agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen Ahmetbey07
  • 2 Gönderen hira
  • 1 Gönderen jojoba
  • 1 Gönderen MeTePe

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-08-2009, 02:31   #1
Ağaç Dostu
 
Ahmetbey07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: Alanya
Mesajlar: 284
Galeri: 6
üzüm çekirdeği ve faydaları‏

Üzüm Çekirdeği Avrupa'da ilaç niyetine satılıyor. Mucizevî çekirdek ödemden, nezleye kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Üzümün çok faydalı olduğu bilinir. Özelliklede zihin açıcı yönü ile sınavlardan önce kuru üzüm tavsiye edilir. Ama birçoğumuz üzümü yerken çekirdeğinden muzdarip oluruz. Onu tüketmez, atarız. Hatta marketlerde en çok çekirdeksiz üzümler rağbet görür. Halbuki üzümün çekirdeği bugün birçok Avrupa ülkesinde ilaç niyetine, tabletler halinde satılıyor. Yavaş yavaş Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlayan üzüm çekirdeği, yakında bütün eczanelerdeki yerini alacak gibi. Bu çekirdeğin en önemli faydası kan damarı onarıcısı olması. Kan damarları insan için hayati önem taşıyor. Başınızdan ayak uçlarınıza kadar her doku kanla beslenir. İncecik kılcal damarlardan, geniş atardamarlara kadar, karmaşık kan damarları ağı sizin yaşam hattımızdır. Eğer kan damarları yaşlanır, hastalanır, zayıflar, incelir ve kan sızdırırsa, sağlığınız tehlikede demektir. Eğer oksijeni taşıyan kan düzgün bir biçimde akmıyorsa kalp kasınız hasar görebilir. İşte üzüm çekirdeği, zayıflamış kan damarlarını güçlendirip normal sağlıklarına döndürebilen, dolaşım bozukluklarının düzeltebilen ve önleyebilen bir yapıya sahip. Özelliği ise tamamen doğal olması... Çekirdek, damar hastalıklarını tedavi ediyor. Zayıflamış kan damarlarının yapısını güçlendiriyor.

Ayrıca üzüm çekirdeği bilinen en güçlü antioksidan... Yapılan bazı testlerde, E vitamininden 50 kat daha güçlü olduğu ortaya çıkmış. İlk Fransa'da keşfedildi Üzüm çekirdeği 40 yıldır Avrupa'da, özellikle üzüm bağlarının çokluğu ile bilinen Fransa'da etkili bir biçimde kullanılıyor.

Üzüm çekirdeği 1947 yılında Bordeaux Üniversitesi'nden emekli tıp profesörü, Fransız Kimyacı Jack Masquelier tarafından keşfedilmiş.

Çekirdek ilk olarak hamileliğinden dolayı aşırı ödemi olan fakültenin dekanının eşine, dekan tarafından verilmiş.

Masquelier o günü şöyle anlatıyor;

"Kadın, şişmiş bacakları ile o kadar yorgun görünüyordu ki, güçlükle yürüyebiliyordu. Yüzünden, çektiği acıları okumak mümkündü.

Ne yapabilirim de bu kadının acılarını dindirebilirim diye düşündüm.

Sonra dekanın eşine çekirdek verdiğini gördüm.

Dekanın eşi 48 saat içinde iyileşti. O halde, ben üzüm çekirdeğinde özel bir şeyler olabileceğini düşündüm.

"1950'de üzüm çekirdeği Resivit olarak bilinen ve Fransa'da satılan ilk damar koruyucu ilaç olmuş.

Doktor Masquelier ve meslektaşları, üzüm çekirdeğinin varis üzerindeki etkisini doğrulayan dokuz deney yapmışlar. Bununla birlikte çekirdek, göz kamaşması, gece körlüğü, maküler dejenerasyon gibi göz sorunlarının, arterit, saman nezlesi, alerji ve burun kanamalarını tedavisinde de kullanılmış.

