agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni55Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2014, 17:45   #31
Ağaç Dostu
 
Dumlupınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,916
Arkadaşlar herkese merhaba,annemin 1983 senesinden bu yana böbrek taşı sorunu var.Yine 1 hafta önce şiddetli ağrı nedeniyle Ege Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalında taş kırma merkezinde 3 seanslık kırma tedavisi başladı.Bu arada ilk defa Gilaburu ile diğer hastaların tavsiyesi ile tanıştık.

Taş kırma işleminden sonra hastahaneye yakın bir aktardan 1 Litrelik cam şişe içinde satılan gilaburu suyunu aldık.Bir su bardağının yarısına kadar içme suyu doldurup,diğer yarısını da gilaburu suyu ile karıştırıp içilmesi söylendi.

Benim sizlerden öğrenmek istediğim şu,internette meyvelerinin pet şişeler içinde ve suyun içinde saklanması gerektiğini okudum.Bu şekilde internet üzerinden alıp,meyvelerinin suyunu çıkartıp içmek daha etkili olabilir mi?Şisesinin üzerinde meyve pulp oranının en az %65 olduğu belirtilmiş.

Değerli zamanınızdan bu konuda biraz ayırıp yardımcı olursanız çok memnuz oluruz.Herkese ailece ŞİFALAR diliyoruz.SELAMLAR gönderiyoruz...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2014, 21:13   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-10-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 5
merhaba hosseda bugün ultrasona girdim.sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim.malesef taş aynen duruyor hiç erime olmamış.ancak taş ilerlemiş mesaneye düşmek üzereymiş.doktorlar mesaneye düşerse çıkar kendiliğinden atarsın diyorlar.ancak ben korkuyorum tıkamasından sonuçta 1 cm nasıl çıkacakki.tabi siz tecrübeli olduğunuz için bilirsiniz.1 cm taş kendiliğinden çıkabilir mi?son olarak acaba benim kullandığım başka marka olduğu içinmi olmadı acaba???bunun cam şişe olanı varmış düşürenler ondan kullanmış hep doğal diyorlar.benimki pet şişeydi.sizinki hangisiydi cam şişe olanımı?moralim çok bozuk hiç beklemiyordum.napcamı bilmiyorum

gorkem006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2014, 23:27   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Benim kullandığım gilaburu suyu cam şişede olan suydu.

Taşı ses dalgaları ile kırdırmakta kurtulmak için bir diğer yol. Ben o büyüklükte taş düşürdüğümü hatırlamıyorum. Ama kanala inince vücut onu atacaktır mutlaka.

Doktor ne diyorsa ona uyun derim. Geçmiş olsun tekrar.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2014, 05:31   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-08-2014
Şehir: tarsus
Mesajlar: 3
Selamlar. Burada yazan bütün formülleri denedim. Dün doktora gittim malesef aynı büyüklükte taşım olduğu yerde duruyor. Bu yaz tespit edilmişti 1 Cm büyüklüğünde idi. Gileboru suyunu 10 litre kadar içtim. En Son selahattin ağabeyin yazdığı formülü de denemiştim. Ben de bir işe yaramadı.

serkanozen1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2014, 10:26   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
sn. serkanozen1 'in yukarıda yazdıkları, doğal tedavi yöntemlerinin her bünyede farklı netice verebileceğini bize göstermiştir. Bu sebepten bu tür tedavilere çok bağlanmamak ondan kesin netice ummamak lazım ama denemedende geri kalmamakta yarar var ( yan etkisi- zararı olmayacağına kanaat getirdikten sonra). Ben şanslıyım çünkü bu gilaburu denilen yabani meyvenin suyu benim bünyemde oluşan taşları eritiyor.

Daha yukarıda yazdım, defalarca Torbalı Dağteke köyündeki meşhur suya gittim bidonlarca su taşıdım ama hiç bana yararlı olmadı. Dağteke köyü dağda, meydanında araba koyacak yer bulunmazdı öyle çok gelen vardı. Yararını gören olmasa o dağ başındaki köye neden gelsindi insanlar su almaya, bende denedim defalarca ancak benim bünyeme herhalde uymadı ki o suyla taşları dökemedim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2014, 10:48   #36
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
bir aktar olarak kesinlikle taşları erittiğine şahitlik ederim,

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2014, 22:16   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2014
Şehir: fethiye
Mesajlar: 5
arkadaşlar hazır şişede içmek yerine bunun meyve olarak satın alıp kendiniz suyunu çıkarıp içerseniz daha etkili olur.doğal ve taze olmuş olur. bizim köyde bolca yetişirdi bol bol içerdik. kayserili tanıdıklarınızdan bulabilirsiniz. suyunu ezip biraz su ve şeker ilave edip afiyetle içebilirsiniz. forumda gilaburu rumuzlu alışveriş bölümünde bu bitkinin fidesini ve meyvesini satan arkadaş var. ondan bilgi alabilirsiniz

saban2510 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 12:46   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Dün bir şişe gilaburu aldım (1 lt cam şişe). İçmeye başlayacağım ilaçlarla birlikte.

