agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Kır Düğün Mekanı (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/36627.htm)

woods 25-02-2015 23:14

Kır Düğün Mekanı
 
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben Serdar, öğrenciyim, Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bilgisayarı ve bölümümü çok sevsem de, aklımda bir çok iş var. Bunlardan bir tanesini hayata geçirmeye karar verdim. Bunun içinde ağaçlar hakkında bilgi edinmem gerekti. Formu 1 aydır okuyorum. Samimiyet hoşuma gitti. Tanışıp tartışabileceğimizi düşündüm. Öncelikle son derece ciddiyim, bunu belirtmek isterim. Kişilik olarak sürekli fikir arayan, üretmeye çalışan biriyim. Neyse aklımın bir köşesine kır düğünü fikri geldi. Nasıl geldiğini anlatırsam çok uzayacak. Bu fikri nasıl gerçekleştiririm diye araştırdım. Fakat pek olumlu sonuçlar alamadım. Öncelikle bunun için uygun alan lazım. Şehrin içinde düğün salonu için gereken metrekarede arsayı alamam. Şehrin biraz dışındaki tüm arsaları "villalık" diye satıyor şark kurnazları. Şehre 60 km uzakta bir yerde iş yapmaz dedim. Yani işin özeti uygun arsa bulamayacağımı düşündüm. Benim aklımda bunlar dönerken ne olsa beğenirsiniz? Babam bir arkadaşından arsa aldı. Bundan 5 yıl önce arkadaşı için kredi çekmiş, arkadaşı krediyi ödeyemeyince haliyle bizde geciktirip faiziyle birlikte ödemişiz. Şimdi ise karşılık olarak arsa vermiş. Böyle bir olay yaşayınca dedim ki, Allah yürü ya kulum dedi :D Olaylar tamamen böyle gelişti. Bende bu işi artık iyice ciddiye aldım. Sürekli nasıl olur diye araştırma yapıyorum. Bir beyin fırtınası oluşturabiliriz diye düşündüm. Öncelikle su kütlesi dediğim için özür dilerim. Şehri söylemek istemiyorum.(Sakarya değil :) Sakarya'da öğrenciyim. Projem memleketimde) Malum bölgede tek arazi sahibi biz değiliz. Planlarımın suya düşmesini istemem. Tekrar özür dilerim.

Aklımdaki planı berbat bir şekilde resmetmeye çalıştım.
Eklenti 538571
şuradan görebilirsiniz.

Genel bilgiler
*Elimdeki arazi şehir merkezine 20 km kadar uzaklıkta
*550 metrekare kadar
*200 metre yakınında büyük bir su kitlesi var
*Etrafında tarım yapan insanlar var. Fakat yeşillik yok. Normal kırsal tarlaların içinde
*Kışın -15 dereceyi görür. Ayrıca muazzam rüzgar var.

Evet şimdi aklımdakileri yazayım

*Etrafı kırsal olduğu için, salonun içindeki birisi uzaklara bakınca, içini mutluluk kaplamıyor. Bu sebeple salon etrafını 2 mt. kadar yükseklikte ağaç+çit+sarmaşık karışımıyla kapatmak istiyorum. Yani salonun içinde birisi etrafına baktığında sadece yeşillik görmeli.

*Ayrıca salonun dışarıyla ilişkisini kesme sebeplerimden biriside yakındaki su kütlesi. Çocukları bilirsiniz çok meraklıdırlar. O hengamede gidip yüzmeye vs. kalkabilirler. Yani alana kim giriyor kim çıkıyor güvenlik açısından bilmeliyim.

*Salona giriş ihtişamlı ve hoş olmalı, bunun için kalp şeklinde kalıbı saracak çiçekler düşünüyorum. Şuradan ilham aldım.
Eklenti 538572

*250 kişi max kapasite düşünüyorum.

*Kır varsa suda olmalı dedim. Gelin ve damat masasının arka çaprazına bir şelale düşünüyorum. Şelale hakkında araştırma yapıyorum. https://www.youtube.com/user/Concret...opments/videos
şu kanalda bir sürü şelale tasarımı buldum. Tam olarak inceledikten sonra tasarıma karar vereceğim.

*Planda yolu görürsünüz. Kenarda yol boyu çiçekler, orta ise dans pisti

*Masaların üzerine güzel kokması için, şirin saksıda fesleğenler.

Evet aklımdakiler bunlar. Her tenkit benim için çok önemlidir. Şimdi sorunlarıma/sorularıma geçeyim.

*Salonun dışarıyla bağlantısını kesmem gerek. Bunu nasıl yapmalıyım? Hangi ağacı ekmem gerek. Bu arada bu proje için ağaç dikme vs. Şimdi başlasam dahi 2 yıl sonra gerçekleştirebileceğimi biliyorum. Bunun için hızlı büyüyen ağaçları araştırdım. Söğüt, akasya, ıhlamur üzerinde yoğunlaştım. Sizce hangisi olmalı?

*Ağaçların arasına çit koyup, çiti saracak bitki lazım. Sizde hangi bitki işimi görür?

*Kalp şeklinde giriş için hangi çiçeği kullanmalıyım?

*Yolun kenarlarına hangi çiçeği ekmeliyim?

*Gölgenin çimlere zarar vereceğini okudum. Bu hayalimdeki projede çimler çok zarar görür mü? Bunun için ne yapabilirim?

*Ayrıca aklımdaki projeyi yaptığımı hayal edin, sizi etkiliyor mu? Böyle bir yerde düğün yapmak ister misiniz?
Aklıma geldikçe ekleme yaparım.
Okuyan, okumayan. Cevap veren, vermeyen herkese teşekkürler.

