agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Haberler, Kaynaklar... > Bonsai Haberleri, Satış Yerleri ve Faydalı Linkler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2004, 13:14   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bonsai için Yararlı Bazı Siteler

Dünyadan ve Türkiyeden bonsai siteleri

Yararlı linkler...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2005, 11:57   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Galeri: 1
Teşekkürler..

Başta siz olmak üzere site yöneticilerine doğa severleri böyle bir ortamda buluşturma çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ben sadece aylar önce, içerisinde Bonsai merakı depreşen ve böylelikle bu hobiyle uğraşmaya başlayan birisiyim. Bu konuda ülkemizdeki bilgi eksikliği ve ilerleyişin yavaşlığını görerek kendi adıma ne yapabilirim diye düşündüm. Bu yüzden de bonsai konusunda hem kendi bilgi dağarcığımı geliştirmek, hem varolan daracık paylaşım ortamlarını genişletmek hem de bu işe yeni başlayacak olanlara bizden daha iyi bir zemin hazırlamak amacıyla Yahoo Groups altında bonsaisevenlerdernegi isimli grubu açtım. Bu gerçekte bir dernek değil tabii, sadece kanarya sevenler dernekleri gibi isimlere esprili bir atıf.

Bu grupta yazışmak üzere, diğer bonsai severleri bularak onları davet ettim ki bunların arasında sevgili Tarık Fincan da var. Grupta şimdiyik daha çok ingilizce yayınları çevirerek bir bilgi tabanı oluşturmaya çalışıyoruz. Fotoğraflar yardımıyla birbirimizin ağaçları hakkındaki görüşlerimizi belirtiyoruz. Botanik konularında yaşadığımız bilgi eksikliğinin de sizin gibi uzman kimseler tarafından giderilmesi bizim için çok faydalı olacak. Ben bonsai konusunda (deneyimim çok fazla olmasa da) kendi adıma size elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.

İnternet üzerinde bonsai hakkında bulunabilecek Türkçe yazıların sayısı belki 10-15'i bile bulmayacaktır ama benim en çok faydalandığım ingilizce sitelerin adreslerini vermek istiyorum. Umarım faydası olur.

www.bonsai4me.com (Temel ve üst düzey tekniklerin gayet güzel açıklandığı bir adres)

www.bonsaiprimer.com/main.html (Resimli ve detaylı anlatımları ile güzel bir site)

Tarık bana sizinle konuştuğundan bahsedince foruma üye olma gereği hissettim. Aslında onun yapmayı planladığı şeyi yaptım belki de bu yazıyı yazarak. İnşallah sakıncası olmamıştır. Gerçi Tarık bey, diğer arkadaşlar ve ben de ileride kendimizden ve hobimizden genişçe bahsederiz artık. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler. Desteğinizi bekliyoruz.

NoT1: Eğer isterseniz yahoodaki bonsaisevenlerdernegi isimli grubumuza üye olmanızda benim açımdan hiçbir sakınca yoktur. Diğer arkadaşların da bunu memnuniyetle karşılayacağını sanıyorum.

NoT2: Biz bonsaiciler yazılarımızı biraz uzun yazıyoruz. Sanırım yazışacak birini bulunca dayanamıyoruz. İnşallah sıkılmamışsınızdır


Düzenleyen malina : 01-07-2005 saat 00:30
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2005, 15:06   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Merhaba Erkan :)
Hoşgeldiniz...

Önce bir konuyu netleştirelim, bonsaisevenlerdernegi sizin, http://turkbonsai.tripod.com sitesi kimin? Bunlar ayrı yerler olduğuna göre, sizin bonsaisevenlerdernegi adıyla başka bir başlık açmanız daha iyi olur.

Çünkü daha sonra girecek arkadaşlar, başka site başlığı altında sizi bulmakta zorluk çekeceklerdir. Özel ilgi gruplarının her zaman desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bölümdeki amacım, hepsinin aynı önemde duyurulması/kendilerini tanıtmaları...

