agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen su teresi
  • 2 Gönderen siflera12

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2018, 14:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Portulaca oleracea-Semizotu

Semizotu ve kanserle ilgili bir çalışma.

https://www.lens.org/lens/patent/089...1-686/fulltext

rapordan kısa bir alıntı;

"Portulaca oleracea, birçok farklı tıbbi amaç için tarih boyunca kullanılmıştır. Bu buluş, P. oleracea'nın kanser tedavisi için yeni kullanımına yöneliktir. Daha spesifik olarak, P. oleracea'nın, in vitro ve in vivo olarak mide tümör hücresi büyümesinin inhibisyonu ve / veya baskılanması üzerinde spesifik ve ayrı bir etkiye sahip olduğu açıklanmaktadır. Sulu bir P. oleracea ekstresi, KATO III'e (insan mide karsinomu hücre çizgisi) ve COLO 320 HSR hücrelerine (insan kolon adenom hücre çizgisi), doza bağlı ve zamana bağlı bir şekilde, ancak non-olmayanlara karşı bir tümör öldürücü aktivite göstermiştir. Tümörlü hücre dizileri, L929 (murin akciğer bağ dokusu) ve W138 (insan akciğer diploid hücre) hücreleri. COLO 320 HSR hücreleri ve akabinde Portulaca oleracea özütü ile altı haftalık CD1 çıplak farelerin deri altı enjeksiyonu, sadece COLO 320 HSR hücrelerini alan kontrol çıplak farelere kıyasla, tümör büyümesinin açık bir inhibisyonunu gösterdi."

"Mevcut buluş, mide kanseri hücrelerinin tedavisi ile örneklense de, pratikte, herhangi bir tümör hücresi, bu buluşun özütü ile tedavi edilebilir."

semizotunun kanseri tedavi ettiği kanıtlanmıştır.raporda bahsi geçen kullanma talimatı hakkındaki şu;

P. oleracea'dan elde edilen su-ekstresinin biyo-aktif bileşeni, tümör hücrelerinin tedavisini gerçekleştirmek için uygulanabilir. Böyle bir biyo-aktif bileşen, tabletler, kapsüller, iksir, parenteral, süpozituvar için katı, parçacık veya süspansiyon formülasyonlarının hazırlanması için kullanılanlarla sınırlı olmamak üzere, uygun bir taşıyıcının varlığında farmasötik bir bileşim olarak formüle edilebilir. transdermal veya topikal uygulama. Uygun taşıyıcılar arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, tabletlerin formülasyonu için magnezyum stearat, nişasta, laktoz, sükroz ve selüloz bulunur; sulu sakızlar, selülozlar, silikatlar veya yağlar ve biyo-aktif terkip maddesinin jelatin kapsüller içine dispersiyonu veya süspansiyonu; şuruplar, gliserin, yer fıstığı veya zeytinyağı, etanol, salin ve su dahil olmak üzere sıvı taşıyıcılar; parenteral bileşimler, bir steril sulu taşıyıcıda veya polietilen glikol, polivinil pirolidin, lesitin, yerfıstığı yağı, susam yağı veya benzeri gibi parenteral olarak kabul edilebilir bir yağ içinde biyo-aktif bileşenin bir solüsyonu veya süspansiyonu ile formüle edilebilir; bağlanma ve / veya yağlama maddeleri, örneğin polimerik glikoller, jelatinler veya koka yağı veya diğer düşük erime noktalı bitkisel veya sentetik mumlar veya fitil bileşimleri durumunda yağlar; tipik transdermal uygulamalar için kremler, merhemler, lipozom preparatları, losyonlar, macun veya ilaçlı alçı, yama veya zar veya benzeri gibi sulu veya sulu olmayan araçlar; ve topikal uygulama için, farmasötik formülasyonlar tipik olarak çözeltiler, süspansiyonlar, merhemler ve örneğin su, katı alkanoller içeren suyla karışabilen çözücü karışımları veya bitkisel yağlar, emülsifiye etme, ıslatma ve polietilen glikoller gibi vücut oluşturucu maddeler ve antibakteriyel bileşenler içeren katı ek parçaları içerir. Ayrıca, biyo-aktif bileşen, biyo-aktif terkip maddesinin sürekli salımını sağlamak için bir zamanlamalı salım dozaj birimi formunda uygulanabilir. Bu tür taşıyıcılar, tek başına veya bir mum ile kombinasyon halinde gliseril monosterat veya gliseril distearat içerebilir."

Alıntıyı es geçip şahsi görüşüm günlük salatada çiğ tüketimi en sağlıklısı olacak kanatindeyim. sığır jellerinde ya da toksik etki içeren herhangi bir ürünle hap kapsül haline getirip uzun vadeye dayalı tedavi, sağlıktan çok ticari yönüyle alakalı.
yine kullanım dozaj ve olumsuz reaksiyon adına sorumluluk linkteki makaleye aittir. tavsiye değildir.neden bu notu düşüyorum.rahatsız olanın yaşı yaşam tarzı sahip olduğu başka hastalıklar vucut yapısı allerjik durumlar. kısaca her birey için aynı etki söz konusu olamaz. ürün yanında farklı yediklerimizin içtiklerimizin etkileşimleri olası yan etkiler göz önüne alınmalı. ünlü sözde olduğu gibi her yiyecek ve içecek adına "zehir miktardadır"

rica: yazıyı okuyan moderatör ya da üye arkadaşlardan biri semizotuna ait görsel ekleyebilir mi lütfen.

mutlu_inan beğendi.
su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2018, 15:31   #2
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Milla ve mutlu_inan beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024