agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni27Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2007, 15:00   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Çiçekçi, sizin elinizdeki çiçek Crassula türü. Sukulent bir bitkidir. Genel olarak Güney Afrika bitkisidir. Bakımı kolaydır. Yeter ki çok su vermeyin. Haftada bir sulama yaparsanız iyi olur. Çok iyi bakıp yetiştirdiğiniz belli oluyor. Üretimi de çok kolaydır. Bir adet yaprağı dala bağlandığı yerden koparıp bunu dere kumu ve kompost ile karışık bahçe toprağına batırarak bir hafta içinde köklendirebilirsiniz.Saksıda kesinlikle su birikmemeli.Bu nedenle saksı altında delik olmalı ve toprağın içine yeterince dere kumu eklemelisiniz.Yukardaki fotoğrafta sanırım torfa perlit eklenerek hava geçirimliliği arttırılmış. Sıcağı seven bir bitkidir. Ama direkt olarak güneş ışınlarının gelmesinden hoşlanmaz. Yaz döneminde rahatlıkla balkonda bakabilirsiniz. İdeali pencere arkasındadır.Sıcaklık değişimleri bitkiyi sarsar.

sukranayalp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-07-2007, 22:30   #2
Ağaç Dostu

Fatma E.'s Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2007
Galeri: 4
Teşekkürler sukranayalp. Sonunda öğrendim çiçeğimin ismini. Ayrıca vakit ayırıp detaylı bilgiler vermenize çok sevindim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Saksıda kesinlikle su birikmemeli.Bu nedenle saksı altında delik olmalı ve toprağın içine yeterince dere kumu eklemelisiniz.
Çiçeğin saksısını değiştirirken dibine çakıl taşları eklemiştim, sanırım doğru bişey yapmışım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Yukardaki fotoğrafta sanırım torfa perlit eklenerek hava geçirimliliği arttırılmış.
Açıkçası bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Poşetlerde satılan çiçek toprağına ekmiştim, içeriğini bilmiyorum.

Fatma E. Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025