agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai Yarışmaları > Eski Bonsai Yarışmaları > Bonsai Yarışması 2008
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-07-2008, 11:14   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
2. Bonsai Yarışması Sonuçları (Haziran 2008)

2. BONSAI YARISMASI (HAZIRAN 2008) SONUCLARI

DENEYIMLILER


TEKIN / Yaygin ardic, Kivrimli dik tarz


Puan ortalamasi195/3=65

Saksi alistirma saksisi gibi duruyor ve saksi rengi ardicla uyum icerisinde degil.
Buna karsilik guzel bir toprak ortusu uygulanmis.
Agacin govdesi duz cikarken, buyuk bir kivrimla govde yukselisini bozuyor.
Ilk dalin uzerindeki dalciklar yukariya dogru yukseliyor. Dalciklar tellenip yanlara, yayilmalidir. Ikinci dal govdenin ice donuk kismindan cikiyor.
Bunlar goz onune alinip agac duzeltilirse iyi bir bonsai olabilir.



MEHMET SALIH GURKAN/ Acem borusu, Selale tarzi.

Puan ortalamasi,178/3=59.3

Selale tarzina uygun bir saksi secilmis. Toprak saksi icerisinde cok asagilarda kalmis. Govdenin ciktigi yerde toprak daha yuksekte olsa daha guzel bir gorunum olurdu. Govde, saksi icerisinde sarkacagi yerin ters tarafindan yukselip sonra bir kivrimla asagiya sarkmali. Yukarida zirve yapilacaksa, yukarinin ilk dali sarkan govdenin ters yonune uzamali ve diger dalciklar da kivrimli dik tarzda oldugu gibi dizilmeli. Incecik kurumus dalciklar budanirsa agac daha guzel gorunebilir.



MEHMET SALIH GURKAN/ Acem Borusu, Kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,212/3=70.66

Agac yine saksi icerisinde asagiya dikilmis, govdenin saksi icerisinde ciktigi yer bir tumsek gibi olur ve saksi kenarlarindan 2-3 cm. yukarda olursa agac daha guzel durur. Govde uzerindeki budama izi gorunsede, agacin guzel kalin kivrimli bir govdesi var. Soldaki ilk dal tellenip asagiya kivrildiktan sonra tekrar ayni paralelikte uzatilabilir. Ileride yaprak budamasi ile yapraklar agacla dengelendimi guzel bir bonsai olacak.


VYSSERA/ Cin Ardici, Kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,218/3=72.6


Saksi bir alistirma saksisi, bonsai saksisina alindigi zaman, guzel gorunen kok yapisi ile daha guzel duracak.Guzel uyumlu kivrimlarla yukselen bir govde yapisi var. Ust kisimdaki dallar da tellenip itenilen yerlere dizildikten sonra istenmiyen dalciklar da budanip zirvedeki dal gorunumu seyreklestirilmeli.



TOURKANA/ Dag Cami, Tarz belirtilmemis.

Puan ortalamasi,203/3=67.6

Igne yapraklilar icin uygun bir saksi yalniz bu agac icin biraz buyuk.Saksi icerisindeki yosunlar topraga iyice yerlestirilmediginden egreti gibi duruyor.
Agacin oldukca iyi bir govdesi var. Dallarin alt taraflarinda asagiya dogru buyuyen dalcik veya igne yapraklar budanmali. Zirvedeki dalciklar tellenip istenilen yerlere dizildikten sonra fazlaliklar budanmali.





TEKIN/ Acem borusu, Kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,230/3=76.6

Agac saksi ile uyum icerisinde, guzel bir toprak ortusu sergilenmis. Govde ve gorunen kokler agaca bir cekicilik veriyor olsa da, Govdenin alt tarafindan cikan surgunler agacin gorunumunu bozuyor. Usteki dallar tellenip asagiya dogru sarkitilabilirdi. usta ellerde oldugu icin guzel bir bonsai olacak.




TEKIN/ Abelia, Tarz belirtilmemis,

Puan ortalamasi,161/3=53.6

Saksi rengi, icindeki agacla uyusmamis. Saksinin rengi hemen one cikyor. Toprak ortusu icin kullanilmis yosunlar toprak uzerine iyce bastirilmamis. Govde su an cok ince gorunuyor Abelianin govde kalinlastirmasi cok uzun bir zaman alacak. Ucuncu dal govdenin onune dogru cikiyormus gibi gorunuyor. Dal tellenip az yana cevrilebilirdi. Bir de geriye dal cikarilirsa agac derinlemesine bir gorsellik kazanacakti.



