agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni86Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2015, 22:34   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-09-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
arkadaşlar, bağ evi veya kır evi diye başvuru yaparsanız başından %50 kaybetmiş sayılırsınız, başvurularınızı tarımsal amaçlı depo olarak yapın (malzeme odası, tarlada çalışan işçilerin soyunma ve duş alma odası vb)
Ben tarım arazim için bağ evi şeklinde başvuru yapmıştım 2ayın sonunda henüz resmi belge elime ulaşmadı ancak telefonla memur arkadaştan öğrendiğim kadarıyla başvurum tüm müdürlükler tarafından onaylanmasına rağmen "Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü" tarafından olumsuz değerlendirilmiş..
Tarımsal amaçlı depo olarak başvuruda bulunmam için bütün işlemlere yeniden mi başlamam gerekli ?
Bu izni alabileceğim veya işi bilen evrak takibi yapan yerler varmıdır acaba ?
Çevrede ev yapan yerler var bana izin çıkmadı anlamadım hayallerim suya düştü.

YeniBON beğendi.
CanK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2016, 19:08   #32
Ağaçsever
 
brs_murat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 31
merhaba komşum bakçesine yerden 2m yükseklikde profil ve ahşab karışımı altı beton zeminli 30 m2 serender ev yaptı 3 bin tl yakın ceza geldi.(yaptığı serender maliyeti 3 bin tl)

şimdi elektirik bağlatacak nede olsa yıkmıyorlarmış.
bende bu yaz yapsammı diye düşünüyorum.
..

YeniBON beğendi.
brs_murat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 02:26   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2012
Şehir: Tekirdag
Mesajlar: 30
Merhaba, bende 10 Dönüm gibi Çanakkale-Bayramiç veya Balıkesir-Gönen köylerinden Orman kenarı köyden 2-3 km gibi yer almayı düşünüyorum, normal ev yaptırmazlar benim kanımcada peki normal bildiğimiz ev değilde yerin altına kendim hiç bir izin almadan yapar isem ne olur cezamı yıkmamımı isterler, yerin altınadamı karışırlar? ev 1-2 Metre gibi topragın altında kalacak şekilde olacak dışarıdan sadece kış bahçesi gibi ön tarafı görünecek, Mevzuatların hiç birisinde öyle birşey yok bir kaç Mimar ilede görüştüm düzgün yanıt alamadım ******.

Bu Linklerde bulunan resimlerdeki gibi olacak şekilde.

Bauwelt Blog: Märchenhaft wohnen im Erdhaus
___ erdhaus // architekt di hackl ___

FikretBulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 02:34   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2012
Şehir: Tekirdag
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FikretBulut Mesajı Göster
Merhaba, bende 10 Dönüm gibi Çanakkale-Bayramiç veya Balıkesir-Gönen köylerinden Orman kenarı köyden 2-3 km gibi yer almayı düşünüyorum, normal ev yaptırmazlar benim kanımcada peki normal bildiğimiz ev değilde yerin altına kendim hiç bir izin almadan yapar isem ne olur cezamı yıkmamımı isterler, yerin altınadamı karışırlar? ev 1-2 Metre gibi topragın altında kalacak şekilde olacak dışarıdan sadece kış bahçesi gibi ön tarafı görünecek, Mevzuatların hiç birisinde öyle birşey yok bir kaç Mimar ilede görüştüm düzgün yanıt alamadım ******.

Bu Linklerde bulunan resimlerdeki gibi olacak şekilde.

Bauwelt Blog: Märchenhaft wohnen im Erdhaus
___ erdhaus // architekt di hackl ___
Nedense önceki yazıma sığmadı yazdıklarım bu videodaki gibi fakat dışarıdan
sadece camlı kısım görünecek gerisi yerin altında kalacak.

https://www.youtube.com/watch?v=PWVtBqaGaLE

uzman16 beğendi.
FikretBulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2016, 21:03   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
Ankara Yenimahalle de konteynerlı bahçem var.

