agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni411Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2010, 17:20   #241
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın kedi tırnağı.yazınızı okuyunca anlatmak istediğimi anladığınızı farkettim ve çok sevindim.benim bu sitede yazmaya başlamamın nedeni fazla beklentilere girilmediği sürece çok az bir maddi güçle bile insanın kendini büyükşehirin karmaşa ve stresinden kurtarabilme şansı olduğunu sitedeki(benim gibi) maddi gücü az olan arkadaşlara anlatabilmekti.
sizinle bir konuda gözlemimi paylaşmak isterim.manzarası olan bir yer mutlaka yüksekçe bir tepede olmak zorunda.tepelik yerlerde de çok özel yerler hariçtoprak yeterince zengin ve sulu olamıyor.yani hem verimli hem de 30-40 km.uzakları görebileceğiniz manzaraya sahip bir yer bulma şansınız oldukça düşük.
köy yaşantısında , köy halkından bir rahatsızlık duymamak istiyorsanız , bulabildiğiniz en az gelişmiş ve ahalisi en yoksul köyü tercih edin , onlara onlardan biri olduğunuzu hissettirin , onlara tepeden bakmayın ; inanın köy halkıyla kuracağınız sıcacık ilişkiden mutlaka memnun olacaksınız.

mrduran beğendi.

Düzenleyen alideryacengel : 30-05-2010 saat 18:34 Neden: imla hatası
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2010, 21:31   #242
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Ali abi, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İnanın en küçük deneyim aktarımınız bile çok değerli olacaktır. Benim babam da 55 yaşında ve 10 yılı aşkındır Kıbrıs' ta bir kasabada( onlar köy diyorlar) benzer bir yaşam kurdu. Tabii sizinkiyle kıyaslanmaz ama o da orada çapayı, inşaat işini döke saça öğrendi. Sizin tarzınıza da çok benzeyen, çamaşır yıkamayı bile neşeye çevirebilen, sizin gibi, kalp kırmamak için kelimelerini özenle seçen birisi. Belki bu sebeple de sizi kendime yakın gördüm.

Aslında manzara( heleki senin şahane manzaran gibi olanından) isteyişimin asıl sebebi şu; 31 yıldır şehirde doğup büyümüş( bunun 26 yılı da İstanbul) birisi olarak benim için en büyük zulüm; kafamı kaldırdığımda görebileceğim uzaklığın çoğu yerde 100 metreyi geçmemesi ve bunun yarattığı bir çeşit klostrofobi( kapalı alan sıkıntısı). Biraz da bu nedenle, saatlerce yol gitmeyi göze alıp Şişli' den Çekmeköy' e taşındık ama daha 2 yıl geçmeden burası da şehir merkezine dönmeye başladı.

Göz alabildiğine uzak mesafeleri görebilmenin yolu senin de söylediğin gibi yüksek bir mevkiye yerleşmek ve bunun doğuracağı sıkıntıları da tahmin edebiliyorum. Demiştim ya gerekirse el arabasıyla yıllarca toprak taşıyıp bahçemi oluştururum yeterki ferah olsun. Hem bu sayede çevremdeki nüfusun zamanla artma olasılığı da düşük olur gibi geliyor. Su çok önemli mesele tabiiki ve ben binbir çeşit yolu şimdiden araştırıyorum. Yağmur sularını biriktirme, kullandığım suyu arıtma, taşıma vs artık ne kadar çözüm varsa hepsini sağlamanın yolunu bulmalıyım.

Köylülere tepeden bakmak ne demek, haddime mi düşmüş? Onlardan öğrenebileceğim o kadar şey varken bir de tepeden bakma terbiyesizliğini mi yapacağım
Benim annem babam da köyde doğmuş, ilkokuldan sonra şehire yerleşmiş insanlar. Çocukluğumdan beri, onların 60' lı yıllarda Sivas' ın, Malatya' nın köylerinde ne zorluklarla( bir yandan da belki huzurla) yaşayıp, kalemsiz, deftersiz okumaya çalışmalarının hikayelerini dinledim. Ben çocukken kasabadan farkı olmayan Tarsus' ta nenemin bahçesinde dolandım. Aslında çok da uzak bir yaşam değil bana. Kentsoylu bir aile değiliz yani
Ben köylülerden bir şeyler öğreneceğim, elimden geldikçe de coğrafya öğretmeni olarak belki onların çocuklarına bir faydam olacak. Köyden tamamen izole bir yaşam hayalim yok zaten. Köy kahvesinde belki fazla mesai harcamam ama tarlada, salça yapımında, amcaların-teyzelerin dibinden de ayrılmam herhalde

