agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Çekip gittim, sırada ev var (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/38742.htm)

tarku 04-02-2016 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi northpower (Mesaj 1437598)
@MeyveliTepe planım o. daha önce babam birkaç farklı yerden arazi alıp sattığı için az çok bilgim var. sadece belediyede değil imar ve tapu noktalarında da gerekli yerlere gidip kontrolleri yaptıracağız.
Bu noktada eğim, yükseklik, doğal bitki örtüsü, arazinin taşlık olması vb konularda nelere dikkat etmeliyim?
Tabi benim aklıma gelmeyen daha birçok konu vardır eminim dikkat edilmesi gereken.

Su en önemli nokta. Benim gibi acemiler bahçenin güzelliğine aldanıp, su var mı? bakmadan dalabiliyorlar. Susuz çiftçilik olmaz.

MeyveliTepe 05-02-2016 00:10

Alacağınız arazi zeytinlik ise ağaçların yaşı, çeşidi, verimliliği vb. bakmalısınız. Ayrıca toprağın durumu, toprak derinliği, taban suyu, güneş, rüzgar durumu, eğimi, su olup olmadığı, yok ise çıkarılabilme durumu ve elektrik alabilme durumu vb. şeyler önemli parametreler. Ev yapabilmeniz için ön şartlardan birisi arazinin en azından kadostral bir yola cephesinin olması. Arazi şayet bir köye çok yakın ise köyün kökeni, sosyal durumu vs. de sizin için önemlidir ama Selçuk civarlarında sizin için bir sorun olacağını sanmam. Bir de çok hisseli arazilerle pek vakit kaybetmeyin, genelde hissedarlar anlaşamazlar.

northpower 05-02-2016 00:45

müstakil parsel bir yer dışında yer almayız. şimdiye kadar hiç hisseli, zilliyet vb yerlere bakmadık bile. en uzak durulması gereken yerler bana göre. elektrik su ve yol da ilk şartlarım. Sonuçta annem babam orada yaşacayaklar.
toprak derinliği, taban suyu, güneş, rüzgar durumu vb. söylediklerini dikkate alacağım.

northpower 29-02-2016 14:59

arkadaşlar merhaba, ben eşim ve oğlumla yaşamak için bir dairede karar kıldık. Yakında yapımına başlanacak ve 8-9 ay sonra orada yaşamaya başlayacağız.

Babamla birlikte bir de arazi alıyoruz. Arazide tam karar kılamadık ama ilçe merkezine çok uzak değil. ana yola yaklaşık 2 ilçe merkezine de yaklaşık 4-5 km uzaklıkta yerler var.
3 dönüm ile 5 dönüm arasında farklı alternatifler var. Bir iki haftaya kadar yeri belirleyip alacağız.

Sonraki aşamada tarla bağ bahçe denilecek yere bir ev yapmamız gerekiyor. Evde annem ve babam sürekli yaşayacaklar. Köy yolu üzerinde olduğu için arazinin hemen önünden minibüs geçiyor. Ulaşım sıkıntısı yok.

ev yaklaşık 120-150 metrekare arası tek katlı. Belki yerden bir yarım metre yükseklikte olacak. arazi etrafını çevirip kenarları çam ve benzeri ağaçlarla ağaçlandırmayı düşünüyorum.
tabi ki iç kısımlara meyve ağaçları bolca olmak üzere birkaç çeşit ağaç olacak.

ayrıntılı planlama yapmadım henüz ama bu aşamada tek katlı müstakil ev için yardıma fikre ihtiyacım var. Maliyet olarak ne harcama yaparım?

lüks bir yapı olmayacak ama malzemeleri mümkün olduğunca kaliteli kullanacağız.
Yer - etrafı ve çatı izolasyonu olacak. eğer çok pahalı çıkmazsa yer kaynaklı ısı pompası düşünüyorum, yerde ısıtma şeklinde. Böyle bir ev yapma aşamasında nelere dikkat etmeliyim bana neye malolur?

daha önce iki inşaat yaptırdık. Biri istanbulda kendi binamız diğeri de edirne enez de yazlığımız. o yüzden ben çok olmasam da babam epeyce deneyimli. Usta idare etmek kontrol etmek kısmında pek sorunumuz yok. Onun dışındaki görüşlerinizi bekliyorum.