BONSADE/ Hibuscus, Kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,259/3=86.33

Saksi alti, saksi ve agac uyum icerisinde birbirlerini tamamliyorlar.
Toprak ortusu icin biraz daha yosun ve ince cakil veya kum kullanilabilirdi.
Agacin guzel bir govdesi var.
Su an biraz buyuk olan yapraklari ileride kucultulunce bir de cicek acinca seyrine doyum olmiyan bir agac olacak.



YALOVA BONSAI/ Mavi ladin, kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,224/3=74.6



Agac saksi icerisinde orta yre dikilmis. Daha buyuk bir saksiya ve agacda saksinin sol tarafina dogru dikilse daha guzel duracak. Toprak ortusune de yosun ve ya daha baska renklerden cakillar da eklenebilirdi duz beyazligi kirmak icin. Agacin guzel bir govdesi var. Soldan cikan ikinci dalin hemen uzerinde one dogru cikmis ve govdenin goruntusunu etkileyen dalcik budanmis olsa govde daha daiyi gorunecekti. En altaki dal cok asagilardan ciktigi gibi, hemen ustundeki dal da ayni hizadan cikiyor. Buna karsilik yapraklar guzel bir sekilde kontrol edilmis.





YALOVA BONSAI/ Cin Ardici, Egik tarz.

Puan ortalamasi,216/3=72

Burda da agac saksinin ortasina dikilmis. Ozellikle bu tarzlarda agac sag tarafa egilmisse govde saksinin sol tarafindan, Sola egilmisse govde saksinin sag tarafindan sikmali. Yine egik tarzlarda denge saglamak icin gorunen kokler egilimin ters tarafinda olur. Toprak ortusu kullanirken saksidaki tum toprak ortulmemeli yosun veya ciplak toprak da birakilmali. Agacin oldukca tarza uygun bir govdesi var. Agacin ust tarafi tellenip dallar istenen yerlere dizilmeli. sagdan bir dal da egilerek sag taraftaki bosluk kapatilabilir. Dallarin alt tarafindaki dal cik ve yapraklar budanmali. Uzerinde calisilirsa guzel bir bonsai olabilir.






ACEMILER

RED/ Ardic, tarz belirtilmemis.

Puan ortalamasi,90/2=45

Bonsai icin secilen fidan, bonsai yapmiya uygundur. Dusunuldugu gibi dallar tellenip asagiya bukulmeli, ust taraflardan tellenecek bir dalcik da yukari bukulerek zirvenin devami yapilmali. Nasil bir tarz yapilacagina karar verip agac uzerinde calismalar yapilirsa iyi bir bonsai olabilir.




PICEA PUNGENS/Bati mazisi, supurge tarzi.

Puan ortalamasi,153/3=51

Bonsai icin cok iyi bir secim yapilmis. Bunu yani sira yapilmasi dusunulen supurge tarzina govde ve dal yapisi ile pek uygun olmadigi gozleniyor. Iyi bir kivrimli dik tarz olabilir. Uzerine gorilin ciktigi dal, daha kalin bir telle sarilip asagiya egilirse ilk dal olarak kullanilabilir.



PICEA PUNGENS/ Ardic, dik tarz.


Puan ortalamasi,182/3=60.6

Guzel bir fidan secilmis tellemeden sonra, ilk dal daha asagiya egilebilirdi. Egimden acilacak olan bosluga da, yukaridan tellenip asagiya egilecek bir dalcikla kapatilabilirdi. Ust tarafdaki dallar da tellenip istenilen yerlere dizildikten sonra istenmiyen dalciklar da budanip zirvedeki dalciklar da seyreklesririlmeli.





PICEA PUNGENS/Kurt bagri, supurge tarzi.

Puan ortalamasi,187/3=62.3

Tarza uygun guzel bir agac secilmis.Kayadan yapilmis saksi, oralardaki saksi sorununa karsi sunulmus gibi, guzel bir yer ortusune karsilik fazla abartilmis figurler kullanilmis. Bonsaide kullanilan seramik ve ya plastik figurler onemlidir, agacla uyumlu bir kompozisyon icerisinde olmalidirlar.Boylari agaclarla orantili olursa, agaca bakan o kucucuk agaci kocaman bir agacmis gibi algiliyor.

Bonsaide kullanilan figurler, genelde ortama uygun hayvan ve geleneksel kiyafetleri ile cinliler oluyor. Ama geleneksel kiyafetleri ile oturmus saz calan, veya geleneksel kiyafetleri ile kemence calan bir karadenizli, Kaval calan bir coban, veya balik avliyan biri, seramik figurler olarak yapilir ve bonsaide kullanilirsa guzel duracagi kanisindayim.




