agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni520Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2014, 09:31   #1
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Wink Taşlıbahçe

Herkese selam; toprakta yaşam niyetiyle yola çıkan herkese bu yolda mutluluk, kolaylık, bolluk, bereket diliyorum.

"Taşlıbahçe" ismiyle ilk kez "agaclar.net"e giriyorum; daha önceki ismimi dün değiştirdi sevgili malina. Aslına bakarsanız eski bir üyeyim, on yıla yaklaştı üyeliğim ancak "hayalet üye" de denilebilir bana. Bakan, okuyan ama katılmayanlardan oldum şimdiye kadar. Bu huyumu değiştirmek isterim artık.

Kendi adımıza kaçış planları netleşti. 2009'da aldığımız araziye ev yaptık, kısmetse önümüzdeki yazdan itibaren yerleşiyor ve İstanbul'dan ayrılıyoruz; kaçıyoruz demek belki daha doğrusu olur. Bu süreç içinde yaşadıklarımızı, deneyimlerimizi, doğrularımızı ve yanlışlarımızı yazdığım bir blok yayınlamaya başladım.

Taşlıbahçe sitemize buradan ulaşabilirsiniz.

Bloğun ilk yazısının (Geldik, Gördük, Sevdik) kimi kısımlarını aşağıya da ekliyorum, özet niyetine:

Çocukluğumdan bu yana bildiğim bir şey varsa o da toprakla haşır neşir olduğum zamanların hayatımın en keyifli zamanları olduğu. İstanbul’da doğup büyüdüysem de tatillerimizi köylerde geçiriyor ve bu zamanları yılın diğer zamanlarında iple çekiyordum. Liseyi bitirdiğimde babama çoban olmak istediğimi söylediğimde şaşırmaktan çok yardımcı olmak istemişti. Köye gittik, keçi fiyatlarını araştırdık, köyün hemen dışında yıkıntı bir eve baktık; sahibiyle anlaştık, derken işler ters gitti, olmadı. Sonra iş, arkasından üniversite, tekrar iş. Değişen şeyler olduysa da köyle ilgili isteklerimin bir türlü değişmediğini, aksine daha da güçlenmiş bir halde aklımı kurcaladığını görüyordum. 2004 yılı itibariyle de istediklerimi artık yapabilme gücüne eriştiğimi veya şartların olgunlaşmaya başladığını hissetmeye başlamıştım (...).

Yanlış hatırlamıyorsam Çinliler olacak, demişler ki, insanın mutlu olması için üç şey lazım: Bir amaç, toprakla uğraşmak ve dostlar. Benimle ve Çinlilerle aynı veya en azından benzer şeyleri düşünen arkadaşlarla konuşarak arazi arama işlerine başladık. (...)
Bu şekilde birkaç yıl daha geçti. Arkadaşlar dağıldı. Kimi yurt dışına gitti, kimi bana uymayan yerlere yerleşti, kimi şehirdeki işlerine daldı, kimiyse unuttu gitti, dağıldık bitti (...).

Sosyal yaşam bir ihtiyaç ama kafamda oluşan yaşam tipi, dostlarla bir toprağı paylaşmaktan uzaklaşarak, komşuluk ilişkilerinin olduğu ayrı yaşam alanlarına doğru dönüyordu. Yani dağ başında bir grup arkadaşla hayatı paylaşmak ve bunu bir deney olarak büyütmek yerine hali hazırda bir şeylerin başlamış olduğu, aynı arazide yaşamayan ama birbirlerine yakın yerleşmiş, üstelik aynı frekansta olan insanların bulunduğu yerlere bakınma fikri ağır bastı. Başka bir açıdan da “uzak ve yakın”ı bir arada barındıran bir yer arıyorduk artık.(...)

