agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-07-2010, 14:29   #61
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Kombu çayını yapmak için tarifi üzeri yapmak [kültürsüz MANTARSIZ]

kültüre ihtiyaç olmadığı yazıyor YANİ ÇAYIN İÇİNE ÇAY KATIP MAYALAMAK

zaten sürenin sonunda kültür oluşmuyormu
[ ]

KOMBU çayını uygun ortamda tutmak kültür oluşturmuyormu

ikinci soru

[ALINTI]
Fermante edilmiş içecek ve yiyeceklere olan ilgim arttıkça yeni yeni şeyler keşfediyorum. Evde sirke ve çeşitli içecekler yapmanın mümkün olduğunu hatta ne kadar basit olduğunu öğrenince hayrete düştüm.

Kombuça

Kombuça (Japonca Kombu=Yenebilecek deniz yosunları ve Cha=Çay) isimlerinden geliyor. Kombu yenebilecek deniz yosunları anlamına gelse de kombuçanın yosunla ilgisi yok. Japon'ya da 2000 yıllık bir geçmişi var. Çeşitli bakterilerin ve ekmek mayasının simbiyotik olarak bir arada yaşadıkları bir tür oluşum. Yeşil veya siyah çayın 7-10 gün içinde fermante edilmesi ve farklı bir içecek olarak tüketilmesi için kullanılıyor. Ben Kombuçayı bir arkadaşımdan temin ettim.

Kombuça'nın tadı içindeki asetik asit yüzünden sirkeye yakın fakat sirke gibi yakıcı değil. Şeker oranı yüksek olduğu içinde içimi daha hoş bir içecek. Bilimsel araştırmalar kombuça içindeki bakterileri şu şekilde sıralıyor.

* Acetobacter xylinum
* Acetobacter xylinoides
* Acetobacter Ketogenum
* Saccharomycodes ludwigii
* Saccharomycodes apiculatus
* Schizosaccharomyces pombe
* Zygosaccharomyes (bazı otoriteler tarafından Saccharomyces familyasından geldiği kabul ediliyor)
* Saccharomyces cerevisiae (ekmek mayası)

Kombuça ayrıca Gluconacetobacter xylinum isimli bakteriyi de barındırıyor. Bu bakteri meyva suyundaki glukozu sindirerek seluloza dönüştürüyor ve yüzeyde toplanan seluloz, yumuşak mantarımsı bir doku oluşturuyor ve diğer bakteriler tarafından kullanılıyor. İşte bu mantarımsı yapıya Kombuça deniyor.

Kombuça ve sirke içindeki bakterilerin benzerliği bazı yanlış anlaşılmalara yol açsa da kombuçanın sirke olarak kullanılabileceğini hatta tad açısından çok farklı olmadıkları; kullanan kişiler tarafından söyleniyor. Kombuçanın 7-10 gün yerine 2 ay süreyle fermante edilmesi içindeki asetik asidi arttıracağından sirke yerine kullanılmasında bir sakınca yok.

Kombuça çayını hazırlamak için gerekenler:

* Kombuça mantarı
* Bir önceki yapımdan 1 bardak kombuça çayı (maya)
* 8 bardak yeşil veya siyah çay - oda sıcaklığında
* Yarım bardak şeker (**** 2 çorba kaşığı bal)
* 10 **** 12 bardak suyu alabilecek cam kavanoz
* Steril kumaş parçası ve kavanozun ağzını kapatmak için lastik

Yapılışı:

* Oda sıcaklığındaki 8 bardak çayı kavanoza boşaltıp şekeri karıştırın. Şeker iyicene erimeli.
* Kombuça mantarını ve çayını veya sırf kombuça çayını ekleyin. (pastörize edilmemiş sirke anacı bulursanız oda olur)
* Kavanozun ağzına bezi örtüp lastik ile sabitleyin.
* Kuru, karanlık, havadar bir rafa yerleştirin.
* 7 veya 10 gün içinde çay fermante olup içimi hoş bir içecek haline gelecektir.

