agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Prefabrik ev alınır mı? (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/42721.htm)

Alp.er 05-12-2018 01:58

Prefabrik ev alınır mı?
 
Prefabrik eve sahip olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar , prefabrik evinizden memnun musunuz , yazın çok sıcak olduğu ve ömürlerinin kısa olduğu söyleniyor..Sizin fikirleriniz nelerdir..Tavsiye eder misiniz.

Hiç prefabrik ev görme , inceleme fırsatım olmadı ama sanki prefabrik ev oyuncak maket evmiş gibi ,prefabrik eve harcanacak paraya yazık olur gibi bir his var içimde. 70-80 bin civarı bir prefabrik ev almaya değer mi gibi deli sorular var aklımda.

Asoo 05-12-2018 09:42

Dayım Türkiye'de prefabrik sektöründe meslek hayatını geçirmiş bir mühendistir. Ben de meslek hayatımın yarısından çoğunu prefabrik ofislerde geçirmiş olmama rağmen evimi yaptırırken danışmıştım. Kesinlikle tavsiye etti.

Oyuncakmış gibi bir his verdiği doğrudur. Ama mühendislik uygulamalarına güvenmek durumundayız.


Ayrıca betonarme yapılar, taş yapılar veya geniş bir bakışla işçilik yoğun yapılar her zaman risklidir (Özellikle yurdumuzda). Mükemmel projelendirilmiş bir yapı, gerçekleştirilmesi sırasında uygulama hatalarıyla berbat edilebilir. Emekli bir mühendis olarak çok örneğini görmüşümdür. Perfabrik binalar işçilik hatalarına daha kapalıdır.

Şimdilik bu kadar. Aklınıza takılan bir şey olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.

su teresi 05-12-2018 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1553496)
Dayım Türkiye'de prefabrik sektöründe meslek hayatını geçirmiş bir mühendistir. Ben de meslek hayatımın yarısından çoğunu prefabrik ofislerde geçirmiş olmama rağmen evimi yaptırırken danışmıştım. Kesinlikle tavsiye etti.

Oyuncakmış gibi bir his verdiği doğrudur. Ama mühendislik uygulamalarına güvenmek durumundayız.


Ayrıca betonarme yapılar, taş yapılar veya geniş bir bakışla işçilik yoğun yapılar her zaman risklidir (Özellikle yurdumuzda). Mükemmel projelendirilmiş bir yapı, gerçekleştirilmesi sırasında uygulama hatalarıyla berbat edilebilir. Emekli bir mühendis olarak çok örneğini görmüşümdür. Perfabrik binalar işçilik hatalarına daha kapalıdır.

Şimdilik bu kadar. Aklınıza takılan bir şey olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.

merhaba rica etsem geniş zamanınızda suyu elektriği olan bir arazide 75 m2 ev için yapım aşamaları, olması gerekenler
dayanıklı malzeme, ya da siz kendi evinizin yapım aşamaları hakkında fikir edinebileceğimiz anlatım yapar mısınız lutfen.

chelik26 07-12-2018 12:59

Yazın sıcağında koku yapıyor ben tavsiye etmiyorum. Ayrıca zamanla oluşacak aralıklardan börtü böcek giriyor.
Aklınızın köşesinde bulunsun derim. Ayrıca Bana göre çok pahalı. Basit bir şey istiyorsanız alın ölçülerinize göre panel kendiniz yapın. Zamanınız ve 1 adamınız varsa.

Asoo 24-12-2018 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi su teresi (Mesaj 1553500)
merhaba rica etsem geniş zamanınızda suyu elektriği olan bir arazide 75 m2 ev için yapım aşamaları, olması gerekenler
dayanıklı malzeme, ya da siz kendi evinizin yapım aşamaları hakkında fikir edinebileceğimiz anlatım yapar mısınız lutfen.


Sn. Su teresi.

İstediğim gibi anlatamamaktan çekindiğimden, sizin"geniş zamanda" demenize de sığınarak hayli geciktim. Kusura bakmayın.

Öncelikle imara açık bir yer almak çok avantaj sağlıyor. Tarımsal alanlarında ev yapmanın prosedürü biraz fazla olduğundan uğraştırabilir. Son yıllarda izinsiz yapı yapanları engellemek için muhtarlar çok sıkıştırılıyor. Elektrik bağlantısı ise hepten zor. (Bu dediklerim sıradan, kurallara uyan vatandaşlar için. Gayri resmi iş yürütebilenlere genelde her yol açık.)


Bir diğer konu evi betondan mi, taştan mı, kerpiçten mi, samandan mı, ahşaptan mı yapacağınız. İnternette kerpiç, saman vb. zamanımızda alışılmamış usullerle yapılan evlere projelendirme sıkıntısı yüzünden izin alınamadığı yazıyor. Dert edilecek bir şey değil. Aynı durum prefabrik yapılarda da mevcut.

Benim evimin izinleri için betonarme yapı yapılacakmış gibi projeler hazırlandı, onaylandı fakat biz aynı binayı prefabrik olarak inşa ettik. Bu tür küçük yapılarda yapı denetim ve iskan aşamasında kontrol etmek yok. Fenni mesul olarak idareye verdiğiniz kişilerin, binanın usulüne uygun olarak yapıldığını beyanettiği yazısı, binanın vaad ettiğiniz konumda yapıldığını belirten haritacının belgesi ve binanızın dört cepheden fotoğrafı ile iskan alıyorsunuz.

Benim fenni mesul bir kez bile köye gelmedi. Bazı haritacılar da sahaya çıkmadan belge veriyormuş. Ben dürüst bir haritacıya denk gelmişim. Hem inşaata başlamadan detaylı bir saha çalışması yaptı, hem de bina bittikten sonra.

Her ne kadar bunları yazsam da, güzel ülkemde, komşu vilayette hatta altı ay sonra bu köyde aynı şartlarda inşaat yapılabileceğinin garantisini kimse veremez.

Asoo 24-12-2018 09:58

Prefabrik ev yapımında bazı özel sebeplerden dolayı işin başında pek bulunamadım. Anlatım yapacak fotoğraf da bulamadım.

