agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni46Beğeniler
  • 6 Gönderen Baobab
  • 7 Gönderen Guernica
  • 4 Gönderen Grkm
  • 1 Gönderen Baobab
  • 6 Gönderen Guernica
  • 1 Gönderen Baobab
  • 4 Gönderen ruzgar78
  • 2 Gönderen malina
  • 2 Gönderen mister73
  • 1 Gönderen Tuhaf işler
  • 1 Gönderen Tuhaf işler
  • 4 Gönderen Cumhur Tonba
  • 4 Gönderen Baobab
  • 3 Gönderen g.c.

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2017, 15:05   #1
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Sürekli yaşamak için nereden bahçe almalı?

Değerli arkadaşlar,

Ağaçlar Net'i çok uzun zamandır takip ediyorum, yaklaşık 10 sene kadar önce de üye oldum ve Ankara'da çok güzel arkadaşlıklar edindim, bir sürü bilmediğim şey de öğrendim. Yurt dışı tayin nedeni ile siteden uzun süre ayrı kaldım, ancak bağ bahçe sevgimde en ufak bir azalma olmadı. Ankara'dayken balkonun ve evin her yerinde sebze ve çiçek yetiştirmeye çalışırken, yurt dışında evi hobi bahçesinin yanından tuttum ve yaklaşık 150 m2 de 4 sene boyunca her şeyi yetiştirmeye çalıştım.

Uzun girizgah için özür dileyerek bu başlığı açma sebebime geleyim. Şimdi gene Ankara'da, ama bu sefer yaklaşık 250m2 bahçesi olan müstakil bir evde bu hobilerimi sürdürmekle beraber, bir süredir İzmir civarlarında ve ileride sebze, tavuk yetiştirip sürekli yaşamak kaydıyla en az 2-3 dönüm bir arsa arıyorum. Bu amaçla Dikili, Foça, Seferihisar, Urla ve Karaburun taraflarından yer bakıyorum.

Yaşamakta olduğum temel sıkıntı şu: baktığım arsalar eğer denize yakın ve konut imarlı iseler küçük (300-500m2), yok eğer 3-5 dönüm iseler de genellikle tarla vasfında ve üzerine sürekli yaşamak kaydıyla konut yapma izni yok (eğer kaçak yapacaksanız, ya da konteyner/karavan koyacaksanız, mevzuatı arkadan dolanacaksanız başka hikaye, ama tercih etmiyorum)

Yaptığım araştırmalardan çıkan sonuç, denizden yaklaşık 2-3 km içerilerdeki köylerden ya da köy/mahalle eteklerinden istediğim tür yerlerin bulunabileceği yönünde. Yani ev yapılabilen ve 2-3 dönümden küçük olmayan yerler. Ayrıca, bazen köy/mahalle sınırlarında mirasçıların sattığı büyük bahçeli eski evler de bulunabiliyor.

Dikili, Foça, Seferihisar, Karaburun ve Urla taraflarında kısa süren ziyaretler dışında fazlaca bulunmadım. Bu civarlardaki yakın köyleri bilen ve 200-250 bin liraya kadar, en az 2 dönüm ve ev yapılabilir kaydıyla imarlı arazi/üzerinde ev olan arazi tavsiyesinde bulunabilecekler olursa çok memnun olurum. Sadece arsa tavsiyesi değil, o bölgelerdeki hayat, sevdiğiniz köyler, vs her türlü tavsiye makbule geçer. İlçe merkezlerindeki sıkış tıkış yazlık türü yerlerde yaşamak istemiyorum, denize yakın olmasının da fazlaca bir önemi yok. Ancak, kalıcı olarak yaz kış yaşayacağım bir yer olacağından, tümden dağ başı bir yer olsun da istemiyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2017, 15:46   #2
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Merhaba sayın Baobab, bilgim ölçüsünde sorunuza yanıt vermeye çalışayım. İzmir civarında yaklaşık 2 yıla yayılan zaman diliminde bahçe arayışım sürdü. Yukarıda sizin bahsettiğiniz bölgelere de dönem dönem odaklandım. Kabaca bu yerlerin bendeki izlenimlerini yazmak isterim.

