agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni78Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2017, 16:19   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Bir Taş Ev Hikayesi

Arkadaşlar merhaba

Tüm yazılanları tabiri caizse soluk soluğa okudum. Paylaşılan tecrübeler çok kıymetli. Evini bitirenler var, yeni başlayanlar var, herkes hayaline kavuşmuştur veya en kısa sürede kavuşur ümit ediyorum.

Ben de doğa ile iç içe olmak arzusundaydım. Eşim izmit'li, Başiskelede Yuvacık barajının üstündeki Aytepe'ye mangal yakmaya gideriz yaz aylarında. Aşağısı cayır cayır yanıyorken Aytepede üşüyüp kapşonlu giydiğimi bilirim. Havası çok temiz, yemyeşil bir yer. Buradan bir yer almam lazım dedim ve araştırmaya koyuldum. Eşimin teyzesi bölgede birçok kişiyi tanıyor. Sağolsun yardımcı oldu ve alternatifler arasından kiraztepe mevkii'nde 1 dönüm arsa aldım eylül 2017'de. Arazi 700mt rakımda yemyeşil bir alan. %25 imarı bulunuyor.



İlk iş olarak arsanın yabani otlarını temizlemek gerekiyordu. Arsanın içinde yıkık eski bir ahşap ev vardı, enkazının toparlanması gerekiyordu. Kayınpederim ve ben tüm arsayı tırpanladık (bunu el tırpanı ile yaptık düşünün), yıkılmış evin tahtalarını tek tek söküp bir kenara istifledik. Ev yıkılmamış ve biz sökmüş olsak çok daha rahat bir şekilde sökümünü yapardık ama yıkılmış bir evin enkazını organize etmek çok yorucuydu.

Arazi eğimli, iki yola cephe. evi koyacağımız bir alan var ama düzeltilmesi gerekiyordu ve eğimli kısımların iş makinesi ile tıraşlanması gerekti. Evi yapacağımızı düşündüğüm alanın tam ortasında ise bir ıhlamur ağacı vardı. Çok üzülerek de olsa ağacı kesmemiz gerekti (yerine yenilerini dikeceğiz inşallah fazlasıyla).

Tırpan ve ev enkazının kaldırılması sonrasında sıra ağaca geldi. İnternetten aldığım ucuz fiyatlı benzinli testere ile yine internetten ağaç kesme videolarından öğrendiğim şekilde ağacı çok güzel bir şekilde kestim, parçalara ayırdım kütükler vs hepsini organize ettim.



Sıra iş makinasının evin yapılacağı alanı düzeltmesi ve tuvalet çukuru kazılması işi geldi.
İş makinesi için yan komşum bilal ustayı tavsiye etti, yamaç kısmı gereğinden fazla traşlanırsa toprak kayması olabilirmiş, bilal usta işinin ehli dediler. birkaç kişi de teyit edince yaklaşık 2 ay bilal ustanın müsait olmasını bekledim mecburen.

Evin yapılacağı alan (Ahşap ev komşunun);


Bilal usta evin yapılacağı alanı düzltti, tıraşlanabilecek eğimli yerleri yine eğimlerine dikkat ederek olabildiğince tıraşladı. Evin yapılacağı alan ortaya çıkmış oldu. Evin yapılacağı yerin alt kısmına tuvalet çukurunu kazdı. Fabrikadan künkler geldi 160cm çap genişliğinde 60cm yüksekliğinde 4 künk geldi veüstünde kapağı. Nakliyeyi, künklerin fabrikadan alınmasını sağolsun bilal usta halletti. Künkler 800TL. Küçük kamyonetler getiremedi künkleri tonaj sınırlaması yüzünden büyük kamyonlar getirdiler; Bulundunduğumuz noktaya 300TL nakliye ücreti ödedim. Ev alanının düzeltilmesi, tuvalet çukurunun kazılması işleri için toplam 5,5 saat çalıştı bilal usta. bilal ustaya da 550 TL ücret ödendi.