Eğer sadece kombuça çayını kullandıysanız ve bu karışımı yeteri kadar uzun tutarsanız yüzeyde kombuça mantarı oluşmaya başlar. Bu mantarı diğer yapımlarda kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığı 18°C altına düşmemelidir. 21°C - 24°C arası kombuça çayı için en uygun sıcaklıklardır. Kombuça **** sirke yaparken metal, alüminyum kaplar kullanılmıyor. Asit ile çözülen metaller zararlı olabilir. Ben 2 litrelik cam kavanozlar kullanıyorum.

DİKKAT

Eğer bu tarife göre kombuça yapıyorsanız ve yüzeyde mantar üstünde yeşil/siyah renklerde küf oluştuysa bu kontaminasyon olduğuna işarettir. Kombuça mantarı üzerinde gelişebilen ve Aspergillus familyasından gelen bu bakteriler aflotoksin ve mycotoksin isminde zehirler üretirler ve bu zehirlerin hepatit hastalıklarından dolayı oluşan karaciğer kanseri ile bağlantısı olduğu saptanmıştır. Kontamine olmuş kombuça ve ondan yapılan içecek kullanılmamalı ve imha edilmelidir. Yaptığımız her işte olduğu gibi hijyen ve sterilize kurallarını en önde tutun. Cam kavanozlar ve kapakları kullanımdan hemen önce 10 dakika kaynatılmalı ve yeterince soğuduktan sonra hemen kullanılmalıdır. Kavanozların hava ile teması mümkün olduğunca az olmalıdır.

Günde bir, kavanozu yavaşça sallayarak kombuça mantarının üst yüzeyinin alttaki su ile temas etmesini ve böylece sterilize olmasını sağlayarak kontaminasyon ihtimalini en aza indirebilirsiniz. Peynir yapımında kullanılan bakteriler ise sirke ve kombuça için tehlike arz etmez ve güvenlidirler. Benim odamda hem peynirler, hem sirke hemde kombuça aynı yerde duruyorlar [ALINTI]


Düzenleyen ord.prof : 21-07-2010 saat 16:06
ord.prof Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2010, 15:43   #62
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Kafa karıştırıcı vede çok zormuş gibi bilgilerden kaçınalım
uyarılar tamam ama
sadelik ve kolaylık güzel olur değilmi

Su, çay ve şekerin fermantasyona uğratılmasıyla oluşturulan bir çeşit mantardır. Kimileri tarafından "çay şarabı" da denilmektedir. "Acetobacter xylinum" bakterisi ve "saccharomyces cerevisiae" mayasının simbiyontudur. Şekerli yeşil çay karışımını fermante ederek kombucha çayının üretilmesi sağlanır. Burada önce "saccharomyces cerevisiae" şekeri alkole dönüştürür, sonra da alkol "acetobacter xylinum" tarafından çayın içindeki terapötik etkili kimyasallara dönüştürülür. Bu kimyasalların arasında "usnik asit", glukonik" ve "glukuronik asit" ile "vitamin b" ve "vitamin c", antibiyotik etkili bazı maddeler bulunur. Kombucha çayı 1%'den az alkol içerir.

Kombu Çayının oluşumu aşamasındaki fermantasyon süreci sırasında, karmaşık bir biokimyasal dönüşüm meydana gelir. Mikroorganizmalar tarafından üretilen enzimlerin sebep olduğu kimyasal bir değişimdir bu. Siyah çay ve şeker fermante edildiklerinde, sıvının yüzeyinde, suda yaşayabilen bir mantar belirecektir. Bu henüz zar şeklinde bir mantardır. Bu sembiyoz, maya hücrelerinden ve çeşitli, sağlıklı ve koruyucu bakterilerden oluşmaktadır. Bu mantar; "sirkenin anası", "Manchurya Mantarı" ya da "harika mantar" olarak bilinir. Mantar beyaz lastiğe veya pancake'e benzer. Bir tane oluşturmak ya da bir kültür elde etmek, tonik geliştirmede ilk adımdır. Fermantasyon ve oksidasyon süreci sırasında mantar, şeker ve çayla beslenir ve sonunda, sıvının içinde çok az miktar şeker kalır. İçilmeye hazır olan toniğin içinde % 1 oranına yakın miktarda alkol ve % 3 oranında şeker vardır. Fermantasyonun iki anahtar metabolizması, glükronik asit ve laktik asittir.

