agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2010, 19:06   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Buğday çimi üretimi

Buğday Çimi
Sağlık için yararları

-------------------------

Oldukça iyi gelişiyor. Henüz 1 hafta olmadı. Şimdi güneş ışığı gerekiyor. Bugünlerde en zoru onu bulmak.

Eklenen Resimler
   
dapperdon beğendi.
polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 19:24   #2
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Polatuz,

Ben de bir çimlendirme deneyi yapıyorum. Gerçi 20 gün oldu ama havaların soğuk gitmesinden biraz yavaş gidiyor herhalde. Sizin çimler daha açık yeşil duruyor, ben domateste kullandığım sıvı besinle suluyorum. Daha koyu yeşil. Fakat nasıl sıkıp suyunu çıkaracağım onu düşünüyorum. Daha önce çiğneyerek yemeyi denemiştim, pek mümkün olmuyor.

Eklenen Resimler
   
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 20:29   #3
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Biz daha önce filiz halinde tüketiyorduk, bu sefer çimlendirdikten sonra tüketmeyi deneyeceğiz. Buğday organik ürünler satan bir firmanın ve 500gr lık paketlerde satılıyor. Filizlenme aşamasına kadar suda beklettik 4 gün kadar. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımımıza diktik. Filizlenme aşamasında olduklarından hemen büyümeye başladılar.
Fotoğraflarını ekliyorum.

Eklenen Resimler
    
xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 17:01   #4
Ağaçsever
 
baba.monk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-10-2009
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 36
Perlitte buğday çimi yetiştirme denemem

Herkese selamlar, ben de perlitte buğday çimi yetiştirmeyi denedim. Zor da olsa yetişen çimlerin suyunu çıkartabildim.

Name:  bugday_cimi_suyu_wheatgrass_juice_kanser_sifa09.JPG
Views: 15703
Size:  43.6 KB
Name:  bugday_cimi_suyu_wheatgrass_juice_kanser_sifa13.JPG
Views: 14602
Size:  37.0 KB
Name:  bugday_cimi_suyu_wheatgrass_juice_kanser_sifa16.JPG
Views: 15234
Size:  23.2 KB

Bardağın ikinci yarısındaki pembelik, çilek aromalı vitamin tabletinden kaynaklanıyor. Saf buğday çimi suyunun içim pek hoş değil de...

baba.monk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 10:31   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
Wink Evde Bugday Cimi Yetistirmek!

Merhaba Arkadaslar,
Evimde Bugday çimi yetistirmek istiyorum.

Toprak ve gübre konusunda kararsız kaldım, şöyleki;
Buğday çimini Sadece,
Torf ilemi yetistirmeliyim?
Sadece Toprak ilemi?
**** toprak gübre kasırımı?

Yani ustalardan fikir almak istiyorum, çimin tüm besin ve minarallerini optimumu seviyede almasını istiyorum.

Bana Hangi ürün ve markayı ve nasıl bir yöntem ile yetistirmemi tavsiye edersiniz?

RealX11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 19:21   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Buğday Çiminde Renk Değişimi

Merhabalar,

Evde buğday çimi yetiştiriyorum.

1 gün önce buğday çimlerim üstteki resimde görüldüğü gibi gayet sağlıklı bir görünümdeyken bugün alttaki resimde görüldüğü gibi hastalık gibi renginde değişim oldu ve solgunlaştı.

Bunun nedeni ne olabilir?Aayrıca bu haldeyken çimin suyunu çıkarıp içmemde mahzur var mı?
Teşekkürler...

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen maviufuklar : 08-09-2013 saat 19:34 Neden: Eksik bildirim
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2013, 23:32   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.

Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay.

Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin.

Ginseng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2013, 02:45   #8
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Merhaba Xenkebikec

çimleriniz çok saglıklı görünüyor ..

Bende yeni başladım bugday çimi yetişdirmek istiyorum ..
organik bugday buldum organik cityfarm markası migrosdan aldım .fakat kullanmaya cesaretim yok çünki daha emin degilim ..buradaki konuyu baştan aşagıya okudum,Ginseng adlı üyelerden bir kişi , city farm marka bugdayın garip bayaz salgı ve kötü koku arkada bırakdıgını bahsetmiş ..
bana yardımcı olurmusunuz ..
hangi bugday hangi marka kullanıyorsunuz ..yazarsanız çok memnun olurum .

ben şu anda toprak aldım ismi torf organik tekzenden 40 litre ..
ve plastik yetişdirme kapları aldım .fakat plastik sevmiyorum ..ahşap elma kasaları aklıma geldi ve daha saglıklı dikim olacagını düşündüm..
Ahşap elma kasanın altlarına delik acarak çimlemede kullanmayı düşünüyorum acaba nasıl olur ??( bu ahşap elma kasasını göstermek istedim fakat fotografını buraya nasıl eklerim bilmiyorum )
bugday çimi sıkma manuel makinasını spariş verecegim ..ayrıca toprakta küflenmeyi önlemek için himalaya tuzu bir tutam sıkacagın içine su ile karıştırıp çimlere büyürken hergün fısfıslamanın bir sitede küfleri önledigini ayrıca bugday çimlerinede besin verdiginden bahsedilmişdi ..
Şu an sadece hangi organik bugday kullanmalıyım bilmiyorum ???
selam saygılarımla
sizlerden cevap alırsam memnun olurum ..
ellisa


Düzenleyen ellisa : 12-11-2013 saat 03:21 Neden: ahşap elma kasası resmini eklemek istedim
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2013, 18:40   #9
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir.
Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz.

Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır..
Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez..

Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur..

Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi..

Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın..
Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz..
Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz..
Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2013, 03:14   #10
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
City Farm'dan organik buğday aldım ve çimlenmedi. Ayrıca topraklar lağım gibi koktu. Bir kaç müşterimi, epey zamanımı ve iş gücümü bu şekilde kaybettim. Orgagen Ambarı firmasından sürekli alıyorum ve çok memnunum. Yerli ve hibrit olmadığını söylüyorlar.

