agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen safran

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2010, 12:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Yulaf Samanı

Arkadaşlar yulaf samanının vitiligo hastalığında kullanımıyla ilgili bilgisi ya da deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa bu hastalığa yakalananlar için faydalı olacağı düşüncesindeyim.

VİTİLİGO


Vitiligo deride renk kaybına uğramış beyaz plaklarla seyreden kronik, genelde ilerleyici kozmetik problem oluşturan bir deri hastalığıdır.Vitiligo alanlarında deri beyaz görünürken çevresindeki bölgeler normal renktedir ve bu bölgelerde cilde rengini veren melanositlerdeki hasar nedeniyle tüyler ve kıllardada beyazlık görülür.Renk kaybı olan bölgeler çeşitli büyüklüklerde ve değişik sınır yapıları içerebilirler.Kimi zaman bir nokta kadar küçükken,kimi zaman el ayası kadar büyük ve hatta tüm deriyi etkilemiş olabilir.

En sık etkilenen bölgeler ise yüz, dudak, boyun, göğüs, penis, diz, dirsek ve el sırtlarıdır. Beyaz bölgeler ultraviyole ışınına karşı hassas olurlar.Güneş yanıklarından, darbelerden sonra yeni vitiligo bölgeleri gelişebilir.Vitiligo birçok hastalıklarla (diabet, anemi, kanser, tiroit bezi hastalıkları.......) beraber görülebilir.

Görülme sıklığı toplumda %1-2 arasındadır.Vücudda görülen her beyaz leke vitiligo anlamına gelmez ayrımın yapılması uzman doktor muayenesini ve wood lambası diye adlandırılan özel bir ışık muayenesini gerektirir.

Kuruluğa bağlı lekeler, mantar lekeleri, egzema bölgeleri vitiligo ile karışabilir. Bu hastalık, otoimmun kökenli olup vücuddaki renk yapan hücrelere karşı vücudun yıkıcı hücrelerinin aktive olmasıyla başlar.

Ailede bulunması, kişide görülme ihtimalini artırabilir ve özellikle vücudun bağışıklık sisteminin zayıfladığı stres, ameliyat, hastalık dönemlerinde vitiligonun başlaması ve artması daha olasıdır. Vitiligo bazen çıktığı bölgelerde sınırlı kalırken bazen ise yayılmaya ve hatta yeni bölgelerde gelişmeye yönelir.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2010, 13:13   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,299
Galeri: 5
Sayın sercan1969, bizleri aydınlattığın için sana çok teşekkür ederim.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 10:22   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Vitiligo ( Ala hastalığı ) nın görüntüsü..

Eklenen Resimler
 
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2018, 11:57   #4
Ağaçsever
 
safran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: karabük
Mesajlar: 38
Galeri: 1
Yulaf benimde kullandıgım bir bitki.meslegim esnaf yani zahire işi ile mesgulum.müsterilerimden biri her hafta 1 kg yulaf alıyor 1 sene boyunca devam etti .merak ettim sordum neden az miktarda yulaf aldıgını eşinin kua hastası oldugunu bu yulaf ile çayını yaptıgını ve hastalıgının geçmek üzere oldugunu söyledi. yulafı hayvan yemi olarak satıyoruz aslında çok degerli bir bitki .Çocugumda astım bronsit var ileri derecede olmasada ,hastalandıgında nüks ediyor.yulafı araştırdım samanından çay yapıp içtirdigimde 2. 3. içişte inanılmaz etkisini gösteriyor.Yalnız samanını kuruturken dikkan edilmesi usulleri var. Allah insanlar için şifa kaynakları yaratmış araştırmak bulmak bizden...

Selma_321 beğendi.
safran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024