agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2007, 23:23   #241
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Çevreci Ev - Yer Kaynaklı Isı Pompası

Bu konuya yeni başlıktan devam ediyoruz...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 14:55   #242
Ağaçsever
 
Remedios's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 41
Merhaba,

Ahşap v.b. ev yapımı&restorasyonu konusunda Dijitürk MymAX 6. kanal'da Cumartesi ve Pazar günleri 11:30'DA Grand Designs isimli bir program yayınlanıyor. Seyretmenizi tavsiye ederim.

Selamlar ve Sevgiler

Not: Program içeriği; "Tasarım uzmanı Kevin McCloud, düşlerindeki evi inşa etmek isteyenlere rehberlik ediyor... Ve ortaya neler çıkıyor neler.

Düşlerinizdeki evi, kendinizin inşa edebileceğini söylesek... Hemen olmaz demeyin! "Grand Designs" ta tasarım uzmanı Kevin McCloud eşliğinde katılımcılar, hayallerindeki eve kavuşuyor... Tasarım alanında önde gelen isimlerden biri olan Kevin McCloud, "Grand Designs"ın hem yazarı hem de sunuculuğunu üstleniyor. Mimari ve tasarım eğitimi alan sunucu, lüks mülklere yaptığı mükemmel dış düzenlemelerle tanınıyor... Kevin, programında sıra dışı tasarım projelerini gerçekleştirmek için yola çıkanlara en iyi şekilde rehberlik ediyor; tavsiyelerde bulunuyor; bütçe, program ve pürüzler konusunda yardımcı oluyor... Siz de "Grand Designs" ile büyük tasarım projelerinin, pratik bir şekilde nasıl birer yaşam alanına dönüştürüldüklerini keşfedebilirsiniz."

Remedios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2008, 07:01   #243
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Saman Ev Hakkında

Yeni üye olduğum için saman ev konusunu yeni farkettim.
2004-2005 yıllarında çok araştırdık. Evimizi kendimiz yapmak istiyorduk. Balya evin (maliyet, kolaylık, doğallık, ısı yalıtımı, oturulabilecek pencere kasaları olması, vb. nedenlerle) uygun çözüm olduğuna karar verdik. Tarlada kalmak için OSB'den ufak kulübemsi birşey yapıp, evin ölçüm işini bitirirken balya evin bize uygun olmadığını farkettik ve vazgeçtik.

Eğer Türkiye'de balya ev düşünüyorsanız bir daha düşünün.

Samanın ovada yetişmiş olması lazım. -- uzun olması için (sağlamlık)
Hasat zamanı ile balya yapımı arasında yağmur yememesi, daha sonrada nemden korunması lazım. -- çürüme nedeniyle dayanıklılık, sağlamlık azalıyor
Balyaların uzun kesim olarak hazırlanması -- hayvanlara yem için kullanıldığından büyük çoğunluğu (yöreselde olabilir) 10-15 cm uzunluğundaki kesilmiş saman parçalarından yapılıyor
En az üç veya dört telli balya kullanılması lazım. -- genelde 2 telli oluyor. (aradan zaman geçtiği için tel sayılarında hata yapabilirim)
Kullanılacak balyaların ebat ve ağırlıkları standart olmalı. -- yanlış hatırlamıyorsam 25 kg cıvarında olması gerekiyor.

Temelle balya arasındaki drenaj bölgesinin yapılması gerekiyor.(nemli ve yağmur olan bölgelerde)
Yangın endişeniz yarsa, yanğın kesicileri koymanız gerekiyor.

Bütün bunların yanında mümkün olan en kısa sürede balya evi bitirip sıvamanız gerekiyor, kalabalık bir grupla. -- Balya sıvanana kadar fare ve ismini unuttuğum böcekler için ideal bir yerleşim yeri oluyor. İşte biz burada çuvallamıştık.

Ayazkızı beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2008, 07:32   #244
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Saman balyasından yapılan evler konusunda çok fazla bir bilgi sahibi olmamakla beraber şu şekil bir fikir yürütübelirim.

Buğday, bölgem şartlarında Ağustos ayında biçilir. Ve sizin belirttiğiniz gibi ağustos sonu yağmurlar başlar. Fakat yulaf veya arpa, buğdaydan 2-3 hafta erken biçilir ki, balyalanana kadar gerekli kuru havayı elde edebilirsiniz.

