agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Çekip gittim, sırada ev var (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/38742.htm)

aziztoprak 24-11-2017 17:46

Sn Vgezer, bilgiler için çok teşekkür ederim. Bunları dikkate alacağım.

aziztoprak 24-11-2017 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1522781)
Merhabalar, bahçede biraz daha ilerleme kaydettik. Konteyner yerine yerleştirildi. Alt tarafa betonla uğraşmamak için elimde kalan briket ve tuğlaları uygun şekilde dizmiştim. Ufak tefek yamukluklar olsa da fena olmadı yine de.

Sıradaki işler:
-Tuvalet gideri foseptik çukuruna bağlanacak.
-Konteynerin arkasında toprağın akmaması için 40 cm yüksekliğinde bir duvar taş ve harç ile yapılacak. Deponun konacağı zemin hazırlanacak.
-Sudeposu (500 LT veya 1000LT) temin edilip konteynerin arkasına yüksek biir konuma yerleştirilecek.
-Konteyner önü mıcırlı alan ön tarafa taştan 50-60 cm yüksekliğinde bir kuru duvar la set yapıldıktan sonra ince bir betonla düzlenecek.
-Meyve fidanlarının yeri belirlenecek (4 mt aralık uygun mudur?). Seçilen meyve fidanları iyi bir fidancıdan temin edildikten sonra yerlerine dikilecek (tabi 1-2 gün öncesinde hava iyi olduğu bir gün çukurlar açılmış, gübre ve diğer katkılar temin edilmiiş hazırda olmalı).
-Bahçedeki çok fazla miktardaki diken böğürtlen ağaç kökleri temizlenmeye devam edilecek. Bu mevsim dikilebilecek sebzelerden mümkün olanlar ekilmeye çalışılacak.
-Konteynerin içine 1 çekyat, 1 katlanır masa, 5 katlanır sandalye, 1 alet edevat dolabı temin edilecek (o kadar eşya sığıyor:))
-Arazi %18 civarı eğimli olduğundan dolayı, konteynere çıkan yol taş setlerle geniş basamaklı merdivene benzetilecek.

NOT: 3. resimde bana KÖK SÖKTÜREN kök! görülüyor. Önümüzdeki hafta KÖK SÖKME işine devam inşallah!:)
Soru: 2. resimde, ön taraftaki su kuyusu bacasını nasıl kamufle edebilirim?

Kısacası çalışana iş çok:))


Merhaba dostlar;

Konteyner içine alt katı çekyatlı ranza koymaya karar verdim. Böylece en azından 3 kişi kalabileceğiz. Hatta bir de yer yatağı ayarlarsam 5 kişi ailecek kalabiliriz. Hafta sonları 1 gecelik sıkıntı olmaz.

Forumda okuduğum yazılarda kökü sökmek yerine üst seviyeden 20 - 30 cm alttan kesilip üzeri toprakla örtüldüğünde kendi kendine çürüyeceğine dair bir bilgi okudum. Şimdilik 2 kök için kendimi heder etmektense bu yöntemi deneyeceğim:)

Bu başlangıç aşamalarında önemli hatalar yapmamak için değerli tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli. Bilgilerinizi ve deneyimlerinizi esirgemezseniz lütfedersiniz. Sağlıcakla kalın.

ahmeter 24-11-2017 18:26

1 Eklenti(ler)
Zaman zaman İstanbulu bırakıp buradayım Yüksek bir dağ köyü Düzçe

Muda 24-11-2017 22:16

Sn. aziztoprak ve ahmeter yeni yerleriniz hayırlı olsun.

Benim aldığım yere göre düz bir yerde yeriniz bulunmakta. Şu an için küçük konteyner yeterli gelecektir. Umarım istediğiniz gibi bir eviniz olur.