Hafta sonu sancılandım. Uzun zamandır gitmeyi ihmal ettiğim üroloğa mecburen gittim. Sol böbrekte çok büyük olmayan taşlar var ama net sonuç için ilaçlı film çektirelim dedi. İlaçlı röntgene girdim. Netice sol böbrekte milimetrik taşlar mevcut ama her iki böbrek çalışması normal diye rapor geldi ( röntgen çektirmenin faydası böbreklerin çalışmasını görmek oluyor. Korkulacak bir işlem değil, ilacı iğne ile koldan verip yatırdıkları makinada yarım saat kadar beklemede oluyorsunuz. 5-15 ve 30. dakikalarda filmi çekiyorlar.). Film ve rapor üzerine doktor ilaçları yazdı ve sol böbrekte ( mesanede) 4 mm kadar taş var onu düşürmektesiniz dedi. Kendisine Gilaburu diye bir yabani meyvenin suyu var onu da içebilirmiyim dedim, için bu ilaçların yanında hiç bir zararı yok dedi.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2014, 23:47   #39
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-04-2009
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 54
yıllardır böbrek taşı sorunum var.3ay evvel sancılandım sağda 2mm solda 6mm ve düşmeye çalışan 6mm taş olduğu söylendi.gerekli tedavi bitti.girabolu meyvesi aldık 3bidon kadar tükettim 1 hafta içinde.ağrı sancı sıkıntı bitti derken 1 haafta önce tekrar sancılar başladı Dr. bey sağdaki taş yola düşmüş onu düşürüyorsun soldaki böbreğin alt kısmında hareketsiz olduğun için(felçliyim) onu düşürmen imkansız kırıp almamız lazım dedi.1 hafta müsade verdi .bende başladım tekrar giraboluya bidonda meyvesini alıyoruz günde 4-5 bardak(330ml) içiyorum.3ay önce içtiğim kahverengiydi muhtemelen eski mahsul bu seferki kırmızı bakalım sonuç ne olacak.çarşamba kontrolüm var inşallah taşlardan kurtulurum.iyi haberlerle dönerim.taş düşmezsede kırma işine girmeyeceğim giraboluya devam.

hasan7319 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2014, 16:13   #40
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-04-2009
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 54
bugün kontrole gittim ultrasonla baktı Dr Bey taş görünmüyor sıkıntılı bir durum yok dedi.ameliyat işinden kurtuldum elhamdülilah.girabolu ilk başlarda tadı hoş gelmesede biddon bidon içince alışıyor insan .her sabah aç karnına 1 bardak içmeye devam edeceğim.

birde şu kürü buldum(turp suyu) 4-5 gün uygulayacağım.

Siyah turpun suyu çıkarılır. Aç iken birer çay bardağı, birkaç gün içilir. Büyük, küçük taşları eritir. Tecrübe edilmiştir. Böbrek taşını parçalamak için şekerli karpuz suyu içilir. Mantar, kaymak, keşkek, beyaz peynir, balık, pelte ve sütlü şeyler böbreklerde taş ve kum yapar. Bunları yememeli. Tuzlu, kireçli su içmemeli. Bayat et, sığır, pirinçli yemekler yasaktır. Kara nohut suyu, tarçın suyu veya mahlep, anason, kimyon yenir veya suları içilirse ve çemen ekmek ile yenirse, böbrekteki ve mesanedeki taşları parçalayıp döker. Hulbe yemek de böbrek taşlarını parçalar, öksürüğü keser.

