agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2014, 09:46   #61
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellisa Mesajı Göster
bu videodaki kullanılan materialleri çoooook begendim gözüm kaldı restmen := çok kaliteli ve kolay.. ayrıca hijyen ..

kullanılan makınaya bayıldım ..baya profesionel :P

How to Grow Wheatgrass - YouTube
Sayın Ellisa merhaba.

Katılıyorum size. Hem çok hijyenik hem de daha profesyonel.

Ayrıca bu aletten elde edilen çim suyu daha çok besin içerir. Çünkü kök kısımlarını da makinadan geçiriyor. Bu kısımda mucizevi besleyici maddeler var. (Çimmatik tarzı makinaları ticari olarak üreten firmalar bu kısmın analiz raporlarını göstererek size makinalarını satmaya ikna etmeye çalışırlar). Biz arpa çimlendirirken kök bölgesinin gelişmesine bu nedenle ayrı bir önem veriyorduk. Bunu burada da belitmiştim. Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK

Bu arada videoda buğday çimlendirirken hiç bir katkı maddesi de kullanmıyor. Sadece mantar ve küf oluşmasını engellemek için tuz kullanıyor. Ama çimler yine de yemyeşil.

Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

YeniBON, oz26 ve ellisa beğendi.
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2014, 21:18   #62
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Sayın vetman996

Çimlerin köklerini de zaman zaman çıkarıp suyunu çıkarıyorum. "Çimlerin en faydalı kısmı toprağa en yakın olan kısmıdır" diye bir yerden okuduğum için ben bir adım ileri giderek toprağın altındaki 1-2 cm'lik kısmı da tek tek veya 3'er 5'er kesiyorum. Buraya kadar sorun yok, tadı değişmiyor fakat daha derindeki iplik şeklindeki kökler tadı son derece iğrençleştiriyor. Bu aşırı kötü tadı alacak kadar fayda veriyor mu, önce buna emin olmak gerekir. Bu konuda kaynak önerebilirseniz memnun olurum. Kök sularının çim sularından daha faydalı veya faydalı olduğuna dair hiç bir bilgiye ulaşamadım.



"Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız."

sözünüze gelince...
Şu anda bahsettiğim sararan çimlerimin bulunduğu saksı 5 cm derinliğinde.


Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1414001813

Bir kaç gün önce tekrar derin saksılarda yetiştirmeye başladığım çimler ise son derece sağlıklı. Bugün bir kaç cm birden büyüdüğünü gördüm.
Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1414002046

Görüldüğü gibi saksının derinliğinin sararmayla ilgisi yok. Hatta bu son resimleri yüklemesem bile daha önce yüklediğim resimlere baktığınızda derin saksılarda gayet sağlıklı çimlerin olduğunu görmüş olmanız gerekirdi. Değişik kaynaklardan edindiğim bilgiye göre çimlerin suyu fazla verilirse küflenme oluyor, suyu az verilirse veya güneşte fazla bekletilirse sararıyor. Benim çimlerimdeki sararmanın nedeni bu mudur bilemiyorum, su miktarı ve güneş ışığı diğerleriyle aynıydı. Son ektiğim buğdaylar neden sararmadı ve son derece sağlıklı biçimde büyüyor, bunu çözebilmem şu an imkansız. Çünkü sararan çimlerin tohumu, katkı maddeleri, aldığı güneş, toprak vs her şey aynı. Bu sararmanın; saksının derinliği hariç onlarca sebebi olabilir, hatta laboratuar ortamında tahliller gerekebilir. Ama bundan sonra sararma olmaz ise (ki sararmayacak gibi duruyor) sebebini bulamadığım ve bana 2 ay kaybettiren bu sorundan da kurtulmuş olacağım.

Bahsettiğiniz videodan tuz eklemeyi öğrendim, bundan sonra tuz ekleyeceğim.
Videoda köklerin suyu çıkarılmıyor.
Ayrıca elektrikli çim suyu çıkarma makinesi kullanılması yanlıştır. Isınma nedeniyle çim suyundaki enzimler kısmen veya tamamen ölmektedir. Mineral ve vitaminler de ölmekte midir, bunu bilemiyorum ama her halukarda elektrikli makinalardan uzak durmak gerekiyor ki Sayın Ellisa da 14.11.2013 tarihli mesajında buna değinmiş ve şunu yazmış: "elektrikli makinaların ısındıgı için çimin içindeki besinin kayboldugunu avrupada tarım bakanlıgı tarafından incelenmiş".

