agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai malzemeleri ve aletler (http://www.agaclar.net/forum/bonsai-malzemeleri-ve-aletler/)
-   -   Bonsai Saksınızı Kendiniz Yapın (http://www.agaclar.net/forum/bonsai-malzemeleri-ve-aletler/28586.htm)

Sakaki 01-10-2012 16:23

Bonsai Saksınızı Kendiniz Yapın
 
5 Eklenti(ler)
Aşağıda vermiş olduğum makale ve içeriğindeki resimlerin telif hakkı http://www.bonsai4me.com - Harry Harrington'a ait olup, kendisinin izniyle alıntılamış ve sizler için çevirmiş bulunmaktayım.
(Makalenin orijinal yazarı: Luka Musich - Hırvatistan)

(Makalelerin içinden, hepimiz için güncel ve önemli bir sorun olan saksı konusuna bir nezbe ve bir seviyeye kadar çözüm getirebilmek amacıyla bu makaleyi seçtim öncelikle. Umarım herkese faydalı olur)

Bonsai için 'Kağıttan' Eğitim Saksıları

Bu makale, bonsai için ucuza nasıl eğitim saksıları yaptığımı anlatan bir yazıdır.
Ağaçlarım kış uykusuna yatmışken ve elimde de yeterince zaman varken, bonsailerim için biraz saksı yapma arayışına girmeyi düşündüm. Ve derken bonsai saksısı yapmanın bu değişik yöntemini buldum ve yakın arkadaşım Mario ile temasa geçerek aşağıdaki makalede anlattığım şekilde saksı yapmanın temel esaslarını öğrendim.



Aşağıda nasıl yapıldığını açıklayacağım, oldukça ucuz ve el yapımı eğitim saksılarının bir görüntüsü.

Bu saksıları yapmada kullandığım harcı hazırlama yöntemi oldukça basit;

1) Eski gazetelerden biraz toplayın, ancak magazinlerin parlak kağıtları gibi kuşe kağıtlardan kaçının.

2) Kağıtları şeritler halinde kesin ve suya ıslayarak birkaç gün bekletin.

3) Kağıtlar suyu iyice emdikten sonra, bunları alın ve kağıttan hamur yapar gibi karıştırarak homojen bir hamur kıvamına getirin.

4) Bu kağıt hamuru ile aynı hacimde çimentoyu alın ve bir miktar ince “polipropilen” elyaf (2 litre çimento için bir tutam elyaf yeterli olacaktır; bu elyaf nihai yapının sağlam kalmasını sağlayacaktır) ekleyin ve daha sonra elyaf ile çimentoyu da karıştırın.

5) Bunun ardından, elyaflı çimento ile kağıt hamurunu karıştırarak, kıvamı iyi ve homojen olarak karışmış bir harç elde edene kadar iyice yoğurun (*ipucu: önce çimentonun yarısını koyun ve biraz karıştırdıktan sonra diğer yarısını ekleyin).

6) Gerekirse (karışım çok kuru olursa) biraz su ekleyin, ancak karışım çok ıslak/cıvık da olmamalıdır aksi halde daha sonraki aşamalarda soruna neden olacaktır. Hazırladığınız harçtan bir avuç alıp, güçlü bir şekilde sıktığınızda parmaklarınızın arasından çok az miktarda bir su sızıntısı görünüyorsa harcınız uygun kıvamda demektir.

* polipropilen elyaflar genellikle betonun dayanıklılığını artırmak, çatlamasını önlemek için kullanılır; başka birçok kullanım şekli ve amacı vardır ve inşaat malzemesi satan yerlerde kolayca bulabilirsiniz.



Yukarıdaki resimlerde: ilk resimde şeritler halinde kesilmiş gazete parçaları, ikinci resimde suda ıslatılmış gazete parçaları ve son resimde de çimento ve elyafla karıştırılırkenki hali gösterilmekte.

Kalıpların hazırlanması

Karışım hazır hale geldikten sonra, harcı dökeceğiniz bazı kalıpları hazırlamak gerekmektedir.