"Eğer düzenli olarak üzüm çekirdeği alırsanız, damar duvarlarınız güçlenecektir." diyor Dr. Masquelier. Diş eti kanayanlar kullanmalı. Peki üzüm çekirdeğine ihtiyacınız olup olmadığını nasıl öğreneceksiniz? Doktor Masquelier'in konu ile ilgili görüşleri şu şekilde:

"Sabahleyin dişlerinizi fırçalarsınız ve diş etlerinizin kanadığını görürsünüz. Ya da göz korneasında bir kan lekesi fark edersiniz. Veya geceleri kendinizi yorgun hissedersiniz, baldırlarınız şişer, ödem olduğunu fark edersiniz. Bu durumda damar zayıflığından muzdaripsinizdir ve üzüm çekirdeği tüm bu patolojik mekanizmalarla mücadele eder.

"1995 yılında İtalya'da yapılan bir araştırmada 150 miligramlık üzüm çekirdeğinin ağrıyı, yanma karıncalanma hissini ve atardamarların şişme derecesini azaltmada, yaygın olarak kullanılan bir eczacılık ilacından daha hızlı ve üzün sureli etkili olduğu bulunmuş. 1985 yılında da Fransa'da 92 hasta üzerinde yapılan kur kontrollü deney, 28 gün boyunca 300 miligram üzüm çekirdeği almanın, ağrıyı, karıncalanma geceleyin giren bacak kramplarını ve şişkinliği yüzde 50'den daha fazla azalttığını göstermiş. Üzüm çekirdeğini diğer bir faydası ise gözlere... Gece görüşünde önemli olan parlak ısıların neden olduğu göz kamaşmasını geçirmeye yardımcı oluyor.

Yine Fransa'da 100 denek üzerinde yapılan iki ayrı araştırmada 5 hafta boyunca günde 200 miligram üzüm çekirdeği almanın parlak ısılara maruz kaldıktan sonra görme keskinliğine yeniden kavuşma durumunu artırdığı ortaya çıkmış. Ayrıca testlerde üzüm çekirdeği ürünün bir bilgisayar ekrani karşısında çalışmanın neden olduğu göz gerilimini geçirdiği ve miyop kişilerde retinanın işlevini ve duyarlılığını düzelttiği görülmüş.

Üzüm çekirdeğinin tansiyonu ve onun sonuçlarını düzenlemeye yardımcı olabileceği de belirtiliyor. Araştırmaların gösterdiğine göre, yüksek tansiyonlu insanlar genellikle çok geçirgen olan, zayıf kılcal damarlara sahipler. Bu da onların kılcal damar kanaması geçirme ve göz retinasındaki kan damarlarının yırtılma olasılıklarını artırıyor. Dr. Miklos Gabor'un yaptığı araştırmada üzüm çekirdeği yüksek tansiyonlu deneklerde kılcal damarları güçlendirmiş.

Anti-Aging etkisi Üzüm çekirdeği damarları yenilediği için ayrıca anti-aging etkisine sahip. Yenilenen damarlar yaşlılığı geciktiriyor. Böylelikle cildinizdeki yaşlanma belirtileri azalıyor. Uluslararası sertifikalı Organik Üzüm Çekirdeği Ekstraktinin içerdiği Proantosiyanidin, bilinen en güçlü etkisi antioksidant. Üzüm çekirdeğinin antioksidant etkisi vitamin E'den 50, vitamin C'den 20 kat daha fazla.

Antioksidantlar, vucudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli hava v.s . ile alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getiriyor.

Uzmanlara göre vücudun antioksidant üretimi 25 yaşından sonra yavaşlamaktadır. Bu yavaşlamanın yol açtığı deformasyonları yok etmek için bilinen en kuvvetli antioksidant ise organik üzüm çekirdeği ekstraktıdı olduğu belirtiliyor.

Çekirdek, bağ dokularını güçlendirerek cilt sarkmasına engel oluyor. Cildin elastik, yumuşak ve düzgün olmasını sağlıyor. Üzüm çekirdeğinde tavsiye edilen miktar günde 150 ile 300 miligram.

Damar sağlığını korumak için gerekli doz ise günde 5-10 gram. Üzüm çekirdeğinin insanlar üzerinde her hangi bir yan etkisi görülmemiş.

Prof. Peter Rohdewald tarafından laboratuar fareleri, Hint domuzları ve köpekler üzerinde yapılan araştırmada doğal çekirdeğin, toksik, mutajenik, karsinojenik olmadığı tespit edilmiş.