Topraksız çim üretimi ile ilgili bayağı istifade ettiğim bir yazı bu linkte: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr...1_archive.html


Topraklı çim üretimi ile ilgili olarak da şu yazıdan bayağı faydalandım: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr...me-tarifi.html

Sevgiyle kalınız.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen maviufuklar : 23-10-2014 saat 20:48 Neden: Resim eklemeyi unutmuşum.
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2014, 22:37   #63
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Değerli Arkadaşım merhaba.

Sizin üretiminiz hassas bir konu olduğu için doğal yöntemle halledilmesi yoluna gidilmesini önermiştim. Ben de benzer sorunla karşılaşınca dezenfektan kullanarak işi halletmiştim. Yukarıda mikrobiyel bulaşma derken mantari sorunu da göz önünde bulundurarak söylemiştim. Oksijenli suyun kullanımıyla ilgili ise Sayın Mine Hanımın tavsiyesi buradaki alıntıdaki gibidir. " 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap." Mantari hastalıklar

Sayın MeyveliTepe üstadımızın görüşünü de yabana atmayınız lütfen. En azından ortamın Ph değerini ölçmeniz iyi olur. Sonucu MeyveliTepe hocamız değerlendireceklerdir.
Oksijenli su oranı benim için önemli bir bilgiydi, teşekkürler.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 15:47   #64
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
2.5 yıldır buğday çimi yetiştiriyorum. Bu konuda sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yaptıklarımdan hangisinin doğru, hangisinin yanlış, hangisinin gereksiz olduğu gibi konularda çeşitli kaynaklardan bilgi alıyorum. İngilizce siteleri de biraz inceledim.
Tüm bilgileri sentezlediğimde, çok daha kolay olsa da topraksız yetiştirmenin eksik kalacağına kanaat getirdim. Forumda bir arkadaşın dediği kısmen doğru. Çimler bir aşamada topraktan besin alamıyor, ama bir aşama da da topraktan besin alıyor.
Leonardit ve organik çiftlik gübresi kullanmaktan vazgeçtim. Katkı maddelerinin gerektiği ise son derece açık. Bahsettiğim katkı maddelerinin eklendiği toprakta yetişen çimler ile bu katkı maddelerinin eklenmediği toprakta yetişen çimler arasındaki farkı gösteren fotoğrafı bir kaç mesaj önce bu foruma ekledim. Şimdi FN7 organik sıvı gübre geldiğinde onunla ilgili çalışmalar yapacağım. Fırsat bulunca solucan ve yarasa gübrelerini de deneyeceğim. Limon tuzu, küflenmeye karşı tuz, oksijenli su, klorlu suyun zararları, balık unu, torf, kül, kireç, yumurta kabuğu, talaş, perlit gibi katkı maddeleri hakkında pek bilimsel çalışma yok. Başkalarının tecrübe ve tavsiyeleri ayrıca kendi gözlemlerim ile yetinmek durumundayım şimdilik. Mesela burada bir sayın arkadaşın dediği gibi çim suyunun sıkıldıktan sonra hemen içilmesi gerekiyor. Ben sıktıktan sonra hemen derin dondurucuya koyuyor, kullanacağım zaman bir adet koparıp eritiyor ve içiyorum bu durumda çim suyundaki enzim, mineral ve vitaminlerin yüzde kaçı kayboluyor, bunları tahlil ettirmem gerekecek. Tecrübe ve tavsiyelerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sevgiyle kalınız.
[/COLOR]

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 19:28   #65
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Karşılaştırma yaptığınız ortamlar aynı olmadığı için sonuçlar net olmayacaktır. Karton kutuda toprak havalanması çok olmayacağı ve suyun fazlası alt kısımda yosunlaşmaya neden olacağından mantar hastalığı oluşacaktır.

İlk önce yapmanız gereken sorunun nedenleri öğrenmek. Yaprakları iyi incelemek lazım, sararma eski yapraklardan yoksa yeni yapraklardan başlıyor. Veya yaprakların dış kısmı sarı iç kısmı yeşil mi? Yoksa sararma tüm alanda mı mevcut.