Yaklaşık olarak inşaat süresinin %95 ini prefabriğe zemin olacak bodrum ve taban betonunu hazırlamak ve için harcadık. Yaklaşık beş aylık zaman diliminde 10-15 gün hariç hep başlarında olmama rağmen bir çok şeyi istediğim gibi yaptıramadım.


http://www.agaclar.net/forum/buralar...lari/41956.htm

Mesela yukarıdaki sayfada anlatılan temel su izolasyonuna gıpta ile bakıyorum. Benim bodrumda da benzer bir izolasyon yaptık fakat adamlar membran işini beceremeyince kolları sıvayıp kendim işe girişmeme rağmen istediğim gibi olmadı.

Eğer bodrum yapmayacaksanız prefabrik bina zemin betonu oldukça kolay ve işçilik hatalarına karşı toleransı oldukça yüksek.

Binanızın oturum yüzeyinin çevresini 50 cm derinlik 50-60cm genişlikte kazılıp 15cm mıcır atılıyor, üzerine bir papuç betonu atılıyor. Papucun üzerine yaklaşık 1m yükseklikte 25cm genişlikte bir betonarme duvar dönüyorsunuz.

Oluşan havuz benzeri yapının içini iyice hafriyatla doldurup sıkıştırıyorsunuz. 15 cm mıcır koyarak üzerine bir tabliye betonu dökülüyor.

Bu betonun ve beton üzerindeki pis su temiz su giderlerinin yerlerinin ölçülerini prefabrik firması size veriyor. (Zemine ısı yalıtımı yaparsanız iyi olur.)

1 gün arazi düzeltmesi ve kazı işleri sürse, 1 gün mıcırlama ve papuç betonu desek. Duvarların demirleri ve beton dökülmesi ve betonun biraz çekmesi için 5 gün desek. 2 gün de üst beton atılsa, toplamda 9 günde hazır olabilir. Bir hafta on gün sonra prefabrikçileri getirseniz 3 günde kurup giderler.

Sonrasında prefabriğin içine hemen şap dışında da duvar diplerine ince bir beton atılıp su izolasyonu yapılması 1 gün.

Zeminler, mutfak banyo 5-6 gün sürse. Ve bu ustaların ve malzemelerin geliş gidişlerini denk getirebilirseniz, son olarak prefabrikçilerin boya ekibi 2 günde işlerini bitirir.

30 gün içinde eve girebilirsiniz.

Asoo 24-12-2018 10:05

Prefabrik evin en hoşuma giden tarafı hafifliği. Betonarme binalar dayanımlarının belkide %95 ini kendi ağırlıklarını taşımak için kullanıyorlar.

Örneğin benim binanın prefabrik kısmı yaklaşık 5-6 tondu diye hatırlıyorum. Bu ağırlığa tüm duvarlar, çatı, kapı pencere vs dahil. Aynı binanın zeminine attığımız şap yaklaşık 8-9 ton ki şap betonarme binada devede kulak mesâbesindedir.

su teresi 25-12-2018 14:29

Merhaba, bilgi için teşekkür ederim Asoo. Prefabrik evin kısa zamanda yapılabilmesi ve kullanım kolaylığı, -taş ev hariç tutarak ki, o dahi bu zamanda usta ve istediğimiz yerde kurma pratikliği maddiyata dayalı- açısından anlatımlarınız ve görece kendim incelediğimde daha cazip geliyor. 4 kişi için konuk yatakodası dahil edilse 125 m2 fazla fazla yeterli. Çevremde 2-3 katlı villası olan ve yaşı ilerleyen aileler evin bakımından ve kullanım zorluğundan elektrik yakıt vs.maliyetinden şikayetçi kimi satıp ufak daireye geçmeyi düşünüyor.kimi evin girişini yaşam alanı olarak dizayn ediyor. Haklılar 70 inden sonra tansiyon şeker ve yaşlılığın verdiği yavaşlıkla, merdiven çıkmak oda eşiğinde ayak kaldırmak dahi zorlaşmakta gömme banyo küvet duş teknesi de tehlike arz ediyor.ki bazen genç insanlar içinde bu riskler var. Düz ve engelsiz zeminde tek katlı ve kendilerine göre bahçeli ev olsa hiçbir külfeti olmaz. Kendine bakamayacak noktaya geldiğinde kimsesi yoksa devlet hazinesine kalacak eve gösterişli şatafatlı büyük olsun diye kazandığını eve yatırmak bana ters geliyor. Çocukları olanlar var senede bir iki kez ya geliyorlar ya gelmiyorlar ölsede satsam evi hesabındalar.Gençler, işi yaşamı farklı şehirde hayalleri farklı. Çoğumuz çocuklara kalsın mantığıyle düzen olşturuyoruz onlara ölmeden miras olarak nakit para daha evla.Sonrasında sen ben kavgası bitmiyor. Kullanışlı olmasından ziyade ilerde külfete dönüşen evlerden bahsediyorum. Gerçi biraz farklı bir açıdan değerlendirdim.)) Emeklilik döneminde ticaretten çok keyfli yaşam alanı yaratma adına en doğrusunu yapmışsınız. hemde nerdeyse kendi ellerinizle. Allah nazarlardan korusun. Umarım ailenizle sağlık ve huzurla tüm hayallerinizi ağız tadıyla gerçekleştirisiniz.
not: İsim olmayınca niklere sayın kelimesi eklemek bana tuhaf geliyor. lütfen bağışlayın. emekleriniz özverileriniz en çokta hayallerinizden vazgeçmediğiniz için sizi saygıyle selamlıyorum.

