13-06-2017, 08:14 | #211 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Alıntı:
|
|
17-06-2017, 22:42 | #212 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 22
|
merhaba, özelden kombu çayının faydaları hakkında soru gelmiş konu üzerinden cevap vermek istedim ilk mesajıma baktım 2014 yılında kombu çayı işine bulamışız ve hala kullanmaya devam ediyoruz mantarı o yıldan beri koruduk sürekli yavruladı.. neyse faydası oldumu dersiniz hiç fikrim yok ilk zamanlar iyi hissettiriyordu ama pisikolojik olabilir detaylı bir karşılaştırma ölçüm falan yaptırmadım öyle büyük değişiklikler olmadı yinede kullanmaya devam ediyoruz özellikle annem çok iyi geldiğini söylüyor ne oluyor diyorum kendimi iyi hissediyorum daha canlı ferah oluyorum diyor wikide Alıntı:
denilmiş ama garip tarafı """ aşağıdaki bileşenlerden birini içerebilir""" yazması ilk araştırmalarımda yabancı sitelerde içeriği hakkında detaylı bilgiler bulmuştum ama şuan ulaşması baya zor iyi araştırmak gerekli faydasını merak edenler içeriğinde bulunan asitlerin faydalarını araştırmalı |
|
18-06-2017, 02:24 | #213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
|
Bir iki gruba uye oldum..Bu konuda oradaki basliklari ve yazilanlari inceledim.Hep yukaridakine benzer alintilar ile cayin faydalari belirtiliyor.Ne yazkikki gruplarda bu cayi uzun sure kullananlarin yazdigi belirtigi somut ornek gelismeler ve faydalar yok **** ben giremedim.Yani su hastaligim vardi 3 sene kullandim iyilestim **** su sorunum vardi belli bi sire sinra tahlilllerde **** muayenede tamamen gectigni girdum gibj hic bir ornek yok. dedigim gibi **** ben goremedim |
18-06-2017, 14:41 | #214 |
Ağaç Dostu
|
İnsanlar belli rahatsızlıkları olunca sadece Kombucha mı kullanır? Reishi mantarından tutun , zerdeçal, propolis ve aklınıza her ne geliyorsa. İyileşince veya düzelince şundan veya bundan düzeldim diyebilir mi? Böyle olunca bilimsel veriler dışında güvenecek bir şey yok. Neyse ben ne diye Kombucha ' nın avukatlığını yapıyorsam?! Herkes reşit , kim ne isterse onu içsin. |
18-06-2017, 15:19 | #215 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
|
Alıntı:
|
|
18-06-2017, 17:40 | #216 |
Ağaç Dostu
|
Siz de yabancı kaynaklara bakın. Bir de şöyle düşünün, eğer faydası olmasaydı M.Ö. 250 yılından bu yana hayatta kalırmıydı bu kültür Hristiyanlıktan ve Müslümanlıktan daha uzun ömrü var. İçinizde şüphe varsa boşverin zaten. |
20-06-2017, 09:51 | #217 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Ben genel olarak konuşuyorum, kişileri konuşmuyorum, biz sağlık konusunda çook cahiliz, tek bir şey içerek-yeyerek bozulan sağlımıza kavuşmayı ummuyoruz, tek bir şey yaparak, sihirli bir şey gibi. Bütünü görmüyoruz, lokal üzerinden, tek parça üzerinden olaylara bakıyoruz, okuyoruz. Sağlığın bir bütün olduğunu ve kişisel çabaların olmazsa olmazları olduğunu idrak edemiyoruz. Birazda ne içtiğimizi ve ne yediğimizi düşünsek ve onlarla ilgili biraz araştırma yapsak ve okusak, hayatımızda çok şey olumlu olarak değişirir. Her ÇERÇEVELİ söze inanmayalım, araştıralım, sorgulayalım. Nete bir araştırma yapın, Kombu Çayı veya Kefir hakkında kaçta tane ŞİKAYET bulabilirsiniz?, sıradan insanların uğraştığı bir alan değildir. Kombu içerek sağlık sorunlarınızda azalma olmuyorsa, hatayı ÇAYDA aramanıza gerek yok, kendinizde arayınız. Hasta olduğunuzda, biraz fazla için, iyileşme nasıldır, o zaman anlaşılır... Not : Bunuda unutmayalım, en iyi laboratuvar bizim bedenimizdir, kendimizi takip ederek, kendimizi dinleyerek, kendimizi çözeriz. Sağlıklı bir hayat için kendimizin DOKTORU olacağız. Hastalığın ismi ve nedenleri için TEKNOLOJİDEN faydalanabiliriz. |