Bilal ustanın eline sağlık, çok ilgilendi;



Arsayı ilk aldığımda nasıl bir yaşam alanı oluşturabilirim diye araştırmaya başladım. İnternette araştırma yapınca karşıma en hesaplı konteyner evler çıktı. Konteyner evler maliyet açısından iyiler ancak bulunduğum bölgede belediyeden izin almak gerekli. Subasman da yapılacak. iş böyle olunca bir kere yapalım yaşanılacak bir yer olsun diye ahşap veya betonarme ev düşünmeye başladım. Subasman her halukarda yapılacak, çatı her halukarda yapılacak, belediyeden izin her halukarda alınacak. Dolayısı ile bu saydıklarım sabit maliyetler olarak karşıma çıkıyor. Aradaki tek fark evin cephesinin ahşap mı betonarme mi olacağıydı.

Ahşap evler çok güzel görünmelerine rağmen uzun dönemde çok baş ağrıtıyormuş. 1 kez yağmur güneş yiyince bakım yapılması gerekiyor. Özellikle uzun dönemde zeminden rutubet alıyor ve çok sıkıntı çıkarıyormuş. Bunu bölgedeki ahşap evde yaşayanlar da teyit ettiler. Dolayısı ile betonarmeye kaydım yavaş yavaş.

Bu arada sinop'a seyahat ettim iş dolayısı ile. Orada görüştüğüm kişi aynı zamanda taştan istinat duvarı, site etrafı çevrilmesi gibi işler yapıyormuş. Metrekaresini sordum; Metrekare 150TL taş, çimento, kum, işçilik her şey dahil dedi. Sonra neden ben de taş ev yaptırmıyorum ki dedim Ustasını gerekirse gönderebileceğini, türkiyenin istenen her yerinde taş ev yapabileceğini söyledi. Sonra taş evi araştırmaya başladım

Taş ev ile alakalı çok fazla bilgi yok internette. Allahtan bu forum var ve herkes tecrübelerini paylaşmış. Sevgili Aziz Fayda tüm detayları ile anlatmış yaşadıklarını (kendisine telefonla da ulaştım, çok yardımcı oldu teşekkürü borç bilirim). Araştırmaya girince öğrendim ki metrekaresi 150 TL taş+işçilik+çimento+kum olan fiyat taşı alıp üstüste koyma fiyatı imiş ve sadece taşın bir yüzü düzeltiliyor bu fiyatta; Yani istinat duvarı gibi tek yüzü yapılan duvarlarda geçerliymiş.

150 TL'ye işçilik+malzeme dahil yapılan duvar aşağıdaki duvar anlayacağınız;


Ev olacağı için duvarın her iki tarafında da taş yüzeyinin düzleşmesi gerekiyor, bu sebeple fiyatlar artıyor. Bir de taşın görünümünü de kare veya dikdörtgen haline getirirse usta, fiyat bayaa artıyor.



Devamı gelecek...

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen ceoahmet : 26-01-2018 saat 15:50
ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 16:20   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Taş Ev Yapımı

Kepçeci bilal usta’ya taş ev yapma isteğimi anlattım, o da bir ustasına yönlendirdi. Ustanın ördüğü bir duvarın resmini gösterdi, aşağıdadır;



Duvar başiskele ilçesinde tepecik köyünde tarihi taş camiinin istinat duvarı olarak örülmüş. Resimdeki halinde derz'leri henüz yapılmamış. Daha önce başka biri taş duvar örmüş ancak belediye beğenmediği için bu ustayı getirmiş ve duvarı yıktırıp tekrar bu ustaya ördürtmüş. Yani ustamız referanslı

Evin alanı ortaya çıkınca kafamda şöyle bir plan oldu; 10x5mt net kullanım alanı olan bir ev olacak. ilk kat 2,5mt çıkılacak, araya kalaslar atılıp ilk katın tavanı yapılacak. İkinci kat için 1,5mt duvar örülecek.toplamda 4mt'den başlayarak çatı yapılacak. Bölgede çok kar yağdığı için çatı yüksek yapılacak.