Portakal Rengi 27-12-2018 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi su teresi (Mesaj 1554902)
Merhaba, bilgi için teşekkür ederim Asoo. Prefabrik evin kısa zamanda yapılabilmesi ve kullanım kolaylığı, -taş ev hariç tutarak ki, o dahi bu zamanda usta ve istediğimiz yerde kurma pratikliği maddiyata dayalı- açısından anlatımlarınız ve görece kendim incelediğimde daha cazip geliyor. 4 kişi için konuk yatakodası dahil edilse 125 m2 fazla fazla yeterli. Çevremde 2-3 katlı villası olan ve yaşı ilerleyen aileler evin bakımından ve kullanım zorluğundan elektrik yakıt vs.maliyetinden şikayetçi kimi satıp ufak daireye geçmeyi düşünüyor.kimi evin girişini yaşam alanı olarak dizayn ediyor. Haklılar 70 inden sonra tansiyon şeker ve yaşlılığın verdiği yavaşlıkla, merdiven çıkmak oda eşiğinde ayak kaldırmak dahi zorlaşmakta gömme banyo küvet duş teknesi de tehlike arz ediyor.ki bazen genç insanlar içinde bu riskler var. Düz ve engelsiz zeminde tek katlı ve kendilerine göre bahçeli ev olsa hiçbir külfeti olmaz. Kendine bakamayacak noktaya geldiğinde kimsesi yoksa devlet hazinesine kalacak eve gösterişli şatafatlı büyük olsun diye kazandığını eve yatırmak bana ters geliyor. Çocukları olanlar var senede bir iki kez ya geliyorlar ya gelmiyorlar ölsede satsam evi hesabındalar.Gençler, işi yaşamı farklı şehirde hayalleri farklı. Çoğumuz çocuklara kalsın mantığıyle düzen olşturuyoruz onlara ölmeden miras olarak nakit para daha evla.Sonrasında sen ben kavgası bitmiyor. Kullanışlı olmasından ziyade ilerde külfete dönüşen evlerden bahsediyorum. Gerçi biraz farklı bir açıdan değerlendirdim.)) Emeklilik döneminde ticaretten çok keyfli yaşam alanı yaratma adına en doğrusunu yapmışsınız. hemde nerdeyse kendi ellerinizle. Allah nazarlardan korusun. Umarım ailenizle sağlık ve huzurla tüm hayallerinizi ağız tadıyla gerçekleştirisiniz.
not: İsim olmayınca niklere sayın kelimesi eklemek bana tuhaf geliyor. lütfen bağışlayın. emekleriniz özverileriniz en çokta hayallerinizden vazgeçmediğiniz için sizi saygıyle selamlıyorum.

Türkiye de üzerinde durulmayan bir yapı şekli daha var. Yığma. Türk Standartları gazbeton yığma yapıya izin veriyor. İki kata kadar olabilir. Daha yüksek yalıtım değerlerine ulaşabilirsiniz. Kilitli gazbeton elemanlar var.
Prefabrik yapıların ömrü sınırlıdır.(En büyük sorun) Ses yalıtımı sorun oluşturabilir. Sıkı bir yağmurda içinde olmak istemeyebilirsiniz. Hafif elemanlar ile yapılması nedeni ile bas sesleri yalıtma oranı düşüktür. Tiz sesleri daha iyi yalıtır. Değişiklik yapamazsınız. Standart plan ne ise uygulamak zorundasınızdır.
Bina uzun ömürlü bir yapı olarak düşünülmeli. Konfor beklentisi önemli. Gelecekteki değişim istekleri önemli. Prefabrik hızlıdır ama sakıncaları da epeyce çoktur. Bu nedenle yaygınlaşamıyor.

Asoo 28-12-2018 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1555040)
Prefabrik yapıların ömrü sınırlıdır.(En büyük sorun) Ses yalıtımı sorun oluşturabilir. Sıkı bir yağmurda içinde olmak istemeyebilirsiniz. Hafif elemanlar ile yapılması nedeni ile bas sesleri yalıtma oranı düşüktür. Tiz sesleri daha iyi yalıtır. Değişiklik yapamazsınız. Standart plan ne ise uygulamak zorundasınızdır.
Bina uzun ömürlü bir yapı olarak düşünülmeli. Konfor beklentisi önemli. Gelecekteki değişim istekleri önemli. Prefabrik hızlıdır ama sakıncaları da epeyce çoktur. Bu nedenle yaygınlaşamıyor.

Şahsen ben evimin prefabrik kısmının, altındaki betonarme kısımdan daha çok yaşayacağını düşünüyorum. Beton kalitesindeki bilinmezler bir yana, "Betonu kaç gün sulamalıyız?" sorusuna bile, kalfa, usta, teknisyen, tekniker, mühendis taifesinden, acemi, tecrübeli pek çok kişiden farklı cevap aldım. Üç diyen, beş diyen, bir hafta diyen, on gün, on beş gün diyen oldu. Beton 21 günde reaksiyonunu tamamlayıp mukavemetini alıyor olsa gerek ki, mukavemet testleri için alınan numuneler sulu ortamda bu süre sonuna kadar bekleniyor.

Bina içinde, odadan odaya ses yalıtımı gerçekten problemli gibi. Yan odada konuşulanlar duyulabiliyor. Neden emin konuşmuyorum? Çünkü bulunduğum yerde hemen hiç gürültü kirliliği yok. Nefes alış verişim, yıllardır giydiğim kazağın beni rahatsız etmeye başlayan hışırtısı, nefes alıp verirken yorganımın rahatsız edici sesi gibi şeylere de pek aşina değildim.

Hatta çadırda kalırken, fare var diye birkaç kere kalkıp araştırmış, sonrasında sesin, kirpiklerimin başıma çektiğim tuluma sürtmesinden kaynaklı olduğunu farkedip gülmüştüm.

Çatı sacının altına OSB koydurmamamıza rağmen, yağmur sesi kesinlikle rahatsız edici değil. Hatta hafif yağmurlarda dışarı bakmadan yağışı anlayamıyoruz.

Yalıtım çok iyi. Kış şartlarından dolayı mutfakta oturmaya başladık. Sabah soba yakmadan kahvaltı yapıp çocukları okula götürüyoruz. Çay demlenip, ekmek kızartırken oda kırılıyor. Kırılıyor dediğime bakmayın, hayatta kalacak kadar bir sıcaklık.:)

Plan değişikliği derken yapım sırasını mı, kullanmaya başladıktan sonrayı mı kastediyorsunuz?

Ben kendi planımı kendim yaptım. Genel olarak 125 cm ve katlarına göre planı istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Zorda kalınca yarım plaka da kullanılabiliyor. Ben birkaç yerde kullanmıştım.

su teresi 28-12-2018 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1555040)
Türkiye de üzerinde durulmayan bir yapı şekli daha var. Yığma. Türk Standartları gazbeton yığma yapıya izin veriyor. İki kata kadar olabilir. Daha yüksek yalıtım değerlerine ulaşabilirsiniz. Kilitli gazbeton elemanlar var.
Prefabrik yapıların ömrü sınırlıdır.(En büyük sorun) Ses yalıtımı sorun oluşturabilir. Sıkı bir yağmurda içinde olmak istemeyebilirsiniz. Hafif elemanlar ile yapılması nedeni ile bas sesleri yalıtma oranı düşüktür. Tiz sesleri daha iyi yalıtır. Değişiklik yapamazsınız. Standart plan ne ise uygulamak zorundasınızdır.
Bina uzun ömürlü bir yapı olarak düşünülmeli. Konfor beklentisi önemli. Gelecekteki değişim istekleri önemli. Prefabrik hızlıdır ama sakıncaları da epeyce çoktur. Bu nedenle yaygınlaşamıyor.