Dikili: Çok güzel bir doğası var. Termal kaynaklara sahip oluşuyla özellikle sera vb. büyük tarım tesislerine sahip bir mekan. Yani turizm gibi tarım da güçlü bir ekonomi. Ben şahsen özellikle Bademli köyü civarını çok seviyorum. Çandarlı - Dikili bölgesinde küçük köylerde istediğiniz türde araziler bulma şansınız var. İç bölgelere girmek sorun teşkil etmeyecek yazmışsınız, o sebeple Bergama ve özellikle Kozak yaylası civarını da değerlendirmeye almanızı öneririm.

Foça: Çok güzel bir başka bölge. Aliağa körfezi civarındaki sanayileşme can sıksa da Foça yarımadasının ortasındaki köylerde hayvancılık ve tarım hala yapılabiliyor. Foça'da arazi fiyatlarının yüksek olduğunu duymuştum o yüzden ben uzak durdum ama çok beğendiğim bir yöredir.

Seferihisar: Son dönem kaçış planlarının gözdelerinden biri. Sahil tarafı pahalı olsa da baraj tarafı ve o taraftan Menderes'e doğru ilerleyen aksta yer alan köyler çok bakir bir doğaya sahip.

Karaburun: Dağ köyleri çok cazip ve fiyatlar günden güne yükselmekle birlikte sizin marjınız içerisinde yer bulma imkanınız bence hala var. Karaburun'a yakın köyler (Eğlenhoca, Saip vb.) ile Küçükbahçe tarafları hem denizel yaşama hem de bahçe ile doğayı yaşamaya müsait yerler. ancak Karaburun ile ilgili 2 tehdit yükselmekte. Tepeler rüzgar enerji santralleriyle doluyor, bu da hayvancılığı olumsuz etkiliyor. Küçükbahçe tarafı ise balık çiftliklerinin işgali altında, neyse ki çiftlikler hemen kıyıda değil açıktalar. Yine de sıkıntı yarattıkları söyleniyor.

Urla: Çok merkezi bir konumu var, ulaşımı rahat, hem körfeze, hem açık denize kıyısı var. Şarapçılık ve zeytinciliğin yükseldiği bir yer. İyi bir araştırmayla istediğiniz gibi bir yer bulmanız mümkün. Urla diğer alternatiflerden daha sıkı fıkı İzmir ile. Yani İzmir Urla'ya kadar genişlemiş vaziyette.

Buraların dışında size önerebileceğim bir nokta daha var. Tire - Selçuk aksını düşünebilirsiniz. Denizden çok uzak olmadan doğanın daha bakir ve toprağın daha verimli olduğu bir bölgedir.

Bu bölgeleri dolaşıp havasını suyunu iyice bir yaşamadan karar vermekte zorlanacağınızı düşünüyorum. Eminim benden daha doyurucu bilgi sunacak arkadaşlar bilgi paylaşmaya gelecektir.

Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2017, 18:23   #3
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Sayın Guernica, verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. Foça konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum. Bergama ve Tire-Selçuk taraflarını da hemen araştırmaya başlıyorum.

Karaburun da çok hoş bir yer, ama satılık bir kaç yere haritadan baktım, çok eğimli arazilerdi. Bir de, o taraflar çok rüzgarlı olur dedi bazı tanıdıklarım.

Esasen Dikili'de 2-3 ay önce Gökçeağılı köyünde çok güzel bir yer bulmuştum. 2800 m2, içinde taş evi, ağılı da olan bir yer. Ama son anda tapuda adamın mülklerinin blokeli olduğu ortaya çıktı (ohal kapsamında). Alamadan geri döndüm.

Akrabalarımın büyük kısmı İzmir'de olduğu için Seferihisar ve Urla tarafları yakınlığı ile de cazip gözüküyor. Şimdi internetten araştırmaya devam edip, ilkbahar gibi de bizzat dolaşıp bakayım diyorum. (Aldıktan sonra da; iş ev yapmaya, bahçe düzenlemeye gelecek tabi. Soruların sonu yok!