Uzunluk konusunda haklısınız. Fakat makina yerine iyi bir tırpancı bulursanız size 50-60 cm uzunluğunda saman biçecektir. Tırpancının yövmiyesi 100-150 YTL arasındadır. Ot biçme makinaları dönümünü 20-30 YTL den biçerler. Tırpancı bir günde 2 dönüm yeri biçebilir. Yani tırpan ile biçtirmek size pahallıya gelsede hem istediğiniz meteryale kavuşmak açısından, hemde makinanın giremediği tarlalarda çalışabilmesi açısından avantaj sağlar.

Tel sayısı ve balya ağırlığı konusunda, balya makinası sahibi ile muhattap olacaksınız. Şöyle; Balyacı balya başına para alır ki, ortalama 1 YTL civarındadır. Bu sebeple balyacı hem maliyeti düşürmek, hemde kazancını arttırmak için tel sayısını düşürür ve balyaları gevşek bağlar. Toplamda 400 kg saman çıkan bir dönümde 16 kg ağırlığında 25 balya çıkarmak ister. Oysa bize lazım olan 25 kg ağırlığında 16 balyadır. Bu yüzden balyacı ile konuşup, mümkünse götürü usulü anlaşmanız gerekmekte. "Sen dönümüne 16 balya çıkar, ben sana 25 YTL vereceğim" şeklinde. Çünkü kullanacağı tel sayısı ve balyanın sıkılığı ayarlanabilir şeylerdir. Bir vidayı çevirerek balyanın 35 kg ağırlığa kadar çıkmasını sağlıyabilirler.

Fakat son bir kaç yıldır bir çok balyacı tel yerine naylon ip kullanıyor. Bunun sebebi hem daha ucuz olması, hem hayvan besleyenler tarafından tercih edilmesi. Çünkü balyanın içindeki ufak bir tel parçası ineğin ölümüne yol açabiliyor. Ev yaparken, balyaların tel ve ya iple bağlanmış olması sizin için önemliyse, baştan balyacı ile konuşarak bununda önüne geçebilirsiniz.

Genede size en sağlıklı bilgiyi bölge çiftçisi verecektir.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2008, 20:51   #245
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://imeceurunleri.blogspot.com/

linkte 5000 YTL ye saman ev yapıldığı belirtiliyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2008, 11:24   #246
Yeni Üye
 
woodhouse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
ahşap evler

ahşap evlerle ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

woodhouse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2008, 23:02   #247
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Yangın ve kurtlanmaya karşı ne gibi tedbirler alıyosunuz?M2 fiyatı nedir (anahtar teslim)?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2008, 13:17   #248
Yeni Üye
 
woodhouse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
*** sorunuza cevap veriyim kurtlanmaya karşı emprenye dediğimiz bir işlem bilirsiniz eski telefon direkleri yeşildir ve çürüme ve kutlanma olmaz onun gibi diyebiliriz. yangın için ise dış cepheye uyguladığımız boya yangına arşı dirençlidir ancak bilirsinizki doğada yanmacak bir madde yoktur. hiç bir ev yokturki duvarından yansın içindeki sentetik malzemelr yanarak evler alev alır örneğin perde gibi betonarme, çelik konsilüksiyon ve ahşap ev aynı anda yakıldığında ilk önce çelik ondan 40 dakika sonra betonarme evler, betonarme evden 20 dakika sonra, ahşap ev göçer. Genel kanı olarak ahşap hep odun olarak görüldüğünden
böyle yanlış bir kanı oluşmuştur. m2 fiyatları ise projeye göre değişmektedir.

Ayazkızı beğendi.
woodhouse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 12:23   #249
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 21
Saman ev yapmayı düşünenlere tavsiyem öncelikle küçük bir proje yapmalarıdır. En azından ben kendi adıma öyle düşünüyorum. İmece evinin saman evini gördüm ve içinde bir gece kaldım. İzolasyonu, konforu son derece iyiydi.

