agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Prefabrik Ev Yapımı (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/32577.htm)

elaziz2316 05-09-2013 10:43

Prefabrik Ev Yapımı
 
Tolga Özmeral imli üyemizin daha önceden paylaştığı konu bana da ilham kaynağı oldu. 500m2 olan bir arsa aldım. %25 imarlı ve denize yaklaşık 130m . Burayı bahçe yapalım dedik. 2 yanı zaten duvar ile çevrili idi. Diğer 2 tafınını da ben tel ile çevirdim.

3m'lik bir boru çakarak tulumba su çıkarttık. Tulumba ile suyu çekiyoruz. Tulumba yorucu olduğu için motor takalım dedik. ****** bunun için elektrik lazım. "İlçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne" tarımsal sula amaçlı eltrik almak için başvurdum. Arsamın ölçüsü küçük olduğu için bu bana bu doğrultuda rapor veremeyecekleri söylediler. Bu rapor olmayıncada uedaş tafından elektrik aboneliği yaptıramadım. Aynı ölçülerde arsası olanlar bu raporu almışve kuyularındaki motoru bu şekilde çalıştırıyorlar. Herhalde tanıdık ilişkileri bu işte etkili. Bu şekilde ektrik alabilseydim, konteyner da alıp koymayı düşünüyordum.

Ben de arsam nasıl olsa imarlı, bir bina yapıp hem elektrik hem de su aboneliğimi yaptırayım dedim. Belediye imar ve şehircilik müdürlüğüne imar durumu için başvurdum.

Masrafları buraya da yazayım da bakalım sonuç ne olacak? B işe niyeti olanlara belki ışık tutabilirim.

212,00 TL Tapu kadastro; çap ve aplikasyon belgesi harcı

novazet 05-09-2013 22:06

Sayın elaziz2316;

Arsanız hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre güzel bir bahçe oluşturursunuz. Sizin şu andaki durumunuza bahçe yapmaya başladığımda bende düşmüştüm. Bana da kuyu vurdurduktan sonra Tarım İl Müdürlüğünden alınacak bir belgeyle sulama elektriği alabileceğim söylendi. Kuyuyu açtırdıktan sonra Müdürlüğe müracat edince sonuç olumsuz oldu. Sebebi arsanın küçüklüğü değil, arsanın imarlı bir yer olmasıydı. Sulama yani Tarım elektriği alabilmek için yerin tarla, bağ, bahçe statüsünde olması gerekiyormuş.

Bende elektrik alabilmek için belediyeden bahçe duvarı çekilmesi için inşaat ruhsatı aldım. Bu ruhsatla inşaat elektriği bağlattırdım. Şayet ruhsatlı bir ev yapmayacaksanız. Elektrik alabileceğiniz tek yöntem budur.

Bahçeme prefabrik bir kulübe kendim yaptım. Biraz zahmetli oldu. Şimdi olsa herhalde o kadar uğraşmaz, hazır bir konteynır alırdım. Bahçe sayfaları arasında bir yerde uzun süredir paylaşımda bulunamadığım bir bahçe sayfam var. Fırsatım olursa inşallah kulübenin şimdiki halini yüklerim.

elaziz2316 06-09-2013 08:36

Bakalım bu işin altından kalkabilecekmiyim. Belediye beni tapu kadastroya, çap ve aplikasyon belgesin çıkartmaya gönderdi. Tapu kadastroya gittim bu işlem için 34,90tl ile 177,00tl olan iki tane harç yatırmamı söyledi. Bu harçları ziraat bankasına yatırıp makbuzları verdim. Telefon numaramı alıp 4-5 gün içerisinde arayacklarını söylediler. Bakalım sonra neler olacak.

elaziz2316 06-09-2013 08:51

Bahçeyi sürdükten sonra ve tel ile çevirdikten sonraki hallerinin resimlerini de sizlerle paylaşmak istedim.






Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024