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 12:42   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 12
Menderes Torbalı Selçuk çok güzel yerler küçük küçük Bulgaristan gocmenlerinin olduğu köyler tavsiye ederim

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

idanabas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 13:07   #5
Yeni Üye
 
Grkm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 15
Bir İzmir'li olarak bende bir kaç şey yazmak isterim.
Öncelikle Guernica arkdaşımızın dediği gibi Foça yaz turizmi açısından İzmir'in popüler bölgelerinden biri olduğu için arsa fiyatları pahalı,Foça'nın köylerindeki arsalara fazlasıyla talep var ve arsasını alan ev yapıyor,Harita mühendisi olduğum için alınan arsalara inşaat yapılabilmesi için aplikasyon raporu vermek için ölçümlere gidiyoruz ve inanın her gün onlarca aplikasyon talebi geliyor ve çok aşırı derecede talep var Foça köylerine.O yüzden benim fikrim Foça üzerinde çok fazla yoğunlaşmamanız.
Hem denize yakın olsun hem fiyatı uygun olsun derseniz Aliağa-Bergama arasında kalan Şakran beldesine bakmanızı tavsiye ederim,fiyatları gerçekten daha uygundur ve benimde beğendiğim yerlerdir bakmanızı öneririm.
Bergama konusunda da Bergama'da çok fazla köy var,aradığınız tarzda bir yer bulmanız kolay olacaktır ama internetten üzerinden araştırma yaparak bulmak kolay değil gelip görmeniz lazım,çünkü nasıl bir yer istediğiniz tam bilmiyorum,çam ormanlarının içinden bir yer mi yoksa ovadan mı bir yer.Bergama bu konuda iyidir yelpazesi geniştir.Kuzey egede bulunduğum için benim tavsiye edebileceğim yerler buralar,güney ege selçuk urla gibi bölgeler hakkında pek bilgi sahibi değilim.Birde Ayvalık,Edremit,Akçay bölgelerine bakmanızı şiddetle tavsiye ederim,bu bölgeler İzmir'e yakındır.

Grkm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 13:52   #6
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
ben de bizzat görmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Kışın arazi fiyatları biraz daha makul olurmuş; bir de, geçen ay artan döviz kurları, yurt içi fiyat seviyelerindeki etkisini tam manasıyla mart nisan gibi gösterecek. O yüzden de bir iki hafta içinde izin alıp, internetten uygun gibi gözüken yerlere bizzat bakayım diyorum.

Bu arada gördüğüm kadarıyla, Marmaris'le Fethiye arasında kalan sahil şeridinde (Dalyan, Sarıgerme, Göcek, Yanıklar, vs) ve arkasındaki köy/mahallelerde imarlı, 2-3 dönüm yerler de uygun fiyatlı gözüküyor. Denize de çok uzak değiller gibi. Belki o taraflara da uzanıp bakmak mümkün olabilir.

Selçuk civarlarına gitmiştim; Şirince, vs. Çok güzel yerler, ama konut imarlı yerlerden 2-3 dönüm olanlarına pek rastlamadım. Genelde emlakçılar yemin billah "valla ev yaparsın, ne olacak" vs diyorlar ama sonradan tarım İl/İlçe müdürlükleri imar izni vermezler diye endişeliyim. (bu konuda da doğru bilgi sahibi arkadaşlar olur da görüşlerini paylaşırlarsa memnun olurum).

Bergama taraflarına da biraz baktım. Kaz dağları fazla yokuş geldi, Cunda vs de fazla turistik. İç kısımdaki köylere bakamadım açıkçası. Kışın sıcaklık farkı İzmir'in güneyine göre fazla olur mu bilemiyorum. genelde sıcak mevsim daha kısa diye biliyorum.

Neticede, dediğiniz gibi, bizzat görüp beğenmek gerekecek.

YeniBON beğendi.
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 15:15   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
emlakjet sitesinde yer ismi ve arazi buyuklugu yazarak baksaniz bulabilmeniz mumkun, cok ucuz koy evleri ve kucuk ciftlikler var

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 15:20   #8
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Sayın Baobab, yerleşim yeri sınırları içerisinde kalan (yani imar planı olan) bölgeleri tercih etmeye özen göstermenizi öneririm. Diğer türlü çok fazla bürokratik merhale geçmeniz gerekecek. Benim seçtiğim arazide örneğin imar planı olmadığı için birkaç yıla yayılan bir bürokratik süreç sonrasında planlarımı gerçekleştirebileceğim düzleme geleceğim.

