agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Uzaylı (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/21837.htm)

Uzaylı 29-07-2010 13:00

Uzaylı
 
Merhabalar Adım Mehtap. Evliliğimin ilk yıllarında Muhasebecilik yaptım. Ancak uzun zamandır çocuklarımla ilgilenebilmek için Ev hanımıyım. Doğma büyüme İzmirliyim. Ben doğduğumdan beri apartmanda büyümüş biriyim. Babamın Antalya'da dededen kalma arazileri var. Ancak uzak olduğu için köydeki amcamların kullanmasına izin veriyor. Karşılığında da bize zeytinyağı, bulgur, pekmez v.s. gönderiyorlar. Balı da onlardan satın alıyoruz.

Bitkilerle yakınlığım, bir köy insanı olan babamın toprağa olan özlemi yüzünden 6. Kata yani Apartmanın tepesine demir profilli bir sera inşa edip, senelerce süs bitkileri yetiştirip, ikinci iş olarak benimsemesindendir.

Eşim emekli olmadan 4 - 5 yıldır bir köy yerinde birkaç dönüm arazi alıp ekip biçme hayalini bana da aşıladı. Tabi ben o hayali kendi kişiliğime göre genişletip, içine dublex bir ev, rengarenk çiçekler, üzüm bağı, kamelya v.s. ekledim. Eşim de Çanakkale Biga köyünden, İzmir'e okumak için gelmiş, ailecek yerleşmişler. Onda da köy özlemi var yani.

Ve nihayet Eşim bu yıl Nisan ayında emekli oldu. 3 aylık bir aramadan sonra Torbalı Arslanlar Köyünde 3370 m2 bir yer aldık. İzmir'e yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Hiç kolay olmadı hayalimizdeki gibi bir yeri bulmak.Kaç gün uykularım kaçtı. Ama şimdi ilk iş artezyen, etrafını çevirme ve Kamelya yapma heyecanı sardı. Çok şükür dualarım kabul oldu. Bahçe'nin 1,5 dönümünü kenarlara sofralık zeytin,ortalara meyve ağaçları ekmeyi düşünüyoruz. Birazı da Arkadaki tarlalara yol izni için gidecek. Diğer kısmın da kenar kısma üzüm bağı orta kısmın uzak bölümüne sebze v.s, yakın kısma Ev, kamelya ve çiçeklendirme düşünüyoruz. İnşallah herşey çok güzel olur.

Sizleri 1 yıldan fazladır takip ediyorum. O kadar çok şey öğreniyorum ki. Daha öğrenmem gereken çok şey var. Yarın ilk işim köye gidince Tarlanın ( Şimdilik tarla ) fotoğraflarını çekmek olacak. Bana vereceğiniz fikirler benim için çok değerli olacak. Şimdiden çok teşekkürler.

Uzaylı 29-07-2010 13:08

Daha önce bir yazmamam, herşeyin henüz teoride olması idi. Araziyi aldık ama şimdi su olmadan bir şey yapamıyoruz. Dün Köye şöyle bir gidip bakalım dedik. Tarlayı bize satan kişi bize ürünleri toplayıp sürme sözü vermişti ama hiç bir şey yapmamış.

Geçen hafta toprağı sulamıştı, toprak tavına gelince sürecekti. Ama dün gittiğimizde yabani otlar boyumuza ulaşmıştı. Ne yapalım su işini araştırıyoruz. Acaba su gelene kadar toprağı sürüp bekletsek daha mı iyi.
Acemi hevesle gidip çeşit çeşit almıştım.Hiç bir şey yapamıyorum. İçimden çocuk gibi ağlamak geçiyor. Tohumlar ne kadar tazeliğini korur?

Uzaylı 29-07-2010 13:11

Pardon kafam çok dalgın kelimeleri yarım yarım yazmışım, tarlayı sulayıp tavına gelip sürecekti...
Hevesle çeşit çeşit tohum almıştım diye düzeltiyorum.

Sevgi Durul 29-07-2010 13:17

Sevgili Uzaylı, öncelikle Ağaçlar. Net'e hoş geldiniz. Aldığınız arazi hayırlı uğurlu olsun. En kısa zamanda özlediğiniz, istediğiniz bahçeye dönüşsün inşallah. Biran önce kolları sıvayın, aldığınız tohumlar bildiğim kadarıyla öyle çabuk bayatlamaz sanıyorum. Kolay gelsin.

cetasule 29-07-2010 13:51

Araziniz hayırlı olsun.Hayellerinizi kolaylıkla gerçekleştirmenizi diliyorum.
Sağlık ve mutluluklar dilerim.

