10-08-2020, 16:19 | #1 |
Moderatör
|
Siyah Sarımsak
Belki malina gibi çoğunuz da bu siyah sarımsağı biliyorsunuzdur ama ben daha dün tanıştım. Bana çok enteresan geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. Kemoterapi gören bir arkadaşım bu siyah sarımsakdan her gün yarım baş yiyormuş. Yerken bana da bir diş uzattı "abla bir tadına bak, enteresan bir şekle dönüşmüş" dedi. Hakikaten çok enteresan geldi, önce sarımsak kokusunu alıyorsunuz ama vücutta hiç kokmuyormuş. Rengi simsiyah, kremsi bir meyve gibi ve tatlı, bildiğimiz sarımsakla hiç alakası yok tad bakımından. Sizlerle daha detaylı paylaşmak için bir baş aldım, kesekağıdı üzerindeki bilgileri de sizlerle paylaşacağım. Taşköprü Sarımsağı belirli sıcaklık ve nem koşullarında altı hafta gibi bir zamanda fermente edilerek siyah sarımsak elde ediliyormuş. Hiç bir katkı maddesi içermiyormuş. Normal sarımsağın fermantasyon işlemine tabi tutulması sonucu elde edilen normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir ürünmüş, fermantasyon sayesinde besin içeriği zenginleşip sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşüyormuş. İsterseniz diş diş yiyerek, isterseniz püre gibi ekmeğe sürerek ya da salata, makarna ve pizzada kullanabiliyorsunuz. Kesekağıdı üzerindeki besin içeriği (100gr.içinde) |
11-08-2020, 15:54 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 471
|
Alıntı:
Kilosu 155 lira nedir aman yarabbi hemen üretimlere başlıyorum |
|
11-08-2020, 22:02 | #7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekmez mi Çok da sevdim. Oğluma aldığım bir akıllı tencere var, ısısını sabit olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz, onu düşünmüştüm. Sıraya koydum, merak ettiğim çok konu var çünkü Malina'nın vereceği linkte daha kolay bir yol varsa onu da denerim. |
|
12-08-2020, 09:27 | #8 |
agaclar.net
|
Youtube'tan bulmuştum... |
12-08-2020, 09:34 | #9 |
agaclar.net
|
2 hafta 60 derecede tutma ile olacağı söyleniyor. Kullanılan alet pirinç pişirici (pilav pişirici)... Sıcak tutma fonksiyonu kullanılıyormuş... Aslında bu iş için bir pişirici almak çok mantıklı değil ama ortaklaşa almak işe yarayabilir |
12-08-2020, 09:39 | #10 |
Moderatör
|
Sevgili jezebel şu akıllı tencereyi bizimle bir paylaşır mısınız? Ben siyah sarımsakla tanışınca malina'yı aradım " siyah sarımsak diye bir olayla tanıştım, siz duymuş muydunuz" dedim. Evet cevabını alınca öğrendiklerimi Forumda paylaşmak istediğimi söyledim, bana da çok enteresan gelmişti. Daha sonra malina bana WhatsApp tan link gönderince daha da çok şey öğrendim. |
12-08-2020, 09:41 | #11 |
Moderatör
|
İki hafta iyi ben 4 - 6 hafta diye okumuştum. |
12-08-2020, 17:32 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Öğrenci adam , bekar evinde yemek yapsın diye Redmond Multicooker adında bir alet aldım. Tarife göre ısısını ve zamanını ayarlıyor. Bu makina 3 yıl önce çok uygun fiyata satılıyordu. Ama gerçekten çok fonksiyonlu bir makina. Ama simbo’nun pilav tenceresi de iş görür bence. |
12-08-2020, 22:34 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Videodakı sarımsakları görünce siyah sarımsak yapmak için tek dişli sarımsak kullanıldığını öğrendik. Bu şekilde sarımsak olması için pek soğuk görmeden ilkbaharda yetiştirilen sarımsaklar iri ve videodaki gibi bakıma göre tek diş oluyorlar. Sonbaharda ekilenler ise çok dişli normal sarımsak oluyorlar. Yapmak isteyen arkadaşlar için nasıl yetiştiğini anlatmak istedim. |
13-08-2020, 11:16 | #14 |
agaclar.net
|
Sarımsak fermente olurken hacim kaybediyor, iyice yok olmasın diye tek diş olanlarını kullanmak çok mantıklı |
18-11-2020, 22:33 | #15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
|
İlk defa görüyorum, ilginç |
19-11-2020, 05:39 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Meyve sebze kurutma makinesinde de ısı sabit tutulabiliyor. Acaba işe yarar mı yoksa sarımsak kurur gider mi? Kabuklu koyulduğundan işe yarar gibi geldi bana. Zaten korogaki için makineyi çalıştırıyorum. Makineye sarımsak da koyup deneyim. |
19-11-2020, 10:30 | #17 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Kokular birbirine karışıp da korogaki ziyan olmasın sonra. |
19-11-2020, 19:13 | #19 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
İşi, sahibi daha iyi bilir. Ama ben o riske giremezdim açıkçası söz konusu sarımsak olunca. |
19-11-2020, 21:41 | #20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2019
Şehir: İzmir / Bitlis
Mesajlar: 23
|
Konuyu görünce şaşırdım çünkü yaklaşık bir aydır sarımsak ve fermente olayını nasıl birleştiririm diye düşünüyordum Pek bişi bulamayınca elimde buharda pişirme kaldı Başlığı merakla takip ediyorum, o şifa bulunacak |
|
|