agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler ve Sağlığımız (http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/)
-   -   Tohumların Şifalı Etkisi ("SUJOK Tohum Terapi" öğrenmek ister misiniz?) (http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/30529.htm)

Mine Pakkaner 02-03-2013 00:34

Tohumların Şifalı Etkisi ("SUJOK Tohum Terapi" öğrenmek ister misiniz?)
 
5 Eklenti(ler)
Sizlerle yeni bir konu paylaşmak istiyorum. Aylardır tohum paylaşıyoruz, gönderiyoruz, alıyoruz. Yıllardır tohumları ekiyoruz, izliyoruz, öğreniyoruz, öğretiyoruz.

Peki tohumların şifa etkisini ne kadar biliyoruz.
Yepyeni bir uğraş içindeyim. Sujok akupunktur terapisi alıyorum, bu arada çok ilgimi çektiği için konuyu öğreniyorum, eğitim alıyorum, uyguluyorum.
Önce tedavi alarak başladığım uygulamalar o kadar ilgimi çekti ki, bir süre sonra kendime yardımımın sürdürülebilir olması için ne yapabilirim diye düşündüm. Bu arada sujok akupunkturu öğrenmek ve basit düzeyde kendine uygulamak için illa doktor olmak gerekmediğini de keşfettim (Ancak profesyonel hizmet bazında bakılınca, hem doktordan hem de doktor olmayan terapistten tedavi aldım, arada fark çok.).

Bu kez öğretmen arayışım başladı. Yurt dışında pek çok kurs hatta özel akademi var bu konuda. Ülkemizde akademi kurma çalışmaları olduğunu öğrendim ama onu beklersem sürse uzayacaktı. Eğitim veren hocalar olduğunu duydum. Hoca buldum ama bir türlü zamanlarımız tutmadı, hoca bir türlü 1. seviye eğitim vermedi. Arayışımı sürdürünce nihayet öğretmenimi buldum ve hemen 1. seviye eğitimi aldım. Artık 2. seviyeye başlama düzeyine geldim. Kısa süre içinde işten vakit arttırıp 2. seviye eğitim alacağım.

Kısaca SUJOK öğreniyorum.

Öğrendiklerimin ve uyguladıklarımın bir kısmı da tohumlarla ilgili. Tohumlarla ilgi olan herşey de agaclar.net dostlarıyla ilgili. Öyleyse paylaşalım, öğrendikçe anlatalım. ;)

Sizlere tohumların şifa için kullanımı ile ilgili, kendinize ve çevrenizde dostlarınıza yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz yöntemi anlatmadan önce kısaca sujok nedir diye bir bakalım;

Kore dilinde Su kelimesi el, Jok kelimesi ise ayak demektir. Kısaca sujok el ayak terapisi olarak adlandırılır. SU JOK Terapi yöntemini ise Güney Koreli Profesör Park Jae Woo keşfetmiş. Hem batı hem de Çin tıbbını bilen ve yakından takip eden Park Jae Woo, organlara uygun noktaların bütün vücudumuzda bulunduğunu, el ve ayakların organları çok kolay çalıştırdığını fark etmiş. Bu durumda el ve ayaklarımız bizim bedenimizin birer uzaktan kumandası gibi düşünülebilir.

Peki elimize (ayağımıza) vücudumuz nasıl yansır?

Baş parmağımızı başımız ve boynumuz olarak kabul edelim. Avuç içimize tüm iç organlarımız yansır, parmaklarımıza da kol ve bacaklarımız. Baş parmağımızı elimizin yan tarafından kaldırıp bileğimize çevirsek insan bedeninin şeklini aynen görürüz. Şöyle;

Eklenti 374153

Peki bu yansımada hangi bölge nereye denk gelir?

Eklenti 374154

Acaba iç organlarımız nasıl yerleşir?
Eklenti 374155

Elimizin ve ayağımızın içine, yani avucumuz ve tabanımıza vücudumuzun ön yüzüne, içine yerleşir. Buna yin bölgesi denir. Vücudumuzun arkası ise elimizin ve ayağımızın üst, dış kısmına yerleşir. Buna da yang bölgesi denir.