Konfor beklentisi ya da konforlu olsun mantığıyle yapılmış oldukça luks villa da olsa daire de olsa evlerin en azından çatısı dışı her yıl düzenli bakıma girmek zorundadır. esasında bakım yapılmazsa her ev viran olur.amaç ölümsüz eser bırakmak değil. konforluda olsa tesisatında elektrik aksamında çatısında vs illaki sorun çıkmaktadır sonuçta ihtiyaca yönelik barınma alanı ki doğaya kaçmaktan bahsediyoruz gürültü nasıl sorun olabilir artı hangi hava koşullarında doğa olayında yetersiz yangınmı sel mi depremmi ki depremde diğerlerine nazaran güvenli olduğu ve japonya amerika avrupa ülkelerinde tercih edilirken bizde endüstriyel yapılar fabrikalar demiryolu köprüleri çelik yapıları tercih ediyor. ucuz olduğundan mı sağlam olduğundan mı? japonlar hiçte aptala benzemiyor depremde en az cankaybıyla çıkmalarının sebebi tesadüf olmasa gerek. gelecekteki değişim istekleri derken nedir bu başka oda eklemek mi bölmek mi beton duvar daha kolay kırılıyor yani. buna ihitiyacı olan prefabrik evin yanına daha pratik çözüm bulabilirken betonda kırdırma yıkma işkencesi ustası hafriyatı ve süreci düşünecek olursak oldukça saçma bir mazeret ve bu çoğu zaman keyfidir. konforlu ev bana göre yaşamımı zorlaştıran değil kolaylaştıran olmalı. yığma bina benim duyduğum en güvensiz tehlikeli yapı şeklidir.
Prefabrik Ev Modelleri | Vizyon Villa
Konuya dolaylı olarak yazmadan geçemeyeceğim. Eşiksiz düz zemin hastalık anında çocukların büyüme çağında yaşlılıkta gerekli şart. artı her yatak odasında vcduş olmalı ki hasta olsun olmasın birey mahremini korurken utanmayacağı rahatlıkta ihtiyacını giderebilsin. gerek aile ferdi olsun gerek akraba ya da konuk geldiğinde ya da birey hasta olduğunda yataktan kalkacak üstüne başına çeki düzen verecek hali yokken evin en ücra köşesindeki banyosuna gidip ihtiyac giderecek. genelde sanki en az kullanılan yer gibi ya bir vcduş olur ya da ebeveyn yatak odasına eklenerek iki. kişi banyo yapmaya vcyi kullanmaya abdest almaya çekinir neden ihtiyaç gidermekten başka her türlü nevaleyle donatıp süslenerek ç makinası ıvırı zıvırıyla daraltılıp kullanılamaz hale getirilen o tek ortak banyolarda gürültü edeceği düzeni bozacağı zemini ıslatacağı endişesi yüzünden.
tavsiyemdir çok katlı tek katlı müstakil evlerde giriş katında ortak değil içinde en az bir tane vcduş-teknesiz- olan oda olmalı. ayak kırılsa burkulsa operasyon geçirmişse kiloluysa yaşlıysa vesair nedenlerle kesinlikle yaşamının bir döneminde yaşlılıkta devamlı oraya kullanmak zorunda kalacaktır. hastaya bakımda kolaylıktır. kişi mahremi korunduğu rahatlığıyla strese girmez

elifaydin 29-12-2018 21:00

Biz yatak odalarının her birine wc duş koyduk diye güldüler bize önce, sonra hak verdiler. Büyük banyo yatılı olmayan misafirler, çamaşır makinası ve bazı dolaplar için kullanılacak şekilde planlandı.

Portakal Rengi 30-12-2018 07:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi su teresi (Mesaj 1555115)
Konfor beklentisi ya da konforlu olsun mantığıyle yapılmış oldukça luks villa da olsa daire de olsa evlerin en azından çatısı dışı her yıl düzenli bakıma girmek zorundadır. esasında bakım yapılmazsa her ev viran olur.amaç ölümsüz eser bırakmak değil. konforluda olsa tesisatında elektrik aksamında çatısında vs illaki sorun çıkmaktadır sonuçta ihtiyaca yönelik barınma alanı ki doğaya kaçmaktan bahsediyoruz gürültü nasıl sorun olabilir artı hangi hava koşullarında doğa olayında yetersiz yangınmı sel mi depremmi ki depremde diğerlerine nazaran güvenli olduğu ve japonya amerika avrupa ülkelerinde tercih edilirken bizde endüstriyel yapılar fabrikalar demiryolu köprüleri çelik yapıları tercih ediyor. ucuz olduğundan mı sağlam olduğundan mı? japonlar hiçte aptala benzemiyor depremde en az cankaybıyla çıkmalarının sebebi tesadüf olmasa gerek. gelecekteki değişim istekleri derken nedir bu başka oda eklemek mi bölmek mi beton duvar daha kolay kırılıyor yani. buna ihitiyacı olan prefabrik evin yanına daha pratik çözüm bulabilirken betonda kırdırma yıkma işkencesi ustası hafriyatı ve süreci düşünecek olursak oldukça saçma bir mazeret ve bu çoğu zaman keyfidir. konforlu ev bana göre yaşamımı zorlaştıran değil kolaylaştıran olmalı. yığma bina benim duyduğum en güvensiz tehlikeli yapı şeklidir.
Prefabrik Ev Modelleri | Vizyon Villa
Konuya dolaylı olarak yazmadan geçemeyeceğim. Eşiksiz düz zemin hastalık anında çocukların büyüme çağında yaşlılıkta gerekli şart. artı her yatak odasında vcduş olmalı ki hasta olsun olmasın birey mahremini korurken utanmayacağı rahatlıkta ihtiyacını giderebilsin. gerek aile ferdi olsun gerek akraba ya da konuk geldiğinde ya da birey hasta olduğunda yataktan kalkacak üstüne başına çeki düzen verecek hali yokken evin en ücra köşesindeki banyosuna gidip ihtiyac giderecek. genelde sanki en az kullanılan yer gibi ya bir vcduş olur ya da ebeveyn yatak odasına eklenerek iki. kişi banyo yapmaya vcyi kullanmaya abdest almaya çekinir neden ihtiyaç gidermekten başka her türlü nevaleyle donatıp süslenerek ç makinası ıvırı zıvırıyla daraltılıp kullanılamaz hale getirilen o tek ortak banyolarda gürültü edeceği düzeni bozacağı zemini ıslatacağı endişesi yüzünden.
tavsiyemdir çok katlı tek katlı müstakil evlerde giriş katında ortak değil içinde en az bir tane vcduş-teknesiz- olan oda olmalı. ayak kırılsa burkulsa operasyon geçirmişse kiloluysa yaşlıysa vesair nedenlerle kesinlikle yaşamının bir döneminde yaşlılıkta devamlı oraya kullanmak zorunda kalacaktır. hastaya bakımda kolaylıktır. kişi mahremi korunduğu rahatlığıyla strese girmez