Arkadaşlar öncelikle kendi tecrübemi paylaşayım. benim arsam net 1 dönüm. Arsayı aldım. Konteyner koycam zemin düzeltildi kalıp çakıldı, kalıp içine yeteri kadar taş döküldü. çatlama dökülme olmasın diye hasır bağlandı. Beton sağlam olsun diye gittim mikser getirdim. kalıp içine döküldü bulduğum 2-3 eleman bi güzel düzeltti yaydı betonu. beton ölçülerim izin verilenden büyük. Daha sonra konteyner yüklendi kamyona. önlü arkalı gidiyoruz. Bi baktım kamyon yok arkada. Meğer yıkım ekibi durdurmuş "hayırdır" diyorlar şoföre. bizimle beraber bahçeye kadar geldiler betonu gördüler sıkıntı çıkarmadılar. lafını bile etmediler Allah razı olsun dedim. Bi yazı verdiler en kısa zamanda belediyeden izin al dediler. Gittim yenimahalle belediyesine bahçeye konteyner koycam dedim 2500 tl masraf çıkardılar. Ödedik makbuzu sakla dediler. O günden beri yıkım ekibi her geçişinde korna çalar selam verir gider. Önemli olan empati yeteneği olacak insanda. Bana betonu küçült dese hapı yuttum. ceza kesse hapı yuttum. Problemsiz 2. sezona giriş yaptık bakalım.

mister73 beğendi.
doğada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 11:11   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-08-2015
Şehir: İstanbul-Çanakkale
Mesajlar: 71
son zamanlarda ev yaptıranlar oldu mu acaba? hala izin konusunda sorunlar devam mı ediyor

bahçe heveslisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 12:12   #37
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Baştan sona bütün yazılanları okudum. Sonuç olarak herkesin kaçırdığı bir nokta var. Söz konusu almış olduğunuz arsaların imar durumu olup olmaması. Hiç kimse arsasının vasfını burada belirtmemiş. Siz aldığınız toprağı kendinize göre tarla **** arsa olarak nitelendiremezsiniz. Tapunuzun imarlı olup olmaması, hangi kanun ve yönetmeliklere dahil olduğunu belirler. Planlı alanlar tip imar yönetmeliği, plansız alanlar tip imar yönetmeliği, 3194 sayılı imar kanunu. Tapularınız bunların hangisine giriyor onu bir belirlemek lazım önce.Israrla tapu diyorum çünki arsa demek imarlı toprak parçası demektir. Tarla dediğinizde ise imar mevzuatına göre üzerinden imar geçmemiş, hiç bir şekilde planlı yapılaşmaya açılmamış toprak demektir. Birde şu var. Her ne kadar yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket ediliyor olsa da sorumlu idarelerin kendilerince aldıkları kararlar var. Burada bazı yasa maddeleri paylaşılmış. Örneğin 5000 m2 arsa olmaması gibi. Maddede (Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.) demek istediği şu. Eğer 5000 m2 den büyük arsanız varsa bunu bölerken (ifraz) bu hususlara dikkat edin demek. Yoksa arsanız 5000m2 den küçük bişey yapamazsınız demek değildir. Aslında burada bahsedilen madde ( Madde 63 - (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde; inşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir.) ve hemen hemen herkesi kapsayan madde budur. Burda anlatılmak istenene şu. Eğer tapunuz imar dışı bir bölgede ise ve arsanızın içerisine ne kadar büyüklükte bir bina yapacağınızı ifade etmektedir. Bu maddelerde adından da anlayacağınız üzere ''İmar Dışı Alanlar Yönetmeliği''. Her ne kadar bina yapma hakkınız belirli ölçüler ve sınırlar içinde yapılacaksa da bu binaların projelerinin çizilip o bölgede ilgili makamlara da onaylatılması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili aklınıza takılan başka sorular da olursa dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışırım.

hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 13:21   #38
Ağaç Dostu
 
feyziuslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2012
Şehir: manisa
Mesajlar: 131
Benim asfalt yola 104 metre cepheli,2813 m2 alanı olan ve trilye
zeytin,ayva,incir,dut,kayısı,elma,cennet elması,iğde vs..meyve ağaçları ile doldurduğum, ilkbaharda bülbül ve kuş seslerinin eksik olmadığı babadan kalma bir bahçem var. Buraya bir bağ evi yapmak istedim ve tapusuyla birlikte Manisa Yunus Emre belediyesine müracaat ettim.Bahçe ile ilgili kendilerinde kayıtlı planlara baktılar.Öncelikle belediyenin anlaşmalı olduğu harita müh.bürosundan çizdireceğim bir aplikasyon krokisi(430.00 TL Çizim Ücreti) ve dilekçe ile başvurmam söylendi.Dilekçem hakkında Tarım İl Müdürlüğü'nün görüşünün alınacağı,görüşün olumlu olması halinde,bahçemin yola yeterli uzunlukta cephesinin bulunması,2000 m2'nin üzerinde olması ve yerleşim alanı dışında olması(kuş uçuşu 1 km) nedeniyle muhtemelen izin alabileceğim ifade edildi.Şimdilik kroki çizdirme aşamasındayım.Tecrübelerimi buradan paylaşacağım(Manisa Büyükşehir statüsündedir.Yunus Emre merkez ilçedir.Belki Büyükşehir statüsü olmayan yerler farklıdır).

feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 15:56   #39
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Feyzi bey. "Bahçe" olarak nitelendirmişsiniz . Sanırım imarlı olmayan bir arsanız var. Yukarıda da belirttiğim gibi "imarlı dışı alanlar" yönetmeliğine tabi olabilirsiniz ama yine de kapsam kapsamında Tarım il Müdürlüğü'nden izin alınması da ayrı bir prosedür sanırım. Tarım il'den de gerekli izni alırsanız ilgili yönetmelik gereği 140 m2 inşaat sahasına sahip tek **** iki katlı ( bodrum için izin alıp alamayacağınızı bilmiyorum ) bir bina yapabilirsiniz. Ancak ilgili bütün projeleri çizdirmenizi isteyebilirler. Ama siz konaklama amaçlı değil de ağaçlarımın bakımı, korunması vs amaçlı bir yapı koymayı **** inşaa etmek istediğinizi söylerseniz belki izni alabilirsiniz. Bunun içinde büyükşehir statüsünde olduğu için su ve elek. abonelikleri almanız ve ona göre hareket etmeniz gerekmektedir. Bu konudaki gelişmeleri yazarsanız elimden geldiğince yol göstermeye **** aydınlatmaya çalışırım.

hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 17:43   #40
Ağaç Dostu
 
feyziuslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2012
Şehir: manisa
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Feyzi bey. "Bahçe" olarak nitelendirmişsiniz . Sanırım imarlı olmayan bir arsanız var. Yukarıda da belirttiğim gibi "imarlı dışı alanlar" yönetmeliğine tabi olabilirsiniz ama yine de kapsam kapsamında Tarım il Müdürlüğü'nden izin alınması da ayrı bir prosedür sanırım. Tarım il'den de gerekli izni alırsanız ilgili yönetmelik gereği 140 m2 inşaat sahasına sahip tek **** iki katlı ( bodrum için izin alıp alamayacağınızı bilmiyorum ) bir bina yapabilirsiniz. Ancak ilgili bütün projeleri çizdirmenizi isteyebilirler. Ama siz konaklama amaçlı değil de ağaçlarımın bakımı, korunması vs amaçlı bir yapı koymayı **** inşaa etmek istediğinizi söylerseniz belki izni alabilirsiniz. Bunun içinde büyükşehir statüsünde olduğu için su ve elek. abonelikleri almanız ve ona göre hareket etmeniz gerekmektedir. Bu konudaki gelişmeleri yazarsanız elimden geldiğince yol göstermeye **** aydınlatmaya çalışırım.
Teşekkür ederim Sayın hamseey; İmarlı olmayan,tapusunda tarla yazan ama emekliliğe hazırlık için hobi bahçesi veya çoğunlukla zeytin olduğu için zeytinlik diye nitelendirebileceğim şekilde düzenlediğim bir yer.Gelişmeleri paylaşacağım.

feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2016, 10:56   #41
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-11-2016
Şehir: bursa
Mesajlar: 1
taşınmaz olarak 5 dönüm altında yere hiçbir konut yapılamaz 5 dönümden küçükse illede betonarme derseniz tarımsal amaçlı yapı olmalı bunlarda mantar üretim yeri ahır ve çoban barınağı gibi

diğer seçenek ise taşınmaz bunları yapmak kanunen yasak değil dikkat etmesi gereken nokta yapının taşınır olması gerekir beton vs. kullanılmamalı bu yapıya bakıldığı zaman burada kalıcı değil bir süre sonra kaldırılabilir görünmeli buda temelsiz konteyner ağaç ev vs. olabilir

ama belediyeler bunuda sıkıntı yapıyolar neden çünkü bunlardan para kazanamıyolar belediyenin tek derdi paradır. gelir tutanak yazar gider bir süre sonra ercümen kararını evine gönderir işte yapmanız gereken bundan sonrası ercümen kararına 60 gün içinde itiraz hakkınız var gider mahkemeye ben burada bina nitelikli yapı değil baraka nitelikli yapı yaptım der keşif istersiniz bilirkişi gelir bakar temelsizse davayı kazanırsınız çünkü kanunda bir yapı birde binanın tanımı yapılmış yapıya taşınır binaya kalıcı demiş ve bina yapmak yasaktır demiş. yapı yapmak yasak değil

Emine Akman beğendi.
sokaklambasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2016, 11:02   #42
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Sokaklambası.... Kanunun hiç bir maddesinde 5 dönüm altına yapı yapılamaz ibaresi yoktur. Üstte maddelerde belirtmiştim. İfrazdan sonra 5.000 m2 altında alan oluşturmazsınız der. Bu yapılaşmadan ziyade arsa oluşturmak için yürürlüğe konulmuş bir maddedir. Bir daha göz gezdirmenizi dilerim.