Kazdağları’nın batıya doğru uzanan ve ana kütleye göre alçalan dağlık arazilerine doğru bir tırmanış. Önce birkaç zeytinliğe baktık ancak bir zeytinlik aramıyorduk. Zeytin ağaçlarını çok sevsem de hem bulundukları iklim, hem de yansıtıcı yapraklarının ortam ısısını arttırmalarından dolayı yazları genellikle bunaltıcı yerler olurlar. Tek bir ağaç türünden ibaret bir yer de istemiyorduk. Bakınmaya devam ettik; ilk olarak bol manzaralı yerlerden geçerek tırmandık ta tırmandık, sonra bir süre kızılçam orman ı içinden geçen bir yoldan ilerlemenin ardından hiç beklemediğimiz bir anda açıklık bir yere geldik. 450 m rakımda, güney bakılı, uzaktan da olsa deniz gören, dağlı bağlı bir manzara. Bizi buraya getiren kişi arazinin satılığa çıktığını ancak son durumun ne olduğunu bilmediğini söyledi. Sormasını istedik ve şöyle bir gezindik. Uzun süredir bakımsız kaldığı ve hor kullanıldığı belliydi. Etrafındaki komşu arazilere bakıldığında en ağaçsız ve kuru görünen yer burasıydı. 3 buçuk dönüm kadar bir yer (...)

Arazinin eğimli oluşunun avantajları da var dezavantajları da; eğim arttıkça dezavantajlar da artıyor. Ama uzun yıllardır yer aramaktan sıkılmış birisi olarak göze her şey kolay görünüyor; onu da yaparım, bunu da yaparım; peki ya su? Araziden iki ayrı su hattı geçiyormuş; ev yapınca bağlatırmışım; güzel… O halde evdeki hesap çarşıya uyarsa bu yer de bize uyar(...)

Aşağıdaki parçalar da başka bir yazıdan, bir cevaptan alınma:
Bu blokta, asıl istediğim “toprak”ta yaşama doğru uzanan yoldaki taşlı topraklı deneyimlerimizi aktarmak. Öncelikle bu plan “karar verdik hadi yapalım” şeklinde olmadı. Kendimi bildim bileli her adımımı topraktaki yaşama odakladığım uzun vadeli bir plan. Başlangıçta her şey kafamda daha kolay ve yakınken, evlilik ve kızımızın varlığıyla birlikte “zor ve geç” değil ama daha “hesaplı ve olgun” planlamalar gerekti. (...) Son on yılımız evden işe, işten eve mekik dokumalarıyla geçti ve nihayetinde bu yıl büyük bir aksilik çıkmaz ise işyerinden ayrılıyorum. Eşim ise iki yıl önce çocuktan dolayı ayrıldı zaten.

Orada, ilk bir yıl boyunca eşim ve kızımızla yalnızca toprakla uğraşarak İstanbul’un bozuk ritmini üzerimizden atmak istiyoruz. Sonrasında bir durum değerlendirmesi yaparız. Bize göre işin anahtarı yetinebilmek ve ne istediğimizi bilmek. Basit ve aracısız bir hayat istiyoruz. Şu an yaşamak için başka işler yapıyor, başka işlerden para kazanıyor ve bunu temel yaşamsal ihtiyaçlarımız için harcıyoruz. Amacımız aradaki bu “başka işler”i çıkararak yalnızca temel ihtiyaçlarımız için çalışmak. Yani, tarımsal üretim, evin ufak tefek tamirleri vb. Başka bir deyişle yiyecek ve barınak. Şu anki giyeceklerimiz ise yıllarca yeter sanırım. Bunun dışında kalan pek çok ihtiyacımız da var ve olacaktır. Onları da bir yılın ardından düşünürüz. (...) İstanbul’un yalan dolanından, karmaşasından, gürültüsünden(…) çok ama çok sıkıldık; basit, sade, dolaysız, dolambaçsız bir hayat istiyoruz. Bu hayat için tüm alışkanlıklarımızı değiştirmeye hazır ve razıyız, toprak anaya güveniyoruz, zorluklar olacaksa da kimi zaman inatla kimi zaman uyumla bu zorlukları aşmaya niyetliyiz.(...)


Düzenleyen Taşlıbahçe : 21-03-2014 saat 09:34 Neden: gereksiz kelime
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 13:36   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Hoş geldin

Tanışıklığımız, daha doğrusu senin peşine düşüp bulmam bu site nedeniyle olmuştu:

BELGELiK agaçlar

Adını hatırlamıyorum ama Marmara Üniversitesinden bir hocaya mail yazıp sormuş, ondan da Bekir'in telefonunu almıştım. Sonra sana ulaştım
Zor telefon konuşmalarıydı, internet sapığı gibi hissetmiştim kendimi bir an

