agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Börtü Böcek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-10-2013, 10:57   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
İlaçlama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler:

İlaçlama ister kokulu ister kokusuz yöntem olsun yapıldığı alanda açıkta yiyecek içecek gibi ürünleri kaldırmalısınız. Mutfağınızda açıkta bulunan çatal kaşık gibi eşyaları ilaçlama esnasında dolaba kaldırın. Eğer açıkta unutulduysa ilaçlama sonrası bulaşık deterjanı ile yıkanmalıdır. Ayrıca odanızda ya da banyonuzda bulunan havlu ve giysi, yatak örtüsü ve yastık gibi eşyalarınızı açıkta bırakmamalısınız. Özellikle kokulu ilaçlama esnasında içerde küçük çocuk ya da hasta kimsenin bulunması sağlığına zarar verebilir. İlaçlama sonrasında evinizi uzun bir süre havalandırmalısınız. Uygulanan ilaç evdeki eşyaların üzerine sineceği için mutlaka deterjanlı bir bezle özellikle mutfak fayanslarını, dolaplarını silmelisiniz.

Kokulu ilaçlama yöntemi esnasında evinizde ki evcil hayvanları dışarı çıkarmalısınız. Eğer büyük akvaryumunuz varsa dışarı çıkaramayacaksanız üzerini mutlaka battaniye ile örtmelisiniz. İlaçlama uygulaması bittikten sonra içeri girer girmez pencereleri açıp tekrar dışarı çıkmalısınız. Ancak 2 saat havalandıktan sonra içeri girebilirsiniz. İçerdeki ilaçlı havayı uzun süre soluduğunuz takdirde ilaç sizleri de zehirleyecektir. Özellikle çocuklarınızın eşyalarını ve oyuncaklarını poşet içerisine koyarak saklamalısınız. Jel ilaçlama ise evcil kedi, köpek, kuşlar üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur. İnsan ve hayvan sağlığına zararı olmayan bu yöntemde kapı ve pencere kapatmanıza gerek yoktur. Jel ilaçlama elektrikli bir cihaz ile sürülür ve temizliğe gerek yoktur. Kokusuz ilaçlama yönteminin insan ve evcil hayvan sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Evinizden ayrılmanıza gerek olmayan bu yöntem de dikkat edilmesi gereken tek nokta gıda ürünlerine ilacın temas etmemesidir. Temas halinde ise kesinlikle yenmemelidir. Kokusuz ilaçlama yönteminde sırt pompası içerisine doldurulan ilaçlı suyu basınçlı bir şekilde böceklerin olduğu mekânlara püskürtülerek uygulanır. Yine mutfak eşyalarının açıkta kalmaması gereklidir. İlaçlamanın uygulandığı yerler 15 gün silinmemelidir. Kokusuz ilaçlama sadece kolay ölebilecek kalorifer böceği, karınca gibi böcekler üzerinde tesirlidir. Zor ölebilecek böcekler için ise kokulu yöntem tercih edilir.

Kaynak: joyilaclama.com

firatekinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024