Kimler kullanmalı?
* Kan damarlarının yardıma ihtiyaç duyduğunu düşünenler.
* Cildindeki kırışıklıklar günden güne fazlalaşanlar
* Cildi cansız ve solgun görünenler
* Cinsel yaşantısında kendini yetersiz hissedenler
* Kalple ilgili sorunları olanlar
* Ani kalp krizi riski olanlar
* Görme gücünde yaşlanmaya bağlı bozulma olanlar
* Şişlikler ve ödem alerjilerinde
* Yüksek tansiyonda
* Kolayca kanama ve morarma eğilimi olanlar
* Daha önce kanamaya bağlı felç geçirenler
* Şeker hastalığı olanlar
* Varis ve hemoroit gibi soruları olanlar

Sunu belirtmek gerekiyor ki; yukarıda bahsettiğimiz faydaların birçoğu çekirdeğin damarları onarıcı özelliğinden kaynaklanıyor.

Çünkü damarlar, insan bedenini ayakta tutan ana mekanizmalar. Onların bozukluğu insan bünyesinde birçok hastalığa neden oluyor.

Damarları onaran çekirdek, böylelikle diğer hastalıkların iyileşmesinde de önemli bir etkiye sahip oluyor.

incirli beğendi.
Ahmetbey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2009, 10:24   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Ahmet bey son günler de sıkça rastladığım bir konu olmasına rağmen ,hiç bir yerde üzüm çekirdeğinimi, yağımı ,kremimi ,sabunumu ,faydalı veya ne şekilde kullanılacağı hakkında bir yazıya rastlayamadım.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 12:38   #3
Ağaç Dostu
 
Ahmetbey07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: Alanya
Mesajlar: 284
Galeri: 6
evet galiba üretilmiyor cennetbahçesi.

Ahmetbey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 16:18   #4
Yeni Üye
 
Sporcudestegi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Merhaba,

"Tablet Formdaki Üzüm Çekirdeğini ve Faydalarını" paylaşıyorum.

Dolaşım sistemi tüm hücrelerin oksijen ve besin ihtiyacını kar¬şılayan, kanın vücutta dolaşmasını temin eden, kalp ve kan damarlarının meydana getirdiği sisteme denir. Dolaşımında ortaya çıkan aksaklık sonucu varis, selülit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Damar yapısını koruyan antioksidanları içeren gıdalardan fakir beslenme, sigara, alkol, stres, uzun süre ayakta kalma veya sürekli oturarak çalışma gibi durumlarda damar sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerdendir.Grape Seed, üzüm çekirdeği ektresi olup antioksidan özellikli bir beslenme desteğidir.

Dr. Quick's Grape Seed

Serbest radikaller, normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden ya da mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir. Bu basit anlamda yaşlanma veya kansere eşlik eden hücre değişimi olarak tanımladığımız şeylerdir. Serbest radikallerden uygun şekilde korunulmadığı taktirde, çok daha hızlı yaşlanılır, eklemlerde bükülme zorluğu ve cilt sarkması hızlanır.

Serbest radikallerin zararı ayrıca, yaşlanmayla birlikte gelen artrit (mafsal-eklem iltihabı), alerji, dolaşım bozuklukları, şeker hastalığı, karaciğer sirozu, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı gibi dejeneratif hastalıklarda da rol oynar. Antioksidanlar en etkin anti-aging (yaşlanmayı geciktirme) gereçlerinden biridir. Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir.

Siyah Üzüm Çekirdeği (Vitis vinifera); en kuvvetli doğal antioksidanlardan biridir. Üzün çekirdeği bioflavonoidlerin, proanthocyanidin adlı benzersiz bir tipini içerir. Bu da üzüm çekirdeğinin önemini ortaya koymaktadır.

Üzüm çekirdeği antioksidan olmasının yanı sıra bağ dokusunu güçlendirir. Cildi daha sıkı ve elastiki yapar. Yaşlılık lekelerinin tedavisinde yararlıdır. Daha az kırışıklığa neden olan kan damarlarının genişlemesi ve kasları rahatlatma konusunda etkilidir.