kavil 01-03-2016 03:45

edineceğiniz tarlanın imar izni vs olacak mı? yoksa tapuda Tarla %5 imar şeklinde mi gözüküyor olacak? işin bürokratik kısmını? 3x3 metre karelik bi çardak yaptı diye bilmem kaç bin tl ceza gelen kişilerin yazısını okuduğum için işin bürokratik kısmını merak ediyorum. saygılar iyi çalışmalar.

kerkenez 01-03-2016 10:03

Aklınızda olsun. Arsa köy imar alanı içinde değilse inşaat yapıldıktan sonra arsanızdan en az 5 dönüm ekilebilir alan kalmalı yani en az 5.100 m2 falan almalısınız ki 100 metre taban oturumlu bir ev yapabileseniz. Yoksa izin alamazsanız. Ayrıca kadastral yola cephesi yoksa yine ev yapamazsanız.

northpower 01-03-2016 13:20

sayın @kerkenez köy imarı içerisinde bir alan. hemen iki tarla yanında 2 dönüm bir yere izin alıp inşaata başladılar o çevrede. yakınlarında da başka evler de mevcut. imara açılmış bir bölge değil tabi ki ama çevresinde evler olduğu için ve araştırdığımız kadarıyla bizim de yer yapmamızda sıkıntı olmayacağı için o bölgeden düşünüyoruz. Almadan önce tapu fotokopisiyle zaten belediye tapu ve gerekli diğer yerlere gidip gerekli araştırmaları ayrıntılı olarak yapacağız. İlçeden köye giden asfalt yola sıfır ilgilendiğimiz yerler.

İsmail Karagülle 01-03-2016 19:51

Hem şehirden fazla uzak kalmayayım .
Hem de toprakla ve yeşil içinde olayım .
Zor dostum zor .☺
Zorluğu maliyetinde .
Çalışma hayatı ve çocuk yetiştirme bitmeden bu işi yapmak maliyetli bir iş.

Ama benim gibi emekli olup çocuklar da belli yaşa gelince , Hadi bana eyvallah diyip köye yerleşmek çok maliyetli değil.

Önemli olan tam olarak ne yapmak istediğine karar vermek .

Hem şehir , hem yeşil ikisinden de vaz geçmem , hatta egeden başka yerde yaşayamam , gibi olmazsa olmazlar ,
Maliyet artırıcı unsurlardır .
Sağlıcakla kalın , herşey gönlünüzce olsun .

fatihc 14-03-2016 17:56

geçen hafta bir yaşam projemiz kapsamında edremit körfez bölgede zeytinlik almak için gittim bölgeyi tanır bilirim,yaklaşık 13 dönüm zeytinlik alarak %5 tarım imarından yararlanacaktık fakat tapu ile imara gittiğimizde körfez bölgede artık yapamayacağımızı belirttiler,bağ-bahçe-tarla,zeytınlık ıse yapamayacagımızı ılettıler aksınde kaçak olacagını ılettıler.Belkı bolgeye hastır bılemem durumum ama ıyı arastırınız derım,suan koy ımarlı yerlerı arastırıyorum mecburen kacıs projesı ıcın..

Ömer Bey 17-09-2016 16:56

Sn.Northpower,

Planlamalarınız ne durumda,hangi aşamadasınız.Yoksa vazgeçip apartmandamı oturmaya karar verdiniz.

dogandc 03-11-2016 08:34

Ömer bey ;
Anlaşılan northpower arsasını almış ve inşaat telaşı, koşturması başlamış ki fırsatı olmamış. :)
Allah herkese hayalini gerçekleştirmek için yardım etsin, kolaylıklar versin

bahçe heveslisi 31-08-2017 14:25

Sn.Northpower, aradan neredeyse 1 yıl geçmiş, tam olarak ne yaptınız? müstakil yaşama adım attınız mı yoksa şehire devam mı? bilgi verirseniz sevinirim :)