Sizin yazılarınızdan anladığım kadarıyla siz çok tepelik olmayan, ılıman (Akdeniz) iklimli denize yakın, köy hayatı arıyorsunuz. Sayın Grkm'nin önerdiği Şakran bölgesi bu iş için uygun gibi durmakla birlikte sizin belirttiğiniz gibi daha güneye inip Köyceğiz, Ula, Datça bölgelerindeki köyleri araştırabilirsiniz.

Önerim bol bol fırsat yaratıp arazi gezmeniz ve her gezdiğiniz arazide gördüğünüzü kendi isteklerinizle karşılaştırmanız yönünde olacaktır. Kendimden biliyorum yola çıktığımda arzuladığım bahçe ile arayışımın sürdüğü 2 yılın sonunda içime sindiği için aldığım arazi arasında çok büyük farklar vardı. Süreç boyunca gezdiğim yerlerde karşılaştığım iyi ve kötü yönler ne istediğim konusundaki arayışımı keskinleştirdi. Tabi gezdiğiniz yerleri sadece o anıyla değil yazı kışı, soğuğu sıcağı, yağmuru ayazıyla değerlendirmeye çalışın. Eminim içinize sinen bir araziyi bulacaksınız. Arayınca karşınıza çıkıyor çünkü.

Arazi arayışları konusunda çok sevdiğim bir yazıyı sizinle paylaşmak isterim. Forumumuzun değerli üyesi Sayın Taşlıbahçe'nin yazısı belki sizin arayışınızı kısaltacak donelere ulaşmanızı sağlayabilir.


Düzenleyen Guernica : 25-01-2017 saat 15:22 Neden: imla
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2017, 09:47   #9
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Forumda gezerken Sn Taşlıbahçe'nin bloğunu dün keşfettim, büyük bir zevkle okumaya devam ediyorum. Son derece ilham verici, ümit verici şeyler yazmış. Ancak ben onun kadar cesur olabilir miyim, emin değilim. Yaz sonunda Kaz dağlarında bir otelde kalıp 3-4 gün o civarı gezdim, açıkçası onun kaldığı türden bir yerde yaz kış yaşayabilir miyim, o kadar kararlı ve enerjik miyim, emin olamadım.

Bununla birlikte, almak istediği arazinin nasıl bir yer olması gerektiği ile ilgili düşünce ve gözlemleri son derece ilham verici. Ben de direkt tarlalar arasında uzun süredir aynı tip ürün ekilen bir yer istemiyorum. Artık hem doğaya hem de yerleşim yerlerine görece yakın bir yerler bulabilir miyim, ikisinin bir orta noktası olur mu, ona bakacağım.

Selam ve sevgiler...

YeniBON beğendi.
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2017, 13:26   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 63
Sayın Boabab bende sizin gibi çok araştırdım.Önce İzmir kemalpaşa taraflarından baktım aylarca daha sonra eşim bana 3'ü bir arada olsun denizede yakın olsun hemde köy evi olsun dedi.Nihayetinde araştır araştır Karaburun küçükbahçe köyü nasip oldu ******* olmuş
sizin gibi 1-2 dönümlük yerler baktık ama Karaburun da bu biraz zor.Aldığımız köy evi 120 m2 deniz manzarası olan bahçesi ve içinde 2 katlı taş bir rum evi var. Şuan tadilat yapılıyor. Evimizin hemen yanında bulunan evde toplamda 160 m2 ve 100 m2 bahçesi var denize 700mt yaklaşık tabi. Kim bilir oralardan düşünürseniz komşu oluruz

ruzgar78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2017, 15:00   #11
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Ben de giderek Karaburun-Seferihisar-Özdere taraflarına bakmaya başladım zaten.