Evet saman balyaları bir an önce sıvanmalı ama almanyada saman ev yapımında çalışırken bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu ve naylon örtülerle koruyabildiler balyalarını. Ülkemizin hava şartları daha uzun süre tanıyacaktır. Bir de özellikle saman balyasına uygulanacak dış sıva konusunda kerpiç yapan yerli halktan bilgi almanın faydalı olacağını düşünüyorum.

ctuncel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2008, 01:17   #250
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
...
Eğer Türkiye'de balya ev düşünüyorsanız bir daha düşünün.
...
Çuvalladığım yeri detaylı yazmamışım. Devam ediyorum.

Bulunduğum yerde tarlalar ufak ve çoğunlukla sebze ekimi yapılıyor. Ancak hayvanı olan birkaç kişi kendi ihtiyaçları için yulaf, arpa ekiyor. Yakın çevremde balya temin edemeyince, çemberi büyültüm. 135 km. uzaktan istediğim gibi balya temin edebileceğim bir yer buldum. Belli koşullarda olmasını istediğimden, daha fazla para verecektim, bir de nakliye parası...
Balyalar geldiği zaman toprakla temas etmesin diye palet üstüne koymayı planlamıştım. Yağmur için de sera naylonu düşünmüştüm.
2005'de temeli yapıp, 2006'da duvar ve çatıyı planlamıştım. Fakat 2005'de yaşadıklarım ve gözlemlerim sonucu işgücü problemi nedeniyle balya evden vaz geçtim.
İşgücü için düşündüğüm seçenekler:
* Arkadaşlardan ekip oluşturmak.
2005'de balyasını alacağım tarla sahibi ile görüşmelerim sonucu (2006'nın planını yapmak için) arkadaş grubum ile yapamayacağımı gördüm.
2005'de normal hasat zamanı gelmesine rağmen yağmurlardan dolayı hasatın 15 gün geciktiğini ögrendim. Grubu erken toplamak riskliydi.(2006'nın kurak geçecegini bilemedim) Garantili tarih Ağustos ayıydı, fakat bu ayda "aşırı" sıcaklık nedeniyle çalışmaya uygun değil (Üç senedir burada yaşamama rağmen ağustos ayında saat 10-17 arası açıkta ancak 5-10 dakika kalabiliyorum).
* İmece
Köyümüz ufak bir köy. Sezon uzun olduğu için iki ekim yapılıyor. Bahardan sonbahara kadar herkes tarlasında olur. Bir gün imece yaparsın, ama ikinci gün işlerinden dolayı kimseyi bulamazsın.
* Usta ile anlaşmak
Köyümüzde bir tane inşaat ustası var. Çevre köylere de iş yapıyor. Çok iyi bir insandır ama "Pazartesi başlıyorum" deyip dokuz ay sonra başlamasına şahidim. Zamanlamasına güvenemedim.
Dışarıdan usta getirmekte sorun, kalacağı yeri ayarlamak lazım. Zaten balya ev deyince ne diyeceklerini bilemiyorlar. İlk defa yapacakları için başında durup kontrollerini yapmanız lazım.

Belki koşulları zorlasam balya ev sahibi olabilirdim ama sadece teorik olarak bildiğim bir şey için cesaret edemedim.

Sayın ctuncel,
"dış sıva konusunda kerpiç yapan yerli halktan bilgi almanın faydalı olacağını düşünüyorum." demişsiniz. Yerli halktan kerpiç yapan kaç kişi kaldı. Benim yaşadığım köyde yok. Bir ara kerpiç ev için araştırma da yaptım. Bu bölgede ancak 1 kişi buldum, oda uzak köylerin birinde yaşıyordu.

Dışardan bazı şeyler çok kolay görünüyor, ama uygulamaya gelince çeşitli zorluklarla karşılaşılıyor. Bu nedenle bir kez daha düşünün diyorum.

Ayazkızı beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2008, 01:44   #251
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Türkiye'de bor bileşikleri kullanan emprenye malzemesi satılıyor mu?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 15:16   #252
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 21
Sayın Uzum doğru söylüyorsunuz bir işin başına geçmeden herşey çok kolay gözüküyor. Saman balyalarıyla işe yarar yaşama alanları oluşturulabiliyor. Bank, bahçe duvarı gibi hatta saman balyası ile yapılmış otobüs durağı bile gördüm. Basit bir şey yaparak başlamak istiyorum.

ctuncel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 15:29   #253
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Nasip olursa Bursa'nın ilk saman balyası evini ben yapacağım. Siz daha yerinizde sayın arkadaşlar.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 15:57   #254
Ağaçsever
 
crocuscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2007
Şehir: adana
Mesajlar: 59
Sn Todor,

