agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2014, 10:10   #151
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kombuçayı yeni yapıyorum ve içmeye yeni başladım. İçtiğim zaman vücuduma bir sıcaklık hissediyorum, yani bir müddet kendimi sıcak hissediyorum, bu ne anlama geliyor ve hep devam edecek mi?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2014, 12:02   #152
Yeni Üye
 
Manchineel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Kombu çayının iç ısıtman özelliği vardır. Bu yüzden genellikle kışın tüketilir. Eğer mide hastasıysanız bu çayı tüketmeniz tavsiye edilmiyor. Bunun yanında kronik bir hastalığınız varsa bilen bir doktora danışmadan tüketmeyin.

Allah sizdende razı olsun.

Manchineel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2014, 14:06   #153
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
İlginiz için teşekkür ediyorum, kafamı kurcalayan bir sorum daha olacak müsaitseniz, sorum şu : Kombuçayını mayalıyorum, damak tadımıza göre biraz şekerli bırakıp mayalamayı sonlandırıyorum, mayalamada kalan o bir miktar şekerin vücudumuza bir zararı var mı?, yani kambuçayını bir miktar şekerli içersek bir sakıncası var mı?, yoksa kombuçayın şekerini sıfırlamak mı lazım?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 16:48   #154
Yeni Üye
 
Manchineel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
İlginiz için teşekkür ediyorum, kafamı kurcalayan bir sorum daha olacak müsaitseniz, sorum şu : Kombuçayını mayalıyorum, damak tadımıza göre biraz şekerli bırakıp mayalamayı sonlandırıyorum, mayalamada kalan o bir miktar şekerin vücudumuza bir zararı var mı?, yani kambuçayını bir miktar şekerli içersek bir sakıncası var mı?, yoksa kombuçayın şekerini sıfırlamak mı lazım?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Fazla şeker koyup koymamanız hakkında net bir bilgi veremem, fakat kombu çayına şeker konulması gerekir. Yani 1 litre kombu çayı için 100 gram (1/2-1 su bardağı) şeker konulmalıdır.

Manchineel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2014, 07:12   #155
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Bilginiz için teşekkür ediyorum, demek istediğim, kombu mayalandıkça şeker oranı düşüyor, süre uzadıkça şeker kalmıyor içinde, yani şeker sıfırlanıyor. Biraz erken mayalama süresini sonlandırdığımızda içinde bir miktar şeker kalır ve bunu tadından anlarız, bu kalan şeker miktarının vucudumuza bir zararı var mı?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 15:11   #156
Yeni Üye
 
Manchineel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Bilginiz için teşekkür ediyorum, demek istediğim, kombu mayalandıkça şeker oranı düşüyor, süre uzadıkça şeker kalmıyor içinde, yani şeker sıfırlanıyor. Biraz erken mayalama süresini sonlandırdığımızda içinde bir miktar şeker kalır ve bunu tadından anlarız, bu kalan şeker miktarının vucudumuza bir zararı var mı?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hiçbir zararı olduğunu düşünmüyorum. Mayalanmış çayda azıcık şeker tadı kalması iyi olduğu anlamına da gelebilir çünkü çayı çok mayalarsak çok güçlü olabilir karaciğer ve midemizi zorlarız. Kısacası ortaya sirke gibi bir şey çıkar

Manchineel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2014, 11:58   #157
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Sağlıklı kalmak için bir su bardağı kombu çayı için inanın çok yararını görürsünüz

