agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen bthnbyrktr

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2015, 13:33   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 40
Yeryüzü Cenneti

Name:  Orman Manzarası.jpg
Views: 1133
Size:  54.1 KB

Derler ki Adem ile Havva, dünyaya cezalandırılmak için gönderilmiş. İnsanın içindeki, şeytanlığı veya özgürlük duygusunu hangisini diyeceğimi bilemedim; onun dürtülerine yenik kaldıkları için yasak meyveden yediler. Sonuçta dünyaya düştüler. Bu oldu veya olmadı asıl anlatılmak istenen bu değil. Kıssadan hissenin anlatmak istediği aklımıza direk gelen cennetten dünyaya düşmek değil. Dünya bir cehennem de değil ancak.

Günlerdir zorla uyuyorum. Dışarıdaki sesler artık dayanılmaz. Toz, duman, araçların atıkları. Burası adeta yaşanmaz bir yer olmaya başladı. İstanbul dediğimde artık aklıma, çok eski ve sürekli arıza çıkaran hantal bir Alman tankı geliyor. Gerçekten dünya kıssadan hissedeki gibi lanetli bir yer mi? Yoksa biz, Allah’ın bize verdiği nimetlere nankörlük mü ediyoruz? Ben çok büyük bir gezgin değilim ancak küçük de olsa doğada adım atmaya çalışıyorum. Bana öyle geliyor ki insanlar artık nankör. Aslında tam olarak kör. Bütün insanlar mı çıldırdı? İnsan hakları altında alenen yapılan erkek erkeğe veya kız kıza yapılan fohuşun (paran varsa) artık serbest kaldığı bir ortamdayken, gerçekten hak olan canlıların yaşam hakkı görmezden geliniyor. Ne insanların ne hayvanların ne de bitkilerin yaşam hakkı yok. Paran varsa yaşıyorsun sadece. Bir çok insanın, bitkilerin ve hayvanların parası yok. Dünya hepimize yetebilecek bir şekilde büyükken sığamıyoruz.

Name:  Orman Yolu.jpg
Views: 1118
Size:  64.1 KB

Her neyse anlatmak istediğim bu değil. Yaratanın bize verdiği nimetlere karşı nankörlük yapıyoruz. Kıssadan hisse; burası gerçekten lanetli bir yer mi yoksa yaşamımızı cennete çevirebilir miyiz? Bu yüzden aylardır, yıllarca hayalini kurduğum bir fikrin peşinden gitmeye çalışıyorum. Buradan kaçmaya çalışıyorum. Kimseye bağlı olmadan, kimsenin himayetinde kalmadan yaşayabilir miyim? Dünyayı bu şekilde gezebilir miyim? Ben bunları birilerini zengin etmeden yapmak istiyorum.

Name:  Yabani Meyveler.jpg
Views: 1162
Size:  70.2 KB

Bunun için ilk önce bir yuvam olmalı. Bunun için Marmara Bölgesi’nde geniş çaplı bir araştırma yaptım. Çevremdeki önerilere göre İstanbul’a kolaylıkla ulaşabileceğim bir yerde olmalı. Bu kısımlar önemli değil. Önemli olan yeryüzünde de cennet var. İnsanların olmadığı yerler. Yaban meyvesindeki meyvelerin tozlanmadığı bir yer. Böyle bir yer bulduk. gittik ve inceledik. Çok güzeldi. Meyvelerin tadı da çok güzeldi. Hayran kaldık. Aslında içimden geçen orada sürekli yaşayabilmek. Kimsenin bulamadığı ulaşamadığı o yerlerde sabahları gözümü açabilmek, doğanın bize verdiği besinlerin tam olarak tadına varabilmek. Doğanın kokusuna ulaşabilmek. Bunu her gün yaşamak isterdim. Her gün olmasa da sanırım ileride bu mutlu günlerimi ailemle birlikte yaşayabileceğim. Kıssadan hissedeki dünya bir cehennem değil, bir cennet parçası. Onu cehenneme çeviren ve yaşanılmaz hale getiren bizleriz. Keşke herkes, doğanın bizlere verdiği nimetlerin değerine ulaşabilse.

aziztoprak ve vgezer beğendi.
bthnbyrktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 22:18   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2016
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 26
Tebrikler öncelikle, arazi hakkında biraz daha geniş bilgi verebilirsiniz aslında.

mhmet_do Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2016, 16:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Belkide bir aksilik çıktı düşüncelerini gerçekleştiremediler.

Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2020, 21:14   #4
Ağaç Dostu
 
SecretGarden..'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 104
hemde dere kenarında cok guzel bır yer abı kutlarım senı pes etme bence cok guzle bır yer yapacaksın...ah bırde ben böyle bır yer bulabılsem..

SecretGarden.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024