Hala satılık prefabrik konut var mı çevrenizde?
Aşağı yukarı fiyatları nedir,bilginiz var mı?

crocuscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 17:07   #255
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Benim almış olduklarımdan yok. Ama bir çok firma prefabrik konut üretiyor. Hatta Sayın Kumru'nun evide prefabrik.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 20:04   #256
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın ctuncel, Sayın Selahattin YILMAZ,
Balya ev deneyimlerinizi anlatmanızı sabırsızlıkla bekleyeceğim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2008, 20:58   #257
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Saman balyasından evi tamamıyla kendim yapmayı düşünüyorum yavaş yavaş ve sabırla. Önce gereken parayı bulmalıyım tüm malzemeler hazır olduktan sonra balya gelmeli ve hemen yerleştirir yerleştirmez sıvamalıyım diye düşünüyorum bu nedenle önce ahşap iskeleti kurup durumu kontrol altına almalıyım ha deyince olmuyor çünki çok çok sınırlı bir ekonomiyle yapacağım bunu. Sıvamada da nasılsa bir grup oluştururum diye düşünüyorum Bursa ekiinden **** buradan takip edipte sıvayı öğreneceklerden, olmadı babamı çağırırım (inşaat ustasıdır da) hatta bu amaçla Tokat'ta köyümden eski topraklardan taktik alacağım gerçi toprak sıva konusunda Süleyman Amcam var ama . Ama beni düşündüren sizlerin tersine tamamiyle para yoksa sorunlar çözülmek için var ve birde Bursa'ya bir saman ev kazandırmanın mutluluğu...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 13:39   #258
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Balya ev diğer yöntemlere göre en uygun maliyetlisi (2004-2005 yılında çok detaylı araştırdım) Yığma olarak yapmayı düşünürseniz ahşap iskelet maliyetini yok ediyorsunuz. Geri dönüşüm tesislerinde (Bursa'da çoktur) uygun fiyata ikinci el ahşap malzeme bulabilirsiniz (yerli almayın). Çatı ve/veya ev planını bulduğunuz malzemeye göre planlarsanız maliyeti daha da düşürebilirsiniz.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2008, 16:02   #259
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Karamürsel'e Kaçanlardan Olduk

Merhaba, ben de aranızdaki bazı arkadaşlar gibi Karamürsel'e kaçanlardan oldum.
Karamürsel'in hemen üzerinde(girişteki büyük dörtyolağzından çıkılıyor) 2,5 km mesafede Çamçukur Köyü'nden 3 hafta önce bir arazi aldım. Şu anda hemen istediğimiz evi yapabilecek durumda değiliz, bu nedenle bir süre beklemede kalacağız.Ancak bu arada arsada faaliyetlerde bulunmak için can atıyorum(henüz fidan halinde hurma ağaçları var) bu sebeple geçici yani evi yaptırana kadar haftasonları arsada ikamet edebileceğimiz (eşim ve 7 yaşındaki oğlum ile) çeşitli alternatifler arıyoruz, bu konuda tavsiyelerinize açığım sevgili tecrübeli arkadaşlar.Hepinize sevgiler.
Görüşmek dileğiyle

aslan

Ayazkızı beğendi.
aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2008, 16:47   #260
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
11 adet OSB plakası
Kiremit çıtası (zemini oturtmak ve köşelere destek için)
Bahçe çardağı 3*3'lük (brandanın altında kaldığından görünmüyor, çatısı için)
Branda

Resimdeki bizim geçiçi barınak.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 22:18   #261
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Sevgili Üzüm teşekkürler, fakat bu malzemeleri nasıl kullanıp birleştirdiğini de anlatırsan sevinirim, dedim ya serde acemilik var, elimde biraz iş becerisi vardır ama daha önce hiç böyle birşey yapmadım. Bir de böyle bir kulübe hava biraz serin olunca ne gibi şartlar sunuyor.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 22:21   #262
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Teşekkürler Sevgili Kumru, köyünüzü duydum, hatta arsa araştırırken internette oralardan da çok ilan bakmıştım. Seracılık fazlaca yapılıyor galiba oralarda. Evet, size soracaklarım mutlaka olacaktır işin daha başında olduğumuz düşünülecek olursa.Umarım zamanla benden bıkmazsınız görüşmek üzere

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2008, 13:57   #263
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
İstanbul - Karamürsel

Herkeze merhaba ,

Çocukluk yıllarımı geçirdiğim ve üniversiteden sonra ancak bayramda seyranda **** 2-3 ayda bir uğrayabildiğim Karamürsel’e kısa bir süre içinde İstanbul’dan dönüş yapıyorum.