aziztoprak 27-10-2017 03:47

Kaçışta ilk adım
 
3 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, biz de bu sitenin müdavimlerinin çoğu gibi hayallerimizin peşinde koştuk ve nihayet içimize sinen bir arsa aldık şükürler olsun. Artık hayallerimizi gerçekleştirecek bir zemine sahibiz Allah izin verirse. Arsa 500 m2 civarında imarlı. Manzaralı bir yer. Aslında ben daha büyük tarla vasfında bir yer olsun istiyordum ama olmadı gönlümüze göre bir yer bulamadık. Sonunda radikal bir karar alarak ailemle uzun istişareler sonucu oturduğumuz daire dışındaki birikimimiz olan tek daireyi satıp beğendiğimiz bu yeri aldık. Arsanın kepçe ile bitkilerden temizlendikten ve sürüldükten sonra hali resimde görülebilir. Şimdi sırada bahçe ile ilgilenmek hafta sonları gidip gelebilmek için ufak bir geçici konteyner yerleştirme işi var. Arsanın arka sağ köşesine yerleştirmeyi düşündüğüm 12 m2 geçici konteyner iç planını da bilgi ve görüşünüz için ekliyorum aşağıda. Sonra bahçenin ve etrafın düzenlenmesi. Sonra nasipse inşa edilecek evin hazırlıkları. Prefabrikle betonarme arasında gidip geliyoruz. Kazma kürek vb aletleri almaya başladım bile:). Kalıcı ev konusunda eşim prefabrik istemiyor. Bu kararı biraz zamana bırakmak istiyoruz. Bakalım hayırlısı. Gelişmeleri aktarmaya çalışacağım. Tecrübeli doğa dostlarının fikir ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Allah herkesin gönlüne göre versin. Sağlıcakla kalın.

aziztoprak 27-10-2017 03:53

Bir bilgi verip tavsiye almak isterim. Arsa kuzey yönünde (manzara olan yola bakan taraf) %20 yaklaşık 9 derece eğimli. Arsa 500 m2 ve evi 80 m2 brüt oturma alanı 2 kat düşünüyoruz. Projeye başlayacağım zaman bodrum yapıp yapmamakta kararsızım. Ev 1,5 veya 2 kat olacak. Depo alet odası olarak kullanılacak bir alana mutlaka ihtiyacım olacak. Arsa çok büyük olmadığı için eve ek müştemilat olarak yapmak istemiyorum. Bodrum işi de tuzlu olursa, alt katın arka odalarından birini depo alet odası yapsam dıştan da bir kapı bıraksam nasıl olur? Ne dersiniz? Saygılar.

MeyveliTepe 27-10-2017 09:41

Geniş bir bodrum için yapacağınız yatırım boşa gitmez.

hosseda 27-10-2017 11:00

Yeriniz hayırlı uğurlu olsun.

Evinize bodrum yapmak hususunda şu atasözünü dikkate alın derim " deve bir akçe, deve bin akçe".

hamseey 27-10-2017 13:29

Fotoğraftan anladığım kadarıyla araziniz eğimli. Siz istesenizde istemeseniz de bodrum yapmak zorunda kalacaksınız. Eğer bodrum yapmadan az bir hafriyatla zemin kat ve normal kat yaparsanız zemin katın arka tarafı toprağa gömülü kalacaktır. Bodrum yapmayım zemin katımı biraz daha yüksek yapayım derseniz de yarım bodrum kadar bir imalatınız söz konusu olur. Aslına bakarsanız yapacağınız binanın üç çeşit çözümü var. ama önceliğiniz "bina girişi ne taraftan olacak" sorusu. Tabi inşaatlar yapılırken kısıtlı bütçe ile o anlık kararlar uygulanıyor ve ilerisi hiç düşünülmeden karar veriliyor. Araziniz düz olsaydı bodrum yapıp yapmamak kararsızlığınızda kalmazdınız ama göz ardı edilemeyecek bir eğime sahipsiniz. Yine de ileriye dönük planların da olabileceği ve elinizdeki birikimi de göz önünde bulundurarak bir karar verin derim.

aziztoprak 27-10-2017 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1521510)
Yeriniz hayırlı uğurlu olsun.

Evinize bodrum yapmak hususunda şu atasözünü dikkate alın derim " deve bir akçe, deve bin akçe".

Sayın Hoşseda çok özlü:) cevabınız için teşekkürler. Benim anladığım gerçekten ihtiyacın varsa bütçe de el veriyorsa mutlaka yaptır diyorsunuz, aksi durumda asla yaptırma diyorsunuz. Ben de bu mantıkla takkeyi önüme koyup gerçek ihtiyaç bütçe dengesini gözetip ona göre kararımı vereceğim inşallah. Sağlıcakla kalın.

