agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)




Beğeni Düzeni437Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2006, 13:57   #1
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Kamelya (Camellia japonica fiore bianco)

Benden bu kadar. Gerisi uzmanların işi

Name:  imperiaflex_0_0_0.jpg
Views: 15453
Size:  5.6 KB

Camellia japonica


Alıntı:

Kamelya çayının kahveden daha popüler olduğunu biliyor muydunuz? Tüm dünyada, yılda 860 milyar fincan kahve içilmesine karşılık, 100 milyar fincan kamelya çayı tüketiliyor. Bu, 2 milyon ton kamelya tomurcuğunun sıcak suya atılması anlamına geliyor. Gerçekten de, türün yüzde 5 tein içeren tek örneği Camellia sinensis, çay olarak içiliyor. Camellia japonica gibi kültür kamelyalarının yapraklarının suda çözünebilir kısmı, bu miktarda tein barındırmıyor. Öte yandan, 200 tür ve 32.000 kültür ürününe yayılan bu egzotik Asya bitkisi, bahçelerin kraliçesi gülü de tahtından indirmiş bulunuyor.

Bahçe kamelyaları, Avrupa'ya 18. yüzyılda diplomatik bir oyunla girdi. Eğer söz konusu olay yaşanmasaydı, olasılıkla, Avrupalılar uzun süre bu bitkileri tanıyamayacaklardı. O çağda, Doğu Hindistan Kumpanyası tarafından ithal edilen çayın erdemleri keşfedilmiş ve aranan bir içecek olmuştu. Ama, demleme yoluyla içimi çok pahalıya çıkıyordu ve Çin'e önemli miktarda paralar ödeniyordu. İngilizler, bu değerli bitkiyi elde etmek için Çinlileri aradan çıkarmak istiyorlardı. Bu amaçla, çay bitkisini kendi iklimlerine alıştırma ya da egemenlikleri altındaki Hint adalarında yetiştirme çalışmalarına giriştiler. Sonunda, afyonla değiş tokuş edilen kamelya fidanları, "Majesteleri"nin bayrağını taşıyan bir gemiye yüklendi. Yolculuk, altı ay kadar sürdü; ama, bitkiler dayanıklı çıkmıştı. Fidanlar İngiltere'de çiçek açtı; ancak bu çay (Camellia sinensis) değil, muhteşem çiçekler veren Camellia japonica idi. Başta düş kırıklığına uğrayan İngilizler, bu ender güzellikteki çiçeklerin karşısında öfkelerini çabuk unuttular. Hemen, Asya içlerinden yeni bahçe çeşitleri getirtmek üzere gemilerini seferber ettiler. Kraliçe Victoria neşeyle, "Dağlarımız yok, ama kamelyalarımız var" diyordu. Söylentiye göre, Fransa'daki tekel, saray bahçıvanının Napoli kraliçesi için çalışmaya giderken, yanında değerli kamelya fidanlarını götürmesiyle kırıldı. Napoli'nin elverişli iklimi, kraliçeye, eltisi Fransa imparatoriçesi Josephine'in çiçeklerinden çok daha görkemlilerini sunmuştu.
http://www.focusdergisi.com.tr/doga/00055/
-------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:

80 kadar türü bulunan, herdemyeşil çalı ve ağaçlardır. Gözalıcı çiçekleri vardır. Çaygülü ve Japongülü olarak da bilinen Kamelyalar, güle benzeyen, düz veya katmerli, beyaz, pembe ya da kırmızı renklerde harikulade gösterişli, büyük çiçekler açarlar. Parlak, koyu-yeşil ve dolgun yapraklar bütün bir sene boyunca alımlıdır. Anavatanları Çin, Japonya, Hindistan ve Endonezya olan bu bitkilrin 3000 in üzerinde kültivarı bulunmaktadır.

Şiddetli soğuklardan büyük ölçüde zarar gören Kamelyalar, sıcak ve ılıman iklimlerde bir başka gül olurlar. Ilıman sahil kesimlerimizde dışarıda yetiştirilebilen bu bitkiler, diğer soğuk bölgelerde kapta yetiştirilip, kışın içeri alınmalıdır.