Duvarı örecek usta ile görüştüğümde 4 mt duvar örüleceği için m2 140TL işçilik istedi. Eğer tek kat olursa 120 TL olurmuş işçilik, yani taşlar yukarı taşınmaya başlayınca fiyat artıyor. Bulunduğum bölgeye herekedeki ocaktan 1 ton taş 40TL nakliye dahil fiyata geliyor. 1m2 duvar için 1,5 ton taş gidiyormuş (resimden de görüleceği üzere usta taşı baya bir yontuyor dolayısıyla fire biraz fazla, normal bir istinad duvarı için 1m2 1 ton taş kafi imiş)

Yani kaba hesap ile 4 mt yüksekliğinde 30mt =120m2 duvar örülecek.
120x140=16800TL duvar işçilik
120x1,5x40=7200 TL taş ve nakliyesi dahil
1 kamyon kum: 1500 TL
150 torba çimento: 1000TL sanırım (bu yanlış olabilir)
Toplamda 26500TL sadece taş duvarların örülmesi tutuyor.

Taş ağır olacağı için minimum 40cm yüksekliğinde radyal temel atılmalıymış.bu da aşağı yukarı 7500 TL tutuyor.
Çatıya 5mt kalas gidermiş. Bu da yaklaşık 7500 TL tutuyor
Yani pencereler ve iç dekorasyon hariç 41,500 TL rakam çıkıyor. Projenin çizimi vs derken 50,000'i bulur sanıyorum.

Belediyeden inşaat izni almadan önce isu'dan olur yazısı almak gerekiyor baraja yakın olduğu için. İsu'daki yetkili 3-4 ay sonra olur yazısını verebileceklerini iletti. Allah'tan önceden başvurmuşum yoksa beklemek zorunda kalacaktık.

Bölgede havalar soğudu. (2 hafta önce 15cm kar yağdı oradan düşünün). Dolayısı ile işler mayıs ayına kaldı.
Mayıs ayında bütçeyi de ayarlayabilirsek, taş evimizi yapacağız inşallah...

Bu arada 5D Planner adında bir uygulama var. Hem pc'de internetten hem de telefondan 3 boyutlu çizim yapmanızı sağlıyor. Bu program ile yapmak istediğim evi çizdim;


devamı gelecek

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ceoahmet : 27-01-2018 saat 11:32
ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 08:34   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Üstat 2.katta banyo, tuvalet yok mu? Gece uykudan kalkıp aşağı inip çıkmak zor olur.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 09:35   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Hayırlı olsun yeriniz.

Yakın köylerden usta bulun mutlaka, taş ev o yörede çok diye biliyorum ustası da vardır. Bunun yanında planda eksiklik var, girişte mutlaka sokak kapısının açıldığı bir bölme olacak , salona direkt giriş büyük hata, soğuk memlekettesiniz kışın evi ısıtamazsınız. Bizim evimizde de sokak kapısı bahçeye açılıyordu, usta en başta bu plan hatalı dedi ama dinlemedim plan tadilatıyla uğraşmayayım diye, ev bitti kışın anladım ustayı, demir doğramadan camlı bir bölme yaptırarak sorunu çözebildim.

korucak beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 10:04   #5
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Prefabrik evlerde "su basmansız" olmak şartı ile herhangi bir izne gerek duyulmadığını biliyorum. Ancak zevk, tercih ve maddi imkan dahilinde daha uzun ömürlü ve kullanışlı bir taş ev elbette tercih edilesidir.

Çizimlerde oldukça kullanışlı bir giriş katı ile yine kısa süreli konaklamalarda kullanışlı olacak ikinci kat görülüyor. İleriki dönemlerde merdivenin dikliği sıkıntı olabilir ve ikinci katta küçükte olsa ihtiyaç olabilecek lavabo aranabilir.

Her şeye rağmen adımı atmışsınız, hayırlısı ile içinde oturmanızı dilerim.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 21:14   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Üstat 2.katta banyo, tuvalet yok mu? Gece uykudan kalkıp aşağı inip çıkmak zor olur.
Sayın kerkenez

Haklısınız, üst kata tuvalet eklemek gerekli. Projeye dahil edeceğim.