Yahoo grup dışında bu bilgileri bir arada sunduğunuz bir site var mı? Malum, bu tür mail gruplarda başından beri varsanız devam edebiliyorsunuz ve bu süreçte kendini geliştirebiliyorsunuz. Daha sonra dahil olduğunuzda, neyi nerede bulacağınızı bilemiyorsunuz. En azından ben bu kadar özürlüyüm :)

Lafı uzatmayı sevmediğimden hemen önerimi yapayım. Eğer bonsai konusundaki bilgileri derlediğiniz bir yer yoksa, sizin için agaclar.nette bir bölüm oluşturabiliriz. Varsa, ve tasarım anlamında yardım gerekiyorsa yardım edebiliriz, yoksa ama yapmayı düşünüyorsanız da bu teklifimiz geçerlidir :)


Bu arada hangisi doğru: Bonzai, bonsai? :)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2005, 22:51   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Galeri: 1
Baştan söyleyeyim ki kendi adıma konuşuyorum sadece.

bonsaisevenlerdernegi isimli grubu ben kurdum ve içerisine gücüm yettiği ölçüde deneyimlerimi ve yaptığım ingilizce çevririleri yüklüyorum files(dosyalar) bölümüne. O bölüm de gayet düzenli. O yüzden incelemek isterseniz sanırım hiç zorluk çekmezsiniz. Benim turkbonsai ile bir bağlantım yok. Orası bizden çok önce kurulmuş ama ne yazık ki o da amacına tam manası ile ulaşamamış bir site.

Açıkçası yahoo grup değil de web sitesi üzerinden bunu yapmayı ben de isterdim ama çevirilere bile zor vakit bulduğum için web tasarımı, güncellemesi gibi konulara hiç girmek dahi istemedim. Bu yüzden sitede bonsai bölümü açılması durumunda seve seve çevirilerimi, fotoğraflarımı vs. buraya da atabilirim.

Destek konusundaki ilginize tekrar teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bu sitede yer almak ve sizlerle paylaşımda bulunmak bizim açımızdan çok iyi olacak. Ayrıca insanlara doğayı, ağaçları sevdirmenin en güzel yollarından birisi olarak da görüyorum bonsaileri. Ben bonsaiyi Yalova Karaca Arboretum'da görüp başlamıştım, sonrasında da doğanın ve ağaçların çoğu zaman gözümüzden kaçan, uğraşması dinlendirici ve huzur verici varlıklar olduğunu böylece keşfetmiştim aslında. Bonsai gibi zevkli ve estetik bir hobi yardımıyla insanların doğayla tanıştırılabileceğini düşünüyorum.

Bonzai mi Bonsai mi konusuna gelince.. Yabancı kaynaklarda hep Bonsai olarak geçtiğinden bende el alışkanlığı oldu bonsai yazmak. Aslında Türkçe'ye daha uygunu bence bonzai.. Ama ortak bir karar alınıp bundan sonra öyle kullanılabilir tabii.

İyi çalışmalar..


Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 01-07-2005 saat 07:17
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2005, 23:25   #5
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Herkese merhaba.Önce Vildan Hanım beni davetinizden dolayı size teşekür etmek istiyorum.Sonra sitenin hazırlanmasında emeği geçen siz ve diğer arkadaşlarınıza teşekkür etmek istiyorum.

Siteden yazıştığımız arkadaşlara bahsettim.Herkes çok memnun oldu.Hatta Erkan yazı yazmış bile.

Bende 5 yıl önce bonsai merakı başladı.O zamanlar bonsai ile ilgilenen insanların buluşacağı bir ortam yoktu. Şu an geldiğimiz noktadan memnunum. Turkbonsai sitesinin forumlarıyla başladık ilk önce. Sonra Erkan bonsaisevenlerderneği yahoo groubunu kurdu. Sonra Kaan Çolak’ın kurduğu bonsai_sevenler groubunu keşfettik. İki yıl kadar önce kurulmuş. Şu an genel olarak yazışmalarımızı ordan yapıyoruz.

Fakat Vildan Hanım bahsettiğiniz gibi uzun zamandan beri takip etmiyorsanız bilgilerin dağınıklığı gerçekten çok problem oluyor. Aslında bilgiler Erkanın bahsettiği files bölümlerinde mevcut. Fakat bilgiler her zaman yeterli olmuyor. Sıkıntılar bu bilgileri uygularken ortaya çıkıyor. Bu bilgileri tecrübeye dönüştürmek gerekiyor. İşte bu aşamada paylaşım devreye giriyor. Herkes tecrübeleri doğrultusunda birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Bonsai böyle bir hobi. Paylaşım çok önemli.