ArdaT. ve CanK beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 15:59   #43
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Merhabalar, müsadenizle bilgisi olan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Yakın bir zamanda şehirden, hatta mümkünse köyden bir hayli uzakta küçük, tek katlı bir ahşap ya da taş ev yapmak istiyorum. Beton ve temel olmayacak. Elektrik, su vs. bağlanmayacak. Bunun için mutlaka alınan yerin resmi yola cephe olması mı gerekir?

Teşekkürler.

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:08   #44
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CrimsonVisions Mesajı Göster
Merhabalar, müsadenizle bilgisi olan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Yakın bir zamanda şehirden, hatta mümkünse köyden bir hayli uzakta küçük, tek katlı bir ahşap ya da taş ev yapmak istiyorum. Beton ve temel olmayacak. Elektrik, su vs. bağlanmayacak. Bunun için mutlaka alınan yerin resmi yola cephe olması mı gerekir?

Teşekkürler.

Yakın bir zamanda şehirden, hatta mümkünse köyden bir hayli uzakta küçük, tek katlı bir ahşap ya da taş ev yapmak istiyorum. Bunu yapa bilmeniz için arsa ( imar geçmemiş ) vasfına sahip olmayan bir yer almanız gerekmektedir. İmar uygulaması geçmemiş bölgelerde (Tarla diye adlandıralım ) kadastral yollar bulunur ve bu yollar illa her tarlanın bir kenarından geçmek zorunda değildir. Kadastral yollar ise resmi yol değildir. Sadece bölgenin ihtiyacını karşılamak üzere kolaylık açısından ve arazinin engebesine göre rastlantısal olarak kendiliğinden oluşmuş yollardır. Tarlalar ya bir kadastral yola cephedir ya da diğer tarlalarla bitişik halde ve diğer tarlalardan geçilerek kadastral yola ulaşırlar. Böyle bir tarla alacağınız zaman ulaşımı göz ardı etmeyin Yoksa bir yere kadar araçla gidip sonrasını yürüyerek devam etmeniz gerekebilir.

CanK beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:13   #45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Yanıt için çok teşekkür ederim hamseey. Yani bir kadastral yola cephe olmasa dahi belirttiğim gibi bir yer yapabiliyorum değil mi?

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:25   #46
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CrimsonVisions Mesajı Göster
Yanıt için çok teşekkür ederim hamseey. Yani bir kadastral yola cephe olmasa dahi belirttiğim gibi bir yer yapabiliyorum değil mi?
Aslında bu konuda kesin bir karar yoktur. Tarlayı aldığınız bölgenin değişik vasıfları olabilir. Sit alanı, orman bölgesi, arkeolojik durum vs. Ama imarsız bir yerde imar hakkınız maksimum 250 m2 olup tarlanın %5'i kadardır. Tarlanızın %5'i 250 m2 sınırını geçse bile 250m2 den fazla yapamazsınız. Yine de alacağınız bölge ile ilgili belediyelerden bilgi almanızı tavsiye ederim. Sakın köylüden ve ya emlakçılardan bilgi edinerek sonuca varmayın yanıltılma payınız çok yüksek olabilir.

CanK beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 17:38   #47
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Aslında bu konuda kesin bir karar yoktur. Tarlayı aldığınız bölgenin değişik vasıfları olabilir. Sit alanı, orman bölgesi, arkeolojik durum vs. Ama imarsız bir yerde imar hakkınız maksimum 250 m2 olup tarlanın %5'i kadardır. Tarlanızın %5'i 250 m2 sınırını geçse bile 250m2 den fazla yapamazsınız. Yine de alacağınız bölge ile ilgili belediyelerden bilgi almanızı tavsiye ederim. Sakın köylüden ve ya emlakçılardan bilgi edinerek sonuca varmayın yanıltılma payınız çok yüksek olabilir.
Anladım. Aslında bugün okuduğum bir yönetmelik maddesi kafamı karıştırdı da, o yüzden danışma ihtiyacı hissettim. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği' nde şu şekilde geçiyor:

"Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz."