Dinar depreminden sonra arkadaşımla konuştuğumda depremde yıkılan evlerin sizin ev resminde olduğu gibi yığma şekilde yapıldığını anlatmıştı. Depremde tuğla duvarlar harekete dayanamayıp yıkılmakta üst katlarda bulunan plakalar birbiri üstüne yıkılmaları nedeni ile can ve mal kaybı üst seviyeye çıkmış. O zamanlar bizim apartman eski dolgu tuğlalardan olduğu için aynı tehlikenin olup olmadığını bu işin uzmanına sormuştum. O da bana eski tuğlaların sağlam dolgu olduğu için plaka zemin veya tavanların halk arasında televizyon tuğla olarak tabir edilen tuğlalar gibi çökmediğini anlatmıştı. Yapabilirseniz karkas bina depreme karşı daha dayanıklı olur.
Zemin de arkadaşlarımızın söylediği gibi sağlam olan yeri seçmek en güzeli. Özellikle kayalık zemin üzerine yapacağınız ev daha sağlam olur. Arsa olarak almanız nedeni ile muhtemelen belirli bir zaman sonra çevre ev ile dolacak. İmar durumu nasıl. Belediyeden bu durumu öğrenip evin yerini o duruma göre yaparsanız daha iyi olmaz mı? Burada eskiden yapılan tek katlı, iki katlı evler yıkılıp yerine apartmanlar yapılıyor. 500 m2 de ilerleyen zamanlarda çevreye uymak durumunda kalacak. Planınızda bu durumu da göz önünde tutmakta fayda bulunmakta.

Nihayet ben de yerimi düzelttirdikten sonra konteyneri yerine yerleştirebildim. Konteyner arkasına harçsız duvar örüldü. Oradan çıkan taşlarla. Zemin düzeltildi. 5*10 tahtalar konulacaktı ancak koyacak vincin zamansız gelmesi,gece 10 cm kar yağması nedeni ile zemin üzerine koyabildik. Zemini düzelttiğimiz için kasıntı olmadı. Bilmeyen arkadaşlar için yapılan işlemi anlatayım. Konteynerdan daha büyük bir alanın dört tarafına demir çubuklar dikildi. Bir tane şeffaf hortum içine su dolduruldu. Direkler arasında bu hortum su durumu ayarlanarak yükseklik farkları işaretlendi.Aynı işlemler çarpraz şekillerde de yapıldı. Daha sonra bu işaretli yerler ip ile işaretlendi. Alt zeminde yüksek olan yerler kazılarak düşük olan yerler düzeltildi. Daha sonra da tırmık yardımı ile büyük taşlar ayıklanarak tam olarak düz bir zemin elde edildi. Tekrar hortum ile baktığımız zaman aynı yükseklikte oldukları görüldü. Keşke bunu size daha önce yazabilseydim. Alt zemini tuğla ve bims ile doldurmanız su girmemesi açısından güzel olmuş. Yüksek yere çekeceğiniz duvar gerisinden de kanal gibi bir şey yapıp yanlardan çukur yerlere kanal açmanız durumunda su girmesini önlemeniz iyi olur. Bazen hızlı yağmur veya fazla kar olması durumunda faydası olur düşüncesindeyim.
Konteyner içinde tuvalet olmayınca bir yönde iyi oldu. İçerisini daha iyi kullanma imkanı var. Ancak bende de iki kapı iki pençere var. Ortadan bölmeli. Bölmeye kapı açmayı veya tamamen kaldırmam durumundaki kar zarar dengesini düşünüyorum. Bu durumda tuvalet ve fosseptik çukurunu ileriye bir yere koymayı düşünüyorum.
Su deposu koyduğunuza göre arazide su bulunmamakta. Bir tonluk su depoları bile size belirli bir zaman sonra az gelir. Özellikle sulamak zorunda olduğunuz sebze, çiçek ve ağaçlar olması nedeni ile. Çim ekmeyi şu an için hiç düşünmeyin derim. Su ihtiyacı en yüksek bitkiler çim. Daha sonra üzülmektense su sorunu kalmadığı zaman ekersiniz. Fidanların aralıkları dikeceğiniz meyve fidanına göre değişiyor. Dört metre araya diktiğiniz meyve fidanı büyüdüğü zaman birbiri içine girecektir. Özellikle geniş yer isteyen meyve ağaçları o kısmı komple kaplayacaktır. Burada bir kişi 6*6 ebadında diktiği kiraz ağaçlarını o zaman söylenen 7*7 dikmediğine pişmandı. Ağaçlar geçen zaman içinde oldukça fazla büyümüşlerdi.