İstanbul’dan ayrılmanın en zor tarafı bunca yıldır acı , tatlı anıları paylaştığımız dostlarımızdan biraz uzaklaşmak. Yine de Karamürsel’in İstanbul’dan çok fazla da uzak olmayışı ve Karamürsel’de yeni dostlar ediniyor olacak olmamız bizleri teselli ediyor.

Evimizi ayarladık , bir de küçük bir tarla ayarlabilirsek , boş zamanlarımızda bağ bahçe
işleri ile de uğraşmak istiyoruz. Bunun yanı sıra her tür doğa ve spor olayına da varız.

Burada Doğa yürüyüşü , Çevre gezileri , Rüzgar sürfü , Motorsiklet , Bisiklet , Tüplü dalış , Balık tutmak , Yelken , Kayak , Tenis , Bağ bahçe işleri , Mangal partileri v.b tüm olayları birlikte yapacak ve bilgileri , dostlukları paylaşacak insanlarla tanışmayı umuyoruz.

Karamürsel’in bu tür olaylar için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyoruz. Açıkçası buraya gelecek olamamızın bir nedeni de bu aktiviteleri imkanlar el verdikçe doya doya yapabilmek.

Mesajlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum


Sevgilerimle,

Timuçin

Timuçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 15:58   #264
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Sevgili Üzüm teşekkürler, fakat bu malzemeleri nasıl kullanıp birleştirdiğini de anlatırsan sevinirim, dedim ya serde acemilik var, elimde biraz iş becerisi vardır ama daha önce hiç böyle birşey yapmadım. Bir de böyle bir kulübe hava biraz serin olunca ne gibi şartlar sunuyor.
Sayın aslan_k,
Yetişkin olarak şartları zorlayarak 2005 yılında Aralık ortasına kadar kaldık, ama kış aylarında kullanılmasını tavsiye etmem. Mayıs başından Eylül - Ekim ortasına kadar rahatlıkla kullanılır. Eğer ısıtıcı kullanılırsa önden ve sondan 15-20 gün fazladan kalınır. Kullanımıda iyi bir kamp çadırından daha iyi.

Yapılışını elimden geldiğince aşağıda anlatmaya çalıştım. Vida ve matkapla çalıştık. Kiremit çıtasını köşeli ve geniş olanlardan şeçtik.

- Toprağı düzledik. Taş agırlıklı toprak ile bir miktar yükselltik. Bol miktarda kireç döktük.
- Şekil 1'dekine benzer bir yapıda kiremit çıtaları ile zemin oluşturduk. Köşelerde ve vidanın düz giremeyeceği yerlerde bağlantı elemanı kullandık.
- 8 OSB'yi Şekil 2'deki gibi, 2'sini Şekil 3'deki gibi ortadan alırken kestirdik. (11. OSB ile ilgili bilgi aşağıda) Vernikledik.
- Şekil 4 deki gibi duvarları oluşturup zemine dıştan vidaladık (OSB'de pullu vida kullandık) Bir duvarda kapının olduğu yerdeki OSB'yi (ortadaki kısa parça) 2 menteşe ile yan OSB'ye tutturduk. Köşelere içten kiremit çıtası vidaladık. (tepeden 6-7 cm kısa olarak)
- Şekil 5'deki gibi OSB'leri yerleştirip, zemine vidaladık. ortada kalan kısma 11. OSB'den bir parça kullandık. (Zemindeki kiremit çıtalarını özellikle en çok kullanılan ve ayakta durulan bazı yerlerde sık yapmadığımiz için problem yaşadık, 11. OSB yi buralarda 2. kat olarak kullandık)
- Bahçe çardağını ayakları kullanmadan ama bağlantı elamanını kullanarak hazırladık. Köşelerde kullandığımız kiremit çıtalarının üzerine oturtduk. Örtüsünü kenarları OSB duvarlarının dışına gelecek şekilde örttük. Dışarıdan en üstden kiremit çıtası, örtü, OSB olacak şekilde vidaladık.
-Duvarlardaki pencere diye adlandırdığımız yerlere sineklik mantığını kullanarak çıtalarla tülü vidaladık.
- 4*5'lik brandayı en üste örtüp çadır germe/sabitleme mantığı ile bağladık. Brandanın izdüşümünde yağmur için kanal açtık.