Muda beğendi.
hasan7319 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 20:43   #41
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-04-2009
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 54
iyi akşamlar arkadaşlar
yukarıda verdiğim kür'e bugün başladım.durum fiyasko oldu.sabah aç karnına 1çay badağı siyah turp suyunu içtiğim gibi istifra ettim.midem ciğerim ağzım burnum yandı çok kötuydu .Allahtan hemen çıktıda kurtıuldum .birdaha içmeyi düşünmüyorum.içecek olanlar dikkat etsin.

hasan7319 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2014, 20:09   #42
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-12-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
bebeklerde gilaburu

merhabalar,
karımın böbrek taşı sorunlarını gilaburu ile çözdük, fakat bebeğimizde de şimdi benzer sorunla karşılaştık. 9 aylık olduğu için kullanılabilirliği konusunda kaygılarımız var. 9 aylık erkek bebeğimizin iki böbreğinde de taş olduğu tespit edildi. taşların ikisi 8mm biri de 7mm büyüklüğünde ve bir tanesi böbreği tıkamak üzere. doktorlar hiçbir tedavi uygulamıyorlar bekleyeceğizz diyorlar gilaburuyu da tavsiye etmiyorlar hatta sorduğumuzda vermeyin diyorlar. sizin mesajınızı okudum ve belki tecrübelerinizi paylaşırsınız diye bir umutla yazıyorum. yazınızda bahsettiğiniz kişiler ile iletişime geçmemiz onlarla konuşmamız mümkün mü acaba. sakıncası yoksa mail adreslerini veya telefon numalarını onların da iznini aldıktan sonra özelden benimle paylaşabilir misiniz
teşekkür ederim.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Op. Dr. Emin Bey Kayseri'de yaşamasına rağmen sanırım gilaburu konusunda herhangibir araştırma yapmamış.
Yıllar önce gilaburu kullanan ve böbrek taşından kurtulanların gilaburunun neden faydalı olduğunu düşünmüştüm. Daha sonra internette arama yaptırmıştım. Bir makale dikkatimi çekmişti. Makalede imzası bulunanlar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümünde Prof. Dr. Sedat VELİOĞLU ve Araş. Gör. Lütfiye EKİNCİ idi. Şu anda o makaleyi bulamadım. Ancak alıntı yapılan yerde yeteri kadar bilgi var. Bu makalede dikkatimi çeken meyve içeriğinde bulunan çeşitli asitlerdi. Ben meyvede bulunan asitleri görünce böbrek taşını neyin erittiğini anlayarak daha fazla araştırma yapmadım. Bulduğum yerde Selahattin Yılmaz Beyin yazısındaki bir şeyin desteklemesini de görmüş oldum. Magnezyum oranı kabuk ve gövdede 3.110 - Meyvede 60.78 olarak belirtilmiş.

GİLABURU - İÇECEKLER 22 - cillikalakay - Blogcu.com

Gilaburu Bitkisinde Bulunan Bazı Bileşikler (mg/kg)
BİLEŞEN KABUK GÖVDE MEYVE
Ursolik asit - - +
Valerianik asit - + -
Klorojenik asit - - +
Sinamik asit - - +
B-Sitosterol - - +
Tanen - - 30.000
Pektin + - 50.000
Protein 86.000 - -
Arbutin - + -
Viopudial + - -
Demir 880 - 3.42
Magnezyum 3.110 - 60.78
Silikon 99 - -
Fosfor 650 - -
Potasyum 7.360 - 2473.8
Kalsiyum 23.540 - 60.35
Sodyum 184 - 402.62
Bakır - - 0.86
Çinko 17 - 5.0

Ben diğerlerinin yaptığı etkiyi bilemediğim böbrek taşını erittiğini düşündüklerimi koyu hale getirdim. Muhtemelen araştırma yapılırsa diğerlerinin de faydası vardır.

Her insanın bünyesi, yediği ve içtikleri farklı farklı. Bazı insanlarda bünye yapabiliyor. Bazı insanlar ise az su tükettikleri, yediği içtiği maddeler nedeni ile böbrek taşı ile tanışabiliyorlar. İlk olarak bir öğretim görevlisi ile bu konuda sohbet etmiştim. Söylediğine göre bünyesi sürekli böbrek taşı yapıyormuş. Böbreklerinde taş çıktığı zaman ameliyat olmak veya kırdırmak yerine hemen gilaburu kullanmaya başlıyormuş. Bir süre sonra tekrar gidip taş olup olmadığına bakıldığı zaman hiçbir şey kalmadığını görünce doktorun biraz şaşırdığını ama hiçbir zaman gerçeği söyleyemediğini anlatmıştı.

