agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen ertu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2014, 15:53   #1
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Freeganizm yaşam kültürü ve Freeganlar

Arkadaşlar; ilgimi çeken bu konuyu sizinle paylaşmak istedim, bana soracak olursanız israf etmekten kaçınan her insanın içinde bu felsefeye yakınlık ve hatta yatkınlık vardır. Sizin de konu hakkında bildikleriniz veya düşünceleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Çöpten yaşam felsefesi: Freeganizm
Dünyanın farklı noktalarında çöp karıştırarak yiyecek arayan bir grup insan olduğunu biliyor muydunuz? İlk akla gelen, başka bir fırsatı olmadığı için bu yönteme başvuran insanlar olabilir, ancak konumuz bu değil. Konumuz, gittikçe artan tüketim çılgınlığına tepki göstermek ve kapitalist döngüyü kırmak için çöpte buldukları taze yiyecekler ve kullanılabilir durumdaki eşyalara yeni hayat veren “freegan”lar.
Yeryüzündeki kaynakların kullanımı için rekabet etmek yerine paylaşmayı öneren freeganizm kültürü, mevcut ekonomik sistemde bir köle olarak hem kendimize hem çevremize verdiğimiz zararı azaltmak için tüketimden vazgeçmeyi hedefleyen bir stratejiden yola çıkıyor. İngilizcedeki “özgür” ve “bedava” anlamına gelen “free” ve “hayvansal gıdaları tüketmeyen” yaklaşımı anlatan “vegan” kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan freeganizm hareketinin nasıl başladığını anlamak için çok da geçmişe gitmeye gerek yok. 1990’lı yıllarda dünyada baş göstermeye başlayan materyalizm ve kontrolsüz tüketim çılgınlığına tepki olarak gelişen akım, hayatlarını mümkün oldukça yeni ürünler satın almadan devam ettiren bir grubu içeriyor.
Bu anlayışa göre, taze olmasına rağmen çöpe atılan yiyecekler, halen giyilebilir durumda olan kıyafetler ve benzeri eşyalar atıldıkları yerlerden freeganizm anlayışını benimseyen insanlar tarafından çıkarılarak yeni hayat buluyor. Freeganlar gerekmeden yapılan tüketime ve israfa, ve dünyada açlıkla savaşan binlerce insan varken insanların, büyük süpermarketler, ve restoranların savurganlığına karşı. İnsanların bu konudaki duyarsızlıklarını bir nebze düzeltmek için sorumluluk alarak çöplere dalan bu grup, bazı kaynaklar tarafından İngizce’de “dumster diver” olarak geçen “çöpe dalanlar” olarak da anılıyor.
Başlangıç noktası ABD olan bu hareket kapsamında, gereksiz tüketimin engellenmesinin yanında çevre temizliği de gereken ilgiyi görüyor. Zamanla İngiltere, İsveç, Brezilya, Estonya, ve Güney Kore’den başlayarak dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam eden freeganizmin en aktif olduğu şehirlerden biri New York. Yaşadıkları şehirlerde bulunan süpermarket ve restoranların “atık” olarak çöpe bıraktığı ürünler; düğünler, şirket toplantıları, ve mezuniyet törenleri gibi büyük organizasyonlardan sonra çöpe giden fazla gıdalar freeganların gıda ihtiyacını karşılıyor. Özellikle New York ve Londra gibi büyük şehirlerde hiç kullanılmadan etiketleri ile çöpe atılan ürünler, israfı önlemeye ve tüketimin çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya çalışan freegan grubunun büyümesine yardımcı oluyor.
Freeganizm, hem geridönüşüm hem de gereksiz yere çöpe giden malzemelerin yeni kullanım bulması veya paylaşılmasına değinen “atıkların asgariye indirilmesi ve geri kazanımı”; otostopçuluk, bisiklet ve ortak araç kullanımını anlatan “çevre dostu ulaşım”; terkedilen binaların yaşanılabilir alanlara çevrilmesini mümkün kılan “ücretsiz barınma”; ve birçok tarım ilacına maruz kalan ürünler yerine küçük bahçelerde yetiştirilen organik gıdaları öneren “yeşile dönüş” ilkeleri etrafında yoğunlaşıyor. Freeganizm felsefesinde çöp diye birşey yok, yani hiçbir şey atık olarak değerlendirilmiyor. Bu girişimle ilgilenen insanların tamir yeteneklerini geliştirmek için kurslar düzenleyen freeganlar, bulundukları şehirlerdeki kullanılmayan boş binaları yaşam alanlarına dönüştürme konusunda gayet yetenekli. Hal böyle olunca ulaşımlarını da hem insan sağlığı için yararlı hem de çevre için zararsız olan bisikletle karşılamalarına şaşmamak gerek. Tabii bunu gerçekleştirmek için de eskiyen veya bozulduğu düşünüldüğü için çöpe atılan bisikletleri tamir etmekle işe başlıyorlar.
Bu noktaya kadar okumaya devam etmişseniz, nasıl freegan olunduğunu da merak etme ihtimaliniz yüksek. Aslında çok da büyük zahmetler gerektirmeyen girişimin parçası olmak için ne vegan olmanıza ne de yiyeceğinizi çöpten çıkarmanıza gerek yok. İhtiyacınız olan sadece biraz çevre duyarlılığı. Özellikle insan nüfusunun yoğun olarak bulunduğu büyük şehirlerde, çalışır durumda elektroniklerden etiketleri çıkarılmamış giyeceklere ve paketleri hiç açılmamış yiyeceklere ev önlerinde veya çöplerde rastlamak mümkün. Eğer bu bir opsiyon değilse, para karşılığı olmak yerine değiş tokuş içeren marketler, ikince el ürünlerin düşük ücretlere satıldığı pazarlar, ve internet üzerinden kullanılmayan eşyaların ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlayan freecyle ve benzeri platformlara yönelmek bu yolda atılacak adımların başında geliyor.
Bugün evinizde yer kaplayan, çeşitli nedenlerden dolayı kullanmadığınız ürünleri ihtiyacı olacakların kullanımına sunmak için girişimlerle başlayabilirsiniz. Çünkü sizin ihtiyaç duymadığınız bir ürün başkasının hayatını değiştirebilir. Mutfağınızdaki eskiyen gıdalar bile gübreye dönüştürülerek bitkilerinize yaşam verebilir! Genel olarak tüm tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirip gerekliliklerini sorgulamak ve mümkün oldukça ikinci el ürünlere yönelmek, çevreye verdiğiniz zararı azaltma yolunda büyük yol kat etmenizi sağlayacaktır.
Çünkü hepimiz biliyoruz ki gerçek mutluluk alışverişte veya gerekmediği halde ısrarla devam ettirdiğimiz fazla tüketimde değil! Elimizde bulunan kısıtlı vaktimizi tüketerek dünyaya zarar vermek yerine sevdiklerimizle geçirmeye yönelerek sadece kendimizi mutlu etmekle kalmaz, etrafımıza da yaydığımız olumlu enerji ile daha büyük bir değişimi mümkün kılabiliriz.

