agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Börtü Böcek (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/)
-   -   Kalorifer böceği (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/4704.htm)

copur 09 09-06-2007 20:34

Kalorifer böceği
 
Selam arkadaşlar
Babamın evinde kışın kısmen ortadan kaybolup Yazın ortaya çıkan; akşamları neredeyse mutfağı istila edip biraz daha büyüyünce kahverengi bir renk alıp uçmaya da başlıyorlar. İşte o zaman kapların içine ddvp. ilacı koyup 1 gün evin içinde sıcakta buharlaştırınca ölüyorlardı ancak son zamanlarda fayda etmiyor. Evde kullanılabilecek böcekleri kaçırtıcı veya yok edici ilaç tarifi bilenlerin bilgilerinden yararlanmak isterim. İyi günler.

haydin 28-07-2007 03:24

selam. hamambøcekleri kullanilan ayni ilaclara karsi dayaniklik saglayabiliyorlar. yani ddt artik yardim etmez. yeni ilac turleri bul, bunun icinde ziraata git ve sor onlara. mutlaka yardimci olurlar. veya yurt disinda sayfalar var olarada ilac tarifeleri bulabilirsin. fazk ayardimci olamadim , ama yindede internetten ara. veya ilaclama sirketleri ile konus.

nesrin42 30-07-2007 18:25

En etkili yönetem galiba asit borik eczanelerdende bullabiliyorsunuz. Patatesi haşlayıp biraz sıvı yağ ve ilaçla karıştırıp. böceklerin saklandığı ve cocukların ulaşamadığı yerlere koyarsanız sorun çözülüyor.
İstanbul'da arkadaşlarla denedik.

Hakan KINACI 31-07-2007 10:05

Sn.Nesrin tarif etmiş aslında Borik asit toz halinde un gibi bir malzeme çok az miktarda almanız yeterli tarif zaten Nesrin hanım yapmış. Borik asitli patatesi yiyen böcekler içten önce yumurtalıklarını eritiyor ve içini boşaltıyor bu şekilde bir ölüm oluyor. Genelde bu tür böcekler ölmeden önce yumurtalarını bıraktığı için bu uygulama yapılır.
Birde zirai ilaç satan yerlerde bu tür böcekler için 5 cc lik şişede satılan (şu an ismini hatırlamıyorum ) ithal bir ilaç ile evi tamamen ilaçlıyorsunuz ancak bu ilaçlama esnasında her yer kapalı olması gerekiyor bunu yaparken mutlaka maske takmalı uzun kollu giyecek giyip kol ağızlarını eldiven ile kapatmalısınız çok zehirli bir madde, ilacı evin tüm köşe gizli kalmış her yerine sıkıyorsunuz mutfakta çok oldunu söylüyorsunuz mutfaktaki tüm dolap vs köşe bucak bu ilacı uyguladığınızda bir gün sonra birdaha bu böcekleri görmeyeceksiniz.
Yani burada iki yönlü bir uygulama şart birincisi böcekler ölmadan yumurtalarını bıraktığı için borik asit uygulaması ikinci ise ilaçlama;
İlaçlama canlı olanları temizleyecek borik asit ise canlıların yumurtalıklarını eritecek ancak bu uygulam yapıldığında önceden bırakılmış yumurtalara bir şey olmayacağı için borik asit yenilenecek çünki yumurtadan çıkan yavrular aç olacağı için yemeğe gidecektir.
ilaçlama bir iki gün sonra tekrar edilirse kesin çözüme kavuşursunuz.
Saygılar,

ysnozcn 23-12-2008 09:28

sana yardımcı olacak bi kaynak vereyim: burda bazı şeyler yazıyor ve ilaçlama işinde çok profesyonel kişiler http://www.garantiilaclama.com/kalor..._ilaclama.html