Kamelyalar çok nazlı bitkilerdir. Bakımlarında yapılacak en ufak bir hata ya da ihmal onları küstürebilir. Hafif gölge yerlere ve organik maddelerce zengin, iyi drene olan, hafif nemli ve hafif asit topraklara dikin. Çok fazla ya da az yapılan bir sulama sorun olabilir. Saman ya da yaprak döküntüleri ile yapılacak 5 cm. kalınlıkta bir malçlama çok güzel sonuçlar verir.

Üretilmeleri; yaprak tomurcukları veya kök çelikleri ile olur
------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi [url
http://www.bahce.biz/bitki/icmekan/katalog/icmekan5/pages/camellia_jpg.htm[/url] ]

Anavatanıoğu Asyadır.

10 000 den fazla çeşidi bulunup buda çiçek çeşitliliğini arttırır.çiçekleri kremden beyaza koyu, pembeden açığa ve kırmızıya ayrıca büyüklüklerive katmerli

oluşlarıyladaçok çeşitlilik gösterirler.

Çiçeklenme zamanıEkim Mart arası çiçek açarlar.

yer seçimi:Yıl boyunca havadar,aydınlık ve serin bir yer ister.direk güneş almamalıdır.kışın 12 derecenin üzerine çıkmamalıdır.mayısda dışarıda gölge bir yere konmalıdır..

Su ve besin ihtiyacı:kökleri sürekli ıslak tutulmalı,asla sert su kullanılmamalıdır.

gelişme dönemi boyunca açelyalar için hazırlanan besinelerden vermelidir.

bakım:kışın yapraklarına su püskürtülmelidi fakat çiçekkerine değdirmemeye özen gösterilmelidir. Gerekirse çiçeklenme döneminden sonra saksı değiştirilebilir..

üretim: yeşi,tomurcuksuz dallarından kesilerek Ağustos ayında üretilebilir.8 haftada köklenir.

hastalık ve zararlılar:sıcak kış geçirince tomurcuklanmada az su verilirse,kireçli su kullanılırsa **** kök fazla su içinde kalırsa tomurcuklarını döker.yaprak bitleri **** mildiyö görülebilir.
http://www.ada.net.tr/adabahce/kesme/bahce13.html

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2006, 11:03   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
kamelya

Sevgili Mine Hanım benimde iki yıldır açmayan daha doğrusu tomurcuklanıp düşük yapan bir kamelyam var yapraklarının sağlık durumu iyi görünüyor ama tomurcuk yaptığı halde açmıyor.Nerede yanlış yapıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.Saksıda bakıyorum.Şimdiden teşekkür ederim


Düzenleyen Hhatice : 21-12-2006 saat 11:05 Neden: ileve yapmak
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2006, 12:24   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Hatice Hanım,kamelyada tomurcuk dökümü genelde fizyolojik bir olay sonucudur. Kamelyalar sıcağı sevmezler, gonca dönemindeyken 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklar döküme sebep olabilir. Ayrıca rutubet eksikliği ve toprak kuruluğu da tomurcuk dökümüne yol açar. Goncalanma zamanı, fosfor ve potası yüksek bir gübre ile gübrelemenizi öneririm.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2007, 18:08   #4
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Question * Kamelya (Camellia japonica fiore bianco)

bu çiçek nedir aldım ama nasıl birşeydir bilmiyorum tek bildiğim japon gülünün 2 katlı açan hali beyaz bir çiçeği var evin içinde bakabilirmiyim nasıl bakılır MİNE HANIM İMDATTTTT


Düzenleyen BenBen1967 : 06-03-2007 saat 12:10 Neden: YANLIŞ HARF
BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2007, 12:11   #5
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
her dalından bir sürü beyaz çiçek açtı ama kokusu filan yok çokta güzel bir görüntüsü var dalları tomurcuk dolu

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2007, 12:48   #6
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Genel Özellikler

Anavatanı Kore, Kuzey Çin, Japonya ve Endonezya olan iç mekan süs bitkisidir. Yaprakları oval, sert yapılı ve parlak yeşil renklidir.
Çiçekleri yalıtkan veya katmerli renkleri beyaz, pembe, kırmızı ve ebruli olabilir. Sürekli yeşil çalı formunda bitkilerdir.
Tabiatta 82 türü bulunan Camellia cinsinin süs bitkileri yetiştiriliciliğinde önemli tek türü C.japonica’dır.