Çise ÜNLÜER

Alıntı; Çöpten yaşam felsefesi: Freeganizm | Kıbrıs Gazetesi


Düzenleyen ertu : 08-06-2014 saat 15:55 Neden: başlıkta imla hatası.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 16:05   #2
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Freegan
, free (özgür) ve vegan (vejetaryen) kelimelerinin birleşerek oluşturduğu yeni yetme bir akıma yani freeganizme tabi olan insanlara verilen isim. Freeganlar lüks tüketime ve israfa tamamen karşılar ve tabiri caizse ikinci el yemek tüketiyorlar. Bu işi de çöp karıştırarak gerçekleştiriyorlar. Bu insanlar dünyada mevcut olan tüketim çılgınlığına karşı kendilerince bir akımını sürükleyen insanlar ve gün geçtikçe sayıları artıyor.

Çöp Sağlıksız Mı?
Karavandan bozma evinde çöplükten topladığı sosisleri kızartarak kendisine nefis bir akşam yemeği hazırlayan Ash Falkhingham için çöpteki tüm ürünler sağlıksız değil. Falkhingham, “Yediğim her şeyin çöplerden olması mantıklı bir yaşam seçimi. Bir süpermarket hayal edin ki; her şey bedava. Market rafları gibi. İsteyen gelip istediğini alıyor,” diyor. Freeganizmin İngiltere’deki ilk temsilcisi olan Falkhingham geçtiğimiz ekim ayından bu yana ülkeyi baştan sonra dolaşarak akımı diğer insanlara da yaymaya çalıştı. Freeganlar kendilerini evsizlerle karıştırtanlara “Benim evim dünya,” cevabını veriyor.