Bunları niye öğreniyoruz, çünkü tohumları nereye uygulayacağımızı bilmemiz gerek (İnanın size çok pratik anlatıyorum, hocam bunu en ince noktasını bile gözü kapalı bilelim diye bize nasıl detay vıdık vıdık anlattı anlatamam :eek: )

Burada da elin iç ve dış yüzüne vücudun yerleşimi detaylı gösteriliyor (Ayağı sonra anlatırım, el başlangıçta daha kolay).

Eklenti 374171

Elimizde ve ayağımızdaki gösterdiğim bu yansımalar sujok'ta ana sistem denilmekte.

Tohumla tedavi kısmına geçmeden önce bilmemiz gereken önemli bir vücut yansıması daha var. Bu da parmaklarımızda. Sujok'ta bu yansımaya "böcek sistemi" deniliyor. Bu her bir parmağımız için aynı. Yani 20 parmağımızın her biri tek tek bütün vücudumuzu temsil ediyor (Daha ana sistemi anlıyorduk böcek nereden çıktı demeyin, bir de mini sistem var, sırasını bekliyor, o da geliyor...)

Peki vücudumuz parmağımıza nasıl yansıyor? İşte böyle;
Eklenti 374178

Konuya bu şekilde bir başlangıç yapmadan size uygulamaları anlatma imkanım yok kusura bakmayın, birden üzüm çekirdeği, elma çekirdeği, nar çekirdeği, ceviz diye başlayamadım ;). Sorularınız olursa cevaplarım.

Not: Anlatımlarda kullandığım diyagramlar Prof. Dr. Park Jae Woo' nun Su Jok Tohum Terapi kitabından alıntıdır.

Tura 02-03-2013 07:01

İlginç bir konu.

Bir tanıdığım vardı, çıplak ayakla çakıl taşlarının üzerinde yürürdü. Neden bunu yapıyorsun diye sorduğumda, ağrılarıma iyi geliyor derdi.

Bu şu demek mi acaba?
Böyle yapmakla, ayak tabanı altında vücudun yansıması olan bölgelere masaj mı yapıyordu?

Ama benim, sizin bu anlattıklarınızda tohumun şifa etkisi daha çok ilgimi çekti.

Konuyu takip edeceğim.

Mine Pakkaner 02-03-2013 08:59

Aynen öyle, yansıma bölgelerine masaj yapıyor tanıdığınız kişi. Ayrıca taşların da şifa gücü yüksektir. Onlar toprağın, havanın, suyun, güneşin, rüzgarın, gece ve gündüzün hepsinin etkisine maruz kalır ve enerjilerini emer. Bir de kendi içindeki ana kayacın elementleri ve özellikleri var.

Tohumlarla terapiye geçmeden önce kısa bazı temel bilgiler daha vereceğim ki, bu başlık uygulamalı olarak da işe yarasın. Üyelerimiz hangi tohumu nereye nasıl uygulayacaklarını kısaca pratikte bilsinler. Üstelik sadece tohumlar değil bazı bitki parçacıkları da uygulayacağız, dallar, yapraklar gibi.

Mine Pakkaner 02-03-2013 09:26

1 Eklenti(ler)
Parmaklarımıza yansıyan böcek sistemi elimizde genel olarak bu şekilde görünür. Düşünün ne çok tedavi noktamız var.

Eklenti 374196

Benim kişisel hedefim daha az ilaç kullanıp daha çok doğadan şifalanmak. Şifalı bitkileri ağızdan da alabiliriz ama, onların da ilaç etkisi olduğunu unutmayalım, doğru bitki, hatta bitkinin doğru kısmı, doğru doz, doğru toplanma zamanı gibi önemli pek çok konu var.

SUJOK tohum terapisinde ise bunların önemi yok, yanlış veya eksik birşey yaparsanız kendinize zarar vermeniz imkansız. Çünkü sujok tohum terapi uygulamayı yanlış noktaya yaparsanız çalışmıyor. Doğru noktaya yanlış uygulama yaparsanız yine çalışmıyor. İnsana zarar verecek hiçbir uygulama çalışmıyor. Kısaca bu metotla güvendeyiz. ;)

seleste 02-03-2013 10:29

Çok ilginç bir konu. Kabataslak birşeyler biliyordum bu konuda : Bebeklere ve hamilelere ayak masajı yaparlar, oğlum bebekken gazlı olmasın rahat uyusun diye sık sık yapardım.