Tabi hukuk metni olunca anlayıp anlamadığımdan da, doğru yönetmeliğe bakıp bakmadığımdan da emin olamadım. Dediğiniz gibi en doğrusu bölgedeki makamlarla görüşmek gibi görünüyor.

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 18:01   #48
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Herkesin takıldığı bu madde aslında çok açıktır. Eğer sizin 5000 m2 den büyük tarlanız varsa bunu bölmek ( ifraz etmek ) istediğinizde 5.000 m2 den ufak parçalara ayırmazsınız. Bunu demek istiyor ve ayırdığınız zaman da yola cephesi bulunması lazım diyor. Ama siz çok evveliyattan kadastor geçmiş bir tarladan bahsediyorsunuz. O yüzden konularınız çok farklı.

ArdaT. ve CanK beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 18:16   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Herkesin takıldığı bu madde aslında çok açıktır. Eğer sizin 5000 m2 den büyük tarlanız varsa bunu bölmek ( ifraz etmek ) istediğinizde 5.000 m2 den ufak parçalara ayırmazsınız. Bunu demek istiyor ve ayırdığınız zaman da yola cephesi bulunması lazım diyor. Ama siz çok evveliyattan kadastor geçmiş bir tarladan bahsediyorsunuz. O yüzden konularınız çok farklı.
Şimdi anladım. Yani imarı olmayan, herhangi bir yola cephe de olmayan bir tarlada, sit alanı ya da yapı yapmaya engel herhangi bir vasıfta olmadıkça bağ evi gibi bir şey yapılabiliyor; fakat yine de her ihtimale karşı ilgili makamdan bilgi almak lazım.

Son bir şey; acaba yola cephe olma şartının olmadığının yer aldığı bir kanun maddesi var mıdır?

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 18:22   #50
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CrimsonVisions Mesajı Göster
Şimdi anladım. Yani imarı olmayan, herhangi bir yola cephe de olmayan bir tarlada, sit alanı ya da yapı yapmaya engel herhangi bir vasıfta olmadıkça bağ evi gibi bir şey yapılabiliyor; fakat yine de her ihtimale karşı ilgili makamdan bilgi almak lazım.

Son bir şey; acaba yola cephe olma şartının olmadığının yer aldığı bir kanun maddesi var mıdır?
Nöyle bir kanun maddesi yok. Bir toprak parçasının illaki bir vasfı vardır imar çalışması yapılmadıkça planda yola hiç bir şekilde yer ayrılmaz. Siz yine de karar verme aşamasında almayı düşündüğünüz yerin özelliklerini özelden gönderin. Noktasal olarak çalıştığımızda nasıl olduğunu sanırım daha iyi anlatabilirim.

ArdaT. ve CanK beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 18:31   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-11-2016
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Nöyle bir kanun maddesi yok. Bir toprak parçasının illaki bir vasfı vardır imar çalışması yapılmadıkça planda yola hiç bir şekilde yer ayrılmaz. Siz yine de karar verme aşamasında almayı düşündüğünüz yerin özelliklerini özelden gönderin. Noktasal olarak çalıştığımızda nasıl olduğunu sanırım daha iyi anlatabilirim.
Çok teşekkürler, sayenizde pek çok şeyi yanlış bildiğimi öğrendim. Yere karar verme aşamasında sizi bir kez daha rahatsız edebilirim.

İyi akşamlar.