Küçükbahçe tarafı biraz daha az rüzgar alır gibi geliyor. Karaburun'un uç kısımlarında dağlık yerlerde uygun yerler buldum, ama rüzgarlı mı değil mi gidip kendim bakmam gerekecek.

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2017, 13:36   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 63
Hayırlısı olsun şimdiden.Dilerseniz bizim yan taraftaki taş ev satılık birde ona bakmanızı tavsiye ederim

ruzgar78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2017, 16:13   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Mavi Keçi (Yeni Bir Yaşam Yine Yeniden)

Karaburun'da yaşayan bir agaclar.net'li

Erdal Hoca ve g.c. beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2017, 21:48   #14
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Ankara'da yaşayan bir Bergamalı olarak ben de bir kaç şey söylemek isterim. Üstelik bir kaç yıl sonrası için benim de çok benzer planlarım olması nedeniyle yaşayacağınız tecrübeler bana da ışık tutacakmış gibi geliyor. Doğal olarak ben öncelikle Bergama-Kınık civarına dikkat çekmek istiyorum, Bakırçay ovasının Madra ve Yunt dağlarıyla buluştuğu bölgelerde güzel yerler bulunabilir. Bir diğer favorim ise Altınova-Gömeç-Burhaniye hattı, arada Ayvalık'ı bilerek pas geçtim; özellikle Kozak yaylasından Altınova'ya inen bölge tam bir oksijen deposu. Kolaylıklar diliyorum.

Guernica ve Hestia beğendi.
mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 20:57   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-02-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Merhaba, ben de yeni bir üyeyim, biz de çekirdek bir aileyiz, iki buçuk yaşında bir kızımız var ve onun İstanbul yerine daha sakin ve tüketimden mümkün olduğunca uzak bir yerde büyümesini istiyoruz. Bir kaç yıldır permakültür kavramıyla tanıştık ve hayalimiz bir permakültür çiftliği kurmak ve orada yaşamak, emekliliğimize de oldukça var bu sebeple bi yandan da küçük baş hayvancılık yaparak minimum da olsa, gerekli durumlarda kullanabileceğimiz nakitimiz olsun, aynı zamanda bir işimiz olsun, hem de köyde yaşamak istediğimiz için köy sakinleriyle paylaşacak bi işimiz olsun istiyoruz. Çocuğumuz daha küçük en azından hastaneye ve okula yakın olsun diye Ayvalık ve Altınova köylerini araştırıyoruz, tabi bir de validemiz yaz kış Dikili Salihler yakınında yaşadığı için oradaki köylere de bakıyoruz. Bu dediğim civarlardakş köyler hakkında bilgisi olan ya da oralı olan üyeler var mıdır diye bu konuda yazmak istedim. 2017 Mart ortasında belirlediğimiz bi kaç yere bakmak için oralara gideceğiz, Bergama'da da bi keçi çiftliği bulduk, bizi kabul ederlerse onları da ziyaret etmeyi düşünüyoruz.
Teşekkürler....

Guernica beğendi.
Tuhaf işler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 22:43   #16
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Sayın Tuhaf işler, foruma hoş geldiniz. Size ilk tavsiyem bu linkten kendinizi tanıtan bir mesaj paylaşmanız ve ardından buradaki alt başlıklardan forum kullanma kılavuzuna bir göz atmanız. Zira, bu şekilde sorularınıza cevap alma ihtimaliniz biraz düşük.

Daha sonra buraya dönerseniz, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz; hatta benim de Salihleraltı ile ilgili bir tavsiyem olabilir. İyi forumlar.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:29   #17
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Tekrar merhaba sayın Tuhaf işler, ne güzel üyelerimiz de sizinle tanışmış oldular, yüreğinize sağlık.

Bir akrabamız yıllardır yaz-kış Salihleraltı'nda yaşıyor, site içinde bir market işletiyor. Esnaf olduğu ve uzun zamandır bölgede yaşadığı için Salihler köyünü ve civarını iyi biliyordur. Arzu ederseniz kendisiyle temasa geçip marketinde size bir çay ikram eder mi diye sorabilirim.

