agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2018, 08:47   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Fructus Ligustri Lucidi

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4385624/

"Bu yazıda, Fructus Ligustri Lucidi'nin farmakolojik etkileri üzerine yapılan araştırmalardaki gelişmeler , güncel literatür gözden geçirilerek özetlenmiştir."

Not:Konuya açılmış resim ekleyemiyorum, teknoloji özürlü bir üyeyim.Yazıyı okuyan moderatör arkadaşlardan biri yardım edebilir mi lütfen.Bitki meyvesi hakkında daha fazla makale ekleyeceğim ve devamında yapraklarıyle ilgili makaleler. Bitkinin meyvesiyle ilgili resimler bu linkte.
https://www.123rf.com/photo_97158256...m-berries.html

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2018, 09:34   #2
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2018, 13:56   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Resimleri eklediğiniz için teşekkür ederim siflera12.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4823488/
Seçilmiş Şifalı Bitkilerin Bağlanması ve Fermentasyonu, Saçların Büyümesi ile Bağlantılı
Saç Folikülü Büyümesini Sağlayarak Saçın Büyümesini Sağlar

-----------

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...t=AbstractPlus
Yaşlı dişi sıçanlarda Fructus Ligustri Lucidi ekstresi ile Ca dengesinin düzeltilmesi.
---------

https://www.mdpi.com/1420-3049/21/12/1756/htm
HIF-1α / VEGF Sinyalleme Yolu Bastırma Yoluyla , Ligustrum lucidum Ait'in Etkili Bir
Bileşeni olan Specnuezhenide ile Hipoksiye Bağlı Retinal Anjiyojenezin İnhibisyonu
buradan türkçe retinal neovaskülarizasyonuna neden olan hastalıkları okuyabilirsiniz
http://retinavitreus.com//index_pdf.php?url=PDF_439.pdf
---------------------

https://www.spandidos-publications.c.../mmr.2016.5849
Fructus Ligustri Lucidi etanol özü, RAW264.7 hücrelerinde RANKL sinyal yolu yoluyla
osteoklastogenezi inhibe eder.
--------------------

https://www.mdpi.com/1420-3049/16/1/1/htm
Ligustrum Türlerinin Methanol Ekstraktlarının Triterpenoid İçeriği ve Anti-In-Ammatory Özellikleri
--------

Ursolic acid
Farmakoloji: Sakinleştirici, anti-inflamatuar, antibiyotik, antitümör, hepatoprotektif, antiülser, antimikrobiyal, anti-hiperglisemi, anti-hiperlipidemik, anthelone, anti oksidize olabilen ve terapi şeker hastalığı. Ursolik asit sadece farmasötik, kozmetik ve gıda müstahzarlarında emülsiyon haline getirici maddeler olarak kullanılmıştır.
Ursolik Asit Nedir?
Ursolic acid, elma, fesleğen, bilberries, loquat yaprağı, kızılcık, yaşlı çiçeği, nane, biberiye, lavanta, kekik, kekik, alıç ve erik gibi pek çok bitkide (fitokimyasal) bulunan biyolojik olarak aktif bir bileşiktir.
Ursolik asit farmakolojik olarak güvenlidir (toksik değildir). Ursolik asidin heyecan verici potansiyeli. Ursolik asit, anti-inflamatuar, anti-fungal ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir ve ağrıları yanıklardan kurtarmak, diş taşımalarını önlemek ve kandida gelişimini önlemek için kullanılır. Ursolic acid kas büyümesini arttırır, kas israfını azaltır ve kemik oluşum aktivitesini arttırır. Ursolik asit tümör oluşumunu baskılayabilir, tümör gelişimini inhibe edebilir, apoptozu indükleyebilir, anjiyogenezi inhibe edebilir, sinyal ve aktivasyon yollarını inhibe edebilir, tümör hücrelerinin farklılaşmasını indükleyebilir ve büyüme faktörü ekspresyonunu baskılayabilir.

Oleanolik Asit
Farmakoloji: Anti-inflamasyon, anti-kanser, kardiyak diüretik aktivite ve hepatinika. Glikoz tedavisi için hipoglisemik ajan olarak işlev görür.
Oleanolik Asit Nedir?
Oleanolik asit, ayrıca oleanik asit olarak adlandırılır, bitki krallığı boyunca yaygın bir şekilde bulunan bir pentasiklik triterpenoid bileşiktir. Antitumor ve antiviral özelliklere sahip olan Phytolacca Americana'da bulunan toksik olmayan, hepatoprotektif triterpenoiddir. Oleanolik asit, kimyasal olarak indüklenen karaciğer hasarına karşı korunmada etkilidir. Oleanik asit nispeten toksik değildir ve kozmetik ve sağlık ürünlerinde kullanılmaktadır. Oleanolik asidin zayıf anti-HIV ve zayıf anti-HCV aktiviteleri gösterdiği bulundu. Oleanolik asit ve türevleri, hepatoprotektif etkileri ve anti-inflamatuar, antioksidan veya anti-kanser gibi birkaç umut verici farmakolojik aktiviteye sahiptir.
Oleanolik Asitin İşlevleri
1. Oleanolik asit hepatoprotektif, anti-hepatit etkiye sahiptir.
2. Oleanolik asit anti-tümör etkisine sahiptir.
3. Oleanolik asit, antioksidan işlevine sahiptir.
4. Oleanik asit, antimikrobiyal, anti-inflamatuar ve antiviral etkilere sahiptir.
5. Oleanik asit hipolipidemik, anti-ateroskleroz, kan şekeri etkisini düşürür.
6. Oleanik asit AIDS virüsünü inhibe edebilir.
7. Oleanolik asit anti-diyabetik, anti-ülser etkisine sahiptir.
8. Oleanolik asit sakin ve istikrar işlevine sahiptir.
9. Oleanolik asit bağışıklık fonksiyonunu artırabilir.