Arsa etrafı çevrili olması nedeni ile tel dibine veya biraz gerisine çeşitli asma dikerek değerlendirseniz nasıl olur. Asmanın önce dik çıkmasını temin edip daha sonra keserek sağ ve sol tarafa kol vermesini sağlarsınız. Daha sonra da budamanızı bu duruma göre yapıp oldukça iyi ürün alırsınız. İsterseniz üzümsü meyve fidanları, dikensiz böğürtlen, ahududu vs. bir alana da dikebilirsiniz. Siz dikenli böğürtlenlerden çok çektim halen de çekeceğim diyorsunuz. Kolay kolay ölmüyorlar.

Ben merdiven basamaklarını kayrak taşı ile yaptırdım. Biraz fazla dik olduğu için çok süper bir şey olmadı. Ancak rahat bir şekilde inip çıkabiliyorum artık. Taş aralarına limon kokulu kekik vs. ekmeyi düşünüyorum. Baharla birlikte yapılırsa zaman içerisinde oldukça güzel bir görüntü ve yürüdükçe güzel bir koku ortaya çıkıyor. Bims veya benzer malzeme ile de yapabilirsiniz sanırım. Resimden oldukça sağlam gibi görünüyorlar. Taş en güzeli.

Ben eski konteyner içerisine bir adet çekyat almıştım. Bir de katlanabilir yatak. Hem yatak yerine kullanmak için hem de oturmak için baza yataklarından alınabilir düşüncesindeyim. Ben şark köşesi gibi yapmayı düşünüyordum. Ancak yer pek müsait olmayacak. Baza yatakları üst üste konabilir. Bu şekilde fazla da yer kaplamaz herhalde.

Katlanır sandalye yerine plastik sandalye veya iç içe geçen sandalye seçeneğini de düşünebilirsiniz. İç içe geçince bir sandalyelik yer kaplıyorlar nasıl olsa. Katlamalı sandalye de aynı yeri kaplayacak.

Bu arada en büyük sorun eşiniz sevmiyor ise çocuklar da sevmezler. Tek başına da yaptığınız işler size sıkıntı vermeye başlayacaktır.

Su kuyusu bacası dediğinize göre su kuyunuz bulunmakta. Fosseptik çukurunu mümkün olduğu kadar su kuyusunun uzağında bulundurmaya çalışın. Elektirik, su durumu hakkında bilgi verebilirseniz bilen arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler.

ahmeter 25-11-2017 08:21

1 Eklenti(ler)
Sayın Muda
En önemli konu bu durum benim çocuklar evli hanımda problem yok
Sakın bu işe heveslenınçe bu duruma dikkat derim

aziztoprak 25-11-2017 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1523491)
Sn. aziztoprak ve ahmeter yeni yerleriniz hayırlı olsun.

Benim aldığım yere göre düz bir yerde yeriniz bulunmakta. Şu an için küçük konteyner yeterli gelecektir. Umarım istediğiniz gibi bir eviniz olur.

Dinar depreminden sonra arkadaşımla konuştuğumda depremde yıkılan evlerin sizin ev resminde olduğu gibi yığma şekilde yapıldığını anlatmıştı. Depremde tuğla duvarlar harekete dayanamayıp yıkılmakta üst katlarda bulunan plakalar birbiri üstüne yıkılmaları nedeni ile can ve mal kaybı üst seviyeye çıkmış. O zamanlar bizim apartman eski dolgu tuğlalardan olduğu için aynı tehlikenin olup olmadığını bu işin uzmanına sormuştum. O da bana eski tuğlaların sağlam dolgu olduğu için plaka zemin veya tavanların halk arasında televizyon tuğla olarak tabir edilen tuğlalar gibi çökmediğini anlatmıştı. Yapabilirseniz karkas bina depreme karşı daha dayanıklı olur.
Zemin de arkadaşlarımızın söylediği gibi sağlam olan yeri seçmek en güzeli. Özellikle kayalık zemin üzerine yapacağınız ev daha sağlam olur. Arsa olarak almanız nedeni ile muhtemelen belirli bir zaman sonra çevre ev ile dolacak. İmar durumu nasıl. Belediyeden bu durumu öğrenip evin yerini o duruma göre yaparsanız daha iyi olmaz mı? Burada eskiden yapılan tek katlı, iki katlı evler yıkılıp yerine apartmanlar yapılıyor. 500 m2 de ilerleyen zamanlarda çevreye uymak durumunda kalacak. Planınızda bu durumu da göz önünde tutmakta fayda bulunmakta.