İklim Özellikleri

Kış döneminde asıl çiçeklenme dönemi olduğundan Mayıs ayına değin bitki sıcaklığı 4-7 C olan yerlerde bulundurulur. Mayıs-Kasım ayları arasında dışarıda yarı gölgeli bir yerde tutulabilir.
Özellikle çiçeklenme döneminde yüksek orantılı nem ister. Yarı gölge yerleri sever. Yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek tomurcukları derhal dökülür.


Toprak İstekleri

Hacim olarak 4 kısım kireçsiz tınlı toprak, 2 kısım turba ve 1 kısım kaba kumun karışımıyla elde edilir.
Ayrıca hacim olarak 2 kısım kum, 2 kısım tınlı toprak, 2 kısım turba, 1 kısım yaprak çürüntüsü ve ½ kısım yanmış ahır gübresinin karışımıyla oluşan harç da kullanılabilir.


Üretim Tekniği

Camellia Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme

Saksı değiştirme her 2-3 yılda bir Temmuz-Haziran aylarında yapılır. Aralık-Haziran ayları arası 2 haftada -1.5g/1 Açelya gübresi verilir.


Sulama

Bütün kış boyunca ve çiçeklenme döneminde yeknesak şekilde nemli tutulur. İlkbahar ve yazın bol su verilir. Temmuz’dan itibaren sürgünlerin daha iyi gelişebilmesi ve çiçek tomurcuğu oluşumu için 4-5 hafta süreyle verilen su azaltılır.
Orantılı nemi yüksek tutmak için, yazın sıcak ve kuru havalarda bitkinin yapraklarına su püskürtülmelidir. Sulamanın oda sıcaklığında kireçsiz su-en iyisi yağmur suyu-ile yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü Camellia’lar asit topraklarda yetişir ve kireçten hiç hoşlanmaz.
Budama

Düzensiz büyüyen sürgünler torlu görünüşü muhafaza etmek için çiçeklenme bittikten sonra Nisan ayında kısaltılmalıdır.
Hastalık ve Zararlıları

Önemli hastalıkları Kloroz, Ödem, Tomurcuk dökülmesi ve Kök çürüklüğü,
Kloroz, yaprakların açık yeşilden sarıya değin değişen bir renk alması, kısaca “sararma” dır. Genel olarak bitkinin sürgün uçlarından geriye doğru ilerler. Yaprak damarları arasında oluşur.
Kloroz, özellikle kışın saksı toprağının gereğinden fazla nemli tutulması, saksı toprağının çok kuru kalması ve çok fazla kil içermesi, saksı değiştirmede geç kalınmış olması dolayısıyla bitki köklerinin keçeleşmesiyle beraber, azot, magnezyum, demir, mangan gibi besin maddelerinin noksanlıkları sebebiyle oluşur.
Tomurcuk dökülmesi; Bazı koşullarda bitkilerde çiçek tomurcuklarının oluşmasına rağmen açmadan döküldükleri gözlenir. Bunu nedenleri;
Saksı toprağının çok nemli tutulması ve çok kuru kalması
Azotça zengin gübreleme sonucu sağlanan hızlı gelişme, fosfor noksanlığı,
Doğrudan güneş ışığının altına bırakılması, yüksek ve düşük sıcaklık, ani sıcaklık değişmeleri, bitkinin çok gölge yerlerde bırakılması,
Hava orantılı neminin düşüklüğü
Tomurcukta olan bitkinin yerinin değiştirilmesi,
Yetersiz havalandırma ve cereyana maruz bırakma
Siyah kök çürüklüğü; bu hastalıktan etkilenen bitkilerde gerilmeler, yaşlı yapraklardan başlayan kloroz ve çoğunlukla solgunluk belirtileri görülür. Köklerde çürümeler olur. Korteks (kabuk tabakası) genellikle açık kahverengi, bazı hallerde siyah renk alır. Hastalık etmeni olan fungus toprakta uzun süre yaşama yeteneğinde olan çok sayıda klamidosporlar oluşturur.
Mücadelesi, saksı toprağının patogen ile bulaşık olmamasına dikkat edilmeli ve saksı toprağının çok nemli bırakılmamalıdır


