agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni1896Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2014, 14:40   #271
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 243
Güle güle oturun muhteşem evinizde ,agziniz tatli olsun ,eviniz şen olsun,Allah cc. gönendirsin vs. vs. :-)
Bizimde benzer bi hikayemiz var ,eşim çocuklugunda dede,nenesiyle çok güzel gunler geçirmis köyümde köyüm bi adam... Gel zaman ,git zaman okul biter, kpss, atama derken hedef tamam ...Param olsa hevesim olmuyor,param olsa hevesim derlerya biz hevesimizi yitirmedik üstelik sadece 1 saat mesafeli bi gurbet (işler yolunda) .Arsa alindi malzemeler alindi haftasonlari ailecek calismalara başlandi temel halledildi, askerlik geldi çatti zorunlu ara verildi.Dönüsun 5. Gunu start verildi ustalarla imtihan zamani (ömrümüzü yediler) anlatmaya gerek yok yaşamissiniz zaten :-) Olumsuz eleştiriler fazlaydi ,masraflar wuvvv hic tahminlerdeki gibi degil ama hayaller hep çok guzel ******.Sabirsiz esim sayesind bir ara bende isyan derecesine geldim(yaş24 o ara kafa basmiyor daha) su tesisati yok evde hali perde serilmis bi hafta sonu tesisat dose sonra temizle sonra elektirik dose gene esya temizle döşe tabi eskiden gel köye balik tut ,ava git ,mantar bul ,mangal keyfi , şimdi ise yarali eller , beton tutmus burun delikleri .Koydekiler ..... larin koca geline bak sen himmm (alamanci ,şeherli gelin imajim)ben keçide sağarim, nohutta yolarim ,köye çigkofte partiside yaparim aci olmasa iyiydi kizim dediler ama olsun (İç ege ) birde her gördügüm köpeğe kediye sarilmama anlam veremiyolar :-) .Bitiyo zamanla bol sabir lazim sadece ve bol hayal sonra bizde şu diygu hasıl oldu bi emekli olsakya yaaaa (daha 3 yil olmamis iş hayatin) vel hasıl-ı kelam güzeldir köyün olmasi,köylü olmak,olunmalı....
Çok uzattim özür dilerim.
Son durum 1300 km uzaktayiz ,ozlemdeyiz,hasretteyiz,eskisinden daha çok hayal kurup beklemedeyiz.Ve ben köyümü çok özledim..
Allah hepimizin hayirli olacak hayallerini gerçekleştirir inşaallah...

hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 22:14   #272
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Gerçekten inanamadım, ilk fotolara baktığımda böyle olabileceğini tahmin etmemiştim. Yaptığınız şey gerçekten takdir değer. Tebrik ediyorum.
Üzüldüğüm şey ise, sizin gibi bilinçli insanların çok az olması. Özellikle köylerde yaşayan insanlar, her yıl bir yerleri tamir ettirmek yerine o evi tamamen yıktırıp yerine betonarme yapılar yapıyorlar ve bu geçekten çok üzücü.
Benim dğup büyüdüğüm mahalle de kısmen doğal taş, kısmen keriçten oluşmuş evlerden oluşuyordu ve neredeyse hiçbirisi kalmadı. Hepsi yıkılıp tamirat adı altında betonlaşırıldı.
Hele mahallenin girişinde Nazmiye Halamızın evi vardı ki, kendisi öldükten sonra kızına kalmış, o da satmış başkasına, alan kişiler de o güzelimevi yıkıp yerine dümdüz beton yığınını diktiler. Osa bizim mahallenn tam girişinde benim sokağımın simgesiydi o ev. İki katlı bir ev düşünün, alt tarafı taş, üst tarafı ahşap. Dışarıya doğru çıkan cumbalarda pencereler balkon vazifesi görüyor. Ahşap kafesli pencereler ve Nazmiye Hala ölelikaç sene olmuştu ve ben o pencereye her bakışımda onun oradan bakan maviş gözlerini, başını kundakladığı bembeyaz tülbentini ve hoşgeldin diye titreyen otoriter ama sevecen sesini duyardım. Gözlerim yaşardı bakın şimdi. Sonra içeri girip elini öper sarılırdım, taş merdivenin önünde karşılardı beni ayağına takunyalarını giyerek. Sarıırken o zeytinyağlı sabun kokusunu her daim hissederdiniz. O evin yıkılıp ta yerine dmdüz bir beton çıkıdığını görünce nasıl içim yandı anlatmam. Hem de 30bin TL ye satmışlar. İnanamıyorum. Mahallede binalarını betonlaştırmış diğer zatlar da memnun,neymiş efendim bir ngın olsa Nazmiye Halanın evinin cumba çıkıntısından itfaiye girmezmiş içeriye.
Ne o taş ahşap evler kaldı, ne de defalarca düşüp dizlerimi paraladığım doğal taştan sokaklar. Çok özledim çocukluğumu çook. Bu duyguları tekrar hatırlattınız bana ve sizin adınıza gerçekten çok sevindim. Çok tebrik ediyorum gerçekten. Mutlulukla, sağlıkla, sevdiklerinizle çook güzel günler geçirin içinde evinizin. Hayırlı, uğurlu olsun.