Yalnız düzeltilmesi gerekenleri yazacağım. Tartışma yapmayacağım. Siz bilirsiniz.
Deprem ve afetler : Japonlar 100 milyon nüfus ile Türkiye den küçük alanda yaşıyorlar. Dağlık bir bölge. Demek ki çok katlı yapılarda yaşıyorlar. ABD de deprem bölgesi çok az.Tek katlı yapı seçim, alışkanlık lüks anlayışı vb.
Bunlara bakarak karşılaştırmayın derim. Yığma yapıya gelirsek; betonarme yapılardan daha güvenli yapılardır. Depremde de. Zemininize bakın yeter. Kum değilse çözümü vardır.
Prefabrik yapıların bakım gereksinimi, klasik yapıların gereksiniminden hem fazladır hem de görece olarak ömürleri çok kısadır. (Şantiyecilik deneyimleri.)
Uzatmayayım. Karar vermeden önce araştırın. Satıcıların aktardıklarına kuşkuyla yaklaşarak sorgulayın. Olabildiğince yansız kuruluşların verdiği bilgilere önem verin. Sonrası size kalmış.
Kolaylıklar dilerim.

su teresi 31-12-2018 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1555170)
Biz yatak odalarının her birine wc duş koyduk diye güldüler bize önce, sonra hak verdiler. Büyük banyo yatılı olmayan misafirler, çamaşır makinası ve bazı dolaplar için kullanılacak şekilde planlandı.

İnanın bana en doğrusunu yapmışsınız sağlık ve huzurla oturmanızı dilerim.

İnsanımızda önceden planlı olmak yerine sorunla karşılaşınca çözüme gitmek gibi gevşeklik genel bütün işlerde görülmekte. yapılaşmadan kurallara uyumdan tutun yaşamın her alanında.

maddi durumu olup huzur evine giden yaşlıların çoğu çocuklarının yanına taşınmaktan sırf bu mahrem konusu yüzünden imtina ediyor. baba ya da anne damadının gelininin yanında kalacak oğlu kızı demiyorum illaki onlar olsa dahi utanma çekinme adına otomatik mesafe yaratılıyor beyinde ve bu içgüdüseldir. ve ortak banyolar yürüyemeyen hasta-yaşlıyı kolundan tutup oraya götürmek eziyetin yanında bireydeki mahçubiyet yük olma duygusu mahremiyetini koruyamama endişesi dehşete düşürüyor. haklılar, kimi evimde ölürüm burdan bi yere gitmem diyor. kimi huzur evine gidiyor. yaşlının ağzından asla bu konuyu duyamazsınız benim yüzümden sıkıntıya girmesinler diye. ya da birey operasyon geçirdi banyoya sandalye yerleştirmek gerekiyor duş için öyle kabin yapıyorlarki birinin hastayı tutmasını bırakın birey donemiyor ıslak zeminde düz kabinsiz alan olsa ya da komple açılacak kabinler hiç olmasa daha iyi gerçi yok dekor göze hitap edicek illa felçli birini küvette yıkama külfeti o felçlinin çektiği eziyet yazık gerçekten. ucuz uygulamanın sağayacağı konfor varken.

su teresi 01-01-2019 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1555182)
Yalnız düzeltilmesi gerekenleri yazacağım. Tartışma yapmayacağım. Siz bilirsiniz.
Deprem ve afetler : Japonlar 100 milyon nüfus ile Türkiye den küçük alanda yaşıyorlar. Dağlık bir bölge. Demek ki çok katlı yapılarda yaşıyorlar. ABD de deprem bölgesi çok az.Tek katlı yapı seçim, alışkanlık lüks anlayışı vb.
Bunlara bakarak karşılaştırmayın derim. Yığma yapıya gelirsek; betonarme yapılardan daha güvenli yapılardır. Depremde de. Zemininize bakın yeter. Kum değilse çözümü vardır.
Prefabrik yapıların bakım gereksinimi, klasik yapıların gereksiniminden hem fazladır hem de görece olarak ömürleri çok kısadır. (Şantiyecilik deneyimleri.)
Uzatmayayım. Karar vermeden önce araştırın. Satıcıların aktardıklarına kuşkuyla yaklaşarak sorgulayın. Olabildiğince yansız kuruluşların verdiği bilgilere önem verin. Sonrası size kalmış.
Kolaylıklar dilerim.