Bey Organik firmasından bugün organik buğday getirttim. Biraz daha pahalı ama taze üretim olduğunu, yerli ve hibrit olmadığını söylediler. Fark görürsen yazarım.
Merhaba Mavi-Ufuklar ,
çok merak ediyorum city farm organik bugday çimlenmedi ayrıca toprakların lagım gibi kokdugunu yazmıssınız yukarıda ..
acaba diyorum saksının altında oxyjen girecek hava yerleri ve fazla gelen su birikimini topragın bulundugu kabın altında
fazla suyu ata bilmesi için ayrıca bir alt kabı olması gerek sanırım,toprak kokar diye hep duyuyorum acaba sizinde öylemi oldu ?? ama Gingseng arkadşimız burada yorumlarda 4 düncü sayfanın sonlarında yazmış nerdeyse aynı şekilde CityFarm kalitesinden pek emin degilim !!
_ _ _ _ _ _ _
GİNGSENG ::City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.
- - - - - - - - -
Yeni aldıgınız bugdaylar nasıl çimlendi ??
Bende CityFarm organik bugday aldım Migrosdan ama sizde filizlenmedigini ve beyaz salgı bırakdıgını okuyunca geri verdim bügün .

uygun bugday arıyorum ama hangisini alsam ?? aktarlardan açık bugday kullanmayı güvenemiyorum
- - - - - - - - - - - -
şu anda Toprak aldım Torf organik tekzenden 40 lt,lik ..15 tl ucuzmuşda ozaman dedim herzaman lazım olur
çimleri ekmek için elma kasası kullanmayı düşünüyorum..sanırım manavlardan veya bunları satan yerlerden internet aracılıgı ile spariş verebilirim henüz bulamadım !!
çimleri mantar veya küfden arındırmak için himalaya tuzunu bir sitede okumuşdum,ayrıca çimlerede extra besin kaynagı olabiliyormuş fısfısın içine damacana temiz içme suyuna bir yemek kaşıgı eklemeyi düşünüyorum,..


baya heycanlıyım 2 aydır çok az olan degerli zamanımı bilgisayarın ekranına yapışmış olarak araşdırma yapabildigim kadar okuyorum ve artık bugday çimi bir an evvel evde yemyeşil görmeyi hayal etmeye başladım . zehir gibide olsa bal gibi içeçegim ^_^

Tecrübenizi yazarsanız çok memnun olurum : )
saygılarımla
Ellisa

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen ellisa : 13-11-2013 saat 04:17 Neden: kelime düzeltmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2013, 03:41   #11
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Merhaba ellisa, kullandığım marka city farm, bir paket alıp deneyebilirsin. Sorun yaşayan arkadaşlar belki üretilen parti ile ilgilidir bilemiyorum. Zaten aldığın buğdayın sertifikası olması yeterli başka markada olabilir.

Yakın zamanda bizde tekrar başlayacağız, bir süredir yapmıyoruz.
Merhaba Xenkebikec

yorumunuzu hemen okudum teşekür ederim
city farm bugdayı migrostan alıp deneyecegim umarım Mavi Ufukgun deneyimleri gibi olmaz ..

fotografını ekledigim elma kasalarına ekim yapmayı düşünüyorum ne dersiniz ? plastiklerden hoşlanmıyorum bakalım iki elma kasası ile başlaya bilirim sanırım )

ellisa

ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2013, 04:21   #12
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Talking cityfarm organik bugday sorunlumu ?? ekim emeklerim boşuna gitmesin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ginseng Mesajı Göster
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.

Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay.

Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin.
Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
http://www.orgagenambari.com/?vlang=...emode=products

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa


Düzenleyen ellisa : 13-11-2013 saat 04:26 Neden: kelime ekleme
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2013, 21:13   #13
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Sayın ellisa, gördüğüm kadarıyla çok güzel hazırlanmışsınız. Saksıyı mahvetmek diye düşünmeyin zaten çimleri 2-3 kere hasat edeceğiniz için çok uzun kalmayacaklar ve yenisini hazırlamanız gerekecek. Sanırım iki kasa yapmanız devamlılık açısından daha uygun olacaktır.

Buğday konusuna gelince ekonomik olması ve erişiminin kolay olması önemli. Benim herhangi bir marka takıntım yok o yüzden sizde aklınıza hangisi daha yakın geliyorsa onu alın deneyin.

Bu işte biraz deneyerek öğreneceksiniz, çünkü şartlar aynı olmadığı için sizin yaptığınız üretimde okuduğunuz veya gördüğünüz yerlerle aynı olmayacaktır.

Buğdayı çimlendirirken bozulma küflenme gibi sorunların yaşanması son derece normal. Dediğim gibi hava şartları, suda bekleme zamanı kullandığınız tofun nem miktarı ve o andaki hava koşulları vb. değişkenlerinizi deneyerek öğreneceksiniz.

Benim tavsiyem bir an önce bir şekilde başlamanız.
Şimdiden kolay gelsin diyorum.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2013, 02:02   #14
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Thumbs up Bugdayları filizlendirmeye başlangıç

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sayın ellisa, gördüğüm kadarıyla çok güzel hazırlanmışsınız. Saksıyı mahvetmek diye düşünmeyin zaten çimleri 2-3 kere hasat edeceğiniz için çok uzun kalmayacaklar ve yenisini hazırlamanız gerekecek. Sanırım iki kasa yapmanız devamlılık açısından daha uygun olacaktır.

Buğday konusuna gelince ekonomik olması ve erişiminin kolay olması önemli. Benim herhangi bir marka takıntım yok o yüzden sizde aklınıza hangisi daha yakın geliyorsa onu alın deneyin.

Bu işte biraz deneyerek öğreneceksiniz, çünkü şartlar aynı olmadığı için sizin yaptığınız üretimde okuduğunuz veya gördüğünüz yerlerle aynı olmayacaktır.

Buğdayı çimlendirirken bozulma küflenme gibi sorunların yaşanması son derece normal. Dediğim gibi hava şartları, suda bekleme zamanı kullandığınız tofun nem miktarı ve o andaki hava koşulları vb. değişkenlerinizi deneyerek öğreneceksiniz.