ord.prof Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2010, 15:08   #63
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
2 litre yapmistim.Kisa surede bitti. Soguk gazli icecekler yerine tuketildi.
Bu sefer 4 litreden yaptim,olgunlasmasini sabirsizlikla bekliyorum.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2010, 21:21   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Takipdeyim.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2010, 21:50   #65
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Kombu mantarinin uretilmesi icin ne kadar beklemeli?
Kombu cayini, mantarsiz 15 gunden beri bekletiyorum.Henuz, uzerinde peltemsi madde olusmadi.(Mantarli olarak, 5-7 gun arasinda cay oluyor. )

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2010, 08:08   #66
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Hayırola,

Daha ilk mesajınızda etrafa umutlar saçmışsınız. Fakat en azından birbirine yakın bu üç olay için bir kaç belge ekleyebilirdiniz. Daha inandırıcı olurdu. Özellikle kendi kistlerinizle ilgili ilk teşhis bilgilerini içeren tahlil, film, ultrason vb. ve iyileştikten sonraki sonuç bilgileri.

Yoksa forum ortamında bu tip bilgilere her zaman kuşku ile yaklaşılıyor. Sadece pazarlama tekniği olarak bu tip sağlık hikayelerini anlatan bir çok arkadaş var zaten. Birde kombucha paylaşımını nasıl yapacağınızı belirtmemişsiniz.

Bende Kombucha tüketiyorum ama bugüne kadar elle tutulur gözle görülür bir etkisini henüz görmediğim için yazamıyorum. İyileştirici özelliği ile ilgili belgelendirmeyi yapabilirseniz çok memnun olacağım.

Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2010, 12:38   #67
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Bu çayın ölçülmüş yararları nelerdir? En başta ömrü uzatır diyor. Sadece bunu okuduğumdan, gergedan boynuzu, kaplan testisi, kırlangıç tükürüğü gibi maddeler aklıma geldi. Bu da öyle bir şey mi?

Kimin ömrü 70 seneydi de, bu kavanozdan içtiği için 71 sene yaşadı?

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2010, 13:31   #68
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Dilin kemiği yok. Yalandan kim ölmüş ki. Her derde deva diyorlar. Bende tedavi edici özelliğinden bizzat faydalanmış birinin bu olayı belgelendirmesini bekliyorum. Ömrü uzatmasını boş verin, bilinen herhangi bir hastalığı tedavi ettiğini belgelesinler yeter.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2010, 14:34   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Aslında bu işlerde ince bir pazarlama taktiği yürütülüyor. İşin içine biraz bilimsel sos, biraz tıp bilgisi, biraz da çarpıcı bir kaç söz eklenerek çok güzel pazarlanıyor. Nasıl olsa son yıllarda doğal beslenme ve doğal ürünler revaçta. Birde bilinen bütün tıp teknikleri işe yaramayınca bu tür ürünler alternatif olarak kurtuluş umudu olarak yansıtılıyor.

Yaşı geçkin olanlar anımsayacaktır, bir Zakkumcu Ziya vardı. Kansere zakkumla çare bulduğunu söylüyordu. Şu an Amerika'da ve bir ilaç şirketinde çalışıyor. Henüz kansere çare de bulmuş değil.

Yanlış anlaşılmasın bu tür alternatif ürünlerin hiç bir işe yaramadığını söylemiyorum. Sadece söylendiği kadar etkili olmadıklarını ve iyice ilerlemiş vakalarda çözüm olmadığını söylüyorum. Alternatif tıp sadece bağışıklık sistemini güçlendirir. Herhangi bir hastalığa yakalanmanızı, vücudun direncini artırarak engeller. Ancak ilerlemiş vakalarda çözüm değildir.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2010, 18:21   #70
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bizim ailede bir tek, kabizlik problemini cozdu desem;
Acemi Ustam, yine dogrusunu yazdi. Alternatif tip, sadece bagisiklik sistemini guclendiriyor.
Ben, 6 aydan beri tuketiyorum.Pek dise dokunur bir faydasini hissetmedim;
Yalniz, sicak yaz gunlerinde buzdolabindan cikinca rahatlatici bir etkisini hissettim. Yani, asitli icecekler yerine cay daha iyi gelmisti.
O na bakarsaniz, 3 sene boyunca kefir de tukettim;
Sonuc; bende bilmiyorum