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 21:18   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Hayırlı olsun yeriniz.

Yakın köylerden usta bulun mutlaka, taş ev o yörede çok diye biliyorum ustası da vardır. Bunun yanında planda eksiklik var, girişte mutlaka sokak kapısının açıldığı bir bölme olacak , salona direkt giriş büyük hata, soğuk memlekettesiniz kışın evi ısıtamazsınız. Bizim evimizde de sokak kapısı bahçeye açılıyordu, usta en başta bu plan hatalı dedi ama dinlemedim plan tadilatıyla uğraşmayayım diye, ev bitti kışın anladım ustayı, demir doğramadan camlı bir bölme yaptırarak sorunu çözebildim.
Sayın hosseda,

Teşekkür ederim öncelikle.

Haklısınız. Giriş kısmını Azîz fayda'nin yaptığı gibi dış kısma ekleme yaparak organize etmeyi planlıyorum. Sizce o bölmenin dışarda olması dezavantaj olur mu?

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 21:23   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Prefabrik evlerde "su basmansız" olmak şartı ile herhangi bir izne gerek duyulmadığını biliyorum. Ancak zevk, tercih ve maddi imkan dahilinde daha uzun ömürlü ve kullanışlı bir taş ev elbette tercih edilesidir.

Çizimlerde oldukça kullanışlı bir giriş katı ile yine kısa süreli konaklamalarda kullanışlı olacak ikinci kat görülüyor. İleriki dönemlerde merdivenin dikliği sıkıntı olabilir ve ikinci katta küçükte olsa ihtiyaç olabilecek lavabo aranabilir.

Her şeye rağmen adımı atmışsınız, hayırlısı ile içinde oturmanızı dilerim.
Sayın g.c.

Teşekkür ederim öncelikle.

Konteyner'a bile belediyeden izin alınması gerekiyor bu bölgede.
İzin almadan çivi bile cakilmiyor anlayacağınız.

Yaşım henüz 32, merdiven konusunu düşünmeye biraz daha vakit var

Üst katta lavabo konusunda haklısınız, mutlaka ekleyecegim.

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2017, 23:25   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Evin girişine dışarıda ve taş kullanılarak yapılacak üstü ahşap veya kiremit ile örtülü bir bölme sakınca yaratmaz kanımca. Gayette güzel bir görünüm sağlayacaktır. Ben demir doğrama bölmeden görüntü yönünden memnun sayılmam ama işlevi büyük. Artık taş bir bölme inşaatı ile uğraşabilecek gücüm yok, tamamını söküp ahşap doğramadan biraz daha büyük bir bölmeye döndürmek için fiyat aldım bir marangozdan, çıkan rakamı duyunca vazgeçtim. Boyatıp boyatıp kullanacağız artık ama kötü olan tarafı yazın güneşin aşırı kuvveti, kışın ise soğuk ve rutubetli hava sebebi ile camların macunu dahil her şey bozuluyor. Halbuki taş ev banamısın demiyor bu zorlu hava koşullarına. Evinizin duvarlarını taştan yapmanın yararı anlatılamayacak kadar çok ama taşları düzleyeceğim tuğla gibi dizeceğim diye uğraşmanız hata, taş ev yapan usta bulun mutlaka o size anlatacaktır taş ev tekniğini.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2017, 15:25   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Evin girişine dışarıda ve taş kullanılarak yapılacak üstü ahşap veya kiremit ile örtülü bir bölme sakınca yaratmaz kanımca. Gayette güzel bir görünüm sağlayacaktır. Ben demir doğrama bölmeden görüntü yönünden memnun sayılmam ama işlevi büyük. Artık taş bir bölme inşaatı ile uğraşabilecek gücüm yok, tamamını söküp ahşap doğramadan biraz daha büyük bir bölmeye döndürmek için fiyat aldım bir marangozdan, çıkan rakamı duyunca vazgeçtim. Boyatıp boyatıp kullanacağız artık ama kötü olan tarafı yazın güneşin aşırı kuvveti, kışın ise soğuk ve rutubetli hava sebebi ile camların macunu dahil her şey bozuluyor. Halbuki taş ev banamısın demiyor bu zorlu hava koşullarına. Evinizin duvarlarını taştan yapmanın yararı anlatılamayacak kadar çok ama taşları düzleyeceğim tuğla gibi dizeceğim diye uğraşmanız hata, taş ev yapan usta bulun mutlaka o size anlatacaktır taş ev tekniğini.
Sayın hosseda

Bilgiler için teşekkürler. Dış kısmına mutlaka bölme ekleyecegim.