Ayrıca muhtemelen görmüşsünüzdür ama ben yine de forumda yer alan Sürdürülebilir Doğal Tarım sayfalarına buradan (sitede veya mobil cihazımda bir sorun var, maalesef linki buraya kopyalayamıyorum, forum içinde arama yaptırarak da) ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:56   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-02-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Tekrar merhaba sayın Tuhaf işler, ne güzel üyelerimiz de sizinle tanışmış oldular, yüreğinize sağlık.

Bir akrabamız yıllardır yaz-kış Salihleraltı'nda yaşıyor, site içinde bir market işletiyor. Esnaf olduğu ve uzun zamandır bölgede yaşadığı için Salihler köyünü ve civarını iyi biliyordur. Arzu ederseniz kendisiyle temasa geçip marketinde size bir çay ikram eder mi diye sorabilirim.

Ayrıca muhtemelen görmüşsünüzdür ama ben yine de forumda yer alan Sürdürülebilir Doğal Tarım sayfalarına buradan (sitede veya mobil cihazımda bir sorun var, maalesef linki buraya kopyalayamıyorum, forum içinde arama yaptırarak da) ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim, ilginize. Salihler köyünü çok iyi biliyorum, orada yabancıları pek sevmezler ama biz severiz salihler köyünü , orada bizim kafamızdakine uygun pek arsa yok, kıratlı köyü çoğunlukla hayvancılık yapar ama bi iki inek, tavuk gibi, büyük çaplı değil, aynı zamanda zeytinlikleri vardır, geri kalanı ise sigortalı bi iş için olsa gerek sahil sitelerinde çalışmayı tercih ediyorlar, bahcevan, bekçi olarak hatta köy yerine sahil tarafında yaşamayı tercih ediyorlar, onu da anlamış değilim, mis gibi köyleri duruken, zaten iki km yol var iş yerleri ile köy arasında. Bir de Gökçeağıl köyü var, orası çok göç alan bir köy, onlar da sahil sitelerinde çalışmayı yeğliyorlar, sanırım hayvancılık da var, orda bi iki yer işaretledik ama bize uzak geldi, çocuk olunca, hastane, okul gibi mekanlara kolay ve hızlı ulaşımı gözardı edemiyoruz, fakat çok gönlümüzde yer ederse , o civarda Gökçeağıl olabilir.
Gelişmeleri burada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim, diğer cesur forum üyeleri gibi. Zor bi süreç, fazla birikmişimiz yok, krediyle bu işi çözüp, iki sene içinde yaşanılacak bi çiftlik kurabilmeyi hayal ediyoruz. Öte yandan uyanık olmalıyız, tek atışlık şansımız var çuvallarsak bizim için çok büyük hüsran olur.
Teşekkürler!

mister73 beğendi.
Tuhaf işler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:57   #19
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Merhaba,
Doğayı sevdiğiniz belli. Hayvanları'da sevdiğinize eminim.
Şu an için nerede yaşayacağınıza karar verdiniz mi bilmiyorum.
Alın size bir tüyo. Patimizin vücud rengi beyaz. Ya burnu..
Ne renk..

....burun. Noktalı yere rengini yazın.




Name:  Kara Burun.jpg
Views: 2993
Size:  69.7 KB

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2018, 09:11   #20
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Merhabalar;

2017 Ocak ayında bu başlığı açıp, sürekli yaşamak amacıyla Ege kıyılarında sakin bir yer baktığımı ifade etmiştim. Yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Bu süre zarfında Çanakkale'den başlayarak, Bergama, Dikili, Foça, Seferihisar, Karaburun, Urla, Bodrum, Gökova, Datça ve Köyceğiz civarlarında bir çok yer baktım.
En sonunda Datça yarımadasına o kadar hayran kaldım ki, yarımadanın uç kısımlarında yer alan bir köyün yamaçlarından, imarlı ve taş evli 1200 m2 kadar bir yer almakta karar kıldım. Bu bölgeyi seçmemdeki başlıca sebepler; henüz fazlaca turistik hale gelmediği için çevrenin bozulmamış olması, arsa fiyatlarının görece ucuzluğu, yarımadanın üçte ikisinin tarihi ve doğal sit alanı olması, uçsuz bucaksız bakir koyları, el değmemiş ormanları ve yöredeki insanları sevmiş olmam. (Ayrıca, belirtmem gerekir ki, yakınlarda bodrum ve marmaris de dahil, kolayca ulaşılabilecek bir sürü turistik merkez varken gayet kötü yollarda 80 km daha tepip buraya gelen insanlar, diğer turistik yerlerde yaşayanlara nispetle ayrı bir tipolojiye sahip oluyorlar. Adeta doğal bir seçilimle ortaya çıkan farklı bir karakter arz ediyorlar datça yarımadasının batısına yerleşenler.)