Tohumlarla ilgili bağlantısını ilk defa duyuyorum. Merakla bekliyorum.

Mine Pakkaner 02-03-2013 11:52

Bazı bebekler parmak emerler, hatta ayak baş parmağını bile emen bebek görürsünüz, bu bebek için çok rahatlatıcı ve şifalandırıcı bir faaliyet. Bebek içgüdüsel olarak bunu yapmakta.

malbman 02-03-2013 12:26

Çok ilginç bir konuymuş. Bir de Mine hanımın içten anlatımıyla birleşince, bu başlığın müptelası olacağız sanırım :p

Teşekkürler Mine hanım. devamını merakla bekliyorum.

Mine Pakkaner 02-03-2013 13:04

2 Eklenti(ler)
Peki sol avuç içimize bakalım, parmaklarımız başaşağı konumda , başparmak yukarıda. Bu durumda vücudumuzun solu neresi? Elimizin sol tarafı değil, bunu unutmayalım.Elimizi ayrı bir birey olarak düşünelim, yüzyüze bakıyoruz (avcumuz bize dönük), bu el kişisinin sol tarafı neresidir? Bizim bakışımıza göre sağa düşen tarafı el kişinin sol tarafıdır.

Şöyle;
Eklenti 374231

Bu bilgiyle sağda olan karaciğerimizin yerini her iki elde de bulalım.
Eklenti 374232

Siz de bütün organlarımızın vücuttaki yerlerine göre kısaca elimizdeki yerleşimini aklınızdan geçirin. Hatta, elinize çizebilirsiniz, hocamız bize öyle yaptırdı. Her organın yerini hem ana sistemde hem böcek sisteminde hızla düşünmeden bulabilmemiz için teker teker elimize çizdik.

Aslında ezbere hiç gerek yok, ilkokuldan bu yana öğrendiğimiz anatomiyi ele ve parmağa hangi yönde yerleştireceğimizi anladıysak tamam.

Daha detay anlatmam mümkün ama sizi sıkmak istemem, lütfen anlaşılmayan, aklınıza takılan bir yer olursa sorun.

Mine Pakkaner 02-03-2013 13:32

1 Eklenti(ler)
Bu arada tohumlara geçmeden önce mutlaka söylemem gereken bir nokta kaldı;
Bacakların yerleşim yönü.

İlk mesajda size vücudumuzun yin ve yang bölgeleri olduğunu söylemiştim. Yin bölgeyi kısaca katlanan kapanan karanlıkta kalan, gölge bölge olarak düşünelim. Bu durumda gövdemiz öne kapanınca ön tarafı yin bölge arka tarafı yang bölge oluyor. Avucumuza yerleşiyor.

Peki bacaklarımızın neresi kapanıyor? Bacaklarımızın arkası kapanıyor, bacaklarımızı kendimize çektiğimizde kapanan gölgede kalan kısım yin, güneşte kalan kısım yang. Bir de bacakların iç kısmı var gölgede kalan.

Elimizin iç kısmına hep yin bölgeler yerleşiyor demiştik, öne kıvrılan gölge bölgeler;

Yüzümüz, başımız öne kıvrılıyor yin, gövdemizin ön yüzü, belden kırıldı gölgelendi yin, bacaklarımızın da arkası yin olduğuna göre elimizin iç kısmına bacakların arkası yerleşiyor.

Yani normalde vücudun önünde olan dizlerimiz sujokta arkada. Size diz ağrılarında hangi tohumun uygulanacağını anlatırken bunu bilmeniz gerek. Dizin yerini bilmezseniz tohumu uygulayamazsınız.

Kısaca şöyle;
Eklenti 374241

Gördüğünüz gibi parmak uçlarımıza ayak tabanımız yerleşiyor, yani çizim hatalı değil ;)

Daha pek çok önemli konu var ama yeri gelirse size gösteririm. Artık kısaca hepinizin asıl ilgilendiği konu olan tohumlardan bahsedelim.

mimeren 02-03-2013 15:41

Cosmos...
muh-te-şem
ve
onu keşfeden insan...
ne güzel

Ve her tohumda
muhteşem bir güzellik.

