agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 6 Gönderen sonromeo

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2018, 18:10   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-12-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 7
Buralardan çekip gitmeden hayallerime kavuşma hikayem başlıyor.

Konuyu önceden okumuş olan herkesten özür dilerim çünkü eski mesajlarımı sildim. Maalesef kanun ve yönetmelikler kişiyi usulsüzlüğe zorluyor. 15 cm'lik nebati toprak bulunan altı komple (3,5 metre kazıldı oraya kadar gözlem yapıldı daha altını bilmiyorum) killi kireç taşı olan bölgeyi mutlak tarım arazisi yapan ve bunu düzeltmek için müracaat ettiğimde "bizim arkadaşlarımız son derece bilgili ve donanımlıdır biz bölgeyi mutlak yaparken sadece toprak kalınlığına bakmayız" diyen tarım il müdürlüğü personeline de en derin duygularımı iletiyorum.
Name:  20190129_174627.jpg
Views: 537
Size:  57.0 KB

Fakat başka bir alternatifim var. Yakın zamanda sizlerle paylaşmaya başlayacağım. Benim ve ailemin doğa özlemini çarpık ve yanlış bazı mevzuatlar değiştiremeyecek.


Düzenleyen sonromeo : 07-03-2019 saat 08:25
sonromeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2018, 19:30   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
okurken yoruldum sizin adınıza umuyorum tatlıya bağlanır istediğiniz hayata en kısa sürede daha fazla dert tasa yaşamadan ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2018, 18:30   #3
Ağaç Dostu
 
mustafa_myb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2015
Şehir: İSTANBUL-BOLU
Mesajlar: 109
Merhaba sayın sonromeo,

şimdiden yeriniz hayırlı uğurlu olsun diyorum. Tam olarak sonuçlanmadığını anlıyorum ama umarım ağaçlandırmadan sonra sonuçlanır.

çit için önerim şöyle olabilir;
tel örgü yerine 4 sıra galveniz kaplı dikenli tel kullanarak ve bir de çapraz geçirerek 5 sıra dikenli teli kullandığınızda sadece dikenli telin maliyeti 2500₺ civarında olacaktır. 2 metrelik profil direkler için de, 4 metrede bir direk ve her 15-20 metrede bir payanda için ortalama 350 direk için, eğer bir profilci ile anlaşıp boyasını kendiniz yaparsanız 5000₺-6000₺ gibi bir maliyet tutar. Tabi ben boru direk tavsiye ederim ki, o biraz daha maliyetli. Benim tahminlerime göre en uygun bu şekilde etrafını çevirirsiniz.

çalışmalarınızda başarılar dilerim.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2018, 09:18   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 57
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonromeo Mesajı Göster
Sayın forum üyeleri , tabiat gönüllüleri, kardeşlerim , ağabeylerim , ablalarım , Romalılar !
Verdiğim bilgilere uygun olarak sizden fikir , yorum ve tavsiye ihtiyacım var, lütfen esirgemeyiniz.
Öncelikle planlamam gereken iki konu var :
1) Dikili arazi yapma şartını yerine getirmek için dikilecek fidan cinsi.
Bu konuyla ilgili ek bilgiler vereyim: Buradan elde edeceğimiz gelir bizim asli gelirimiz olmayacak. Yani lütfen gelir öncelikli düşünmeyin. Ayrıca buraya zorunlu olmadıkça işçi sokmayı düşünmüyoruz. Dolayısıyla nispeten az emekli çeşit daha uygun olacaktır. Bir de yaş meyve olmasın ki depolamaya uygun olsun. Zirai don her sene olmuyor olduğunda ise 1-2 ya da 3 gece oluyor. Bunu dizel dumanlama cihazıyla bertaraf edebileceğimi düşünüyorum. Benim aklımdaki ilk seçenek Ferragnes cinsi badem fakat sizlerden tavsiye rica ediyorum.

Eklenti 677643

2) Tarlanın etrafını çevirmek için çit.
Bu konuda da şu bilgiyi vereyim : Tapuda tarla alanımız 9750 metrekare. Fakat mahkeme kararıyla imar işlemi durdurulduğu için fiili olarak eski durumu kullanılıyor ve bu daha ne kadar sürecek belli değil. Ben belediyedeki çeşitli arkadaşların görüşlerini derleyerek en iyi ihtimalle beş seneden önce olmaz diye tahmin ediyorum. Fiili durumda ise tarlamız 17500 metrekare. İmara geçene kadar tarlanın tamamını çevirmek istiyorum. Bu durumda ise google earth programına göre çevre 1100 metre uzunlukta. Bu uzunluk için 2,5 metrede bir profil çakarak 2 mm kalınlıkta galvaniz örgü teli çekmenin sadece malzeme bedeli ortalama 20 bin lira. İşçilik olursa ve tel cinsini pvc kaplıya çevirirsek bu bedel 35-40 bin lira civarına fırlıyor. Daha tarlaya eve kuyuya para harcamadan sadece muhafaza altına almak için bu bedel gözümü korkuttu.