Nihayet ben de yerimi düzelttirdikten sonra konteyneri yerine yerleştirebildim. Konteyner arkasına harçsız duvar örüldü. Oradan çıkan taşlarla. Zemin düzeltildi. 5*10 tahtalar konulacaktı ancak koyacak vincin zamansız gelmesi,gece 10 cm kar yağması nedeni ile zemin üzerine koyabildik. Zemini düzelttiğimiz için kasıntı olmadı. Bilmeyen arkadaşlar için yapılan işlemi anlatayım. Konteynerdan daha büyük bir alanın dört tarafına demir çubuklar dikildi. Bir tane şeffaf hortum içine su dolduruldu. Direkler arasında bu hortum su durumu ayarlanarak yükseklik farkları işaretlendi.Aynı işlemler çarpraz şekillerde de yapıldı. Daha sonra bu işaretli yerler ip ile işaretlendi. Alt zeminde yüksek olan yerler kazılarak düşük olan yerler düzeltildi. Daha sonra da tırmık yardımı ile büyük taşlar ayıklanarak tam olarak düz bir zemin elde edildi. Tekrar hortum ile baktığımız zaman aynı yükseklikte oldukları görüldü. Keşke bunu size daha önce yazabilseydim. Alt zemini tuğla ve bims ile doldurmanız su girmemesi açısından güzel olmuş. Yüksek yere çekeceğiniz duvar gerisinden de kanal gibi bir şey yapıp yanlardan çukur yerlere kanal açmanız durumunda su girmesini önlemeniz iyi olur. Bazen hızlı yağmur veya fazla kar olması durumunda faydası olur düşüncesindeyim.
Konteyner içinde tuvalet olmayınca bir yönde iyi oldu. İçerisini daha iyi kullanma imkanı var. Ancak bende de iki kapı iki pençere var. Ortadan bölmeli. Bölmeye kapı açmayı veya tamamen kaldırmam durumundaki kar zarar dengesini düşünüyorum. Bu durumda tuvalet ve fosseptik çukurunu ileriye bir yere koymayı düşünüyorum.
Su deposu koyduğunuza göre arazide su bulunmamakta. Bir tonluk su depoları bile size belirli bir zaman sonra az gelir. Özellikle sulamak zorunda olduğunuz sebze, çiçek ve ağaçlar olması nedeni ile. Çim ekmeyi şu an için hiç düşünmeyin derim. Su ihtiyacı en yüksek bitkiler çim. Daha sonra üzülmektense su sorunu kalmadığı zaman ekersiniz. Fidanların aralıkları dikeceğiniz meyve fidanına göre değişiyor. Dört metre araya diktiğiniz meyve fidanı büyüdüğü zaman birbiri içine girecektir. Özellikle geniş yer isteyen meyve ağaçları o kısmı komple kaplayacaktır. Burada bir kişi 6*6 ebadında diktiği kiraz ağaçlarını o zaman söylenen 7*7 dikmediğine pişmandı. Ağaçlar geçen zaman içinde oldukça fazla büyümüşlerdi.

Arsa etrafı çevrili olması nedeni ile tel dibine veya biraz gerisine çeşitli asma dikerek değerlendirseniz nasıl olur. Asmanın önce dik çıkmasını temin edip daha sonra keserek sağ ve sol tarafa kol vermesini sağlarsınız. Daha sonra da budamanızı bu duruma göre yapıp oldukça iyi ürün alırsınız. İsterseniz üzümsü meyve fidanları, dikensiz böğürtlen, ahududu vs. bir alana da dikebilirsiniz. Siz dikenli böğürtlenlerden çok çektim halen de çekeceğim diyorsunuz. Kolay kolay ölmüyorlar.