Tüm freeganların vejeteryan olduğunu düşünmeyin. Bazı freeganlar et ürünlerini de yiyiyor. Amerikalı genç
freegan
John Philips çöpün yiyecek için bir hazine olduğunu söyleyerek “Çöpten yemek sağlıksız diyorlar. İnsanlar öylesine tüketim çılgını olmuş ki paketi açılmamış olanları bile çöpe atıyor. Onlar kapitalizmin çöp kutuları olabilir, ama sosyalistlerin buzdolapları,” diyor.

Gönüllü İşsizlik
“Freeganizm sadece çöpten yiyerek yaşamak mı?” diye sorulabilir. Cevap “Hayır”. Akımın takipçileri insanın kendi zamanını kontrol etme hakkı olduğuna inanıyor. Bu yüzden kendilerini kalıplara sokan, ay sonunu getirmek için onlar için çok da bir şey ifade etmeyen maaşa ulaşmak için çalışmayı reddediyorlar. Freeganların felsefelerini aktardığı internet sitesinde ‘gönüllü işsizlik’ başlığı altında bu sorunsalın nedenleri şöyle açıklanıyor: “Bizler çalışan olarak şiddet, ölüm, yok etme makinesinin çarklılarından biri haline gelmeyi reddediyoruz. Temel ihtiyaçlar giderildiği zaman alınan ekstra maaşın hiçbir anlamı yok.

Ulaşımda Freeganizm
Freeganlar ekolojik dengeyi bozan taşıtlarla seyahat etmiyor. Kaykay, bisiklet gibi çevre dostu araçlar onların da dostu. Sebze yağı ile çalışan arabalar ise alternatif tercihleri. Freeganlar ev sahibi olmanın bir ayrıcalık değil o kişinin yaşamdaki hakkı olduğunu düşünüyor. Onlar terk edilmiş ya da eve dönüştürülebilecek (ağaç kovuğu, karavan vs.) her nesneyi yaşam alanı olarak kullanabiliyor.

Politik Bir Hareket
Çöpe atılan yiyeceklerle besleniyor, ikinci el giysiler giyiyor, az çalışıp çok gönüllü iş yapıyorlar. Freeganizm sosyal olduğu kadar politik bir hareket olarak da yorumlanıyor. Çünkü hedef kapitalist kısır döngüyü hayata karşı
freegan
bir duruşla eritebilmek.

Alıntı;Freegan felsefesi…

Eklenen Resimler
 
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 16:37   #3
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Freegan iletişim sitesi : freegan.info dan çeviri ile yaptığım alıntı;

Freeganlar, geleneksel ekonominin ve kaynakların az tüketim sınırlı katılımına dayalı yaşam için alternatif stratejileri istihdam insanlardır. Freeganlar materyalizm, ahlaki ilgisizlik, rekabet, uyum, ve açgözlülüğe dayalı bir topluma karşı bir topluluktur, cömertlik, sosyal endişe, özgürlük, işbirliği ve paylaşımı ile kucaklıyorum.

İnsan hakları ihlalleri, çevresel yıkım ve hayvan istismarı sorumlu etik olmayan şirketlerin ürünlerini boykot etmeye çalışmakla yıl sonra, çoğumuz aldım ne olursa olsun biz içler acısı bir şey destekleyen sona erdi bulundu. Biz sorun sadece bir kaç kötü şirketler ancak tüm sistemin kendisi olmadığını fark ettim.

Freeganism kâr güdüsü etik konuları gölgede ve yapımları kitlesel kompleks sistemler biz satın tüm ürünleri biz bile düşünebilirsiniz asla çoğu zararlı etkileri olacaktır emin nerede bir ekonomik sistemin toplam boykot edilmesi. Böylece, yerine yalnızca bir başka destekleyen bir kötü şirketten ürün satın kaçınarak, biz edebiliyoruz büyük ölçüde hiçbir şey satın kaçının.

Kelime Freegan "özgür" ve "vegan" den karmaşıklaşır. Veganlar hayvansal kaynaklardan veya zarar hayvanlar önlemek amacıyla hayvanlar üzerinde test ürünleri ürünler önlemek insanlardır. Freegans kar tarafından yönlendirilen bir kompleks, sanayi, kitle üretimi ekonomide, insanlar, hayvanlar, ve toprak ihlalleri (alımından kaynaklanan hammadde ulaşım için üretim) üretim tüm seviyelerinde bol kabul ederek bir adım daha ileri götürerek ve hemen her üründe biz satın. Sweatshop emek, yağmur ormanlarının tahribi, küresel ısınma, yerli topluluklar, hava ve su kirliliği, büyük iş çıkarları, açık ocak şerit uyumlu kukla diktatörleri korumak için "zararlıları", halk tarafından seçilmiş hükümetlerin şiddet devrilmesi gibi tarım arazileri yaban hayatı eradikasyonu değiştirmesi madencilik, çevreye duyarlı alanlarda petrol sondaj, sendika avı, çocuk köleliği ve baskıcı rejimlere ödemeler sadece biz her gün tüketmek görünüşte zararsız tüketici ürünlerinin birçok etkileri bazılarıdır.