aziztoprak 27-10-2017 20:16

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hamseey (Mesaj 1521517)
Fotoğraftan anladığım kadarıyla araziniz eğimli. Siz istesenizde istemeseniz de bodrum yapmak zorunda kalacaksınız. Eğer bodrum yapmadan az bir hafriyatla zemin kat ve normal kat yaparsanız zemin katın arka tarafı toprağa gömülü kalacaktır. Bodrum yapmayım zemin katımı biraz daha yüksek yapayım derseniz de yarım bodrum kadar bir imalatınız söz konusu olur. Aslına bakarsanız yapacağınız binanın üç çeşit çözümü var. ama önceliğiniz "bina girişi ne taraftan olacak" sorusu. Tabi inşaatlar yapılırken kısıtlı bütçe ile o anlık kararlar uygulanıyor ve ilerisi hiç düşünülmeden karar veriliyor. Araziniz düz olsaydı bodrum yapıp yapmamak kararsızlığınızda kalmazdınız ama göz ardı edilemeyecek bir eğime sahipsiniz. Yine de ileriye dönük planların da olabileceği ve elinizdeki birikimi de göz önünde bulundurarak bir karar verin derim.



Sayın hamseey; tavsiyeler için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi arsa %20=9 derece eğimli. Aslında fazla sayılmaz ama dediğiniz gibi bodrum iyi bir çözüm gibi gözüküyor. Bakalım biraz daha düşüp karar verelim. Evin girişi muhtemelen batı yan taraftan olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ön taraf yüksek kalacak. Hoşumuza giden bir ev modeli resmini aşağıda ekliyorum. Aynı bu evde olduğu gibi yandan giriş uygun olur diye düşünüyorum. Ama bodrumdan dolayı 1. katın girişi yükselecek bu durumda merdivenle girişe çıkılacak zannediyorum. Keşke mimar olsaymışım:). Peki alt bodrumun 1/4 ünü garaj yapmaya ne dersiniz? Saygılarımla.

hamseey 27-10-2017 23:08

Aziz bey resimde gösterdiğiniz binaya benzer bir şey düşünüyorsanız bu genişlikte bir binada o arazi eğiminde yüksek bir bodrum ortaya çıkar. Bence binaya yandan girmektense eğimin tam tersi yönde yüksek yerden düz ayak bir şekilde girin derim. Resimdeki binadaki veranda olan kısım havada kalsın ve verandanın altından bodruma giriş yaparsınız. Bu tarz bir evde garaj yapmaktansa depo şeklinde bir bodrum yapmanızı tavsiye ederim. Nasılsa ilerde aracınız için sundurma şeklinde bir kapalı otopark yapabilirsiniz. Bodrum katı garaj yaparsanız aracın garaja girişi ve çıkışı sırasında servis olarak bahöeden büyük bir kısmı kullanmak zorunda kalacaksınız. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Tasarım konusunda yardım etmek isterdim ama şimdilik edebi yönde ancak bu kadar yardım edebiliyorum. :)

aziztoprak 28-10-2017 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hamseey (Mesaj 1521564)
Aziz bey resimde gösterdiğiniz binaya benzer bir şey düşünüyorsanız bu genişlikte bir binada o arazi eğiminde yüksek bir bodrum ortaya çıkar. Bence binaya yandan girmektense eğimin tam tersi yönde yüksek yerden düz ayak bir şekilde girin derim. Resimdeki binadaki veranda olan kısım havada kalsın ve verandanın altından bodruma giriş yaparsınız. Bu tarz bir evde garaj yapmaktansa depo şeklinde bir bodrum yapmanızı tavsiye ederim. Nasılsa ilerde aracınız için sundurma şeklinde bir kapalı otopark yapabilirsiniz. Bodrum katı garaj yaparsanız aracın garaja girişi ve çıkışı sırasında servis olarak bahöeden büyük bir kısmı kullanmak zorunda kalacaksınız. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Tasarım konusunda yardım etmek isterdim ama şimdilik edebi yönde ancak bu kadar yardım edebiliyorum. :)


Sayın hamseey değerli fikirleriniz için çok teşekkürler. Tavsiyeleriniz benim için çok faydalı. Ancak üst kottan düz ayak giriş biraz zor gözüküyor. Çünkü benim arsamın yan ve arkasında bitişik parseller var. Sadece düşük kot olan ön taraf yol. Bu durumda arka taraftan giriş için yukarıya kadar merdivenle çıkmak gerekecek. Gerçi yandan da olsa belli ölçüde merdiven gerekecek 1. kat giriş için zannediyorum. Garaj konusunda söylediklerinize hak veriyorum. Teşekkürler.

hamseey 29-10-2017 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1521640)
Sayın hamseey değerli fikirleriniz için çok teşekkürler. Tavsiyeleriniz benim için çok faydalı. Ancak üst kottan düz ayak giriş biraz zor gözüküyor. Çünkü benim arsamın yan ve arkasında bitişik parseller var. Sadece düşük kot olan ön taraf yol. Bu durumda arka taraftan giriş için yukarıya kadar merdivenle çıkmak gerekecek. Gerçi yandan da olsa belli ölçüde merdiven gerekecek 1. kat giriş için zannediyorum. Garaj konusunda söylediklerinize hak veriyorum. Teşekkürler.

