agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni1512Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2015, 23:50   #241
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
Köy mavisi....

Eklenen Resimler
 
abk, pria, ligustrum ve 7 kişi beğendi.
laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 00:17   #242
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
başka türlü bir şey benim istediğim
ne ağaca benzer, ne de buluta
burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz,
havası ayrı hava..

bir başka yolculuk dalından düşmek yere
yaşadığından uzun

bir tatlı yolculuk dalından inmek yere
ağacın yüksekliğince
dalın yüksekliğince rüzgarda
ve bir yeni ömür
vardığın çimen yeşilliğince

nerde gördüklerim
nerde o beklediğim
rengi başka
tadı başka..

Eklenen Resimler
 
laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 00:23   #243
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
Tadım tuzum pek yok şu aralar..ara ara buralara gizli gizli uğradım ama nafile.içimden birşeyler yazmak ve paylaşmak gelmedi hiç.
Nasıl bir duygu karmaşası yaşıyorsam artık ; eşimle 3 yıl sonra çalışmayı bırakıp köye taşınsak mı diye düşünüyoruz ciddi ciddi.Şehir itiyor beni gittikçe ; köy çağırıyor alabildiğince içten...
Afedersiniz belirtmeyi unutmuşum; yukarıda paylaştığım şiir ( bilmeyenler için tabi ) Can Yücel şiiridir.Selam Olsun...

laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 00:29   #244
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
Yaz tatilinin son günü bahçeme sarımsak ekmiştim..Ne güzel olmuşlar; koparmaya kıyamadım.Şimdi anlıyorum köylerde bahçesinden birşeyler koparınca baston gösteren dedeleri..Vallahi haklılarmış

Eklenen Resimler
  
laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 00:50   #245
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
Sömestr tatilinde çocuklar; eşim ve ben bahçede deli tavuklar gibi koşturduk ordan oraya..Gören bir iş yapıyoruz sanır..Yazarken bile içim ısınıyor..Akşamları sobanın yanında oturduk ; sadece radyo dinledik..Delicesine yağan yağmur ve günlerce süren fırtına bize öyle mutluluk verdi ki;bana göre en lüks ve dinlendirici tatil buydu.
Bahçenin girişine şebboy ektik kızımla..
Eşim acilen kurduğumuz sobadan sonra odun bulma işini halletti.Öyle güzel odunlar geldi ki;hepsi meşeydi ve mis gibi kokuyorlardı

Eklenen Resimler
     
laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 15:02   #246
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 6
son resimdeki ağaç kütüklerini görünce paylaşmadan edemedim..

Eklenen Resimler
 
lookcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 22:25   #247
Ağaç Dostu
 
laparaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 167
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lookcool Mesajı Göster
son resimdeki ağaç kütüklerini görünce paylaşmadan edemedim..
Gerçekten çok hoş.Hatta iyi bir geri dönüşüm projesi olmuş

pria beğendi.
laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 23:40   #248
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Merhaba Laparaki, uzun zamandır çabalarınızı, tatlı yorgunluklarınız sonucu ortaya çıkan bu güzel yuvayı keyifle izliyorum. Hayalimdeki hayata yaklaşmayı başarmış olanları görmek bile mutlu ediyor beni.

Ben de Balıkesir'liyim. Babam Manyas'ın bir köyünden. Aslında İstanbul'da doğdum büyüdüm. Ancak bahçeli bir evde toprakla iç içe büyüdüm. Sonradan apartmana taşınınca kötü günler başladı. Sonra okulu kazandım ve temelli olarak Sakarya'ya taşındık ailecek.
Kötü günler son bulsa da benim toprak özlemim gittikçe artıyor. Hele ki son zamanlarda delicesine bir istek duyuyorum. Boş zamanlarımda (henüz olmayan) kocaman olan bahçeme dikeceğim ağaçları (kayın, ıhlamur, meşe, çınar hatta sekoya), kuracağım kamelyayı, kuş havuzlarını, minik bostanımı, tavuklarımı, kedilerimi, köpeklerimi, atölyemi, ağaçlara yuva kuracak kuşları, en önemlisi toprağın ve havanın mis kokusunu, fırından çıkardığım ekmeği ve daha bir sürü şeyin hayalini kuruyorum. Hayallerden geri dönünce de içimi çok derin bir hüzün kaplıyor. Sanki hiç olmayacak gibi geliyor bir an için.