kombu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 10:14   #158
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi manchineel Mesajı Göster
fazla şeker koyup koymamanız hakkında net bir bilgi veremem, fakat kombu çayına şeker konulması gerekir. Yani 1 litre kombu çayı için 100 gram (1/2-1 su bardağı) şeker konulmalıdır.
her bir litreye 3 yemek kaşığı şeker konuluyor...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2014, 16:58   #159
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Ben yaklaşık 1.5 aydır yapıyorum,içine aroma için başka bitki çayları koymuyorum, kendi çay tadı daha güzel geliyor.15 gün ve daha fazla beklediğinde daha asitli sirkeye benziyor fakat genede rahatsız edici değil rahat bir içimi oluyor 10-12 günde daha rahat içimli ve şeker tadı alınıyor. Şeker hastalığına ve tansiyona iyi geldiği söyleniyor, annemde iki hastalıkta mevcut her yemekte insülin iğnesi yapıyor, ona da verdim bir müddet deneyip göreceğiz.Bende sabahları aç karnına bir bardak içiyorum, çok ferahlatıcı oluyor. içtikten sonrada sıcaklık hissi veriyor.
Maya çok geç oluşuyor sanırım piyasada yüksek fiyata satılmasının nedeni bu..Bu konuda bilgisi olanlar mayanın kalınlaşması konusunda bilgilendirirlerse memnun olurum.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 22:02   #160
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Sayın Dostça kombuçayınız sabit bir sıcaklıkta olursa erken kalınlaşabilir diye düşünüyorum, birde doğal şeker katarsak hızlı bir şekilde kalınlaşır, malum, beyaz toz şeker rafine edilmiş şekerdir, doğalığı çok azdır. Ben pekmezden veya baldan kombuçay yapmayı düşünüyorum, içindeki şeker daha doğal. Bu konudaki görüşü olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 09:05   #161
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Hamdullah, yapmış olduğum cay mutfakta olduğu için ısı değişimi genelde olmuyor. Doğal şeker ve pekmez olabileceğini düşünüyorum fakat bal antibakteriyel olduğu için mayayı çalışmaz hale getireceğini düşünüyorum.Yapmış olduğunuz çay için,1 litreye ne kadar şeker ve çay koyup demliyorsunuz? Ben 1 litrelik suya çelik süzgeç içine 1 yemek kaşığı acık çay ve 1 çay bardağı şeker olacak şekilde ayarlıyorum. Mayalandıkca çayın rengi acılıyor.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 14:46   #162
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kombu çayı kullanan arkadaşlar bu çay çok mineralli ve bünyeye çok faydalı olduğu belirtiliyor peki bu çayı bitkilerde kullanan arkadaşlarımız var mı, çelik köklendirmesinde deneyen uygulayan mevcut mu..

hll rna beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 15:06   #163
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Ben kombuçay yapılışı için internetten bayağı araştırma yaptım, video izledim, şeker miktarı için iki farklı tarife var. Ben şu şekilde yapıyorum : Her seferinde 5 litre yapıyorum, her bir litre için 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı dökme çay kullanıyorum, 5. veya 6. günde sonlandırıyorum, taze sıkılmış portakal ve limon da katıyorum, hazır bitkisel çayları katıyorum, 5 litreye 5 salama bitkisel çay katıyorum, aklıma gelen fikirleri uyguluyorum, deney yapmak lazım, araştırmak lazım, sormak lazım. Toz şeker yerine bal kullanılmış ve iyi sonuç elde edilmiş, telefon açtığım arkadaş böyle dedi. Ben şuan pekmezde deniyorum. Yüce Allah’ın bir nimmeti, ciddi bir şekilde faydalanmak lazım ve bilgilenmek lazım, çok ekonomik koruyucu bir tedavi yöntemidir. Bu içeçeğe yatırım yapmak lazım, kefire göre daha ekonomik ve az uğraştırır, olumlu etkisini hemen gösterir. Aile boyu kullanmak lazım, tedavi için hastanelere verilen paralar cepte kalır.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2015, 10:03   #164
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Kombucha - Kombu ayi - Turkish

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 23:16   #165
Ağaçsever
 
pin@r's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
Merhaba,
Benim bir sorum olacak. Bir kaç aydır sirke yapmaya uğraşıyorum ama başaramadım. Kombu mantarını sirke anası dediğimiz oluşuma benzettiğimden bir deneme yaptım ve üzümde denedim.Ufak bir parçayı ezdiğim üzümlerin içine attım. Üç hafta sonra üzerinde jelimsi tabakada oluşmaya başladı. Şimdi süzdüm ve jel gibi oluşmaya başlayan oluşumu da içine attım. Tadı bildiğimiz sirke oldukça da keskin. Aceba benim bu şekilde kombu mantarını kullanmamın bir zararı olabilir mi? Yaptığım bu sirke kullanılabilir mi? Bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa memnun olurum.

