agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)




Beğeni Düzeni191Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2015, 14:36   #121
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Şu an hala çimlenme imkanı var mıdır? Kasım sonu topladığım tohumlar var elimde ve dikmeye fırsat bulamadım. Şansım varsa denemek isterim.


Düzenleyen Ozlem A : 24-02-2015 saat 16:14 Neden: İmla
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 15:08   #122
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Şu an hala çimlenme imkanı var mıdır? Kasım sonu topladığım tohumlar var elimde ve dikmeye dırsat bulamadım. Şansım varsa denemekmisterim.
Sn Ozlem A,

Maalesef biraz geç kalmış durumdasınız çünkü Acer palmatum gibi ağaçların tohumlarını ekmeden önce, tohumları 3-4 gün süren bazı nemlendirme ve koşullandırma işlemlerine tabi tutmanın yanı sıra yaklaşık (bazı kaynaklara göre en az) 3 ay buzdolabında soğuk katlama işlemine de tabi tutmanız gerekiyor.

Bu işlemler çimlenme başarısını ve yüzdesini artırmak için şart, ancak okuduğum bazı kaynaklara göre de uygun koşullarda muhafaza edilmiş tohumlarda soğuk katlama yapılmaması halinde bile yüzdesi çok düşük de olsa birkaç tohumun çimlenme şansı olabilir deniliyor

Benim iklimim Acer için uygun olmadığından ben denemedim açıkcası, ama elinizde uygun koşullarda saklanmış tohum varsa deneyin derim.

Bol şans...

caglarxx ve Ozlem A beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 15:35   #123
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Sn.Ozlem

Sn.Sakaki katılıyorum.Tohumları topladıktan sonra hangi şartlarda nasıl sakladığınız önemli.Soğuk katlama yapmadıysanız havalar biraz daha ısınınca (1 ay sonra gibi) dışarı ekin,şansınızı deneyin.

Benim tohumlar buzdolabında o yüzden sorun olmuyor.hatta birkaçı buzdolabında spaghnum yosununda çimlendi.

Ayrıca bu mevsimde çelikleride spaghnum yosununda az nemli şekilde köklendirdim tohumdan daha zevkli tavsiye ederim.

Eklenen Resimler
   
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2015, 16:02   #124
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Tohumdan ıhlamur, kestane, at kestanesi, erik, dut, fındık, manolya, defne, nar, fıstık çamı ve bilimum narenciye çimlendirdim ve bunun hazzı bambaşka, size katılıyorum. Sadece meşede başarılı olamadım bir türlü. Acer palmatum için de çok zor olduğu o kadar yazılmış ki toplayınca okuyup cesaret edemedim böylece kaldı.

Yine de deneyeceğim

tourkana, caglarxx ve Sakaki beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 10:54   #125
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Geçen senelerde topladığım acer tohumlarından buzdolabında bekletip çimlendirme imkanına sahip olduğum yaklaşık 15 adet tohum güvercinlerin hışmına uğrayıp hepsi hakkın rahmetine kavuştu. Bu yıl topladığım ve buzdolabında bekleyen yaklaşık 50-60 tohumda henüz bir gelişme yok, çelikleme yaptıklarımda tutmadı,
Sayın Cağlarxx çeliklemeniz süper olmuş, benim çelikler 2 mm kalınlığında, uç sürgünlerdi sanırım o yüzden köklenmediler. Sıvı İBA da mevcut, ne yapmamı önerirsiniz, torf- kedi kumu ve hindistan cevizi torfunu karıştırıp, 5-10 LT lik pet su kabını kesip çelikleme yapmayı düşünüyorum en ince dal kalınlığı ne olmalı, incelikleri neler..Bu günlerde çelik alımı uygun mu değilse Ankara için hangi zamanlar almalıyım..


Düzenleyen dostca : 25-02-2015 saat 10:55 Neden: ekleme
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 12:44   #126
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Sn. dostca

öncelikle tohumdan bahsedeyim.Benim buzdolabında çimlenen tohumlarım sert dış kabuğunu dikkatlice soyup,spaghnum yosununda az nemli beklettiklerimdi.ve çok çabuk çıktılar (yaklaşık 10 gün).Fakat diğer tohumlarımı böyle yapmadım bu benim için denemeydi.Çünkü bana göre çimlendirmek değil zorluk ,onlara ışık sağlamak.
Amatör bir sera yaptım.Bauhasedan büyük boy tekerlekli taşıma kabı (derin).Altına kapların yere değmemesi için ızgara gibi bişey,üstünede elimde bulunan bir cam kapattım,yanlardan az hava alacak şekilde ve içine alüminyum folyo döşedim ışık ve nem kaybını aza indirsin diye..camın üstünde 50 cm lik iki florasan olan bir dandik armatür koydum.florasanlar akvaryumumdan kalma sylvania bitki için ve birde günışığı.

