07-01-2014, 10:28 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Kekik ve faydaları
KEKİK VE FAYDALARI Daha çok baharat olarak kullanılan kekiğin birçok yararı vardır...Bunlar benim bildiğim kadar şunlardır.. Hazmı kolaylaştırır. Zayıflamak için kullanılır.. Çay olarak....Çayının yapımı çok kolay ve ferahlatıcı bir etkisi var, sinirleri yatıştırıcı, mideyi rahatlatıcıdır. Boğaz tahrişi, öksürük, gribal enfeksiyonlarda kullanılmasını tavsiye ederim... Ağız yaralarını geçirmede birebirdir... Kalp çarpıntısına iyi gelir.. Çok iyi bir idrar söktürücüdür... Sabah çayı yapılır,içilirse gün boyu zindelik sağlar... Solucan düşürücü olarak kullanılır.. Mikropları öldürücü etkisi vardır.. Gargarası boğaz ağrılarına faydalıdır... Diş ağrılarında,yağından dişe konulursa iyi gelir.. Ağrıyan yerlere sürülüp ovalanırsa iyi gelir.. Balgam sökücüdür.. Zekayı kuvvetlendirir.. Sigaranın zararlarını vücüttan atmaya yarar... Ağız yaralarını geçirmeye birebirdir.. VS....Benim bildiğim,aklıma gelenler bunlar... |
18-02-2014, 09:09 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn. sonkez, Kekiğin faydalarını anlattığınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi zindelik veriyor. Altınoluktaki evimin bahçesinden topladığım kekikleri bütün kış her yemekte veya yemek harici tüketiyoruz çok memnunuz. Belki biraz tansiyonu yükseltiyor ancak zararlı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca mideye de iyi geliyor olacak ki ülserimi iyileştirdi. Altınolukta birkaç çeşidini bulabiliyoruz. Kekiği yemeğin haricinde yemeye ilk 1985 lerde başlamıştım o günden beri midemden hiç şikayetim olmadı. Saygılar |
08-07-2014, 21:17 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
Kış mevsiminde akşamları tarlamızdan topladığımız kekik, ada çayı ve papatyayı içeriz. Şu şekilde: Bu kuru bitkileri süzgeçin içerisine ekleriz ve boş bardakların üzerine koyarız. Kaynamış suyu da yavaşça dökeriz. Sarı bir renk olur. Bir tutamdan iki üç bardak çıkabilir. Uykuya ve birçok şeye iyi geldiğini düşünüyorum. |
|
|