Aklıma bunlar geliyor. Sorularınız olursa cevaplarım.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 14:37   #265
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Teşekkürler,
Sevgili üzüm, bir kaç sorum daha olacak
1- Barınağın ölçülerini nasıl belirlediniz, en boy yükseklik olarak ne yaptınız?
2- OSB denilen malzemenin ölçüleri heryerde sabitmidir, kaçtır.
3- OSB ve çıtaların birleşim yerlerinde ne kullandınız( köpük macun mastik vb).
Çatıyı nasıl çözdünüz.
4- Çardak dediğiniz yerde yere diktiğiniz direkleri nasıl sabitlediniz?
5- Kireci niçin kullandınız?
6- Neden "OSB'de pullu vida kullandık" dediniz, pulu vidadan kastınız nedir?
Umarım fazla abartıp sizi bunaltmamışımdır.
Sevgiler

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 14:39   #266
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Karamürsel çevresinde Malzeme

Karamürsel çevresindeki arkadaşlar, bir barınak yapmak için ahşap ağırlıklı malzemeye ihtiyacım olacak, Karamürsel'de bu tür yapı malzemelerini nereden uygun olarak alabilrim.Bilen varmıdır?

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 17:46   #267
Ağaç Dostu
 
KUMRU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 210
Galeri: 14
Ahşap ağırlıklı malzeme olarak , bir şey diyemeyeceğim , ama genel yapı malzemelerinde biz İMSA'dan alışveriş yaptık , açık hesap çalıştık , en sonunda da iyi bir pazarlıkla, hayli iyi bir iskonto almıştık. Altıova-Karamürsel arasında, Kao otel civarında, deniz değil yol tarafında.

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 19:00   #268
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Ahşap malzeme için, Kaytazdere'de Kar Beton firmasının karşısında Eray Kereste var. Her çeşit yardımcı olmaya çalışırlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 23:01   #269
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Karamürsel Barınak

Teşekkürler Sevgili Todor Ve Kumru,

Bizim en azından 2 belki 3 sene istediğimiz gibi bir ev yaptırma imkanımız olmayacak.Ancak bir an önce de hafta sonları gidip orada kalmak ve birşeylerin ucundan tutup toprağa bulaşmak istiyoruz. Siz neler yaptınız nasıl yerleştiniz. bana neler tavsiye edersiniz.

Eğer bir sıralama yaparsanız iş planı gibi nelere öncelik verir neleri ertelememi tavsiye ederdiniz. mesela önce kuyu sonra elektrik sonra barınak sonra çit vs vs bilmediğim için sadece bunları saydım.

Bir de ben geçici yerleşim için Prefabrik ev, konteyner ve karavan arasında ortada kaldım tecrübelerinize dayanarak bana bu üçlüyü değerlendirirmisiniz.

Biraz uzun oldu mesajım ama inanın ne bilgi alabililrsem benim için çok değerli bir acemi olarak.

sevgiler

Ayazkızı beğendi.
aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 23:11   #270
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Çok iyi,görgülü,elinden çok temiz iş gelen para hırsı olmayan bir marangoza ihtiyacı olan dostlar olursa haber verin. Ahşap doğramadan ,masif mobilyaya,mutfak banyo dolaplarına kadar üretebiliyor.Eğriyi doğruyu anlatıyor,paylaşıyor ve en önemlisi sözünde duruyor.Karamürsel,Altınova,Yalakdere bölgesinde birçok inşaatı başarıyla bitirdi. Atölyesi Karamürsel çıkışında İpek Kağıtın karşı sırası gibi.Adı ABİDİN.

Birde yine Valide köprüde betonarme ve inşaat işleri yapan baba oğul var. Ailecek çalışıyorlar onlarda çok iyidirler. Ben ve kardeşim çok memnun kaldık.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen Mahmut Leventoğlu : 11-04-2008 saat 00:22
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024