agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai malzemeleri ve aletler (http://www.agaclar.net/forum/bonsai-malzemeleri-ve-aletler/)
-   -   Bonsai için hangi aletler? (http://www.agaclar.net/forum/bonsai-malzemeleri-ve-aletler/42649.htm)

mmtctn 11-11-2016 08:44

Alet edevat ve diğer malzemelerin temini hak.
 
Merhabalar,

Aklımda olan bonsai çalışmalarına başlamak için uygun ortamı ancak sağladım fakat bu aşamada kullanmam gereken malzemelerin temini noktasında sıkıntılar yaşamaya başladım. Gerek kullanılabilirliği gerek sağlamlık ve kalitesi ya da nereden alınacağı konusunda bir karara varamadım. Konu hakkında bilgisi tecrübesi olan forum üyeleri ankara ya da istanbulda ve ya online olarak nerelerden temin edilebileceği konusunda paylaşımda bulunabilirlerse biz yeni başlayanlara bu konuda ciddi yardımı olur diye düşünüyorum. Herkesin mümkün olduğunca yardımcı olacağını biliyorum şimdiden teşekkürler.

david72 11-11-2016 11:54

Bonsai için özel alet veya edevata ihityacınız pek yoktur ki. Sadece içbükey kesici ( concave cutter) ikame edemeyeceğiniz bir alettir. Onu da internetten kolaylıkla bulabilirsiniz

mmtctn 11-11-2016 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi david72 (Mesaj 1485612)
Bonsai için özel alet veya edevata ihityacınız pek yoktur ki. Sadece içbükey kesici ( concave cutter) olsa ilk aşamada yeterli. Onu da internetten kolaylıkla bulabilirsiniz

Elbette bahsettiğim özel bir alet değil sadece lazım olanlar herkesin temin edebileceği aletlerden bahsediyorum. Sarmak için teller ya da süzgeç telleri gibi vs.

david72 11-11-2016 12:26

Telleyecek bir ağacınız varsa ilk aşamada farklı kalınlıklarda elektrik kablosu da işinizi görür. Forumdaki başarılı bonsai adayların hiçbirinde aluminyum tel görmedim ben. Onun haricinde saksı dibine koyacağınız fileyi kastediyorsanız nalburlarda satılan sinekliklerden metreyle alıp kesebilirsiniz. Toprak karışımı için Karşıyaka daki seralar uygundur. Saksı çeşitliliği de iyidir, gerisi maket bıçağı, belki yan keski ya da pense, aşı macunu ve bol okuma ile sevgi.

mmtctn 11-11-2016 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi david72 (Mesaj 1485615)
Telleyecek bir ağacınız varsa ilk aşamada farklı kalınlıklarda elektrik kablosu da işinizi görür. Forumdaki başarılı bonsai adayların hiçbirinde aluminyum tel görmedim ben. Onun haricinde saksı dibine koyacağınız fileyi kastediyorsanız nalburlarda satılan sinekliklerden metreyle alıp kesebilirsiniz. Toprak karışımı için Karşıyaka daki seralar uygundur. Saksı çeşitliliği de iyidir, gerisi maket bıçağı, belki yan keski ya da pense, aşı macunu ve bol okuma ile sevgi.

Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim son olarak bir çok yerden de okudum ama sizinde fikrinizi almak istiyorum karşıyakadaki seralardan bahsetmişsiniz nasıl bir toprak karışımı almalıyım. Siz nasıl bir karışım kullanıyorsanız bu konuda da bilgi verebilir misiniz.

david72 11-11-2016 15:18

Rica ederim forumun amacı bu zaten bilgiyi paylaşmak. Sorunuza gelince her ağaç için bir karışım önermek yanlış olur. Her ağacın ihtiyaçları farklıdır, sizin sulama alışkanlıklarınız, ağacın güneşli ve rüzgarlı mı bir alanda bulunduğu, suyu çok sevip sevmediğine göre değişir. Forumda bonsai toprakları konusunda geniş bilgi bulabilirsiniz. Tek bir reçete mümkün değil maalesef. Başarılar dilerim.

sencerkorkmaz 19-11-2016 19:00

Aluminyum tel yerine bakır tel kullanılmasının bir sakıncası var mıdır acaba?

Lafmacun 08-11-2018 12:38

Bonsai için hangi aletler?
 
Merhabalar arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazmadan önce siz değerli üyeleri selamlamak istiyorum.
45 yaşındayım ve senelerdir aklımda olan ama bir türlü vakit bulamadığım bonsai hobime eşimle birlikte başlamak istiyoruz. Yaklaşık 1 aydır eğitici videolar izliyoruz. Bonsaide kullanılacak malzemelerin çok önemli olduğunu hem buradaki kıymetli arkadaşların yorumlarından hem de izlediğimiz videolardan öğrendik. Yurtdışındaki bir siteden en çok kullanacağımız malzemeleri almak istiyoruz ama sizlerin fikrine ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Makas
Kök tırmığı

Yukarıdaki bu iki ürüne karar vermiş bulunuyoruz. Sizce de uygunsa almak istiyoruz. Yalnız aşağıdaki aletten hangisini almalıyız? Birinde Round Edge Cutter diğerinde Branch Cutter yazıyor? Hangisi daha kullanışlı?

Branch Cutter
Round Edge Cutter

Lafmacun 08-11-2018 19:57

Yarın sipariş geçmeyi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Lafmacun 09-11-2018 08:00

Arkadaşlar cevap verebilir misiniz?

adam58 09-11-2018 16:22

Sayın Lafmacun, ben bonsai konusunda yetkin bir insan değilim fakat diğer bitkilerden edindiğim tecrübeye dayanarak bu tür " özel bitki budama makası, özel tırmık, özel fısfıs" tarzı şeylerin sadece daha fazla satış yapmak adına yapılmış şeyler olduğunu düşünüyorum, yani para tuzağı. Kendi çevrenizdeki malzemelerden yararlanmanızı öneririm.

viktornavorski 07-12-2018 14:01

Benim tavsiyem Çin'den sipariş vermek yerine yapı marketlerden aynı işleri yapabilecek el aletleri almanızdır.

Gördüğüm kadarıyla bakır tel tercih edenler var forumda siz de kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024