Bir bigbang.

Tohumuna dokunduğunuz bir ağacınız olduysa, şahit olduğunuz bir kainattır.
Tıpkı, tanımlayamadığınız bir sevgiyle vazgeçemediğiniz çocuğunuz gibi.

Takipteyim Mine hanım.

Cumhur Tonba 02-03-2013 21:12

Sayın Mine Hanım,
Çok harika bir konu. Güzel bir uğraş ve öğrendiklerinizi bizlere aktarmanız şahane bir jest.

Hele hele şu cümle (SUJOK tohum terapisinde ise bunların önemi yok, yanlış veya eksik birşey yaparsanız kendinize zarar vermeniz imkansız. Çünkü sujok tohum terapi uygulamayı yanlış noktaya yaparsanız çalışmıyor. Doğru noktaya yanlış uygulama yaparsanız yine çalışmıyor. İnsana zarar verecek hiçbir uygulama çalışmıyor. Kısaca bu metotla güvendeyiz.)

Çok çok teşekkürler. Biliyorum ki siz, bu eğitim kaç seviye olursa olsun sonuna kadar gideceksiniz. Bizler de sizin güzel bilgilerinizde faydalanacağız. Kolay gelsin.

(Belli mi olur? Belkide isminizi, bu konuda ilerde uzman, eğitmen olarak da duyacağız)

Mine Pakkaner 02-03-2013 22:00

Cumhur Bey o kadar ileriye gider miyim bilmiyorum, çünkü çok geniş bir konu.

Amacım kendime ve yakın çevreme yardımcı olacak, yaşam kalitemi sağlığım açısından yükseltecek ve kimyasal ilaçları en az düzeyde kullanarak hayatımı sürdürecek kadar öğrenmek.

Öğrendiklerim arasından en fazla kullandığım yöntemlerden biri tohum terapi, geçen yazdan beri uyguluyorum. Umarım sizler de fayda sağlarsınız.

Arada yetersiz açıklama yaptığım noktalar olursa lütfen sorun. Bilgim dahilindeki her soruyu cevaplarım, beni aşıyorsa öğretmenime sorarım. ;)

Başlığa ilgi duyan ve destekleyen mesajların tümüne teşekkür ederim.

Bu arada konu enteresan gelirse bir gün bakarsınız mini seminerler düzenleriz :)

Mine Pakkaner 02-03-2013 22:18

Terapide kullanılan tohumların çimlenme yeteneğini kaybetmemiş, canlı tohumlar olması çok önemli bir konu. Ne demiştik, tohum kendi yaşam enerjisini bize iletiyor, hasta bölgeyle iletişime geçiyor. Bu iletişim sonucu tohumun yapısı bozulabilir, yumuşama,kırılma, çatlama, ezilme, kararma, içinin boşalması vs gibi değişimler görülebilir. Bunlar normal, şaşırmayın. Bunlar tedavinin iyi gittiğini gösterir.

Tohumlar kendi verdikleri enerjinin dışında birer küçük masaj aleti gibi de çalışırlar. Ağrılı noktaya uygulandıklarında o noktaya masaj yaparak ağrı bilyesinin yok olmasını sağlarlar. Tohumun altındaki noktada ağrı azaldıkça bedendeki sıkıntı da iyileşir.

Peki tohumları nasıl kullanacağız?

Genel olarak tohumları cilt üstüne ağrılı noktaya bir parça plaster yardımıyla yapıştırırız ve üzerine baskı uygulayarak masaj yaparız.

Büyük tohumları ise avucumuzda yuvarlayarak kullanırız. (Örneğin ceviz tohumu. Cevizi avuçlarımızın içinde bastırarak saat yönünde yuvarlarsak kabızlığa iyi gelir. Saat yönünün tersine yuvarlarsak ishali keser. Kabukları en girintili çıkıntılısından bir çetin ceviz seçin. Çantanıza atın. Sıkıntılı anlarda imdadınıza yetişir. Ayda bir çantanızdaki cevizi yenileyin. Avucunuzun neresinde yuvarlayacağınızı tam olarak anlamak için ilk avuçta barsakların yerleşim şekline bakın. Hem sıkı bastırıp hem yuvarlamayı unutmayın, yumuşak yumuşak çevirmek, cevizi elde gezdirmek işe yaramaz :) )

Tohum terapiyi hem akut hem kronikleşmiş hastalıklarda uygulamak mümkün.