Ama yine de ümidimi kaybetmiyorum. İstanbul'un kirli siluetinden kurtulabildiysem eğer hayli hayli bir parçacık toprağa da sahip olurum bir gün.

Allah size, eşinize ve çocuklarınıza huzurlu ve mutlu yıllar nasip etsin. Topraktan aldığınız güç hiç bitmesin

mozen, pria, ligustrum ve 3 kişi beğendi.
bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2015, 10:10   #249
Yeni Üye
 
smg007's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-10-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 2
sayın Laparaki eviniz hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin insan imrenmeden duramıyor şimdiden arsa bakmaya başladım.formun devamını iple çekiyorum bizim içinde bir rehber oldunuz kolaylıklar diliyorum

Ayazkızı beğendi.
smg007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 18:04   #250
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2015
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 4
Projeme Yardım

Merhaba üstadlar bende 20-25 m2 ev yapmayı düşünüyorum.4-5bin tl bütce var projemi kendim tasarladım çizdim fakat kullanacağım malzemeler konusunda tereddütteyim prefabrikmi yapsam ağaçtanmı yapsam bilemiyorum benim aklımdakiler bu şekilde olur veya olmaz dediğiniz yerleri belirtirseniz sevinirim.Direkleri emprenyeli elektrik direklerinden kullanıcam üstüne taban kolonu olarak 100x200 Profilmi kalasmı kullanayım profilin tanesi 350 tl üstü çok masraflı kullanabileceğim başka bi alternatif varmı .bu taban kolonlarının üstüne 50x50 veya 40x40 profilden iskelet yapıcam dış duvarları betopan arasına yalıtım malzemesi iç duvarıda betopandan yapıp duvar işlerini bitiricem betopan yerine osb olurmu yan duvarlarda veya başka alternatif varsa önerilirinizi bekliyorum.alt taban 30cm aralıklarla 40x40 profil yapıcam üstüne osb mi yapıyım yoksa ağaç kerestedenmi yapsam tabana betopan olmaz heralde ve son olarak osblerden tavanı yapıp bitiricem projem aşağıda en az maliyetle bu işten nasıl sıyrılabilirim.diğer bi alternatif direkleri dikip üstüne 2.el bir 1oda 1 banyo wc konteynermi alıp koymalıyım sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum.Son olarak fiyat maliyet konusunda ne kadar tutar bilgilendirirseniz sevinirim.

http://i.hizliresim.com/DMPb4O.png

alpertunga41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 19:05   #251
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Sanırım ayni sorunuzu üç farklı konubaşlığı altında sormuşsunuz.

david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2015, 21:39   #252
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: Hatay
Mesajlar: 4
Sayın Laparaki konunuzu ve hikayenizi sanırım 3. defa okuyorum. Sanırım aynı şeyleri yaşadığımız için her okuduğumda moral bulup ümitlerimi yeşertiyorum.
Sanırım sizinle aynı yaz aynı anilikte ve aynı yokluk içinde hayallere ulaşmak için adım attık Köylü bir ailenin çocuğuydum ama hiç köyde yaşamadım, tatillerde ve bayramlarda kısa süreli gidişler dışında. Ama gerçekten en özgür ve mutlu olduğum zamanlar o günlerdi. Çpk uzun zamandır köyde bir evimiz olsa diyordum. Aslında babamların köyde boş duran 2-3 tane eski evleri vardı ama ben kendime ait olan planıyla bahçesi ile kendi tasarladığım bir evim olsun istiyordum. Ama bu hayal hep çok uzakta geliyordu belki emeklilikte ulaşırım diye düşünüyordum. O yaz bunu iyice dillendirdim köyde bir evimiz olsa diye.