Ben merdiven basamaklarını kayrak taşı ile yaptırdım. Biraz fazla dik olduğu için çok süper bir şey olmadı. Ancak rahat bir şekilde inip çıkabiliyorum artık. Taş aralarına limon kokulu kekik vs. ekmeyi düşünüyorum. Baharla birlikte yapılırsa zaman içerisinde oldukça güzel bir görüntü ve yürüdükçe güzel bir koku ortaya çıkıyor. Bims veya benzer malzeme ile de yapabilirsiniz sanırım. Resimden oldukça sağlam gibi görünüyorlar. Taş en güzeli.

Ben eski konteyner içerisine bir adet çekyat almıştım. Bir de katlanabilir yatak. Hem yatak yerine kullanmak için hem de oturmak için baza yataklarından alınabilir düşüncesindeyim. Ben şark köşesi gibi yapmayı düşünüyordum. Ancak yer pek müsait olmayacak. Baza yatakları üst üste konabilir. Bu şekilde fazla da yer kaplamaz herhalde.

Katlanır sandalye yerine plastik sandalye veya iç içe geçen sandalye seçeneğini de düşünebilirsiniz. İç içe geçince bir sandalyelik yer kaplıyorlar nasıl olsa. Katlamalı sandalye de aynı yeri kaplayacak.

Bu arada en büyük sorun eşiniz sevmiyor ise çocuklar da sevmezler. Tek başına da yaptığınız işler size sıkıntı vermeye başlayacaktır.

Su kuyusu bacası dediğinize göre su kuyunuz bulunmakta. Fosseptik çukurunu mümkün olduğu kadar su kuyusunun uzağında bulundurmaya çalışın. Elektirik, su durumu hakkında bilgi verebilirseniz bilen arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler.

Sn. Muda detaylı bilgi ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Sizin de yeriniz hayırlı olsun Allah gönlünüze göre versin.

Yapı çeşidi hakkında size katılıyorum. Ben de çoluk çocuğumu riske atmak istemiyorum. Geç olsun güç olmasın diyerek standart hesaplı kitaplı ufak ta olsa kagir bodrum+1,5 kat bir ev düşünüyorum.

Evin önü deniz manzarası kuzey yönünde kaldığı için mecburen o yönde olacak gibi. Ama zemin konusunda mimarla istişare sonrası karar verebileceğim. Arsa imar durumu %25 3 kat.

Alt zemini tuğla ve bims ile dolu olması hem yerden yükselmeyi sağladı hem de alt taraftaki 5-10 cm kadar yükseklikteki mıcır aralarından yağmur suyunun akıp gitmesini sağlayacak.
Bence yapılmış kapıları bozmayın ek masraf yapmadan mevcut haliyle kullanmaya çalışın derim.
Arsada henüz elektrik su yok. Ruhsat alınca ancak alınabilecek. Bu da 1 seneden önce olmayacak. Bu bakımdan su deposu gerekiyor.

Dediğiniz gibi sandalyeleri plastik iç içe geçme olanlardan sipariş ettim.

Bahsettiğiniz büyük sorunla ilgili olarak çok sıkıntı yok. Çocuklar ve eşim okul nedeniyle çok ilgi göstermiyorlar şu an ama ara tatil ve yazın içine düşeceklerinden eminim. Şu anda yalnız kovboyu oynuyoruz.

Su kuyusu arsa ön tarafında arsa sınırımın dışında kalıyor. Alırken bana arsa içinde demişlerdi. O zamnlar tabi oradaki eski taş evin eski keson kuyusu ama kadastrodan sonra arsa dışında yolda kalmış. Yine de oradan belediye yolu geçip yıkılıncaya kadar benim kullanmam engel bir durum yok. Ancak elektrik alınca kullanabileceğim. Fosseptik çukuru kuyudan bağayı uzakta yaptım. Geçici elektrik konusunda ufak çaplı güneş enerjili sistem düşünüyorum.

Kafamı kurcalayan diğer bir konu şu. Fazla masraf olmaması için arsa sınırlarını beton çit tel ile çevirdim. Mevsim geçmeden de istediğim ağaçları çitten 75 cm içerde olacak şekilde dikmek istiyorum. Ancak şu soru kafamı kurcalıyor. İnşaat aşamasında veya sonrasında arsanın kenarlarına taş duvar yaptırmak istersem ağaçların zarar görmemesi için ne yapmam gerekir. Ağaç dikmeden duvar işini mi çözmek gerekir. Şu anda duvara yatıracak param da olmadığı için sıkıntılıı bir durum. Nasıl sıralamalı işleri acaba.