Uzaylı 31-07-2010 11:49

Hoşbulduk SDurul Bahçenizi gördüm çok güzel, elinize emeğinize sağlık. İnşallah bizde ağaçlandırıp gururla bahçemizi görüntüleriz. Tecrübelerinizden yararlanmak dileğiyle.

Uzaylı 31-07-2010 11:53

Sağolun Cetasule, inşallah bize hayırlı gelir. Hep hayırlı bir yer olsun diye dua ettim. Sıra şimdi emek vermekte. Yeter ki sağlıklı olalım.

Sevgi Durul 31-07-2010 11:58

Sevgili Uzaylı, teşekkür ederim. Çekingen üyeler bölümünde yazdığınıza göre, siz de benim gibi çekingen olmalısınız. Ama bir an önce çekingenliği üzerinizden atıp paylaşımlara başlayabilirsiniz. İnanın burası, bir aile ortamından farksız.

O kadar da bilgili değilim ama, bahçe ve bitkilerim hakkında bana soracaklarınız olursa çekinmeden yazabilirsiniz. Ayrıca isterseniz bahçe ve balkonumda oluşan tohumlardan da gönderebilirim. Sevgiler...

Uzaylı 01-08-2010 15:36

Sevgili SDurul, size çok çok Teşekkür ederim. Hem yakınlığınız, hem de tohum paylaşımınız için. Aslında Ben konuşkan biriyim ama hemen kaynaşamıyorum. Sanırım sizin bana bu konuda faydanız olacaktır.

Henüz su çıkartma aşamasındayız. Artezyen, Kamelya, çit, Depo, Çapa makinesi yapacak çok işimiz var. Biraz şaşkınız, nerden başlayacağımıza karar veremiyoruz. Susuz olmaz tabi, su gelince sanırım ihtiyaçlar bize yol gösterecek.
Kışa Meyve ağaçlarını dikecekmişiz Babamın öğretilerine göre, o zamana kadar eşim Marul eksem bize gelir getirir mi diyor.Bilmiyorum. O zaman gelsin memnuniyetle tohum isterim. Bi düzen olunca nereye ne ekeceğime karar veririm. Tekrar Teşekkürler.

memet 01-08-2010 16:10

Hoşgeldiniz. İzmir başlığına bir gözatarmısınız? Güzelbahçe'de buluşacağız.
Eşiniz kimlerden. Benim anne tarafım da Bigalı.

Sevgi Durul 02-08-2010 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 678797)
Sevgili SDurul, size çok çok Teşekkür ederim. Hem yakınlığınız, hem de tohum paylaşımınız için. Aslında Ben konuşkan biriyim ama hemen kaynaşamıyorum. Sanırım sizin bana bu konuda faydanız olacaktır.

Henüz su çıkartma aşamasındayız. Artezyen, Kamelya, çit, Depo, Çapa makinesi yapacak çok işimiz var. Biraz şaşkınız, nerden başlayacağımıza karar veremiyoruz. Susuz olmaz tabi, su gelince sanırım ihtiyaçlar bize yol gösterecek.
Kışa Meyve ağaçlarını dikecekmişiz Babamın öğretilerine göre, o zamana kadar eşim Marul eksem bize gelir getirir mi diyor.Bilmiyorum. O zaman gelsin memnuniyetle tohum isterim. Bi düzen olunca nereye ne ekeceğime karar veririm. Tekrar Teşekkürler.


Sevgili Uzaylı, aynen beni anlatmışsınız, benim de konuşkan olmama rağmen, çabuk kaynaşamayan bir yapım var.

Önce su çıkarmak, iyi fikir. Biz önce fidanları dikmiştik. Epeyce süre tankerle getirttiğimiz su ile suladık. Daha sonra iki tarla ilerdeki sulu, içinde yetişmiş meyve ağaçları olan tarlayı satın alıp, oradan döşettiğimiz borularla bahçeye su getirdik. Daha sonra da sondaj yaptırarak suya kavuştuk. Su çok önemli, su geldikten sonra bahçe aldı başını gitti. Bütün bunlar olurken on yıl gibi bir süre, ne olduğunu anlamadan geçip gitti.