Bitişik parsellerin olması sorun olmaz ama arsanız küçükse tabi ona birşey diyemem. Düz ayak derken zaten "subasman" tabiri ile araziden her zaman 50 cm ya da 1 m yukarda yapmanızda fayda var. Yine de şimdiden hayırlı olsun :)

aziztoprak 29-10-2017 20:28

4 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu yağışlı hava nedeniyle yarım gün iş yapabildim. O bile beni yordu. Arsa ufak olmakla birlikte iş çok ve benim gibi ham birisi için alışmak zor. Ufak ufak gücümüzün yettiği kadar yapacağız bir şeyler. Bu yarım günde konteyner yerini biraz daha düzelttim alta döşeyeceğim taşlardan biraz taşıdım. Kenarlara ip çektim. Sürülen yerden biraz daha kök odun parçası topladım. Ama daha çok var temizlenmesi gereken kökler. Bazıları kökü derinde olduğu için traktör çıkaramamış kazma ile çıkarmak gerekecek. Geç olsun güç olmasın, hayırlısı bakalım. Bazı resimler paylaşmak isterim. Resimlerde görülen ağacın adı nedir bilen var mı acaba?

aziztoprak 06-11-2017 22:03

Arsa yerleşim planı
 
2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hamseey (Mesaj 1521564)
Aziz bey resimde gösterdiğiniz binaya benzer bir şey düşünüyorsanız bu genişlikte bir binada o arazi eğiminde yüksek bir bodrum ortaya çıkar. Bence binaya yandan girmektense eğimin tam tersi yönde yüksek yerden düz ayak bir şekilde girin derim. Resimdeki binadaki veranda olan kısım havada kalsın ve verandanın altından bodruma giriş yaparsınız. Bu tarz bir evde garaj yapmaktansa depo şeklinde bir bodrum yapmanızı tavsiye ederim. Nasılsa ilerde aracınız için sundurma şeklinde bir kapalı otopark yapabilirsiniz. Bodrum katı garaj yaparsanız aracın garaja girişi ve çıkışı sırasında servis olarak bahöeden büyük bir kısmı kullanmak zorunda kalacaksınız. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Tasarım konusunda yardım etmek isterdim ama şimdilik edebi yönde ancak bu kadar yardım edebiliyorum. :)


Merhaba tavsiyeleriniz ve kendi düşüncelerim çerçevesinde planladığım yerleşim aşağıdaki resimdeki gibidir. Bazı sorularım olacak. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
1-Sn. Hamseey eğimin üst tarafından normal kata düz ayak girişi tavsiye ediyorsunuz. Yan taraftan birkaç merdivenle normal kata giriş ile daha üst kotta yer alan evin arka tarafına kadar merdivenle çıkıp normal kata giriş arasında ne fark vardır?
2-Arsanın üst kotundaki toprak daha verimli ve güneye tarafı. Burayı sebze bahçesi yapmak evin ön tarafını ise çimlendirmek gibi düşüncem var. Ama kafamdaki soru şu bodruma göre üst kotta kalacak bahçe zemininden sızan sular bodrumdan çıkabilir mi?
3-Şemada küçük yeşil kareler 4 er mt aralıklı meyve ağaçlarının yerlerini gösteriyor. Arsanın konumu (iklim ve yağış vs) ve eğimi dikkate alındığında hangi tür meyve ağaçlarını dikmemi tavsiye edersiniz. Dikme zamanı olarak kasım ayı uygun mudur?

Vereceğiniz bilgi ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

hamseey 06-11-2017 22:38

Aziz Bey. Krokinizi şimdi gördüm. Yarın ya da öbür gün size bir kaç şey yazabilirim.

aziztoprak 15-11-2017 03:16

Konteyner yerleştirildi
 
3 Eklenti(ler)
Merhabalar, bahçede biraz daha ilerleme kaydettik. Konteyner yerine yerleştirildi. Alt tarafa betonla uğraşmamak için elimde kalan briket ve tuğlaları uygun şekilde dizmiştim. Ufak tefek yamukluklar olsa da fena olmadı yine de.