22-06-2017, 02:47 | #218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
|
5. Gun.Ilk denemem |
23-06-2017, 10:37 | #219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
|
Bir yıldır sürekli üretip içiyorum kombuçay. Öncesinde süt kefiri içiyordum zaten ve ona da devam ediyorum. Ayrıca sonrasında bir de su kefirine başladım. Sağlıklı beslenen ve sürekli spor yapan birisiyim. Sağlık açısından hiç bir derdim yok. Bu sebeplerden dolayı faydası şu oldu diyemiyorum. Ayrıca ayran, şalgam, turşuyu da çok severim. Hepsinden faydalanıyorum özetle. Sadece bir ürün ile belki bir yere kadar... |
23-06-2017, 12:13 | #220 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bir zararlı alışkanlığını terketmeyip, yaşam tarzlarında değişiklik yapmayan kişiler elbetteki ne kefirden, ne Kombucha dan, ne de diğer probiyotiklerden, ayrıca bel bağladıkları ilaçlardan da fayda göremiyeceklerdir. Mucize kendi elinizde, yapabilirsiniz. Düzenli ve sağlıklı gıda alın, sigara , alkol uyuşturucu kullanmayın, düzenli kesintisiz 8-9 saat uyuyun, en az 45 dk kesintisiz hareket yapın, akdeniz mutfağına ağırlık verin. Dr.Canan Karatayı dinlemeyin, bunca yağ ve proteyin sizi öldürür. Gülün, sizi güldüren insanlarla olun, ağlatanlardan da kaçın. Kabaca bu kadar. |
23-06-2017, 19:54 | #221 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
|
Alıntı:
|
|
26-06-2017, 13:43 | #222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
|
Cayim 10.gunde hazir |
08-11-2017, 14:29 | #223 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
|
merhaba kombu mantarı elinde fazla olan var ise bana gönderebilirmi rica etsem. |
30-12-2017, 14:53 | #224 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili arkadaşlar, Kombucha yapımına yeni başladım yaklaşık 3 hafta oldu. İlk kez tüketmeye de haliyle bu hafta başladım. Çünkü ikinci kez portakal ve zencefil ile fermente ettim kendi damak tadıma göre. Forum sayfasını ise hiç okumamıştım. İnternette yerli ama daha çok yabancı referansları okudum. Yine google aramalarında forum referans verilince haydi bir bakayım dedim ve 2017 yi gülerek kapatmama yol açan sayfadaki son yorumlarla beraber kombucha ile ilgili forum sayfasını da kapattım. Dr. Canan Karatay ne yazık ki bu sayfada da karalanmış. Pek komik ama pek tatsız. Allame-i cihan kesilmek çağın hastalığı ve buna da ne beslenme tarzı ne de yaşam tarzı çare. Efendi olmak en geçer akçe benim için bir de bükemediğin bileği öp derler. Yiyecekler içecekler bir yere dek kalbini temiz tut, egondan kurtul. İşte sana mucize. Sağlıklı günler. |
22-02-2018, 20:18 | #225 |
Ağaç Dostu
|
Az önce fermantasyonu devam eden (aslında olmuş sanki) kombu çayından birkaç yudumluk aldım bardağa. Tadı az şekerli sirke gibi, keskin. Satın aldığımda gelen mantar ve bir miktar çayı ayrı bir kavanozda yeni çay yapmak için kullandım. Çayın kalan kısmını da yeni mantar elde etmek için başka bir kavanozda kullandım. Hem mantarlı kombucha'da hem de çaylı olanda üstte ikinci mantarlar oluştu. Şimdi elimde 3 adet kombu mantarı oldu. Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 05-03-2018 saat 20:20 |