Sağlıcakla kalın.

Muda 26-11-2017 20:02

İnsan uğraştıkça zaman içinde çözümler üretebiliyor. Tabi ki çevreden yardım alındığı durumda sizin düşünmediğinizi veya tecrübelerini aktardıkları zaman daha güzel oluyor. Ev konusunda umarım istedğiniz gibi bir eviniz olur. Yaş ilerleyince sıkıntılar başlıyor. Evimiz dubleks. Çok sıkıntı oluyor. Özellikle çocuklar büyürken düşmemeleri için kapıları kapatıyorduk. Şimdi ise yaş ilerleyince inip çıkması zor geliyor. Bu durumu da göz önünde bulundurun derim. Ev büyüdükçe temizliği, ısıtması, tamiratı vs. zorlaşıyor.

Burada da arkadaşlar elektrik olmadığı için güneş enerjisi ile elektrik sorununu çözüyorlar. İhtiyaç durumuna göre güneş enerji sistemleri kuruyorlar. Televizyon, buzdolabı çalıştıranlar var. Şu anda ışıldaklarla,ve küçük bir güneş enerji sistemi ile ışık ihtiyacını gideriyoruz.

Su kuyusunun olması büyük avantaj ancak arsa dışında yolda kalması kötü olmuş. Keson kuyular eskiden kalma burada da var. Hatta bir tanıdığım içine balık atmış durumda. Elma bahçesi olan bir arkadaşım komşusu tamirat yapayım derken elektrik hattını kopardığı için benzinli bir motor almıştı. Tabi onda su yakın kanaldan geçince problem yoktu.Yanlış hatırlamıyorsam iki üç saat kadar çalıştırmıştı. Elektrik hattını çekince motor boşta kaldı. 500 tl civarında bir miktar olarak söylemişti. Benim de sizin gibi kuyum olsa idi onu alıp en azından şebeke suyundan daha tasarruflu bir şekilde sulamam mümkün olabilirdi. Gerçi benzin fiyatları da az değil. Bu da bir seçenek. O konuda arkadaşımı gördüğüm zaman bilgi alırım.

Umarım eşiniz ve çocuklar da orayı sever. En azından konuşabilecekleri anlaşabilecekleri arkadaşlar bulabilirlerse size de faydalı olurlar. Bugün eşim ve çocuklarla gittik. Bir müddet kaldık. Hava soğuk olunca mecburen geri döndük. Havalar düzelinceye kadar biraz daha ortalığı düzeltip çekici hale getirebiliriz herhalde. Konteynera soba üstünde kestane istiyorlar. Bakalım yapabilecek miyiz. Geçen hafta komşuda misafir olarak durumu kurtardık.

Taş duvar oldukça masraflı ve biraz zor. Ben zaman zaman yaptırıyorum. Taş bulmak, usta bulmak problem. Ancak başlayınca gidiyor. Ben mecburen harçsız yaptırıyorum. O da zamanla yıkılabiliyor. Yakınlarda taş ocağı var mı? Kamyonu ne kadar. Kaç metre taş duvar yaptırılabiliyorsunuz. İşçilik ne kadar. Kesene verebilirseniz daha çabuk biter. Ancak eni kaç cm olur. Sağlamlığı nasıl olur biraz sıkıntı. Diğer türlü de her gün ustalarla ilgilenmek gerek. Yevmiye veriyorsunuz. İkisininde avantajları dezavantajları var. Bir de işin başında söylenen iş sonunda aynı olmadığı ortaya çıkıyor. Taşa, işçilerin çalışmasına, malzemeye, hava durumuna göre fiyat değişiyor.