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 20:43   #273
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Sn hilalll,
Yazdıklarınızı keyifle okudum, ne güzel yapmışsınız. Benim gibi hayatın bütün taşlarını yerli yerine oturtup ( ya da öyle olduğunu zannedip) yola çıkmak yerine, benden 40 yıl kadar erken davranıp işi bitirmişsiniz bile... Şimdi eksik kalanlarda gönlünüzce tamamlansın, size sağlık ve mutluluklar diliyorum...

hilalll beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 20:53   #274
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Sn turkanatalay,
Teşekkür ederim, ayrıca geciken cevap için de özür dilerim. 6-7 Aylık ev yapma uğraşısının bana bıraktığı hediye (menisküs yırtılması) nedeniyle yaklaşık bir aydır ev ve diğer şeylerle ilgilenemedim. Bizim ev maceramız size mutlu anılarınızı çağrıştırdı ise ben de mutlu olurum. en iyi dileklerimle, hoşçakalın...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 22:54   #275
Ağaçsever
 
ayzek20's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Çok güzel olmuş sayın korucak güle güle oturun

korucak beğendi.
ayzek20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2014, 16:14   #276
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2014
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 1
merhaba.ben yeni gördüm forumunuzu.gerçekten çok güzel iş çıkarmışsınız tebrik ederim.Allah güle güle oturmayı nasip etsin.Benimde babamdan kalma böyle bir evim var.bende yeni çalışmalara başlıyorum. inşallah sizin gibi bir iş çıkarabiliriz.

beyazmercan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2014, 13:04   #277
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Merhaba beyazmercan, teşekkür ederim. Sizin evinizin de çok güzel olacağına eminim. Size kolaylıklar diliyorum...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2014, 13:43   #278
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Sevgili dostlar,
Sağlık sorunlarım (menisküs) nedeniyle bu yıl evimizin bahçesi ile ilgilenemedim. Ama evimize telefon ve internet bağlantısı sağladık, artık evimizde teknoloji de var(!). Bir şey daha yaptık: başka bir köyde nohut ektik . Çiçeklenmiş fotoğrafı aşağıda. Ama ne yazık ki, bu yıl bölgeye zamansız ve şiddetli yağan yağmur ve dolu nedeniyle çiçeklerin çoğü döküldü, sürgünler de kırıldı. Böylece beklediğimiz kadar değil ama tabiat ana ne kadar verirse o kadar nohutumuz olacak. Umarım

Eklenen Resimler
 
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2014, 14:56   #279
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Çok geçmiş olsun sayın korucak. Teknoloji geldiğine göre paylaşımlarınızı göreceğiz umarım.

