agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2012, 09:16   #91
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kombuçay'ı kaç yaşa kadar çocuklara verebiliriz?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 00:18   #92
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Arkadaşlar güzel bir blog sitesi buldum kombucha ile çok güzelbilgiler var...kombucha ile sağlıklı kalın... Bloğun ismi...

engin72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2012, 01:43   #93
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Ne çaymış be... Çayın aklımıza gelipte yapamadığı hiç bir şeyi bulamamışken çayın neler yaptığını sadece bir belge ile ıspatlama görevini yerine getirecek bir kişi bile bulamamış olmak oldukça hazin. siteye bu gün üye oldum kambu çayı hakkında yazılan 5 sayfalık forumun tamamını pür dikkat okudum ve " evet şu rahatsızlığım için kullandım bunlar benim modern tıp eğitimi almış doktorumdan raporum ve şimdiki raporumda budur artık sağlığıma kavuştum" diyebilcek bir kişi dahi olmayışı oldukça hazin. kambu çayı hakkında yeni muhteşem haberleri ilgi, hayret vede heyecanla bekledğimi belirtirim. ( bu arada dakika bir gol bir oldu bu çayın isminin nasıl yazıldığı bile bir muallak kambu, kombu, cambu, combu çeşitli varyasyonları olduğu belli olan ancak nasıl yazıldığı pek belli olmayan muhteşem çay)


Düzenleyen dopac_34 : 05-10-2012 saat 01:45 Neden: Yazım yanlışı düzeltmesi
dopac_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2012, 12:13   #94
/
 
Giriş Tarihi: 29-06-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 41
Arkadaşlar bence yanlış yapıyorsunuz kombu çayı dediğiniz bir mantar türü gelişmiş vakalarda kanamalara yol açar örneğin erkeklerde prostat gibi(kullananlarda daha büyüme ve kanamalar olmuştur) lütfen her duyduğunuzu doğru sanmayın mutlaka bilimsel bir araştırmaya dayandırın.
Lütfen beni yanlış anlamayın ben sadece bir ağabey tavsiyesinde bulundum.
Saygılarımla

inansay beğendi.
talu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 22:06   #95
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kombuçay'ı kaç yaşa kadar çocuklara verebiliriz?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Ve Aleyküm Selam,
Ben 1,5 yaşındaki kızıma günde 100 ml kadar. Kambu çayı 75 ml 25 ml su katarak veriyorum. Benim kızlarım elimde yapılmış çay olunca buzdolabının başından ayrılmıyorlar. Her kesin bünye yapısı farklı bu yüzden çayın etkileri farklı görülebiliyor diye düşünüyorum. Eşimin mide ağrılarına iyi geldi uzun süre ilaç kullanmayı gerek görmedi. Yengemde iltihaplı romatizma vardı. Edirne Tıp Fakültesinde tedavi görüyor. Hastalığı giderek ilerliyordu. Kan değerleri %85 kötü çıkıyordu. 5 ay önce onu bu çayla tanıştırdım ve yapımını gösterdim. Tedavisi süresince ilaçlarının yanı sıra bu çayıda tüketmeye başladı. Kan değerleri %15 inmiş. Prof. bile senin kan değerlerin bendende temiz demiş. Şu an hala kullanmaya devam ediyor.
Çayın yapımı zor değil tarife ve hijyen kurallarına uyunca bir sorun olmuyor. Ben ilk zamanlar geniş ağızlı cam kavonoz bulamayınca. Su bidonlarının kafasını keserek kullanmıştım. Fakat aynı bidonu uzun süre kullanamadım. Mantarımda küflenmeye neden oldu. Şimdi turşuluk için kullanılan 5 kg cam kavonoz kullanıyorum. Evde isterseniz kendi mantarınızı üretebilirsiniz. ben buzdolabında uzun süre beklemiş olan çayımı temiz yarımlık bir kavonoza 250 ml kadar koyup ağzını sıkı kapatmadan kapağını takarak uygun ortamı sağlayın 10-15 gün içinde mantarınız hazır. Ben bu çayla yeni tanışan biri olarak yapabildimse siz neden yapamayasınız. Çayı yapmak bizden derman Yüce Rabbimden sağlıcakla kalın.