Su geçirmez olduğu sürece kalıp olarak neredeyse her şeyi kullanabilirsiniz. Eski bir salata tabağı, eski veya kullanılmış kovalar, dondurma kapları ya da eski bir lambanın içi … elinizde uygun ebatlarda ve şekli bonsai saksısı yapmak için elverişli ne varsa kalıp olarak kullanabilirsiniz. Bir polistiren köpüğü önceden şekillendirmek veya hoşunuza giden bir bonsai saksısını kullanarak elde ettiğiniz plaster kalıpları hazırlamak suretiyle daha güzel görünümlü kalıplar bile hazırlayabilirsiniz.

Sakaki 01-10-2012 16:26

4 Eklenti(ler)

Saksı ayaklarını ise (eğer kullandığınız kalıpta böyle bir çıkıntı yoksa), ayakların olmasını istediğiniz yerlerini bıçak gibi keskin bir şeyle oymak suretiyle şekillendireceğiniz bir polistiren köpüğü kalıbın tabanına yerleştirmek ve iyice yapıştırmak suretiyle yapabilirsiniz.

Kalıbınız hazır hale gelince, içine ince bir yağ tabakası sürün (örneğin kızartma yağı). Böylece, saksı harcınız kalıbınıza yapışmayacaktır.

Kağıt harcının kalıba dökülmesi



Çimento ile çalışırken daima koruyucu gözlük takınız; çimento içeriğindeki kireç gözünüzün yanmasına sebep olabilir.

Öncelikle ayak olarak hazırladığınız oyukları doldurmakla başlayın ve harcı elinizle iterek sıkılaştırın. Bunun ardından, harcınızdan ufak miktarlarda alarak kalıbınızın tabanına sürün ve üzerine yassı ve düz bir nesne ile bastırarak düz ve pürüzsüz olmasını sağlayın. Bunun için elinizi kullanabileceğiniz gibi bir polistiren köpük parçasını da kullanabilirsiniz.

Bonsai saksınızın tabanını hazırladıktan sonra, saksının yan duvarlarını yapmaya başlayabilirsiniz.

Sakaki 01-10-2012 16:28

5 Eklenti(ler)


Saksının yan duvarlarını yaparken, sırayla kattığınız harç parçalarının birbirine iyice yapışması için harcı yan duvarlara doğru değişik yönlerde bastırınız. Saksının yan duvarları istediğiniz yüksekliğe ulaşınca, yüzeyin tamamını parmaklarınızla veya avucunuzla düzleyiniz (eğer harç çok kuru halde ise, harcın üzerine fısfısla biraz su püskürtünüz).

Son olarak, saksının taban kısmında, drenaj için büyük delikler ve ağacın köklerini sabitlemede kullanacağınız telleri geçirmek için küçük delikler açınız. Bu delikleri açmak için, şişe kapaklarını veya büyüklüğü uygun benzer kapak ve kapları kullanabilirsiniz.

Saksının kalıptan çıkarılması

Harcın yeterince sertleştiğinden ve hazır olduğundan emin olduğunuzda saksınızı kalıptan çıkarınız. Saksınızı harç yeterince kurumadan çıkartırsanız, daha sonradan saksınızda çatlaklar oluşabilir veya ayakları tabandan çıkabilir.

Benim hazırladığım saksılar 50C’de 3 gün boyunca kalıpta bekletildiler ve bu şekilde hepsi de kolayca kalıptan çıktı. Ortam sıcaklığının daha yüksek olması kuruma süresinin de daha kısa olmasını sağlayacaktır.



Sakaki 01-10-2012 16:32

5 Eklenti(ler)
Kalıbı alarak düz bir zemin üzerine ters çeviriniz, saksınız kolayca çıkacaktır (kalıptan çıkarken kazara kırılmamaları için ben altına bir paspas koydum). Daha sonra saksıların biraz daha kendini toplayıp sertleşmesi için birkaç gün daha bekletiniz.


Eklenti 335730
Kalıptan çıkartılarak tamamen sertleşmeye bırakılmış saksıların durumu


Saksıların son işlemden geçirilmesi

Bir el-tipi zımpara makinesi ve/veya başka bir taşlama cihazı kullanarak saksılara nihai şeklini veriniz ve daha sonra pürüzsüz bir hale getirmek için ince bir zımparayla zımparalayınız.




Bu işlemin ardından saksılar beton üzerine uygulanabilir boyalar ile renklendirilebilir.