Benim tavsiyem bir an önce bir şekilde başlamanız.
Şimdiden kolay gelsin diyorum.
Merhabalar ,
cevaplarınız için teşekür ederim .
Bügün tekrar migrosdaki City Farm organik bugdayı aldım ,hem ekonomik sanırım hemde paket halinde ve hemen alabilecegim markette ,sitelerden pek zahmetli olucak zaman kaybı,ve kargo fiyatı çok kullanışlı deyil diye düşünerekten denemekte yarar var dedim ,
- - - - -
pek bugday üzerinde marka bilmiyorum sitelerden araşdırdıgım okudugum kadarıyla en uygunu hangisi ise o şekilde emek vermek istedim paketdeki bugdayın organik olması daha saglıklı oldugunu sanıyorum birde dediginiz gibi paketin üzerinde saglık acısından onaylanmış olarak geçiyor ..

şöyle başlıyacagım yanlışım varsa düzeltin lütfen : )

Güvenilir bir yerden organik buğday çimi tohumu alın.. yazılmış olan siteden kopyaladım ...
2 cup (neskafe fincanı kadar) buğday çimi tohumunu yıkayın, bir kaseye boşaltın ve suyla doldurun. Üzerini örtün ve 24 saat bekletin
- - - - - - - - -
Ertesi gün suyunu süzün, aynı kaba tekrar boşaltın, parçalanmayan bir ıslak kağıt havluyla üzerini örtün ve 24 saat bekletin.
- - - - - - - - - -
Ertesi gün tohumları karıştırın ve tekrar 24 saat daha bekletin

3. günün sonunda tohumlar filizlenmeye başlamış olacaklar. Tohumları toprak doldurduğunuz bir tepsiye ekin.
4 kat parçalanmayan kağıt havluyla kapatın ve sulayın.
Tohumlar çimlenmeye başlayınca havluyu kaldıracaktır, o zaman örtmeyi bırakıp hergün düzenli sulamaya devam edin.
uygulamayı bu siteden aldım : )
Bebek Yapım Bakım Onarım: Buğday Çimi ve Suyu
ilk bugday çimin suyunuda bu sitede okumuşdum ..

şimdi 3 gün bekliyecegim bu arada arkadaşlarımızdan bir kişi elma kasası bulabilecegini söyledi : ))

elma kasalarına filizlenen bugdayları ekdigimde fotograflarınıda ekleyecegim .bakalım nasıl bir ilerleme olacak


selamlar
ellisa

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen ellisa : 14-11-2013 saat 02:11 Neden: kelime eklemek
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 15:28   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellisa Mesajı Göster
Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
ORGAGEN RNLER .::. ORGAGEN AMBARI

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa
Merhaba ellisa, şuan Orgagen Ambarı buğdayını kullanıyorum 6 Lira'ya İçerenköy Carrefour organik reyonundan aldım. Fiyat düşük gibi görünsede 500 gr. için oldukça yüksek. Birde tecrubelerimden öğrendiğim sık ekim yapmak isteyen biri için maliyet yüksek olacaktır. Çünkü sıkma işleminde çok görünen çimlerin az olduğunu suyu çıkınca anlıyorsunuz. Ben her iki markayı da denedim. Deneme yanılma öğretici oluyor. City Farm buğdayını bir türlü çimlendiremedim. Ancak şunu farkettim Orgagen buğdayını da son denememde oda sıcaklığından olduğunu tahmin ediyorum filizlenmediler. Anlıyacağınız ısı, hava, nem önemli. Şimdi düşünüyorum da City Farm'ın istediği şartlar benim ortam koşullarıma uymadığı için filizlenmemiş olabilir. Dediğim gibi denemeniz lazım.

Ürünün bulunabileceği mağazalara buradan ulaşabilirsiniz: BAYLERMZ .::. ORGAGEN AMBARI

Merak edip topraksız da yetiştirdim. Daha temiz oluyor. İnce yatay borcamda hızlıca büyüdüler. Sulama için yağmurlama yapan fısfıslardan aldım. Borcamın dibinde biriken suyu sulamadan 1-2 saat sonra döktüm. Topraksız olduğu için rahatlıkla dökülebiliyor. Altta biriken sular küfe sebep oluyor. Sulama suyuma 1 lt. suya 1 çorba kaşığı oksijenli su karıştırdım.

Topraklı yetiştirmede torf kullandım. İki farklı deneme yaptım. Birinde toprak saksı diğerinde normal camda denedim. Camın altında delik olmadığı için suyu dikkatli vermeye çalıştım fakat muhtemelen su birikmesinden küf oluştu. Bana kalırsa en iyisi su gideri olan toprak saksılar.

Toprak yerine ne kullanılabilir kendimce onuda araştırdım. Topraksız rahatlıkla yetişiyor fakat bana sağlıklı ve doğal görünmedi. Torf kullanmaya karar verdim. Ancak burada kullanılan organik olduğu söylenen bir madde var mesela ilgimi çekmişti onu da paylaşıyım.
How to Grow Wheatgrass - YouTube
Üründe bu: Baby Blanket Growing Medium - 10x10

Sıkıcak belirttiğim üzere Healthy Juicer kullanıyorum. Biraz zorluyorum ama nar suyu bile sıkılıyor. Telefonla sipariş verip kapıdan ödeme ile satın aldım. 125 Lira'ya maloldu. Kapıdan ödemede 5 L. fark verdim. Benim çimler çok lezzetli sanki şeker konulmuş içine gibi bir lezzeti var. Ama bir defa aç karnına sadece çim suyu içip güne başladım akşama kadar midem bulandı =) Üzerine mutlaka başka bir meyve suyu içmem gerekiyor. Görüntüde çok olduğunu sanıyorsunuz ama sıkınca azıcık suyu çıkıyor. Bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden günlük içmek isteyen biri için üretimi kolay olmaz. Bunun için çeşitli yöntemler okudum. Alan darsa, pazarlarda satılan kat kat çekmeceli patates soğan koymak için kullanılan eşyalar oldukça mantıklı.

Bu linkleri de not almıştım yeni başlamak isteyenlere yol gösterici olabilir:

How to grow wheatgrass - YouTube

How To Grow Wheatgrass And Sprouts - YouTube

How to Grow Wheatgrass - YouTube

Yaylacık Yaşam Vadisi » Buğday Filizi Nasıl Yetiştirilir?

