agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2006, 09:07   #31
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Biyodizel komedisi

BOP Enerji Şirketi Başkanı Cahit Yıldırım, - Aziz Nesin hikâyelerini aratmayacak bir hikâye bizimki, diyor, çoğu kamyoncu ve otobüsçü olan toplam 1432 kişiyi dolandırdık... Başlarını derde soktuk...

Ne yapmış şirket? 1432 kişiye biyodizel üreten makine satmış...
Satılan makine bir buzdolabı büyüklüğünde... Fiyatı 8 milyar lira... Makinenin içine soya yağını koyuyorsunuz... Bir miktar da kimyasal madde ekliyorsunuz.. 8 saat içinde yağı mazota dönüştürüyor... Yakıt fiyatında yarı yarıya tasarruf sağlıyor.

Geliyoruz komediye... Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), geçen ocak ayında aldığı bir kararla "kendi ihtiyacı için yakıt üretenleri" lisanstan muaf tutmuş... Gelin görün ki ne olmuşsa olmuş... Geçen temmuz ayında bu defa kendi ihtiyacı için biyodizel üretenler de lisans kapsamına alınmış. Valiliklere yazı yazılmış...

İçinde bulunduğumuz günlerde kendi ihtiyacı için biyodizel üretenlerin evleri polis ve jandarma tarafından basılıyor, kendileri akaryakıt kaçakçılığından kovuşturmaya uğruyor.

Peki cihaz sahipleri lisans için EPDK'ya başvurmuyor mu?
Cahit Yıldırım:
- Bu da ayrı bir Aziz Nesin hikâyesi, diyor, EPDK'nın mevzuatında bu konu yer almıyor. Ticari amaçla biyodizel üretenlere lisans veriyorlar ama kendisi için üretenlere vermiyorlar...

EPDK'ya sesleniyoruz.. Bize şu komedinin bir izahını yapar mısınız?
Melih Aşık / 1 eylül 2006 Milliyet

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2006, 12:41   #32
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
ENERJİ BİTKİLERİ VE YEŞİL YAKITLAR SEMPOZYUMU

14-15 ARALIK 2006 Ege Üniversitesi-İzmir

Dünyada fosil yakıt rezervlerinin azalması ve çevre kirliliğinin artarak ön plana çıkması nedenleriyle bilim dünyasında temiz enerji ve yakıt arayışları giderek önem kazanmaktadır. Bu konuda, en büyük kaynak olarak da enerji bitkileri ve yeşil yakıtlar dünya gündeminde tartışılmaya ve olanaklar düzeyinde uygulanmaya başlanmıştır.

Bilindiği gibi biyoenerji olarak tanımlanan “Biyobenzin ve Biyodizel”, genelde sırasıyla etanol elde edilebilen patates, mısır, tahıllar v.b. ile bitkisel yağ kaynaklarını oluşturan kolza, ayçiçeği, soya v.b. bitkilerden yararlanılarak oluşturulmaktadır. Ülkemiz koşulları bu bitkilerin geniş alanda üretilmelerine uygun olmasına karşın, birçok tarımsal sorunu (çeşit-ekoloji interaksiyonu, ekim zamanı, agroteknik yöntemler, depolama, maliyet ve fiyat politikaları v.b.) da beraberinde getireceği bilinmektedir.

Ayrıca bu bitkilerden yararlanılarak elde edilen bitkisel ürünlere, endüstriyel açıdan, uygulanacak fiziksel ve kimyasal işlemlerin beraberinde getireceği ekonomik ve teknik sorunlar ile en önemlisi, çözüm sağlayabilecek yasal düzenlemeler henüz yeterince sağlanamamıştır.

Bu nedenlerle, yetkililerin tüm bu konuları tartışarak, bitkisel üretimi üstleneceklere, biyoenerji yatırımcılarına, konu ile ilgili yasama organlarına ve diğer tüm ilgililere güncel ve doğru bilgilerin aktarılması bu sempozyumun ana amacıdır. Söz konusu bilgilerin ülke çapında yalın bir şekilde netlik kazanması, sadece endüstriyel değil, bilimsel yatırımcılar içinde iyi bir fırsat olacaktır. Ayrıca, üreticisinden sanayicisine kamuoyunun sağlıklı bir biçimde bilgilendirilmesi bu işin diğer bir boyutudur.