Zararlıları ise Nematodlar, Yaprak bitleri ve Unlu Bitler’dir.
Kök Ur Nematodları;
Süs bitkilerinin köklerinde dişisi armut şeklinde, erkeğinde ince uzun iplik şeklindedir.
Toprak altında bitkinin kökleri içinde beslenirler. Bitkiyi emer ve emme sonucu gelişerek irili ufaklı urlar oluşur. Bitkinin su ve besin maddesini engeller. Bu sayede bitkide bodurlaşma, sararma ve geişmede gerilemeler görülür.
Mücadelesi;
Nematodlara karşı kullanılan ilaçlar bitkiye zarar verdiği için, bitkinin ekim ve dikiminden önce Dichloropropene ile plastik örtü altında fümigasyonu yapılmalıdır.
Buharlı toprak sterilizasyonunda nematodlar ortalama 15 dk 55 C’de yapılan ilaçlı mücadelede 1m3 harca 3 g katılmak suretiyle Aldicarb 15 kullanılmaktadır.
Yaprak bitleri,
Püseron, ballık adları ile tanınırlar. Vücutları yumuşak bazen hafif tozlu veya bir mum salgısı ile örtülü olabilirler. Renkleri yeşil, siyah, sarı, kırmızı, beyaz ve kahverengimsidir.
Yaprak bitleri bitkileri sokup bitki öz suyunu emerek yaşar. Emme sırasında salgıladıkları toksik ve tahriş edici maddelerle yaprak kıvrılması veya şişkinlik gibi anormal oluşumlara neden olurlar. Yaprak sararır ve kurur. Virus hastalıklarını taşıyarak önemli zararlara yol açarlar.
Mücadelesi, aşağıda adı ve kullanım dozu verilen ilaçlardan birisi su ile karıştırarak uygun bir pülvizatörle bitkiye püskürtülmelidir.
Parathion-methyl 35 E.C. ( sıvı görünümünde % 20-50 arasında etkili madde içeren) 10 cc’lik 10/1 suya preparat veya Malathon 20 E.C. ( sıvı görünümünde % 20-50 arasında etkili madde içeren) 25 cc’lik 10/1 suya preparat kullanılabilir.
Unlu bitler;
Kabuklu bitlerle akraba olmalarına rağmen süs bitkilerindeki önemleri dolayısıyla farklılık göstermektedir. Sarımsı renkte olan vücudun üzeri una benzer mumlu maddelerden oluşmuş bir örtü tabakasıyla kaplı olduğundan beyaz renkte görünür.
Kabuklu bitlerle bitkilerde benzer zararlar göstermeleriyle birlikte ilaçlarla mücadelesi şu şekilde yapılmaktadır;
Azinphos-methyl 35, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 10 cc preparat,
Dichlorvos 50, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat,
Diazinon 20, E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat,
Malathion 50, , E.C. (Sıvı görünümünde, genellikle % 20-50 arasında etkili madde içeren), 10/1 dozda 20 cc preparat seklinde hazırlanıp bitkiye verilir.

Ebrarnur beğendi.