Üzüm çekirdeği yüzde 90 PCO (Proanthocyandin) içermektedir. PCO ekstresi son derece geniş farmakolojik aktivite göstermektedir. Alerjilerin ve saman nezlesinin bitkisel tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır. Enzim dejenerasyonuna karşı immün hücrelerin korunmasında, immün sistem (bağışıklık sistemi) ve dolaşım fonksiyonlarını desteklemede ve uygun cilt hastalıklarında besin takviyesi olarak üzüm çekirdeği kullanılmaktadır.

Üzüm çekirdeği ekstresi, artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir anti-iltihapsaldır. Artrit durumunda serbest radikal hasarın, bu hastalığa eşlik eden eklem ağrısında ve şişmelerde payı vardır. Üzüm çekirdeği ekstresi, hücre zarlarını güçlendirir ve hücreleri oksidatif hasardan korur.

Sporcudestegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 17:12   #5
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Geçenlerde bir kişi tansiyonum yüksek deyince, üzümü çekirdeğiyle yediğinizden dedi. O halde onun dediği yanlış oluyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2011, 08:02   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2011
Şehir: izmir-manisa
Mesajlar: 116
Bende manisa oturuyorum eşim ilçe tarımda ziraat mühendisi ve akşama kadar bağların içinde bizim bile haberimiz yoktu bu yazıyı cıktı alıp köylülere okuyayım

ibo3535 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 01:30   #7
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Rabbimiz ne nimetler sunmuş bizlere.. meyvesinde ayrı, çekirdeğinde ayrı şifa var..

jojoba ve Feijoa beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 15:28   #8
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Kansere karşı koruyucu olarak kullanılıyor diye biliyorum..

hira beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 17:19   #9
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Üzüm çekirdeğiyle ilgili çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Hatta bunların bir kısmı Ege Üniversitesinde yapılıyor.

Ancak, kontrolsüz bir şekilde üzüm çekirdeği yemek doğru değil. Özellikle bazı kanser ilaçlarıyla ve çeşitli bazı ilaçlarla etkileşimi var. Bunların kan düzeylerini aşırı yükseltebilir veya etkilerini azaltabilir. İlaç kullanan kişilerin bu konuda dikkatli olması lazım. Kaş yapayıp derken göz çıkartabilirler.

hira beğendi.
MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 21:59   #10
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Üzüm çekirdeğiyle ilgili çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Hatta bunların bir kısmı Ege Üniversitesinde yapılıyor.
SİGARA,UYUSTURUCU ve HASTALIK RİSKLERİNE KARSI ÜZÜM ÇEKİRDEGİ
Prof.Dr.Nevzat ARTIK
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisligi Bölümü,
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenligi Enstitüsü