gulnagme ve hll rna beğendi.
pin@r Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2015, 08:53   #166
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, bence bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kombu çayı mayalamasında elma sirkesi veya normal sirkede mayalanması için konulabiliyor.(Elinizde kombu çayı yoksa veya yetersizse) Çayın mayalanmasını da içine konulan şeker ve çay içerisindeki mikro elementler vitaminler ile sağlıyor. Üzüm suyunda da hem şeker hemde mikro elementler mevcut onu mayalamış oluyorsunuz. Ben kombu çayı yaparken bazılarının içerisine şeker ile birlikte keçiboynuzu pekmezinden de koyuyorum.. Kombu çayını ticari olarak üretip satan bir sitede değişik meyva sularından yapılmış kombu çaylarını da görmüştüm.Ama bunlar çay karışımlarıyla mı yapılmış bilemiyorum..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2015, 10:06   #167
Ağaçsever
 
pin@r's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 58
Cevabınız için teşekkür ederim. Sirkede başarılı olamadım ilk defa içine kombu mantarı atınca oldu. Kombu yaparkende aynı şekilde başka maddeler veya zararlı etmenler oluşur mu diye düşünüyorum bu nedenle kombu çayıda içemedim ve içiremedim aileme. Gerçi bunca kişi içerken bir şey olmuyorsa benim sirkede de sorun olmaz herhalde.

pin@r Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2016, 12:54   #168
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pin@r Mesajı Göster
Merhaba,
Benim bir sorum olacak. Bir kaç aydır sirke yapmaya uğraşıyorum ama başaramadım. Kombu mantarını sirke anası dediğimiz oluşuma benzettiğimden bir deneme yaptım ve üzümde denedim.Ufak bir parçayı ezdiğim üzümlerin içine attım. Üç hafta sonra üzerinde jelimsi tabakada oluşmaya başladı. Şimdi süzdüm ve jel gibi oluşmaya başlayan oluşumu da içine attım. Tadı bildiğimiz sirke oldukça da keskin. Aceba benim bu şekilde kombu mantarını kullanmamın bir zararı olabilir mi? Yaptığım bu sirke kullanılabilir mi? Bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa memnun olurum.
Birçok şekilde bende denemiştim mantarı. Kahveli, zencefilli, zerdeçallı olmuyor. En son bulduğum meyve çayları ile harika oluyor. Böğürtlen özellikle veya elma çayı ile birlikte çok güzel bir tadı oluyor. Yaklaşık 8 gün demlendikten sonra içiyorum, o zaman bile tadı güzel oluyor.

Bilginize

ricarrdo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2016, 22:47   #169
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Merhabalar
Ben üç aydır kombu çayı yapıyor ve tüketiyorum.
Siyah çay yanında bazen kuşburnu, bazen de böğürtlen çayı ekliyorum. Renk ve tad hoş oluyor.
Sürekli mantar türediği için çevreme de yaymış durumdayım ��

ricarrdo beğendi.
nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 10:54   #170
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Kombuçayı için, Siyah Çay mı yoksa Yeşil Çay mı daha yararlıdır?

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2016, 14:42   #171
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-06-2016
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
merhabalar..yeni üye oldum,mantarı nasıl temin edeceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz

çaykolik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2016, 17:19   #172
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
@çaykolik
gittigidiyor vs gibi sitelerde genellikle satiliyor.