Düzenleyen BenBen1967 : 18-03-2007 saat 00:13 Neden: hatalı isim
BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2007, 12:49   #7
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
sonunda kendim buldum bari paylaşayım dedim

sarigoz beğendi.
BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2007, 13:06   #8
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 Mesajı Göster
sonunda kendim buldum bari paylaşayım dedim
Bir de resmini görebilseydik.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2007, 00:12   #9
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Name:  kamelya1[1].jpg
Views: 14926
Size:  23.7 KB

Name:  kamelya3[1].jpg
Views: 15717
Size:  40.9 KB

Name:  kamelya4[1].jpg
Views: 14929
Size:  13.0 KB

Name:  kamelya6[1].jpg
Views: 14817
Size:  22.7 KB
sonunda başardım bendeki bayaz ve tüm dalları çiçekli tomurcuklu

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 11:47   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 4
kamelya

kamelya hangi bitkiye aşılanır veya çeliklerken neler yapmamız gerekir yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim..

ceyda_sct Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 23:49   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 30
Wink

Camellia nasıl aşı yapılıyor. Bilen varsa lütfen yardımcı olun??

richirich2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2007, 11:27   #12
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Üretim Tekniği

Camellia Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme

http://www.bahcenet.com/modules.php?...=print&sid=111


Düzenleyen BenBen1967 : 18-03-2007 saat 00:11
BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2007, 19:45   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 30
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 Mesajı Göster
Üretim Tekniği

Çanta Çiçeği’nin üretimi tohum, çelik aşı ve daldırma ile yapılabilir. Bununla birlikte çelik ve aşı en çok kullanılan üretim şekilleridir. Çelikler yarı olgunlaşmış yan süngülerin uçlarından 10 cm uzunluğunda olmak üzere Haziran-Ağustos ayları arsında hazırlanır. Alınan çeliklerin dipleri yaralanır ve 24 saat süreyle 20 ppm’lik IBA’te tutulduktan sonra, hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilmelidir.
Köklendirme sislemede veya orantılı nemi yüksek bir yerde yapılmalı ve ortam sıcaklığı 22 C olmalıdır. Bu koşullarda çelikler 2-3 ayda köklenir. Fazla sayıda çelikleri ile yine Haziran-Ağustos aylarında ve aynı koşullarda üretim yapılabilir. Öte yandan, yarma aşı en çok kullanılan aşı yöntemi olup,bu yöntemle hızlı şekilde üretim yapılabilir.Ayrıca İlkbaharda adi daldırma ile de üretim söz konusudur.
Gübreleme
anlamadğım; çanta çiçeği ile camellia arasında çok fark var yanlış mı yazıldı acaba? Ayrıca bu açıklamada aşıyla ilgili ayrıntı yok. Aşı yapılacak anaç hangi bitki olmalı?? Paylaşımın için sağol.

richirich2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 01:16   #14
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Çanta çiçeği Calceolaria sp. üstelik de çalı değil, tohumla üretilen, tek yıllık gibi yetiştirilen ama doğal ortamında iki yıllık olan bir bitki. Bir hata var burada...

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 13:46   #15
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
bulduğum sitede aynen bunlar yazıyordu benimde dikkatimi çekti fakat sizide bulamadım tüm sitelerde aynı şey yazıyordu eğer hatalıysa kaldırayım ozaman yanlış bir bilgilendirme olmasın

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 13:48   #16
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bulduğunuz sitenin linkini verir misiniz? Bilgiyi yerinde kontrol edelim. Malum arama motorları bizi her zaman doğru bilgilere ulaştırmıyor. Daha önce de arama motoruna dayalı bilgiden kaynaklanan hatalar olmuştu.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 20:57   #17
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
http://www.bahcenet.com/modules.php?...=print&sid=111
sitenin linki bu

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 22:57   #18
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Kamelya yerine çanta çiçeği yazılmış. Verdiğiniz linki mesajınızın altına ekleyeceğim, alıntılarda kaynak belirtmek gerek.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2007, 17:16   #19
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Uyarınız üstüne hatalı yeri düzelttim

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2007, 10:13   #20
Mavi Ladin
 
maktas61's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2006
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 129
Mine Hanım, öncelikle herkese cevap yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende 70 cm civarında bir kamelya var, geçen yıl Hatice Hanım'ın bahsettiği sorunla karşılaştım, bir çiçeği bile açmadan tomurcukları döküldü. Bu yıl saksısını değiştim ve kestane toprağı kullandım, aşırı tomurcuk verdi fakat bu sefer tomurcuklar birkaç yaprak (çiçek yaprağı) açtıktan sonra ortadaki yapraklar çürümeye (belkide kuruma) başlıyor, sağlıklı bir çiçek oluşamıyor. Trabzon'da yağmur bol olduğu için çiçeklerine su değmesin diye saçak altına aldım ama birşey değişmedi, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekürler.