Köyde ailemize ait büyükçe boş bir arsa vardı. Aslında sıkıntılı bir yer. Eski dere yatağı ama dere yok artık. Devlet dereye başka yerden yol vermiş Bir dönem köyün futbol sahası sonra balık çiftliği olmuş. Son 10 yıldır çiftlik kanalları kapatılmış boş boş duruyordu. Tam yaz tatilimiz bitip dönmemize birkaç gün kala annem ve eşiminde teşviki ile bu alana bir temel atmaya karar verdik. Herşey bir kaç saat içerisinde oldu desem yeridir Para var mı derseniz yok. Ama taze bir bismillah çekip hallederiz dedim Önce ailenin en büyüğü olarak 80 yaşını çoktan geçmiş babaannemden ve babamdan ve amcamdan müsade istedim. Sağolsunlar nereye istersen yaptır dediler. Ama hepside köyde ne yapacaksın güzel bir apartman dairesi al otur dediler. Onlar hep içinde olduklarından heralde tersine göç daha cazip geliyor

pria beğendi.
Tasrali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2015, 21:40   #253
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: Hatay
Mesajlar: 4
Hemen bir usta buldum ve kepçe ile beraber daldık bahçeye. Temelin çoğu ben gittikten sonra yapıldı. Sağolsun babam annem ilgilendiler. Tabi bir sürü usta macerası filan

3 sene temel dinlendikten sonra bu yaz yine giriştik inşaata. Aslında bu yaz araba mı alsam yoksa evi mi yaptırsam diye düşünüyordum.altımda askerliği yaklaşmış bir emektar var. Dedim bu neyime yetmiyor en iyisi şu evi halledeyim ve kredi çekip eve devam ettik.

Ama yine bitiremedik Okadar çok ekstra çıkıyorki sıvasını ancak yaptırdık. Zemin, kapı pencere ve dolaplar seneye kaldı. Bizde eşimle sizin gibi eğitimciyiz. Başka şehirde olduğumuz ve seneye temelli dönmeyi planladığımız için çok acele etmedik. Ama sizi okuyunca geç mi kalıyoruz diyorum. Bizimde 3 çocuğumuz var. En küçüğü henüz 1 yaşında. İstiyoruzki doğayla iç içe yaşasınlar. Bunca sene zaten apartman dairelerinde hapis hayatı yaşattıyoruz veletlere

Neyse anlatacak çok şey var ama bir ara kendi başlığımda yazacağım tüm macerayı. Şimdilik sizin burada giriş yapayim dedim Düşünen ve cesaret edemeyen arkadaşlara da cesur olun diyorum. Ne demiş atalarımız "Akıllı düşünene kadar Deli oğlunu everirmiş"

Bu devirde hayallere ulaşmak için deli olmak lazım. Hayat kısa keşkelerle geçmez bu ömür.

Yazılarınızı ve yaz maceralarınızı bekliyoruz bu arada

pria beğendi.
Tasrali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2016, 19:54   #254
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-01-2012
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 23
Sevgili meslekdaşım,ev yapım aşamalarınızı,şiirsel anlatımlarınızı,şiirleri,duygularınızı ve mücadelenizi bir solukta okudum.Ne güzel bir hedef,bu hedefe ulaşmadaki azim beni çok duygulandırdı ve tüm aileniz gibi beni de çok mutlu etti ,ancak neredeyse bir yıldır paylaşım yapmamanız da meraklandırdı. İnşallah herşey yolundadır da ihmalkarlık yapmışsınızdır. Mümkün olan en kısa zamanda güzel evinizden haberlerinizi bekliyoruz,sevgiler.

ryhnckmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2016, 16:12   #255
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laparaki Mesajı Göster
Daha önce telefonumdan paylaşmıştım bu fotoğrafları..Makine çekimi daha net çıkmış.
çok güzel olmuş güle güle oturun

doğa07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024