Herneyse bu düzeneği tohumlar için yapmıştım fakat çelikler köklenince (ki çeliklerim bloodgod,atroporprum,beni maiko ve fireglow olduğu için) önceliği onlara verdim,düzeneğin içinde onlar var şu anda.

Bence tohumlarınızı iyi bir karışımla 1 ay sonra dışarıda ekin.nemini koruyun ve donmamasını sağlayın.Neden böyle diyorum çünkü çimlenen tohumların ışık sorunu,kaloriferli ve kuru ortam sorunu insanı zorluyor.Doğayı tam taklit en başarılı sonuç olur.Benim dışarda torfta ekilmiş tohumlarımda mevcut dondurmadan ve çürütmeden baharı bulursak çimleneceklerine eminim.
Çimlendikten sonra dışarda dondan ve direk güneşten korunduğu sürece gelişimlerinde hiç sorun olmaz (bence).Ben o yüzden dolaptakileri şu anda vermiculit içinde en az nemle bekletiyorum ki kafayı çıkarmasınlar.Bir ay daha idare edersek sorun olmayacak.

Çelik konusunda tavsiyelerim (en azından benim izlediğim yol) şöyledir.
Ben yabancı forumlarda izlediğim videolardan yola çıkarak bir kısım çeliğimi ,dipleri ve ucları acıkta kalacak şekilde tuvalet kağıdına sarıp nemli(ıslak değil) bir şekilde saklama kabında beklettim.Diğer çeliklerimide spaghnum yosununu hafif nemlendirerek yine ayrı saklama kabında beklettim.

Kağıtlı metodu beceremedim,birçoğu mantar oldu nemi ve ısıyı ayarlayamadım sanıyorum,bir kısmıda çürüdü bir kısımda kurudu ortayı bulamadık)
Spaghnumda bekleyenleri ise 2 günde bir yarım saat kutunun kapağını açarak havalandırdım,çok az nemlendirdim.onlar tuttu.Spaghnum bu gibi işler için gerçekten harika bir malzeme.3-4 tane kök çıkaranları ,katkısız torf,biraz pomza birazda ince akvaryum çakılı karıştırdığım toprakla ,büyük boy pet bardaklara ekip seraya koydum.Bardakları daha önce yandan alttan bolca hava alacak ve drenajı artıracak şekilde deldim.Odanın camı gece gündüz yarım açık ortam ısısı 18-20 derece arası çeliklerin bardakta (toprakta )yaklaşık birinci aylarına giriyorlar.yaklaşık 1 ay kadarda spaghnum içinde saklama kutusunda beklemişlerdi .Ben bazılarını hormonladım bazılarını yaraladım.Yaraladıklarımın köklenme oranı düşük .Hormonlu ve hormonsuzlar arasında kayda değer başarı farkı göremedim.

Sabah ve akşam üzerlerine su spreyliyorum(ağır sulama yapmadım saksılama haricinde) ve seranın dibine biraz su döküyorum ertesi güne kadar nemi korunsun diye.
Benim anladığım odunsu çelikler için aralık-şubat arası uygun.sizin aldığınız daha ince çelikleri ise, dallar yapraklandığında ,yeni çıkan sürgünlerden alınan parçaları biraz hormona batırarak direk toprağa ekip beklemek.Nisan ayı gibi.


Bugün foto çekerken dikkat ettim ,çeliklerin toprağını hazırlarken bir yandan da tohumlar ile uğraşıyordum.Çelik bardaklarının 2 tanesindede yeni çimlenmiş gördüm.)
güncel fotoları ekliyorum.

selamlar

Eklenen Resimler
     
Sakaki ve Ozlem A beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 12:50   #127
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
sizi motive etmek adına bunlarıda eklemeden geçemiyeceğim.

Eklenen Resimler
  
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 13:02   #128
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Kıskançlıktan çatlama gibi etkiler de yapabilir

dostca, caglarxx ve Sakaki beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 15:57   #129
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Cağlar bey detaylı açıklamalarınız ve fotoğraflarınız için çok teşekkür ederim.Yosunu nereden temin ettiniz, Çevremde nemli beton kenarlarında ve duvar kısımlarında yeşillenmiş yosun mevcut fakat bunlar sizin belirttiğiniz spaghnum yosunu değil. Sanırım Ulus hali karşısındaki Sulu han içindeki çiçekçilerde bulabileceğimi düşünüyorum. Olmazsa camyünü üstüne koyup üzerine de ince bir tabaka cam yünü ve sprey ile sulama şeklinde düşünüyorum. Birmilyoncularda satılan kapaklı dikdörtgen yarı saydam saklama kaplarından alıp içine koyup bekletmeyi deneyeceğim.
Anladığım kadarı ile bu düzenek 18-20 derece ortamda kalmalı ve 2 günde bir hafif fısfıs ile nemlendirilip yarım saat havalandırılmalı.
Allah nazarlardan saklasın çok güzeller..