BenBen1967 23-12-2008 12:30

Aslında daha kolay bir yöntemi var. Büyük hastanelerde uygulanıyor hemde hastahanede hastalar yatarken yapılıyor. İğne tarzı bir ilaç. İlacı yapan kişi böceklerin en çok geçtiği yerlere damla halinde şırınga ile ilacı sıkıyor. Tek şart o bölgeleri hiç silmiyorsunuz. Zaten dolap arkalarına köşelere sıktığı için sorun olmuyor. Bir hafta içinde evde ne böcek kalıyor ne bir şey. Bir yıl boyunca böcekler kayboluyor yani ölüyor.
Ben normal ilaçlama yaptırırdım senelerce tüm ev ilaçlama yüzünden bir hafta kapalı kalırdı, genelde yazlıktan dönmeme yakın yaptırırdım. Sonrada evde ki tüm kap kacak ne var ne yok yıkanırdı. Çok zor oluyordu. Bu son bulduğum yöntem süper sen evden hiç çıkmıyorsun. Adam gelip 15 dakikada ilaçlamayı yapıp gidiyor. Eğer 15 gün sonra gene çıkarsa tekrar ilaçlamayı yapıyor.
Arkadaşları aradım ama telefonunu bulamadım bulunca burdan yollarım sizede. Bu yönten çok daha kolay ve kesin tavsiye ederim.

BenBen1967 23-12-2008 12:34

http://intoko.kijiji.com.tr/c-Sat-l-...QAdIdZ87563022
Dediğim ilaç bu . Bu linkten bakabilirsiniz

rrumeysaa 04-06-2009 21:14

Bende bu böcekten sıkıldım artık.
Kış yaz demeden evde ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar.
Eczaneden tablet ilaç aldım ama evde 1 tane bile ölenini görmedim
Eşim kıyamıyor ne yapayım yazıktır belki ama tiksinir oldum artık.

Birde, ne var biliyormusunuz :(
Geceleri çıkan hamamböcekleri.Ne kadar desem boyları baş parmağıma yakın nerdeyse kocaman.Biz yatınca çıkıyorlar, gece olur kalkarsak karşılaşıyoruz ilaç etki etsin diye bekliyorum.
Nerden geliyor anlamıyorum, kendiliğindenmi oluşuyordur, yoksa balkon kapısı gündüz hep açık ordan mı geliyordur sizce???

copur 09 06-06-2009 14:43

Lavabo ve yer su giderlerinin içine bir miktar klorak döküyor eşim öteki tarifleri yapamadım. Apartmanımıza 2005 yılında taşınılmaya başlandı yeni komşularımızla birlikte çoğalmaya başladılar. Tuvalet ve banyo pencerelerine sıfır monte sinek teli taktırdım. Şimdi de balkondan sızma çalışmaları yapıyorlar. 10 Tl.ye bayer'in sanırım küçük şişe ilacı varmış. Pencere ve kapı eşiklerine dolap arkalarına sürüyormuşsun, 6 aya kadar etkili diyorlar.

sa1970 19-08-2010 12:46

En etkili çözüm geniş etkili Profesyonel ilaçlarla Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bir firmaya ilaçlatma yaptırmak,kendi ilaçlamasını kendisi yapmak isteyen arkadaşlar mail atarlarsa yardımcı olurum.

www.yalovailaclama.net

Jezebel 19-08-2010 13:03

Ultrasonic Pest repeller ' yazınca Goglede birçok alet çıkıyor .

http://www.google.com.tr/images?hl=t...=&oq=&gs_rfai=

Gerçekten etkililer . Evime aldım . Çok da memnunum .
Bir hamam böceği kapı paspasının önünde 24 saat durdu ve eşiği geçemedi ;)
Gözlemlemek için 24 saat bekledik , sonra da kovaladık , hipnotize olmuş gibi kalakalmıştı .
İlaç yok , kimyasal yok , sadece elektrik gerekli ;)

omrfrk 19-08-2010 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi copur_09 (Mesaj 115748)
Selam arkadaşlar
Babamın evinde kışın kısmen ortadan kaybolup Yazın ortaya çıkan; akşamları neredeyse mutfağı istila edip biraz daha büyüyünce kahverengi bir renk alıp uçmaya da başlıyorlar. İşte o zaman kapların içine ddvp. ilacı koyup 1 gün evin içinde sıcakta buharlaştırınca ölüyorlardı ancak son zamanlarda fayda etmiyor. Evde kullanılabilecek böcekleri kaçırtıcı veya yok edici ilaç tarifi bilenlerin bilgilerinden yararlanmak isterim. İyi günler.


BAZODİN, kullanın etkisini göreceksiniz.

the_mc 23-12-2010 14:29

atık su boruları banyo ve mutfaktan gelirler, mutfak tezgahının altından, ahşap malzeme altında, küçük boşlukları açarak büyük yerler oluşturma gibi mekanlarda bulunurlar.