inansay beğendi.
kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 22:25   #96
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 15
Arkadaşlar ben beş kiloluk cam kavanoz kullanıyorum. Isıtıcıda 4 lt su kaynatıp bu kavanoza dolduruyorum içine 2 su bardağı şeker katıp eritiyorum . Çaydanlığa 4 kaşık (çocuklarımın şurup kaşıklarından kullanıyorum) yeşil çayla bu kaynattığım sudan biraz ayırıp demleme işlemi yapıyorum. 15-20 dakika sonra kavanoza bu çayı döküyorum. Soğumaya bırakıyorum. Oda sıcaklığına düşünce yarım kiloluk kavanozda duran kambu çayını bu karışıma katıyorum. Mantarımı koymadan önce yıkıyorum ve mantarın düz kısmı yukarı bakacak alt kısmı biraz daha kayganımsı (elleyince nedemek istediğimi anlarsınız)gelecek şekilde yerleştiriyorum. Eğer dibe çöküp çıkmazsa endişe etmeyin 10-15 gün içinde yüzeyinde yeni mantarınız muhakkak oluşuyor. Ağız kısmına temiz bir bez veya tülbentle kapamayı unutmayın ve karanlık olması için etrafını sarabilirsiniz. Hijyen kurallarına dikkat ettiğiniz sürece bir sorun olmuyor. yeni yavrular üretmek isterseniz yarınlık kavanozlara 250ml doldurun ve ağzını sıkı kapamadan karanlık ortama koyun 10 -15 gün içinde hazır. Verdiğim ölçülerden fazla veya eksik yapmak istiyorsanız 1 lt su, 1 çay bardağı şeker ve 1 kaşık yeşil çay ve kambu çayı ile mantarı (isteyen sadece kambu çayı ilede yapabilir. Mantar oluşuyor)Çayın tadına bakarak damak zevkinize göre sonlandırabilirsiniz. Ben oluşan mantarı ve diğerinide yarımlık temiz bir kavanoza koyup. Üzerine çıkacak kadar çayından ilave edip kapağını fazla sıkmadan karanlık bir ortama bırakıyorum. Bu şekilde 1 ay civarında kullanana kadar bıraktığım oldu. Bu arada yüzeyde 3. mantarda oluşuyor. Pet şişelere süzerek doldurup buzdolbına yerleştirdim. İçerken 1 su bardağına 3/4 çay doldurup kalanını su katıyorum. (Zamanla şişelerde üreme devam ettiği için ben süzerek kullanıyorum). Benim deneyimlerim bu kadar sağlıcakla kalın.

kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 10:34   #97
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Kombu Çayı Tarifi Ender Saraç-Kombu Çayı Nasıl Yapılır Faydaları Nelerdir-Kombucha - YouTube

Ender Saraç' ta onayladı bu çayın faydalarını. Bence İzleyin...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2013, 10:55   #98
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Kombucha Çayı Nasıl Yapılır - www.lifegida.com - Dailymotion video

Burada da nasıl hazırlanacağı bilgisi var...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 19:27   #99
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Merhabalar,
Yaptığım ilk kombucha çayı oldu tadı da güzel. İkinci sefer yaptığımda bir tuhaflık var gibi. sallayınca hafif foşurtular geliyor ve köpürüyor. Acaba bozuldu mu mayalanma aşamasında?? Döksem mi? Ana mantara birşey olmuş mudur kullanabilir miyim tekrar?

justice beğendi.
fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 03:32   #100
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
15 günden fazla mayalayınca böyle oluyor. normalde 7 günlük mayalama ile de yeterince faydalı bir içecektir. 15 gün ve devamında alkol oluşuyor ve her geçen gün alkol oranı yükseliyor... tekrar mayalayabilirsiniz.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 00:23   #101
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
benim ikinci yapışım 8 gündür bekliyordu bugün baktığımda yüzeyi kaplayan mantarda küçük kurtçuklar olduğunu gördüm. beyaz beyaz. sanırım birşeyler yanlış gitmiş neden böyle oldu ve ne yapmam gerekir içilmez sanırım bu yaptığım şey.

blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 10:27   #102
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
O kurtçuklar sirke sineği olmasın? Ağzını temiz bir tülbentle örtmeliydiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 10:33   #103
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
15 günden fazla mayalayınca böyle oluyor. normalde 7 günlük mayalama ile de yeterince faydalı bir içecektir. 15 gün ve devamında alkol oluşuyor ve her geçen gün alkol oranı yükseliyor... tekrar mayalayabilirsiniz.