Konunun kamu ile birlikte özel sektörü de aynı düzeyde ilgilendirdiği gerçeğinden hareketle bu sempozyumun düzenlenmesine kurulumuzca karar verilmiştir.

http://www.enerjibitkileri06.ege.edu.tr/

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2006, 23:02   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
kanola ve biyodizel

Arkadaslar öncelikle duzeyli ve faydalı bilgileri burada bulabildigime cok sevindim.
Ben yüksek kimyagerim ve biyodizel konusuyla yakınen ilgiliyim ve tabi hal boyle olunca da kanola ve diger yag bitkileriyle ilgiliyim..


Düzenleyen malina : 22-09-2006 saat 09:14 Neden: konuya burada katkıda bulunmanız rica olunur.
biyodizel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2006, 12:23   #34
Yalnız Çınar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 103
Yerli Hammadde Ile Yapilan Biyodizel üretiminde ötv Yok...

Değerli Arkadaşlar;

Biyodizel'in ÖTV 'den muaf tutulduğunun Resmi Gazetedeki yayınına ulaşmak isteyenler aşağıdaki link i kullanabilirler:

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20061208-4.htm


Burada da göreceğiniz gibi yerli hammadde ile üretilen biyodizel ÖTV'den muaf tutlmuştur. Daha önceki yazılarımda bu kararın var olduğunu ancak uygulanabilmesi için yerli üretimin ve rekoltenin görülmesi gerektiğini ifade etmiştim. Olmayan üretiminize ÖTV uygulasanız ne olur, uygulamasanız ne olur?
Şimdi artık herşey daha somut üretimdeki deneme aşamaları artık neticelendi. Artık çiftçinin desteklenme zamanıdır. Göreceksiniz yine söylüyorum, önümüzdeki dönemlerde, çiftçiye daha fazla destek sağlanacaktır.

Sağlık ve esenlikle...

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2007, 23:44   #35
Yeni Üye
 
AytunçGöy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 7
Selamlar;
Aranıza yeni katıldım. Öncelikle bu sitede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma ortaya çıkarmışlarve karşılıksız kullanıma sunmuşlar.

Biyodizel konusuna yakın ilgili bir araştırmacı olarak sorusu olanlara bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.

Biyodizel üretimi, üretim aşamaları, püf noktalar ve dünya çapındaki gelişmeler hakkında merak edilenleri dilim döndüğünce cevaplamaya çalışabilirim.
Saygılarımla

AytunçGöy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2007, 00:33   #36
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Aytunçgöy hoşgeldin. Sitemizin bir iki geleneği var biri yeni gelen arkadaşların tanıştığı bölüme uğramak,
İkincisi bir konu, söyleyenin üstünde kalıyor hemen..
üyelerden soru beklemeden,"Biyodizel üretimi, üretim aşamaları, püf noktalar ve dünya çapındaki gelişmeler" konusunda bilgilerini aktarmandan memnuniyet duyarız.
Bir öğretim görevlisinin anlatacakları faydalı olacak bizim için.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2007, 03:38   #37
Yalnız Çınar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 103
Aytunç GÖY Hoşgeldin...

Sevgili Aytunç;
Ağaçlar net e hoşgeldin. Biyodizel konusunun burada yazılmaya ihtiyacı olduğu gibi yağlı tohumların da biyodizelturkiye de yazılmaya ihtiyacı var. Birlikte hareket etme ve birlikte çalışmanın güç birliğine dönüşmesi her iki site açısından çok önemli. Eminim burada da senin yazacaklarını ilgi ile takip edecek çok arkadaşımız olacak. Biz biyoyakıt teşvikçileri olarak, yaşanabilir çevrelerin oluşturulmasının mücadelesini her platformda hiç karşılık beklemeden vermek zorundayız...
İyi ki aramızdasın tekrar hoşgeldin...

RUBY

Sağlık ve esenliklerle...

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2007, 16:48   #38
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
vaha daki vat.ha. mevzuu ve ötesi...