Freegans bizim ilkelerine dayalı pratik yaşam için bir dizi strateji istihdam:

Atık Islahı

Taze ekmek büyük miktarlarda her gün dışarı atılır.

Biz satıcılar sadece arazi ve kar üretmek için kendi kapasitesine göre mal değer bir ekonomik sistemde yaşıyoruz. Tüketiciler sürekli olarak reklam bu satışlarını artırır, çünkü onlar zaten mal atmak ve yerine bunları söylüyorum ile bombardıman edilmektedir. Varlıklı toplumlarda bu uygulama birçok kişi sadece kendi çöp beslenen ve desteklenen böylece muazzam atık bir miktarda üretir. Freegans olarak biz yerine çoğunluklar yiyecek, giyecek ve barınak gibi temel ihtiyaçlar eksikliği ise siyasi hayati kaynaklar israf edilecek izin adaletsizliği meydan olmanın savurgan tüketicilere kendimizi önlemek için, ve depolama ve yakma fırınları giden atık miktarını azaltmak için satın alma yem hangi orantısız kanser ve astım düzeylerinin neden fakir, beyaz-olmayan mahalleler, içinde bulunmaktadır.

Belki de en azılı Freegan strateji genellikle "kentsel toplayıcı" ya da "çöplerden" denen şeydir. Bu teknik perakendeciler, konut, ofis, ve yararlı mallar için diğer tesislerin çöp ile karıştırmak içerir. Çöp hakkında Toplumumuzun sterotypes rağmen, Freegans tarafından kurtarıldı mal güvenli, kullanışlı, temiz ve mükemmel veya mükemmele yakın durumda, sürekli yeni olanlarla bizim eski malların yerine bizi teşvik eden bir ıskarta kültürün bir belirtisi vardır, ve nerede perakendeciler ekonomik modelinin bir parçası olarak yüksek hacimli ürün bertaraf planlıyoruz. Bazı kentsel silaj, yalnız ona gitmek diğerleri gruplar halinde dalış, ama biz her zaman birbirleriyle ve onları istediği yol boyunca kimse ile açıkça keşifler paylaşmak. Gibi gruplar Food Not Bombalar aksi katılmak isteyen herkes ile halka açık yerlerde paylaşmak için yemek hazırlamak için bunları atık ve kullanmak giderdim gıdalar kurtarmak.

Perakendecilerin çıkartıtığı kurtarma tarafından, ofisler, okullar, evler, oteller, ya da herhangi bir yerde kendi çöp bidonları, çöp kutuları, çöp torbaları ve yoluyla aranmalar, Freegans gıda, içecek, kitap, tuvalet dergi, çizgi roman, gazete, videolar elde edebiliyoruz , mutfak, beyaz eşya, müzik (CD, kaset, kayıtlar, vb), halı, müzik aletleri, giyim, rollerblades, scooter, mobilya, vitamin, elektronik, hayvan bakım ürünleri, oyunlar, oyuncaklar, bisikletler, sanat, ve sadece ilgili herhangi Tüketici malın başka bir türü. Aksine daha fazla atık katkı daha Freegans atık akışında aşırı tüm hacmini azaltarak, çöp ve kirlilik kısaltmak.

Kullanılan öğeler çok da gibi web sitelerinde ücretsiz ya da başkalarıyla paylaşılan bulunabilir Freecycle ve yerel serbest bölümünde Craigslist . Yararlı maddelerin atılması için kontrol EPA'nın Malzeme ve Atık Değişimleri dizin. Ülke çapında toplumlarda, insanlar gibi etkinlikler düzenliyoruz "Gerçekten, gerçekten, Serbest Piyasalar" ve "Freemeets". Bu olaylar ücretsiz öğeleri ile pire pazarlara akin edilir. İnsanlar başkaları ile paylaşmak için öğeleri getirmek. Onlar vermek ve almak değil, bir dolar değiştirilir. Freegans satın almak gerekiyor, biz üretimini azaltır ve yeniden ve yeni üretim için herhangi bir ek fonlar sağlamadan boşa olurdu ne azaltarak destekleyen ikinci el malları satın almak.