YeniGine beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2014, 23:45   #280
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Teşekkür ederim sn.yağmur. 23 Temmuzdan sonra 15 gün kadar köyde olacağız.İlginç şeyler paylaşmayı umuyorum ben de...

hilalll ve yağmur beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 15:12   #281
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Evinizde güle güle oturun sayın korucak.Çok güzel olmuş eviniz gerçekten.Sadece tavanı biraz daha yüksek olsaymış daha güzel olurmuş diyorum kendimce.Sizin yaptıklarınız bana da memleketteki dededen kalan evi tadilat yaptırma fikrine sebep oldu.Bizim orada da evler kerpiçten yapılıyor fakat sevmediğim yönü evler odalar 25 -30 cm yüksek hol engin mutfak yüksek ve her odada eşikler var hep ayağım takılıyor.Üst kat güzel oturuluyor fakat alt kat gazellik ve depo var belki oralar da oda yapılsa çok daha güzel olacak.Hatta evin önünden geçen küçük ark içinden de geçirilebilir diye de düşünüyorum.Hatta küçük bir su değirmeni konulabilir diye düşünmekteyim.Bizim de 20 metre ilerimizde çay var ama sizin orada deniz de varmış o da çok hoş bir şey bence.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 20:01   #282
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
sn.mmanager,teşekkür ederim. Tavanlar ve eşikler konusunda çok haklısınız. İlk zamanlar ben de ya takılıyor, ya da başımı vuruyordum. Ama zamanla alışılıyor. Tavanlar yükselemiyor ama zemin kazılarak aşağıya çekilebilir. Bu durumda da basamaklı bir odaya girersiniz
Deniz bize biraz uzak kalıyor ama hemen karşımızda baraj gölü var. Su konusu ise biraz üzücü olacak galiba. Sanıyorum hepimiz iklim değişikliğinden nasibimizi alacağız. Bizim evin hemen önünde suyu hiç kesilmeden akan bir çeşme vardı. Hatta geçen yıl yalaktaki kurbağanın fotoğrafınıda siteye koymuştum. Eskiler bu suyun hiç kesilmediğini söylüyorlardı. Ama bu yıl, Şubat sonundan beri çeşmeden su akmıyor... Umarım sizin oralarda böyle olmaz. Hoşçakalın.

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2014, 20:15   #283
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Sevgili dostlar,
Köye gelmeden önce teknolojimiz olduğundan bahsetmiştim ama, ancak bugün o teknolojiye kavuşabildik. Bu yüzden Şeker Bayramınızı şimdi kutlayabiliyorum. Herkesin sevdikleri ile birlikte,sağlıklı,mutlu ,bol kahkahalı nice bayramlar yaşamalarını diliyorum.

Geçtiğimiz 12 gün içinde; önce nohutlarımızı topladık. yanımızda götüremiyoruz,çünki henüz savuramadık.( Burada nohutları kılıflarından ayırma işlemine savurmak deniyor). Tahminen 400 Kg. kadar olacağını söylüyorlar. Artık Önümüzdeki kışı nohutlu pilav,etli nohut,humus,İşkembeli nohut yiyerek geçireceğiz. Sevenler soframıza buyursunlar efendim...

Sonra balkon korkuluklarımızı yaptık ve tabii hemen boyadık...

Bu arada eşim de üst kat salonunu süsledi...
Sütleri kaynatıp,peynir yaptık, salamuraya bastık... Resimler aşağıda...

Eklenen Resimler
   
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2014, 20:43   #284
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Daha bitmedi
Bahçemizin dış duvarını tamir edip yeniledik. Bitişik evin bulunduğu tarafa bir drenaj kanalı açıp delikli boru ile yağmur sularını dışarı vermeyi planladık, kanal ile duvar arasına bir sıra taş ile alçak bir duvar örüp, bir tarh oluşturduk. Oraya ortanca ekmeyi planladık. ( bu arada bahçede tesadüfen boru gibi, eflatun renkli çiçekleri olan bir sarmaşık bulduk ve kendisini hemen ortancalar için yaptığımız yere tayin ettik. Biz gelinceye kadar orada kendi kolonisini kurup duvara sarılmasını bekliyoruz! )