GUMUS/ Sarmasik, sarkik tarz.

Puan ortalamasi,184/3=61.3

Guzel bir fidan secimi. Oldukca saglikli gorunen bir fidan, tum yapraklari budanir dallar telenir ve asagiya dogru egilirse. Dallari asagiya sarkan yapraklari daha kucuk, saksisi ile uyumlu kucuk bir bonsai elde edilmis olacak.





SENOL DALKIRAN/ Incir, dik tarz.

Puan ortalamsi,179/3=59.6


Iyi bir fidan secilmekle birlikte , govdenin sola egik buyumesi nedeni ile, dik tarzdan fazla, kivrimli dik tarz veya egik tarz olacak bir agac gibi duruyor. Agac saksinin cok gerilerine dikilmis gibi duruyor. Yuvarlak ve kare saksilarda agaclar genelde saksilarin orta yarlerine dikilir.
Kok yapisi ve govdesi guzel bir agac, yapilacak calismalarla, dallar da uygun yerlere dizilirse, cok guzel bir bonsai olacak.




UZMAN16/ Sus nari, Dik tarz

Puan ortalamasi,164/3=54.6


Iyi bir agac secimi yapilmis.
Bonsaide saksilar dikdortgen ve ya oval ise, on yuzleri genis olan taraflari olur.
Iyi bir telleme yapilmis. Kullanilacak toprak ortuleri yosun veya cakil olsun saksi ve agacla uyum icerisinde olmali. Sergilenecek agaclarin saksi icerisndeki otlar kurumus yapraklar temizlenmeli. Cicek acmiya hazir nar agaci budanmiya kiyilamamis. Oysa bonsaide agaca istenilen tarz verilene kadar budamalarla ve dallara tel sarimlari ile dallar egilir bukulur istenilen tarz elde edilir sonra da cicek ve meyveleri keyifle seyredilir.




UZMAN16/Japon Akcaagaci, Cift govde dik tarz.

Puan ortalamasi,133/3=43.3

Iyi bir bonsai olabilecek, bir fidan. Akcaagaclarda telleme yeni surgunler uzerinde (bir yillik) yapilirsa, dizimlerde dallar daha kolay egilip bukulebilir. Daha yasli dallari bukmek zor oluyor ve dallarda istenmiyen kirilmalar olabiliyor. Cift govdeli agaclarda, govdelerin ic taraflarindan cikan dal ve dalciklar budanmali. Su an bonsai degil ama uzerinde calisilirsa iyi bir bonsai olabilir.



A SAHIN/ Adacayi, Selale.


Puan ortalamasi,174/3=58

Yerli bitkilerden secilmis iyi bir fidan. Selale tarzinda on yuz yan taraftan bakilan taraf olmali( agacin saksidan asagiya sarkan govdesi saksinin onunde degil de sol veya sag tarfta olmali. Diger tarzlada kabul edilmeyen bir kural, agacta ilk dal geriye cikmaz, bu tarzlarda asagiya sarkan govdeden cikan ilk dal geriye cikiyor ve bakilan agaca bir derinlik kazandiriyor. Yukarida bir zirve olusturulacaksa orda cikacak ilk dal da asagiya sarkan govdenin ter yonune dogru uzanmali. Bu bir ilk calisma duzeltmelerle keyifle bakilacak bir bonsai olabilir.



A. SAHIN/ Adacayi, Nasil bir tarz oldugu belirtilmemis.
Puan ortalamasi40/1=40

Nasil bir tarzda bonsai yapilacagina karar verilemedigi icin agac uzerinde gelisi guzel budamalar yapilmis.

En erken bir zamanda nasil bir tarz olacagina karar verip uzerinde calisilirsa iyi bir bonsai oalbilir.



PEN-JING USTA/ Yabani elma, Kivrimli dik tarz.

Puan ortalamasi,206/3=68.6

Cok guzel bir fidan secimi. Ilk dalin hemen uzerinde oyuk gorunuyor orasi temizlenip lime sulfur ile boyanirsa hem curume onlenmis hem de gorsel bir guzellik elde edilecek. Dallar tellenip daha asagilara egilebilirdi ozellikle de sag taraftaki dallar. Sol taraftaki ice donuk kivrimdan cikan dal da budanmalidir.
Uzerinde ozenle calisilirsa daha guzel bir bonsai olabilir.




TASDELEN MURAT/ Mazi.