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2010, 10:33   #71
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
saglıklı bir insanın ben su ilacı **** bitkiyi alıyorum faydasını görmedim demesi ilginç. Bir sorununuz olmadan nasıl aradaki farkı bilebilirsini zki. Kombu yu kullandım ve kullanan pek çok kişi tanıyorum oldukça faydalı bir ürün.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 22:07   #72
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sn. Fikirci; Kombuca cayinin sizde gercekten ne gibi faydalari oldu ?
Ben, yazdan beri kullaniyorum, saglikli oldugumda pek soylenemez.
Kefir kullandim, kemik erimem had safhada cikti; Ilaclarimi rapor ile aliyorum.
Acaba, kombu cayi kemik erimesine iyi gelirmi ?
Ben denedim, pek bir faydasini bulamadim.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 00:45   #73
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sn. Fikirci; Kombuca cayinin sizde gercekten ne gibi faydalari oldu ?
Ben, yazdan beri kullaniyorum, saglikli oldugumda pek soylenemez.
Kefir kullandim, kemik erimem had safhada cikti; Ilaclarimi rapor ile aliyorum.
Acaba, kombu cayi kemik erimesine iyi gelirmi ?
Ben denedim, pek bir faydasini bulamadim.
bir dogal urunun her seye iyi gelecegi **** her hastada aynı etkiyi gösterecegi diyebir sey söz konusuolamaz.
size iyi gelmedi diye yararsız ilan edilemez. .
yani kombu çayı sizin kemik erimenize iyi gelmedi tu kaka
.
kombu çayı eklem agrılarına ve romatizmaya iyi geliyor. faakt siz romatizmanın son aşamasında 88 yasındabiriyseniz ve kombu size iyi gelmediyse bu işe yaramadıgı anlamına gelmez. yogunlaştırılmıs acil tedavi gerektiren bir hastalıgınızı dogalurunlerle tedavi edemezsiniz bu bu işin ruhuna terstir.
temelde dogal beslenme ve alternatifurunler koruyucu helimlik ve basit hastalıklarınbaslangıc aşaması için geçerlidir. işin dogasıda budur.
bendeki etkisi budur.
dogal tedavi nedir ne degildir nasıl uygulanır bilmeden
iyi kötu tu kaka yad a mucize denemez bunlar dusuk dozlu duzenleyici besinler. siz had safhadaki ilerlemiş hastalıklrınızı bu tip urunlerle iyileştiremezsiniz. kombu kefir vs gibi seyler kullanmak ve dogal beslenmek bir yaşam tarzıdır.
kanser **** MS olunca son dakikada akla gelecek çareler degil.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 08:57   #74
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. fikirci,

Sevgili sındırgılı' nın kombucha çayını tu kaka ettiğini sanmıyorum. Bütün herkes gibi o da belki bir derdine çare olur umudu ile kullanmış zaten. Bütün merak ettiğimiz derdine deva bulmuş bir arkadaşımızın çıkıpta başından geçenleri anlatması, mümkünse ve elinde hastalığının gelişimi ile ilgili rapor ve kontrol sonuçları varsa bizlerle paylaşması. Yoksa internet ortamında öyle yazılar var ki. Her derde deva. Sanırım sizde okumuşsunuzdur.

Hemde ne hikmetse bu deva bulanların hepsi şu an satış yapanların ya babası, ya annesi ya da dedesi. Kimisinin görmeyen gözleri açılmış ya da kötürüm olanlar ayağa kalkmış yürümüş. Diyelim ki iyileşmesini istediğiniz bir derdiniz veya canınız kadar sevdiğiniz bir yakınınızın bir derdi var. Son çare olarak bu dertlerine deva bulmuş insanları arıyorsunuz. Belki sizin çektiğiniz acıları daha önceden yaşamış ve şimdi deva bulmuş biri olarak en azından tanrıya olan gönül borcunu ödemek için belki bu keşfettikleri devayı sizinle paylaşmak, derdinize çare olmak isterler diye umuyorsunuz.