Japonlar çok katlı yapılarda canını hiçe sayarak yaşamıyor di mi? yüksek binalarda özellikle çelik yoğun kullanılıyor. amerikada alan geniş tek katlı yapı seçim alışkanlık karıştırmayalım diyorsunuzda burada mevzu o. Alan zaten geniş (doğaya kaçmak arazi alıp ev yapmak)yapının maliyeti ve konforu dayanıklılık ve yapım süreci adına. fikir alışverişi yapıyoruz. Amerikalılar kaliteden anlıyor diyeceğiniz yerde seçim alışkanlık lüks diyerek konuyu geçiştiriyorsunuz. elbette beverlihilste ünlülerin malikanelerinden bahsetmiyorsanız orada da gayet mütevazi Prefabrik çelik evler olduğundan oldukça yaygın olduğunu hatta prefabrik çelik ev reklamı amerikan evleri diye lanse edilmişti ilk piyasa tanıtımlarında. Şantiye deneyimlerinizde en ucuza mal edilen geçici kaldığınız konteynırları, linkte verdiğim evlerle kıyaslamıyorsunuzdur umarım. amerikada avrupada bir çok ülkede ve türkiyede de şimdilik az olsa dahi devlet eliyle betondan rant sağlayanlarının kurbanı insanımız bilinçlendikçe o tokileri ellerinde patlayacak gerçi patlamış durumda ve insanlar hem ucuza hemde depreme dayanıklı istediği gibi evlerde oturabilecek bilinçlendikçe. Yığma binanın depremde güvenilirliğini bana izah edin lütfen bunu gerçekten bilmek istiyorum. bu zamanda hala yığma binayı tasvip etmek ve bu yapıda değişiklik yapılabilir öyle mi duvarı kırarak? hiç bir can, yapı ucuza mal olacak diye bilerek bu riske atılamaz. öceki yıllarda ErzincanVan Yalova Gölcük Düzcede yerle bir olan türkiye gerçeği varken. deprem bölgesi ülkede ölüm oranlarını hiçe sayıp yıkılmayan bi kaç yığma binayı baz alarak doğru yapılırsa kat sayısı tek olursa zemin düz olursa vs diyerek tavsiye ediyor olmanıza şaşırıyorum. kendi insanına kaliteli malzeme kalifiye elemanla kaliteli işçilik sunan bir firma bulmanın mucize olduğu ülkemde hemde. paranızla maskara olmak zor değil. çatı tamiri yapıldı diye çatıya hiç dokunmayan ve ev sahibimden 15 bin tl alan ustanın, işi tam yaparsam geçim kaynağım kesilir cümlesini bu kulaklar duydu.
bi yorumda "çimento katkı maddesi olan betanaftalin sülfonat ı şeker küspesiyle karıştırıp çok önemli çimento firmalarına gönderen firmalar bilirim" diye yazı okumuştum. bu yüzden ustalık gerektiğinde daha çok bulgaristan yunanistan göçmeni türkler çalıştırıyor çoğu insan. en azından bursada çok insan tanıyorum. Öyle bir piyasa ki en ufak iş yapan işçi dahi sizi kazıklama derdinde. her malzemenin kalem kalem fiyatını daha sağlıklı alternatifi ne olabilir kendiniz teyit etmeniz araştırmanız gerekiyor. siparişle iş asla sağlıklı olmuyor.

http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...run%20Arun.pdf
http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...0Dilsiz-at.pdf

Elbette tercih bireyin kendisine ait.

Portakal Rengi 02-01-2019 10:36

Usluba dikkat etmeli !
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi su teresi (Mesaj 1555265)
Japonlar çok katlı yapılarda canını hiçe sayarak yaşamıyor di mi? yüksek binalarda özellikle çelik yoğun kullanılıyor.
Dayanıklı yapı çelik, beton, yığma vb yapılabilir. Bu mühendislik çalışmasına ve nitelikli iş gücüne ama özellikle denetime bağlı olarak üst düzey güvenilirlikte sonuç elde edilmesine bağlıdır.
amerikada alan geniş tek katlı yapı seçim alışkanlık karıştırmayalım diyorsunuzda burada mevzu o. Alan zaten geniş (doğaya kaçmak arazi alıp ev yapmak)yapının maliyeti ve konforu dayanıklılık ve yapım süreci adına. fikir alışverişi yapıyoruz. Amerikalılar kaliteden anlıyor diyeceğiniz yerde seçim alışkanlık lüks diyerek konuyu geçiştiriyorsunuz. elbette beverlihilste ünlülerin malikanelerinden bahsetmiyorsanız orada da gayet mütevazi Prefabrik çelik evler olduğundan oldukça yaygın olduğunu hatta prefabrik çelik ev reklamı amerikan evleri diye lanse edilmişti ilk piyasa tanıtımlarında.
Tropik fırtına sonrası yıkılan kasaba fotoğraflarını inceleyin. Karton ev gibi darmadağın olmuşlar. Nerede çelik evler? Kanada evi diye tanıtan da vardı. Bu nedenle satıcılara değil yansız kuruluşlara öncelik verin dedim. Amerikalılar batının en cahil toplumudur ayrıca. Tek katlı yığma yapının maliyeti prefabrikle rahatlıkla karşılaştırılabilir. Şantiyelerde kullanılan konteynerler size satılacak konteynerlerden daha sert standartlar ile incelenerek alınır. Teknik elemanları olması nedeni ile. Şantiye deneyimlerinizde en ucuza mal edilen geçici kaldığınız konteynırları, linkte verdiğim evlerle kıyaslamıyorsunuzdur umarım. amerikada avrupada bir çok ülkede ve türkiyede de şimdilik az olsa dahi devlet eliyle betondan rant sağlayanlarının kurbanı insanımız bilinçlendikçe o tokileri ellerinde patlayacak gerçi patlamış durumda ve insanlar hem ucuza hemde depreme dayanıklı istediği gibi evlerde oturabilecek bilinçlendikçe.
Firmalar konteyner alırken Sibirya da ya da çölde kullanacaklarını kestiremeden hepsine dayanacak, birkaç şantiyeye taşınacak vb kriterler ile seçim yaparlar. Siz sadece bakabiliyorsunuz. Kim denetliyor sizin adınıza ? Nasıl bu kadar eminsiniz niteliklerinden ? Çok iyi denetim yapan kuruluşlar mı var? Kaldı ki, size satılacak yapı "hafif koşullar" sınıfından olacaktır.
Yığma binanın depremde güvenilirliğini bana izah edin lütfen bunu gerçekten bilmek istiyorum. bu zamanda hala yığma binayı tasvip etmek ve bu yapıda değişiklik yapılabilir öyle mi duvarı kırarak? hiç bir can, yapı ucuza mal olacak diye bilerek bu riske atılamaz. öceki yıllarda ErzincanVan Yalova Gölcük Düzcede yerle bir olan türkiye gerçeği varken. deprem bölgesi ülkede ölüm oranlarını hiçe sayıp yıkılmayan bi kaç yığma binayı baz alarak doğru yapılırsa kat sayısı tek olursa zemin düz olursa vs diyerek tavsiye ediyor olmanıza şaşırıyorum. kendi insanına kaliteli malzeme kalifiye elemanla kaliteli işçilik sunan bir firma bulmanın mucize olduğu ülkemde hemde. paranızla maskara olmak zor değil. çatı tamiri yapıldı diye çatıya hiç dokunmayan ve ev sahibimden 15 bin tl alan ustanın, işi tam yaparsam geçim kaynağım kesilir cümlesini bu kulaklar duydu.
Ayasofya en yıkıcı İstanbul depremlerinden hasarsız kurtulmuş bir yapıdır örneğin. Karşısında birkaç deprem eksiğiyle ayakta duran Mimar Sinan'ın Sultanahmet'i var. Taş üstüne taş konularak yapılmış kubbeleri ile hemde. Bina yükseklikleri de çok katlı yapı yüksekliğindedir. Karamürsel fotoğrafı anımsıyorum.Beton yıkıntıları arasında ayaktaki tek "iki katlı" bina. Yığma tuğladan yapılmış. Söz ettikleriniz eğitimli iş gücü sorunu. Ülkemizde eksiklik. Haklısınız. Fakat aynı şekilde davrandığınızı da farketmiyorsunuz. Bilim sahibi olmadan fikir sahibi olmamalı. Papaza kızıp oruç bozmamalı.
Zemin düz olmalı değil. Yanlış anlaşılmış. Zeminin sağlamlığına göre yapılmış yapı olmalı. Buz üstüne kazık çakılarak yapılmış bir Sovyet bloku görmüştüm. Her yıl 1-2 cm batıyordu. 30 yıldır ayaktaydı.;)