Atık minimizasyonu

Çünkü atar bizim ıskarta toplum içine bizim sık sojourns arasında Freegans çok farkında olan ve ortalama ABD tüketici oluşturur atık muazzam miktarda tiksinti ve böylece sorunun bir parçası olmayı tercih. Yani, Freegans titizlikle humus içine, kompost organik madde geri dönüşüm ve onarım yerine mümkün öğeleri değiştirin. Bize göre kullanışsız bir şey, biz FreeMarkets de, dostlarımıza yeniden dağıtamaz veya Freecycle ve Craigslist gibi internet hizmetlerini kullanıyor.

Çevre Dostu Ulaşım

Freegans otomobil felaket, sosyal ve ekolojik etkilerin farkında. Hepimiz otomobil petrolün yakılmasıyla oluşturulan kirliliğine neden olduğunu biliyoruz ama biz genellikle vahşi alanlarda ve insanların ve yaban hayatı çarpışma ölümleri yol binadan elenen ormanlar gibi diğer imha faktörlerin sanmıyorum. Yanı sıra, büyük petrol kullanımı bugün Irak'ta katliam ve tüm dünyada için ekonomik ivme yaratır. Bu nedenle, Freegans çoğunlukla araba kullanmamayı tercih. Aksine, biz, trainhopping dahil otostop, yürüyüş, paten ve bisiklet ulaşım diğer yöntemleri kullanabilirsiniz. Otostop aksi halde kullanılmayan olurdu bir arabaya odayı doldurur ve bu nedenle araba ve benzin toplam tüketim eklemek değildir.

Bazı Freegans biz biyodizel veya tam anlamıyla restoranlar kullanılmış fritöz yağı ile araba körüklüyor "vejetaryen-petrol" çalıştırmak dönüştürülür dizel motorları olan arabalar kullanarak fosil yakıtlara olan bağımlılığı ortadan kaldırmak için denemek kaçınılmaz böylece araçların en azından bazı kullanım bulabilirsiniz - Başka bir örnek pratik kullanım için atık aktarma. Gönüllü gruplar bitkisel yağ üzerinde çalıştırmak için dizel motorları dönüştürme insanlara yardımcı olmak için her yerde oluşturuyoruz.

Rent-Free Konut

Freegans konut SAĞ değil, bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Freegans gıda atılır iken açlıktan insanlar için bir vahşet düşünün gibi, biz de ev sahipleri, bankalar ve şehirler bindik ve boş binaları devam ederken insanlar kelimenin tam anlamıyla sokaklarda donarak olduğunu öfkelendirdi.

Gecekondular terk edilmiş, köhne binaları işgal ve rehabilite insanlar vardır. Gecekondular gerçek insan ihtiyaçlarının daha özel mülkiyetin soyut kavramları daha önemli, ve binaların tapu tutun ama insanlar onlara yaşamak için izin vermez olanların, hatta konut hayati ihtiyaç duyulan yerlerde, kendi hak etmiyorum inanıyorum Bu binalar. Yaşam alanlarının yanı sıra, gecekondular sık ​​sık sanat çocuklar için aktiviteler, çevre eğitimi, toplum kuruluşların toplantıları, ve daha fazlası dahil olmak programları ile toplum merkezleri haline terk edilmiş binalar dönüştürmek.

Yeşil Oluyor

Yediğimiz besinler genellikle uzak bir dünya, overprocessed büyüdü, ve sonra çok uzun süre saklanabilir uzun mesafelerde, yüksek ekolojik maliyetle tüm taşınır bir toplumda yaşıyoruz. Bu nedenle sürecin, biz sezon değişiklikler ve yaşam döngüleri için takdir kaybettim ama bazılarımız bahçe ve yabani toplayıcı aracılığıyla Dünya'ya reconnecting edilir.

Birçok kentsel ekolojistler yemyeşil topluluk bahçe araziler içine çöp dolu terkedilmiş çok dönüm edilmiştir. Mağazalar taze yeşillikleri fazla abur cubur taşıma olasılığı daha fazla olan mahallelerde, toplum bahçeleri bir sağlık gıda kaynağı sağlamak. Hava astımı tetikleyen kirleticiler ile kısık durumlarda, toplum bahçelerde ağaçların oksijen üretir. Tuğla, beton ve asfalt hakim manzara, topluluk bahçeleri, bir araya gelip birlikte çalışmak, paylaşmak gıda, birlikte büyümek, ve bir de ayrı tutmak engelleri yıkmak topluluklar için bitkiler, açık alanlarda ve yerlerde bir vaha sağlamak Hepimizin birbirinden çok izole hale gelmiştir toplum.