Malesef Türkiye şartlarında bonsai ile uğraşmak biraz sıkıntılı. İlk önce Türkçe kaynak sıkıntısı var. İngilizcesi iyi olmayanlar çok sorun yaşayabiliyor. Fakat sağolsun arkadaşlar çeviriler yapıyor. Yavaş yavaş bir veri tabanı oluşturuyoruz.

İkinci sıkıntımız ise usta çırak ilişkisini yaşayamamamız. Yabancılar bu konuda çok aktifler. Kurslar var,eğitimini alıyorlar ve görerek öğreniyorlar. Bizse şu an yaptığımız yazışmalarda sanal ortamda bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sıkıntısı olan arkadaşlara bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Çokta faydalı olduğunu düşünüyorum.

Daha fazla uzatmayayım.Bu sitede bizim için başlık açabileceğinizi yazmışsınız çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu da sizden mümkünse talep edeceğim.En azından böyle bir başlık altında yazışırsak her şey daha düzenli olur. Mesela bonsai toprağı, sulaması, budaması vs gibi başlıklar altında yazışmalar gerçekleşirse daha sonra ziyaret eden arkadaşlar bu bilgilere daha kolay ulaşabilir. Hem de daha geniş kitlelerle iletişim halinde olabiliriz. Bu sayede bonsai'yi de insanlara tanıtma imkanımız olabilir. Bu konuda çok hevesli arkadaşlarımız var. Yardımlarını esirgemeyeceklerdir.

İyi günler diliyorum…

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2005, 23:38   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
http://turkbonsai.tripod.com

http://turkbonsai.tripod.com/

Biraz önce Tarık Fincan'la konuştum. Kendisine forumda rastladım. Bonsai ile ilgili siteler, yahoo grupları, neler yaptıkları hakkında yazacak. Arkadaşlarına da haber verecek. Buradaki arkadaşlardan konuya ilgili duyanlar, ilk elden bilgi sahibi olacak.

Umarım, galeride, japonyadan gelmeyen, gerçekten birinin büyüttüğü bonsai örnekleri görebileceğiz. O bitkiler bana şaka gibi gelmekten kurtulacaklar böylece

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2005, 07:36   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-08-2005
Şehir: Tokyo
Mesajlar: 2
Japonya dan selam

Bonsai'nin memleketi Japonya dan herkese merhaba,

Tokyo da yasayan Bonsai meraklisiyim, uzun zamandir almayi dusunmekle birlikte gecen gun nihayet firsat bulup kendime bonsai alabildim. Pahali oldugunu biliyordum ama bu kadarda pahali olabilecegini hic dusunmemistim. Bitkiden ziyade sanat eseri olarak algilandiginin farkina vardim. Cekilen onca zahmet, buyumesi icin gerekli sabir goz onunde bulundurulursa belkide pahali degil.
Tr'de de bonsai severlerin bulustugu bu forumu bulmak cok guzel, emegi gecenlere tesekkurler.

Kolemen

kolemen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2005, 09:36   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Hoşgeldiniz...

Sakıncası yoksa fiyatı öğrenebilir miyiz? :)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2005, 03:30   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-08-2005
Şehir: Tokyo
Mesajlar: 2
Talking jp'de bonsai fiyatlari

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Hoşgeldiniz...

Sakıncası yoksa fiyatı öğrenebilir miyiz?
5bin yen (yaklasik 50$) a goyo matsu (bir cam turu) ve 10bin yen e momiji (acer?) aldim. Yalniz aldiklarim bonsai den demekten ziyade daha cok kucuk agaca benziyor, yani pek bakimli degil baslangic olarak fena degil diye dusundum, cok guzel bir sey alip bakmayi becerememekten korktum. Zaten guzellerinin fiyatlari el yakiyor, mesela soyle guzel gozuken bir cam 90bin yenden (850$) basliyor, kucuk bakimli bir momiji ise 70bin civarinda.

Tokyo yakinlarinda Saitama sehrinde Bonsai mahallesi diye bir yer var, eskiden o mahallede bonsai yetistirmeyenlerin ikametine izin verilmiyormus, ama simdi o kural kalkmis su anda 6,7 tane profesyonel olarak bonsai yetistiren, cok harika bonsaileri olan bahce var. Japonya ya yolu dusenlere oraya mutlaka ugramalarini tavsiye ederim, gun boyu icinden cikmak istemezsiniz.

tr'de profesyonel/ticari olarak bonsai yetistiren yerler varmi acaba?