Düzenleyen Amanita : 22-06-2016 saat 23:25 Neden: kisaltma
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 13:36   #173
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2016, 08:24   #174
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2015
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 1,017
Bendr kombo mantarini yeni temin edenlerdenim arastirmalarim sonucu cogunluk oraniyla mayaladim. 3 lt klorsuz ben icme suyu kullandim 1.5 su bardagi seker kaynayip sondurunce 10 pk sallama yesil cay biraktim icine oda sicakligina gelince mantari daha beyaz yeri ustte kalacak sekilde icinr biraktim simdi oldu 2 gun bakalim tat ve etki nasil olacak

asyaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2016, 09:38   #175
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Genel ağırlıklar şu şekildedir.
1 litre su
90 gram şeker
8 gram çay

Şeker az veya çok olabilir. Az olursa mayalama erken biter (şeker tükenir). Kombuçay yoğunluğu az olur. Ben bu rakamlar ile genelde 10 gün mayalıyorum, şeker tadı halen geliyor (ortalama boy mantar kullanınca). Mantar sayısını artırınca süreler değişiyor tabii.
İstanbul Ümraniye civarında tadını merak edenlere yardımcı olabilirim. Ayrıca 2 ay süreyle mayaladığım kombucha sirkesi de mevcut.

KefirMarket Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 11:50   #176
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
"Tadı itici, içemezsin " dendiği için hiç denememiştim.
Bir arkadaşta maya fazlası olmuş, teklif etti.
Denedim ve beğendim.
Ninemin armut hoşafının biraz ekşimiş haline benziyor
İçine "Doğuş" mistik ekledim
Faydalılarını düşününce, neden olmasın.
Ayrıca vegan bir ürün, kimseye en mikroskobik düzeyde bile zarar gelmiyor.

Name:  IMG_3134.jpg
Views: 3005
Size:  65.1 KB


Ben sevdim.

Erdal Hoca beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 15:56   #177
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dostca Mesajı Göster
Merhaba, bence bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kombu çayı mayalamasında elma sirkesi veya normal sirkede mayalanması için konulabiliyor.(Elinizde kombu çayı yoksa veya yetersizse) Çayın mayalanmasını da içine konulan şeker ve çay içerisindeki mikro elementler vitaminler ile sağlıyor. Üzüm suyunda da hem şeker hemde mikro elementler mevcut onu mayalamış oluyorsunuz. Ben kombu çayı yaparken bazılarının içerisine şeker ile birlikte keçiboynuzu pekmezinden de koyuyorum.. Kombu çayını ticari olarak üretip satan bir sitede değişik meyva sularından yapılmış kombu çaylarını da görmüştüm.Ama bunlar çay karışımlarıyla mı yapılmış bilemiyorum..
Merhaba, kombu çayı yerine normal sirke de kullanılabilir demişsiniz. Gene de mantara ihtiyaç var herhalde diye düşünüyorum. Yoksa sıfırdan, mantarsız kombu çayı yapılabiliyor mu?

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 18:58   #178
Ağaçsever
 
dmtmrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2016
Şehir: Ankara-Mamak
Mesajlar: 89
2 tatlı kaşigi yesil çay, 5 tatli kasigi seker ile bende yaptim.ılıdıkdan sonra icine 1 elma dilimledim aromasi olsun diye.1 yemek kasigida sirke ekledim.1 ay oldu belki maya olusur dedim . Ama olmadi hos bi tadi var.uzun suredir bekliyor diye açikcasi içmeye çekiniyorum.Bekleme sonucunda zarari olurmiki?
Elinde fazla mayasi olan arkadaşlar maya paylaşmiyormu talibim fazla mayalara

dmtmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 20:47   #179
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Çay, meyve suyu veya başka katkılar sadece tat ve aroma için.
Kombu çayı kültürü şekerle besleniyor ve faydalı moleküller üretiyor.
Aslolan şeker ve maya, gerisi teferruat.
Adamın biri buğday koymuş, bira tadında bir içecek olmuş.
Ankara'da maya bu adreste bulunur.

İletişim « Canberk Gıda

Kolay gelsin

Gül Batur beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2016, 11:50   #180
Ağaçsever
 
dmtmrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2016
Şehir: Ankara-Mamak
Mesajlar: 89
Jezebel verdiginiz numarayi arayip fiyati sordum Rakam cok yüksek .

dmtmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024