Heyhat! Nerede öyle insanlık. Makul bir rakam olsa ona da eyvallah, belki o mantarı üretmek için belki bir takım maliyetlere katlanıyorlardır. En azından bu maliyeti karşılamak için bu parayı talep ediyorlardır diye anlayışla karşılarsınız. Ama öyle fiyat söylüyorlar ki ağzınız açık kalıyor. Vazgeçecek gibi olduğunuzu anlayınca fiyat yarı yarıya düşüyor. Bu ne çirkin pazarlıktır biliyor musunuz? Konu birde sağlık olunca.

Halbuki kombucha çayı demlemiş ve kullanmış biri olarak, bu mantar zaten siz istemesenizde çoğalıyor ve bedava verecek yer bulamazsanız kaldırıp çöpe atmak zorundasınız. Aynı şey kefir için de geçerli. Eşinize dostunuza dağıtmazsanız bir süre sonra koyacak yer bulamıyorsunuz. Sağlık üzerinden böylesine ticaret niye? Tamam, para da alınsın ama insanların duygularının ve zaaflarının böyle sömürülmesini uygun buluyor musunuz?

EnquiRe ve inansay beğendi.

Düzenleyen Sarıcan : 09-01-2011 saat 14:02
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2011, 14:37   #75
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
haklısın sarıcan
belki bu konuda vurgulanması gereken şu...
alternatif tedavi tekbasına bir tedavi degildir.
dogal urunler rafine edilmedikçe dusuk seviye etken madde bulundururlar.
dolayısıyla bu tip urunler ancak bir yaşam tarzı olarak terciğhe dildiginde koruyucu **** iyileştiriciolurlar.

kefiri yıllardır kullanırım kefirin içindeki bakteriler belli. ölculmus biçilmiş seyler. anabolkizan yani hucre yapıcı etkisi ve aynı zamanda bagırak florasını olumlu bakteriler açısındna zenginleştirmesi zaten bilimsel olarak tespit edilkmis seyler onun ötesinde iyibir serinletici içecek baska bri sey söyleyemem

kombu ya gelince.
bir suru sey söyluyoırlar.
meniskus problemi olan biriyim. ve dizlerimde belli miktarda aşınma söz konusu. kombu kullandıgım dönemde agrılarımda azalma ve hareketlerimde rahatlamaya sahit oldum. teknikolarak 10 yıl önce ameliyat olmalıydım. simdiye kadar erteledim. benim gözlemledigim etkisi budur.

onun ötesinde
kanser oldum.
ms oldum. yok 14 yıllık ülserimvar bana çare derseniz... hayır dogal tedavi bir koruyucu hekimlik dalıdır.


bu işten çıkar saglayanlara gelince.
o lanet sektörun içinde bulunmus biriolarak. tvlerde her gun çıkıp insanlara akıl verenbazı adamlrın o programalara çıkabilmek için yapımcılara paralar ödediklerini sahsen biliyorum.
hiçbirine zerre kadar güvenmem.
kombu bir dönem modaydı simdi pek bulunmuyor ve uyanıklar bundan para kazanıyor.
buişler hep böyle olmustur ve olacaktır.

inansay beğendi.
fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 07:44   #76
Ağaçsever
 
metintekin143's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: Karaman
Mesajlar: 51
selamlar, herkesin mutlu ve güzel bir 2011 dileği ile,

çeşitler okadar arttı ki ne yiyip ne içeceğimizi şaşırdık, yinede bulgur pilavı soğan yiyip ayran içen eski kuşak kadar enerjik değiliz diye düşünüyorum

