agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2016, 20:39   #31
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 543
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Hormon ve ilaç aynı şey değildir ki? Hıyar ve kabağı bu sabah kesseniz ertesi sabah yine toplarsınız. Ki ben topluyorumda, hormonda kullandığım yok, kullandığım ürünlerde zaten bellidir.

Dediğim gibi çiftçiler hayvan gübresi atsa dahi bitkiye yetmez ve ek olarak kimyasallar kullanılır. Dengeli birşey şekilde kullanırsanız bitkiyede zararı olmaz. Hem hayvansal hemde kimyasal gübreler ile üretim yapıyorum, bugüne kadar kimse gelmemiştir bunlar niye bozuk, niye tatsız diye.

Tekrar söylüyorum f1 ürünler fazla gübre tüketimi yapar. Siz hayvan gübresi verseniz dahhi yetmez ve destekleme yapmanız gerekli. Tüm meyvelerde dayanımı ve lezzeti sağlayan madde potasyum gübresidir. Siz bitkiye zamanında potasyum yerine azot verirseniz ****** ürün dayanıksız olur.
o dediğinizde bir terslik söz konusu ben hiç bir zaman salatalıkta günlük hasat yapamadım hadi bende sorun var diyelim 10 mt karelik yere diktik 10 kök onlarda bile böyle bir durum söz konusu değil kullanılan ürüne ait tohumla alakalıdır.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 08:23   #32
Ağaç Dostu
 
efe446's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 355
Yeterli gübreleme yapıldığı takdirde hava koşullarıda iyi giderse salatalıkta ve kabakta denilen gibi günlük hasat yaparsınız. Biraz çeşitlede alakalı tabi ki. Özellikle multi verimli çeşitlerde bunu test edebilirsiniz. Ancak dediğim gibi bakım ve hava şartları çok önemli.

Hıyarların çoğu artık partenokarp çeşitler yani döllenmeden meyve oluşturabiliyor. Bu yüzden hormon vs artık kullanılmasına gerek kalmıyor. Domateste ise ısıtmalı seralarda yetiştirildiğinde hormona gerek yoktur. İnsanlar hala geçmişte yapılan yanlış uygulamaların basın tarafından abartılmasıyla oluşan ön yargıyla gidiyor. Bunda elbette abartılı haber yapan basın mensuplarınında çok etkisi var.

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 02:35   #33
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Yerlı tohumlarda verım az oldugu ıcın gubreleme ısteklerı azdır.
Yukardaki önerme doğru değil. Hangi yerli tohum? Bu genelleme neye göre yapılıyor? 1,000 çeşit yerli tohum hibrit tohumlara denk yetiştirme koşullarında denenmiş de 999 tanesinden istenen verim alınamadığı için mi bütün yerli tohumların verimsiz/az verimli olduğuna karar verilmiş?

Alıntı:
eğer F1 lere hayvani gübre kullanılırsa başka sorunlar baş gösterebiliyor normalde dayanıklılık dediğiniz kavramın gerçekleşmediğini görmekteyiz.
Bu tespiti de anlamak mümkün değil. Yıllara dayanan ve farklı yetiştirme koşullarını baz alan bir kontrollü deney yapılarak mı bu sonuca varılmış?

Eğer "sürekli kimyasal gübreyle beslenen bitkilerde birden organik gübreye geçildiği zaman bitkiden eski verimi alamıyoruz çünkü mevsim sonlarında bitkiden hasat edip tekrar ektiğimiz tohumların ilerleyen nesillerde kimyasal gübreye alışkanlık geliştirdiğini gözlemledik" derseniz, bunu anlayabilirim ama bu da yalnızca gözlem boyutunda kalmış olur; kesin bir hükme varmak söz konusu olmaz.

kursun ve dongyul beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 17:38   #34
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Atalık tohum-hibrit tohum verim karşılaştırmasına ilişkin bir örnek:

Dongyul / Bahçe
Dongyul / Bahçe

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2018, 14:28   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-10-2018
Şehir: Osmaniye
Mesajlar: 3
F1 tohumlar bence tamamen ticari amaçlarla üretilmiş tohumlardır.F1 tohumun atalık tohuma göre besin değeri şifa verici özelliklerinde meydana gelen kayıplar araştırıldımı?Bildiğim kadarıyla atalık amasya elmasındaki demir oranı f1 amasya elmasına göre 4 kat fazla.

hkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024