agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Hobi bahçesi içinde ev (Betonarme mi, prefabrik mi?) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/32006.htm)

altunhisarlilar 19-01-2012 15:48

Hobi bahçesi içinde ev (Betonarme mi, prefabrik mi?)
 
Herkese merhaba,
Benim 500 mt arsam var amacım burada hobi bahçesi oluşturmak ve Bunun için yaklaşık 100 mt2 ev yapmak istiyorum.

1- prefabrik mi yoksa betonarme mi yaptırsam?
2-Bir ev yaptırmak için nerelerden hagi izinleri almam gerekiyor?
3-90 mt2 tek katlı bir evin ortalama maliyeti ne kadardır? Su basması depolu ne kadara mal olur?

Biraz uzun oldu ama cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Çamtepe 19-01-2012 16:30

Merhaba,

Eğer çok kullanmayacaksanız, evladiyelik olsun demiyorsanız, hatta gerekirse söker başka yere taşırım diyorsanız prefabrik seçin. Fiyatı çok daha uygun olacaktır.

Prefabrik teklifi alırken firmaların size kaba inşaat şeklinde vereceğini unutmayın. İnşaatın başlaması için gereken subasman masrafınız zaten olacaktır. Ben daha önce 64 m2 bir subasmanı 1600 TL'ye yaptırdım.
Prefabrik montajı bittikten sonra size zemin döşemeleri, ıslak zeminler, mutfak vb. kalemlerin seçimi montajı kalacaktır. Anahtar teslimi yapan bir iki firma mevcut.

Biz daha önce firmanın 18 bin liraya fiyat verdiği 72 m2'lik bir prefabrik evi anahtar teslimi olarak 33 bin liraya her şeyi hazır olarak pazarlık yapmıştık. Bu size kabaca iç mekan döşemesinin kaça malolacağı konusunda fikir verebilir.

Çelik ev prefabrikten daha iyi, en azından ucuz durmuyor. Tabi fiyat biraz daha artıyor. Ancak halen betonarmeden daha ucuza geliyor sanırım.

Kabaca masraf yapısı:
Betonarme > Çelik Ev > Prefabrik
sırası ile ilerler.

Ya da karar verene kadar bir konteyner alırsınız, dayalı döşeli size 6-7 bin liraya malolur. Su basmanı, nakliyesi, su deposu vs. 10-12 bin liraya kapatırsınız. Biz öyle yaptık, çok memnunuz. Belki ileride bir de ev yaptırırız ve bu konteyner'ı bekçi kulübesi yaparız.

Belediye sınırları içindeki her yapıya ruhsat almanız lazım bu arada. Prefabrik ve konteyner'ların bir avantajı eğer listedeki bir ürünü alırsanız, ayrıca bir proje çizdirmenize gerek kalmıyor sanırım. Masraflar hakkında bir bilgim yok.

Belediye sınırları dışında muhtarın izni yetiyor olması lazım.

Prefabrikler konusunda detaylı bilgi almak ve doğru kararı vermek isterseniz, gücünüz varsa İstanbul'a bir gelin. Pendik-Tuzla E5 hattında o kadar çok firma var ki. Hem de gözünüzle örnek evleri görürsünüz, kaliteleri hakkında bir fikriniz olur. Sonra da sizin orada bir bayisi varsa o firmadan alırsınız.

altunhisarlilar 19-01-2012 18:34

Gerçekten çok yararlı oldu verdiğiniz bilgiler.peki su basmanı yapsam ondan sonra ağaçlandırma yapsam evi beş altı yıl sonra yapsam olur mu?.Kalacak sorununda değil evim var sadece bahçeli bir ev istiyorum.

mrduran 19-01-2012 20:01

Sayın Altunhisarlılar;

Özür lütfen, yöresel/size has klasik ev yapımını da bir düşünseniz lütfen. Bence 3 proje olsun:))).

Kolay gelsin efendim.

Saygılarımla lütfen.

Çamtepe 20-01-2012 12:51

Merhaba

Su basmanı yapıp bekletmenizin size nasıl bir faydası olur bilemiyorum. Önemli olan evi nereye yapacağınızı belirleyip boş bırakmak.