İşte hepsi bu kadar! Bu işlemleri yaparak eğitim saksısı olarak kullanmak üzere veya hatta yeterince maddi kaynağınız yoksa ya da kaliteli seramik saksılara ulaşma imkanınız kısıtlıysa nihai saksı olarak bile kullanmak amacıyla hoş, hafif ve oldukça ucuz bonsai saksıları elde edebilirsiniz.



Sakaki 01-10-2012 16:33

4 Eklenti(ler)
Eklenti 335735
Beton üzerinde kullanılabilir boya ile boyanmış saksılar




Eklenti 335738
Sadece bir ay içinde yaptığım saksılar...

csaltik 06-10-2012 00:03

Sakaki elinize emeğinize ve bilginize sağlık. Teşekkürler.

toprak 06-10-2012 00:32

Ortaokulda kağıt hamuruyla maske yapmıştık elişi dersinde (çimento yerine un ve beyaz tutkal katmıştık), şimdi o günler aklıma geldi.
Güzel çalışma
Elinize sağlık.

iris41 06-10-2012 20:08

Harika olmuş ellerinize saglık sakaki , bence boyandıktan sonra marketlerde satılanlardan aşagı kalır yanı yok .
Sayın gilanın balkon sayfasında hoş bir beton saksı göstermişti ona benzer yapma şansınız varmı ;) egri büyrü ama tam bir sukulentlik .

Sakaki 08-10-2012 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1028146)
Harika olmuş ellerinize saglık sakaki , bence boyandıktan sonra marketlerde satılanlardan aşagı kalır yanı yok .
Sayın gilanın balkon sayfasında hoş bir beton saksı göstermişti ona benzer yapma şansınız varmı ;) egri büyrü ama tam bir sukulentlik .

Teşekkür ederim sn iris41.
Ancak, bu saksıları ben yapmadım. Bu alıntılanmış ve Türkçeye çevirilmiş bir makaledir. Ancak o saksı da gayet tabi yapılabilir.

iris41 08-10-2012 20:59

Anladım sayın sakaki , boş zamanı ve birazda becerisi olanlara bulunmaz nimet .
Teşekkürler ;)

arıfy 08-10-2012 21:33

Saksıları nerden bulacam düşüncesi sarmışken ilaç gibi geldi.Ayrıca insanın kendi yaptığı bonsaileri kendi yaptığı saksılarda izlemesinden daha keyif verici başka birşey olamaz herhalde.

beyz66 09-10-2012 14:31

Yapan arkadaşlardan yorum alabilirmiyiz ?

Dayanıklı mıdır ?

Sakaki 09-10-2012 14:35

Yapan arkadaş var mı bilemiyorum. Zaten makale ekleneli de 1 hafta kadar oldu daha.
Siz deneyip, sonucu bizimle paylaşmaya ne dersiniz? :)
Kışın ben de birkaç tane deneyeceğim.

beyz66 09-10-2012 14:58

Top bende yani :)))

Bir aksilik olmazsa bu hafta sonu deniyecegim.

Bu akşamdan kağıtlarımı suya bastırayım ki daha temiz olsun .

tourkana 09-10-2012 15:46

2 Eklenti(ler)
Gazbeton ya da yaygın olarak bilinen markasıyla Ytong tan rahatlıkla saksılar yapılabilir. Ama tavsiyem bunlara daha dayanıklı ,özellikle sukulent tarzı ağaçları dikilmesi yönünde.

Ben aşağıdaki örneği yaklaşık yarım saat içinde bitirdim oyma için sadece ıskarpela kullandım, bir de kağıt zımpara ve törpünüz olursa daha değişik modeller yapabilirsiniz.

Burada farklı bir çalışmam var gazbeton üzerinde. http://www.agaclar.net/forum/yasanti...tm#post1029643

zevren07 21-10-2012 16:46

2 Eklenti(ler)
Uzun zamandır aklımda idi ama nasıl yapacağım konusunda pek bilgim yoktu. Kırmızı topraktan yapmak gibi bir fikrim vardı. Sakaki kardeşe teşekkürler. Eline sağlık.

Vee ilk denemem.....

Eklenti 341246


Şekil verdikten sonraki durumları

Eklenti 341449

zevren07 28-10-2012 00:32

1 Eklenti(ler)
Ben denedim, harika sonuç aldım. Son olarak boyaması bitti. Yağlı boyaya hiç tiner karıştırmadım boya daha dolgun oluyor. Renk traktör kırmızısı. Koyu kahverengi de deneyeceğim.