Eklenen Resimler
  
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2014, 21:09   #285
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
şimdilik son olarak;
Narlarımız bu yılda gayet verimli ve sağlıklı gözüküyor, 2-3 ad. de ayvamız var. Ama incirleri üzülerek emekliye ayırmayı planlıyorum. Çünki deli incir ve hem tatsız hemde daha büyürken kurtlanıyor. Ayrıca da onları bahçe duvarının dibine dikmişler, büyüdükçe duvarı patlatıyor. yerlerine ıhlamur,kayısı,elma,bayramiç beyazı ve hünnap düşünüyorum,

Artık İstanbul'a dönüyoruz, İnşallah bir ay sonra tekrar geleceğiz. Salça yapmak üzere...Narların ve yorgunluğun resimleri aşağıda...

Eklenen Resimler
  
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2014, 20:47   #286
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
sayınn korucak uzun süredir giremiyordum ,şimdi görebildim her şey çok güzel olmuş
demekki emek verince bişeyler oluyornuş elinize sağlık..

korucak beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2014, 22:54   #287
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elve Mesajı Göster
sayınn korucak uzun süredir giremiyordum ,şimdi görebildim her şey çok güzel olmuş
demekki emek verince bişeyler oluyornuş elinize sağlık..
Teşekkür ederim sayın elve, Evin içi bitti sayılır. Son odanın döşemesi ve küçük boya işleri var sadece. Bundan sonrası bahçe ile igili olacak. Artık hava şartları neye izin verirse....

elve beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2015, 09:32   #288
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 41
Sayın korucak
Çalışmalarınızı keyifle okuduk. Size bir kaç sorum olacak.
Evi aldıktan sonra toplam ne kadarlık masraf yaptınız. Sizinle benzer maceralara atılacak kişilere tavsiyeniz ne olur. Keşke hiç başlamasaydım dediğiniz oldu mu .

ardacan2000 beğendi.
Ahmet Çetinkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 11:13   #289
Yeni Üye
 
osmanati's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2015
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Sayın korucak merhaba,geçenlerde ilanen korucak köyüne geldim.evi beğendik.Ancak fiatta problem çıktı neyse geri ankaraya döndük.Bu arada öğrendikki yer seçimi önemli köyün konumu ,nüfusu vss.bazı köyler terkedilmiş gibi.Sizden ricam bayramiç civarındaki ev alınabilecek köyler hakkında bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..

osmanati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2015, 12:12   #290
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-06-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
benzer bir maceraya ben de atılmak üzereyim. tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

korucak beğendi.
fikirucusmalari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2015, 09:29   #291
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 92
baştan sona soluksuz takip ettim okudum gözlerime inanamadım,eskiler derler ya azimle koruk helva olur.Sayın korucak sizi acizane tebrik ediyorum,kıskanmadım desem yalan olur.Allah evinizde gönlünüzce, sağlıkla, keyifle uzun yıllar oturmak nasip etsin .Bize bu serüveninizi takip etme olanağını verdiğiniz için size teşekkür ediyorum,saygılar

extant958 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2015, 16:36   #292
Yeni Üye
 
eco elma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
merhaba...

sayın korucak elinize emeğinize sağlık...

korucak beğendi.
eco elma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2015, 22:35   #293
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Yeniden merhaba,
Geçen yıl kurban bayramında, "29 Ekimde tekrar gelip kocaman bayrağımızı asarız" diyerek, ayrıldığımız köyümüze ne yazık ki hala gidemedik. Eşimin yakalandığı tatsız hastalık, bütün planlarımızı değiştirdi. Bu yüzden, pekçok başka şeyden olduğu gibi, ağaçlar.net'ten de uzak kaldım. Şimdi birinci önceliğimiz; eşimi tekrar eski sağlığına kavuşturmak. Sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz inşaallah... Bu arada biraz gecikmiş de olsa sorulara cevap vermeye çalışacağım. Sağlıkla ve sevgi ile kalın...