Yeni hayatında sana ve karına, çocuğuna mutluluklar dilerim

Öykünü bizimle paylaşmaya devam et, fotoğraf eklemeyi de unutma

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 15:46   #3
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Tamamdır, bu kez devam ederim görüşmek üzere, daha uzağa gitmeden ikimiz de en kısa zamanda geliyorum

malina ve pria beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 15:57   #4
Ağaç Dostu
 
olcim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2011
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 936
Hikaye güzel başlamış , harikasınız , umarım her şey gönlünüzce olur , Sayfanız hayırlı olsun

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 16:25   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Taşlar muhteşem... Hayırlı uğurlu olsun hakkınızda herşey...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 18:05   #6
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Teşekkürler olcim ve hoşseda iyi dilekleriniz için. Bu arada taşlar gerçekten de güzeller, en nihayetinde beğenebildiklerimizdi onlar Beğenmek derken işlev açısından beğenmiştik, renklerinin güzelliği de denk düştü, iyi oldu.

Name:  eylc3bcl2010.jpg
Views: 5204
Size:  34.2 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 19:05   #7
Ağaç Dostu
 
sevoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
sayın taşlıbahçe çok güzel niyetler inşallah kolay yollardan geçersiniz.ailece aynı fikirde olmak çok çok güzel.

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 19:15   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Size, o resimdeki kamyon hesabıyla ( bloğunuzda belirttiğiniz 60 m2 ye oturan 2 katlı ev için) 10-12 kamyon daha taş lazım olacak diye tahmin ediyorum. Başka çıkma taş denk gelmeyebilir hesabıyla yukarıdaki taşlardan köşe taşı olabilecekleri ayrı bir yere istifletin. Usta inşaata başladığında öyle yorulmaya başlayacak ki en yakınında uygun bulduğu taşı acımayacak kullanacaktır olur olmaz yerlerde. Taşların duvarlar örülmeye başladığında konumlarının hiç önemi olmadığını ancak inşaat bitip derzler yapıldıktan sonra anlayabildim. Mühim olan ustanın taşları duvarın sağlamlığına zarar vermeyecek şekilde döşemesi. İş bitince derz sonrası gözünüze sakil gelen tek taş kalmıyor...

Ben hala her gördüğüm taş yığınını keyf ile inceliyorum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 21:22   #9
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Teşekkürler sevgili Sevoş; inşaat işine girmeden bilmezdim ne zor olduğunu ama atlattık çok şükür.
Tekrar teşekkürler Hoşseda tavsiyeleriniz için. Blokta daha önceden yazmış olduğum yazıları haftada bir yayınlıyorum yığılma olmasın diye, biraz da arkası yarın tadında olsun diye Yani, şu anda inşaat bitti aslında.

Dediğiniz gibi dört kamyon taşın yetmesi mümkün değil. Ama köşe taşları yetti ve sizinle aynı şeyi düşünerek bu taşlar heba olmasın diye en başta ayırmıştık. 4 kamyon taşı aldıktan sonra o köyde bulunan ustamız kepçe gelir de kazarsa daha 2 kamyon taş var burda dedi sonradan, Bir sonraki gidişimizde tesadüfen köyde çalışan bir kepçe vardı da kolaylıkla bu işi hallettik ve iki kamyon daha sardık. Sonrasında komşu başka bir köydeki bir yıkıntıdan -yine andezit olan- dört kamyon taş daha getirdik ve tamam oldu.

Bu arada taşları yığılmış görünce ve işi de bilmeyince insana yeter de artar gibi geliyor ama bir kez örülmeye başlanınca eriyip gidiyorlar, sanki kayboluyorlar

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 22:17   #10
Ağaç Dostu
 
Lazuti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
Taşları bende çok beğendim, yüzeyler düze yakın olması avantaj.Peki fiyat ?

Lazuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 22:41   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Özür.. ben daha ancak başlanacak diye baktım hep bloğunuzada... Geçmiş olsun o zaman.

Taş sarfiyatınız uygun. Belkide kamyonun hacmini tutturamadım. Ben 72 m2 brüt tek katlı eve ( su basman cok taş yedi eğim sebebiyle, birbuçuk kat desek olacak) giden 150 ton taş sebebiyle öyle yazdım. Bizim inşaatımızda iç bölmelerde dış duvarlar gibi taş kullanılarak örüldü belki ondanda biraz sarfiyat arttı..