Taşların yontulmasi tercih meselesi. Eğer taşları yontmadan ev yapılırsa işçilik m2'si 80 TL oluyor. Eğer taşları resimdeki gibi yontup ev yaparsa m2 140 TL oluyor (4mt yükseklik için).



Hava koşulları sebebiyle ise Mayıs ayında başlayabileceğiz. Usta ile tekrar masaya oturup o zaman son kararı verecegiz.

Teşekkürler

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2017, 08:32   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Taş Ev Yapımları

üst kata tuvalet eklenmiş proje çizimleri

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ceoahmet : 27-01-2018 saat 11:33
ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2017, 12:36   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Az önce İSU tarafından arandım. Bakanlık tarafından koyulan bir özel hüküm varmış, bu sebeple izin veremiyorlarmış kendileri de bakanlıktan yazı bekliyorlarmış. 1-2 ay içerisinde izin çıkar dediler. İnşallah mart-nisan'a kadar biter süreç

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2017, 08:51   #13
Ağaçsever
 
leobiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 47
Ahmet Bey, giriş katta tuvaleti aynı sizin çizdiğiniz gibi olan bir akrabanın evi var. Ziyarete gittiğimizde tuvalete girmek gerekse çekiniyor herkes. Tuvalet olayı ses ve koku anlamında biraz gizlilik gerektirdiğinden ,herkes içeride otururken rahat edilemiyor. Tuvaletten çıkarken de sahneye Tarkan çıkmış gibi herkes bakıyor ister istemez. Bu açıdan salona doğrudan açılan tuvaletten pişmanlık duyabilirsiniz.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

leobiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2017, 08:55   #14
Ağaçsever
 
leobiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Prefabrik evlerde "su basmansız" olmak şartı ile herhangi bir izne gerek duyulmadığını biliyorum. Ancak zevk, tercih ve maddi imkan dahilinde daha uzun ömürlü ve kullanışlı bir taş ev elbette tercih edilesidir.

Çizimlerde oldukça kullanışlı bir giriş katı ile yine kısa süreli konaklamalarda kullanışlı olacak ikinci kat görülüyor. İleriki dönemlerde merdivenin dikliği sıkıntı olabilir ve ikinci katta küçükte olsa ihtiyaç olabilecek lavabo aranabilir.

Her şeye rağmen adımı atmışsınız, hayırlısı ile içinde oturmanızı dilerim.
Merhaba, su basmansız prefabrik eve izin verildiğinde emin misiniz? Kesin bilgi ise benimle ilgili maddeyi paylaşırsanız sevinirim. Ya da emsal bir şey varsa. Zeytinliğime konteyner yerine prefabrik ev yaptırırım öyleyse.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

leobiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2017, 09:19   #15
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Merhaba,

Evinizi hayırlısı ile ve en güzel en kullanışlı şekliyle bitirip kullanmanızı dilerim.

Taş ev benim de hayalimdir. Bizim köyün yaşlıları "yazın serin, kışın sıcak olur" diyorlar. Köyün eski yıkılmış evleri hep taştan, şimdi harabeleri arasında sarmaşıklar, yabani otlar büyüyor, yeni kuşak hep betonarma yapıyor.

