite raporu buradan paylaşılabilecek birşey mi? İçerisinde ne gibi bilgiler mevcut? Öğrenmemizde bir sakınca var mıdır acaba?

Blacksoul1903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 22:49   #4
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Hayır, . Ziraat mühendisideğerli bir hoca, para kazanmak için bahçe kurmak yerine fidancılık yapın diyerek vermişti bana. Ama uzun diye mail ile yolluyorum. Mail adresini yazarsanız yollarım.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 00:56   #5
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Hayır, . Ziraat mühendisideğerli bir hoca, para kazanmak için bahçe kurmak yerine fidancılık yapın diyerek vermişti bana.
Sayın agozce, ziraat mühendisi haklı ve akıllı bence, doğru söylemiş.

Bahçe kuracaksın en az beş yıl bekleyeceksin, beklemekte önemli değil bekleriz, fakat beş yıl sonra fiatı ne olacak belli değil.

Oysaki ceviz fidan furyası devam ederken ve küçük alandan kısa sürede fidancılık yaparak para kazanmak içten bile değil, bir kaç yabancı ırkla ve bir kaç fidancı, bir kaç değerli hocayla başlayan furya güzel başladı, fakat bunun temellerine başka taş konulmadı, konulmayınca nereye gideceğini merak ediyorum doğrusu.
Şu güne kadar kurulan kapama bahçeler şayet iyi bakılır ve verim almaya başlanırsa ve bu tarım politikalarıyla devam edilirse cevizin sonu hüsrandır biline.... 1 tl ye satacak yer bulunmaz... Bana hiç kimse kendi iç açığımızdan söz etmesin, kendi iç açığımız var kendi iç açığımızı ithalatla karşılıyoruz gibi cümleler bana bir şey ifade etmiyor, çünkü, bu ekilen ve şu güne kadar ekilen araziler türkiyeye gık dedirtecektir.
Ya fazlası ne olacak ? Hiç bir caba çalışma ben göremiyorum.

Meraklarımdan bir tanesi acaba diyorum bir kaç fidancı zengin mi edildi? Günü kurtarma politikalarımıdır ? buna politikada diyemeyeceğim zira bir kaç fidancı bir kaç değerli hocamızla başlayan güzel bir şey, fakat bizim ithalat yapmaktan ihracat yapmaya bir çabamızı ne siyasilerden ne de bir birlik oluşturup ihracat yapmaya caba sarfetmiyoruz, sarfetsekte ihracat yapabilmek için bir ülkenin tarım politikaları olması gerekir, olmadığı sürece ekmek yetiştirmek yerine bir kaç yıl sürecek bu furyada bir kaç yılda fidandan vuracağını vuracaksın, sonrası allah kerim.

Hocaya bende hak verdim... Hoca haklı.

Sayın olcayatay'a da şevkinden dolayı kutlarım, güzel bir düşünce fakat atı alan üsküdarı geçti.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 01:34   #6
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Haklısınız Nail bey, bak büyüt, kuraklık, dolu, hastalık...sonunda tüccarın eline bak. Geçen yıl tüccar bizim köyün ürününü aldı kaçtı...Köylü şakayet edecek yer bile bulamadı.

Devlet çiftçiyi tüccarla, ilaç şirketlerinin insafına bırakmış durumda. Ziraat mühendisleri de onlara hizmet etmekle meşgul.

Bunun tek çözümü dediğiniz gibi birlik olup güç oluşturmak. O da Kooperatifleri tektar hayata geçirmek. Sisteme alet etmeden, sen ben kavgasını brakıp gücüne sahip çıkmak. Üretici ile tüketiciyi aynı yerde buluşturmak. Başka yol yok.
Saygılar.

Lilium beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 03:14   #7
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Sn. Lilium çok haklı. Maalesef yatırımcılar , özellikle de küçük ve orta ölçekli yatırımcılar "El dorado" hayaline yönlendiriliyorlar.

25 dönüm, 70 dönüm (çuvaldız kendime), hatta 100 dönüm ile her şekilde tüccarın elindeyiz.

Bakınız profesyonel bir işletme:
Walnuts Australia Tabbita NSW Walnut Orchard - YouTube
Walnuts Australia Orchard and Processing Promotional video - YouTube

İkinci videoda üretimin iklimden etkilenme riskini azaltmak için ikinci büyük bahçemizi farklı bir iklimde kurduk diyorlar örneğin. Kullanılan alet, ekipmanın fazlalığına umarım herkes dikkat ediyordur.

Kooperatifleşme güzel bir düşünce ama standardizasyon olmazsa kaynakların (alet ekipman gibi) ortak kullanımı veya süreçlerin ortak kullanımı (ambalajlama, pazarlama gibi) zorlaşacak ve istenilen verimi veremeyebilecektir.

