![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Bonsai Sehpaları
Adem Bey çıtayı yukarı çekince, yetişmek zorlaştı. İnternette örneğini gördüğüm bir sehpayı denemek istiyordum. Sabah başladım öğlene zımparaya hazır hale geldi. 33x26x4 cm lik bir çam tahtam vardı, ilk denemeyi onunla yaptım. Önce kurşun kalemle çizdim. _DSC4449 sehpa.jpg Dekupaj testeresiyle kestim. _DSC4451 sehpa.jpg Alt kısmı oymak için freze olsa daha iyi olur ama ben matkapla oydum(dolap menteşesi için kullanılan uçlardan kullandım). _DSC4455 sehpa.jpg _DSC4458 sehpa.jpg Kenarlara matkapla 2 cm çapında delikler açtım(birkaç tanesi 1,5 cm) _DSC4462 sehpa.jpg Devamı var Düzenleyen sagol : 26-01-2014 saat 16:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Dremelle delikleri ve kenarları zımparaladım. _DSC4467 sehpa.jpg _DSC4464 sehpa.jpg Sıra geldi ince zımpara ve verniğe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.sagol. Harika bir çalışma! Sizden ilham alıp benim bile yapasım geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Badrobot, Benim de hoşuma gitti, daha geniş bir tahta bulursam bir tane de daha büyük yapacağım. Tavsiye ederim düşündüğümden kolay oldu, 3 saatlik çalışmayla bu hale geldi. İyi çalışmalar dilerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sayın Sağol güzel bir çalışma olmuş . Bizim ufkumuzu açan sizlersiniz , her zaman bizden önde giderek yol açıyorsunuz. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Hmm, çıta gerçekten yükseldi; benim yoğunluğumdan istifade ediyorsunuz, hiç etik olmuyor ![]() Şaka bir yana çok hoş bir çalışma, tebrik ederim sn sagol, ama yoğunluğum geçtiğinde çıtayı daha da yükseltme hakkımı saklı tutuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir vakit ayıramadığım sehpayı önce yakarak eskittim sonra da vernikledim. Afrikadan alınmış gibi oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok harika olmuş sn sagol. Gerçekten çok beğendim! Aynı yöntemle bir de kengai veya han kengai altlığı yaparsanız çok güzel bir görsellik sunacaktır. Böyle çalışmalarınızı da bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Sakaki, Bu yöntemle bir kengai sehpası planlıyorum, uygun bir kütük ve vakit bulduğumda başlarım. İyi çalışmalar dilerim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
bombastik bir şey olmuş harika süper ötesi devamları vardır inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Seccomann01, Projeler var, fırsat buldukça devam edeceğim. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Siz yapin bizde taklitlerini yapalim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Büyük ağaçlarım için alçak sehpaya ihtiyacım oluyor. Evde kullanmadığım bir dolabin kapağını işleyerek bir çalışma yaptım. 3 cm kalınlığında sağlam bir altlık oldu. Kaya saksılarımda bile rahatlıkla kullanabiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Fikri çok beğendim sn sagol, kullanılmayan ahşapları değerlendirmek için güzel bir yöntem doğrusu. ![]() Başarılar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|