Uygulama yüzeyi genişse büyük tohumlar kullanılabilir, kestane, ceviz, koçanıyla beraber mısır, şeftali çekirdekleri, çam ve servi kozalakları gibi.

Organın veya uygulama alanının büyüklüğüne göre hurma çekirdeği, palamut, kiraz çekirdeği, nohut, fasulye, buğday, keten tohumu, kabak, salatalık tohumları hep kullanılır.

Muhsin Hanif 02-03-2013 23:02

Mine hanım, elinize emeğinize sağlık.

Hep ilgi duyduğum merak ettiğim konulardı bunlar.
Hatta bir ara internet üzerinden araştırmalarımda ayak bölgesi organ yerleşimi fotoğraflarını indirmiş ve o bölgelere masaj yaparak etkilerini denemek istemiştim.

Sayenizde çok kolay bir şekilde konu hakkında çok şey öğreneceğiz.
Merakla ve heyecanla bekliyoruz. :)

Belki erken bir soru olacak ama ; sinir sistemi bu terapide anahtar göreve sahip sanırım, peki onda bir aksaklık olduğunda uygulanacak bölge ve ya yapılacak bir şey var mı ?

Tekrar teşekkürler bu sayfayı açtığınız ve paylaşımlarınız için. :)

Revnak 02-03-2013 23:46

Kesinlikle çok güzel bir paylaşım, hele hele de akşam üstü oturduğum yerde belimin tutulduğunu düşünürsek..Tabak dahi taşıyamıyorum, iki büklüm kaldım:(
Yazınızı okuyunca belim neresi oluyor acaba dedim, yuvarlak uçlu bir şeyle bahsi geçen bölgeyi elimde bulmaya çalıştım ama beceremedim sanırım.
O kadar ders bir yazıyla öğrenilecek olsaydı kimse bunun kursuna gitmezdi di'mi ama, ben kas gevşeticilere talim artık..:p

Mine Pakkaner 02-03-2013 23:54

Hangi tohumu seçeriz?

Uygulanacağı organın şekline göre tohum seçmek uygun yöntemlerden biridir.
Örneğin uzun tohumlar uzun organ ve parçalara ( kol bacak, bağırsak, dudak, burun vs.), yuvarlak organlara ( göz, baş, meme) yuvarlak tohumlar gibi.

Örneğin böbreklere ve mideye böbrek şeklinde bir tohum olan fasulye, börülce tohumu kullanılabilir. Pankreas hastalıklarında üzüm çekirdeği kullanılır.

Tohumlar ait oldukları bitkinin tüm şifa gücünün bilgisi ve enerjisini aynen taşır, bitkinin neye iyi geldiğini biliyorsanız, tohumunu şifa için kullanabilirsiniz. Örneğin kimyon gaz söktürür tohumları uzundur, bağırsaklarda kullanılır gibi.

Genel olarak en çok kullanılan tohumlardan elma çekirdeği için bütün ailemi tembihledim, yiyince sakın çekirdeklerini atmayın, biriktirin bana verin diye. Yazın biriktirdiğim üzüm çekirdekleri bitti sayılır :) Mutlaka kara buğday, siyah tane karabiber, kırmızı tane biber, yeşil tane biber, pirinç tohum kutumda bulunur.