Örneğin ortak bir bölgede cevizciler olarak kooperatif kurduk diyelim. Çeşit seçimi, dikim aralığı, hatta budama yöntemi, bahçelerin hasat zamanı vs. vs. hepsi biribirinden farklı olursa kooperatif dediğimiz kurum tüm bu farklılıkları bir arada ve ortak akılla yönetmeye çalışırken ilk baştaki kuruluş hedeflerinden oldukça sapacaktır diye düşünüyorum.

Belki de en doğrusu büyük tarım şirketlerinin "economies of scale" kavramını uygulamaları ve diğer orta ve küçük girişimcilerin bu tip şirketlere hissedar olmaları en doğrusu.

Ancak bu sefer de bu kadar kurumsal bir tarım şirketini emanet edeceğiniz insan kaynağı kısmında büyük sıkıntılar yaşanacaktır muhtemelen.

Kısacası yatırımcılık zor zanaat, en önemlisi ciddi bir iş. Yine de işin kolayına kaçmamak, akıllıca işler yapmak için her zaman titiz olmak lazım.

marin ve Safranlı beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 08:57   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 130
Burada söylenenlerin hepsinin altına imza atarım. Ülkemizde tarımın hemen hemen bütün yönleriyle bittiği aşikardır. Bu yıl kazanan çiftçinin seneye hüsran yaşamayacağını da kimse garanti edemez. Yalnız burada konuşulmayan bir konuya da dikkat çekmek isterim. Bu tarım işi sadece bir gelir kapısı olarak görülmemeli. Farklı bir meslek sahibi bazı kişiler için (benim gibi) tarım işi tamamıyla bir hobi, zevk, stres atma işidir. Bir memur, serbest meslek sahibi, bir turizmci vb. için 100 ağaçlık bir ceviz bahçesi kurmak, onlarla ilgilenmek, budamak, ilaçlamak ve en sonunda hasat yapmak tarif edilemeyecek bir hazdır. Bu kişiler elbette ki bir çiftçi gibi bütün zamanını buraya harcayamayacaktır ve elbette ki elde edeceği gelire hayati bir anlam yüklemeyecektir. Bu bakımdan cevizliği kuracak kişinin öncelikle asıl mesleği nedir ona bakılmalı ve tavsiyeler ona göre verilmeli kanısındayım. Herkese saygılarımı sunarım.

Blacksoul1903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 09:43   #9
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BLaCKSouL1903 Mesajı Göster
Bu tarım işi sadece bir gelir kapısı olarak görülmemeli. Farklı bir meslek sahibi bazı kişiler için (benim gibi) tarım işi tamamıyla bir hobi, zevk, stres atma işidir.
Elbette.. Ama etrafımda bu ceviz işi bir "fırsat" olarak görülüyor. Örneğin borsacıların forumunu bir açıyorsunuz, sayfa sayfa ceviz yazıları Sonra herkes ucundan köşesinden girmeye çalışıyor. Benim lafım amatör yatırımcılara, hobi kutsaldır

agozce beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 16:08   #10
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Bu tür videoları seyrederken imreniyorum dalıp gidiyorum, benim ülkemde de bu güzellikler niye olmuyor oluşmuyor?
Olamazmı olur hemde bal gibi olur daha iyisi olur, olmayışının tek nedenini üreticinin önünü göremeyişine bağlıyorum,
Kooparatifleşme ya da birliklerin oluşması iki günlük bir iş, kooparatifleşme ya da birlik neye göre oluşacak hangi güvene hangi tarım politikalarına göre oluşacak her siyasi değişime göre değişen her gelenin sadece günü kurtaran politikalarına göre değişiyorsa bu ülkede hiçbir şey oluşmaz oluşamaz.

Bakınız o videolardaki binlerce dönüm arazi sahipleri daha ekerken ürettiği ürünü kaça satacağını ne maliyetle işleri bitireceğini hesabını yapabiliyor, oysa ki ben bir ay sonra alacağım gübrenin fiatını bile bilmiyorum, ürettiğimi kaça satacağımı biliyorum.
Al, ek, yetiştir, sonra ne yaparsan yap, biraz sıkıştırırsan, eee onu sökün altarnatif ürün ekin demeyle tarım yürümez.
Bakınız güzelim fındığı ne hale getirdiler, hazır yetişmiş verim veren fındık ağaçlarını dış pazar bulamıyorlar pazarlayamıyorlar bir kısmını düşük fiattan bir kısmını tüccar beline vurarak alıyor devletin aldıkları da depolarda çürüyor satamıyor, yazıktır günahtır bu ülkenin paralarına emeğine.

