![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2014
|
Buralardan çekip gitmeden hayallerime kavuşma hikayem başlıyor.
Konuyu önceden okumuş olan herkesten özür dilerim çünkü eski mesajlarımı sildim. Maalesef kanun ve yönetmelikler kişiyi usulsüzlüğe zorluyor. 15 cm'lik nebati toprak bulunan altı komple (3,5 metre kazıldı oraya kadar gözlem yapıldı daha altını bilmiyorum) killi kireç taşı olan bölgeyi mutlak tarım arazisi yapan ve bunu düzeltmek için müracaat ettiğimde "bizim arkadaşlarımız son derece bilgili ve donanımlıdır biz bölgeyi mutlak yaparken sadece toprak kalınlığına bakmayız" diyen tarım il müdürlüğü personeline de en derin duygularımı iletiyorum. ![]() Fakat başka bir alternatifim var. Yakın zamanda sizlerle paylaşmaya başlayacağım. Benim ve ailemin doğa özlemini çarpık ve yanlış bazı mevzuatlar değiştiremeyecek. Düzenleyen sonromeo : 07-03-2019 saat 08:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
okurken yoruldum sizin adınıza umuyorum tatlıya bağlanır istediğiniz hayata en kısa sürede daha fazla dert tasa yaşamadan ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
Merhaba sayın sonromeo, şimdiden yeriniz hayırlı uğurlu olsun diyorum. Tam olarak sonuçlanmadığını anlıyorum ama umarım ağaçlandırmadan sonra sonuçlanır. çit için önerim şöyle olabilir; tel örgü yerine 4 sıra galveniz kaplı dikenli tel kullanarak ve bir de çapraz geçirerek 5 sıra dikenli teli kullandığınızda sadece dikenli telin maliyeti 2500₺ civarında olacaktır. 2 metrelik profil direkler için de, 4 metrede bir direk ve her 15-20 metrede bir payanda için ortalama 350 direk için, eğer bir profilci ile anlaşıp boyasını kendiniz yaparsanız 5000₺-6000₺ gibi bir maliyet tutar. Tabi ben boru direk tavsiye ederim ki, o biraz daha maliyetli. Benim tahminlerime göre en uygun bu şekilde etrafını çevirirsiniz. çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2012
|
Alıntı:
Çit konusunda karar vermeden önce size tavsiyem, çitin hangi amaçla çekileceğini belirlemenizdir. Yani hayvan girmesin diye mi? İnsan girmesin diye mi? Hayvan girmesin diye çekecekseniz, hayvan türüne göre hareket etmek gerekir. Yani sadece inek, koyun gibi hayvanlar girmesin derseniz dikenli tel tercih edilebilir ama köpek, tilki, çakal gibi hayvanlar da girmeyecekse o zaman mutlaka kafes tel gerekir. Hatta kafes telin alt tarafına da jiletli tel veya beton şerit çekmek gerekebilir. Direk konusunda tavsiyem profil direkten ziyade kaliteli beton direk kullanmanızdır. Hem daha ekonomik olacaktır hem de daha dayanıklı olur. Profil direklerin zamanla paslanıp diplerinden kırılabileceğini düşünüyorum. Fakat mutlaka içerisinde demir olan dayanıklı betondan imal edilmiş olmalılar. Aksi takdirde mevsim geçişlerinden kısa sürede etkilenip kırılacaktır. Çit bitkisi konusuna ise bence hiç girmeyin. O bitkilerin temini, dikimi, bakımı size daha pahalıya mal olacaktır ve bunlar sizin için sorun değilse bile büyümeleri hayli zaman alacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
bende düşüncemi paylaşmak isterim çit bitkisi işine girdiğinizde bölgede keçi vb. hayvanlar varsa sizin i,çin çok sorun olacaktır. hayvanlar bahçenize daldığında fidanlarınızı vs. yiyeceklerdir. hele hele yabani hayvanlara hiç girmiyorum. çit çekmek maliyetli ise maliyeti artıranlar nedir bunları gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır. galvenizli tel çektirirseniz ömürlük olur. ancak demir tel çektirirseniz zamanla paslanma olur ancak onlar bile sizi bir 10 sene rahat götürür. çit direkleri beton mu galvanizli borumu derseniz maliyeti daha düşük olan betonu tercih etmelsiiniz. fiyatı düşürmek istiyorsanız kendiniz belediyenizin sınırlarında bulunan büyük hurdacılara gidip kalın köşebentli demirler tercih edip kullanabilirsiniz. pek çok malzemeyi hurdacılardan toplarsanız çok çok uygun maliyet çıkacaktır. çit olursa hem de zamanla arazinizin sınırları dahi değişse çok düşük bir maliyetle sınırlarınızı bile değiştirebilirsiniz. ağaç konusunda ise buradaki arkadaşlar ne kadar bilgili olsalarda bölgenizi en iyi oradaki çiftçiler tanır ve en kolay en iyi ürünün hasat edildiği bitkiyi çevrenizdeki çiftçilere sorun. allah yolunuzu açık etsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2018
|
Selam...O bölgede tarım arazisi toplulaştırması başladı diye biliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|