Sizi seçimlerle yormayıp ders notlarımdan genel tanımlama listeleri veriyorum elinizin altında olsun;
  • Uzun tohumlar: kol ve bacaklar, barsaklar, dudaklar, burun;
  • Küre şeklinde tohumlar: göz , kafa, meme;
  • Fasulye şeklinde: böbrek, mide;
  • Şeftali biçiminde: mesane ve safra kesesi;
  • Salkım şeklinde, üzümsü: pankreas.
----------------------------------------------------------------
  • Göz problemleri, baş ve meme problemleri küresel tohumlarla iyileşir (kiraz, karabiber, bezelye);
  • Bir şeye odaklanma eksikliği: ceviz;
  • Kalp: nohut, kartopu, kranberry, karabuğday, kızılcık, kabak çekirdeği ;
  • Böbrek, mide: fasulye, börülce, bakla;
  • Bağırsaklar, damarlar, uzun kemikler: yulaf, brom otu, kimyon;
  • Omurga ve eklemler: elma çekirdeği, karabuğday; burada başka bir enteresan nokta var, karanfil sağı, kırkeklem otu (efedra) gibi boğum boğum dalları olan bitkileri bu parçaları eklem hastalıklarında doğrudan kullanılır.
---------------------------
  • manolya asması (Schisandra rubriflora) (beyin bölgesine) - çalışma verimliliğinin arttırılması, uyuklamaya engel olma ( Bu tohumu mutlaka bulmam gerek, bulamadım :rolleyes:)
  • kuş kirazı (kalın ve ince bağırsakların bölgesi)- ishal;
  • kuşburnu (karaciğer ve safra kesesi bölgesi)- genel bütün karaciğer hastalıkları
  • nar çekirdekleri (kulak ve göz bölgesi)- işitme ve görme hastalıkları;
  • keten tohumu (ağız ve kalın bağırsak)- kabızlık ve diş ağrıları;
  • bezelye (böbrek ve idrar yolları şikayetleri)-böbrek ve mesane taşları;
  • mısır (pankreas)- diabet;
  • akasya (bacaklar)-varis,tromboflebit;
  • pirinç (bronş bölgesi)-bronşit, bronşiyal astım, sinüzit (eşim pirinç sayesinde bu kışı sinüziti için antibiyotik kullanmadan geçirdi);
  • kartopu (viburnum dentata), alıç (kalp ve baş bölgesi)-hiper tansiyon;
  • dereotu ve rezene (ince ve kalın bağırsaklar)-karında şişkinlik, gerginlik, aşırı gaz;
  • karpuz (böbrek ve idrar yolları bölgesi) - ödemler
Konuya devam edeceğiz. :)

Mine Pakkaner 03-03-2013 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Revnak (Mesaj 1112478)
Kesinlikle çok güzel bir paylaşım, hele hele de akşam üstü oturduğum yerde belimin tutulduğunu düşünürsek..Tabak dahi taşıyamıyorum, iki büklüm kaldım:(

Eyvah, maalesef forumda bir teknik sorun var, fotoğraf yükleyemiyorum yoksa size kendi elime tohum yapıştırarak yerini fotoğrafla gösterirdim...

Evde yakı varsa (hani eczanelerde satılan yakı bantları) şerit halinde kesip, daha önce yüklediğim fotoğraflara bakarak, elinizin üzerinde ve parmaklarınızda bel omurlarını gösteren bölgeye yapıştırın. Dayanana kadar tutun, belinizi yumuşatır.

Yapabileceğiniz ayrı bir çalışma ise fincan tabağıyla; mümkün olduğu kadar düz bir kahve fincanı tabağı alın, elinizi bir yüzeye koyun, avucunuz yere bakacak. Tabağı dik tutarak, tekerlek gibi elinizin üzerinde yüzük ve işaret parmaklarınız arasından başlayıp bileğinize kadar bastırarak ileri geri yuvarlayın. İki üç dakika yapın sonra bırakın yarım saat kadar sonra yeniden yapın. Bu yuvarladığınız hat fotoğraflara bakarsanız kuyruk sokumundan sırtınızın ortasına uzanıyor.

Geçmiş olsun. :(

Revnak 03-03-2013 00:36

Cevap için teşekkürler, hemen deneyeceğim. Bende avuç içinde orta parmak ve yüzük parmağımın ortasının üstüne bastırarak bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Arada bir belim sızlayınca da doğru bir şey mi yapıyorum yoksa psikolojik mi diyordum:p tabi o an kıpırdanmış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir acı..

Mine Pakkaner 03-03-2013 00:40

Sızıyı ilk etapta belinizden çok elinizde hissedeceksiniz. Elinizdeki ağrı uygunluğu bilyaları biraz acı verebilir, o hafifleyince beliniz de rahatlayacak. Tekrar geçmiş olsun, yarın fotoğraf yükleme şansımız olursa size elinize bel için nasıl tohum bağlanır gösteririm.