Ablamıza çok geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşir umarım. Mühendiz ve yavruları gerçekten çok şirinler. Bizi habersiz ve resimsiz bırakmayın lütfen. Takipçileriniz çok fazla biliyorsunuz

Not: Malumatım az bu nedenle saçma bir soru olabilir. Kuyunuz sürekli kuruyormuş. Manzarada yer alan baraj köye çok mu uzak? Şebeke suyunuzu oradan sağlayamıyor musunuz?

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2010, 08:08   #243
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın kedi tırnağı.yazdıklarınızı okuyunca sizin de benim gibi köy yaşamına ve köyde yaşayanlara uyum sağlamakta hiç zorlanmayacağınızı düşünüyorum.
bende buraya neredeyse tamamen deneyimsiz olarak geldim.ama pratiğimi geliştirmek teorimi geliştirmekten çok daha basitmiş.bunu öğrendim.
su konusunda bir çok çözüm var tabi ki , ancak hepsinin maddi bir bedeli var.benim se kasım ayına kadar kredi geri ödemem var.o nedenle çözümleri şimdilik sadece tasarlayabiliyorum.uygulamayı da aralık ayı sonrasına bırakmak zorundayım.burada içinden borç ödediğim tek bir ssk emeklisi maaşıyla iki kişi 5 kedi ve bir köpek geçiniyoruz.
gölden kullanım suyu almak mümkün ancak göle gelen çok sayıda dereler var.bu derelerin tamamı meyve bahçelerinin aralarından geçiyor.meyve bahçelerinde bitkilere zarar veren böcekler için ilaçlar kullanılıyor.bu ilaçların kalıntıları yağmur ve yeraltı suları ile derelere ve oradan da baraja geliyor.yani su her ne kadar temiz görünse ve sürekli sirkülasyonda olsa bile içinde böcek zehirleri kalıntıları var.şebekeye verilemiyor.
en uygun çözüm bizi köyümüzden daha yüksekte olan bir köyden su getirmek.böyle bir su bulundu.5-6 köye dağıtılacaktı.tahlili yapıldı ve içme suyu için uygun ve debisinin de yeterli(saniyede 100 litreden daha fazla) olduğu da kesinleşti.ancak suyun yakınındaki köy suyu vermiyor.kendi köylerinde sulamada kullanmak istiyorlar.sorun çözülebilirse 5-6 köyle birlikte bizim köye de yeterli içme suyu gelecek.kaymakamın o köyün halkını ikna etmesi lazım.


Düzenleyen alideryacengel : 31-05-2010 saat 10:46 Neden: eksik harfleri düzeltmek
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2010, 14:51   #244
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
çok ara verdiniz,bir ara gerçekten endişelendim.çok sevindim sıhhatte oluşunuza,eşinize de çok geçmiş olsun.bu vesileyle azıcık dinlenir işte
sevgiler...

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2010, 23:56   #245
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Ali abi, 2 adım ötemizdeki sudan bile mahrum kalmak ne acı değil mi? Bu kadar değerli bir kaynağı kendi elimizle göz göre göre yok etmenin hesabını ise kimseden soramıyorsunuz. Çok üzüldüm o barajı bile kirlettiklerine. Umarım çözüm bulunur.

Organik tarımı küçümseyen, '' ilaç ve suni gübre kullanmadan aç kalırız, kar edemeyiz '' diyen arkadaşlar da umarım bu mesajınızı görürler. Aç kalmak mı, susuz kalmak mı? Üstelik en verimli tarlalarımız, sanayiye, kentleşmeye, otoyollara peşkeş çekilirken, tütün dahil, pamuk( aşırı tekstil tüketimini kast ediyorum) vs aslında insan için çok da elzem olmayan bir sürü ürünlerle tarlalar işgal edilirken bu arkadaşlarımız niyeyse seslerini pek çıkarmazlar aam doğal tarımın karşısında bin çeşit bahane üretirler. Hem her gün yüzbinlerce ekmeğin ve bir o kadar besinin çöpe atıldığını düşünürsek, dünyadaki açlığın kaynağını bulmakta pek zorlanmayız sanırım.