05-03-2018, 20:24 | #226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mantarlarımdan ve çaylarımdan görüntüler. Şu tükrük gibi görüntü içimi kaldırmıyor değil Bunlar da diğerleri. |
|
12-03-2018, 00:34 | #227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 12
|
Kombu çayı haftalık veya litrelik kullanımlık bir içecek değildir internetten 5 litre sipariş edip tedavi olmayı beklemeyin.Hayatınıza kombu çayını sokmalısınız.115 tl gibi bir maliyetle ömürlük kombu cayi icin evinize kucuk bir set kurmanizi öneririm.. 8 litrelik musluklu Cam damacana 55tl 8 litre cam kanavoz 25 tl Kombu mantarı 35 tl Kombu çayı herkeste farklı tepki gösterir.Benim ilk 4 gün midem yandı hafif sonra böbreğin ağrıdı 2 gün bunu bana tavsiye eden kişiye söylediğimde tedaviye başlamış çok güzel dedi.Annem hayatı boyunca mide sorunu çekiyordu 1. Ay düzeldi Babam safra kesesi ameliyatı olucaktı karnının şişliği gitti ve o bile her gün içiyor.. Yukarıdaki malzemeler ilk aşama için pahalı gelebilir ama kirmadiginiz sürece ömürlük bir sistemdir. Kombu mantarı şekeri sever şeker ile büyür ve yavrular,şekeri az verirseniz hem icemezsiniz hemde mantar küçük kalır.Her gün sabah aç karnına icmeniz ilaç görevi görür. Yemekten sonra icmeniz hazımsızlığı giderir. Benim bu mantarla uzun ve sevgi dolu bi dönemim oldu size küçük bi tavsiyede bulunabilirim; •8 Litre için / 4 su bardağı şeker / 15 poşet çay •5 Litre için / 2.5 su bardağı şeker/ 10 poşet çay •3 Litre için / 1.5 su bardağı şeker / 10 poşet çay Hepsi denenmiştir,tecrübe ile sabittir Yanı her 1 litre su için 70-100 gr şeker 1 litre için 1 kaşık bal ile denedim istediğim tadı vermedi. Tarifi çok basit suyu kaynat şekeri dök 5 dk daha kaynat çayları at içine altını kapat 15 dk demlensin çayları al oda sıcaklığına gelene kadar bekle (2 3 saat sürüyor) ve içine mantarı bırak.Ustune bir parça hava alabilen bez kapat agazini lastikle kapat 10 gün sonra antibiyotik hazır. Çayı tad aroma versin ve fermente olmaya uygun ortam hazirlasin diye koyuyoruz.Bir çok kişiye bu mantarı hediye ettim verdim size en büyük tavsiyem her sabah içecekseniz ve ev halkininda bundan içmesini istiyorsaniz ; 3 adet siyah 3 adet yeşil 4 adet kayısı çayı ile yapmanızı tavsiye ederim.Burda yazan sayılar kanun değil kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsin her demlemede çayları ve tarih atip 10 gün bekleyin..En mükkemmel tarifi yakalayacaksınız.. He bu arada koyduğunuz cayın markasının hiç bir önemi yoktur en ucuz çaydan alabilirsiniz. Harici kullanım; Yaşlanan mantarlarınızı küçük küçük sote gibi kesip bitkilerin toprağına koyabilirsiniz veya rondodan geçirip krem olarak kullabilirsiniz.Sirke kıvamına gelen 20 gün fermente olan çayı cam sil şişesine koyup saçlarınızı durularsanız cok daha sağlıklı olur ve kökleri kalınlaşır. Bu da benim mantarlar Bitkiler çiçekler için üye oldum ama kombu çayı diye başlık görünce dayanamadım herhangi bir sorunuz olursa mesaj atmaniz yeterli daima yardımcı olurum. Saygilarimla |
19-04-2018, 15:57 | #228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2018