Cumhur Tonba 03-03-2013 14:04

Mine Hanfendi,
İnanın ilk işimiz bu sayfayı kontrol etmek oluyor.
Haberiniz olsun.
Saygılar, sevgiler.

handanhanım 03-03-2013 18:19

Harika bir bilgi ve çok teşekkürler bizlerle de paylaştığınız için.

Mine Pakkaner 03-03-2013 20:16

Evet, tohumların kullanımına devam edelim.
  • Bitkide eğer bir yeri kırılınca beyaz süt çıkıyorsa, tohumları emziren annelerin sütünü arttırmak için kullanılır.
  • Sarı süt çıkaran bitkilerin tohumları karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında kullanılabilir.
  • Keten tohumu gibi sıvısı bol tohumlar nezle, bronşit gibi ifrazatlı hastalıklara iyi gelir.
  • Soğuğa dayanıklı bitkilerin tohumları soğuk algınlığında iyi sonuç verir.
  • Kanatlı tohumlar, paraşüt gibi uçarak yayılanlar yabani hindiba, kavak, dişbudak, bazı akasyalar eklem, bağ, kas hastalıklarında kullanılır.
  • Dulavrat, domuz pıtrağı gibi dikenli meyvelerin bitkilerin tohumları cilt, saç, tırnak hastalıklarında kullanılır.
  • Acı kırmızı biber tohumları adet sancılarını giderir, ayrıca kırıkların çabuk kaynamasını sağlar.
  • Limon çekirdeği beynin uygun bölgesine bağlanır, beyin ve beden yorgunluğuna iyi gelir, beyinciğe bağlanırsa kalp-damar ve solunum sistemini uyarır.
  • İnci çiçeği tohumları kalbin uygun bölgesine bağlanırsa kalp sorunlarında yardımcı olur.
  • At kestanesi varislerde kullanılır. Bacaklarda varisli bölgelere uçtan merkeze doğru masaj yapılır.
  • Arpa tohumu, nar çekirdeği hemeroitte kullanılır.
  • Nohut anemide de faydalıdır.
  • Mısır tohumları epilepside de kullanılır.
  • Portakal nergisi göz iltihaplarında faydalıdır.
  • Kuşburnu tohumları kan hastalıklarında göğsün uygun bölgesine bağlanır. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, sarılıkta da faydalıdır.
  • Nohut tohumları temel enerji noktalarına uygulanırsa halsizliğe iyi gelir.
  • Küçük mısır tohumları baldırlardaki kas spazmlarında faydalıdır.
  • Armut çekirdekleri akciğer iltihabına iyi gelir, pirinç de akciğer hastalıklarına iyi gelir.
  • Sistit karabuğday ile şifalanır.

Eser İlhan 03-03-2013 21:54

Mine Hanım, facebookda yazdıklarınızı tesadüfen gördüm, iz sürüp buraya kadar geldim. Çoook ilginç. Keşke Istanbul'da olsaydınız. Ben de çok isterdim bu dersleri almayı. Öyle de ihtiyacım var ki .....

Mine Pakkaner 03-03-2013 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 1113001)
... Keşke Istanbul'da olsaydınız...

Agaclar.net doğum günü toplantısına katılacağım, görüşürüz Eser Hanım.

Mine Pakkaner 03-03-2013 23:18

3 Eklenti(ler)
Tohumları şu şekilde tuttururuz;

İri tohumlarda veya böcek sisteminde bazen tek tohum bağlamak yeter,
Eklenti 374692

Bazı minik tohumlar grup halinde bantlanır (Dere otu tohumu uygulaması ile ile mide ve barsak gazlarının tedavisi). Çok ince tohumlarda tohumu bantın üzerine tek tek dizmeye gerek yok. Yapışkan şeridi tohuma batırır ve yüzeye bantlarız.
Eklenti 374693

Bazı durumda elimde gördüğünüz gibi tohumlar sıra halinde dizilerek bantlanır. Elimde bantlı olan tohumlar karabuğday tohumu.
Eklenti 374694

Mine Pakkaner 04-03-2013 01:10

Tohumların aktif ve pasif olduğu zamanlar var. Bir tohum normal halinde pasiftir, uykudadır. Eğer ona uygun koşulları sağlarsak hepimizin bildiği gibi uyanırlar ve içlerindeki enerjiyi aktive edip çimlenmeye başlarlar. Sujokta buna aktif zaman denir. Kronik hastalıklarda tohum pasif halde kullanılır. Ancak hastalık akutsa ve çok şiddetliyse tohumu aktive etmek şifayı hızlandırır.