Ancak bahçenizde alet edavatı koyacağınız, yorulduğunuzda gidip oturup dinlenip çayınızı içeceğiniz bir yere ihtiyacınız olur bence. Konteyner ve bu konteyner'ın arkasına saçtan yaptıracağınız ufak bir ardiye yeterli olacaktır. Konteyner'ların içine oda, mutfak, banyo tuvalet her şey koyuyorlar. Siz sadece vinçle yerine koyuyorsunuz, kapısını açıp içeri giriyorsunuz. Bir de varsa elektrik ve su tesisatınızı bağlıyorsunuz. 21 m2'lik bir alanın bu kadar işe yarayabileceğini hiç tahmin etmezdim ama bizim işimizi çok güzel gördü, ev yaptırma hayallerimi epey erteledim bu yüzden..

Bizim yaptırdığımız firma da bence çok başarılıydı, içine sabun dispenser'i, tuvalet kağıdı asacağı bile koymuşlardı. Jeneratör bağlayıp çalıştırdığımızda bir anda ışıl ışıl yandı..

Kolay gelsin

syılmaz 01-02-2012 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 901370)
Merhaba,
Çelik ev prefabrikten daha iyi, en azından ucuz durmuyor. Tabi fiyat biraz daha artıyor. Ancak halen betonarmeden daha ucuza geliyor sanırım.

Kabaca masraf yapısı:
Betonarme > Çelik Ev > Prefabrik
sırası ile ilerler.

Burada ufak bir düzeltme yapmak isterim, eğer beton pompasının gitmeyeceği kadar uzak bir yerde değilseniz, betonarme ev çelik evden ucuz, prefabrikten pahalıdır.

Tabi müteahhitliğini kendiniz yapmayı becerebilirseniz. Rastgele bir müteahhitten fiyat alırsanız, tahmin ettiğinizden pahalıya gelebilir. Kabaca maliyet (kullanılan malzemeye göre fiyat çok değişebilir, uygun fiyatlı alınacak malzemelerle) metrekaresi 400 TL'ye gelir.

Prefabrik ev ise evden ziyade ofis vb. işler için daha uygun. Mevsim farketmeden gerektiğinde bir süre yatılı kalınacaksa pek prefabrik önermem.

İzin konusuna gelince, belediye sınırları içerisindeyseniz (ki öyle olması gerekiyor yoksa imarlı olmaz) belediyeden ruhsat almanız lazım. Şu an Türkiye'nin her yerinde yapı denetim zorunluluğu var ve bu işleri onlar hallediyor ama belli bir metrekarenin altına bakmıyorlar. Tahmin ediyorum sizin yapmak isteyeceğiniz evde yapı denetim olayı olmaz.

emlakdanisman 12-04-2014 19:51

90 m² Prefabrik bir yapının anahtar teslim fiyatı ( elektrık, su doğalgaz tesisatı dahil ) ortalama 40 Bin TL'ti bulur.

Bu metrekarelerdeki betonarme yapıyı herşey dahil 70 Bin TL den aşağı yaptırmanız mümkün değil.

Ryhsat alma konusunda Prefabrik Yapıya Ruhsat Almak konusundan yardım alabilirsiniz

s.serdar 14-04-2014 06:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1172387)
Eğer çok kullanmayacaksanız, evladiyelik olsun demiyorsanız, hatta gerekirse söker başka yere taşırım diyorsanız prefabrik seçin. Fiyatı çok daha uygun olacaktır.

Bir yanlış yorumlamaya yol açabilecek durumu düzeltmek isterim. Prefabrike bir evin sökülüp yeniden inşa edilmesi oldukça masraflı ve pek tercih edilen bir uygulama değildir. Sökülüp yeniden inşa edilmesi, malzeme yönünden %40, işçilik yönünden % 300 ilave maliyet getirdiğinden pek tercih edilmemektedir.

evinolsun 15-05-2014 20:00

Türkiyede maalesef prefabrik kalitesi oldukça düşük..bence betornarme tercih edilmeli..Tabi arsanızın inşaat alanı da önemli.Bu konularla ilgili detaylara Emlak danışmanları bilgi ve belge paylaşımı adresiden ulaşabilirsiniz.

s.serdar 15-05-2014 21:35

Prefabrik denilince aklınıza hemen Marmara ve Van depremleri sonrasında devletin inşaa ettiği m2 si 250 liralık konutlar gelmesin. Amerikan tip villaların m2 fiyatları 2.000 lirayı bulmaktadır. Bu tür prefabrike yapıları da kapsayacak şekilde kalitenin düşük olduğunu düşünmek son derece yanlış olacaktır.