Bu şekilde hangi girişimci neye göre hangi güvene göre pilanlamasını yapacakta bu işe girişecek, cesaretlenip girişenlerde bence kumar oynuyorlar. Ya tutarsa...

Alıntı:
kooperatif dediğimiz kurum tüm bu farklılıkları bir arada ve ortak akılla yönetmeye çalışırken ilk baştaki kuruluş hedeflerinden oldukça sapacaktır diye düşünüyorum.
Sapacaktır, sapmasada biz saptırırız, eh bir de orada rant varsa hemen bir siyasi tarafı oraya seçer getirtir oturturuz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 16:15   #11
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Geçen yıl tüccar bizim köyün ürününü aldı kaçtı...Köylü şakayet edecek yer bile bulamadı.
Ne diyeyim sayın agozce, acınacak halimize sadece güldüm, iyi ki, bir de azar işitmemişsiniz.

Safranlı beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 23:01   #12
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Daha beteri oldu. Köyden bir kaç genç aramaya gitti, Antepte izini bulmuşlar. Tüccarın adamları bizimkileri silah çekip kovalamış, bir daha gelirseniz ölünüzü bile bulamazlar demişler....

Ben de hep Aziz Nesini saygıyla anarım...

Lilium beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 23:02   #13
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Sn. agozce, bir sakıncası yoksa bana da fizibilite raporunu gönderebilir misiniz? Benim de biraz yerim var Trakya'da ve bi şekilde değerlendirmek istiyorum. Rapor ile birlikte en azından farklı bir düşünce edinmiş olurum izninizle. Saygılarımla...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 23:06   #14
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Benim de deneyimler sonucunda oluşan dostça bir tavsiyem olacak. Hobi amaçlı bahçe yapacaksanız 100 ağaç cevizve tek tür başka bir ağaç ekemektense, sinir hastası olmaktansa 5-10 ağaç ihtiyacınızı görecek kadar her türlü meyveden ekin, hem sadece kendiniz için üretim yapar, hemde hobi-keyifini sürersiniz. Şu anda yeni başlayacak olsam ben böyle yaparım.

dadaşım beğendi.

Düzenleyen agozce : 23-05-2012 saat 00:29
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 20:18   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-01-2008
Şehir: Izmir
Mesajlar: 6
Mesneti olmayan '1 TL' ye satacak yer bulunmaz' felaket tellallığına inat 50 dönüm ceviz bahçesi kuruyorum.

teoshaker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 21:53   #16
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
İnadınızdan dolayı sizleri kutluyorum, siz bu felaket tellallarına bakmayın, bunlar bazen abuk sabuk konuşuyorlar işte.

Kolay gelsin başarılar dilerim...

Yakup Ünal beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 01:13   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Eski 20-05-2012, 12:05 #1
olcayatay
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: edirne
Mesajlar: 7
ceviz fidanlığı kurmak istiyorum
merhaba arkadaşlar,

Memleketim olan Edirne de 25 dönümlük eğimi olmayan ova şeklinde düz arazilerim var. yakınından da nehir geçmektedir. Çok verimli bir toprak olduğundan buğday ayçiçeği pamuk mısır ve karpuz üretimi yapmaktayız. fakat ben her sene buğday ve ayçiçeği ekmekten bıktığım için bu tarlalarımı ceviz fidanlığına dönüştürmek istiyorum.

Ceviz ağacı ne gibi iklim koşullarında yetiştirilebilir diye kendimce yaptığım küçük bir araştırma sonucu karasal iklime dayanabildiği ve fazla eğimli olmayan düz arazilerde yetişebildiğini öğrendim. Malum bizim oraların kışları sert geçmekte ve her meyve (şeftali) gibi ılıman meyveler yetişmemektedir.

devletin ceviz fidanlığı kurana destek verdiğini de duyduğumdan, ayrıca odunu da yemişi de iyi para ettiğinden dolayı böyle bir işe kalkışmaya niyetlendim.

şimdi sizden şunu öğrenmek istiyorum tecrübeli arkadaşlar biraz bana tüyo verebilirmi ? öncesinden nasıl bir keşif yapmam gerek ?

Teşekkürler

Sayın Olcayatay;
Yukarıdaki mesajınızda ( ceviz fidanlığı kurmak istiyorum) başlığında 1 tek mesajınız var.Konuyla alakalı olumlu olumsuz hiç bir cevap yazılmamış.Aynı hassasiyeti bu başlıkta da gösterecekseniz,size yardımcı olmak isteyen arkadaşları yormayınız lütfen.Bilirsinizki;ne aradığını bilmeyen ne bulacağını da bilmezmiş.Dün 14.21 de siteyi ziyaret ettiğinde Cumhur abi ve yılmazms'a nezaketen teşekkür etmen gerekirdi diye düşünüyorum.