Tohumu aktive etmek için bir turuncu veya kızıl ışığa maruz bırakabiliriz, ılık suda ıslatıp şişirebiliriz.

Odunsu çok yıllık bitkilerin (ağaç, ağaççık ve çalılar) tohumlarını kronik hastalıklarda, otsu bitkilerin tohumlarını akut hastalıklarda kullanabiliriz.

Tohumların kullanımında enerjilerinin çeşidine de dikkat etmek mümkün.
  • Ateş
  • Nem
  • Kuruluk
  • Soğukluk
  • Rüzgar
  • Sıcaklık enerjileri.

Buna 6 enerji teoremi deniyor. Buraya fazla girip akılları karıştırmayacağım. Ama şunu söylemek isterim, burada benim en çok kullandığım bilgi rüzgar. Bu enerji yeşildir, ve kurutur, rüzgar hareket demektir. Nasıl sizde de bir çok fikir canlandı mı? El bileklerini hareket ettirirken ağrı ve kısıtlılık hisseden bir arkadaşıma yeşil mercimek tohumu bağladım 1 hafta uyguladık, çok iyi geldiğini söylüyor.

Bugün kendiliğinden her sene aynı yerde çıkan ve hiç toplanmayan bir pamuktan çiğitlerini topladım. Yeşil renkli, uzun, üzerinde biraz beyaz bir hav var. Düşünün bakalım neler yapabilirim bu tohumlarla. :)

Temel bilgiler doğrultusunda aklıma yatan bir tohum olduğunda mutlaka deniyorum. İşe yararsa listeme alıyorum. Ama en çok kullandıklarım karabuğday, yeşil, siyah, kırmızı tane karabiberler, pirinç, elma ve üzüm çekirdeği.

Tohumları yapıştırdıktan sonra en az 8 en fazla 24 saat yerinde tutuyoruz. Bu süre içinde ıslatmıyoruz. Bu sebeple tek ele uygulama yapmak bazen daha pratik oluyor.

Şifa etkisini hızlandırmak için hasta olan noktanın hem standart sistemde hem de böcek sisteminde bütün yansımalarına tohum bağlamak mümkün. İki önceki mesajda dereotu tohumları hem standart sistemde hem de böcekte karın bölgesine bağlıydı. Tabii bütün parmaklarda böcek uygulaması yapılması daha iyi.

Buraya kadar anlaşılmayan bir konu var mı?

hepgül 04-03-2013 04:12

Sayın Mine Hanım;

Paylaştığınız bilgileri çok faydalı buluyorum. Bu yöntemler aslında çok daha etkin duyurulsa yurdum insanı için ne çok işe yarardı değilmi?

Bilinse, öğretilse, koruyucu yöntemlere ek olarak kullanılsa. KEŞKE ....

Umarım sizin sağlığınız, zamanınız uygun olur birgün SUJOK terapi ile ilgili olarak toplantı düzenlenebilinir. Zahmetleriniz için teşekkürler...

Saygılar...

Benol Hazaroğlu 04-03-2013 13:24

Sevgili Mine hanım,

Çok yabancısı olduğumuz bir konuyu bizimle paylaşıp aydınlattğınız için teşekkürler.
Bende sıkı bir takipçiniz olacağım.

ilkazra 04-03-2013 13:57

Mine hanım ilk defa duydum bu konuyu. Meyve ve sebzelerin vücudumuzda hangi organa benziyorsa yenilmesinin vücudun o kısmına iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz ve de avuçiçi ve ayaktabanında belli noktaların vücuttaki organlara sinirlerle direk bağıntılı olduğunu ama bu bambaşka bir bilgi sanki iki bilginin birleşmesi olmuş.İlgiyle;) takipçinizim

hberbul 04-03-2013 14:21

İzninizle yazdıklarınızı toparlayıp bir çıktısını alıp evde sakin kafa ile baştan okuyacağım.
Çok faydalanacağım bir konu. Paylaşımınız için teşekkür ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024