Baksanıza, suya sahip olan köy bunu komşu köylerle paylaşmazken, ekmeğini ihtiyacı olanlarla paylaşmaktansa çöpe atan ( aç sokak hayvanlarına dahi vermeyip) şehirliler mevcutken dünyanın gidişatından çok da ümitli olunamıyor. Ben yine de, değişimin önce kendimizden başlayacağına inananlardanım. Benim gibi düşünen, yaşayan 10 insan kalsa dahi umudumu yitirmem sanırım.

Sevgilerle.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2010, 07:50   #246
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın riko.lütfen selam ve saygılarımızı kabul edin.eşim size geçici de olsa emekli olduğunu ve halinden memnun olduğunu yazmamı istedi.bu arada benim emeklilikte geçici olarak sona erdi.
sayın kedi tırnağı.bu senenin ilk aylarında bu civara ve dağlara çok kar yağmıştı.karlar erirken ayni anda çok yağmur yağdı.baraj gölünün seviyesi köye gelen yolu 1 metre su altında bırakacak kadar yükseldi.sanırım baraj kapakları açılarak bir gün içinde su seviyesi bir gün içinde düşürüldü.
bu arada taşan dere suları ile gelen ağaç gövdeleri ve dalları gölün ortasında dev bir ada oluşturdular.bu ağaçtan ada rüzgarla göl kenarına yaklaşınca köylüler ağaçları uzun demir kancalar kullanarak kıyıya çektiler. kıyıda kuruyunca da yakacak olarak kullanmak için evlerine taşıdılar. ayni dere taşkınında gölün ortasında çok sayıda bitkileri böceklerden korumak için kullanılıp tarla ve bahçelerde bırakılmış zehirli ilaç kutusu da gölde yüzmeye başladı.ilçe ziraat odası her köye uyarı yazısı göndererek kullanılmış ilaç kutularının tarlalarda bırakılmaması gerektiğini yazdı.ama cezai bir yaptırımı ve denetimi olmadığı için önemsenmedi.ilaç kullanımını savunan arkadaşlara ilaç kullanmanın sonucu konusunda bir fikir versin diye buradaki bir gözlemimi aktardım.benim göremediğim daha kimbilir neler oluyor.derelerde nesli tükenmekte ve koruma altında olan kırmızıbenekli alabalık var.sanırım onlarda bu ilaçladan ve bilinçsizce ağ gererek avlanmaktan zarar görüyorlar.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 19:26   #247
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Ali bey, iyi günler.

Uzun zamandır yazmadığınız için sizi merak ettim. Umarım her hangi bir sağlık sorunu yoktur ve her şey yolunda'dır.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 23:22   #248
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Haklısınız. Ben de merak ediyorum. Bir sorun yoktur umarım. Ali abi okuyorsan bilgilendir lütfen bizi.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2010, 22:47   #249
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
benim , hanımın , mühendizin ve 9 yavrusunun , köpeğimizin sağlığı yerinde.
merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim.
burada sadece 2 sorun yaşıyoruz.
birincisi köyümüze su sağlayan kuyu kurudu.kaymakamlığa ve ankaraya yazmamıza rağmen aldığımız cevaplar oyalayıcı ilgileneceğiz , ilgileniyoruz türündendi.
ikinci sorunumuz da mühendiz hanım.bu sefer 5 yavru daha yaptı.ilk 4 yavrusu ile birlikte 10 kedimiz oldu.bizim mühendiz galiba haberlerde herkes en az üç çocuk yapsını duydu.ama biraz abartıp 9 yavru sahibi oldu : ))

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2010, 02:47   #250
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Su sorunu ve nüfus artışı dışında mühim bir sıkıntınız olmamasına sevindim Mühendiz baya baya koloni kuruyor desenize. Başbakanlıktan plaket verilmesi gerekiyor bence
Umarım su sıkıntısı düzelir bir an önce. Sevgilerle.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2010, 22:58   #251
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.


Alıntı:
burada sadece 2 sorun yaşıyoruz.
birincisi köyümüze su sağlayan kuyu kurudu.kaymakamlığa ve ankaraya yazmamıza rağmen aldığımız cevaplar oyalayıcı ilgileneceğiz , ilgileniyoruz türündendi.