CrimsonVisions Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2016, 16:42   #52
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2016
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
Merhabalar.Çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. Benimde bir sorum olacak.
Marmarisde tarla vasfında 11 dönüm arazinin 500 m2 sini hisse devri ile aldık.Malum araziler o bölgede çok pahalı olduğu için ancak bu kadarına gücümüz yetti.Aldığımız kişide aile dostmuz güven açısından da bir problem olmadığı için bu işe kalkıştık. Hiç bir şekilde imar izni olmayan ve köy mücavir alanı içerisinde kalan bu tarlada mevcutta kendilerinin bir evi hali hazırda var ve oğulları içinde yılar önce kaçak yapı yapmış durumdalar.Bu yapıya ceza yazıldığını kendilerinden duydum ancak herhangi bir şekilde yıkım kararı gelmedi.
Benim sormak istediğim tarlanın istediğim 500 m2 sini hisse olarak devir alıcam bunu alırkende imarda yola cephe olan kısmın 25 metre olmasına dikkat edicem,ancak bunlar için ne kadar uğrassamda hisseli bir tarlanın kendi hissemin olduğu kısma kaçak bir yapı dışında bağ evi yapmam mümkün gözükmüyo anladığım kadarıyla.
-Ben bu 500 m2 kısmın etrafını duvar ile çevirip içerisine tarımsal amaçlı bir yapı yapabilirmiyim(Arıcılık falan yapıyo gösterip)
Eğer hiç bir şekilde oluru yoksa hali hazırda temeli olan ve 21 m2yi aşmayan ağaçtan yapılan bağ evine izin verildiğini ve bu yönde emsal kararlar olduğunu duydum. Çekme Ahşapdan karavan ile bu 21 m2lik evi birletirerek bu parseli kullanmayı planlamaktayım. Bana Fikir verebiliriseniz **** yanıldığım noktaları aydınlatırsanız sevinirim.
-Son zamalarda serander yapılarla ilgilide görseller gördüm buna ruhsat gerekip gerekmedğini bilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim.

cuins Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2016, 16:56   #53
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuins Mesajı Göster
Merhabalar.Çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. Benimde bir sorum olacak.
Marmarisde tarla vasfında 11 dönüm arazinin 500 m2 sini hisse devri ile aldık.Malum araziler o bölgede çok pahalı olduğu için ancak bu kadarına gücümüz yetti.Aldığımız kişide aile dostmuz güven açısından da bir problem olmadığı için bu işe kalkıştık. Hiç bir şekilde imar izni olmayan ve köy mücavir alanı içerisinde kalan bu tarlada mevcutta kendilerinin bir evi hali hazırda var ve oğulları içinde yılar önce kaçak yapı yapmış durumdalar.Bu yapıya ceza yazıldığını kendilerinden duydum ancak herhangi bir şekilde yıkım kararı gelmedi.
Benim sormak istediğim tarlanın istediğim 500 m2 sini hisse olarak devir alıcam bunu alırkende imarda yola cephe olan kısmın 25 metre olmasına dikkat edicem,ancak bunlar için ne kadar uğrassamda hisseli bir tarlanın kendi hissemin olduğu kısma kaçak bir yapı dışında bağ evi yapmam mümkün gözükmüyo anladığım kadarıyla.
-Ben bu 500 m2 kısmın etrafını duvar ile çevirip içerisine tarımsal amaçlı bir yapı yapabilirmiyim(Arıcılık falan yapıyo gösterip)
Eğer hiç bir şekilde oluru yoksa hali hazırda temeli olan ve 21 m2yi aşmayan ağaçtan yapılan bağ evine izin verildiğini ve bu yönde emsal kararlar olduğunu duydum. Çekme Ahşapdan karavan ile bu 21 m2lik evi birletirerek bu parseli kullanmayı planlamaktayım. Bana Fikir verebiliriseniz **** yanıldığım noktaları aydınlatırsanız sevinirim.
-Son zamalarda serander yapılarla ilgilide görseller gördüm buna ruhsat gerekip gerekmedğini bilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
11 dekar arazinin 500 metre karesini nasıl aldığınızı çok merak ettim. Tapu'da devir işlemlerini yaptınız mı? Yukarıda pek çok yer de bahsedilmiş, tarımsal yapı yapabilmeniz için, yapıdan sonra kalan tarlanız 5 dekardan küçük olamaz. 500 metreye ev yapmanız mümkün değil.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2016, 17:01   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
İmar olmayan bir tarladan hisse alamamanız gerekir. Yasalar buna izin vermez. Oldu da hisseye sahip oldunuz diyelim 11 dönüm büyüklüğündeki tek parça bu yerin şurası benim deme şansınız yoktur. Siz 11 dönümün 500 m2 sine sahip olduğunuzda tüm arazide 1/22 hisseye sahip hale gelirsiniz ancak tapu kayıtlarında arazinin şurası bana ait diyebileceğiniz bir bölüm olması mümkün değildir.