Sıradaki işler:
-Tuvalet gideri foseptik çukuruna bağlanacak.
-Konteynerin arkasında toprağın akmaması için 40 cm yüksekliğinde bir duvar taş ve harç ile yapılacak. Deponun konacağı zemin hazırlanacak.
-Sudeposu (500 LT veya 1000LT) temin edilip konteynerin arkasına yüksek biir konuma yerleştirilecek.
-Konteyner önü mıcırlı alan ön tarafa taştan 50-60 cm yüksekliğinde bir kuru duvar la set yapıldıktan sonra ince bir betonla düzlenecek.
-Meyve fidanlarının yeri belirlenecek (4 mt aralık uygun mudur?). Seçilen meyve fidanları iyi bir fidancıdan temin edildikten sonra yerlerine dikilecek (tabi 1-2 gün öncesinde hava iyi olduğu bir gün çukurlar açılmış, gübre ve diğer katkılar temin edilmiiş hazırda olmalı).
-Bahçedeki çok fazla miktardaki diken böğürtlen ağaç kökleri temizlenmeye devam edilecek. Bu mevsim dikilebilecek sebzelerden mümkün olanlar ekilmeye çalışılacak.
-Konteynerin içine 1 çekyat, 1 katlanır masa, 5 katlanır sandalye, 1 alet edevat dolabı temin edilecek (o kadar eşya sığıyor:))
-Arazi %18 civarı eğimli olduğundan dolayı, konteynere çıkan yol taş setlerle geniş basamaklı merdivene benzetilecek.

NOT: 3. resimde bana KÖK SÖKTÜREN kök! görülüyor. Önümüzdeki hafta KÖK SÖKME işine devam inşallah!:)
Soru: 2. resimde, ön taraftaki su kuyusu bacasını nasıl kamufle edebilirim?

Kısacası çalışana iş çok:))

devrann 15-11-2017 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi northpower (Mesaj 1435096)
evet. ilçe merkeze 10-15 km uzaklıkta yaklaşık 3.000 metrekarelik yerler var. arsa değerleri 150 bin tl civarında. ama genellikle bağ ya da zeytinlik. buralara ev yapmak için ne gibi izinler gerekiyor bilmiyorum. Hem ilçede daire hem böyle bir arazi beni maddi açıdan zorlar çünkü sadece ev yapmak değil amacım, yapacağım evin sayın @MeyveliTepe nin yaptığı gibi bir uygulama ile ısıtma soğutma hatta elektrik üretimi için de güneş enerjisinden fayfalanıldığı çevreci bir ev. arazi içine basit bir malzeme ve çalışma işleri için birşey de inşa etme düşüncesindeyim. bura için herhangi bir ısıtma soğutma işi olmayacak sadece aydınlatma ve gerekli cihazları çalıştırmak için elektrik olması yeterli olacak. toprak üzerinde mevsime uygun ekim yapma düşüncesindeyim. Ayrıca ufak bir sera oluşturup onu da faal kullanmak istiyorum. tabi ki ağaçlar var bir de. madem şehir içinde olmayacağım en az 2,5 dönümlük bir arazi alıp böyle birşey yapma düşüncem var. Maddi olarak ve yaşama şartları olarak beni zorlarsa eğer ilçe merkezde bir daire alıp ilk fırsatta 8-10 dönüm bir arazi alma planı yapıyorum. arazi içerisine sürekli yapamaya uygun ev yapma düşüncem hala devam ediyor tabi. Her ihtimale karşı daire ve arazideki evimi beraber kullanma fikriyle beraber planlar yapıyorum. yani hesap kitap işleri çok karmaşık ve o günkü duruma göre değişken şimdilik. yaza kadar hatta yazın sonuna kadar da sürem var. o zamana kadar yaşama alanını halletmem gerekiyor.