Toprağa veya torfa eklediğiniz ek katkı maddelerinin fazlası bitkilerin strese girmesine veya mantari hastalık kapmasına sebep olabilir. Özellikle kül ve kireç kullanımında çok dikkatli olunması gerekli.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 21:00   #66
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
İsmail Bey, kül ve kireç kullanımı konusunda öneriniz doğru. Hatta Adana'nın suları kireçli olduğu için hiç kireç kullanmamam gerektiği de söylendi.
Karton kutuların plastik kutulardan havayı daha çok geçirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mesela plastik pencereler dışarı ile içeriyi tamamen birbirinden izole etmekte; soğuk, sıcak, toz, hatta kısmen sesi bile geçirmemektedir. İçeriye yağmur suyu, gürültü, toz vs girmesini engellediği için tercih edilse bile sağlıklı olmadığı, ahşap pencerelerin kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Mukavvadan bir pencere varsaydığımızda ise geçirgenliğinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Mukavva saksılarımın dibindeki delikler ise plastik saksılardaki deliklerden çok daha fazla. Aslında mantar yetiştiriciliği kursu vs olduğu gibi buğday çimi yetiştiriciliği kursu da açılsa, hatta kitap vs yazılsa çok iyi olur. Ama öte yandan burada olduğu gibi soru-cevap, deneme-yanılma ile de epeyce tecrübe kazanılıyor. Bu işe hobi olarak da bakıyorum. Toprakla uğraşmak terapidir. Öğrencilerime bahçıvanlık kursu veren Ziraat mühendisi Sibel Hanım aynı zamanda, Adana Ruh Sağlığı Hastanesinin bahçesinde hastanede yatanlara da bahçıvanlık kursu veriyordu. Yani hem psikolojik, hem biyolojik sağlık için buğday çimli günler diliyorum herkese. Hatta sosyal yönden de faydalı. Buğday çimlerimi Türkiye'nin her yerinden insanlara yolluyor, uzun süre telefon görüşmeleriyle fikir alış verişi yapıyor, bende onlardan bir şeyler öğreniyorum. Genelde kanser hastası ve yakınları ile tanışıyorum, sonra onlarla sosyal medyada arkadaş oluyoruz. Görüş ve önerilerinizden dolayı teşekkürler...Herkese sağlıklı günler dilerim.


Düzenleyen maviufuklar : 24-10-2014 saat 10:20
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 23:46   #67
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Topraklı ve topraksız ortamda çim yetiştirmenin inceliklerini anlatan blogun sahibi Ali Yemenici Bey'e çalışmalarımı yollayıp tavsiye istedim. (bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/toprakli-bugday-cimi-yetistirme-tarifi.html?m=1) Bana şu cevabı verdi.

Kadir bey Merhaba, İlk önce yazılarımı okuyup doğrusu nedir diye bana soracak kadar güveninizi kazandığıma çok sevindim ve size bunun için çok teşekkür ederim yakınımda olsanız sizinle tanışmak isterdim. Çok faydalı bir hobi edinmişsiniz İnsanların sizin gibilere çok ihtiyacı var uğraşılarınız özen ve sabır isteyen şeyler inanın kansere yakalanmış kendini çaresiz hissedip bana yazan İnsanlar bile kendileri için bu kadar zahmete girmeye üşeniyorlar ve bu yolda çare aramaktan vazgeçiyorlar. Hazırlamış olduğunuz bir siteniz varsa verirseniz sitem de paylaşırım. Eğer yoksa hemen bir blogçu siteside olsa hazırlamanı tavsiye ederim. Gelelim Müşterilerinize yazdığınız yazının içeriğine bu yazdıklarınızı eleştirmek ya da yanlış demek haddime değil, sadece benim de merakımı cezbedip soru sorabilirim herkesin doğrusu en doğrudur." Dünya'da herkes başkasının aklını beğeniyormuş Allah bakmış insanlar mutsuz, bütün insanların aklını alıp ortaya koymuş sonra da isteyen beğendiği aklı alsın demiş İnsanlar aralarda epey dolaştıktan sonra gidip kendi aklını almışlar." Yazınızda kullandığınız toprağın organik olması için birçok katkılar yaptığınızı yazmışsınız çok iyi bir çalışma elinize sağlık, bunları olduğu gibi buğday ektiğiniz toprağa mı koyuyorsunuz yoksa bu karışımı başka bir yerde toprakla karıştırarak belli zamanlarda sulayıp çürümesini mi sağlıyorsunuz ? faydalı bakterilerin çoğalarak organik gübre haline geldikten sonra mı ekeceğiniz toprağa karıştırıyorsunuz, sanırım böyle yapıyorsunuzdur çünkü araştırmalarımda böyle yapıldığını okumuştum. Merak ettim balkonunuz kapalı mı ? açık mı ? biliyorsunuz 23-27 derece arasında olan sıcaklıklarda büyümesini gerçekleştiriyor Adana' da sıcak bir şehirdir balkonunuz açıksa yazın nasıl yetiştiriyorsunuz ya da kışın soğuk havada nasıl büyütüyorsunuz ben de bunları sizden öğreneyim ki kendimi geliştireyim. Ben evin içinde yetiştirdiğim için ısıyı sabit tutabiliyorum hatta yazın çok sıcaklarda evde yetiştiremiyorum klima gerekiyor ben de de o yok onun için zorlanıyorum.