BUĞDAY ÇİMİ EVİ: Şubat 2013

Buğday çimi suyu / Beslenme / Diyet / Milliyet Blog

Buğday Çimi Suyu'nun Faydaları | Yararlı Besinler | Sağlıklı Yaşam | YAŞAM | iVillage Kadın Kulübü

Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır? Buğday Çimi Suyu Yapılışı

Evde Buğday Çimi nasıl yetiştirilir

Buğday Çimi Yetiştirmek | Kundo.co

BUĞDAY ÇİMİ SUYU

YARAMAZ TEYZELER: Buğday Çiminin Yetiştirilmesi

Ginseng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 00:29   #16
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 04:06   #17
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Smile CityFarm-Bugday taneleri nihayetinde filizlendi,heycanla çimlenmesini gözetliyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?
Tekrar Merhabalar ,

Ben migrosdan cityfarm 500 ml organik bugday almışdım,
Paketin yarısını kavanoza koydum 2 gün iki kez suyunu degişdirdim ..
ve burda yanlış yapdım diye üzüldüm çünki bugdayların bir gün suda kaldıklarını okumuşdum .
Bugdaylarımı unutmamın sebebi bir kaç aydır çok az vede arada bir agrıyan dişim oldu hap kullanmayı sevmiyorum bir kaç gün karbonat ve gliserin ile firtcaladım gargara yapdım bu beni baya rahatlatmışdı..
geçdigimiz günlerde Eşim yanagımı hafif şiş görünce sanırım artık kuvetli ilac kullanmalıyım dedik
Dişdoktoru dişimin daha önce kanal tedavisi gördügünden çok acı vermemiş olması normal oldugunu söyledi 1000 lik agumentin kullanınca ,neyseki şu an birazcık daha iyiyim : )
- - - - - - - - -
bu arada çim sıkacagını spariş verdigim siteden 5 gün içinde paketim kapıda ödemeli geldi ..
The LifeCo Buday imi Skaca
- - - - - - - -
Bugdayların 2inci gün suyunu süzdüm iki cam kavanoza paylaştırdım mutfak kagıdı ile kavanozları kapattım .
Hergün kavanozların içindeki bugdayları yapışmasın ve aralarına hava girsin diye hafif salladım ayrıca önemlisi sanırım iki günde bir fıs fıs ile kavanozu açıp bugdayları nemlendirdim (yani direk su doldurmadım) 5 gün sürdü sonra bugdaylar kavanoza sıgmıcak şekilde filizlendi.. aşagıda
fotograflarını ekledim : )
- - - - - - - - - - - -
yeni okuyanlar için yazıyorum tekzenden daha önce torf organik toprak almışdım yukarıda bir iki hafta evvel fotograflarını eklemişdim yukarıdan takip edebilirsiniz..
- - - - - - - - - -
Bugün filizlenmiş bugdaylarımı sevinç içinde heycanla uygun şekilde ektim )
umarım emeklerim boşa gitmez yemyeşil çimler çıkar ...

buarada bugdaylar kavanozda 5 gün bekledi bu normalden uzun süremi bilemiyorum neye dayalı bilmiyorum acaba kavanozları ışık gören yeremi koymam gerekiyordu ?
vede ilk bugdaylar kavanozda suda bekleme süresi çogu yerde bir gün olarak okumuşdum .
Ginseng arkadsımızın dedigi gibi herşey etkileyebilir ,hava,ışık,nem oranı sehirden şehire farklı ve bunu doga kendine göre ayarlıyor sanırım )
- - - - - - - -
Çim makinasını açamadım yarın açacagım fotograflarını ekleyecegim ve ayrıca sizinle paylaşmak istedigim çok güzel bir ayrıntı vardı ..
Bugday filizlerini topraga koyar koymaz inanamadım üstünü toprakla örtügüm anda ben daha ugraşırken susamış gibi birkaçı toprakdan yukarı çıkdılar .
Bunu hemen eşime gösterdim okadar güzeldiki dogayı bu kadar canlı ellerinin altında görmek : )

herkese selam ederim tekrar haberleşmek üzere
ellisa

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen ellisa : 21-11-2013 saat 15:11 Neden: kelime eksikligini tamamlamak
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 22:07   #18
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
bugday çimlenmeye yakınken,gün ışıgı görmeleri gereklimi ?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sn. ellisa son durum nedir? Çimlenme başladı mı?
Selam Herkese ,bügün eşim çim sıkma makınasını kargodan kapıda aldı )
hemen açıp bakdım , çok kaliteli görünüyor ve makinanın manuel olması çimlerin önemli vitaminlerin elektrikli makinada hızdan dolayı azalma ihtimalinden manuel el makinası çimler için özel plastik olarak üretilmiş ..

Dün filizlenmiş bugdayları torf topraga ekmişdim buğün biraz uzamışlar bilemedigim sey acaba ğün işigında kalması gerekmezmi ? yoksa yeşillendikten sonramı gün ışıgı gerekli ? bu bilgileri arıyorum ?
şu an cimlenme mutfagimizda duruyor (ekledigim resimdeki gibi) üstü açık şekilde duruyor .
Her gün gelip geçerken topragı kontrol ediyorum kurumuşmu diye.
sabah akşam içme suyu ile fısfıslıyorum ..

saygılarımla
ellisa

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen ellisa : 22-11-2013 saat 02:28 Neden: dogal kelimesini ekledim
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 22:26   #19
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
bu videodaki kullanılan materialleri çoooook begendim gözüm kaldı restmen := çok kaliteli ve kolay.. ayrıca hijyen ..

kullanılan makınaya bayıldım ..baya profesionel :P

How to Grow Wheatgrass - YouTube

ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2013, 00:15   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellisa Mesajı Göster
Merhaba Ginseng ,
Açıklayıcı çoook güzel bugday çimi üzerinde tecrübenizi yazmıssınız .
bugday yetişdirme videoları bir okadar kaliteli ve ustaca ugraşanlardan izledik çok begendim ellerinize saglık ..
yorumları eklediginiz için teşekür ederim ..
çim makinasında nar sıkmayı bende deneyecegim : ) katı meyva sıkma makinasında olmuyor..
Dediginiz gibi bugday çimlenme başarılı olursa, benim yapdıgım gibi bir küçük kasada günlük çim sıkmasına yetmeyecekdir ..sanırım bundan sonra evimizin içinde çim kasaları köşemiz bulunacak )

saygılarımla
ellisa
Çok güzel gözüküyor buğdaylarınız küfsüz ve hızlı büyümeleri dileğiyle
Sanırım benim aldığım buğday da veya oda sıcaklığında sorun oldu. Gerçi 3 defa denedim hep başarısız oldum. Yine de Orgagen Ambarı buğdayına devam edicem. Gözlemlediğim kadarıyla buğdaylar fazla güneş ışığını sevmiyor. Özellikle filizlenme döneminde güneşte tutulmaması gerektiğini okumuştum.