Eklenti 341733

Sakaki 28-10-2012 17:07

Gayet güzel olmuş, elinize sağlık.
Sadece drenaj delikleri biraz küçük ve az olmuş gibi. Bir de telleri geçirmek için çok sayıda minik delikler de eklerseniz, ağacınızı tel ile sabitlemek daha kolay olacaktır.

memet 28-10-2012 17:10

Kalıptan çıkardıktan sonra ufak canavar taşlama ile biraz düzeltme yapmak dah iyi olabilir

zevren07 03-11-2012 22:06

1 Eklenti(ler)
İkinci partiyi de yaptım daha iyi oldu.İlk sağlamlık korkum olduğu için kalın yapmıştım. Ama çok sağlam olduğunu gördüm. Daha ince ve daha estetik oldu.

Kalıptan çıkmış hali, düzeltme ve boyama kaldı, onları da paylaşacağım inşallah.

Eklenti 343479

Sakaki 03-11-2012 22:39

Mutlaka onları da görmek isteriz! :)

Denizardacan 04-11-2012 19:08

Sn Zevren07 merhaba,
Uzun zamandır aklımdayhdı ben de başlayacak gibiyim, Yalnız bu hamuru karışırma işlemini neyle ve nasıl yapıyorsunuz, yani elle yapılır mı.
Ve diğer soru da, kalıplar yıkanınca tekrar kullanılabiliyor mu:confused: Ev kadını zihniyeti işte ne yapalım:D
Ben de sukulentler ve kaktüsler için kullanmayı düşünüyorum.
Bir de bu havalarda nasıl kurutacağız. Fırında da kurutulamaz mı acaba.
Kolay gelsin, teşekkürler, devamını ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

Selehattin 67 04-11-2012 19:15

ilginç bir çalışma denemeye değer başarırsak çok güzel olur

zevren07 04-11-2012 23:15

Sn. Denizardacan hiç korkunuz olmasın yapın. Karıştırmayı bir demir sopa ucuz bir ayran çırpma aleti veya eldiven giyerek elle yapabilirsiniz. Eldivensiz elleri çatlatır aman dikkat. Kalıp meselesi de sorunsuz çünkü ertrsi gün tertemiz çıkıyor kaliptan. Bir haftada tam kuruyor. Açık havada kolayca kuruyor. Fırına falan gerek yok. 2-3 günlükiken şekil vermek daha kolay oluyor. Beyaz çimento daha kolay boyayı gösteriyor. Gerisi sizin görsel zevkinize kalıyor Şimdiden kolay gelsin.

Denizardacan 05-11-2012 16:20

Çok sağolun zenren07,
En müsait zamanda ben de deneyeceğim, evet beyaz kullanmayı düşünüyordum. Şimdi yapılsın ki bahara kadar balkonda yağmur kar görsün de iyice sağlamlaşsın, hemen kullanmayın diye bir bilgi var bende doğru mudur ne dersiniz:confused: Harika olurlar ya, çok teşekkür ederim nasıl yüreklendirdiniz beni.
Size de kolay gelsin sabırsızlıkla bekliyorum sizin saksıların son halini;)

Tura 12-11-2012 16:25

Bu saksı yapımı çok güzel.
Heves heves olarak kalmasın.
Eminim güzel saksılar yapacaksınız.

Denizardacan 12-11-2012 16:44

Teşekkür ederim sn Tura, cesaret verici sözleriniz için

Ben bu saksı yapımını başka bir sitede daha okumuştum, içine daha organik malzemeler de katılabilir diye.Elyaf yerine mesela kurutulmuş çay katılabilir diyordu, ben de bir kaç gündür kalan çayları kurutuyorum.

Heves olarak kalmasına izin vermeyeceğim, kafamda şekilleniyorlar. Bende bir de son bir ayda kaktüs sukulent hastalığı başladı, kontrol etmeye çalışıyorum kendimi bahara kadar kontrollü gitmeyi planlıyorum en azından ama şimdiden küçük kare kaktüs saksılarını hazırlamayı planlıyorum.Bu ayın sonuna kadar olur biter sanırım da bende de fot. makinesi sıkıntısı var çözerim sanırım o saate kadar.

Tura 12-11-2012 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1046947)
.......