Marul yetiştiriciliği ile ilgili bilgim yok. Bu bahar kendi yiyeceğimiz marulu yetiştirelim dedik. Doğru dürüst yararlanamadan tohuma kalktılar.

Şimdiye kadar bahçeden maddi bir beklentimiz olmadı. Delinin taşıdığı odun kendi üstünü başını yıkamaya yetmezmiş. Bizim de kendi yediğimizden, eş dostla paylaştığımızdan arta kalanları sattığımız oluyor elbette. O da ilaç, çapa, benzin masraflarını bile karşılamıyor.

Bize kalan kar, hormonsuz, kimyasalsız meyve ve sebzeler. Bir de attığımız stres. Tekrar kolaylıklar diliyorum. Hoşçakalın.

Uzaylı 04-08-2010 01:30

Sevgili SDurul, aslında benimde bahçeden öyle fazla bir gelir beklentim yok. Ama bu fikri eşime geçen gün babam bize geldiklerinde verdi.( Sabah-Akşam bahçe konuşuyoruz.)
Benim eşiminde fikir aklına yatmış ki, oturdu mesleğini icra etti.(Muhasebeci emekli olunca yine de hesap kitaptan kurtulamıyor. Neyse ki eskisi gibi Ticaret Kanunları didik didik edilmiyor.)
Köyden muhabbet ettiğimiz bir kaç kişinin söylediğine göre yedi yıldır açık tarla marul yetiştirmiyorlarmış. Ama ne eksen yetişen bir toprağı olduğunu söylüyorlar. Eşim gitti hemen Marul tohumlarını aldı. Su çıkartmalıyım. Yok Damlama sistemi kurmalıyım. Görseniz çok heyecanlı çocuk gibi. Ben de karışmıyorum. Çok yoğun çalışıp, birden boş kalan birisi için kolay olmasa gerek.
Su gelince bölge bölge paylaşıcaz. Çiçeklendirme, görsel güzellik, Üzüm cinslerinin seçim bana ait. İstediğin Sebzeyi de ek, ama hangi meyveleri istiyorsan ben ayarlayıp ekeceğim diyor.Bakalım inşallah herşey güzel olur. Sevgiyle Kalın.

Uzaylı 04-08-2010 01:38

Sayın Memet, Eşim Biga'nın Kozçeşme Köyünden. Dedeleri zamanında Yunanistan Selanik'ten gemişler. Pamak göçmeni diyorlarmış galiba. Benim Anne tarafı da, hatta annemde Yunanistan Gümülcine'li ama Eşimin ailesinin kullandıkları bazı kelimeler çok farklı.

Kedi Tırnağı 11-08-2010 02:13

Hayırlı Olsun!

qokhanyilmaz 12-08-2010 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 679720)
Sayın Memet, Eşim Biga'nın Kozçeşme Köyünden. Dedeleri zamanında Yunanistan Selanik'ten gemişler. Pamak göçmeni diyorlarmış galiba. Benim Anne tarafı da, hatta annemde Yunanistan Gümülcine'li ama Eşimin ailesinin kullandıkları bazı kelimeler çok farklı.

Bandırma'da bir de pomak diye bir millet var.Onlarla bir akrabalık olabilir sanırım.Daha doğrusu burasının yerel halkı hep pomak denilen bir milletten oluşuyor.

Uzaylı 16-10-2010 21:43

Biraz geç cevap oldu ama sağ olun Sayın Kedi Tırnağı

Uzaylı 16-10-2010 21:47

Sayın gokhanyilmaz, benim anne tarafımda Yunanistan'dan Balıkesir'e göç eden akrabalarımız varmış. Annem tanıyor. Ama ben küçükken görüşmüşüz hatırlamıyorum. Ama bizde pomaklık yok.

Uzaylı 29-11-2010 18:33

Bu sayfa madem açıldı, gezip gördüğüm yerleri paylaşmak istiyorum burada.
Bir sakıncası olmaz herhalde. Doğa ile ilgili gittiğim çevre, bahçe ve şehirde sıkışmış yeşil yerleri paylaşabilirim diye düşündüm. Hem böylece fotoğrafladıklarımın, kendi bahçemdeki bitkilerle karıştırılma olasılığı ortadan kalkar. Bahçe sayfam da daha yalın olur.