OSMAN45 beğendi.
metintekin143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 20:44   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Öncelikle uzun zamandır şifalı bitkilerle uğraşmamın sonucu olarak şunu kesin bir şekilde söyelebilirimki bir kişiye faydalı olan bir çay bitki ve ya başka birşey bir başka kişide aynı etkiyi gösterecek diye birşey yok.Sadece bitkilerde değil özel olarak yıllarca uğraşım ve birikmler sonucu hazırlanan ilaçlarda dahi bu böyledir.Bana iyi gelen bir ilaç bir başkasına alerji yapıp veya daha başka hastalıklara sebep olabiliyor.
Kaldıki yararını tek bir belge ile bile forumda kanıtlanmadığı için bence uzak durulması lazım. Bitkiler dünyasındada bu böyledir birisi bir şeyler söyler ardından büyük bir akım başlar ve sonra gün gelir buda biter mantık diyorum dikkat edilmesini söylüyorum saygılar


Düzenleyen Mete Tiren : 06-11-2011 saat 07:26
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 14:23   #78
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Doğadan uzaklaştıkça hastalıklar çoğalır, şimdiki Tıp malesef hastalıkları kontrol altına alamayıp tedavide edemiyor, bugünkü Tıpın önemli iki başarısından bahsedebiliriz, bunlardan 1.si Teşhis Koyma, 2.si ise Cerrahiyattır, bunun dışında kalan hastalıkları kökten tedavi edemiyor. Örnek olarak : Alerji, Yüksek Tansiyon, Şeker, gibi çoğaltabiliriz. Tedavi bir bütüntür, vücuttaki ağrı-sızı gibi bir hastalıktan kurtulmak için birden fazla metod uygulamak lazım, tek bir ilaçla, tek bir bitkisel ürünle hastalıkları tedavi edemeyiz. Sorunun çözümü için birden fazla yöntem ve argümanı bir arada kullanıp ve sabredersek hastalıklardan kurtulabiliriz, doğanın mantığına göre yaşamaya gayret gösterirsek, kolay kolay hastalanmayız ve hastalıklardan hızlı bir şekilde iyileşebiliriz, birazda pozitif düşünce gücümüzü de işin içine katabiliriz, insan dünyaya acı çekmek için gönderilmemiş, yaşamak için gönderilmiş.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2011, 12:23   #79
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
Merhabalar ben yeni üye oldum, birşekilde kambu çayı temin ettim ancak mantarım bir kaç denememde de küflendi. Bunu nasıl engelliyebilirim? Lütfen bana cevap verin.

UMUYAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2011, 13:35   #80
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Çayın içerisinde küflenen mantarı alın atın imkan dahilinde iyi dezenfekte oettiğiniz yetiştirme ortamınıda değiştirin ama çay aynı kalabilir, mantarınız sağlıklı oluşacaktır. Endişe etmeyin çay ilede kombu çyı demlenebiliyor. Ayrıntılar www.kombu.de adresinde Turkish linkinde...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 12:30   #81
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
Merhaba Selahattin bey, aldığım kişi onun mantarının hiç küflenmediğini söyledi bana ama benimki 2-3 denememde de küflendi. www.kambu.de linkini daha öncede incelemiştim tamda ona uygun yapıyorum, ama küflenmenin neyden kaynaklandığı hakknda birşey yazmıyor. Kitabını incelemek lazım ama Türkçe çevvirisi galiba malesef yok. Küflenmenin önüne nasıl geçebileceğimi bilmiyorum.

UMUYAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 22:20   #82
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Küf demek ortamdan bulaşıyor demek mutlaka havadan ya da yetiştirme kabından kaynaklanır. Kabın ağzına yerleştirdiğiniz tülbent te benzer etkiye neden olabilir ama illaki dikkate almadığını materyal ya da çayı demledğiniz ortam buna sebep oluyor.

inansay beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2011, 22:01   #83
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Bu başlığı açalı epeyce oldu. Zaman içerisinde çok enteresan şeylerle karşılaştım, çok kişiye mantar gönderdim ve gerçekten çok ihtiyacı olan insanlar benimle irtibat kurdu. Gönderdiklerimden mantar üretenler oldu üretemeyebler oldu, çok dua ve teşekkür edenlerde oldu. Bir kaç satışla ticari olarak başlamış olsamda satıştan yüksek fiyattan etik gelmediği için ve hakkımda yapılan maliye şikayetinden sonra vazgeçtim, vicdanımı rahatlatacak miktardan fazlasını da dağıttım hatta eşimle kavga edene kadar (evi kokuttuğum için ).