şehnaz 23-12-2010 18:25

Süleymancıkların da çok büyük yardımı oluyor.

hb1201 10-08-2011 02:36

Etkili yöntemler tavsiye ederim
 
pahalı ve etkili yöntem:
1- jel yem alıp yuvalanabileceği yakın deliklere bittikçe mercimek tanesi kadar sıkmak. ayda bir tavsiye edilir. elle temas edilmemesi gerekir zehirlidir dikkat.
ucuz ve etkili yöntem:
2- 1 adet patates haşlanır püre haline getirilir ve içine 1-2 çay kaşığı borik asit (genelde eczanelerde bulunur) konulur ve karıştırılarak böceklerin gezebilecekleri yerlere küçük parçalar halinde bırakılır. 2-3 ayda bir bu yöntem tekrarlanır. temas edilmesi zararsızdır. hatta kimi rivayetlere göre mantara iyi bile gelebilirmiş???
en ucuz ve en etkili yöntem:
3- 1 milyoncudan 1 tl.ye böcek tozu ilacı alınır. böceklerin yuvalanabileceği yerlere şırınga ile sıkılır. gezebilecekleri yerlere serpilir. nerde gezeceğini bilmiyorsanız bir gazoz kapağına bir çaykaşığı ayçiçek yağı ve bir çaykaşığı bu tozdan koyup karıştırarak karanlık yerlere bırakın ayçiçek yağı kokusu böcekleri kendine çeker ve dokundukları andan itibaren sersemletir ve felç eder. şanslı olanları yuvalarına ulaşabilip yuvasında ölürken şanslı olmayan diğerleri yuvada bu cesedi yiyip geberir.

Magna Carta 09-06-2012 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BenBen1967 (Mesaj 334398)
İntoko : İlan Aktivasyonu Gerekli.
Dediğim ilaç bu . Bu linkten bakabilirsiniz

İlacın link gitmiş.

Hastenelerde de kullanılan bu ilacın tam adını yazar mısınız?

ogut 09-06-2012 17:39

hamam böceklerinin eve giriş kapılarını kapatmadan onlarla mücadele boşunadır..

en çok aspiratör bacasından gelirler...aspiratörün borusu ile cihaz arasına tül koyunuz...bunun için yapı marketlerde hazır tüllerde var ama eski bir tülü keserekte yapabilirsiniz..
teli olmayan balkon ve pencerelerinizi uzun süre açık bırakmayınız..hele gece asla

saygılar

arzusamet 06-07-2012 16:01

arkadaşlar ben yeni bi eve taşıncam düğünüm olcak 2 ay sonra evi tuttum komşular bana çok olmasada hamam böceği(kalorifer böceği ) olduğunu söylediler gerçekten de bi iki tane ölmüş gördüm ev çok güzel vazgeçmekde istiyorum ama bunun kesin bi çözümü varmı yoksa vazgeçicem lütfen yardımcı olurmusunuz

hosseda 06-07-2012 17:05

Bıkmadan ilaçlama yapmalısınız. Etkili ilacı bulduğunuzda en az 6 ay esameleri okunmuyor. İşyerimizde benzeri böceklerin ufak boy olanları peydah oldu bir ara. Sanırım 4 çeşit ilaç kullandım ama neticede sorun çözüldü. Etkili ilacın ismi de hiç unutulacak gibi değildi : Kung-Fu...

arzusamet 09-07-2012 11:19

ilaçlama yaptıktan sonra tekrar gelirler mi endişem o

copur 09 09-07-2012 13:05

Oturacağınız yer apartman ise komşularınıza bağlı. Balkonlardan bile gelebiliyorlar. Ev içini ise aralıklarla her yavru gördüğünüzde gaz halinde etki edebilen her seferinde değişik ilaçlarla ilaçlayın. Kapınızı kapatın. İki üç gün evinizi unutun. Kolay gelsin.
Ha bir de banyo vs. su giderlerinize ara ile az klorak dökün.

arzusamet 09-07-2012 16:45

eve daha geçmedim zaten geçene kadar artık 15 günde bir ilaçlama yaparsak kurtuluruz diye düşünüyorum komşularda da pek fazla yokmuş *** kurtulurum düşünmekten artık psikolojim bozuldu ev boşken ilaçlama daha kolay olur dediler zaten ilginiz için çok teşekkür ederim

firatekinci 09-02-2013 14:27

bizim apartmanda vardı bu meretlerden adının kalorifer böceği olduğundan dahi haberimiz yoktu öğrendikten sonra google a "kalorifer böceği" diye yazdık ve linkini verdiğim firma çıktı oradan ilaçlama hizmeti aldık, piyasadaki böcek ilaçlama firmaları arasında sanırım en güvenilir olanları, diğerleri su sıkıp çıkıyor burada firma sahibi gelip bizimle 12 bir ilgilendi. Eğer ilaçlama hizmeti alacaksanız bu firmayı tavsiye ederim.