Üzgünüm ama bu bilgi yanlış bir bilgi. Önce alkol oluşur ve sonrasında alkol sirkeleşir ve bu işlemin geri dönüşü yoktur çünkü ortamda alkolü oluşturacak şeker kalmamıştır, sirkeleşmeyle ortamdaki keskin kolular alkol kokusu değil organik asit kokusudur.

Geçmiş mesajlarda kombu çayını yaptığım ve kullandığım zamanlarda Gıda Araştırma Enstitüsünde kombu çayının alkol oranını ölçtürdüğümü ve alkol yok denecek oranda TSE standartlarında alkol olmadığı bilgisini vermiştim. Uygun ortamda yapılan bir kombu çayı 5. günde içerisinde alkol kalmayacak şekilde sirkeleşiyor bende 5. günde ölçtürmüştüm. Sirkeleşme bekledikçe arttığından keskin sirke kokusu ile bekledikçe etki kuvvetlenmektedir.

Not: Kendinize kombu çayı hazırladığınızda rahatsızlığınıza uygun bitki çayları ile demleme yaparsanız nokta atışı ile rahatsızlığınıza uygun bir kombu çayı hazırlamış olursunuz. Örneğin kilo verdirici çaylarla kombu çayı hazırlamak gibi.

Gardenias beğendi.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 02-08-2013 saat 07:37
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 18:21   #104
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Yeni yaptığım çayı içemedim ve dökmek zorunda kaldım. Mayalanmadan sonraki 4. gün içmeye başlamıştım.Ama tadı sanki çok demli çay tadındaydı ve rengi bulanıktı. Hayret, önceki yaptığım çok berrak ve tadı da çok güzeld.i doğru mayalanan hangisi anlayamadım...Birazını sulandırıp çiçeklerime veriyorum bakalım sonuç ne olacak. Bu arada mantar isteyen 1 kişiye gönderebilirim.

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2013, 22:10   #105
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
ben kendi mantarım kurtlandığı için atmak zorunda kaldım. ağzını iyi kapatamamışım kağıt havlu ile kapatıyordum yeter li olmadı. sinek larvası da olabilir içine girenler ama görünüş çok kötüydü.
fatitoo gönderebilirseniz çok sevinirim, çok seviyordum kombucha yı atmak zorunda kalınca çok üzüldüm.

blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 08:52   #106
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Bayram izninden döndüğümde kombu mantarlarımı fena halde buldum. çayları bitmiş ve yer yer kurumuşlar

Eklenen Resimler
  
fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 21:24   #107
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
geçmiş olsun. üzüldüm mantarlar için inşallah canlanırlar tekrar.

blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 11:00   #108
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Selahattin Bey,

"Üzgünüm ama bu bilgi yanlış bir bilgi. Önce alkol oluşur ve sonrasında alkol sirkeleşir ve bu işlemin geri dönüşü yoktur çünkü ortamda alkolü oluşturacak şeker kalmamıştır, sirkeleşmeyle ortamdaki keskin kolular alkol kokusu değil organik asit kokusudur."
Selahattin bey bu asitlenen içeceği kullanmak zararlı mıdır. Döküp yenisini mi yapmak gerekir. Önceki yaptığım çayı salonda klimalı ortamda 4. gün içmeye başladım. Tadı nefisti. Ama bu defa mayaladığım mutfakta sıcakta kaldı. Sıcak dediysem klima salonda çalışıyordu ev o kadar da sıcak değildi. 2 günde foşurdamaya başladı. Ne yapmalıyım??