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1
|
Kombu
Merhabalar Foruma yeni katildim,bir suredir kombu mantari ve cayini arastiriyorum,elinde fazla mantari olan ve paylasma imkani olan varsa temin etmeme yardimci olabir mi |
26-07-2018, 23:41 | #229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
|
Arkadaşlar merhaba Acil bir sorum olacak. Ben birinden aldığım anayı gayet hijyenik ve usulünce demleyip mayaladım. 8 gün fermante oldu. Üstünde yavru anası da oluştu. Ama çayım berrak değil ve mantarlı ayak gibi kokuyor. Hepiniz bu kokuyla beraber mi tüketiyorsunuz gerçekten anlamadım zira kimse kokudan şikayetçi olmamış, tüm başlığı okudum galiba. Ya da ben İzmir'de oda sıcaklığında fermante ettiğim için bozulma yaptı. Ama küf veya anormal bir görünümü de yok. Sadece kokuyor ve berrak değil. Şimdi limonlayıp ikinci mayalanmaya bıraktım, anaları da çıkardım ama çayı içebileceğimi sanmıyorum. Düzenleyen mojopin : 27-07-2018 saat 00:30 |
27-07-2018, 08:10 | #230 |
Ağaç Dostu
|
Sayın majopin, kokusu sirkemsi, tadı da hafif ekşi armut hoşafı gibi. Mantarlı ayak kokusu nasıldır bilirim Normal kombucha öyle kokmaz Mikrop bulaşmasın diye kadının biri çayı kaynatmış, onu deneyebilirsiniz. Kaynatıp soğutup sonra kültürü ekleyebilirsiniz. |
01-08-2018, 08:33 | #231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
|
merhaba, ben senelerce kefir mayalayıp içmiştim. Bağırsak sağlığı için çok faydasını görmüştüm. Yeniden maya almayı düşünürken bu çayı gördüm.Bu çaydan düzenli tüketilirse kefirin yerini tutar mı? |
20-08-2018, 20:57 | #232 |
Ağaç Dostu
|
Kombu çayımda dipte tortu oluyor. Koku, tat normal. Köye gelirken genç bir mayayı ve bir miktar çayı da beraberimde getirmiştim. Mutfakta yaz sıcağında mayalanması mı etkiliyor acaba sizlerde de tortu oluyor mu dipte? Bir de su ikinci kere fermente işlemini nasıl gerceklestiriyorsunuz? |
11-10-2018, 16:57 | #233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 3
|
[QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1546893]Kombu çayımda dipte tortu oluyor. Koku, tat normal. Köye gelirken genç bir mayayı ve bir miktar çayı da beraberimde getirmiştim. Mutfakta yaz sıcağında mayalanması mı etkiliyor acaba sizlerde de tortu oluyor mu dipte? Bir de su ikinci kere fermente işlemini nasıl gerceklestiriyorsunuz?[/QUOT Biraz geçte olsa yanıt vereyim istedim. O tortu fermantasyon esnasında mayının aktifleşmesi sonucu oluşuyor.Normal bir durum yani. Arada sırada kombu anasını fermantasyon öncesi yıkarsanız ananın üzerinde kalmaz ise daha iyi olur. 2.fermantasyon : birinci fermantasyon tamamlandıktan sonra süzdüğümüz çayı şişelere aktarıyoruz.İçerisine taze/kuru meyveler veya baharatlarla çeşnilendiriyoruz.(örneğin : limon ve zencefil gibi) şişelerin ağzını kapatıp 1-2 gün oda sıcaklığında bekletiyoruz.Sonra buzdolabına alıyoruz.(unutmayın buzdolabı fermantasyon sürecini yavaşlatır ama durdurmaz) gazlı bir içeceğe dönüşeceğinden dikkatli açmakta fayda var.Afiyet olsun |
20-03-2019, 10:13 | #235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
|
Seri üretim
Koladan illaki çok daha iyidir seri üretim kombucha. Ama her üründe olduğu gibi seri üretim olayında mutlaka katkı maddesi işin içine giriyor. |