Hosgeldin dileklerini ileten tum arkadaslara tesekkurler...

kolemen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2005, 12:14   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Galeri: 1
kolemen öncelikle aramıza hoşgeldin.

Sen de yurtdışında bu işi profesyonel olarak yapan merkezlerde bonsai inceleme fırsatı bulan şanslılardansın demek ki

Bu konuyla uğraşmak için en güzel yerlerden birisinde yaşıyorsun emin ol. En azından her türlü materyale ve bilgiye (Japoncan varsa tabii ) istediğin an ulaşabileceksin. Umarım kalıcı bir uğraş olur. Aldığın ağaçlar pahalı tabii ama ucuz olmasını istiyorsan doğadan toplama veya fidandan ya da tohumdan yetiştirme yöntemlerinden birini seçmek zorunda kalıyorsun. Ağaçların hayırlı olsun.

Türkiye'de ne yazık ki Bonsai yetiştirme/satış/bilgilendirme yapan özel bir merkez yok. Biz de bu yüzden yahoo gruplarda ve bu gibi sitelerde bir araya gelerek birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, internetten doküman ve resimleri inceliyoruz. Aslında kafamızda bu işi ticarete dönüştürmek de var ama daha cesaret eden babayiğit olmadı Ama ben önümüzdeki birkaç sene için ümitliyim. Bonsai konusuna ilgi bu hızla devam ederse eminim ki bu işi ticari tarafından yakalayan birileri çıkacak ve sayıları artacaktır.

Bilmediklerinizi sorun ve bildiklerinizi paylaşın.
Kendinize iyi bakın.

Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2005, 16:21   #11
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
bonsai için yararlı linkler

http://www.bonsai4me.com/Gallery/Gal...gCoussins.html

Bonsai işine yeni başlayacak biri olarak, sayfada özellikle minik atlas sediri ormanı çok ilgimi çekti.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2005, 18:23   #12
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88


Cedrus atlantica Group Planting
(Forest Planting of 45 Cedrus atlantica)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2005, 19:13   #13
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Bu linkteki "Satsuki Azalea" ve "Chinese Elm/Ulmus parviflora Group Planting" fotoğraflarını da eklesek çok iyi olacak. Gerçekten büyüleyici parçalar.

http://www.bonsai4me.com/Gallery/Gal...skiPartOne.htm

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2005, 07:12   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88


Satsuki Azalea

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2005, 12:11   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
bu bonsai olayı bana çok tuhaf geliyor
çok şaşırıyorum

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2005, 02:36   #16
botanist
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 83
Galeri: 3
Bonsai ile ilgili linkler...

İnceleyin.. beğeneceksiniz.

Bonsai4me Gallery/ Harry Harrington

Bonsai4me Mame Gallery/ Harry Harrington

Bonsai4me Accent Plants/ Harry Harrington

Trees by Craig Coussins from Scotland

Trees by Craig Coussins (Scotland) and Robert Atkinson (England)

Trees by Randy Cowie from America

Trees by Ian Cuppleditch from England

Trees by Victor Dan from Philippines

Trees by Karol Dutczak from Poland

Trees by John Hill from America

Trees by Rudy John from Holland

Trees by Leo de Leon from Philippines

Trees by John from Melbourne, Australia

Trees by Mike Konig from England

Trees by Mody Manglicmot from Philippines

Trees by Walter Pall from Germany

Trees by Wlodek Pietraszko from Poland

Trees by Martin Treasure from England

Southport Flower Show, UK Clive Marcham Ken Shalliker/Pinewood Bonsai The National Bonsai Society (UK) North of England Bonsai August 2005

Manila Bonsai Show. Philippines March 3-7 2004

Ksiaz Castle, Poland 2005

IX International Bonsai Exhibition, Poland Images from the 2003 Polish Bonsai Exhibition.