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 11:57   #109
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sevgili fatitoo, eğer daha önce kombu çayı içmişseniz tadını ve kendine has sirkeye çalan kokusunu da algılamışsınızdır. İşte bu tat ve koku ona has bir koku (organik asit kokusu dediğim kokuda bu koku). Bunun dışındaki renk, şekil ve tat bozulmaları kombu çayını hijyenik olamayan koşullarda hazırlanmış olabileceğinden içerisine mayalayacak yabancı mikroorganizma karışmış olmasından kaynaklanır ki bu durumda kesinlikle oluşan bu çayı kullanmayınız, zaten tüm sitelerde kendine has koku ve tat oluşmazsa kullanmayınız uyarısı vardır, bu durumda sorunu hijyende arayınız ve asla paniğe kapılmayınız ve çayınızı daha hijyenik ve uygun ortamda yeniden yapınız. Geçmişte ben 5. günde analize aldırdım ve TSE standartlarında içerisinde alkol yok sonucu çıkmıştı. İyi yaptığınızda kaldıkça tadı nefisleşiyor her şeyden önemlisi mutlaka bir kenarda kendinize devam sağlayacak damızlık bir çay bırakınız çünki benim gibi onu kaybederseniz bir daha zor bulabilirsiniz.

vetman996 ve fatitoo beğendi.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 21-08-2013 saat 08:06
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 12:37   #110
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Haklısınız teşekkür ederim. Bir kenara muhakkak ayırıyorum güzel olan çaydan. 3-4 günde yüzeyde yeni mantar oluşuyor zaten. Hatta bu mantarı birkaç arkadaşa da dağıttım sitede. En iyisi ben o çayı dökeyim. Teşekkürler...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 00:33   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
biraz önce hazırladığım çay şeker karışımının içine koydum. bakalım inşallah bu sefer kurtlandırmadan içmek nasip olacak. yalnız bu üst yüzeye gelecek kısım hakkında hiç emin olamadım böyle bi pembeye benzer bir yüzey var birde kahve gibi kahve gibi olan kısım daha parlak geldi bana o yüzden o kısmı yukarı bakar halde bıraktım inşallah doğru yapmışımdır

blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 07:29   #112
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Rica ederim ne demek. Dediğim gibi sıcak ortamda mayalandırmayın hemencecik ekşime yapıyor. ben serin yerde yavaş yavaş mayalandırıyorum ortalama 4-5 günde de içiyorum.İnşallah güzel güzel içersiniz. Üzerini kapatmayı unutmayın. Yalnız mantarın pembe kısmı yukarı bakacaktı...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 07:30   #113
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Tamam açıp değiştireyim bari o kısmı hemen

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 07:39   #114
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Önce ellerinizi iyice yıkayın ama

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 07:43   #115
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Evet aynen öyle yaptım ellerimi yıkadım güzelce sonra kağıt havluyu kaldırıp mantara takla attırdım hemen yüzeyi kaplamaya başlamıştı zaten...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

fatitoo beğendi.
blackrider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 11:40   #116
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kambu çayı mayası komşumda varmış. İşin en zor kısmı bana çay demleme olarak geldi.
Demlik ağzına kadar çayla dolunca su çok az oluyor.2 demlikle demliyorum yine de tencere dolmadı.
Haydi hayırlısı deyip giriştik bu işe ama devamını getireceğimi sanmıyorum.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 20:10   #117
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Ben kombu çayını her gün her gün demlemekten usandığım için epeydir ara verdim. yaklaşık 1,5-2 aydır mayayı kombu çaylı bir kavanoza alıp buzdolabına kaldırdım. arada kokluyorum ekşime bozulma var mı diye. İyi gibi. soğukta hemencecik üremiyor da. bakalım belki tekrar devam ederim demlemeye...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2013, 15:54   #118
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Süre bitti. Hiç sevmedim. İlk ve son oldu. Elimdekini zorlayarak içeceğim.
Kefire devam.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2013, 16:01   #119
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-07-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 12
Merhaba , elimde bir miktar mayalanmış kombu çayı var.. Çayı veren arkadaşım bu çaydan mantar üretebileceğimi söyledi ama hiçbir bilgim yok bu mantar hakkında , nasıl saklayacağımı bile bilmiyorum acaba yardım edebilir misiniz ?

Düzeltme yapmam gerekti sanırım bu çaydan mantar elde etmem mümkün değilmiş peki bu konuda bilgisi olan var mı

yaseminerisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2013, 08:27   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Çaydan maya elde edemezsin sanırım.
Elinde bir miktar maya olmalı, ondan çay yapabilirsin.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024