Bir meslektaşım böbrek taşı nedeni ile sıkıntıları olduğunu söyleyince litrelik gilaburulardan sanırım 4 tane alıp vermiştim. İşe yararsa devam etmesini söyledim. Bir süre sonra geldiğinde teşekkür etti. Ameliyattan kurtulmuş.

Tanıdığım bir karı kocanın bebeklerinin böbreğinde taş olmuş. Küçücük bir bebekte nasıl olduğuna şaşırmıştım. Gittikleri doktor tarafından gilaburu tavsiye edilmiş ancak bebeğe içirememişler. Ben çok az şekerli meyve suyu şeklinde mamasına katarak kullanabileceklerini söyledim. Aradan zaman geçti. Gittikleri kontrolde taşın hiç kalmadığını benim söylediğim gibi az az verdiklerini artık tedavinin mi yoksa verdikleri gilaburunun mu etki ettiğini bilmediğini söyledi.

Bunlar benim bizzat tanık olduklarım. Biz hemen sonuç istiyoruz. Aceleciyiz. Böbrek taşı kaç yılda büyüdü. Çaydanlıkta biriken kireci hepimiz biliriz. Bir kısım asitlerle eritmeye çalışırız. En basiti limon tuzu denilen Citric asit. Bir miktar kirecin miktarına göre soğuk suya atıp suyu köpürterek taşırmadan kaynatıp sabaha kadar bırakırsanız çok katılaşmış olanlar hariç çözer. Katılaşmış olanları çıkaramaz iseniz demlikteki su her kaynadığı zaman katılaşmış olanlara daha fazla kireç oluşumu olur. Benim anladığım küçük bir taş oluşursa sürekli olarak taş daha büyük olmaya başlıyor. Bu belirli bir zaman alıyor. İstiridye içine giren veya bırakılan minik taşın üzerini istiridyenin salgı salgılayarak zamanla inci tanesi oluşturduğu gibi taş da büyüyor. Bu döngüyü tersine çevirip bir yumak ipinin sarılarak büyümesini tersi ipin açılarak küçüldüğü gibi yavaş yavaş taşı eritmek daha sonra tamamen yok etmek veya küçültüp vücuttan atmak gerekiyor. Gilaburu da aynı şeyi yapıyor. Zaman içinde taşı küçülterek yok ediyor. Sihirli değnek yok. Belirli bir süre kullanmak gerekiyor. Fiyatları yüksek olanlar da var. Normal olanlar da var.

Aynı olayı avakodo yaprağı, altın otu, mısır püskülü, kiraz sapı, iğde, çeşitli sular da sağlıyor. Bunlar da su ihtiyacını artırıyor. Belki de gilaburu gibi asidik özellikleri var. Ameliyat son çare olmalı. Her şeyi kullanıyoruz. Bir süre erteleyip doğal bitkileri uzman kişilere danışarak kullanmak, herhangibir istenmeyen etki olduğunuzu hissettiğinizde devam etmemek gerekiyor. Birçok kişiye iyi gelen bize iyi gelmediği gibi zarar da verebilir.

gokceozagar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2015, 00:43   #43
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-04-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
bobrek tasi ve nedenleri

Arkadaslar yaklasik 10 yildir duzenli araliklarla tas dusuruyorum. yillardir uroloji doktorlarinin kapisini caldim fakat hep bunye yapiyor yapacak bisey yok deyip agri kesici yazip gonderdiler.. benim yasadiklarimi sizde yasamayin diye bilgilendirmek istiyorum.
Su an yine 7 mm lik bir tas dusurme arifesindeyim. Yaklasik 1 aydir agri yasiyorum hemde ne agri... bu kez baska bir doktor denedim. Kurtkoyde fiyatlari cok ucuk olmayan cok buyuk bir ozel hastane kesfettim. her iki bobrekte oldukca fazla tasim oldugunu soyleyince oncelikle bunun nedenini arastirmamis lazim dedi. Tomografi kan ve idrar tahlilleri sonucunda tahmin ettigi gibi paratroid hormonumda sorun vardi ve buda vucuttaki kalsiyum duzeyini sasilacak kadar arttirmis dolayisiyla bobrekte tasa neden olmustu. Simdi bazi testler yapiliyor tedavi **** cerrahi operasyonla hormonlarim duzene sokulacak.
Ozellikle belirtmek istedigim nokta su: yillar once bir doktor bunun nedenini arastirmis olsaydi su anda ben coktan bunlardan kurtulmus olacaktim. Bobrek taslardan oldukca zarar goRdu.. lutfen oncelikle nedenini aratirmasi yonunde doktora baski yapin. Tasin ardinda cok ciddi rahatsizliklar olabilir. .
ve ****** bende yeni bir gilaburu kullanicisiyim. Aktarlarda kayseri pazarinin urunu 1 lt cam sisede satiliyor. Etrafimda gilaburu icerek 3 gunde 1 haftada 15 gunde tas dusurdugunu soyleyen birsuru insan var.. 10 gundur kullaniyorum. Yarin tomografim var bakalim ise yarayacakmi. Ha unutmadan kur olarak uygulamayi unutmayin. 2-3 sise icip birakmak cok etkili olmayacaktir.