Heves olarak kalmasına izin vermeyeceğim, kafamda şekilleniyorlar. Bende bir de son bir ayda kaktüs sukulent hastalığı başladı, kontrol etmeye çalışıyorum kendimi bahara kadar kontrollü gitmeyi ........

O zaman ben de size bu hevese saygıdan, çini çamurundan yapacağım 2adet saksı yapma sözü veriyorum.
Beğendiğiniz...hoşunuza giden...ah bende de olsa dediğiniz saksı modelleri varsa buraya kaydedin...yapalım.

nicholai hel 16-11-2012 01:09

Ben de istediğim şekilde saksı bulamamaktan muzdariptim. Bu paylaşım çok iyi geldi, teşekkürler. :)

Zevren07, Antalya'da polipropilen elyafı nereden buldunuz? Sıradan nalbur benzeri yerlere sorsak anlayacaklarını pek sanmıyorum, başka bir adı var mıdır onların lugatında? :)

memet 16-11-2012 08:52

Polyester satan yerlerde, cam elyafı da bulunuyor. Daha çok oto tamiri yapılan yerler civarında Bulunur.

Sakaki 16-11-2012 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel (Mesaj 1048968)
Ben de istediğim şekilde saksı bulamamaktan muzdariptim. Bu paylaşım çok iyi geldi, teşekkürler. :)

Zevren07, Antalya'da polipropilen elyafı nereden buldunuz? Sıradan nalbur benzeri yerlere sorsak anlayacaklarını pek sanmıyorum, başka bir adı var mıdır onların lugatında? :)

Sn nicholai hel

Burada elyaf kullanımının amacı çimentoyu bir arada tutarak dağılmasını, çatlamasını vs. engellemek olduğundan elyafın hangi maddeden yapıldığının çok büyük bir önemi yok aslında, elyafa benzer bir madde bile kullanılabilir.

Siz onlara "cam elyafı veya benzeri birşey" derseniz anlarlar :)
Nalburlarda bulabileceğinizi pek sanmıyorum ama sanayi bölgelerinde rahat bulursunuz.

nicholai hel 16-11-2012 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 1049079)
Polyester satan yerlerde, cam elyafı da bulunuyor. Daha çok oto tamiri yapılan yerler civarında Bulunur.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1049081)
Sn nicholai hel

Burada elyaf kullanımının amacı çimentoyu bir arada tutarak dağılmasını, çatlamasını vs. engellemek olduğundan elyafın hangi maddeden yapıldığının çok büyük bir önemi yok aslında, elyafa benzer bir madde bile kullanılabilir.

Siz onlara "cam elyafı veya benzeri birşey" derseniz anlarlar :)
Nalburlarda bulabileceğinizi pek sanmıyorum ama sanayi bölgelerinde rahat bulursunuz.


Yardımlarınız için çok teşekkürler.

"İllaki polipropilen elyaf bulmalıyım" şeklinde bir düşünce uyanmıştı nedense :)
Tamamdır o zaman, gerekli malzemeleri tamamlayıp yapmaya başlarım ben de.

İnşallah bu sıkıntıya bir son verir.

Denizardacan 18-11-2012 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1046955)
O zaman ben de size bu hevese saygıdan, çini çamurundan yapacağım 2adet saksı yapma sözü veriyorum.
Beğendiğiniz...hoşunuza giden...ah bende de olsa dediğiniz saksı modelleri varsa buraya kaydedin...yapalım.

Sn Tura,
Ben bu mesajı yeni gördüm hemen cevap yazamadım kusura bakmayın.
Kasım çok yoğun geçecek daha başlayamadım, ama kış uzun başlarız inşallah.:D
Düşünmeniz yeter inanın çokmutlu oldum, ama yok illa yapacam derseniz hayır demem tabi:D:D:D.
Bu ayı bir atlatalım bakalım, görüşmek üzere.

Bu arada sn Zevren07 nasılsınız, nerelerdesiniz, devamını bekliyoruz. Biz çalışamıyoruz ama sizden bekliyoruz merak içindeyiz.;)

Sn Nicholaihel merhaba,
Eski yapılarda betonun içinde hayvan kılı veya saman gibi objelere raslandıktan sonra bu maddelerin betonun kırılıp çatlamasını önlediği insanoğlunca anlaşılmış, günümüz teknolojisine uygun olarak polipropilen üretilmiştir.
Sözüm kısası başka herhangi bir madde de olabilir. Mesela ben çay kuruttum bekliyorum ama aslında evdeki iplik parçalarından ya da kurumuş yapraklardan da katılabilir gibi. Ya da evet ben bir parça yün katabilirim.
Kolay gelsin hepimize.