Puan ortalamasi,112/3=37.3

Ne yapilmak istendigi belirsiz bir calisma. Gelisi guzel kivrimlar,ice donuk kivrimlarda dallar duruyor. Teoride ogrenilenler, bastan gozden gecirilip, agacin uzerinde yapilacak yeni calismalarla, iyi bir bonsai elde edilebilir.


EAGLION/ Cin ardici

Puan ortalamasi,168/3=56
Bonsai icin oldukca uygun bir agac secilmis ve ta bastan nasil bir tarz yapilacagina karar verilip bir plan yapilmis ve o plan dogrultusunda calismaya baslanmis. Tel sarimlari ve budanmis dallarin su anki gorunumu agacin estetik guzelligini olumsuz etkilese de planli ve duzenli agac uzerinde calisilacagindan iyi bir bonsai olmiya aday bir agac.



PENELOPHE/ Sus nari, Ruzgar yatigi

Puan ortalamasi,178/3=59.3

Ruzgar yatigi ve egik tarzlarda, agac saksi icine egildigi tarafin uzak yanina dikilir, agac sag tarafa egilim gosterirse saksinin soluna diklir, sola egiliyorsa da saksinin sagina dikilir. Ruzgar yatigi agaclarda dallar yere paralel ve hep bir yone uzanir. Narin asagiya sarkmis dallari duzeltilip yere paralel yapilmali.
Burda yapilan tel sarimi ornek bir tel sarimidir deginmeden gecemiyecegim.

Turkiyedeki saksi sorununu goz onune alirsak, bu calismada kullanilan saksi ve saksi altligi da ornek bir calismadir.




Bu durumda, agaclar.net 2. bonsai (Haziran 2008) yarismasinda,
DENEYIMLILERDE, BONSADE'NIN AGACI 86.33 PUNLA EN IYI AGAC SECILDI

ACEMILERDE, PEN-JİNG USTA'NIN AGACI 68.6 PUANLA EN IYI AGAC SECILDI

Yarismaya katilan, tum uyelerimize tesekkur eder. Agaclari en iyi agaclar secilen uyelerimizi kutlarken, hemen belirtelim, onumuzdeki kis bonsai yarismasi, bu yarismadan daha fazla bir katilimla daha cetin gececek bir yarisma olacak. Simdiden hazirliklara baslayiniz.

agaclar. net bonsai juri uyeleri.


Düzenleyen Ali H. ALI : 23-07-2008 saat 12:03
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 11:15   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kazanan, emek veren dostlarımı kutlarım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 11:40   #3
Ağaç Dostu
 
Gülşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Ingiltere
Mesajlar: 331
Galeri: 30
Yarışmaya katılmış gibi heyecanla sonucu bekliyordum. Tüm katılımcı arkadaşlarımı kutluyorum.

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 12:15   #4
Ağaç Dostu
 
msgurkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: lefkoşa KKTC
Mesajlar: 640
Galeri: 1
BONSADE ve PEN-JING USTA, tebrikler.

Gerek yarışmacı, gerekse jüri üyesi olarak emeği geçen tüm arkadaşları, yarışmanın kalitesine katkılarından dolayı kutlarım.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 12:31   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Katılan herkesi tebrik ederim. Jüriye de teşekkürler.

Eğer zor olmayacaksa geçen yılki gibi puanların dökümünü de verebilir misiniz? Nerelerden hata yapmış olduğumuzu anlamak için yararlı olacaktır.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 13:22   #6
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
herkese teşekkürler ve kazananlara tebrikler. hatalar ve eksikler bizi pişiren geliştiren ögeler olacaktır.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 13:57   #7
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Tüm katılımcılara teşekkürler, Bonsade ve Penjing Usta'ya alkışlar, tebrikler. Elinize sağlık.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 14:10   #8
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Bonsade ve Pen-Jing Usta, tebrikler.

ALi bey, açıklamalarınız ve emekleriniz için teşekkür ederim, yatık tarzlarda artık ağacı, yattığı yönün tam tersine dikeceğim.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 14:30   #9
red
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 60
bonsade ve penjing usta tebrikler.Sayın jüri üyelerine de çok teşekkür ederim.Puanlamanın yanında neler yapılması gerektiğini yazmaları çok güzel olmuş. Bir dahaki yarışma daha heyecanlı geçecek,ince püf naktalarını yakalıyoruz.Herkese saygılar,sevgiler.

red Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 17:59   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-12-2006
Şehir: samsun
Mesajlar: 65
Bonsade ve Pen-Jing usta sizleri kutluyorum.Diğer yarışmacılar ve biz de bu sayede yapılan hataları görmüş olduk.