Brisbane Botanic Gardens Australia

US National Arboretum Pictures courtesy of John Quinn

US National Arboretum Pictures courtesy of Rob Kempinski

BONSAI INSPIRATION GALLERIES

botanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2005, 02:43   #17
botanist
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 83
Galeri: 3
Linkler...........

tüm bu linklerin bulunduğu sayfa

http://www.bonsai4me.com/Gallery/GalleryIndex.html

botanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2005, 06:56   #18
Ağaç Dostu
 
Sevelim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2005
Şehir: Egede şirin ve küçük bir sahil kasabası
Mesajlar: 935
Galeri: 147
Fotoğraflar çok güzel de açıklamaları anlayamamak çok üzücü. Küpe çiçeğinin öyküsüne baktım da 7 yılda almış son şeklini. Allahtan rakamların ingilizcesi yok.

Bonsai ile ilgili Türkçe siteler yok mu?

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2005, 07:05   #19
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Bonsai ile ilgili Türkçe sitelerin olmadığını biliyorum. Ancak biz bonsai severler bu sitelerden derleyerek Türkçe site kurabiliriz.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2005, 17:36   #20
botanist
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 83
Galeri: 3
Ek linkler....

East Rand Bonsai Kai Annual Show 2003
http://glyn4life.tripod.com/bonsai-en/erbk2003.html


XI Exposición Salmantina de Bonsai
http://es.geocities.com/amigosdelbon...m/expo2002.htm


Bonsai Tür listesi
http://www.bonsai4me.com/SpeciesGuide/SpeciesIntro.html

ABIES species -FIRS
ACER BUERGANIUM -MAPLES updated September 2005
ACER CAMPESTRE - MAPLES updated September 2005
ACER PALMATUM varieties -JAPANESE MAPLES updated July 2005 Acer palmatum Advanced Techniques
AESCULUS HIPPOCASTANUM / HORSE CHESTNUT
ARUNDINARIA species
AZALEA varieties
BERBERIS species -BARBERRYS
BETULA species -BIRCHES
BOUGAINVILLEA species -Bouganvilleas
BUXUS species - BOXES updated July 2005 Buxus/Boxwood Indepth
CAMELLIA species - CAMELLIA
CARMONA MICROPHYLLA -FUKIEN TEA updated October 2005
CARPINUS species -HORNBEAMS
CEDRUS species -CEDARS
CELTIS SINENSIS -HACKBERRY
CERCIS SILIQUASTRUM -JUDAS TREE
CHAENOMELES species -QUINCES
CHAMAECYPARIS species -CYPRESSES
CORNUS species -DOGWOODS
CORYLOPSIS species -WINTERHAZELS
CORYLUS species -HAZELS
COTINUS COGGYGRIA / SMOKE TREE
COTONEASTER species -COTONEASTER
CRASSULA species -JADES
CRATAEGUS species -HAWTHORNS
CRYPTOMERIA species -CEDARS
CYDONIA OBLONGA -COMMON QUINCE
DAPHNE species -DAPHNES
DEUTZIA species -DEUTZIA
ELEAGNUS species -ELEAGNUS
ENKIANTHUS species -ENKIANTHUS
EUPHORBIA PULCHERRIMA -POINSETTIA
EUONYMOUS species -SPINDLE TREES
FAGUS species -BEECHES
FICUS species -FIGS
FORSYTHIA species -FORSYTHIA
FRAXINUS species -ASH
FUCHSIA species -FUCHSIA
GINGKO BILOBA -MAIDENHAIR TREE
GLEDISTA TRICANTHOS -HONEY LOCUST
HEDERA species -IVYS
ILEX species -HOLLYS
JASMINIUM species -JASMINES
JUNIPERUS species -JUNIPERS
LAGERSTROEMIA INDICA -MYRTLES
LARIX species -LARCHES
LIGUSTRUM species -PRIVETS
LIQUIDAMBER STYRACHIFLUA -SWEETGUM
LONICERA species -SHRUBBY HONEYSUCKLES
MAGNOLIA STELLATA -STAR MAGNOLIA
MALUS species -(CRAB) APPLES
METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES -DAWN REDWOOD
NANDINA DOMESTICA -SACRED or HEAVENLY BAMBOO
OLEA EUROPEA -OLIVE
PARTHENOCISSUS species -BOSTON IVY/VIRGINIA CREEPERS
PHYLLOSTACHYS species -BAMBOOS
PICEA species -SPRUCES updated 25/08/05 Picea Pruning, Styling and Wiring
PIERIS species -PIERIS
PINUS species -PINES
PODOCARPUS MACROPHYLLUS -PODOCARPUS
POTENTILLA FRUITICOSA varieties -POTENTILLA/CINQUEFOIL
PRUNUS species - Blackthorn, cherrys, plum varieties
PSEUDOSASA species
PUNICA GRANATUM varieties -POMEGRANATE
PYRACANTHA species -FIRETHORNS
QUERCUS species -OAKS updated Oct 2005 Collecting and Repotting Quercus robur
RHODODENDRONS species -AZALEAS
ROBINIA PSEUDOACACIA -FALSE ACACIA/BLACK LOCUST
SAGERETIA THEEZANS -CHINESE BIRD PLUM
SALIX species -WILLOWS
SASA species
SERRISA FOETDA -TREE OF A THOUSAND STARS
SCHEFFLERA ACTINPHYLLA -UMBRELLA TREE
SORBUS species -ROWANS / MOUNTAIN ASH
SPIREA species -SPIREA
SYRINGA species -LILACS
TAMARIX JUNIPERINA -TAMARISK
TAXODIUM DISTICHUM - SWAMP CYPRESS
TAXUS species -YEWS
THYMUS species -THYMES
TILIA species -LIMES
TSUGA species -HEMLOCKS
ULMUS species -ELMS
VITIS species -GRAPEVINES
WEIGELA FLORIDA -WEIGELA
WISTERIA species -WISTERIA
ZELKOVA SERRATA varieties -JAPANESE ELMS

botanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 15:50   #21
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
www.bonsaichannel.com

linki yazayım, tıklaması kolay olsun :)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 20:14   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-12-2005
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
Galeri: 1
Bu url de de faydalı ve çok sayıda video var.

http://www.bonsaifarm.tv

bukotezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2006, 23:24   #23
Ağaç Dostu
 
cemboa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
www.artofbonsai.org

http://www.artofbonsai.org benim hoşuma gitti.Sizde bakın.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2006, 09:01   #24
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Karakedi'nin bir önerisi var
#14. mesaj
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=899


Düzenleyen aybala : 03-03-2006 saat 13:06
aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2006, 00:26   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Bir bonsai okulu;
https://www.bonsaiwest.com/classes/school06.html
https://www.bonsaiwest.com/index.html

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2006, 10:55   #26
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Galeri: 2
Aşağıdaki linki Sakine arkadaşımız yolladı.
Özel hobisi olmasa da bizlere katkısı olacak.
Bulunduğu yerde bir de bonsai derneği varmış.
Yoladığı site oldukça güzel ve derlitoplu.
http://www.badgerbonsai.org/links.php

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2006, 13:43   #27
Ağaç Dostu
 
cemboa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
http://www.vlbanting.com/nationalbonsaimusem.htm bu saiteye bakmanızı öneririm.

cemboa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2006, 16:04   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-06-2006
Şehir: Derbyshire U.K
Mesajlar: 103
bu bonsai musede bir adami taniyorum,(bir kac defa konustuk/gorustuk yani)bonsai hakkinda cok mesur bir adam isimi Colin lewis(ingiliz)gecmiste Colin ingilterede yasiyormus ve calisiyormus ama su anda Amerikada yasiyor ve o koleksiyonu o bakiyor.
iyi gunler
Ade.

ade1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2006, 05:48   #29
Lioness
Guest
 
Mesajlar: n/a
Biçim verme teknikleri linkleri

Merhabalar

Biçim verme teknikleri ile alakalı olarak sizlere bir link vermek istiyorum:
http://www.bonsaieurope.org/photo/main.php?g2_fromNavId=xc9b396bd
Bu linke gittiğinizde herhangi bir resmin üzerine basarak albümü açarak yapılan işlemleri göreceksiniz.
Not: Albümü açtıktan sonra ilk resmin üzerine basarsanız resmi büyüterek izleyebilir ve ileri geri tuşlarına basarak detayları daha iyi izleyebilirsiniz.

Başka linkler bulduğumda buraya ekleyeceğim.


Selamlarımla

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2006, 00:06   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Çok eski bir başlık. Ama zaman zaman yapılmış bonsai örneklerini görmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan bu başlık altına çeşitli sitelerden galeri linkleri eklemek iyi olur düşüncesindeyim.

Geniş bir penjing galerisi.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024