Uzun ömürler boyu sağlıkla, güle güle oturmak nasip olsun.

( Bahçenizdeki acı bademlerin kıymetini bilin. Aman...)

attar beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2014, 07:53   #12
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
1900 TL'ye anlaştık ve 6 kamyon taş sardık. Nakliye de yaklaşık o kadar tuttu (1800 TL)

attar beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2014, 08:05   #13
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Benden de özür Su basmanı unuttum. Su basman için burada güre taşı denilen, mermere benzer daha başka bir taş kullandık özellikle arka tarafta, yani suyun gelmesi muhtemel yerde. Onlar da damarsız, aynı zamanda da su çekmeyen taşlar. Subasman yüksekliğini 70 cm tuttuk. Ara bölmeleri de sizin düşündüğünüz gibi taş değil, tuğla yaptık.
Acıbademlere hala dokunmadık, herkes aşıla diyor, henüz yapmadık. Onlarla ilgili derdim meyve tutmamaları, zaten az çağla yapıyorlar, onların da yarısından fazlası tutmuyor.
Teşekkürler iyi dilekler için yeniden, aynını sizin için de diliyorum.

Bu arada sizin evin fotoğrafları var mı forumda?

pria ve attar beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2014, 09:30   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Evimizin fotoğrafları ev yapımları kısmında mevcut. Burada deyipde sizi oraya yollamayı daha öğrenemedim.

Bende sizin evi henüz bulamadım bloğunuzda.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2014, 11:26   #15
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
sayfanız hayırlı olsun, güzel bir karar vermişsiniz, heyacanlı ve güzel bir konu açılmış takipteyiz

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2014, 12:38   #16
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
teşekkürler attar, takipte olduğunuz sürece ben de yayındayım

Sevgili hoşseda, evin fotoğrafları yok, çünkü haftada bir yazı ekliyorum, bu durumda bir ay sonra inşaatla ilgili bölümler başlayacak, takip kısmına mail adresinizi yazar ve onaylarsanız yeni yazılar otomatik olarak size gelir Sizin evi de gördüm, kutu gibi olmuş maşallah; süreci okumaya başlarım bugün; biz daha araziyi almadan bitmiş sizin ağır işiniz. Güle güle oturun...

MeyveliTepe ve pria beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 10:10   #17
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Selamlar, Taşlıbahçe'nin yeni yazısı yayınlandı bugün. Tabiatı seyretme ve kronik yalnızlığımızdan yalnızlıkla kurtulma önerisi hakkında ve bir de mini zeytin hasatçığı hakkında. Buradan okuyabilirsiniz

pria beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 11:40   #18
Ağaçsever
 
madlord's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 60
sayın taşlıbahçe, Arazinizin manzarası çok güzel. sağlıkla,huzurla, mutlulukla bu manzaranın tadının çıkarırsınız inşallah


Düzenleyen madlord : 25-03-2014 saat 12:01 Neden: imla
madlord Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 11:52   #19
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Teşekkürler sevgili madlord, manzara güzel gerçekten de; insan çalışıp ta yorulduktan sonra yorgunluğa iyi geliyor, her tür yorgunluğa. Ama, şunu da söylemeliyim ki, manzaralı yerler çoğunlukla eğimli yerler olduğundan aynı zamanda da insanı en çok yoran yerler oluyor. Yine de bir alıyor, iki veriyor. Bir benzetme yapsam "dikenli gül" derim. Biz gülü sevmeyi, bakıp koklamayı, dikenlerine de gülüp katlanmayı seçtik

pria beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2014, 10:31   #20
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin yeni yazısı çıktı bugün; ateş, çay ve birkaç fidan hakkında... Hoşçakalın

Yayınlanan yazıyla ilgili değilse de üç sözcük geçti aklımdan: umut, başlangıç, direnmek. Ve kolay gelsin tabiatı her şeyin üzerinde tutan herkese...

taşlıbahçe

pria, Lazuti, TRAKLI ve 3 kişi beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 11:34   #21
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin taşlı, duvarlı, baharlı, gelincikli yazısı çıktı bugün
Kuru örgü set duvarları ve biraz da mayıs halleri hakkında
Linkten ulaşabilirsiniz

taşlıbahçe

Name:  2011-nisan-4.jpg
Views: 4536
Size:  69.5 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 12:43   #22
Ağaç Dostu
 
iynk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 134
Merhabalar Sn. Taşlıbahçe