bi yorumda "çimento katkı maddesi olan betanaftalin sülfonat ı şeker küspesiyle karıştırıp çok önemli çimento firmalarına gönderen firmalar bilirim" diye yazı okumuştum. bu yüzden ustalık gerektiğinde daha çok bulgaristan yunanistan göçmeni türkler çalıştırıyor çoğu insan. en azından bursada çok insan tanıyorum. Öyle bir piyasa ki en ufak iş yapan işçi dahi sizi kazıklama derdinde. her malzemenin kalem kalem fiyatını daha sağlıklı alternatifi ne olabilir kendiniz teyit etmeniz araştırmanız gerekiyor. siparişle iş asla sağlıklı olmuyor.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ancak, her yıl yüzbinlece konut yapılıyor. Yurt dışı işleri de yapılıyor ve yapılanları denetliyor işverenler. Her yer kapkara değil yani. ;) Evimi yaparken söylediklerinizi yaşadım. Kaporo alıp kaybolanlar dahil. Eğitim, kültür. Elimizdeki bu.
Bakımsız çelik yapı olmaz. Bahçe çiti bile olsa. Taş duvar yaparsanız, bakımı unutabilirsiniz. ;)


http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...run%20Arun.pdf
http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...0Dilsiz-at.pdf

Elbette tercih bireyin kendisine ait.

Her çözümün iyi-kötü yönleri vardır. Uzun süreli olacak bir karar vereceksiniz. Diğer seçenekleri gözardı etmezseniz daha rahat edersiniz. Yaşadıkça istekleriniz, gereksinimleriniz değişebilir. Esnek olabilecek çözümlere yönelmek avantajlıdır. Beğenmediğiniz "mükemmel çözüm" içinde yaşamak hoş değil. Bu nedenle optimum çözüm peşindeyiz.

su teresi 02-01-2019 12:11

Portakal rengi@
usluba dikkat etmeli!
Nedir bu? nasıl bir uslup olmalıydı sizi onaylamadığım ve düşüncelerinize katılmadığım için ihtar ederek çocuk mu paylıyorsunuz. nasıl bir ego bu pes. kişiliğnizi rencide eden bir cümle var mı? beni ihtar etmekle fikirlerinizi onaylamam mı sağlanacak yoksa? konuyu saptırmak adına -tehdit- şaka gibisiniz. "sidik yarışı" yani peki öyle olsun siz daha uzağa işersiniz. haklısınız sağlam zemine bir metre kalınlığında duvar örerek deprem bölgesi ülkede binlerce yıkım ve binlerce ölüme rağmen ayasofya ve karamürseldeki sağlam yapı emsal gösterilerek sevgili insanmız YIĞMA yapı yaptırıp içinde mutlu mesut yaşasınlar. Amerikalılar da aptalın önde gideni türkler zehir gibi zeka fışkırıyor yeterki sizin dediğiniz olsun. Uslubu bırak tartışma adabından dahi bi haber insanla hele sabit fikirlilerle muhatap olup kendimi yoramayacağım. ne demiştik "tercih" umarım benim kadar diğerleride eğleniyordur komedi dükkanına dönen muhabbetten. buradan herkese iyi senelerde dileyim bari. sağlıklı huzurlu ve güzel günler hepimizin olsun.

robotnik 08-05-2019 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1555040)
Prefabrik yapıların ömrü sınırlıdır.(En büyük sorun) Ses yalıtımı sorun oluşturabilir. Sıkı bir yağmurda içinde olmak istemeyebilirsiniz. Hafif elemanlar ile yapılması nedeni ile bas sesleri yalıtma oranı düşüktür. Tiz sesleri daha iyi yalıtır. Değişiklik yapamazsınız. Standart plan ne ise uygulamak zorundasınızdır.
Bina uzun ömürlü bir yapı olarak düşünülmeli. Konfor beklentisi önemli. Gelecekteki değişim istekleri önemli. Prefabrik hızlıdır ama sakıncaları da epeyce çoktur. Bu nedenle yaygınlaşamıyor.