Nar sert olduğu için sıkışma yapıyor. Sıkıcağın kolunu ters çevirerek sıkabilirsiniz.

O videodaki ürünler benimde çok ilgimi çekmişti. Özellikle yetiştirme kabı oldukça pratik. Malesef ülkemizde yok ama gümrüğe takılmadan satın alınabilir. Sıkıcak ise gümrüğe takılması bir yana fiyatı da yüksek. Ancak daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela Philips marka sıkıcak kullanıyoruz yüksek devirde herşeyi parçalayabiliyor. Ama kullandığı yöntemin (sıkıştırma, ısınma, yüksek devir) gıdanın yararını yoketttiğini düşünüyorum.

Prodyne AB-5 Appetizers-On-Ice Revolving Tray
Prodyne AB-5 Appetizers-On-Ice Revolving Tray : Amazon.com : Kitchen & Dining

Omega 8006 Juicer
Amazon.com: Omega 8006 Juicer (Color: Chrome & Black) Plus Organic Wheatgrass Growing Kit: Combo Includes Omega Juice Machine & Wheat Grass Grow Kit - Kit Includes Trays, Seeds, Soil, Instructions & More.: Kitchen & Dining

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayaterazisi Mesajı Göster
ne kadar süre dayanıyor buzdolabında ne zaman kadar dayanır?
Fazla bekletmeden mümkünse hemen içilmeli. Ben dondurulmasını bile sağlıklı bulmuyorum.

Ginseng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2013, 03:07   #21
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Talking bugdayları topraga dikeli 5 inci gün,çimleri uzamaya başladı : )

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Biz daha önce filiz halinde tüketiyorduk, bu sefer çimlendirdikten sonra tüketmeyi deneyeceğiz. Buğday organik ürünler satan bir firmanın ve 500gr lık paketlerde satılıyor. Filizlenme aşamasına kadar suda beklettik 4 gün kadar. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımımıza diktik. Filizlenme aşamasında olduklarından hemen büyümeye başladılar.
Fotoğraflarını ekliyorum.
- - - - - - - -

Merhabalar buğün çimlerim birz daha uzamış gördüm iyice bakınca uclarında su damlaları gördüm := normalmı acaba ?
dikdigim kasanın altı acık hava alabilecek şekilde , biraz pamuklanma vardı sanki
anlayamadım ne oldugunu ?

bilginiz varmı bana yazarsanız sevinirim ..

teşekür ederim
ellisa

Eklenen Resimler
  
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2013, 00:40   #22
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pomodoro Mesajı Göster
Buğday çimi macerama ben de 10 gün kadar önce başladım. 10 gün önce City Farm markalı organik buğdaydan alarak suya koydum. Genel prosedürü takip ederken buğday sıkacağını da ısmarladım. 10 günün sonunda buğdaylarım 10-12cm kadar olmuşlardı.
Ben de bugün ilk denememi yapmaya karar verdim. Ama biraz hüsran oldu işin açıkçası. Yaklaşık 40cm çaplı bir tepside topraksız yetiştirdim çimenlerimi. Ve internetten okuduğum kadarıyla günlük önerilen doz bir "shot" bardağı. Fakat ben 30ml, yani bir shot bardaklık çim suyu elde edebilmek için, 40cm.lik tepsimde yetişen tüm çimleri hasat ettim. Sonuç olarak her gün çim suyu içmek istiyorsam aynı boydaki tepsiden toplamda 10 tane olmalı ve ben her gün yeni bir tepsi başlatmalıyım. Gerekli olan yer ve emek düşündüğümden daha fazla

Bu arada ilk defa çimen suyu içiyorum. Tadı tek kelimeyle muhteşem! İlginçtir, şekerli bir tadı var. Aroması inanılmaz... Renk, yoğunluk, her şey iyi de... Biraz daha bereketli olsaydı Bu durumda sadece 10 günde bir içebileceğim...
- - - - - - - - -
Merhaba Pomodoro ,

Bende yeni başladım sayılır bugday çimi suyu yetiştirmeye ,ben torf toprakda yapmaya karar verdim, çimlerin kalın ve çim suyunun daha verimli olacagına inanıyorum ..tekzenden torf organik toprak 40 litre aldım (15 tl )

bu ayın 14 dünde başladım city farm bugdayları 500 ml paketin yarısını 1 gün içme suyunda beklettim,ikinci gün suyunu süzdüm iki ayrı kavanoza koydum ,
yukarıda resimlerden takip edebilirsiniz : )
demek istedigim bugün ayın 25 i nerdeyse 8 cm oldular ama daha tam olgunlaşmadılar 10 gün oldu,
bugün gördügüm kadarıyla çok hızlı büyüyorlar .
bugdayları ekdigim kasa tahtadan 40x50 cm ,sanırım nekadar sık bugday topraga sıgdırırsan okadar çok çimen (suyu) cıkacakdır..
- - - - - - -
bende merak ediyorum dogrusu 20 gün uğraşdan sonra 250 gram cityfarm organik bugdaydan ,yarım cay bardagı çim suyu çikarmı
- - - - - - -
bir ayrıntı daha ögrendim videolardan,bugdayları ilk gün suda bekledikten sonraki filizlendirme işlemi tepside bekletilirse 3 günde bugdayların içinden filizler çıkıyor (önceki dikimim kavanozda çok uzun sürmüşdü ve biraz maya gibi kokuyordu )

şimdi birde tepside deniyorum filizlendirmeyi akşamdan akşama içme suyunda yıkayıp tepsiye tekrar seriyorum bugün 3 üncü gün fotografını ekledim fena görünmüyorlar gibi ..