Milla 26-02-2015 08:04

Merhaba,
Öncelikle sayfanız da projeniz de hayırlı olsun.
Çok büyük istekle başlamışsınız araştırma ve çalışmaya tebrik ederim. Bu kadar istekli olunca insan, başarı kaçınılmaz olur düşüncesindeyim. Kolaylıklar dilerim.

woods 26-02-2015 16:08

Sayın Milla, İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

çekirdek 26-02-2015 17:36

Sevgili woods, kolay gelsin, çok cici ve ticari bakımdan da uygun bir proje bence.

Sarmaşık olarak Pasiflora'yı öneririm. Çok çok hızlı gelişiyor, hem uzaması hem dağılımı yoğun.
Hem de çiçekli ve kışın yaprak dökmüyor(kuruyup dökülen yaprak ve çiçekler dibini biraz kirletiyor ama sorun değil bence).
Gerekirse aralara sonbaharda yaprakları kızıllaşan amerikan sarmaşığı dikebilirsin.

Ağaç önerisinde bulunamıycam ama: yine hızlı büyüsün-perde oluştursun diyorsan Hint Yağı bitkisini kullanabilirsin.
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...iler/16863.htm
Çok güzel görseli var(kızıl olanlarını seçin), koca yapraklı, kışın da kalıyor yaprakları (off, pardon, -15'e dayanır mı bilmiyorum, bu kış benimki -8de dondu).

Arazinizin çok rüzgarlı olduğunu söylüyorsunuz..
Bu çok büyük bir sorun.. Yemek sunumları için felaket, ticaret açısından da..
Alt linkteki yerdeyim ve aynı sorunları yaşıyorum, aman dikkat.
http://www.agaclar.net/forum/buralar...lari/17259.htm
Tekrar kolaylıklar diliyorum.

woods 26-02-2015 18:41

Sayın çekirdek, değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Sarmaşık önerinizi araştıracağım. Ayrıca rüzgarın avantajı dezavantajı var. Bence avantajı daha fazla. Memleket karasal iklime sahip. Düğünlerde ekseriyetle yazın yapılır. Yani yazın güneş altında sıcaklık problem olacak. Bunun için rüzgar serinlik bakımından avantaj veriyor. Sunum vb. konularda çıkaracağı sorunları hesap edip, ona göre önlem almam gerekecek. Tekrar teşekkür ederim. Şimdi konunuza baktım, çok heveslendim. Umarım bu konuya 2 yıl sonra salonumda yapılmış bir düğünden fotoğraflar atabilirim. :)

Bal Kaktüs 26-02-2015 20:36

2 Eklenti(ler)
Ben de ağaç için yuka önereceğim. 1 mt. boyunda ekeceğiniz yukalar. 2. yıl boyunuzu bulacaktır. benim oturduğum evin bahçe duvarı yok. taşınınca duvar pahalı olacak diye. kardeşimin bahçesinden yukalarını budadım. yani dallarını kanırtarak veya testere ile kestik. 75 cm. İle 150 cm. arasınad dallar halinde birkaç gün suda bekletip köklendirdik. Ve ektik. Bir yılda 2 misli oldular. Sonraki yani 150 cm. ve 3 mt. arası oldular. Sonraki yıllarda çok büyüme olmadı. Neredeyse aynı kaldılar. resimlri aşağıda.

Eklenti 538621

Eklenti 538622

Resimlerdekiler 150 cm. civarı ekilenler. Şu an 3,5 metre cıvarındalar.

woods 26-02-2015 21:46

Bal Kaktüs, öncelikle öneriniz ve ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim. Fakat pek olumlu düşünmüyorum. Benim çevirmek istediğim alanın çevresi yaklaşık 100 metre. Sizin gibi yaparsam 300 adet yuka gerekecek. Bu bana pek mantıklı gelmedi. Ben yan yana ağaçlardan çok 5 metre aralıkla ağaç dikip, ağaçların arasına çit koymayı, o çitide bir sarıcı ile sarmayı düşünüyorum. Örneğin söğütü ele alalım. 5 metre aralıkla 20 tane söğüt ekersem, sarmaşık ve çite gerek kalmadan bile oldukça yoğun bir şekilde alanı çevreleyebilirim. Birde çit+sarmaşık ile tamamen ormanın içinde havasını verebilirim gibi geliyor. İlk mesajda belirttiğim gibi, arazimin etrafı kırsal tarla. Yani dağ taş toprak görmeleri yerine tamamen yeşillik görmelerini isterim.

woods 18-03-2015 02:54

Merhaba uzun zaman olmuş. Hala araştırıyorum. Takdir edersiniz ki bu konulara biraz uzağım. Öğrenmek için sürekli okuyorum. Bazen ise komik durumlara düşüyorum. Sarmaşık için bir tür hoşuma gitti. Yaklaşık 4 metre kadar boyu vardı satın aldım. Fakat aldigim bitki Sarmaşık bile değil sanırım 😊 koklendirip çoğaltmak istedim. Bir dalı kökten koparıp suya koydum 1 hafta usulca bekledim. Malesef olumsuz sonuç aldım. 😀 Sonra okudum her bitkinin farklı çoğalma çeşitleri, zamanları teknikleri var. Aslında fotoğrafları yüklemek isterdim fakat bilgisayarım serviste. Şimdi baktım telefonda resmin boyutu 4.1 mb 5312x2988 sanırım buraya yüklemek için baya uğraş gerekecek. 2 gün sonra acemiliğimin fotoğraflarını yüklerim. Şimdi yazma sebebim ise fikrimin bir heves olmadığını tekrar dile getirmek. Bir heves ile yazıp unutmuş değilim. Umarım daha fazla öneri ve eleştiri okuma şansına erişirim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024