Güzel hayelleriniz var,herşey iyi hoşta hanım izin verecekmi bütün bu söylediklerinize,dağda bayırda tatilini geçirmeye razı olacakmı,hafta içi çalışıyorum diyecek 2 günümüde dağ başında mı geçireceğim demeyecek mi merak ediyorum doğrusu,ya da siz tek başına şehir dışında bir arazi almış olsanız ve siz gidip gelseniz tek başınıza cumartesi günleri,evin içinde kapalımı kalacağım diyecek bunun gibi bir sürü şey diyecektir, lütfen hayel kurarken makul olalım:D
Benim eşim öğretmen bende ziraat mühendisiyim hep benimde 2 katlı bahçeli önünde küçük serası olan bir ev hayelim var hatta apartmanın biraz ilersinde bir yer gözüme kestirdim ama şu an için bu mümkün değil gibi gözüküyor şu anki evimiz biraz şehir dışında olduğu için tekrar buralardan bir yer almak için hanımı ikna etmem mümkün gözükmüyor.İki gün köye gidiyorum babamın seraları var canı sıkılıyor tatilini orda geçirdiğine.
Bende balkonda bişeyler yapmaya çalışıyorum bu seferde balkonu batırdın:D dedim ki ayrı balkonu olan bir ev alacağım seni sokmayacağım oraya camla kaplatacağım her türlü ağaç fide deney gübre diyorum,o zaman ne yaparsan yap diyor:p
Yani hem şehir içinde hem şehir dışında bir eviniz olsa dahi şehir dışında olanda ne kadar vakit geçirebileceksiniz ki öncelikle hanımı ikna etmeniz gerekir,bu sefer tek gelseniz gitseniz oraya ne o bütün masraflara değer ne de tek başına tadı çıkar,hanımda ayda yılda bir gitmek isteyecektir,e bu bitkilerde sürekli bakım isteyen şeyler.Valla hayırlısı umarım başarırısınız.

aziztoprak 22-11-2017 21:08

Konteyner yerleşimi ve bağlantıları
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba, konteynerin eğimi öntarafa olmuş bu yüzden arka tarafa çıkışı olan mutfak lavabo giderinden su akmıyordu. Bu sebeple daha tabanı harçlanmamış konteyneri alt köşeden bir briket çıkarıp araba krikosu ile kaldırmak suretiyle akıntıyı arka tarafa verdim. Böylece su daha rahat borudan akmaya başladı. Tıkanma olmaması bakımından iyi oldu.

Şimdi sıra tuvalet giderini foseptik çukuruna bağlamak var. Foseptik çukurunu yatay delikli tuğla veya bims ile örme planım vardı. Tuğla ve bims almıştım ama sonradan örme işini yaptıracak usta bulamayınca bundan vazgeçtim. Bunun yerine yuvarlak hazır 1 mt çaplı beton kapaklı büz koydum. Duvar örme işçiliği yerine büz ve kepçe parası vermiş olduk. Elde kalan tuğla ve bimsleri de konteyner altına kullandım.

aziztoprak 23-11-2017 20:17

Ev Modeli
 
1 Eklenti(ler)
Merhabalar dostlar;

Tesadüfen nette bir ev inşaatı resmi gördüm. Benim arsam da %20 civarı eğimli olduğundan dolayı bu tarz bir ev uygun olur diye düşünüyorum. Bu resimdeki ev yığma zannediyorum. Ayrıca gördüğüm kadarı ile hiç direk kullanılmamış yığma tuğla ile yapılmış gibi. Bu şekilde 1 bodrum ve 2 kat ev sağlam olur mu acaba? Normal kat zemini beton tabla atılmış ama üst kat tablası beton değil sanki. Ne şekilde yapılmış olabilir veya yapılabilir. İnşaattan anlayan arkadaşlar biraz bilgi verirse çok sevinirim.

vgezer 24-11-2017 08:45

Bolu depreminde bir ve iki katlı düzgün yapılmış yığma tuğla evlerin neredeyse hiç hasarsız olarak depremi atlattığını gördüm. O yıllarda bende kendi evimin inşaatına başladığım için gidip Bolu'daki hasarı yerinde incelemiştim. Fotoğrafta benim zayıflık olarak gördüğüm en büyük nokta, çatı katı lento betonla bağlanmamış görünüyor. Çatı pencerelerinin olduğu yan taraflar çok yükseltilmiş bu da önemli bir risk bence. eğer ben deprem riski olan bir yerde ev yapıyor olsaydım çatı katı ile de olsa iki katı asla geçmezdim. yığma evlerin temeli çok önemlidir. zemin gevşekse özellikle tehlike yaratır. binada oluşabilecek çatlaklar betonarme karkas yapılarda daha iyi tolere edilebilir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024