ÜZÜM ÇEKRDEGİ BİLESİMİ

Üzüm çekirdegi dogal olarak flavonoidler açısından zengin zengin bir kaynaktır. Gallik asit, önemli
bir fenolik asit, monomer cinsiörnegin, (+) gibi flavan-3-ol-katesin, (-)-epikatesin ve
bunlarınPolihidroksi içeren Gallatlar ve prosiyanidin flavan-3-ol birimleri, dimer, trimer ve ana
flavonoidlerdir [. Bakkalbası et.al,2005).
İnsan saglıgı ve hastalık önleme açısından ve üzüm çekirdegi proantosiyanidin ekstresi üzerinde
yapılan bir arastırmada(:Bagchi et.al.2000)
Flavan-3-oller potansiyel faydalı, çok sayıda tıbbi özellikleri bulunmaktadır. Monomerik flavan-3-
ollerantioksidanve serbest radikal gidericietkiye sahiptir [Bakkalbası et.al,2005).Antihepatoxic ve
antiviral , antikarsinojenik , kardiyoprotektif ajanlardır.. Prosiyanidinler, antioksidanetkili,serbest
radikal giderici , kalbi, antikanserojen östrojenik], antihipertansif, mütajen, bir anti-inflamantory ve
antiviral, antivasodilator,antialerjik, immünostimülan ve vit C etkisi göstermektedir.Fosfolipaz bazı
istenmeyen enzimatik faaliyetleri inhibe eder(Bakkalbası et.al,2005).
Serbest radikaller; artrit, hemorajik sok, ateroskleroz, yas ilerledikçe; iskemi ve birçok organların
reperfüzyon yaralanması, Alzheimer ve Parkinson hastalıgı, mide-bagırsak bozuklukları, tümör
promosyonuyla ve kanser ve ADS dahil olmak üzere insanlarda yüzden fazla hastalıklara neden
olmaktadırlar.
Antioksidanlar, serbest radikal temizleyiciler güçlü ve neoplastik inhibitörleri olarak hizmet
vermektedir. Sentetik ve dogal antioksidanlar çok sayıda insan saglıgı ve hastalık önleme üzerinde
yararlı etkileri incelenmistir. Bununla birlikte, antioksidanlar yapı-aktivite iliskisi, biyoyararlanım ve
tedavi edici etkinligi çok farklıdır. Oligomerik proantosiyanidin bu açıdan çok önemlidir ve üzüm
çekirdegi bilesiminde yüksek düzeyde bulunmaktadır.
Üzüm çekirdegi özü (GSE) ve oligomerik proantosiyanidinler (OPC’ler) antioksidan özellikleri
tartısmaya yer bırakmayacakbir sekilde tasımaktadırlar((Ariga et.al,1990; Bagchi et.al.2000;, Bagchi
et.al.1997; Bagchi1998, Bouhamidi,1998; Da Silva,1990; Masquelier1981 Morel; . Nuttall,1998;
Rong1994; Van Jaarsveld et.al,1996).
Serbest radikallerin verdigi zararların ve oksidatif stresin azaltılmasındaki etkileri, arastırmacılarda, bu
ürünün kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve yaslanma ile baglantılandırılan bir dizi kronik hastalık
riskinin azaltılmasına yardımcı özellikte etkili olabilecegi kanaatini yaratmaktadır. OPC üzerinde
yürütülmüs çalısmaların büyük çogunlugu hücre kültürü sartlarında (deney tüpünde) ve hayvanlar
üzerinde gerçeklestirilmis olmakla birlikte, edinilen sonuçlar son derece cesaretlendiricidir. Bir
laboratuvar çalısmasında OPC’nin kemoprotektif (kanserle mücadele) özellikleri meme kanserli ve
akciger kanserli insan hücreleri üzerinde test edilmistir. Sonuçlar OPC’nin kanserli hücrelerde
sitotoksisiteyi (kanserli hücre ölümü) artırmakta etkili oldugunu göstermis, üstelik bu arada normal ve
saglıklı hücrelerin büyümesi ve dayanıklılıgı sürdürülebilmistir. Hücreler üzerindeki bir baska
çalısmada, OPC’nin hücreler üzerindeki hasarlar, DNA’lar üzerindeki hasarlar ve tütün (sigara gibi)
kullanımı nedeniyle olusan hücre ölümlerini önlemedeki etkileri arastırılmıstır. Deney sonuçları tütüne
maruz kalan dokularda oksidatif hasar ve apoptosis (hücre ölümü) olustugunu göstermis, ve bu zarar C
ve E vitaminleri ve üzüm çekirdegi özü gibi antioksidanlarla % 10 ila 85 arasında degisen oranlarda
azaltılabilmistir. Üzüm çekirdegi özü tek basına alındıklarında C ve E vitaminlerinden 20 ila 50 kat
arası daha etkili bir ürün olarak kendini göstermis ve vitamin alımının OPC ile bir arada yürütülmesi
halinde hücre hasarı ve ölümünün daha da etkili bir sekilde önlenebildigini ortaya konulmustur . Üzüm
çekirdegi özünün antioksidan potansiyeli hayvanlar üzerinde yürütülen bir dizi çalısma ile
dogrulanmıstır. Bunlardan birinde, tavsanlar üzerinde yüksek kolesterol içeren bir diyet uygulanmıs,
bir grup tavsana aynı süreçte Üzüm çekirdegi özü verilirken diger gruba verilmemistir. Tavsanların
kolesterol düzeylerinde herhangi bir degisiklik kaydedilmemis ise de, Üzüm çekirdegi özü verilen
tavsanlarda zararlı özelligi bulunan kolesteril ester hidroperoksidleri ve aortik malondialdehid (MDA)
düzeyleri daha düsük çıkmıstır. Kolesteril ester hidroperoksidleri ve aortik malondialdehid (MDA)
narin kan damarcıklarının çizgilerine ciddi zararlar verebilmekte ve ateroskleroza yol açabilmektedir .
Bu deneyde, immünohistosimik analizler aterosklerotik lezyonları olusturan kolesterol türü olan
oksidize LDL miktarlarında da bir azalma ortaya koymustur. nsan plazması kullanılarak
gerçeklestirilmis bir baska çalısmada, plazmaya katılmıs olan Üzüm çekirdegi özü ile LDL’nin
oksidasyonunun önlenmesi de mümkün olmustur. Bu da üzüm çekirdegi özünün aterosklerozun
önlenmesinde de faydaları olabilecegini akla getirmektedir. Üzüm çekirdegi özü kullanılarak insanlar
üzerinde yürütülmüs nadir deneylerden birinde, 5 gün süre ile günde 300mg Üzüm çekirdegi özü
kandaki toplam antioksidan kapasitesinde (TAC) kaydadeger artıslara sebep olmustur .
Gerçeklestirilen bazı epidemiolojik ve vaka bazında çalısmalar günde 1-2 bardak kırmızı sarap tüketen
kisilerin kalp hastalıkları ve muhtemelen bazı kanser türleri açısından daha düsük risk altında
olduklarını göstermistir. Bu tür çalısmalar saglık üzerindeki muhtemel etkileri sadece ima eder
mahiyettedir. Ancak baska çalısmalar kırmızı sarabın fenolik bilesenlerinin pek çogunun kanda
tutuldugunu, LDL kolesterolü ile iliski içine girdigini ve LDL’nin oksidasyon egilimini azalttıgını
ortaya koymaktadır. Bu da kırmızı sarabın kalbi koruyucu etkisini açıklayıcı mantıklı bir aksiyon
iliskisi olusturmaktadır. Son olarak, çogu tavsanlar ve fareler üzerinde yürütülmüs olan daha küçük
çaplı çalısmalar, Üzüm çekirdegi özünün enflamasyonun azaltılmasında, kan dolasımının
artırılmasında ve kan damarlarının dengesinin muhafazasında da etkisi bulunabilecegini
düsündürmektedir.