mustafa teke 01-09-2014 00:41

prefabrik ev
 
Merhaba ben kayseride 2012 yilinda tamda bu aylarda 92 m2 lik bir prefabrik ev yaptirdim. Su basmani parkeler mutfak yalitim elektrik ve su tesisati dahil 35 bin tl. Anahtar teslimi anlastim. Sonradan sundurma pencere demiri gunes enerjisi bes bin tl. Daha harcadim.

looktr 05-01-2016 13:54

Bahçe kulübesi için demirden iskelet yapmaya çalıştım. Daha ahşap malzemeyi monte etmeden demir profiller kara sinek, uğur böceği ve ağaçlara musallat olan bir tür böcek musallat oldu.
Bunları evden uzak tutmak için hangi bitkileri ekmeliyim?
Lavanta fesleğen defne börtü böceği kovuyor diye biliyorum.
Bilgisi olanların tavsiyesini rica ediyorum.

nebil1505 22-02-2016 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa teke (Mesaj 1316689)
Merhaba ben kayseride 2012 yilinda tamda bu aylarda 92 m2 lik bir prefabrik ev yaptirdim. Su basmani parkeler mutfak yalitim elektrik ve su tesisati dahil 35 bin tl. Anahtar teslimi anlastim. Sonradan sundurma pencere demiri gunes enerjisi bes bin tl. Daha harcadim.




Peki kullanmakta olduğunuz prefabriğinizden memnunmusunuz. Bende düşünüyorum. Özellikle ısı yalıtımı beni düşündürüyor. rüzgarlı bir yere yapacağım sürekli rüzgar alan dayanıklı mı?

barboro 08-03-2016 13:02

Ucuz etin suyu kara olur mantigi kesinlikle dogru. Her zaman en ucuna yönelme, yararindan çok zararli olabiliyor. Saglikli, ucuz, uzun ömürlü bir yapi sistemi olan saman evlere bir göz atmanizi öneriyorum. 100 metre kare bir saman evin maliyeti söyledir: Temel, duvarlar, çati, elektrik,su tesisati, iç cephe dis cephe sivasi,tavan, dis cephe kaplamasi, ic duvarlar, kapi ve pencereleri 50-60 bin TL ya yapilabilir.


Modern akademik görüsler saman evlerin ideal yasam alanlari oldugu yönündedir ve Günümüzde Ingiltere ve birçok gelismis ülkede saman yapi sistemleri üzerindeki ön yargiyi yikmak için tesvikler saglanmaktadir.

tarku 08-03-2016 17:42

Bahçeme 100 m2 ye 5 metre yükseklikte 45 metre karelik asma katı olan bir depo yaptırdım. Çelik karkas üzerine sandviç panelle oluşturuldu. Tabanına 50 cm kalınlığında hazır beton atıldı. Toplam maliyeti 30 bin lira. Panellerin kalınlığı 4 cm. Yazın serin, kışın sıcak. Sıcaklık farkına şöyle bir örnek vereyim. Depomun içinde bir kedim var ve kışın sürekli orada kaldığı için su içmesi için kap koydum. Dışarıda da köpeklerime kap içinde su koyuyorum. Bu sene en düşük sıcaklık -15 derece oldu. Köpeklerime verdiğim su doğal olarak dondu ama kedime koyduğum suda en ufak bir donma emaresi yoktu. Bir bahçe evi yaptıracak olsam gözüm kapalı aynı sistemle yaptırırdım. Biraz daha kalın sandviç panel kullanır, içerisine alçı pan uygulardım.

pria 08-03-2016 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barboro (Mesaj 1445464)


Modern akademik görüsler saman evlerin ideal yasam alanlari oldugu yönündedir ve Günümüzde Ingiltere ve birçok gelismis ülkede saman yapi sistemleri üzerindeki ön yargiyi yikmak için tesvikler saglanmaktadir.


Evinizi Saman Balyası ile Yapmanız için 7 Neden | Permakültür Platformu

Doğal Bir Yapı Malzemesi: Saman Balyası – YABANIL

Ekolojik Mimari ile ilgili ilginç makaleler:

Ekolojik Mimari | Permakültür Platformu

bthnbyrktr 10-03-2016 14:37

Kütük evleri araştırmanızı öneririm. :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024