Arsamın içinde 14 kadar badem ağacı, 7-8 zeytin ağacı, 2 tane limon, 3 tane asma ve 2 tane melengiç var şimdilik.

"taş ev" daha çok kısmen yıkık 2 odalı bir yer olduğundan, zamanla onu onarıp müştemilat olarak kullanıp başka bir taş ev yaparak sürekli yaşayacağım bir yer haline dönüştürmeyi düşünüyorum. İşin en zor kısmı bittiğine göre, şimdi artık yavaş mimari proje, elektrik, su, taş duvar vs işlerine odaklanabilirim. Umarım bir kaç sene içerinde bunlar da tamamlanır ve ben de tamamen yerleşmiş olurum.

Şimdilik amacım 2 katlı, büyük verandalı bir taş ev yapıp, arsanın içinde çiçek ve sebze tarhları oluşturmak, arsa içindeki sekileri ve etrafını çevreleyecek taş duvarı da böğürtlen ve meyve ağaçları ile donatmak. Özellikle meyve fidelerinin büyümeleri zaman alacağı için, bunların dikimi ve bakımı işlerine en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Bölgede su kıt olduğu için, çatıda biriktireceğim sular için bir sarnıç/depo da yapmam gerekecek.

Herkese yardımları için tekrar teşekkürler, selam ve sevgiler.

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2018, 11:12   #21
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab Mesajı Göster
Merhabalar;

2017 Ocak ayında bu başlığı açıp, sürekli yaşamak amacıyla Ege kıyılarında sakin bir yer baktığımı ifade etmiştim. Yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Bu süre zarfında Çanakkale'den başlayarak, Bergama, Dikili, Foça, Seferihisar, Karaburun, Urla, Bodrum, Gökova, Datça ve Köyceğiz civarlarında bir çok yer baktım.
En sonunda Datça yarımadasına o kadar hayran kaldım ki, yarımadanın uç kısımlarında yer alan bir köyün yamaçlarından, imarlı ve taş evli 1200 m2 kadar bir yer almakta karar kıldım. Bu bölgeyi seçmemdeki başlıca sebepler; henüz fazlaca turistik hale gelmediği için çevrenin bozulmamış olması, arsa fiyatlarının görece ucuzluğu, yarımadanın üçte ikisinin tarihi ve doğal sit alanı olması, uçsuz bucaksız bakir koyları, el değmemiş ormanları ve yöredeki insanları sevmiş olmam. (Ayrıca, belirtmem gerekir ki, yakınlarda bodrum ve marmaris de dahil, kolayca ulaşılabilecek bir sürü turistik merkez varken gayet kötü yollarda 80 km daha tepip buraya gelen insanlar, diğer turistik yerlerde yaşayanlara nispetle ayrı bir tipolojiye sahip oluyorlar. Adeta doğal bir seçilimle ortaya çıkan farklı bir karakter arz ediyorlar datça yarımadasının batısına yerleşenler.)

Arsamın içinde 14 kadar badem ağacı, 7-8 zeytin ağacı, 2 tane limon, 3 tane asma ve 2 tane melengiç var şimdilik.

"taş ev" daha çok kısmen yıkık 2 odalı bir yer olduğundan, zamanla onu onarıp müştemilat olarak kullanıp başka bir taş ev yaparak sürekli yaşayacağım bir yer haline dönüştürmeyi düşünüyorum. İşin en zor kısmı bittiğine göre, şimdi artık yavaş mimari proje, elektrik, su, taş duvar vs işlerine odaklanabilirim. Umarım bir kaç sene içerinde bunlar da tamamlanır ve ben de tamamen yerleşmiş olurum.