hergün biryandan tepsiye bakıyorum ,öte yandan çimleri gözetliyorum,
ilk bugday dikme işlemlerinden heycan ile bahsettigimde eşim ve bende dahil alışamadık, başarılı olurmuyduki diye araşdırmalar yaparken
Bu siteyi görünce başkalarının tecrübelerini çimlemede başarılarını okudum ozaman emin oldum : )
Bu bir cicekçiden saksıda çiçek alıp , arada su vermek gibi olmuyor .
Eyer büyük bahçeniz yok ise evin bir köşesi ekim için yer alıyor .
heleki çalışıyorsanız,cocuklarınız var ise lux bir ugraşı gibi geliyor fakat bundan sonrada kendi çiminizin suyunu hergün içebilmek gerçekden paha biçilmez his olucakdır.

sanırım bir süre sonra çimleme işine daha iyi alışıp daha hızlı ve pratik olmamız dilegi ile dikime devam : ) diyorum

saygı ve selamlarımla
ellisa

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ellisa : 25-11-2013 saat 01:09 Neden: kelime eklenmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2013, 11:01   #23
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Galeri: 5
Yeni tepsiyi başlattım. Ama yeterli değil tabi. Daha geniş bir alanda ekim yapmalıyım. Bu arada evde iki tane kedi var. Bir tepsi çimi korumak kolayken daha büyük ölçekte ekim yaparsam çimleri onlardan nasıl kaçıracağım bilmiyorum

Benim izlediğim yöntem şöyle: 1 su bardağı organik buğdayı bir tasta bol suda 24 saat bekletiyorum (Bu suya aspirin veya oksijenli su katıldığını okudum. Buğdayların dayanıklılığını arttırıyormuş. Ben denemedim). Suyunu 8-12 saatte bir değiştiriyorum. İlk 24 saatten sonra 2 gün boyunca gene aynı kasede, bu sefer susuz ve üstleri bir bezle örtülü bekliyorlar. Ama bu 2 gün boyunca da 8-12 saatte bir buğdaylari sudan geçirmeye devam ediyorum. 3.günün sonunda buğdayların pek çoğunda kök yapısı gelişmiş hatta bazılarında minik beyaz filizler çıkmış oluyor. Sonra derin olmayan bir tepsiye bir kaç kat kağıt havlu seriyorum (Kağıt havlu beyazlatıcı kullanıldığı için zararlıymış diye okudum. Belki pamuklu bir kumaş parçası kullanılabilir yerine), bol suyla ıslatıyorum, tohumlarımı üzerine dizip bir fırın kağıdıyla üstünü hafifçe kapatıyorum. Bu dönemde çimlerin güneş almaması lazımmış. Sabah akşam sulamaya ve fazla suyu süzdürmeye devam ediyorum. Bu dönemde çimlerin dibinde küfler oluşabiliyor. Deneme ve kontrol amaçlı aktardan da çim tohumu alıp tepsinin yarısını city farm, yarısını aktar tohumu ekmiştim. Aktardan aldığım tohumlar çok daha fazla küf yaparken city farm tohumlarında az küf gördüm. Küf için de karbonatlı su uygulamasının iyi geldiğini okudum. 2-3 gün içinde büyüyen çimler fırın kağıdını yukarı kaldırıyor. O zaman kağıdı alıp tepsimi güneş alan bir yere koyuyorum. Sonrasında sabah akşam sulamaya devam ediyorum. 4-5 günde çimler 10-12cm yüksekliğe ulaşıyor...

Bundan sonraki aşamada ben de topraklı üretimi ve tabi daha geniş alana ekimi deneyeceğim. Ama hala 2 kişi için her gün birer "shot" çim suyu imkansız geliyor...

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2013, 13:05   #24
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Yukarıdaki fotoğrafa baktım da, bence çok seyrek. Gerçi ben suyunu içmek için çim yetiştirmedim. Şu aklıma geldi. Bazen bahçeye buğday dökülüyor. Veye ayrı bölmede tavuklar yesin diye buğday çimlendiriyorum. Hani kazara yerde toprak görülmeyecek kadar yoğun buğdayda olsa bir hayli güzel çimleniyor. Zaten çimlenme kendi rezervleri ile olduğundan gayet de sıhhatli oluyor. Balkonlarınızda da gayet rahat yetiştirebilirsiniz. Hem güneş de görmüş olur.
(Bunu da bilgi olsun diye yazıyorum. Hayvanların yeşil yem ihtiyacını karşılamak için günlük 5 kg dan 50 ton( elli ton) a kadar çim yetiştirme tesisleri de kuruluyormuş. Türk.koop dergisinde okudum geçenlerde. 7 günlük olunca hasat ediliyor. İlk yedi günden sonra her gün hasat yapılıyor

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2013, 23:12   #25
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış .

Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellisa Mesajı Göster
- - - - - - - -

Merhabalar buğün çimlerim birz daha uzamış gördüm iyice bakınca uclarında su damlaları gördüm := normalmı acaba ?
dikdigim kasanın altı acık hava alabilecek şekilde , biraz pamuklanma vardı sanki
anlayamadım ne oldugunu ?

bilginiz varmı bana yazarsanız sevinirim ..

teşekür ederim
ellisa

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2013, 19:47   #26
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Smile Bugday özü(Nurs Rusheim)tanıyan veya kullanan oldumu?buarada bugday çimlendirme devam

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış .

Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu.
Sayın Xenkebikec çok teşekürlerimi iletirim,

ne güzel anlatmıssınız , yogurt diyince kefir aklıma geldi,1 yıldır büyük marketlerden eker marka,altınkılıcdan veya içim markası kefir üretiyor artık hangisi varsa raflarda alıyoruz iskenderunda 1 ltr kefir 5,75tl civarlarında fakat izmirde yaşarken bu tip gıdaları ucuz alıyorduk ,inek, den yapılan herşeyi uzun süredir kesdik, çünki inek sütüne alerjimiz var bunun yerine keçi sütü ve peyniri alıyoruz .inek etide artık kaliteli bulamıyoruz ,tavuk etide tadı olmadıgı için hepden vazgecdik,
Tavugun yerine ızgara hindi eti alıyorum Bim marketlerde Bamvit markası herzaman bulunuyor ama büyük marka marketlerde herzaman olmuyor,
Hindi ızgara eti biraz koyu et ve hiçbir baharat kullanmadan zeytin yagı sürüp elektrikli ızgarada yavaşca pişiriyoruz .etin tadı lezzetli oluyor..
yemeklikde kuzu eti kullanıyorum : )
Geçenlerde bir arkadşımızın annesi evde kendimizde yapabilirsiniz dedi,kefirinde muhteşem saglıga destegi var,
Bugday çimi suyunu daha pratik yetişdirmeye alışdıgımızda hemen evde kefir yapmak için ugraşacagız : )

Dediginiz gibi sanırım çim kasasının altı açık ve pamuklanma bu yüzden olmuş olabilir,aynı şekilde çimlerin kökleri büyüdükce pamuklanma gidecekmi bakalım.
Evin içince biraz büyümüş olan bugday çimleri henüz koyu yeşil olmadı , dün balkona çıkardım
Gün ışıgı alsın yeşil olsun diye ,umarım yararı olur .sanırım 6 gün içinde sıkılmaya hazır olucaklar .