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 10:49   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: edirne
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskunsarıkaya Mesajı Göster
Eski 20-05-2012, 12:05 #1
olcayatay
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: edirne
Mesajlar: 7
ceviz fidanlığı kurmak istiyorum
merhaba arkadaşlar,

Memleketim olan Edirne de 25 dönümlük eğimi olmayan ova şeklinde düz arazilerim var. yakınından da nehir geçmektedir. Çok verimli bir toprak olduğundan buğday ayçiçeği pamuk mısır ve karpuz üretimi yapmaktayız. fakat ben her sene buğday ve ayçiçeği ekmekten bıktığım için bu tarlalarımı ceviz fidanlığına dönüştürmek istiyorum.

Ceviz ağacı ne gibi iklim koşullarında yetiştirilebilir diye kendimce yaptığım küçük bir araştırma sonucu karasal iklime dayanabildiği ve fazla eğimli olmayan düz arazilerde yetişebildiğini öğrendim. Malum bizim oraların kışları sert geçmekte ve her meyve (şeftali) gibi ılıman meyveler yetişmemektedir.

devletin ceviz fidanlığı kurana destek verdiğini de duyduğumdan, ayrıca odunu da yemişi de iyi para ettiğinden dolayı böyle bir işe kalkışmaya niyetlendim.

şimdi sizden şunu öğrenmek istiyorum tecrübeli arkadaşlar biraz bana tüyo verebilirmi ? öncesinden nasıl bir keşif yapmam gerek ?

Teşekkürler

Sayın Olcayatay;
Yukarıdaki mesajınızda ( ceviz fidanlığı kurmak istiyorum) başlığında 1 tek mesajınız var.Konuyla alakalı olumlu olumsuz hiç bir cevap yazılmamış.Aynı hassasiyeti bu başlıkta da gösterecekseniz,size yardımcı olmak isteyen arkadaşları yormayınız lütfen.Bilirsinizki;ne aradığını bilmeyen ne bulacağını da bilmezmiş.Dün 14.21 de siteyi ziyaret ettiğinde Cumhur abi ve yılmazms'a nezaketen teşekkür etmen gerekirdi diye düşünüyorum.
merhaba

öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkürler. dün yoldaydım mobilden yazmak istedim ama sürekli site hep hata verdi. mesajımı yollayamadım. bayram ve 9 günlük tatil nedeniyle memleketime geldim. şimdi foruma girme fırsatım oldu. evet ilk bu işe 2007 de niyetlendim dediğiniz doğru ancak o yıl içinde başımdan art arta aksilikler olumsuzluklar geçti. ticaret yapıyordum esnaftım zarar ettim borçlarımı zor ödedim üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım. psikolojik olarak zor zamanlar geçirdim Allaha şükür geride kaldı o günler. şimdi ise evlilik iş hayatı derken 8-9 sene nasıl geçmiş farkında bile değilim. yıllardır hayalimde olan bir planımı bu sene Allahın izniyle hayata geçireceğim. daha önce maddi sebeplerden dolayı cesaret edememiştim. size de yukarıda cevap yazan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Bazı sorularım olacak bu başlık altında işin üstadı değerli forum arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.

ceviz bahçesi kurmaya karar verdiğim bahçemin 123 metre yanından dere geçmektedir. derenin su seviyesi 3-4 metre kadar olup akışı yer yer düzenli olup genelde durgundur. ben bu dereden motor harici manuel olarak nasıl su çekebilirim ? elle çalışan su pompaları varmıdır ??

olcayatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 12:29   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 120
Merhaba olcay bey;
Öncelikle başınızdan geçenlere üzüldüğümü belirtmek isterim.ALLAH tekrarını göstermesin.Sağlığınız en büyük zenginliğinizdir.02-12-2011 tarihinde iş kazası sonucu 3 yıl 8 ay yatmak zorunda kaldım.Çok şükür 10 aydır çalışabiliyorum.Sağlığın kıymetini kaybedince anlıyoruz maalesef.

Yaptığınız işi sevmek ve kararlı olmanız, başarmanızda en büyük etkendir. Manuel tulumbalar işinizi görür mü? bilmem ama size zaman kaybettirir.Hem onunda maliyeti var.Yakınımın biri 250 tl ye benzinli motor almış,işinizi göreceğinizi düşünüyorum.Karar sizindir.Diğer arkadaşlarında önerisi olabilir.Bahçeniz rüzgar alan bölgede ise imkanlar elverdiğinde rüzgar gülü de bir seçenektir.Kolay gelsin selamlar.

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024