Eşim de tutturmuş çelik konst... (tam yazılışını bilemiyorum) ev yaptıracağım diyor, ben taş evde ısrar ediyorum bakalım hangimiz kazanacağız (%100 ben tabi ki diye düşünüyorum )

Tuvaletin oturma ve mutfak bölümü ile aynı ortamda bulunması konusunda sayın leobize katılıyorum. Yaşam alanından mümkün olduğunca uzakta bulunması herkesin hayrına

Tecrübeleriniz benim için rehber niteliğinde olacak, kolaylıklar dilerim.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2017, 07:38   #16
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leobiz Mesajı Göster
Merhaba, su basmansız prefabrik eve izin verildiğinde emin misiniz? Kesin bilgi ise benimle ilgili maddeyi paylaşırsanız sevinirim. Ya da emsal bir şey varsa. Zeytinliğime konteyner yerine prefabrik ev yaptırırım öyleyse.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prefabrik evin ruhsat işlemleri için her bölge belediyesinin farklı uygulaması var. Kimisi 50metrekare subasman üzerine izin istiyor. Kimisi kazıklar üzerinde olduğu sürece izin istemiyor. Bu yüzden ruhsat işlemleri için bağlı bulunduğunuz belediyeye danışarak öğrenmek en doğrusu.

Balıkesir'de ev yaptıran abimizin söylediği; "50 metreye kadar su basman izne tabi değil" ki kendisi 49 metrekarelik su basman üzerine yaptı evini.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2017, 08:25   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leobiz Mesajı Göster
Ahmet Bey, giriş katta tuvaleti aynı sizin çizdiğiniz gibi olan bir akrabanın evi var. Ziyarete gittiğimizde tuvalete girmek gerekse çekiniyor herkes. Tuvalet olayı ses ve koku anlamında biraz gizlilik gerektirdiğinden ,herkes içeride otururken rahat edilemiyor. Tuvaletten çıkarken de sahneye Tarkan çıkmış gibi herkes bakıyor ister istemez. Bu açıdan salona doğrudan açılan tuvaletten pişmanlık duyabilirsiniz.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın Leobiz,

Hem alt kata hem üst kata tuvalet yapmaya karar verdim sonunda. Söyledikleriniz mantıklı ancak ileriki yaşlarda yukarıya çıkmak eziyet olabilir. Her iki katta da olması daha iyi gibi duruyor.

teşekkürler

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2017, 08:27   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Merhaba,

Evinizi hayırlısı ile ve en güzel en kullanışlı şekliyle bitirip kullanmanızı dilerim.

Taş ev benim de hayalimdir. Bizim köyün yaşlıları "yazın serin, kışın sıcak olur" diyorlar. Köyün eski yıkılmış evleri hep taştan, şimdi harabeleri arasında sarmaşıklar, yabani otlar büyüyor, yeni kuşak hep betonarma yapıyor.

Eşim de tutturmuş çelik konst... (tam yazılışını bilemiyorum) ev yaptıracağım diyor, ben taş evde ısrar ediyorum bakalım hangimiz kazanacağız (%100 ben tabi ki diye düşünüyorum )

Tuvaletin oturma ve mutfak bölümü ile aynı ortamda bulunması konusunda sayın leobize katılıyorum. Yaşam alanından mümkün olduğunca uzakta bulunması herkesin hayrına

Tecrübeleriniz benim için rehber niteliğinde olacak, kolaylıklar dilerim.
Sayın Sûz-i Dilârâ,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım yasal prosedürleri halledebilirim ve mayıs gibi başlarız inşallah. Forumda Aziz Fayda ve Hosseda'nın taş ev hikayesi var, onları da okumanızı tavsiye ederim.

Sevgiler

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2018, 13:37   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Taş Ev Ustası

Herkese tekrar merhaba,

İSU yuvacık barajındaki "Özel Hüküm Belirleme" işlemlerini önümüzdeki ay bitiriyor. Benim arazim havzaya uzak mesafe statüsünde kalıyor. Dolayısı ile 160m2 2 katlı ev iznim var allaha şükür. Önümüzdeki ay belediyeye direkt başvuru yapabileceğim inşaata başlamak için.

Projeyi çizecek mimar ile 2 hafta önce ile arsaya gittik. Arazi eğimli olduğu için belediyenin önce istinat duvarı isteyeceğini bildirdi. 20x3=60m2 istinat duvarı yapmamız gerek. Bu da kaba hesapla 9-10 bin TL'ye tekabul ediyor.