Dugday çimi yetişdirmeyi duymadan önce,hollandada (wead) bugday tozu kullanıldıgını okumuşdum, internetden aramaya başladım sonra iskenderunda bugday özü tozu (Nurs Rusheim)görünce satın almışdım fiyatı 400 ml 10 tl iki kişi hergün nerdeyse iki ay gidiyor
Tadı yok saman gibi : ) yemesi kolay hergün aç karnına 3 tatlı kaşıgı tükkettim .enerji ve zindelik veriyor bunu farkediyorsunuz,ayrıca sabah karın toklugu saglıyor ..
fotograflarını eklemek istedim belki başka kişilerin işine yarıyabilir : )veya tanıyanlar varsa bu ürün üzerinde deneyimlerini yazabilirler ..
- - - - - - - -
ikinci bugday ekimi için bugdaylarıma bugün bakdım daha filizleri küçükmü karar veremedim ?ve bir gece daha nemleyip tepside bekletip yarın ikinci kasayı torf topraga ekecegim ..
tepsideki bugdaylar acaba EKiLeCEK şekilde filizlenmişlermi ? bilemiyorum
bugday tepsinin fotografını ekledim
- - - - - -
Ayrıca bu siteyi çok begeniyorum öğrenmek ve bilgi zenginligi olan insanlarla paylaşabilmek süper ..

herkese iyi haftalar diliyorum
ellisa

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ellisa : 26-11-2013 saat 19:55 Neden: kelime ekleme,düzeltme
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2013, 00:34   #27
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Sn. ellisa merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterimki çimlendirme çalışmanız imrenilecek kadar başarılı. Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız.

Buğdayda renk ve ışık arasında ciddi bir ilişki var. Biz yaparken sabah 3 saat kadar güneş alan kapalı-camekan balkonda yapmıştık ve güneş ışığını almasıyla ilgili bir sorun olmamıştı.

Buğdaylarınız torfa geçirilecek kadar olmuşlar, bir gün daha beklemelerinde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kefir konusuna gelince, hiç market dolaşmanıza gerek yok. Uygun mayayı bulup inek sütüne karşı duyarlılığınızdan dolayı alacağınız keçi sütü ile evinizde çok kolay bir şekilde yapıp tüketebilirsiniz.

Bir süre sonra çoğalan kefirleri paylaşma isteği duyacağınızdan eminim . Evde yaptığınız zaman kendi içim zevkinize görede sertliğini-ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Kefir yapmak yaklaşık 5 dakikalık bir iş. Sütle kefir tanelerini birleştirip kefiriniz olduktan sonra ayırıyorsunuz ve yeniden mayalıyorsunuz. Kullanmayacağınız zamanda buz dolabında suyun içinde bekletiyorsunuz. Bu kadar basit.

Rusheim ile ilgili olarak tam bilgim yoktu. Alerjik tedaviden sonra bu konuyada eğileceğim. Siz herhangi birşeye karıştırmadan kuru olarak mı tükettiniz? Sanırım bir de yağı var süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi ile elde edilen. İnternet sitesi Doğal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Bitkisel Ürünler, Tabia, TabiaShop.com .

Görüşmek üzere, kolay gelsin.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2013, 02:03   #28
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
sut urunlerindeki lactosun alerji yapdigini ve yarari olmadigini ogrendim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Sn. ellisa merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterimki çimlendirme çalışmanız imrenilecek kadar başarılı. Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız.

Buğdayda renk ve ışık arasında ciddi bir ilişki var. Biz yaparken sabah 3 saat kadar güneş alan kapalı-camekan balkonda yapmıştık ve güneş ışığını almasıyla ilgili bir sorun olmamıştı.

Buğdaylarınız torfa geçirilecek kadar olmuşlar, bir gün daha beklemelerinde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kefir konusuna gelince, hiç market dolaşmanıza gerek yok. Uygun mayayı bulup inek sütüne karşı duyarlılığınızdan dolayı alacağınız keçi sütü ile evinizde çok kolay bir şekilde yapıp tüketebilirsiniz.

Bir süre sonra çoğalan kefirleri paylaşma isteği duyacağınızdan eminim
Evde yaptığınız zaman kendi içim zevkinize görede sertliğini-ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Kefir yapmak yaklaşık 5 dakikalık bir iş. Sütle kefir tanelerini birleştirip kefiriniz olduktan sonra ayırıyorsunuz ve yeniden mayalıyorsunuz. Kullanmayacağınız zamanda buz dolabında suyun içinde bekletiyorsunuz. Bu kadar basit.

Rusheim ile ilgili olarak tam bilgim yoktu. Alerjik tedaviden sonra bu konuyada eğileceğim. Siz herhangi birşeye karıştırmadan kuru olarak mı tükettiniz? Sanırım bir de yağı var süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi ile elde edilen. İnternet sitesi Doğal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Bitkisel Ürünler, Tabia, TabiaShop.com .