Merhaba, bitkilerin insanı huzura sevkeden o ca'nım sevecenliğini temel alan güzelim forumumuzdaki hararet yüklü, enerjik, yağlı bitkiler ve (bio) enerji konusunu okuyup, buracığa (=konunun dibi!) kadar ulaştığımda naçizane tespit ve fikrimi belirtmek isteğim depreştiğinden klavyemi tıkırdatasım geldi. Buyrun...

biotrader ve Yalnız Çınar arkadaşlarımız aynı düzlemde ve fakat farklı doğrultularda görüşlerini beyan edip, engebeli vat.ha. tepelerine (vaha, yani sitemizdeki sarp ve engebeli noktalar olur bu vat.ha zirveleri!) kadar ulaşmışlar, emek ve düşünce paylaşımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.
Her ikisini de samimi ve gerçekten yüksek amaçlar konusunda idealleri olan kişiler olarak algıladım ben. Ayrıldıkları nokta ise sevgili Yalnız Çınar'ın "kutsal hükümet herşeyi yaptı, tembel halk (özellikle köylüler!!) çalışmıyor!, başlarına geçip gütmek gerek" olarak kabaca ifade edilebilir (özellikle kabaca ifade ediyorum, buradaki kabalık benim kabalığım, karikatürize etmek, vurgulamak için böyle diyorum, sevgili Yalnız Çınar bu ifadeleri kullanmıyor, söylediklerini
basite indirgiyorum ve alınmaması için gerçekten çok rica ediyorum!..).

Sevgili biotrader ise, aynı benim kaba yaklaşımımla diyor ki; "yöneticiler için halk çalışmamalı, aksine yöneticiler halk için çalışmalı, ancak bunu yapmıyor, üç beş çıkar odağının ve kendi minik çıkar gruplarının çıkarını herşeyin üstünde tutuyor, esasen bu çıkar odaklarına hizmet ediyor, halkı kullanıyor ve sömürüyorlar. Sadece bu tercihleri doğru yönde yapsalar, gerisi zaten gelecek sorunlar çalışma ile çözülebilecektir!"

Yani her iki arkadaşımız da niyet ve sonuç (=çalışmak gerektiği) konularında yani başlangıç ve bitiş noktalarında aynı düşünüp, yöntem konusunda farklı yaklaşım sergiliyorlar.

Bu kişisel çıkarımdan sonra şahsen biotrader arkadaşımızın yaklaşımını daha gerçekçi, Yalnız Çınar'ı ise daha duygusal bulduğumu eklemeden edemeyeceğim. Yalnız Çınar, lütfen alınma ama ülkemizde sadece tarım bakanlarının basın önündeki sözleri bile o kadar açık bir üretici karşıtlığı içeriyor ki*, bu ülkede hala bu insanlara (yöneticilere) isyan edilmeyip, her şeye karşın adam yerine konuluyorlarsa, bunun nedeni sadece bu halkın karakterinin büyüklüğüdür diye düşünüyorum.

Negatif değil ama yöneticiler konusunda karamsarım, iyimser olabilmeye ise açım, ancak bunun için en azından bir (sadece 1) örnek istiyorum.
Olmayan üretime ÖTV konmasının "farketmez" sonucuna götürmediğini, "yılanın başını küçükken ezmeye" götürdüğünü düşünüyorum. Bu Engelleme'nin somut örneğini zaten malina, alıntısı ile çok güzel ispatlamış.

Neyse, ben gidip "Gençliğe Hitabe" yi okuyacağım, tüm gençlere ve genç kalanlara da tavsiye ederim, teşekkür eder "sürç i lisan" ettimse, "ben ettim, siz etmeyin!" derim.
Saygılarımla...

gece
"bir gece, ansızın, ya-za-bi-li-riim!..."



*"gözlerini toprak doyursun!" ve bunun gibi bir sürüsü. Birileri bunlara Yunus'un "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire ..." sözünü hatırlatsa iyi olacak ya, neyse...

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 19:56   #39
/
 
Giriş Tarihi: 15-04-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 13
her sey para için

3ggg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2014, 14:31   #40
/
 
Giriş Tarihi: 26-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 83
bir gece söz söyler bütün sözler durur. konu kapanmıştır. bravo

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024