Proje çiziminin m2 fiyatı 20 TL. Duvarlar dahil 6x11=66m2 x 2 (2. kat)= 132 m2 toplam x 20 TL= 2640 TL sadece mimara vereceğiz. Bu fiyata statik, elektrik vs tüm çizimler dahildir. Belediyeden alınacak onaylar, ruhsat harcı, haritacı işlemleri vs 5000 TL'lik olacağız gibi duruyor.

Diğer taraftan geçen hafta taş ustamız ile arsaya çıktık. Araziyi gördü. Bölgede daha önce iş yapmış bu sebeple bölgeye hakim. Ev için metrekare fiyatı 200TL'den anlaştık, taş çimento nakliye işçilik vs herşey dahil. 128m2 ev için duvar örülecek 25,600 TL'ye tekabul ediyor. Pencereler hesaba dahil edilmiyor tabiiki...

Ustanın son yaptığı örnek iş aşağıdaki gibidir;


Evimizi bu şekilde yapacağız. Buna asimetrik dizilim diyorlar. Taşlar köşeli formunda ama dizilişleri rastgele. BU şekilde yapılınca 1m2 duvar için yaklaşık 1 ton taş gidiyor.

Ustanın ekibi var. 4 **** 5 kişi işin durumuna göre ekibini oluşturuyor. Dolayısı ile bizim işi tahmini bir hesapla 10 günde teslim edecek bir aksilik olmazsa.

Arazide şu an kar var, malum 700mt rakımda. Dolayısı ile işlemlere en erken nisan 15'te başlayabileceğiz.


Eklenen Resimler
  

Düzenleyen ceoahmet : 27-01-2018 saat 11:33
ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2018, 16:58   #20
mst
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 17
Kolay gelsin, Allah hem ustalarla ve hem de belediyeyle ilişkilerinizde bolca sabır ve sükunet ihsan eylesin.
Madem ki taş ev yapma ve iki katlı yapma azim ve kararındasınız, duvar kalınlığı 60 cm.den az olmamalı kanaatimce...Hem dayanıklılık ve hem de ısı yalıtımı konusunda bu nokta önemli.
İç kısım hakkında ne düşünürsünüz? Duvarları sıvayacak mısınız yoksa benim gibi "doğal görünsün" diye iç-dış derz yaptırıp bırakacak mısınız? Böyle yaparsanız, ustanıza sıkı sıkı tembih ediniz, derz çimentosundan tasarruf(!) etmesin, yoksa o derzler kum halinde dökülür, benim ki dökülmekte. Kum temizliği ile baş edemezsiniz. Şikayet edince de akıl öğretiyorlar, "üzerlerine cila sür" filan diyorlar!

sagenit beğendi.
mst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2018, 21:51   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mst Mesajı Göster
Kolay gelsin, Allah hem ustalarla ve hem de belediyeyle ilişkilerinizde bolca sabır ve sükunet ihsan eylesin.
Madem ki taş ev yapma ve iki katlı yapma azim ve kararındasınız, duvar kalınlığı 60 cm.den az olmamalı kanaatimce...Hem dayanıklılık ve hem de ısı yalıtımı konusunda bu nokta önemli.
İç kısım hakkında ne düşünürsünüz? Duvarları sıvayacak mısınız yoksa benim gibi "doğal görünsün" diye iç-dış derz yaptırıp bırakacak mısınız? Böyle yaparsanız, ustanıza sıkı sıkı tembih ediniz, derz çimentosundan tasarruf(!) etmesin, yoksa o derzler kum halinde dökülür, benim ki dökülmekte. Kum temizliği ile baş edemezsiniz. Şikayet edince de akıl öğretiyorlar, "üzerlerine cila sür" filan diyorlar!
Sayın mst

Maddi durumu da organize edebilirsek taş evimizi yapacağız inşallah. Sorun yaşamadan başlar bitiririz umarım.