Teşekkür ederim tecrübemiz olmadığı için konunun bu yönlerini bilemiyordum. İstifade ettim.

oguzK1han 02-06-2019 09:25

Normal bir ev ya da prefabrik olmasının eksi ve artıları var ikiside birbiriyle yarışır.
Fiyat olarak da eşitler.Karar verilmesi gereken şey eve gittiğinizde ne görmek istediğiniz.
Ev mi?-konteyner mi ? Beton mu ? - Demir mi ?
Eğer ev yapmaya vaktiniz (izinler,proje,malzeme seçimi, inşaat...) varsa hiç bulaşmayın.
Prefabrik isterseniz konteyner gibi olanlardan değil biraz daha kaliteli eve benzeyenleri tercih etmenizi öneririm.

chelik26 02-06-2019 11:08

Prefabrik evin klasik evlerden tek artısı 3 günde kurulup 7-10 gün arasında oturmaya hazır hale gelmesidir.
Ancak aşırı sert rüzgar alan yerlerde bence hiç heveslenipte prefab yaptırmayın. Mutlaka yaptıran birilerinden bilgi alın derim

maximallian 29-06-2020 15:53

merhaba
Konu ile ilgili araştırma yaparken bu eski konuya tekrar denk geldim. Ben de 2 katlı betonarme veya hafif çelik yapı prefabrik arasında karar vermeye çalışıyorum. Prefabrik yapılarda ne gibi problemler yaşanabilir tecrübe eden var mıdır?

Teşekkürler

PeraHouse 11-11-2020 11:26

Benim kendi düşüncem ise prefabrike ev yerine doğa ve istediğim alanda konaklamak için kullandığım tiny house tercih ediyorum. Çünkü ne zaman, nereye gitmek istesem tiny house evimle beraber gidiyorum.

https://peratinyhouse.com/wp-content...ra-gorsel1.jpg

Burak_ısık 11-02-2021 08:39

Merhabalar,
Ben de zamanında kafamdaki soru işaretlerini girebilmek açısından forumlarda araştırmıştım bu konuyu. O zamanlar bu şekilde çok fazla deneyimi olan yoktu ancak ben de prefabrik yapı alanında ün yapmış bir kaç firma buldum. Yapıların tüm teknik özelliklerini öğrendim ve ben de o teknik özelliklerin neler olduğunu ayriyetten araştırarak bilgi sahibi oluverdim. https://prefabrik.com/prefabrik-villa/ Şu siteden öğrenebilmiştim bahsettiğim yapı özelliklerini. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Önce araştırın!

gorgorhouse 26-10-2021 18:12

Selamlar; 80-100 bin tl bir sermaye ile konteyner hariçi evler alabilir siniz biraz daha bütçeyi yükselterek tekerlekli ev satın alabilirsiniz. veya aramanızı genişleterek
https://www.google.com/search?q=tiny...hrome&ie=UTF-8 inceleyebilirsiniz.

muhammed0421 19-12-2022 19:19

Hocam çok geniş bir bilgi yelpazesine sahip değilim fakat tecrübelerim ile
yola çıkacak olursam prefabrik ev yapacaksanız eğer çelik villa yapmanızı tavsiye ederim.
Zira bu evin yapımında kullanılan hafif çelik hem hız hem masraf hem de sağlamlık açısından çok daha iyi diyebilirim.

obabilgesi 19-12-2022 23:42

Gerekirse yığma yapın ama sakın prefabrik düşünmeyin. Zaten artık prefabrik ücretine çok rahat yığma ev yapabilirsiniz.
Prefabrik gerçekten ev hissi vermiyor, güven vermiyor. Hele doğa içindeyseniz börtü böcek yuvası oluyor. Yeni ev yaptıran biri olarak çok araştırıp prefabrik üzerine çok fazla olumsuz duyumu almıştım...

Portakal Rengi 20-12-2022 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muhammed0421 (Mesaj 1619251)
Hocam çok geniş bir bilgi yelpazesine sahip değilim fakat tecrübelerim ile
yola çıkacak olursam prefabrik ev yapacaksanız eğer çelik villa yapmanızı tavsiye ederim.
Zira bu evin yapımında kullanılan hafif çelik hem hız hem masraf hem de sağlamlık açısından çok daha iyi diyebilirim.

Sakın denemeyin. Hafif çelik denilen şey ince saçların bükülmesiyle yapılan profillerdir. Basit bir galvanizleme hatasında ömür diye bir konunuz olmaz.
Peki o profiller birbirine nasıl bağlanır ?
Basit perçinler ile.
Yakından inceleyin ve deneyimlerinizi tazeleyin.
Buna nasıl izin veriliyor, anlamış değilim.

chelik26 20-12-2022 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1553478)
Prefabrik eve sahip olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar , prefabrik evinizden memnun musunuz , yazın çok sıcak olduğu ve ömürlerinin kısa olduğu söyleniyor..Sizin fikirleriniz nelerdir..Tavsiye eder misiniz.

Hiç prefabrik ev görme , inceleme fırsatım olmadı ama sanki prefabrik ev oyuncak maket evmiş gibi ,prefabrik eve harcanacak paraya yazık olur gibi bir his var içimde. 70-80 bin civarı bir prefabrik ev almaya değer mi gibi deli sorular var aklımda.

Yakınsanız gelin benim mekanı inceleyin :)
****** tuüla çimento gibi değil ancak gayet kullanışlı, 2 günde kurulabilen güzel bir yapı. Benim 4. sene gayet sağlıklı, yazın sıcak kışın soğuk olmasının tek sebebi, atavanın alçıpan ve çatının saç olmasından,
Şunu yapabilirsiniz, alçıpan üzerine 2 kat camelyaf ve saçın altına 1 kat yine cam elyaf takviye yaptırırsanız çok güzel bir bahçe evi olur. Duvarlar fln gayet güzel ve sağlıklı.

KUMRU 26-01-2023 21:02

Merhaba, biz Karamürsel’in bir köyünde 2004 yılında prefabrik ev yaptırdık, çok da memnun kaldık, daha çok hafta sonları gidiyoruz. kışın beton evi ısıtmak çok uzun sürerken , prefabrik ev çabuk ısınıyor. Burada firma faktörü de çok önemli, biraz daha pahalı olsun, ama sektörde kendini ispatlamış olsun bence. Bir de prefabrikde planı baştan iyi planlamak önemli, ev yapıldıktan sonra odaların yeri vs değişemiyor bir daha.

maksimumtek 20-03-2023 09:21

Harika bir fikir kesinlikte benimde ilk aklıma gelen bir yük konteyneri alıp bunu eve çevirmekti fakat bu noktada fiklirlerim değiştir. Konut çözümü için yaptığım yoğun araştırmalar sonucu mantıklı gelen prefabrik hazır ev oldu. Araştırmalarım sürüyor çelik ev ile prefabrik ev arasında kalmış durumdayım. Karar verdiğimde haber vereceğim ayrıca bitincede sizinle paylaşacağım


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024