Tura 21-11-2012 18:12

1 Eklenti(ler)
Ağız çapı 21 cm.
Alt taban 17 cm
Ayak 14 cm
Kenar boyu 6 cm.

Saksı olur mu.

Eklenti 347947

Denizardacan 21-11-2012 18:27

Sn Tura yani hiiiiiiii :eek: dedim, olduğu gibi yazmak istedim. Bektaşi saksısı bu mu, çok çok güzel ama çok mahcup oldum ben,
Uzun zamandır hediye almadım itiraf ediyim. Sağolsunlar bu siteyle tanıştığımdan beri çeşitli bitkiler, merhabalar derken bu saksı çok çok güzel, içimi mi okudunuz. Mükemmel birşey
Karşılık olarak düşünmüyorum elbette ama mahcup olmak da istemiyorum. Sizinle ilgili küçük tüyolara ihtiyacım var:rolleyes::(
Kelimeler yetersiz kalıyor ne diyeceğimi bilemiyorum.Çok teşekkür ederim.Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.

Tura 21-11-2012 18:34

Şimdi benim anladığım kadarı ile bundan Bonsai saksı olur.

Ortasına tahliye deliği açmalıyım...bir kaç bağlama delikleri açmalıyım... bir de uygun boya ve süsleme... bakalım nasıl olacak.

Denizardacan 21-11-2012 18:51

Doğru diyorsunuz bu saksıdan herşey olur.
Harika bir kaktüs arajman saksısı olur, mükemmel bir sukulent saksısı da olur, bonzai de olur.
Ortada bonzai yok ama, bu arada bonzai ile ilgili çalışmaları okuyunca yanlış başlangıç ve hayaller içinde olduğumu gördüm.
Ustalar derler ki, dalcıklarla fideciklerle tohumcuklarla uğraşmayın. Ciddi ciddi gövdesi kocaman ve sert bir budama yapılmış bonzai adayları edinin derler:(
Benim açımdan çok moral bozucu oldu, çöl gülleri şimdi fidecik sayılıyor sanırım değil mi:rolleyes:

Siz gönlünüzden geldiği gibi düşünün ve boyayın her halükarda benim için çok özel ve değerli bir hediyedir.
Hediye hatırlanmak, düşünülmektir.Allah gönlünüze göre versin, içinizdeki sevgi katlanarak çoğalsın inşaAllah.
Görüşmek üzere,

zevren07 28-11-2012 06:07

Polipropilen elyaf cam yünü değil. Ben de ilk öyle sanmıştım. Fiber tekne yapımında kullanılan eski anadol araba kaportalarındaki samana benzer malzeme. 1 kg 10 tl. Antalyada eski sanayide cami hizasında inşaat malzemecilerinde var. Tekrar kolay gelsin.

aykutansin 05-12-2012 14:19

herkeze merhaba
siteye yeni üye oldum sayılır. Sakaki arkadaşımızın saksı yapımına ait yazısı gercekten ders niteliginde ben bile yapabilirim diye düşünüyorum :)
Evde bonsai yetiştirmek istiyorum en baştan heşeyi kendim yapmak niyetindeyim. bu yüzden önce saksımı yapacagım Polipropilen bulmak icin bu haftasonu biraz dolaşacagım. yapabilirsem saksımı resimleyip burada sizlere göstermek isterim.

eylül 11-12-2012 15:30

1 Eklenti(ler)
20 gün önce belirtilen tarif üzerine saksı denemem oldu.Elyafı temin edemediğim için onu kullanmadım.Nerede yaptım hatayı bilemiyorum kalıplarından çıkaramadım. Yalnız içine poşet koyduğum kalıbımdan bir tanesini çıkarabildim.Farklı bir şekilde yine kağıt-çimento ikilisinden yaptığım bir saksım oldu.(Sayın yamadorian'ın muscari çalışmasını çok beğenmiştim bende onu
taklit ettim)



Eklenti 353330


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024