aryemus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2015, 01:14   #44
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sayın aryemus, geçmiş olsun inşallah iyi netice alırsınız ve bizimle paylaşmanızı rica edeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2015, 22:06   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 314
Ekim başlarında giraboluları toplayıp paşabahçenin cam kavonozuna koydum ve üstünü doğal su ile doldurdum. Benim girebolu suyum ne zaman içilebilir. Bilen arkadaş yanıtlarsa sevinirim.

Sonul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2016, 12:14   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2016
Şehir: hatay
Mesajlar: 2
merhaba böbrek taşı ile ilgili forumları dolaşırken buldum burayı faydam olur belki. böbrek taşına son veren bir bitki özü tozu mısırdan getirtiliyor sipariş verdim faydasını görürsem tekrar buraya yazacağım çay gibi içiliyormuş sarı bir toz son siparişi ben verdim tedarik sürecinde ama bazen aktif oluyor arkadaşımın tavsiyesi ile bakalım fayda görürsem burda paylaşırım herkese çok geçmiş olsun eğer bakmak isterseniz burda sitesi bobrektasinason.com

sosyalmm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2016, 12:20   #47
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sosyalmm Mesajı Göster
merhaba böbrek taşı ile ilgili forumları dolaşırken buldum burayı faydam olur belki. böbrek taşına son veren bir bitki özü tozu mısırdan getirtiliyor sipariş verdim faydasını görürsem tekrar buraya yazacağım çay gibi içiliyormuş sarı bir toz son siparişi ben verdim tedarik sürecinde ama bazen aktif oluyor arkadaşımın tavsiyesi ile bakalım fayda görürsem burda paylaşırım herkese çok geçmiş olsun eğer bakmak isterseniz burda sitesi bobrektasinason.com
Kesinlikle reklam yapmak icin geldiğiniz Çok belli. Birde tutmuş böbrek taşına son yazısını koyulaştırmışsınız. Belki sattığınız bitki gercekten işe yarıyor olabilir ama sizin sahtekar olduğunuzu değiştirmez.
Saygılarımla.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

xoom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2016, 13:35   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2016
Şehir: hatay
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xoom Mesajı Göster
Kesinlikle reklam yapmak icin geldiğiniz Çok belli. Birde tutmuş böbrek taşına son yazısını koyulaştırmışsınız. Belki sattığınız bitki gercekten işe yarıyor olabilir ama sizin sahtekar olduğunuzu değiştirmez.
Saygılarımla.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben reklamcı felan değilim eğer rahatsız olunduysa mesajı silerim forma yeni katıldım düşüncelerimi aktardım hepsi bu yazı yazarken kalın italik yapmamın nedeni dikkat çekmek sitenin ismi öyle sahtekar diyerek saygı bekleyemezsiniz forma girip ulu orta bilip bilmeden yazarak kendinizi adam yerine koyarak başkalarına sahtekar diyemezsiniz.

sosyalmm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2016, 15:36   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sosyalmm Mesajı Göster
ben reklamcı felan değilim eğer rahatsız olunduysa mesajı silerim forma yeni katıldım düşüncelerimi aktardım hepsi bu yazı yazarken kalın italik yapmamın nedeni dikkat çekmek sitenin ismi öyle sahtekar diyerek saygı bekleyemezsiniz forma girip ulu orta bilip bilmeden yazarak kendinizi adam yerine koyarak başkalarına sahtekar diyemezsiniz.


Siz reklam yapmak için bu siteye üye olmadıysanız bende başka birşey bilmiyorum. İlk mesaj ve bir site reklamı ve koyu puntolarla.. Bence hemen o site ismini kendiniz silin.