İmarlı arsalarda hisse satışı mümkündür ancak orada da şu kısım bana ait deme şansınız yoktur arsanın belli bir hissesine sahip olmanız söz konusu olur. Ancak kat mülkiyeti yasasına konu edilecek olursa arsa ( yani üzerine çok katlı bir bina veya birden çok bina inşa edilecek olursa) o takdirde tesis edilecek dikey veya yatay kat irtifakı ile binada veya binalarda sahip olacağınız bağımsız bölüm yasal olarak belirlenebilecektir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 08:16   #55
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2016
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için.
Başta bahsettiğim güvenilir aile dostlarımız derken bu kısmını kastetmek istemiştim.Daha üzerimize herhangi bir şey almadık yani satış işlemi gerçekleşmedi.Ancak hisse devri yani dediğiniz gibi 11 dönümde 500 m2 1/22 hisseye sahip olarak tarlaya ortak oluyoruz anladığım kadarıyla.Tarlanın sahibi istediğiniz kısmını alabilirsiniz diyor ki resmiyette böldüremediğim için bu mümkün değil ancak aramızda karşılıklı güven ile bir aplikasyon krokisi çizdirip tarlanın hangi bölümünün bizde olduğunu belirleyen bir noter saışı yapılabilir mi bilmiyorum. dediğim gibi olay sadece karşılıklı güven esaslı ve tarlaya ortak olmadan ibaret.Her ne kadar üzerine resmi yapı yapamasakda karavan tarzı imar izni gerekmeyen ahşapdan çekilebilir yapı konabilir.veya 21 m2 yi aşmayan temeli olana ahşap yapı yapılabilir diye biliyorum.
-21 m2yi aşmayan ağaçtan yapılan bağ evine izin verildiğine yönelik bilgisi olan var mı?

Bu arada yan parsel daha önceden babamlara aitti araziyi yan parseldeki başka bir kişiye sattı.o bölgede hissedarlar birbirlerine arazinin belli bölümünü devir edebildiklerini söylediler.Siz eski hissedar olduğunuz için böle bir hakkınız olabilir sormak lazım dediler böyle bir hak olsa bile bana çok mümkünatı var gibi gelmedi sonuçta araziyi sattık.Ancak o araziyle ilgili mahkeme problemleri var ki hala bize yazılar geliyor sanki arazinin sahibiymişiz gibi.

Yani yan yana parseli olan kişiler arazinin belli bölümlerini birbirlerine devredebiliyolar mı?Bunda belli bir m2 sınırı var mı?
Çok teşekkür ederim tekrardan ilginiz için.

cuins Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 09:16   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Hisseli arazide ( imar olmayan yerlerdeki) hissedarlar hisselerini bir diğer kişiye satabilirler. Yapılamayan şey, hisseli arazide hissedar sayısını arttırmaktır.
Tek parsel bir araziniz var diyelim ki 25 dönüm. Bu araziyi tümüyle bir başka kişiye devredebilirsiniz.
Tek parsel arazi var ama kardeşinizle 1/2 hisselere sahipsiniz. İsteyen kardeş 1/2 hissesini satabilir ancak tek kişiye satabilir. 1/2 hisseyi birden fazla kişiye satarak g.menkuldeki hissedar sayısının artmasına yasa müsaade etmez.
Sizin olayınıza gelirsek arazide hissedar sahibi birden çoksa size bir tanesi hissesinin tamamını olmak şartıyla satış yapabilir. Ancak bu şekilde yapılacak satış sonrası siz o arazide sahip olacağınız kısmı/yeri yasal dayanaklarla garanti etme şansına sahip olamazsınız ancak güvene dayalı bir tesbit mümkün olabilir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 14:34   #57
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Bu başlıkta paylaşılan bilgiler kafamdaki pek çok belirsizliği giderdi. Ben de kendi durumumu yazarsam belki hem sizlerden fikir alırım ve hem de soruları olan arkadaşlara ışık tutabilirim.

Ödemiş'te, imar planı alan dışında, köy dışında, iki parselden (5000 m + 2300 metre bitişik) oluşan bir tarla aldım. Bu araziyi alırken belediyeye danıştığımda bana bu bölgede imar planı olmadığı söylendi. Arazimde elektrik ve su var. Ancak kuyu 10 metre altı gösterilip 70 metre derinliğe ulaşmış. Bu kuyuyu üzerime almak için bir jeoloji müh. ile tespit yaptırıp DSİ'ye başvurmam gerektiği ortaya çıktı. Bu işlemi şu an için bekletiyorum.

