agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-09-2008, 08:33   #1
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Brokoli Akciğeri Sigaradan Koruyor.

ABD'de yapılan bir araştırmada, brokolide bulunan bir maddenin, özellikle sigaranın yol açtığı akciğer rahatsızlıklarında hasarı azaltıcı etkisinin olabileceği ortaya çıktı.

ABD'nin köklü üniversitelerinden Johns Hopkins Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada, çoğunlukla sigaranın sebep olduğu ve her yıl tüm dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide bulunan "sülforapan" maddesinin etkisinin olduğu bulundu.

Brokoli gibi "brassika" türü sebzelerde bulunan bu maddenin, insan akciğer hücrelerinde bulunan ve hücreleri toksinlerin zararlı etkilerinden koruyan "NRF2" geninin faaliyetini arttırdığını tespit eden bilim adamları, sülforapan maddesinin kısa bir süre önce diyabetin sebep olduğu damar hasarlarına karşı da koruyucu bir etkisinin ortaya çıkarıldığını anımsattılar.

NRF2 geninin faaliyetinin arttırılmasının, KOAH'ın gelişimini engelleyecek tedavilerin geliştirilmesinde kullanılabileceğinin altını çizen araştırmacılar, çalışmalarında, sülforapanın, sigara dumanına maruz kalan hücrelerdeki düşük NRF2 seviyesini yükseltebildiğini gördüklerini belirttiler.

Daha önce yapılan araştırmalarda, brokoli gibi brassika türü sebzelerin, kalp krizi ve felç riskinin azaltılmasıyla bağlantıları ortaya çıkarılmıştı.



Kaynak bugünkü STAR gazetesi

http://www.stargazete.com/dunya/brok...yor-128071.htm

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2008, 01:05   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
ÖNDÜL(Prostat) BÜYÜMESİNİN ÇARESİ;BROKOLİ


BROKOLİ 1. İşeme yolları damarlarını genişletir. 2. Testosteron oranını dengeleyerek öndülü küçültür 3. Öndül yiyilcesini önler, ayrıca yavaşlatır, 4. Öndül irinlenmesini engeller 1. Karabiber, köri ile acı biberden uzak durunuz. 2. Özellikle kahvede ölçülü olunuz. (Kafeinsiz olanlar da içinde). 3. Kola, maden suyu, soda ile asitli içecekleri içmeyiniz. 4. Bol su içiniz. 5. Beyaz kuru soğan tüketimine ağırlık veriniz. 6. Kesinlikle ağır kaldırmayın. Üç kilodan çok yük, öndüle bağlı ağrıları arttırır.


ÖNDÜL(Prostat) BÜYÜMESİNİN ÇARESİ

Öndül büyümesi bir erkek erbezi sorunudur. Büyüyünce işeme güçlüğü olarak ortaya çıkar. Büyümenin bir nedeni yiyilceli(kanserli) olması olabilir. O nedenle bakılmalıdır. İyi davranışlı öndül büyümesi (benign porstate hypertrophy) 40-45 yaşından sonra erkeklerin %3’ünde, 50-55 yaşlarından %50’sinde, 60 yaşlarından sonra da %55’inde görülen bir bozukluktur. Genel olarak başlangıç sıkıntıları geceleri sık işemeye kalkma, sıkıntılı ya da çatallı işeme, işeme kesesini tam boşaltamama (miksiyon) biçiminde olmaktadır. Daha ileri aşamalarda ise işeme yaparken yanma, işeme tutamama ile cinsel isteksizlik de baş gösterebilmektedir.

Öndül büyümesini denetlemek, engellemek için bazı çareler vardır. Bunların başlıcası brokoli ya da onun türünden olan karnabahar tüketmektir.

BROKOLİ

1. İşeme yolları damarlarını genişletir.
2. Testosteron oranını dengeleyerek öndülü küçültür
3. Öndül yiyilcesini önler, ayrıca yavaşlatır,
4. Öndül irinlenmesini engeller

Öndül için yemeklerden eksik edilmememsi gereken bir yeşillik(sebzed) dir.