Uzaylı 30-11-2010 18:58

5 Eklenti(ler)
kayınvalidemin bahçesi

güller ( bazıları çoook güzel kokulu )
Eklenti 182436

Eklenti 182437

Eklenti 182438

Eklenti 182439

Eklenti 182440

Uzaylı 30-11-2010 19:04

5 Eklenti(ler)
iLK RESİMDEKİ 2 M BOYUNDA VARDIR.

Eklenti 182443

Eklenti 182444

Eklenti 182445

Eklenti 182446

Eklenti 182447

Uzaylı 30-11-2010 19:18

4 Eklenti(ler)
Eklenti 182451

Eklenti 182452

Eklenti 182453

Eklenti 182454

Uzaylı 30-11-2010 19:30

5 Eklenti(ler)
Kasımpatılar

Eklenti 182455

Eklenti 182456

Eklenti 182457

Eklenti 182458

Eklenti 182459

Hhatice 30-11-2010 19:31

Güllerin kokusu buralara kadar geldi :)
Ne güzel hayallerinize kavuşmuşsunuz .Darısı biz bahçeli ev isteyenlerin başına
Bahçeniz çok güzel bahara daha da güzelleşeceğine eminim .İçinde sağlıklı bol çiçekli günler dilerim .

Uzaylı 30-11-2010 19:39

1 Eklenti(ler)
Eklenti 182461

Uzaylı 30-11-2010 19:50

3 Eklenti(ler)
Zambaklar
Bu çiçeklerin açmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü zambakların bir kısmını alıp bahçeye götürmek isteyince, görümcem biraz bekle ben bazılarını Çanakkale'den getirmiştim. Onlar Mor açıyor hem de kokulu, kokusuna göre alır götürürsün dedi. Ama hangileri bilmiyormuş.:(

Eklenti 182462

Eklenti 182463

Eklenti 182464

Uzaylı 30-11-2010 20:04

5 Eklenti(ler)
Yılbaşı Çiçeği Tomurcuklanmaya başlamış. Yılbaşına ne kaldı ki?

Eklenti 182471

Bu ot güzel kokulu bir ot Çanakkale'den getirilmiş.
Eklenti 182472

Ve yılbaşı çiçeğinin görkemli duruşu. Not: Kayınvalidemin söylediğine göre, Yılbaşı çiçeği Kaynana diline aşılanırsa daha dayanıklı oluyormuş. Dikkatli bakınca bu çiçek te öyle. En üstteki yeni aşılananlar görümcem ve benim için. Tutmasını bekliyoruz.
Eklenti 182473

Şebboylar
Eklenti 182474

Eklenti 182475

Uzaylı 30-11-2010 20:24

5 Eklenti(ler)
Bu zeytin ağacının zeytinleri çok minikti.Leblebi kadar. Eşimle bir daha ki sefere daha irileşsin diye hepsini özenle elle topladık. Mutfak Lavabosunun suyu bahçeye yönlendirilince,ikici sene biraz daha iriydi. Bu sene oldukça iri zeytinler şimdi toplanmayı bekliyor.

Eklenti 182481

Latin çiçekleri
Eklenti 182482

Ayva ağacı
Eklenti 182483

Boyumdan büyük İsot Biberi ağaçcığı, Kaynıma Urfadan getirilmiş. Tohumlarından ben de aldım. Çok Yıllık.
Eklenti 182484

Eklenti 182485

Uzaylı 30-11-2010 20:33

Şimdilik Bu kadar daha ağaçlar ve çiçekler vardı. Ama biz Organize Sanayide bir firmaya Jeneratör bakmaya gittik. Döndüğümüzde de hava karardı. Fotoğraflar 27 Kasım Cumartesi gününden, yani İzmir'de havalar hala yaz gibi. Benim balkonda da sabah sefası açıyor. Şimdilik iyi akşamlar.

furkan yıldız 30-12-2010 11:03

Uzaylı ablacım bu başlığı yeni gördüm. Meşhur kayınvalidenin bahçesine götürür müsün ablacım beni. Güllerin hepsini yerinden sökeriz paylaşırız :)

Ayşe Yıldız 30-12-2010 11:33

Bu görkemli yılbaşı hala çiçek açmadı mı? Keşke açmış haliylede resmini görsek.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024