Sn. alideryacengel, Bildiğim kadarıyla barajın yakınındasınız. Kaymakamlık en azından geçici bir süre de olsa size barajdan su basabilecek bir pompa bulabilir.

Kaymakamlık Makamı, Vatandaşın sorununu çözmek için vardır. En azından bize yurttaşlık bilgisi dersinde öyle öğretmişlerdi.

Sorununuzun bir an önce çözülmesi dileğiyle.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2010, 00:31   #252
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
gölden kullanım suyu almak mümkün ancak göle gelen çok sayıda dereler var.bu derelerin tamamı meyve bahçelerinin aralarından geçiyor.meyve bahçelerinde bitkilere zarar veren böcekler için ilaçlar kullanılıyor.bu ilaçların kalıntıları yağmur ve yeraltı suları ile derelere ve oradan da baraja geliyor.yani su her ne kadar temiz görünse ve sürekli sirkülasyonda olsa bile içinde böcek zehirleri kalıntıları var.şebekeye verilemiyor.
en uygun çözüm bizi köyümüzden daha yüksekte olan bir köyden su getirmek.böyle bir su bulundu.5-6 köye dağıtılacaktı.tahlili yapıldı ve içme suyu için uygun ve debisinin de yeterli(saniyede 100 litreden daha fazla) olduğu da kesinleşti.ancak suyun yakınındaki köy suyu vermiyor.kendi köylerinde sulamada kullanmak istiyorlar.sorun çözülebilirse 5-6 köyle birlikte bizim köye de yeterli içme suyu gelecek.kaymakamın o köyün halkını ikna etmesi lazım.
Ali abiye daha önce göl suyunun kullanımı ile ilgili sorduğumda bu yanıtı vermişti. Anlayacagimiz, o baraj gölünün suyu kullanim açisindan güvenli değilmiş maalesef.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2010, 23:13   #253
Yeni Üye
 
Ihlamurti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-10-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Sayın alideryacengel Bey
Sizin samimi bir şekilde ifade etmiş olduğunuz hayat hikayenizi bir solukta okudum ve sayenizde siteye üye olmuş bulunmaktayım. Eşimle birlikte doğada bizde benzer deneyimleri yaşadık ve yaşamaktayız. Sizin gibi insanların olması ne güzel ve ilham verici. Paylaşımlarınız için size ve eşinize gönülden teşekkürler...

Ihlamurti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 14:20   #254
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2010
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1
Sayın, Cengel çifti ve insan kardeşlerim,gönül dostlarım.Hikayenizi diğer kardeşlerim gibi bende okudum.Hikayeniz ile insan kardeşlerimize gönül kapılarını açtınız. Bence, sizi doğaya fırlatan şey, kendi öz bilincinizin gücüdür.Her yaşamın zorluğu vardır,bu köy veya şehir hiç farketmez, önemli olan kendimizin bilincinde ve şuurunda olmaktır.Yazılarınızı ve fotoğraflarınızı izlerken, eşinizin ve sizin, kalbinizin berraklığını görebiliyorum buradan.Hislerime göre, siz Cengel çifti olarak dervişlik yoluna girmiş birer yolcusunuz.

Kırsalda yaşayan, Barış ve Ayşe çiftinden sevgiler.