Bizim usta ile konuştuğumuzda 50cm duvar yaparız diye konuşmuştuk. 50 ile 60 cm arasında çok fark olur mu sizce?

İçeriyi sıvamayacağım. Doğal görüntüsü kalsın istiyorum. Derz konusunda uyarılarınızı dikkate alacağım.

Teşekkürler

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2018, 12:28   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-01-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 33
Ahmet bey,
1.deprem bölgesinde taş ev için izin çıkıyor mu ?!!! üstelik 2 kat.

mraccent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2018, 16:41   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mraccent Mesajı Göster
Ahmet bey,
1.deprem bölgesinde taş ev için izin çıkıyor mu ?!!! üstelik 2 kat.
Sayın mraccent,

Bildiğim kadarı ile bir problem yaşanmıyor. 2 kattan daha fazla iznimiz yok şu anda ama o da deprem yönetmeliğinden değil, yuvacık barajını koruma özel hükümlerinden dolayı.

Yine bildiğim kadarı ile yığma yapılarda 3 kata kadar izin veriliyor. Karkas olunca kat sayısı daha da artabiliyor.

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2018, 12:43   #24
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
İlgiyle takip ediyorum konuyu, kolay gelsin.

ceoahmet beğendi.
ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2018, 16:41   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Lightbulb

İnternette gezinirken tesadüfen buldum; bizim arsanın alanının drone hd videosu


tatanka ve sevoş beğendi.

Düzenleyen ceoahmet : 20-03-2018 saat 08:24
ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2018, 08:23   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2018
Şehir: Kahramanmaras
Mesajlar: 1
Kolay gelsin. Evinize bir an önce kavuşmanız dileğiyle...
Ben de İzmir Urla 'da bir taş ev yapmayı planlıyorum. Konuyu ilgiyle takip ediyorum. Sizden ricam; olabildiğince detay paylaşmanız. Bu tarz konular yeni girişeceğimiz bu macerada bize cesaret veriyor

ceoahmet beğendi.
Kanyon07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2018, 10:08   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Arkadaşlar merhaba,

Pazartesi günü belediyeye gittim. ISU çalışmalarını henüz tamamlamadığı için izin vermiyorlar. Konu bakanlıktaymış, bakanın imza atması kalmış sadece. 2 ayı bulur diyorlar. Macburen bir müddet daha bekleyeceğiz. Sonrasında başlayacağız inşallah.
Usta uygun olur derse önden istinat duvarını yaptırırım **** ev ile duvarı aynı zamanda yaptırırım. Duruma göre bakacağız anlayacağınız. Gelişme olduğunda buradan yazacağım. Sağlıcakla...

ceoahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2018, 11:30   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2017
Şehir: Muğla
Mesajlar: 11
Ahmet Bey,

Paylaştığınız kıymetli bilgiler için çok teşekkürler. 5D planner'i biz de kullanmış ve çok faydasını görmüştük. Benzer aşamaları yaşayacak herkese tavsiye ederim, kullanımı da gayet kolay.

Sağlık ve huzurla evinize yerleşmeniz dileği ile,

Voltingen.com

ceoahmet beğendi.
voltingen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2018, 10:29   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-08-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
merhaba, anlatımlar kesilmiş, yeni bilgi var mı? ev nasıl oldu?

Marmaris Bayır Köy de bir yer aldım, nerdeyse ahmet beyle aynı şartlarda bir ev yaptıracağım, o yüzden bilgiler en çok bana lazım...

KEYFKEKA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2018, 02:32   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-09-2018
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1
Herkese merhaba, ben de tas ev satinalma düşüncesindeydim. Forumda yazılanları okuyunca, fikrimi değiştirdim. Tas ustası bulup yaptırmak daha mantıklı geldi. Bilgiler çok güzel, güncel bilgisi olanlar varsa ve paylaşırsa çok memnun olacağım. Bu arada arsamız henüz yok, yani yolun çok basındayız. Yasanacak bir yer arayisindayiz, yeni fikirlere acigiz. Inshallah, daha çok paylaşımlar yaparız buradan.

MoreauF Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024