Ayazkızı, elve, Muda ve 1 kişi beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2015, 22:58   #294
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanati Mesajı Göster
Sayın korucak merhaba,geçenlerde ilanen korucak köyüne geldim.evi beğendik.Ancak fiatta problem çıktı neyse geri ankaraya döndük.Bu arada öğrendikki yer seçimi önemli köyün konumu ,nüfusu vss.bazı köyler terkedilmiş gibi.Sizden ricam bayramiç civarındaki ev alınabilecek köyler hakkında bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..
Sayın osmanati, Korucak güzel bir köydür. Yaşlıları ve eskileri yörüktür. Çok yerde olduğu gibi gençler köye bayramlarda gelir,köy kalabalık olur, bayram bitince 60-70 kişi kalır. havası temizdir,insanları iyidir. Pekçok dağ köyü gibi fakirdir.Köyde şehirden gelip ev almış birkaç aile var dye biliyorum. Karlı kışları seviyorsanız daha iyisini bulamazsınız.
Nasıl bir yer ve yaşam düşündüğünüzü bilmiyorum. Ama bizden sonra o bölge çok popüler oldu.Ben de hep "Acaba gelirken ayağımı mı sürüdüm? " diye düşünür oldum. Emlakçılar da, köylüler de talebi gördükçe fiyatları yükseltiyorlarlar. Naçizane önerim ; Bölgeyi gezin,dolaşın. Birkaç kere yapın bunu. Deniz kenarında yazlık alacakmış gibi değerlendirmeyin. Yılanları, domuzları unutmayın. Evinizin bahçesinde bile olabilirler... Köylere girin,köy kahvesinde bir çay için, köylü dosttur, hemen gelip anlatmaya başlar, dinleyin dikkatle, ama hepsine inanmayın. O konuşmalar size ipuçları verecektir. Son önerim; Çanakkale'den 17 plakalı bir araba kiralayın, köylere öyle gidin...
Size kolaylıklar diliyorum, Gönlünüzce olsun...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2015, 23:38   #295
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çetinkaya Mesajı Göster
Sayın korucak
Çalışmalarınızı keyifle okuduk. Size bir kaç sorum olacak.
Evi aldıktan sonra toplam ne kadarlık masraf yaptınız. Sizinle benzer maceralara atılacak kişilere tavsiyeniz ne olur. Keşke hiç başlamasaydım dediğiniz oldu mu .
Sayın Ahmet Çetinkaya, Sondan başlayalım : "keşke hiç başlamasaydım" diye hiç düşünmedim. Evet, zor ve sıkıntılı zamanlar oldu, yanlış yapılan işler de oldu, ama ben inatçı bir insanım. Karar vermeden önce çok düşünürüm.Sonra da geri dönmem.Bu ev de çok istediğimiz bir şeydi. Başaramama ihtimalini hiç düşünmedik.
Benzer maceralara atılmayı düşünenlere önce bir tek sorum olur : Eşiniz ne düşünüyor? Eğer eşinizle ( kadın veya erkek farketmiyor) aynı fikirde değilseniz vazgeçin derdim. Çünkü zor bir işe kalkışıyorsunuz : Tanımadığınız bir yerde, tanımadığınız insanlarla iş yapmaya kalkışıyorsunuz. ( Örneğin; Bayramiç köylerinde hafta tatili 3 gündür. Pazar,resmi tatildir, işçi dinlenir. Cumartesi ve Çarşamba pazar kurulur, İşçi sosyalleşmeye pazara gider, çalışmaz, Size de haftanın 4 günü kalır, İşçi ile birlikte olmazsanız işiniz de sizin değil onun istediği gibi olur.Sizi anlayabilecek ve sakinleştirebilecek (Ya da sizinle birlikte kavgaya girebilecek) tek kişi eşinizdir.
Masraf kısmına gelince; Ben herşeyin orijinali gibi olmasını istedim. Evin yapımında kerpiç, taş ve ahşap kullanıldı.sıva da çamurla yapıldı.Benim istediğim ahşap pahalıydı, evde de en fazla ahşap işçiliği ve malzeme kullanıldı,
çamur ve taş ucuz malzemeler ama, işçilikleri uzun zaman alıyor. Net rakamlar şu anda aklımda yok ama yaklaşık 27-29000 TL cıvarında bir gider olmuştur.
Şunu da ilave etmeliyim.Merkeze olan uzaklık taşıma ve ulaşım maliyetlerini arttırıyor. Umarım bir fikir vermiştir. Hoşçakalın...