Mikroroganizmik yapısıyla bu başlıkta tartışmalara da neden oldu. Bir kaç doktorla durum değerlendirmesi de yaptım açıkçası olabilecek hatalar insan hayatı demek.

Doğrusu ve hakkaniyetlisi bu işi gerekli ruhsat dahilinde üreten satan insanların yapması zira ben bile üretirken defalarca dorunlar yaşadım, esas ürünü üermeyi başarsamda öğrenene kadar neyi düğü belirsiz görtüntüler çıktı hatta bir ara mantarı da kaybettim gönderdiğim insanlardan tekrar temin ettim.

Geçen hafta Kombuçay Web Sayfası nın Bursa bayisi benimle irtibat kurdu, olayın enine boyuna boyutlarını sorguladık, rushatsız üretip satanlara karşı haklarını arayacaklarını özellikle belirttiler ve hak verdim, bu başlığı açmanında verdiği sorumlulukla izninizle ben kombu çayı arayan herkesi tanıştığım bu insanlara yönlendireceğim zira hem hakkaniyet adına hemde sorumluluk anlamında mürcaat edilecek bir merkez olması adına böyle bir durumu şart görüyorum ki olayın vebali üzerimden kalksın.

Kombuçay Web Sayfası sitesinden merkezleriyle ile irtibat kurabileceğiniz gibi benim tanıştığım Bursa bayisinin adresini veriyorum ki bu başlığın etkisini hissetsinler hemde agaclar.netin hakkaniyetini koruyalım.

Belki kullancılar belli bir ücret verecekler ama sorun durumunda müracaat edecekleri bir merci ve yaptığı işi belirli bir sorumluluk içerisinde yapan insanlardan ürün almış olacaksınız. Çalıştığım işyeri itibariyle gerek ilaç ve gerekse gıda özelliği gösteren bu üründen dolayı bu işin sorumluluğunu ciddi düzeylerde görüyorum. Merkezi tanımıyorum ama Bursa bayisine Selahattin YILMAZ yönlendirdi derseniz size yardımcı olacakları sözünü aldım. Lütfen gerektiğinde ürün üretim izin, ruhsatlarını ve belgelerinide da isteyiniz ki bu işin sorumluluğu ve vebali üzerimden kalksın.

Kombuçay Web Sayfası

inansay beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 23:40   #84
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Sayın Selahattin YILMAZ'ın son yazısından sonra arama motoruyla bulduğum, kombu çayını üreten iki firmaya e-posta gönderdim ve bilgi istedim.

Yaklaşık on gün olmasına rağmen, tarafıma hiç bir şekilde dönüş olmadı. Firmaların web sitesinde bir sürü izin belgesi, ruhsat, kalite belgesi tanıtılıyordu.

Sağlıkla ilgili bir ürünü üreten firmaların duyarsızlığı beni düşündürdü. Önümüzde ki hafta başta bu firmalar olmak üzere varsa diğer üretici firmaları yurtiçi-yurtdışı kullandıkları belge, ruhsatlarıya beraber sorgulayacağım ve sonucu bu sayfalarda üyelerimize bildireceğim.

Sonrasını hep beraber göreceğiz. Üye arkadaşlarımızı bu yönde uyarmak istedim. Çok iyi araştırın. Sonrasın da kullanın. Ürün kötü değil.

Ama aldığınız, almayı düşündüğünüz ürün o şartları taşıyormu? Sorun o. Gerisi size kalmış.

Saygılarımla.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 15:39   #85
Ağaç Dostu
 
ngunduz71's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 375
Merhaba,
kombu çayını bende uzun süredir kullanıyorum.ara verdiğim dönemlerde oldu fakat mantarlarımı sürekli şekilde aktif tuttum.mantarınızı sağlıklı tuttuğunuz sürece hiçbir sorunla karşılaşmıyorsunuz.(küf,koku vs.)
mantara temas ettirdiğiniz tüm ekipmanınızı kaynar su ile iyice temizlemiş olmalısınız.Belli zaman aralıklarıyla mantarınızı 5-10 dakika suda bekletebilirsiniz.(iyice kaynatılmış suyunuzu soğuttuktan sonra hazırlanan bu su ile işlemi yapmalısınız.)