maktas61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 16:58   #21
ljubicisa
 
Giriş Tarihi: 09-04-2007
Şehir: Sakarya-Kütahya
Mesajlar: 19
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarımmmm

sadiyeyavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 21:28   #22
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Tohum oluşursa paylaşırım şu anda herhangi bir tohum emaresi yok olunca haber veririm

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 23:04   #23
Ferry
 
ffa1947's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Galeri: 69
Japon Camelyası

Ben de japon kamelyası var. Evin içinde değil Bahçede ekili. Şubat ayında çiçek açıyor. Fazla güneş istemiyor. Evin kuzey bölümünde duruyor.
Bilginize.

Fotoğrafları kendim çektim.

Eklenen Resimler
  
ffa1947 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2007, 00:54   #24
Yeni Üye
 
GODETYA's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2007
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 10
merhaba arkadaşlar çelikten kamelya yetiştirmek istiyorum ama bu işlemin ağustos-eylülde yapıldığını duydum , çeliği şuan ekersem tutmama ihtimali var mı ? bir de kamelyayı çelikten üretmem zor olur mu çünkü köklendirme hormonu kullanmayacağım. teşekkür ederim.

GODETYA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2007, 11:24   #25
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
[attach][attach]Name:  pink-camellia-flower.jpg
Views: 19498
Size:  30.5 KB[/attach][/attach]

Eklenen Resimler
  
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2007, 13:03   #26
Eski Üye
 
acemi bitkici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 33
Kamelya hakkında

Herkese selam

Geçenlerde forumda görüpte özendiğim kamelya(camellia) adında bir bitki aldım.Bitkinin boyu 25 cm kadar ve 15 Ytl ye aldım.Forumda kamelyalar hakkında tüm yazılanları okudum

1)Fiyatı acaba uygun mu?
2)Türü tam olarak nedir?

http://www.netstate.com/states/symb/...s/camellia.jpg
Kamelyam bunun küçüğü.

acemi bitkici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2007, 14:58   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Acemi bitkici selamlar, verdigin linkteki resim, Camelliya japonica cinsidir ve C. rosiflora[gul cicekli kamelya] olabilir.

Fiyatinin uygun olup olmadigini soruyorsun, onu aldigina gore artik uygundur.
Simdi onu saglikli yetistirmeye dikkat etmelisin.

Kamelyalar surekli gunes goren yerleri sevmez, tapraginin nemli[camurlasmis deyil] olmasini ve serin yerleri sever.

Kamelyanin sana bol cicekler vermesini dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2007, 10:17   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-08-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 731
merhaba arkadaslar,
Benim kamelyamla ilgili bir sorunum var.yeni aldıgım kamelyamın yaprakları kararıp dökülmeye basladı ve kurudu ne yapmalıyım acaba.cicekcinin verdigi mantar ilacını kullandım ama kurumaya devam etti.Acaba iyilesirmi ne yapmalıyım bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.ilginize simdiden tesekkürler.

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2007, 16:11   #29
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Acemi bitkici selamlar, verdigin linkteki resim, Camelliya japonica cinsidir ve C. rosiflora[gul cicekli kamelya] olabilir.

Fiyatinin uygun olup olmadigini soruyorsun, onu aldigina gore artik uygundur.
Simdi onu saglikli yetistirmeye dikkat etmelisin.
Üzerinden zaman geçmiş ama mesajınızı çok beğendim Ali Bey

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2007, 17:05   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Kamelyam tomurcuk dolu. Bu yıl minik bir kamelya daha almıştım o da iyi görünüyor. Yalnız kış boyu serin ama az ışık alan bir yer de olacaklar umarım çiçek açtırabilirim. Geçen yıl açan çiçeklerden biri:

Eklenen Resimler
   
sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
kamelya teras serdar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024