Sizde şekilli perde beton yapanlar yok mu? Bir de onlardan fiyat alın. Demir ve beton ile kendilerinden kalıp kullanıp daha sağlam yapma durumu var. Artık beton da hazır geliyor. Demiri döşeyip hazır kalıbı yaptıktan sonra hazır beton ile yapıyorlar. En azından daha sağlam ve ucuz olabilir. Fidanlar büyümediği zaman sıkıntı olmaz.
Kolay gelsin.

aziztoprak 27-11-2017 20:40

Merhaba dostlar, bahçemde toprak uğraştığım günler eve geldiğimde vücudumun çeşitli yerlerinde ense, kol bacaklarda sivilce gibi şeklinde kaşıntılı kabarcıklar oluşuyor. Birkaç gün kaşıntı yaptıktan sonra geçiyor. Evet bahçede etrafta sivrisinek var. Hadi vücudun açık yerlerini ısırıyorlar diyorum ama kapalı olan yerleri nasıl ısırıyor bu meretler anlayamadım. Yoksa başka alerji gibi birşey olabilir mi? Ben zer sorun yaşayan oldu mu acaba. Böyle bir sorunla nasıl baş ediyorsunuz. Saygılar.

TCM 27-11-2017 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1523654)
Merhaba dostlar, bahçemde toprak uğraştığım günler eve geldiğimde vücudumun çeşitli yerlerinde ense, kol bacaklarda sivilce gibi şeklinde kaşıntılı kabarcıklar oluşuyor. Birkaç gün kaşıntı yaptıktan sonra geçiyor. Evet bahçede etrafta sivrisinek var. Hadi vücudun açık yerlerini ısırıyorlar diyorum ama kapalı olan yerleri nasıl ısırıyor bu meretler anlayamadım. Yoksa başka alerji gibi birşey olabilir mi? Ben zer sorun yaşayan oldu mu acaba. Böyle bir sorunla nasıl baş ediyorsunuz. Saygılar.

Hocalarımız 'hava ve su harici her şey allerji yapabilir' derdi. Gerisini siz düşünün :)

aziztoprak 02-12-2017 23:04

İşe devam... Gider boruları döşendi.
 
4 Eklenti(ler)
Merhaba doğa dostları,

Geçen hafta bir işi daha tamamlamıştım şükürler olsun. Klozet ve mutfak lavabo gider boruları döşenerek foseptik çukuruna bağlantısı yapıldı. 100 lük PVC gider borusu yanındaki 50 lik boru geri koku basmaması için döşenen 50 lik PVC havalandırma borusudur. Fotoğrafları ancak şimdi yükleyebiliyorum.

Hikaye yarınki aksiyonlarla devam edecek inşallah.

Sağlıcakla kalın.

aziztoprak 18-12-2017 21:03

Devam
 
3 Eklenti(ler)
Merhaba değerli doğa dostları kış iyice kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde iyi giden son bir iki hafta sonunda yapabildiklerim;

-Konteyner arka set duvarı
-Konteyner ön set duvarı (tam bitmedi)
-Konteyner giriş basamağı
-5 adet ağaç çukurunun açılması

Yolda olmak hedefe ulaşmaktan daha güzeldir...!

ceoahmet 19-12-2017 07:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1525632)
Merhaba değerli doğa dostları kış iyice kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde iyi giden son bir iki hafta sonunda yapabildiklerim;

-Konteyner arka set duvarı
-Konteyner ön set duvarı (tam bitmedi)
-Konteyner giriş basamağı
-5 adet ağaç çukurunun açılması

Yolda olmak hedefe ulaşmaktan daha güzeldir...!

Kolaylıklar aziz bey

aziztoprak 21-01-2018 19:55

Merhaba dostlar. Birkaç haftadır yazamadım. Gelinen noktada durum şu. Meyve fidanları dikildi (Cennet hurması (hachia), elma (red chief), elma (granny smith), erik (president), ayva (eşme), kiraz (early burlat), vişne (İstanbul), badem, armut (housi), papaz erik, şeftali kızılcık, zeytin (trilye) 2 adet, 2 adet kivi (dişi-erkek), 1 mandalina, üzüm (sultani) 3 adet, üzüm (razaki) 1 adet. Dikilecekler. 1 mandalina 2 adet zeytin (trilye). Yorucu ve bir o kadar da keyifli bir uğraş. Baharda gelişimlerini görünce o zaman daha mutlu olacağız. Herkese sağlık ve afiyetler diliyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024