http://adlibilimler.ankara.edu.tr/fi...ed-Article.pdf

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 15:14   #11
Ağaç Dostu
 
ezgigül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
Üzüm çekirdeği herşey gibi fazla kullanılınca zararlı oluyor. Bir akrabam yanlış yönlendirilmiş. Günde 1 tatlı kaşığı kullanması gerekirken 2 yemek kaşığı kullanmış, hem de 2 sene boyunca. Bacağındaki bir damarda yoğun şekilde tıkanıklık oluştu ve ameliyat oldu. Ama hala tam olarak düzelmedi. Dikkatli ve kararında kullanılması gerekiyor.

Burda bir ilçenin çekirdekli siyah üzümü meşhurdur. Bir gün ablamın dükkanında yeğenim kuru üzümleri yiyip çekirdeklerini çıkarıyormuş. Bir hanım 'aaa çocuk çekirdeklerini çıkarıyooo. Olmaaaz. Bizim çocuklarımız çekirdeğiyle yer kuru üzümü, hepsi de ya doktor ya mühendis olur.' demiş. Gerçekten de o ilçenin çocukları hep iyi yerlerdeler Kararında tüketmek böyle oluyor demek ki.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2018, 21:39   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-02-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Harika ya

emir97 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2018, 00:32   #13
Ağaç Dostu
 
Feijoa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2018
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 372
Mevsiminde üzüm yerken demek ki çekirdeksiz üzüm almayacaz.Bol bol çekirdekli üzüm yiyecez.Gerçekten üzüm cennetinde yaşıyor lakin pek kıymetini bilmiyoruz.Yazı ve paylaşımda bulunan arkadaşlara can-ı gönülden teşekkürler...

Feijoa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024