Şimdi değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Tel örgü yerine çit bitkisi eksem uygun olur mu. Peyzaj konusundaki okuduklarıma göre üç uygun bitki çeşidi var : Mazı kurtbağrı ve leylandi. Bunlardan birini seçsem tel örgü masrafından kurtulur muyum. Eğer cevap olumluysa hangi çeşit tohumdan ekerek bir yıl sonunda en az 50 cm’lik yüksekliğe ulaşır. Bu çeşit için damlama sulama sistemi kurmaya gerek var mı , (varsa da su sıkıntımız yok sadece maliyet artar). Ayrıca bu bitkinin dip kısımları börtü böcek haşere ve yılan yuvası olur mu?

Herkesten istirhamım lütfen yorum yapın ki bir an önce planlama çalışmasına başlayayım. Hatta gerekiyorsa şimdiden viyollerde çimlendirmeye başlayayım. Fidan dikimini sonbaharda yapacağım çit bitkisinin sonbahara kadar yükselti oluşturmasına gerek yok. Çünkü bölgede yabani hayvan tehlikesi yok ve zarar vermek kastı ile birilerinin araziye gireceğini düşünmüyorum.
Tüm yorumlar benim için önemlidir lütfen esirgemeyiniz.
Öncelikle verdiğiniz kararın hakkınızda hayırlı olmasını temenni ederim. Benzer duygularla yola çıkmış ve belli bir mesafe kaydetmiş bir arkadaşınız olarak edindiğim küçük tecrübeleri sizinle paylaşmak isterim.

Çit konusunda karar vermeden önce size tavsiyem, çitin hangi amaçla çekileceğini belirlemenizdir. Yani hayvan girmesin diye mi? İnsan girmesin diye mi? Hayvan girmesin diye çekecekseniz, hayvan türüne göre hareket etmek gerekir. Yani sadece inek, koyun gibi hayvanlar girmesin derseniz dikenli tel tercih edilebilir ama köpek, tilki, çakal gibi hayvanlar da girmeyecekse o zaman mutlaka kafes tel gerekir. Hatta kafes telin alt tarafına da jiletli tel veya beton şerit çekmek gerekebilir.

Direk konusunda tavsiyem profil direkten ziyade kaliteli beton direk kullanmanızdır. Hem daha ekonomik olacaktır hem de daha dayanıklı olur. Profil direklerin zamanla paslanıp diplerinden kırılabileceğini düşünüyorum. Fakat mutlaka içerisinde demir olan dayanıklı betondan imal edilmiş olmalılar. Aksi takdirde mevsim geçişlerinden kısa sürede etkilenip kırılacaktır.

Çit bitkisi konusuna ise bence hiç girmeyin. O bitkilerin temini, dikimi, bakımı size daha pahalıya mal olacaktır ve bunlar sizin için sorun değilse bile büyümeleri hayli zaman alacaktır.

funku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2018, 11:18   #5
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
bende düşüncemi paylaşmak isterim

çit bitkisi işine girdiğinizde bölgede keçi vb. hayvanlar varsa sizin i,çin çok sorun olacaktır. hayvanlar bahçenize daldığında fidanlarınızı vs. yiyeceklerdir. hele hele yabani hayvanlara hiç girmiyorum. çit çekmek maliyetli ise maliyeti artıranlar nedir bunları gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır. galvenizli tel çektirirseniz ömürlük olur. ancak demir tel çektirirseniz zamanla paslanma olur ancak onlar bile sizi bir 10 sene rahat götürür.

çit direkleri beton mu galvanizli borumu derseniz maliyeti daha düşük olan betonu tercih etmelsiiniz. fiyatı düşürmek istiyorsanız kendiniz belediyenizin sınırlarında bulunan büyük hurdacılara gidip kalın köşebentli demirler tercih edip kullanabilirsiniz. pek çok malzemeyi hurdacılardan toplarsanız çok çok uygun maliyet çıkacaktır.

çit olursa hem de zamanla arazinizin sınırları dahi değişse çok düşük bir maliyetle sınırlarınızı bile değiştirebilirsiniz.

ağaç konusunda ise buradaki arkadaşlar ne kadar bilgili olsalarda bölgenizi en iyi oradaki çiftçiler tanır ve en kolay en iyi ürünün hasat edildiği bitkiyi çevrenizdeki çiftçilere sorun.

allah yolunuzu açık etsin

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2018, 22:16   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-06-2018
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 2
Selam...O bölgede tarım arazisi toplulaştırması başladı diye biliyorum...

Trakonya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024