caglarxx beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 16:19   #130
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
sn.dostca

Spaghnum yosunu normalde yurtdışında ucuz ve bol.Ben havai köklendirmeler için ebay den almıştım.150 g.sıkıştırılmış olanı nemlendirip açtığınızda 12 litre ediyor.posta dahil 50-60 lira gibi kapıya sorunsuz geldi.
Camyünüde bir seçenek olabilir.Ama yosunu bulamazsanız ben size celiklere yetecek kadar ücretsiz verebilirim.
Ayrıca çelikleri alırken 45 derece açıyla ve iyi kesen bir makasla alın.gözün yarım santim altı daha verimli oluyor.

Nemlendirme ve havalandırma püf nokta.sadece nemli olmalı ıslak değil.Yarıdan fazla çeliği havalandırmadığım ve fazla ıslak bıraktığım için mantar ettim.Elinizde fungusit bir ilaç var ise nemlendirmeyi onlada yapmanızı tavsiye ederim.(ben yapmadım o yüzden elde kalan,, yaklaşık 80 iyi kalite çelikten ,sadece 30 tanesi)



selamlar

Eklenen Resimler
 
alibaba beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 16:35   #131
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Teşekkür ederim inceliğiniz için, araştırmayı yapayım bulamazsam eğer sizinle irtibata geçerim.Mantar için 1 litre suya bir tatlı kaşığı kadar oksijenli su iyi geldiğini okumuştum.Bu yosunu üretmeyi denediniz mi torf üzerine koyup sulandırılmış ayran veya (sanırım biraydı) sulayarak canlandığını okumuştum.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 16:46   #132
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Denedim onu ve aspirini ama mantardan sonra, pek bi faydasını görmedim.Aslında çokta beklemedim, çünkü 50 civarı akçaağaç bonsai adayı ,birçok tohum, çelik ,toprak karıştırma, saksılama derken arada kaynadılar
Bahsettiğiniz bu yosunun canlısı için geçerli,bizdeki kurutulmuş ve sıkıştırılmış organik ama steril ,görevi yüksek miktarda su ve nem tutma kapasitesi.
Spaghnumu bende çok arayıp sonuca ulaşamayınca yurtdışından sipariş etmiştim.O yüzden aramayın .Telimi mesaj attım.

caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 11:38   #133
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Durum güncellemesi
Buzdolabında vermiculit içinde kiitili poşette bekleyenlerden birkaçı daha kök çıkarmış.
Diğer çimlenenlerde gelişim yavaş (ışık eksikliğinden tahmin ediyorum)

Çeliklerde sorun görünmüyor,atropurpureumlarda muhtemelen ışık yetersizliğinden yapraklar erken yeşile dönmeye başladı.

Eklenen Resimler
    
KAPTANzst ve alibaba beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 09:58   #134
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Caglarxx,
Sizinle görüşemedik fakat kardeşiniz ile tanışma fırsatı oldu, benim için ayırmış olduğunuz yosun ve tohumlar için teşekkür ederim. Tohumları bakmadan buzdolabına kaldırdım akşam gittiğimde bakayım canlanan var mı.Size getirmiş olduğum yosun örneği sanırım aynı yosunun kurutulmuş hali.Mahallede ki çiçekçide buldum sanırım Ulus Suluhan'daki yapma çiçek yapan yerlerde de vardır. Sizin verdiğiniz ile 2 kutu ve bendeki yosunla da 1 kutu içinde aldığım çelikleri koydum ve 1-2 günde bir yarım saat havalandırıyorum. Bir kutu içinde de az bir toprak içinde bendeki yosunun yeşil olan kısımlarını koyup suladım kapağını kapattım bu yosun canlanıp gelişecek mi bakalım sabah baktığımda topraklı olanda kısmı küflenme vardı oksijenli su ile spreyledim ve ağzı acık bıraktım sanırım bunun ağzını kapatamamak gerekecek.
Uygun bir zaman fotoğraflarını koyarım..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2015, 20:32   #135
Ağaç Dostu
 
alibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 628
Budan da temin edebilirsiniz.
Abdüssamet bey ara getiriyor.