müzü 15-06-2013 18:22

En garantili kesin yöntem borikasit patates tozşker karışımı:1-2tane haşlanmış patates içine 50gr borikasit 1-2 yemek kaşığı tozşeker hamur yapıp dolapaltlarına kuytu yerlere parça parça atın aylarca durabilir insan sağlığına hiç zararı yoktur kalorifer böceğini ışık hızı zamanda yokeder.Asitborik solüsyonu kontak lens temizliğinde,yara temizliğinde,göz yıkamada kullanılabillen bir antiseptiktir.Böceğin ölüsünü de görmezsiniz dirisini de mümkünse tüm apartmandaki daireler birlikte yapın kökünü kurutun.

Nicolas79 27-07-2013 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesrin42 (Mesaj 136245)
En etkili yönetem galiba asit borik eczanelerdende bullabiliyorsunuz. Patatesi haşlayıp biraz sıvı yağ ve ilaçla karıştırıp. böceklerin saklandığı ve cocukların ulaşamadığı yerlere koyarsanız sorun çözülüyor.
İstanbul'da arkadaşlarla denedik.

Merhaba. Ben dediğiniz gibi yaptım ve köşe bucak küçük toplar halinde bıraktım. Fakat bir sorun var ki, çok kısa sürede sertleşmişler ve böcekler bu yüzden dokunmamışlar bile hala ortalıkta dolaşıyorlar. Kaskatı kesilmelerinin nedeni ne olabilir?

Muda 17-08-2013 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hb1201 (Mesaj 845600)
pahalı ve etkili yöntem:
1- jel yem alıp yuvalanabileceği yakın deliklere bittikçe mercimek tanesi kadar sıkmak. ayda bir tavsiye edilir. elle temas edilmemesi gerekir zehirlidir dikkat.
ucuz ve etkili yöntem:
2- 1 adet patates haşlanır püre haline getirilir ve içine 1-2 çay kaşığı borik asit (genelde eczanelerde bulunur) konulur ve karıştırılarak böceklerin gezebilecekleri yerlere küçük parçalar halinde bırakılır. 2-3 ayda bir bu yöntem tekrarlanır. temas edilmesi zararsızdır. hatta kimi rivayetlere göre mantara iyi bile gelebilirmiş???
en ucuz ve en etkili yöntem:
3- 1 milyoncudan 1 tl.ye böcek tozu ilacı alınır. böceklerin yuvalanabileceği yerlere şırınga ile sıkılır. gezebilecekleri yerlere serpilir. nerde gezeceğini bilmiyorsanız bir gazoz kapağına bir çaykaşığı ayçiçek yağı ve bir çaykaşığı bu tozdan koyup karıştırarak karanlık yerlere bırakın ayçiçek yağı kokusu böcekleri kendine çeker ve dokundukları andan itibaren sersemletir ve felç eder. şanslı olanları yuvalarına ulaşabilip yuvasında ölürken şanslı olmayan diğerleri yuvada bu cesedi yiyip geberir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi müzü (Mesaj 1170167)
En garantili kesin yöntem borikasit patates tozşker karışımı:1-2tane haşlanmış patates içine 50gr borikasit 1-2 yemek kaşığı tozşeker hamur yapıp dolapaltlarına kuytu yerlere parça parça atın aylarca durabilir insan sağlığına hiç zararı yoktur kalorifer böceğini ışık hızı zamanda yokeder.Asitborik solüsyonu kontak lens temizliğinde,yara temizliğinde,göz yıkamada kullanılabillen bir antiseptiktir.Böceğin ölüsünü de görmezsiniz dirisini de mümkünse tüm apartmandaki daireler birlikte yapın kökünü kurutun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nicolas79 (Mesaj 1184477)
Merhaba. Ben dediğiniz gibi yaptım ve köşe bucak küçük toplar halinde bıraktım. Fakat bir sorun var ki, çok kısa sürede sertleşmişler ve böcekler bu yüzden dokunmamışlar bile hala ortalıkta dolaşıyorlar. Kaskatı kesilmelerinin nedeni ne olabilir?