Görüşmek üzere, kolay gelsin.


tekrar merhabalar , cok cok tesekurlerimi iletirim ,
ne kadar klişe gelsede kulaga,boyle emek isteyen toprak islerinde tecrubesi olan kisiler destek verdigi an yapdigin isde daha guveni artiyor insanin ,basara biliyorum hissi guzel bir sevinc
- - - - - - -
*Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız*
- - -
Sayin Xenkebikec gecmis olsun,bende yillarca bir kac yil alerji arasdirmasi yapdirdim hollandanin bürokrasif oldugundan biraz uzun suruyor..
Bu alerji testleri,baslibasinca zaten hangi urunlere alerjimiz var bulmak kolay olmuyor ve zaman aliyor,
Bende lactos ve bazen gluten alerjisi varmis, sonra ogrendim, yedigim seyler eyer inek sut urunleri ise kasinti yapardi,su zamanlarda mayasiz ekmek bulursam seviniyorum,ayrica yillarca yasadigim hollandada tam bugdayin cok cok saglikli oldugunu insanlara ogrettiler ve simdi ogrendikki tam bugday cogu insanlara yararindan cok sindirim yollarina gereksiz calisma veriyor.. gluten yogunlugu olusduruyor, bu yuzden cavdar ekmek kullaniyoruz hafif oluyor vede siskinlik yapmiyor.
ekmegimizide ileride kendimiz yapmayi istiyoruz ,mayasiz sekilde pisirmek saglikli vede nefis kokular veriyor evin icine - - - - - - -
Bu arada bugdaylarim icerdeydi , araba kokusuna magruz balkona koymak istemedim ama bende dusundum cimler gun isigi aldigi anda dediginiz gibi daha verimli oluyorlar .buyumede cok cok fark ediyor, su aralarda iskenderunda bir gram gunes yok .artik gun isigi ile idare edecekler
- - - -
Kefir yapiminda cok haklisiniz hep duyuyorum kendin yap daha guzel taze oluyor diyenleri vede magrosda kefirin mayasi bile vardi esime gosterdim )

heves geldi icime onumuzdeki gunlerde tekrar kefir mayasini bulursam migrosda ,kefir yapmayi denicem keci sutunden yapilabilecegini bilmiyordum, ilk defa kefir yapacgim bakalim nasil olucak cok merak icindeyim

Rusheim bugday ozu kullandigimizda cok fark ediyor , enerji veriyor yorgunlugu aliyor, saclarimda bile canlilik hissettim .bende Rusheim bugday ozunu kullanirken dikkat ettim acaba alerji edermiydi ? ama en ufak alerji tepkisi vermedi.acaba dusundum bugdaydaki gluten olayi pisincemi ortaya cikiyor ve bu neticede alerji yapiyor..fakat bugdayin kendi ozunu toz halinda kuru olarak kullandigimizda bu glutenler aktif olmuyor sanirim? bunu arasdiriyorum
Ben Rusheim bugday ozunu kuru olarak cay kasigi ile sutlu neskahvemi icerken yiyorum,ama meyva suyu veya su ile beraberde tuketilir biraz saman gibi sasi tati oluyor ..
ha bunuda soylemek istedim inek sutu tek basina icmek zaten olgun insanlar icin pekde faydasi yok,aksine cok fazla calsium erken kemik erimesine yol aciyor, sadece neskahve icin lactosuz sut aliyorum nefis oluyor
Keci sutunun cocuklar ve buyukler icinde cok yararlarini okudum icdigimde ferahlik hissediyorum,arada bir iyi oluyor ..
- - - - - -
Sayin Xenkebikec bugday cimeni suyu icdiginizde alerji yapdimi sizde ?

- - - - - - - -
dun ikinci kasa cityfarm organik filizlenen bugdaylari torf topraga ektim,ilk ektigim tahta elma kasasiydi bu sefer plastik kasasi buldum ama topragin plastik ile temas etmesini istemedigimden firin pisirme kagidindan serdim,
fotograflarini cekdim ekledim bu sefer hemen balkona koyacagim isik alsinlar cunki dediginiz gibi bugday filizleri isiga cabuk hareket ediyorlar ama bu isi daha cabuk basarasiya kadar sanirim haftada bir kucuk bardak bugday cimi icecegiz

gorusmek uzere
selam saygilarimi iletirim
ellisa

Eklenen Resimler
    
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2013, 18:16   #29
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ?bilen varmı

Herkese iyi pazarlar diliyorum : )

iki gündür ilk dikdigim çimlerime gelip geçdikce bakıyorum acaba sıkılacak verimde olmuşlarmıydı ?
çok ince görünüyorlar (40x50 cm olan bu kasadan cıkan çim suyu sanırım yarım çay bardagı bile olmucak :/

Bu kasadaki bugdaylar cityfarm organik migrosun reyonundan pakette 500 gram oluyor ben yarısını filizledirip diktim sanırım hepsi filizlenmedi çünki çok seyrek görünüyorlar
- - - - -
Çim suyunu bir haftalık tüketmiş tecrübesi olanlardan yardım istiyorum : )
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ? ve kac cm lik dikim yeri kullanıyorsunuz yani
5 tane küçük kasalar olabilirmi ..cm ?

umarım bilgisi olan bir arkadaşımız cevap yazar
saygılarımla
ellisa

Eklenen Resimler
 
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 22:14   #30
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Wink Her gün yarım çay bardagı çim suyu içmek için-8günlük nekadar bugday çimlemeliyiz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir.
Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz.

Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır..
Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez..

Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur..

Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi..

Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın..
Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz..
Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz..
Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür..
- - - - - - - - - -

Herkese iyi akşamlar diliyorum : )

iki gündür ilk dikdigim çimlerime gelip geçdikce bakıyorum acaba sıkılacak verimde olmuşlarmıydı ?
çok ince görünüyorlar (40x50 cm olan bu kasadan cıkan çim suyu sanırım yarım çay bardagı bile çıkmıcak gibi :/

*Bu kasadaki bugdaylar cityfarm organik migrosun reyonundan pakette 500 gram oluyor ben yarısını filizlendirip diktim sanırım hepsi filizlenmedi çünkü çok seyrek görünüyorlar
aşağıda fotoğrafını ekledim,bilgisi olan tecrübesini paylaşırsa memnun olurum ..
- - - - -
Çim suyunu bir haftalık tüketmiş tecrübesi olanlardan yardım istiyorum : )
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ? ve kac cm lik dikim yeri kullanıyorsunuz yani
5 tane küçük kasalar olabilirmi ..cm ?

umarım bilgisi olan bir arkadaşımız cevap yazar
saygılarımla
ellisa

Eklenen Resimler
 
dapperdon beğendi.

Düzenleyen ellisa : 03-12-2013 saat 22:17 Neden: kelime düzeltmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024