TORF- TOPRAK- GÜBRE


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caglarxx Mesajı Göster
sn.dostca

Spaghnum yosunu normalde yurtdışında ucuz ve bol.Ben havai köklendirmeler için ebay den almıştım.150 g.sıkıştırılmış olanı nemlendirip açtığınızda 12 litre ediyor.posta dahil 50-60 lira gibi kapıya sorunsuz geldi.
Camyünüde bir seçenek olabilir.Ama yosunu bulamazsanız ben size celiklere yetecek kadar ücretsiz verebilirim.
Ayrıca çelikleri alırken 45 derece açıyla ve iyi kesen bir makasla alın.gözün yarım santim altı daha verimli oluyor.

Nemlendirme ve havalandırma püf nokta.sadece nemli olmalı ıslak değil.Yarıdan fazla çeliği havalandırmadığım ve fazla ıslak bıraktığım için mantar ettim.Elinizde fungusit bir ilaç var ise nemlendirmeyi onlada yapmanızı tavsiye ederim.(ben yapmadım o yüzden elde kalan,, yaklaşık 80 iyi kalite çelikten ,sadece 30 tanesi)



selamlar

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2015, 09:50   #136
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Selamlar,
Acer palmatum kapalı balkonda yetişir mi acaba?
Teşekkürler

aigneis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 12:54   #137
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Sn. aigneis

Kışın sorun olmaz,yazında kapalı balkonun camları açıksa yine sorun olmaz.Yanlız camları kapatıp biryerlere giderseniz büyük sorun olur diye düşünüyorum.

japon akçağacı direk güneş ışığından ve aşırı hava akımlarından hoşlanmayan bir tür(birçok varyetesi en azından)..Tam gün (direk güneş ışığı olmadan) aydınlık bir ortam,
biraz hava akımı,suyu çabuk drene edebilen ama mümkün mertebe nemini koruyan bir toprak karışımı ile ,çok derinden ziyade yayvan ve geniş bir saksıda konumlandırılırsa,haftada bir de 180 derece döndürürseniz (ışığın ve havanın ağacın her bölgesine nüfuz etmesi için) sağlıklı ve mutlu bir ağacınız (fidanınız ) olur .

caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 13:30   #138
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
uyanıyorlar

Eklenen Resimler
     
aigneis beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 13:31   #139
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
yavruyu unuttuk

Eklenen Resimler
 
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2015, 20:38   #140
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Name:  image.jpg
Views: 1043
Size:  71.0 KB

Acer palmatum rubrum

Yazı geçirdiği terasta yaprakları kavruldu.

Kışa girerken apartman içine kapı girişine soğuktan korumak amacıyla alındı.

Çiçek açtı

caglarxx beğendi.
feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2015, 20:41   #141
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Name:  image.jpg
Views: 1023
Size:  69.9 KB

Acer çiçekleri..

caglarxx beğendi.
feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 14:29   #142
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Sn.feriha hanım

Çok güzel bir varyete ..Ankara için çok fazla erkenci davranmış,benimkiler sadece tomurcuk şu anda.

feriha beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 21:03   #143
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Sn. caglarxx,

Kapalı yerde olması etkiledi sanıyorum. Kışı iç mekanda geçirdi çiçeklendiğini görünce yerini değiştiremedim. Yazın da fazla güneşi sevmediği için aynı yerde kalacak gibi..

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 21:47   #144
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
Güneşi pek sevmiyorlar evet,ama soğuktan korkmayın kışın..Yeterince soğukta uyku dönemi yaşayamazsa ,sezon sezon zayıflayıp bir anda kuruyabiliyorlar.
Benim ağaçlarım (ki bonsai adayları saksıları vs.görece daha küçük) bu kış -18 gördüler ,üstlerine karda yağdı.Ne kadar soğuk yerlerse yaza daha kuvvetli ve coşkulu giriyorlar.

selamlar,saygılar.

feriha beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2015, 13:27   #145
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
En erken uyananlar

Eklenen Resimler
   
feriha, ligustrum ve Sakaki beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 18:43   #146
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Name:  image.jpg
Views: 969
Size:  59.0 KB

Sanki hafif bir kokusu var

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2015, 18:10   #147
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Bunlar da benden henüz köklenme olmadı..

Eklenen Resimler
   
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2015, 18:39   #148
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
japon akçağaçlarımın bahar renkleri

Eklenen Resimler
 
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2015, 12:47   #149
Yeni Üye
 
Atcxy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2015
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 1
Arkadaşlar bu ağaç karasal iklimde yetişir mi?

Atcxy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2015, 22:36   #150
/
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: KAstamonu
Mesajlar: 102
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atcxy Mesajı Göster
Arkadaşlar bu ağaç karasal iklimde yetişir mi?
caglarxx 'in mesajlarına göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

taisenberg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024