burada"Oleanolic Asit, Çoklu Hücre Sinyalizasyon Yollarını Değiştirir: Kanser Önleme ve Terapisinde Uygulama"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...-ijms-18-00643

linkten kısa bir google çevirisi alıntısı;
Oleanolik asit, 1600'den fazla bitki türünde bulunur [ 16 ]. Daha yüksek bitkilerin hava kısımları, çevresi bitkilerin hayatta kalması için önemli olan koruyucu bir kaplama oluşturan cuticule adı verilen hidrofobik bir tabaka ile kaplanır. Kütikül, cutin adı verilen polimerik matriks ve intracutiküler ve epikülariküler tabakalarda ayırt edilebilen epikülerik balmumu içeren iki yapısal bileşen içerir [ 25 ]. Çok sayıda araştırma, bitkilerdeki triterpenoidlerin intracutiküler balmumu bölmesinde yoğunlaştığını bildirmiştir ([ 25 ] 'te gözden geçirilmiştir). Bu nedenle, oleanolik asit içeriği, hamurla kıyaslandığında meyve “deri” veya “kabuk” (kütikül ve çoklu hücre tipleri içeren botanik olmayan terimler) içinde daha yüksektir ( Tablo 1 ). Genel olarak, kurutulmuş meyveler de dahil olmak üzere, deri ile tüketilen meyveler, daha iyi oleanolik asit besin kaynakları olabilir [ 26 ]. İnsan diyetinde oleanolik asit en önemli kaynakları zeytin (vardır Olea europaea , zeytinyağı [olarak bileşik adını veren L.), ve ürünler, 27 ]. Akdeniz diyetinde, zeytin ve zeytinyağı içeren toplam günlük oleanolik asit alımının yaklaşık 25 mg olduğu tahmin edilmektedir [ 28 ]. Zeytinlere ek olarak, çeşitli baklagiller gibi Akdeniz diyetinde yaygın olan diğer yiyecekler de, 0.251–2.591 µg / g taze ağırlıkta (fw) oleanolik asit içerir [ 29 ]. Güney Asya ve Çin'de yaygın olarak tüketilen bir meyve olan hünnenin ( Ziziphus jujube Mill.) Yenilebilir kısımlarında da yüksek miktarlarda oleanolik asit bulunmaktadır [ 30 ].

kısaca
Oleanolik asit,
en fazla yaprağı ve meyvesinde olmak üzre zeytinde ve hünnapta bulunmaktadır.

Kurtbağrı -türü "Ligustrum lucidum ait." olarak geçmekte- meyvesi ve yaprakları farmakolojide yukarda bahsi geçen hastalıklarda TCM(Geleneksel çin tıbbında)uzun yıllardır kullanılmaktadır. pozitif bilimin laboratuar hayvan(sözde insanlığı kurtarmak için katledilen canlı)deneyleriyle her türlü araştırmalar sınırsız olmakla birlikte bu tarz bitkisel ürünlerin tıbbi kabul edilirliğine resmiyet kazandırmak ortodoks tıbbının pazardan pay almasını sağlamak için deneylerde sanki dereden su taşınır gibi -ekstrat damıtılış suya daldırıldı iki saat kaynatıldı santifürüjlendi fermantasyonla çoğaltıldı filtre edildi vsvs. bilimsel iş yapılıyor çok uğraşılıyor ki diğer çalışmaları okusanız bilime kayıtsız şartsız güvenmekten başka çare yok, insanlık için çalışıyorlar yaşasın bilim dedirtmelerindeki asıl amaç tüm bu şamata, kaynağın güvenilirliğini artırıp ilaç üretiminin pahalı olduğu izlenimi yaratmak.pahalı bir hastalık ilaç devleri için şarttır. sayelerinde kanser zirveyi oynuyor.bu arada kendileri halen bi takım virüslerden antikor üretip kanseri yenmeye çalıştıklarını bilimsel makalelerle sunmaya devam etmekteler kemoterapide kullanılan ilaçlar bu türden ilaçlardır virüse antivirüsle mücadele. Ne kadar etkili olduğu kanser yayılımından anlaşılıyor.
pozitif bilime değil suistimallere karşıyım. aykırı doktorların nasıl bastırıldığı yok edildiği bilinen gerçek.

yukardaki makaleler geleneksel çin tıbbında yaygın kullanılan ürünlerin bilimsel literatürde de yer aldığını bildirmek için eklenmiştir. linklerin altındaki açıklamalar google translate çevirisiyle yazılmıştır.

kurtbağrı yaprak veya meyvesi kurutularak toz halinde günlük 1 gr veya daha az miktarlarda adı geçen hastalıklarda uzakdoğuda kullanılmaktadır.

yine ürün meyve ve yaprak ekstratlarını hastalık adı ve dozajıyle bitkisel ürün satan sitelerde görebilirsiniz. tavsiye değildir.lütfen çocuklarınıza hayvanlarınıza nasıl reaksiyon alacağınızı bilmeden kullanmayınız.araştırınız varsa kullanıcı yorumlarına ulaşınız


Düzenleyen su teresi : 20-12-2018 saat 23:19
su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024