03-04-2019, 23:41 | #236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
|
merhaba nerdeyse 2 yıldır yaklaşık 7-8 değişik firma üretiyor reklama girmesin isterseniz marka da yazabilirim . biri tanesi carrefour market de epeydir bulunuyor 1 litrelik şişelerde |
04-04-2019, 20:21 | #238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
|
Maalesef ki öyle. Ucuzda değiller satilanlar. Bende evde yapıyorum. Sadece kronik bir hastalığım var ve doktor bakteri bulaşması konusunda uyardı mutlaka steril kaplarda yapılması gerekiyormuş maya da bakteri taşıyıcısı olabilirmiş bunu öğrendim. Satılan markalar arasında Fermente mutfagim, Kombucha 2200 ,kombucça, fermente ana, Kombu çay markası carrefour da satılan marka 1 lt. Si 16.75TL. Benim bildiklerim bunlar. |
05-04-2019, 01:17 | #239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
|
pastörize edilmediğinden ve farklı türde bakteri ve mayaların bir karışımını içerdiğinden, bazı insanlarda enfeksiyonlara yol açabilecek fırsatçı bakterilerin büyümesini teşvik edebilir. Örneğin, kanserli insanlar, böbrek hastalığı veya HIV gibi bağışıklık sistemi zayıflamış olanlar, kombucha içmekten ciddi komplikasyonlar yaratabilir potansiyel olarak kontamine olmuş kombucha tüketimine bağlı olarak ciddi alerjik reaksiyonlar, asidoz ve karaciğer komplikasyonları bildirilmiştir az miktarda kafein ve alkol içerdiğinden , hamile ve emziren kadınlar da bundan kaçınmalıdır markaya bağlı olarak, kombucha'nın sadece bir porsiyonu, 7 çay kaşığı eşdeğer 28 gram kadar şeker içerebilir birçok insanda, özellikle IBS'li kişilerde sindirim sıkıntısına neden olabilecek spesifik karbonhidrat türleri olan FODMAP adı verilen bileşikleri içerir Ev yapımı kombucha çayı, bazı olumsuz sağlık olaylarıyla ilişkilendirilmiştir. Bunlar arasında en az bir ölüm, kalp durması, birkaç hepatit vakası, ciddi kas güçsüzlüğü ve kalp kası iltihabı ve kutanöz [cilt] şarbon vardır. Asitli olan kombucha çayının seramik kaplarda demlenmesinden sonra kurşun zehirlenmesi meydana geldi. Bu vakaların hiçbiri içeceğin bakteriyel kontaminasyonuna atfedilmedi, ancak yetkililer evde demlenmenin dikkatli bir şekilde yapılmaması durumunda kontaminasyonun mümkün olduğu konusunda uyardı. Özetle, kombucha çayı için yapılan birçok sağlık iddiasını destekleyen bilimsel çalışma yoktur. Uzun süreli geleneksel kullanım geçmişine rağmen kombucha çayının güvenliği konusunda endişelenmek için birçok neden var. Küçük çocukların, hamile kadınların ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin, evde ticari olarak hazırlanmış veya hazırlanmış olsunlar, kombucha çayı içmemeleri önemlidir. alıntıdır. |
04-08-2019, 12:49 | #240 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün geçen hafta Roselle çayı ile hazırladığım Kombucha çayımı açtım. Tadı çok güzel, görüntüsü de öyle. Birazdan bunun zencefilli bir versiyonunu yapacağım. Haftaya bir yorum yazarım. Günde 1 bardak içtiği takdirde Kombu çayından kimse zarar görmedi. Sn.suteresi, bakın milyonlarca insan sigara tüketiyor. Ölümcül olduğu kesin ama hala tütün ekiliyor, hala sigara fabrikaları harıl harıl çalışıyor. Devletler bu ticaretten vergi kazancı sağlıyor. Kombucha gibi masum bir şey ile uğraşacağınıza kendinize daha çok insanın kurtarılmayı beklediği bir mecra bulun. Selametle |
|
|