Brokoli Salgı(Hormon) Dengeleyicidir

Brokoli üzerinde yapılan araştırmalarda işeme yolları üzerinde damar genişletici (vasodilatif) özelliği olan çok önemli bir etkin özdek bulunmuştur. Bu etkin özdek(madde) işeme yolları üzerinde genişletici bir özelliktedir. Bu nedenle kolay işetir. Ancak, burada önemli olan büyümüş olan öndülün, yeniden yavaş yavaş küçülmesini sağlamasıdır. Bunu sağlayan yine brokolinin içerdiği salgı dengeleyici özelliği olan indol ile türevleridir. İşte brokolinin içerdiği salgı dengeleyici indol ile türevleri, testosteron salgısının dengesini yeniden kurmakta, öndül için yeterli olan testosteron oranını dengelemekte, böylece öndül yavaş yavaş küçülmeye başlamaktadır.

Öndül Yiyilcesini(Kanserini) Önler, Ayrıca Yavaşlatır

Öndül ile meme yiyilcelerinde çabuk ilerlemesi ile yayılmasında salgı dengesinin önemli yeri vardır. Örneğin erkeklerde testosteron salgının etkin bir çeşidi (metaboliti) olan DHT (DiHidroTestosteron) salgısıdır. Dihidrotestosteron öndül yiyilcesinin ilerlemesinde ile yayılmasında etkilidir. İşte brokolinin içinde bulunan önemli bir etkin özdek(madde) dihidrotestosteron oluşumunu engelleyebilmektedir. Bu sayede öndül kanserinin yayılmasına ve ilerlemesine engel olunmaktadır.

Yok Etmez Durdurur. Burada bilinmesi gereken brokoli uygulamasının öndül yiyilcesini yok etmediğidir. Ancak, brokoli uygulaması öndül yiyilcesine yakalanmayı önemli ölçüde engelleyebilmektedir. Eğer, yakınlarınızda öndül yiyilcesi olanlar var ise, bu kişilere brokoli uygulamasını yılda en az 2-3 kez uygulamalarını öneriniz. Brokoli uygulaması, öndül yiyilcesini önleyicidir. Sayrılığa(Hastalığa) yakalandıktan sonra iyileştirmek ile, yakalanmamak için önlem almak ayrı ayrı işlerdir.

Brokoli Öndül İrinlenmesinde( iltihabına) Antibiyotik Etkisi

Brokoli quercetin adı verilen doğal antibiyotik içermektedir. Quercetin iki yıldan beri Amerika’da sem evlerinde(eczanelerde) satılmaktadır. Quercetin öndül içi irinlenmelerinde (öndülit) başarıyla kullanılmaktadır. Bunun dışında brokolide diğer bir etkin özdek(madde) quercetin’den çok daha etkili doğal bir antibiyotiktir. Bu etkin özdek(madde) özellikle işeme yolları ile öndül içi bozmuk kapmalarında(enfeksiyonlarında) etkili olmaktadır.

Brokoli Antibiyotik Eklemesi Yapar

Bu tür antibiyotikler bağışıklık düzenimimizi (immün sistem) güçsüzleştirmeden iyileştirici özelliktedir. İşte, brokoli içerdiği diğer etkin özdek(madde)ler ile hem bağışıklığımızı güçlendirmekte hem de aynı anda antibiyotik eklemesi yapmaktadır. Bu nedenle brokoli öndül sorunlarına karşı bir önleyici olarak dönem dönem hiç çekinmeden kullanılabilir.


Öndül Sorunu Olan Ne Yapmalı ?

Genel bir kural olmasa da özellikle iyi davranışlı öndül büyümesi (öndül hyperplazi) ile öndülit (öndülitis) sıkıntısı olanların beslenmelerinde birkaç konuya özen göstermeleri gerekir. Bunlar sırasıyla:

1. Karabiber, köri ile acı biberden uzak durunuz.

2. Özellikle kahvede ölçülü olunuz. (Kafeinsiz olanlar da içinde).

3. Kola, maden suyu, soda ile asitli içecekleri içmeyiniz.

4. Bol su içiniz.

5. Beyaz kuru soğan tüketimine ağırlık veriniz.

6. Kesinlikle ağır kaldırmayın. Üç kilodan çok yük, öndüle bağlı ağrıları arttırır.


Sağlıcakla,

http://www.ahmetercan.net/index.php?...D=1021&haber=1

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024