Ankara'da şu anda rahmetli olan Ünal amca da aynı şekilde haşlanmış patetes içerisine borik asit pudra şekeri ile hazırladığı karışımı hamam böceklerine karşı kullanıyordu. Ancak onun söylediğine göre bu karışım ortamda bulunan hamamböceklerini oradan uzaklaştırıyormuş. Sayın Nicolas79 siz muhtemelen şekeri çok fazla yaptınız. Şeker oranını düşürürseniz haşlanmış patetesi de ezerek yaparsanız çok küçük olmayan parçalar halinde dolaştıkları yerlere bırakırsanız probleminiz kalmaz sanırım.

ekopest 19-11-2013 00:22

www.facebook.com/ekopestizmir sayfasından gerekli bilgileri alabilir yardım ve destek icin firmamızca destek ve hizmet alabilirsiniz. firmalarda ve evlerde profesyonel çözüm için

patates püresi yöntemi saglık bakanlığınca yasaklanmış bir uygulamadır zirai bir uygulama ve ilaç icerdigi icin halk yaşam bölgesi ve gıda iceren alanlarda kullanılamaz bu nedenle profesyonel bir yardım almanızı öneririm.

muhakkakki haşereler ile igilli ögrenmeniz gerekenşeyleri yukarıdaki linkte görebilceginiz gibi evde önceikli olarak kendi saglıgınız aileniz ve cocuklarınızın saglıgını lütfen riske atmayın.

s.serdar 01-12-2013 05:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekopest (Mesaj 1220226)

patates püresi yöntemi saglık bakanlığınca yasaklanmış bir uygulamadır zirai bir uygulama ve ilaç icerdigi icin halk yaşam bölgesi ve gıda iceren alanlarda kullanılamaz bu nedenle profesyonel bir yardım almanızı öneririm.

Borik asit'in bu kadar tehlikeli ve zarlı olduğunu bilmiyordum. Neden yasaklandığı konusunda daha kapsamlı bilgi verirseniz sevinirim. Sizin zirai olmayan uygulama ve ilaç konusundaki öneriniz ne olabilir?

Saygılarımla.

orman kedisi 01-12-2013 07:57

Kalorifer böceği, kakalak, hamam böceği vs diye adlandırılan böcek türleri, hızlı üremenin de yardımıyla, her türlü yönteme karşı kendilerini evrimleştirebiliyorlar: "bir nükleer felaketten sonra, dünya hamam böceklerine kalacaktır."
Kendi evinizde uyguladığınız ilaçlama gibi şeyler, tüm çevrede uygulanmıyorsa, sonuç vermez. Sürekli savaş halinde olacaksınız.
Bu canlılar açık dolaşım sistemine sahip ve trake solunumu yapıyor. Bu nedenle çok oldukları yerde çamaşır suyu buharlaştırmak; ama siz koklamayın, geceleri mutfak lavabosu, tuvalet, banyo gideri gibi yerlere çok az alkol döküp tutuşturmak oldukça yararlı. Yumurtaları da ezerek ya da yakarak yok edin. Yumurtalarını saklama gereği duymadıkları için, bulmakta zorlanmazsınız. Ben bir dönem, neredeyse beni sırtına alıp gezdirecek boyutlara gelmiş olanlarla öyle mücadele etmiştim.
Kolay gelsin, önerim gerilla savaşı. ;)

Güler 01-12-2013 08:25

Sevgili orman kedisi, "çok oldukları yerde çamaşır suyu buharlaştırmak; ama siz koklamayın, geceleri mutfak lavabosu, tuvalet, banyo gideri gibi yerlere çok az alkol döküp tutuşturmak oldukça yararlı. Yumurtaları da ezerek ya da yakarak yok edin." demişsiniz.
Aman bir de evi tutuşturmayalım? ;)

Sahi, çok yumurtladıklarını okumuştum, peki nerelerde buluruz bu yumurtaları?

(kalabalık bir apartmanda oturuyorum, nedendir bilmem her daire ilaçlama yapmıyor, bu da beni tedirgin etmeye kâfi. Bu böcekler beni tiksindiriyor o yüzden her 2 -3 senede bir mutlaka ilaç yaptırıyorum, Allahtan evde hemen hemen 7-8 senedir hiç böceğe ratlamadım ama zaman zaman alt kat merdivenlerinde bir iki tane görmek bile beni deli etmeye kâfi)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024