cüce nar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 21:44   #11
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Kazanan arkadaşları kutlar. Katılımcı tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Jüri üyelerine emekleri için teşekkürler.
Bu yarışmalar bir başlangıç bizler için hep beraber iyi yol aldığımızı düşünüyorum. Daha güzellere ulaşabilmek çalışacaız. Bizlere bu olanakları sağlayan ve bizleri sabırla takip eden tüm ağaçlar net üyelerine de teşekkürler.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 01:01   #12
Ağaç Dostu
 
gümüş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Mesajlar: 122
Bonsade ve Pen-Jing usta sizleri tebrik ediyorum. ellerinize sağlık

yarışma hatalarımızı ve neler yapmamız gerektiğinide farketmemizi sağlıyor
tüm katılan arkadaşları tebrik ediyorum.
ve ayrıca jüri üyelerine destekleyici yorumlarından dolayı teşekkürler...

gümüş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 10:13   #13
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Öncelik'le Çok değerli Ali hoca'ya ayrıca Memet'de değerlendirmede ki incelike ve hassasiyet adına teşekkürediyorum.

Sayın Bonsade ve Penjing Usta'ya başarı ve çalışmalarının devamlarını diliyorum.
Yarışmaya katılan çok değerli bonsai dostlarının da zaman içinde çok güzel başarılı ağaçlar ile farklı zamanlarda yapılaçak yarışmalarda dereceye gireçeklerine canı gönülden inanıyorum.

Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 12:02   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eaglion Mesajı Göster
Katılan herkesi tebrik ederim. Jüriye de teşekkürler.

Eğer zor olmayacaksa geçen yılki gibi puanların dökümünü de verebilir misiniz? Nerelerden hata yapmış olduğumuzu anlamak için yararlı olacaktır.
Eaglion, biraz zaman alabilir ama, dusundugunuz gibi, yararli olabileceginden, istediginiz puan dokumunu de buraya ekliyecegiz.(ilk yarismada kolay olmustu cunku sadece 7 agac vardi, 2. yarismada ise 24 agac var)

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 00:17   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Onemli Duyuru

ONEMLI DUYURU

2008 Haziran Bonsai Yarismasi, coktan bitmistir ve yarisma sonuclari 23/7/2008de aciklanmistir.

Acemilerde, agaci en iyi agac secilen Pen-Jing usta ile yapilan tum iletisim kurma arayislari sonucsuz kalmistir.

Bu durumda, Pen-Jin usta, acemilerde en iyi agac odulunu alma hakkini kaybettiginden, odulu alma hakki, ikinci en yuksek puani alan(62.3) Picea Pungens'in supurge tarzli kurtbagri agacina gecmistir.


agaclar.net bonsai yarismasi juri uyeleri
Saygilar

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 10:19   #16
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bu vesile ile ben de sorayım:
Bonsade, ödül için gönderiler bonsai kitabını aldın mı?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 21:42   #17
Ağaç Dostu
 
bonsade's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 998
Galeri: 16
Diğer bonsai adayları ile birlikte konuyu yanıtlamayı düşünüyordum . Geciktim özür dilerim . Bahçede bu sıcaklarda sondajın bozulması bütün boş zamanımı çaldı . Benim için ayrı bir değeri olan önemli bir ustanın imzası ile bonsa kitabını aldım . Ayrıca ikiz torunum için gelen memed in boyama kitapları bir anda evi bayram havasına dönüştürdü . Bize sabır gösterenlere postalama da ve diğer işlerde seferber olan tüm bu ise gönül veren arkadaşlara çok teşekkür ederim . Sağolsun torunlar her tarafı Ağaçlar net çıkartmaları ile donattılar .

bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 22:58   #18
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
5 ağustosta göndermiştim. Gerçekten çok meşgul olmalısınız
Neyse, önemli olan size ulaşmış olması...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2008, 11:37   #19
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
Bende göndermiş olduğunuz kitabı aldım. Teşekkür ederim bana ve bölgemdeki arkadaşlarıma bilmediğimiz pek çok şeyi öğreteceğinden eminim. Ali abi özellikle size kitap için ayrı olarak teşekkür etmek isterim.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2008, 12:05   #20
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Haber verdiğin için teşekkür ederim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2008, 12:28   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Picea Pungens, bana tesekkur etmene gerek yoktu. Yine de sag ol. Sen o kitaptan ve daha baska kaynaklardan ogreneceklerini, mumkun oldugunca daha cok arkadasa ilet, Bonsai oralarda da bilinsin sevilsin. Bu bana yeter

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2011, 12:18   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Sizleri kutluyorum.

karamelm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024