Vahşi silaj hepimizin çevresinde büyüyen yenilebilir ve şifalı bitkiler ile kendimizi tanımaya tarafından eczanelere olmadan bizim hastalıklar süpermarketler olmadan kendimizi beslemek ve tedavi olduğunu göstermektedir. Hatta şehir parkları bize rızık kurumsal gıda üreticilerinden sonuçta değil, gelir gerçekliğin bir yenilenen takdir vererek, yararlı gıdalar ve ilaçlar verim, ancak Dünya'nın kendisi olabilir. Diğerleri kentsel ve banliyö kavramlar kendilerini kaldırma ve ilkel hayatta kalma becerilerine dayalı vahşi topluluklar kurarak "vahşi gitmek" için çalışırken, hatta daha uzak toplayıcı yaşam tarzı alır.

Daha az çalışma

Nasıl hayatımızın çok biz faturaları ödemek ve daha fazla şeyler satın almak için feda eder? Çoğumuz için, iş başka birinden emir almak bizim özgürlük ödün anlamına gelir, stres, sıkıntı, monotonluk, ve birçok durumda fiziksel ve psikolojik iyilik riskler.

Biz bir kaç kötü ürün veya biz çalışıyoruz dünyamızda, sosyal ve ekolojik ihlalleri değil, tüm sistemi sorumlu birkaç yaman şirketleri olmadığını fark, biz işçiler olarak, biz çarkları bir makine vardır, fark etmeye başlar şiddet, ölüm, sömürü ve yıkım. Çiftlik çalışanı daha fabrika tarım zulüm için herhangi bir daha az sorumlu dana bir kesim kadar halkaları perakende katip mi? Ne ürün lezzetli yapmak için yollar bulur, reklam tasarımcısı hakkında? Nasıl bakkal kitap yapar ve bu iş içinde kalmak için izin verir muhasebeci hakkında? Ya da buzdolabı durumlarda üreticileri fabrikada işçi? Onlar yıkım ve atıkların sebep kararlar için ve tabii ki, şirketlerin üst düzey yöneticileri tüm büyük sorumluluk taşımaktadır. Bir şirkette hisse senedi sahibi veya sorumlu yapılacak bir fabrika veya kimyasal tesisi sahibi olmak zorunda değilsiniz.

Gıda, giyim, konut, mobilya, ve bir kuruş harcamadan ulaşım temel ihtiyaçlar için muhasebe tarafından, Freegans büyük ölçüde azaltmak ya da tamamen sürekli istihdam edilecek ihtiyacını ortadan kaldırmak mümkün. Biz bunun yerine, bizim aileler bakımı bizim toplumda gönüllü, ve aksi takdirde iş çevresinde patronluk taslıyor olacağını şirketlerin uygulamalarını mücadele aktivist gruplarına katılmak için bizim zaman ayırabilirim. Bazıları için, toplam işsizlik o kaldırıma bir ücretsiz kitaplık daha ama bizim finansal ihtiyaçlarını kısıtlayarak ücretsiz diş ameliyatı bulmak için çok daha zor bir seçenek değildir, hatta çalışmak için ihtiyacı olan bizler, biz bu işe ne kadar bilinçli sınırları yerleştirebilirsiniz hayatımızın kontrolünü almak ve karşılamak biter yapmak için sabit basınç kaçış. Biz çalışmalıyız bile Ama biz patronlara toplam kontrol vazgeçmek gerekmez. Kooperatif güçlendirme Freegan ruhu gibi işçi liderliğindeki sendikaların parçası olarak işyeri içine uzatılabilir Dünya Sanayi İşçileri .

Çeviri google translate den olduğu için biraz yetersiz olsa da anlaşılabilir.

Aşağıda gördüğünüz sitelerden de çok geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.

trashwiki.org. (Çeşitli makaleler ve tanınmış freeganların yorumları)
http://www.siouxfallsfreegan.com/ (Güney Dakota bölgesinden bir site)
Frigan (Norveç freegan sitesi)
freegankolektiva.wordpress.com / (kişisel gelişim, vegan yemek tarifleri, Yunanistan ve Lübnan freegan toplulukları)
THE FOOD NOT BOMBS MOVEMENT
http://www.freecycle.org
The ReUseIt Network - About Us ( çeşitli ülkelerden mal ve hizmet değişimi ve paylaşımı )

Jezebel beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024