Arazime bir ev yaptırmak için neler yapmam gerektiğini de biraz araştırdım. Bunun için belediye beni İzmir İl Tarım Müdürlüğüne yönlendirdi. Tarım Müdürlüğü'nün Tarımsal Arazi Değerlendirme (TAD) birimi ile tapu devir işlemlerinden önce gidip şifaen görüştüm. Özetle bana,
. arazimin şu anki tarla vasfı korunduğu sürece oraya ev yapma imkanı olmadığını,
. bina yapmak istiyorsam arazimin tapudaki vasfını tarladan bahçeye çevirmem gerektiğini,
. bu değişiklik için arazilerimi birleştirip ağaçlandırdıktan sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunarak tapu cins değişimi işlemini tamamlamamı,
. Bu işlemler tamamlandıktan sonra yeniden İl Tarım müdürlüğü Tad ile irtibata geçerek planlar ( yeraltı su etüdü, zemin etüdü, bina imar projesi, bina elektrik projesi,...) sunduktan sonra kuruldan 125 m2 zemine oturan 2 katlı ev yapabileceğim
bilgisini verdiler.
Ben de bu bilgiler ışığında araziyi satın aldım. Daha sonra tapu cins değişimi için ağaçlandırma sonrasında 6 aylık br bürokratik süreç gerektiğini öğrendim.

Sizlere sormak istediğim şu; bu akış planında benim öngöremedim başka kademeler var mı? İşleri aksatacak bir sorun noktası görülüyor mu? Atladığım ya da eksik düşündüğüm bir nokta var mı?

tarku, Muda ve mister73 beğendi.
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 15:37   #58
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guernica Mesajı Göster
Bu başlıkta paylaşılan bilgiler kafamdaki pek çok belirsizliği giderdi. Ben de kendi durumumu yazarsam belki hem sizlerden fikir alırım ve hem de soruları olan arkadaşlara ışık tutabilirim.

Ödemiş'te, imar planı alan dışında, köy dışında, iki parselden (5000 m + 2300 metre bitişik) oluşan bir tarla aldım. Bu araziyi alırken belediyeye danıştığımda bana bu bölgede imar planı olmadığı söylendi. Arazimde elektrik ve su var. Ancak kuyu 10 metre altı gösterilip 70 metre derinliğe ulaşmış. Bu kuyuyu üzerime almak için bir jeoloji müh. ile tespit yaptırıp DSİ'ye başvurmam gerektiği ortaya çıktı. Bu işlemi şu an için bekletiyorum.

Arazime bir ev yaptırmak için neler yapmam gerektiğini de biraz araştırdım. Bunun için belediye beni İzmir İl Tarım Müdürlüğüne yönlendirdi. Tarım Müdürlüğü'nün Tarımsal Arazi Değerlendirme (TAD) birimi ile tapu devir işlemlerinden önce gidip şifaen görüştüm. Özetle bana,
. arazimin şu anki tarla vasfı korunduğu sürece oraya ev yapma imkanı olmadığını,
. bina yapmak istiyorsam arazimin tapudaki vasfını tarladan bahçeye çevirmem gerektiğini,
. bu değişiklik için arazilerimi birleştirip ağaçlandırdıktan sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunarak tapu cins değişimi işlemini tamamlamamı,
. Bu işlemler tamamlandıktan sonra yeniden İl Tarım müdürlüğü Tad ile irtibata geçerek planlar ( yeraltı su etüdü, zemin etüdü, bina imar projesi, bina elektrik projesi,...) sunduktan sonra kuruldan 125 m2 zemine oturan 2 katlı ev yapabileceğim
bilgisini verdiler.
Ben de bu bilgiler ışığında araziyi satın aldım. Daha sonra tapu cins değişimi için ağaçlandırma sonrasında 6 aylık br bürokratik süreç gerektiğini öğrendim.

Sizlere sormak istediğim şu; bu akış planında benim öngöremedim başka kademeler var mı? İşleri aksatacak bir sorun noktası görülüyor mu? Atladığım ya da eksik düşündüğüm bir nokta var mı?
Arazinizin kadastral yola sınırı var mı?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 15:50   #59
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Evet Sayın tarku, arazinin bir cephesi komple yol. Ayrıca belirtmemişim, arazinin olduğu yaylada 3 km mesafede kayak oteli, telesiyej tesisleri ve diğer tesisler mevcut. Bu araziye giden yeni bir yol yapılacağı, benim arazimin yanından asfaltlanan ve kışın tuzlanarak açık tutulacak bir yol geçeceği söyleniyor.

tarku beğendi.
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 20:18   #60
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Sayın Guernica arazileri birleştirmek için ne gerekiyor? Benim bahçem 7 tapudan oluşuyor, birleştirmek istediğimi söylediğimde "çok zor, uğraşma boşuna" dediler. Tapu dairesinde mi birleştirdiniz?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024