Bu güne kadar bende çok kişiye dağıttım,üçretsiz olarak.içeceğiniz kıvama geldiğinde içmeye başlıyorsunuz ama gün geçtikce daha sert bir içecek haline geliyor,sirkeyi aratmıyor.Firma buna nasıl bir çözüm buluyor.kargo gönderildiğinde yol şartlarına göre içeceğiniz size nasıl ulaşır bilemiyorum.üretimi çok kolay olmasına karşın satış fiyatları yüksek.

inansay beğendi.
ngunduz71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 00:52   #86
Ağaçsever
 
Baypolen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2009
Şehir: kayseri
Mesajlar: 51
merhaba arkadaşlar
bu işin acemisi olarak, kombu çayında oluşan küf mantar gibi zararlıların sonraki hazırlanan çaylara taşınması mümkün mü ?
elinde ücretsiz göderebilecek kombu çayı mantarı olan var mı ? şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum

Baypolen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 00:58   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 204
Sayın ngunduz71;

Kombu çayını uzun süredir kullandığınızı söylüyorsunuz. Ne gibi faydalarını gördünüz, açıklarsanız sevinirim.
Hatırlıyorum seneler evvel çok modaydı, hemen hemen herkesin evinde vardı. Ben de bir şekilde edinmiştim yanlız içtikten sonra aşırı uykum geliyordu, o zamandan bunu hatırlıyorum. Fermantasyon süresi uzuyunca içindeki alkol oranı artıyor.Uykumun gelişi bu sekilde açıklanabilirmi. Ya da bu normalmidir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de ertesi güne çok zinde kalktığımı hatırlıyorum.

istanbul99 beğendi.
alanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2012, 14:42   #88
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alanur Mesajı Göster
Sayın ngunduz71;

...Fermantasyon süresi uzuyunca içindeki alkol oranı artıyor..
şu an mantarı elimde yok ama kendim ürettiğim dönemde aklımı alkol dolayısıyla helal haram oluşu konusunda çok karıştırdıklarından dolayı analiz yaptırdım ve TSE standartlarına uygun sonuç veren 2 ayrı analiz yöntemiyle kombu çayını yapımının 5. gününde alkol oranı tespit edilemeyecek kadar yok çıkmıştır. Bu konudaki aklı karşıklıkları ve karıştıranları çok maalesef.

inansay ve alanur beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2012, 08:19   #89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: kayseri
Mesajlar: 1
kombu mantarını elde etmek için biryerde kombu çayını 7-8 gün temiz bir cam kavanozda ağzına pamuklu temiz bir bezle kapatarak oda sıcaklığında karanlık ortamda bekletin diye yazıyordu deneyen varmı bunu acaba

yahmat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 23:52   #90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 15
Kambu çayını merhabademograsi isimli birinden teminettim. Eğer etrafınızda kambu çayı kullanan biri varsa 1 su bardağı çay ricaedin. Onu temiz bir kavanoza koyup ağzını çok sıkmayın. Karanlık biryere koyun. 10 gün içersinde deniz anasına benzeyen saydam bir tabaka oluşacak. Oluşmaz diye endişe etmeyin. Ben uzun süre buzdolabında bulunan çayımdan denedim ve üreme devam ediyor. Dikkat edilmesi gereken kullanılan eşyaların temiz olmasına dikkat edin. Bende kambu mantarıyla yeni tanışan biri olarak. Şuan elimden geldiğince ürettiğim mantarları çevremdeki insanlarla paylaşıyorum. Yabancı sitelerde video gösterimlerini izlerken bazıları su bidonlarını kullanıyorlardı. Bende geniş ağızlı cam kavonoz bulamadığım için 5 kg lık su bidonunun kafasını keserek kullanıyorum. Dezenfekte içinde deterjan yerine elma sirkesinden yararlanıyorum.

inansay beğendi.
kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024