ayazkentli, Muda ve TCM beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2015, 08:31   #296
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Sayın Korucak. Geçmiş olsun, eşinize acil şifalar. Herşeyin başı sağlık ve huzur. Gerisi bir şekilde hallolur zaten.

korucak beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2015, 22:19   #297
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
sayın korucak eşinize sağlık ve afiyet dilerim.
umarım çabuk iyileşir ve evinizin tadını çıkarırsınız..

korucak beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 19:53   #298
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-01-2016
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 1
ben de siz gibi eski bir ev ile uğraşmaktayım

celalsayin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2016, 01:48   #299
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 24
Allah Mutlu ve sağlıklı günler geçirmenizi nasip etsin.

Siz bu tecrübenizi yazarken birilerini de ağlatacağınızı hiç düşünmemişsinizdir.Özellikle evin ilk gelişmelerini gösteren fotoğraflar her seferinde gözlerimin dolmasına sebep oldu.Çok becerikli bir insan olduğunuz şüpheye yer vermez.Çok kişinin hayalini gerçekleştirmişsiniz.Umarım bir çok kişinin umut ettiği mutlu günleri hepimizin yerine yaşarsınız eviniz de.
Darısı da başımıza
Bende Ege'de denize çok uzak olmayan bir taş ev hayali ile yaşıyorum.İnşallah gerçekleşir.

TCM beğendi.
esar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2016, 00:22   #300
Ağaç Dostu
 
korucak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 216
Sevgili dostlar,

Sizlerle karşılıklı oturup bir kahve sohbeti yapmasak da; bu sayfalarda pek çok şeyi paylaştık. Bu yüzden sizlere " sevgili dostlar" diye hitap etmeyi doğru buluyorum.

Bu satırları yazabilmek için uzun zaman geçmesi gerekti. Son kez 2014 Ağustos ayında köyümüzden ve evimizden ayrılırken, bir ay sonra salça yapmak üzere döneceğimizi yazmıştım. Ama birisinin dediği gibi : "Hayat; biz geleceğe dair planlar yaparken, bize kahkahalarla gülermiş." Aynen öyle oldu. Ne yazık ki; bütün hayatı mücadele etmekle ve her türlü zorluğu yenmekle övünen ben; Eşimi yakalandığı hastalıktan kurtaramadım.

Dostumu. arkadaşımı,yoldaşımı, aşkımı, belki daha da fazlasını; geçtiğimiz Aralık ayında kaybettim...

Evimize ancak geçtiğimiz hafta bir günlüğüne dönebildim. Ve sadece 10 dakika kalabildim. Belki gelecek günlerde daha fazlasını yapabilirim. Bilmiyorum...

Bu hikayeyi burada bitirmek istemiyorum: Çünkü onun, benim yazdıklarımı ve sizin yorumlarınızı okumaktan çok keyif aldığını biliyorum. Bundan sonrası eskisi kadar keyifli olur mu? Bundan da emin değilim. Ama elimden geleni yapacağım. O da böyle isterdi...

Bu kadar zaman sonra böyle nahoş bir haberle geri döndüğüm için üzgünüm, ama sizlerin de bilmeniz gerektiğini düşündüm...

Kimbilir, belki yeni bir ev hikayesi olur?
Hoşçakalın... Sağlıkla ve sevgi ile kalın...

abk beğendi.
korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024