Forumdan yazdıklarınızı ve bloğunuzu zevkle okuyorum. Şuan eviniz ya bitti **** bitmek üzere, ama ben neticeyi merakla bekliyorum.. Ve sade bir yaşam tercihiniz cesaret ister. Cesaretinizinden dolayı tebrik ederim. Sevdiklerinizle, huzur ve mutluluk içinde yaşayın yeni evinizde.. Takipteyim

deryabey beğendi.
iynk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 12:57   #23
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Çok teşekkürler Ev bitti sayılır, aslında kabası biteli çok oldu; ufak tefek ince işler kaldı, bu yaz onlar da biter her şey yolunda giderse. Düşündüğümüzden uzun sürdü malum nedenlerle

deryabey beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2014, 15:43   #24
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin yeni yazısı çıktı bugün. Göktaşı etkisi yaratan "hafriyat", yerine oturaklı bir tavırla yerleşen "temel" ve bir de çiçeklerin şahmaranı "yılan yastığı" hakkında

taşlıbahçe


Name:  haziran11-08.jpg
Views: 4621
Size:  75.1 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2014, 10:14   #25
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin yeni yazısı çıktı bugün; subasman, oğlak ve maalesef biraz da madenler hakkında...

taşlıbahçe

Name:  DSCN8835.jpg
Views: 4257
Size:  34.9 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 13:25   #26
Ağaçsever
 
mimarsertac's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 30
Çok güzel blog olmuş takip edicem.

mimarsertac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2014, 09:26   #27
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
teşekkürler mimarsertaç, son iki yazı da özellikle ilgini çekebilir

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2014, 09:35   #28
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin son iki yazısıyla inşaatın kabası başladı bitti

taşlıbahçe

Name:  2-aralık-11.jpg
Views: 4686
Size:  72.3 KB

Derz dolgudan sonra duvarların hali

Name:  7-aralık-11.jpg
Views: 4649
Size:  60.6 KB

Küçük pencereli arka cephe


Düzenleyen Taşlıbahçe : 06-05-2014 saat 09:37 Neden: link
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 08:31   #29
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Taşlıbahçe'nin yeni yazısı dün çıktı. "Eller Toprağa" Bir gıda ormanı projesi, soğuk, kar ve yaklaşan gece hakkında.

taşlıbahçe

Name:  2-ocak-12.jpg
Views: 4417
Size:  63.0 KB

(...) arazinin mevcut yapısını inceledim. İklimi, toprağı, üzerindeki ağaçlar, çalılar, otlar… Yazdan itibaren fırsat buldukça buraya da gelerek farklı mevsimlerdeki türlü hallerine de baktım. Arkasından da tasarımını yaptım; su hasat yöntemleri, dikilecek türler, nerelere nelerin ne zaman ve hangi sırayla dikileceği (...)

Name:  4-0cak-12.jpg
Views: 4142
Size:  16.9 KB

(...) Dağ havası, kar ve yaklaşan gece. Bu üç arkadaş her şeye soğuk, ağır ve sert bir mühür vurmuş (...)

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 09:03   #30
Ağaç Dostu
 
asmalıtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-04-2014
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 773
Sayın Taşlıbahçe; Eskilerinden olup uzun bir süre ayrıldığınız,şimdi yeniden döndüğünüz
bu siteye hoş geldiniz. gittiğiniz süreçte nerede neler yaptığınızı yakinen takibedenlerden biriyim. hatta sahibolduğum şartlarımın kıymetini, sizin doğaya meftunluğunuzla daha iyi anladım.Bloğunuzdan sizi takip ediyorum. Azmin zaferini yaşıyorsunuz güle güle hayırla yaşayın. Ben Ağaçlar net 'i sizin bloktan keşfettim. burada yeniyim. ve ilk beğeniyi siz ve 06dilek,YeniGine'den aldım.ilk beğeni aldıklarımın bahçelerini gezmek istedim sizin bahçeyi bulamadım bir türlü.Bir de sonkez'e ulaşamadım amatörlüğümdendir belki de.Neyse sizi bloktan sonra buradan da takibedeceğim artık.Bu güzel.Hayırla kalın kardeşim.

bağkonak beğendi.
asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024