Düzenleyen ayşe elmas : 01-11-2010 saat 18:44
ayşe elmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 18:30   #255
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
uzunca bir süredir sizlere buradaki yaşantımızdan resimler ve detaylar iletemedim.fotoğraf makinemde bir arıza oluştu.bilgisayarım bir fırtınada düşen yıldırımlardan etkilenip arızalandı.bilgisayarım onarıldı ama fotoğraf makinem hala arızalı.onarıldığında sizlerle burada gördüklerimi paylaşmaya yeniden devam ederim.
köyümüzün yakınlarında yeterli suya sahip bir kaynak bulundu.suyu köyün şebekesine getirmek için ilçe özel idarenin proje hazırlaması ve bütçe ayarlaması sonrada ihale etmesini bekliyoruz.tahminim seçimden önceye yetiştirirler.
burdaki yaşantımıza eşimle birlikte yani 2 nufus başlamıştık.kedilerimiz , köpeğimiz derken ; şimdilerde misafir gelen 2 civciv , 6 piliç , 3 tavuk , 1 horoz ve 3 ördeklerle birlikte yaklaşık 30 nufus olduk.artık horoz sesiyle gün doğacağını haber alıyoruz ve taze yumurta yiyiyoruz.tavuklardan birinin ayağı sakat.yüyümekte zorlanıyor.ördeklerden birinin de boynunda bir sakatlık var.eğri kalmış.ikisinle de özel ilgilenmek zorundayım.yoksa diğerlerinin arasında yem yiyemiyorlar.
bu 15 misafir kümes hayvanı komşu köyün dışında bir arazi alarak arazilerinde karavanda yaşayan bir aileye ait.o aile kış için evlerine döndüler.onlar ilkbaharda dönene kadar kümes hayvanlarını bize misafirliğe gönderdiler.
10 kasımda erken ödenen emekli maaşımı aldım ve kredi borcumun son taksidini de ödedim.bundan sonra zaten az olan ssk emeklisi aylığımı tam alacağım.borcumun bitişinin kutlamak için bir şişe şarabımız vardı.hanımla onu açtık.kedilerimize de balık alıp verdik.kutlamayı ev ahalisi olarak hep birlikte yaptık.
şimdilik aklıma gelenler bu kadar.yeniden bir aksaklık yaşamazsam burda yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmaya devam ederim.
her şey gönlünüzce olsun.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 20:20   #256
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Merhaba sayın alideryacengel

Hayranlıkla sizin ve muhterem eşinizin hayata sıkı sıkı bağlılığınızı gıpta ile izliyorum, her şey gönlünüzce olsun..!

Tüm aksilikler sizlerden uzak olsun..!

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 21:26   #257
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın Ihlamurti.ben sadece son 20 ayda burda yaşadığım ve gördüğüm şeyleri anlatan şeyler yazabiliyorum.oysa bu sitede çok faydalı bilgiler içeren bölümler var.buralardan da faydalanmanızı öneririm.
faydalı olduğuna inandığım bu siteye bir tane dahi üye kazandırabildiysem sevinirim.
sayın barış ve ayşe.bizler huzur arayan , aradıkları huzuru da bu sessiz sakin köycükte kendimiz gibi yoksul insanların arasında bulan iki ihtiyarcığız.bu keyfimizi de birileri ile paylaşmaktan ve sizler gibi birilerinin moralimizi yükselten destekleri ile daha bir mutlu oluyoruz.
sayın nuri mürvet.karşılaştığımız aksilikler moralimiz yerinde olduğu sürece bize sorun olmuyor.iki yoldaş birbirimize destek olup kırıp sarıp üstesinden bir şekilde geliyoruz.evimizde bizimle yaşayan diğer yoldaşlarımız da bize destek veriyorlar.tavuğumuzun bize bir yumurta vermesi ya da kedimizin yanımız sokulup mırmır etmesi bizi keyifli ve yüksek moralli yapabiliyor.çok büyük ve üstesinden gelemeyeceğimiz bir aksilikle de geldiğimizden beri karşılaşmadık.


Düzenleyen alideryacengel : 11-11-2010 saat 21:29 Neden: imla hatası
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 14:15   #258
Yeni Üye
 
*EYLÜL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 11
Ali Bey,
Size ve eşinize sağlıklı uzun ömürler dilerim. Zorunlulukların sürüklediği bir yaşam, bugün imrenilecek bir yaşama dönüşmüş.Cesaret, azim ve sabırla koruğu bal eylemişsiniz.Büyük kentin ikiyüzlü ve menfaatçi ortamından ve insanlarından kaçmak için ben de emekli olmayı bekliyor ve sizinki gibi bir yaşamı hayal ediyorum.Selam ve sevgiler...

*EYLÜL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 17:29   #259
Ağaç Dostu
 
beyzagıda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: kütahya
Mesajlar: 118
sevgili aliderya bey borcunuzun son taksidini ödeyip emekli maaşınız azda olsa artık tamamını alacak olmanıza çok sevindim allah agız tadıyla yedirmek nasip etsin bizde sizin gibi 6 aydan beri şehire uzak dogayla başbaşa bir hayatı tercih ettik tavuklarımız taze yumurta veriyor keçimizden taze süt sagıyoruz dogada yaşamak gerçekten her şeye deger.şimdiden kurban bayramınızı tebrik eder mutlu ve huzurlu günler dilerim.habersiz bırakmayın bizleri lütfen