Şimdilik amacım 2 katlı, büyük verandalı bir taş ev yapıp, arsanın içinde çiçek ve sebze tarhları oluşturmak, arsa içindeki sekileri ve etrafını çevreleyecek taş duvarı da böğürtlen ve meyve ağaçları ile donatmak. Özellikle meyve fidelerinin büyümeleri zaman alacağı için, bunların dikimi ve bakımı işlerine en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum. Bölgede su kıt olduğu için, çatıda biriktireceğim sular için bir sarnıç/depo da yapmam gerekecek.

Herkese yardımları için tekrar teşekkürler, selam ve sevgiler.
Sadece bir hafta yöreyi dolaşmış biri olarak datçayı mavi ile yeşilin nerede başlayıp nerede bittiği belli olmayan cennet parçası olarak tanımlayabilirim. Kim bilir daha ne saklı güzellikler barındırıyordur. Çok iyi bir seçim olmuş, her şey gönlünüzce olsun.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2019, 17:33   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-09-2017
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Ankara' da bahçeli ev isteyenler

Ankara'da sürekli yaşamak için bahçeli bir ev almak istiyorsanız Sincan'a bağlı Yenihisar Mahallesine bir göz atabilirsiniz.Ankara bahçeli ev, müstakil ev , sürekli kalmak içinde çok uzak olmayan,havası temiz,şehir merkezinden uzak.
Türk Konut Temelli Yeni Hisar Villakent Projesini araştırın.Tek katlı müstakil, C tipi müstakil ve ikiz tip müstakil evler bulunmaktadır.
İkizlerde fiyatlar 250bin TL civarıdır.Tek katlı müstakiller , iki katlı müstakiller , hatta aynı site içerisinde 4-5 katlı apartman dairesi bile bulabilirsiniz.

https://www.google.com/maps/place/T%...7!4d32.4434745


Düzenleyen optimizasyon : 19-07-2019 saat 17:36 Neden: eksik kaldığını düşündüm
optimizasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2019, 19:55   #23
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 451
Tarla vasıflı alanlarla ilgili yönetmelik var.
Alanın yüzde 5 ini geçmeyecek şekilde ev yapabilirsiniz izin almaya gerek yok. Tarla ne kadar büyük olursa olsun yüzde 5 şartına rağmen 250 m2 den büyük yer yapamazsınız. Ben bu yönetmeliğe dayanarak bahçeme yaptım. Kimse de bişey demedi.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2019, 20:19   #24
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Tarla vasıflı alanlarla ilgili yönetmelik var.
Alanın yüzde 5 ini geçmeyecek şekilde ev yapabilirsiniz izin almaya gerek yok. Tarla ne kadar büyük olursa olsun yüzde 5 şartına rağmen 250 m2 den büyük yer yapamazsınız. Ben bu yönetmeliğe dayanarak bahçeme yaptım. Kimse de bişey demedi.
Verdiğiniz bilgi yanlış; kimse bir şey dememiştir ama bu yasaların izin verdiği anlamına gelmiyor. Ayrıca o yasalar da değişti, belki dört, belki beş sene oldu.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2019, 12:55   #25
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 451
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Verdiğiniz bilgi yanlış; kimse bir şey dememiştir ama bu yasaların izin verdiği anlamına gelmiyor. Ayrıca o yasalar da değişti, belki dört, belki beş sene oldu.
Mevzuat Bilgi Sistemi

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2019, 21:10   #26
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Bu mevzuatı okuyarak tarla vasıflı yerlere alanın %5'ini geçmemek koşuluyla hiç bir yerden izin almadan yapı kondurabileceği fikrini çıkarmak mümkün değil. Yaparsınız ve kimse bir şey demez; burası Türkiye; ama diyen de çıkabilir. Her halukarda verdiğiniz bilgi yanlış ve yanlış yönlendirebilirsiniz okuyanları. Her şeyi resmi yapmak isteyenlere tavsiyem ilk olarak imar durum belgesini almaları olacak. Ben yaparım kimse de bir şey demez diyenler için söyleyecek bir şey yok zaten.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024