Bildiğim kadarı ile hasta olamayan bir insanın bağışıklık sistemini geliştirmesi için içmesi gereken, günde aç karnına 30 cc olmalı eğer kanser hastası ise sabah, akşam 30 ar cc olması gerektiğini okumuş ve kullanan, buğday çimi ile şifa bulmuş hastalardan öğrendiğime göre kullanım şekli böyle idi. (Amerika'da yapılmış araştırmalarda da en az bu oranı kullanmanın yeterli olacağını okumuştum) Bende fazla olduğu zaman buz torbalarına koyup derin dondurucuda donduruyorum naylondaki üç gözün miktarının toplamı 30 cc civarı geliyordu fazla içmenin bir zararı olmadığını okudum tabii abartmamak kaydıyla ilk zamanlar bir kerede yarım su bardağı içiyordum

Üretimin topraklı mı topraksız mı daha iyi olduğunu sormuşsunuz tabii ki sizin uyguladığınız topraklı tarzı en uygun olanı ama bu demek değildir topraksız tarımın faydası olamaz diye Allah cc. küçücük tohumun içine onun yetişmesi için olması gerekenleri fazlası ile koymuş, tohumun içindeki o değerler bitkinin 10-15 cm e kadar kendini geliştirmesine yardımcı olacak kadar depolamış, bu boydan sonrası için ek besinlere ihtiyaç duymaktadır kbu da gübreler ile sağlanır. Ama sizin yaptığınız topraklı tarım şeklinde bitki daha güçlü olur, içinde ekstradan topraktan geçen vitamin ve enzimler fazlalaşarak daha fazla yararı dokunur, yerim müsait olsa ben de sizin gibi yapardım.

"Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur." Yazınızın bu bölümünde tedavi edici özelliği yoktur terimi benim gibi çim suyundan sonra (tabii doktor tedavisi ile birlikte) yararını görmüş insanları görseydiniz "Buğday çimi suyu ilaç değildir tedavinin yanında destekleyici olarak kullanılır" diye yazardınız. Zaten yazınızın alt kısımlarında aynı cümleyi kullanmışsınız. Çim suyuna kanserdeki faydasına o kadar inanmışım ki tedavi edici özelliği yoktur cümlesini kabullenmek gelmiyor içimden. Siz alınmıyorsunuz dur inşallah bu tavrım çimlere olan aşkımdan kaynaklanıyor

Size yazınızda şunlar eksik diyemem hazırladığım sitenin tamamını iyice okursanız beğendiğiniz yerler çıkabilir, eğer çıkarsa alıntı yapıp yazınızın içine koyabilirsiniz. Size çalışmalarınızda başarılar dilerim Allah zahmetinizin karşılığını fazlasıyla versin.

ellisa beğendi.

Düzenleyen maviufuklar : 24-10-2014 saat 10:25
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 14:03   #68
Ağaç Dostu
 
mazda_ozan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 130
Bu konuyu takipteyim..


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

mazda_ozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2016, 04:30   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-11-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Simdi ben arastirmadan aldim aktardan tohumlari ektim topraga 2-3 gune ciktilar gayetdiri ve yesiller. Boyle neden ekmiyoruzda yok suda beklet kavanoza koy fln yapiyoruz orasini anlamadim bide bi kere kestikten sonra atiyomuyuz hepsini yoksa gene mi cikartiyoruz? Benimki cok kolay oldu okuyunca sogudum bu isten

Denkayr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2020, 21:06   #70
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2020
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1
Buğday genetiyle oynanmış bir bitkidir. Fırınlarda pişirirken bile kokmaz .
Bence daha kurcalanmamış olan arpa filizlerini üretmek daha mantıklı.
Arpa biliyorsunuz ki yarış atlarında kondisyon artırıcıdır. O hızda o süre koşan bi atın hem bedenen hem sinir sistemi olarak ekstrasent bir salık durumunda olması gerekir.

Bence arpa çimi en iyisi.

Ben tohumun yarısı kadar torf ile harmanlayıp yayıyorum. Hasada kadar torftaki madelerin çeyreğini bile kulanamaz zaten.

Gunay_79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2020, 16:44   #71
Yeni Üye
 
batub95's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Çim suyunu sıkmak için hangi aletleri kullanıyorsunuz? Soğuk sıkım makine önerir misiniz?

batub95 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2020, 04:20   #72
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
temizlik işleri yapmak bakımından fırsat bulsam ben de çimlendirmeyi düşünüyordum. konudaki bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler.


Düzenleyen makrofinans : 18-11-2020 saat 23:32
makrofinans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024