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 18:32   #260
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
Sayın Ali Bey ve Değerli Eşi;
Siteye üye olduğumdan beri sayfanızı takip ediyorum. Bayram öncesi sizden haber almak beni çok mutlu etti. Fırsat bulup ancak yazabiliyorum. Sizin ve eşiniz hanımefendinin Kurban Bayramını kutlarım. Ev ahalisi, misafirlerle birlikte epeyce artmış, kolaylıklar diliyorum. Borcunuzun bitmesi çok sevindirici gözünüz aydın. İkinci kışınızın daha kolay geçeceğini ümit ediyorum, site sakinlerini habersiz bırakmayın ayda bir dahi olsa sizden haber almak isteriz. Sevgiler, saygılar....

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2010, 12:34   #261
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sevgili ali ağabeyimiz ve sevgili yengemiz, yeni yılınızı kutluyorum. 2011 yılı size, çok daha fazla iyilikler sunsun.

Bu akşam sizin için bir kez daha kadeh kaldıracağım.

Eklenen Resimler
 
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2010, 18:20   #262
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Merhaba

Sayın Ali bey ve muhterem eşinizin, yeni yılınızı sağlık, afiyet ve mutlulukla geçirmenizi temenni ediyorum...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 18:52   #263
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 94
Umarım iyisinizdir Ali Bey.

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2011, 22:54   #264
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 13
Ali Bey?

mmavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 23:12   #265
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Bende merakla bekliyorum, inşallah bir sağlık sorunu yoktur...

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 09:41   #266
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
köyde ikinci yılımızı bitirdik.çok şükür ikimizinde her hangi bir sağlık sorunumuz yok.
köyde su olmayışını dha muhabirini davet ederek ulusal yayın yapan cnntürk ve kanal d de yayınlattım.su getirme işlemleri hız kazandı.ödenek gönderildi.projesi il özel idarede hazırlandı ve ilçeye gönderildi.bugün yarın çalışmalar başlamak üzere.
yeniden kredi çekip evimizin küçük odasını banyo ve tuvalete çevirmeye , giriş holümüze mutfak ve bahçeye yeni bir sızdırmalı fosseptik yaptırmaya karar verdik.şu anda inşaat başladı ama bu gün çok yağmur yağıyor , ustalar gelmedi.sanırım bir hafta içinde bitecek.
istanbuldan misafir gelen 20 yıllık bir arkadaşıma da köyden bir ev aldık.o da buraya gelecek.
bu arada kendimize kazdağlarının güzelliklerini gezebilmemiz için az yakıt tüketen bir de motorsiklet aldık.inşaat bitince hanımla gezeceğiz.sizlerle gezdiğimiz yerlerden güzelliklerin resimlerini paylaşırım inşallah.
anlayacağınız burada her şey çok güzel.eşimle birlikte mutlu yaşantımızı sürdürüyoruz.
her şey gönlünüzden geçenden daha iyi olsun.

mrduran beğendi.

Düzenleyen alideryacengel : 18-04-2011 saat 09:43 Neden: imla hatası
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 12:39   #267
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Merhaba sayın alideryacengel

Sizden haber almayalı uzun zaman oldu, sizi takip edenleri meraklandırdınız...

İyi haberlerinizi almaktan mutluluk duydum, Kazdağlarının güzelliğine arkadaşınızda katılmış iyide olmuş, uyarmadan edemeyeceğim Motorsiklet çakıllı yollarda çok tehlikelidir aman dikkat..

Sağlıklıklı ve mutlu bir yaşantınızın olması dileği ile...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 13:58   #268
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Hoş geldiniz ali bey.

Sizi burada çok ilgi ile takip eden, çok sayıda arkadaşımız var, bizleri habersiz bırakmayın. Aklımıza kötü kötü şeyler geliyor'du. Neyse'ki güzel haberler aldık.

Size ve sevgili eşinize selam ve saygılar yolluyor, elleriniz'den öpüyorum.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 21:18   #269
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
Ali Bey;
Sizden haber almak beni de çok sevindirdi. İnşaat işiniz kolay gelsin. Daha rahat edersiniz inşallah. Her şey gönlünüzce olsun. Kazdağları fotoğraflarınızı bekliyoruz.

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2011, 20:42   #270
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 125
Ali bey o bölgede muratlı diye bir köyden arsa alma planı yapan yakınlarım var.O bölge hakkında bilginiz varmı acaba ?

qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024