Sent from my iPad using Tapatalk

xoom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2017, 00:46   #50
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-05-2017
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar.Ben de 24 adet aldım bu akşam başladım bu gilaboru'ya. İnsanlara güvenemiyoruz reklamcısı da oluyor başka bir şeyler için de yazıyorlar genelde rant peşinde menfaat dünyası tabiiki. her neyse deneyeceğim 1 ay sonra kontrole gidip baktıracağım.Sonucu buradan paylaşacağım inşallah. sağ böbreğimde 1cm ve 6mm taşlar mevcut. Rabbimiz herkese şifa versin.Hayırlı Ramazanlar.

kdr_ktbm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2018, 17:59   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-01-2018
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
böbrek taşını eriten ilaç

https://eksisozluk.com/rowatinex--863875?p=2

roker22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2019, 15:51   #52
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Gilaburu meyvesi suyu, böbrek taşı, tansiyon, safra kesesi ve prostat dostu gilaburu faydaları, Süleyman Demirel üniversitesi çalışmaları sonucu belgelenmiştir.

Gilaburu suyu gün içerisinde pratik kullanım; gün içerisinde yoğun olarak çalışıyorsanız, yemek yemeyi bile unutabilirsiniz. Bu kadar yoğun çalışma temposunda Gilaburu kullanmak oldukça kolaydır. Pratik kullanım olarak meyve suyu halinde hazırlanan Gilaburu, birkaç dakika içerisinde tüketilebilir formdadır ve zaman almaz. Ayrıca bir bardak yardımıyla alan kaplamadan işlerinizi gerçekleştirirken tüketmenize imkan sağlamaktadır. Gün içerisinde Gilaburu’ya ayıracağınız birkaç dakika sizlere çok şey kazandıracaktır. Gilaburu suyu şeker ilaveli ve şeker ilavesiz olarak iki farklı formda üretimi yapılarak tüketicinin kullanımına sunulmuştur.

Gilaburu meyvesinin tam olarak olgunlaştığı dönem sonbahardır. Sonbaharda olgunluk aşamasını tamamlayan meyve toplanmaya hazırdır. Sonbaharda toplanan taze Gilaburu salamura yöntemi ile bir süre bekletilmektedir. Salamura işlemi sonucunda ( yaklaşık 3 ay) birden çok tüketim şekli ortaya çıkmaktadır. Ağaç üzerinde olgunlaşmalarının ilk aşamasını tamamlayan meyveler, salamura aşamasında tam olarak olgunlaşmalarını tamamlayarak tüketime hazır hale gelmektedirler.

omer_eksi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2020, 08:53   #53
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Arkadaşlar bende de taş var. Ağrı yapması üzerine doktora gittim önce ultrason sonra tomografi çekildi. Doktor 6-7 mm çapındaki taşın kanalda olduğunu ve kapalı lazerle alalım önerisinde bulundu. Ben de kabul etmedim. Aynı gün tavsiye üzerine gilaburu surubu aldım. Aldığım gibi 3 bardak total 600 cc içtim. 1 saa surmedi sanci basladi. Sancim yine eski sancıları gibiydi. Doktorun taşın kanalda olduğunu söylediğini bildiğim için aklıma gelen şu oldu. Bu gilaburu tasi yerinden oynatti. Fakat taş hala düşmedi. Bu gilaburu denen bitkiyi ben biraz araştırdım. Sadece tasi düşürüyor aynı zamanda bobrekten idrar torbasına gelen kanalı genişletiyor. Dolayısıyla taş daha da kolay ilerliyor. Benim taş mesaneye gelirken ki o 20 çelik yolda aort damarı ile idrar kanali arasındaki dar yerde. Bunun için bol bol su ve gilabueu içmek gerekiyor. Şuanda ağrılarım yok ama taş hala düşmedi. Aç karnina hiç gilaburu icmemistim şuanda içtim. Şayet taş düşerse burdan sizlerle paylaşımda bulunacağım. Gilaburu için söyleyeceğim şey ilk ictigimiz anda tasi oynatti ama henüz düşmedi. Ben faydali olabileceğine inanıyorum arkadaşlar.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2020, 17:52   #54
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-12-2020
Şehir: Denizli
Mesajlar: 1
gİlaburu TAVSİYE EDERİM

Yaklaşık 3 mm taşım vardı.gilaburu suyu içtim faydasını gördüm düşürdüm taşımı. ama her sabah gilaburu ile birlikte bir fincan zeytinyağı ve avokado yaprağı içiyordum

mertcangelmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024